“ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ” ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών  Κωνσταντίνος Κούτρας απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του   υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ σχετικά με την «παράνομη κατοχή από την Ελλάδα 16 νησιών» λέγοντας ότι δεν υφίσταται ουδεμία αμφισβήτηση. Συγκεκριμένα απάντησε :

«Ουδεμία αμφισβήτηση και ουδέν σημείο αμφιβολίας υφίσταται σχετικά με το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.Άλλωστε, η διεθνής νομιμότητα είναι από τις βάσεις του ευρωπαϊκού πολιτισμού και δεν μεταβάλλεται ούτε με προθέσεις παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου ούτε με μονομερείς δηλώσεις ή ενέργειες».

3 thoughts on ““ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ” ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ”

 1. Ετσιιι,επιτελους!!Ταπωστε τα μεμετια,να του κοπει ο τσαμπουκας,α να χαθουν.

  Like

  1. Παραδίδει το Αιγαίο και τα ελληνικά κοιτάσματα σε αμερικανούς και τούρκους η συγκυβέρνηση Σανέλ!

   Ο πολιτικός σουρεαλισμός έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε ένα πεδίο ειδίκευσης για την συγκυβέρνηση Σανέλ, που καταφέρνει να συνδυάζει όλες τις αντίθετες τάσεις, προκειμένου να κοροϊδεύει τον κοσμάκη. Δεν μπορεί να εκληφθεί αλλιώς το γεγονός ότι ο υπουργός της κυβερνήσεως, της οποίας ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο πήγε στην Ομοσπονδία Κυπριακών Σωματείων στη Νέα Υόρκη και έκανε και λόγο για την ΕΟΚΑ, που ως γνωστόν πολέμησε για την ΕΝΩΣΗ και όχι για την νομιμοποίηση του Αττίλα από τους πολιτικάντηδες.
   Όσον αφορά τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου στην εν λόγω εκδήλωση δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός ότι χρησιμοποίησε ως το ISIS ως επιχείρημα συνεργασίας με το Ισράηλ, αγνοώντας το γεγονός ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι χρηματοδοτημένο από τους αμερικανούς και λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας και του Ισραήλ. Δεν θα το σχολιάσουμε γιατί απλώς καταδεικνύει την πλήρη άγνοια του υπουργού περί γεωπολιτικών θεμάτων.
   Αυτό που είναι εξόχως σημαντικό είναι ότι ενώ τελεί εν πλήρη άγνοια γυρνάει και υπόσχεται συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ιδού τι είπε σχετικώς στην συνάντηση:
   «Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.
   Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα»
   Ποια είναι, όμως, τα αμερικανικά σχέδια για το Αιγαίο; Το έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», από την οποία σας παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα: «στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο που να διατηρεί την περιφερειακή συνεργασία, στην αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της».
   Πέραν της δηλώσεως του Τζό Μπάιντεν, οι αμερικανοί έχουν πολλάκις εκφράσει την βούλησή τους για να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (και όχι υδατανθράκων, πρόεδρε Πάνο), αλλά υπό ένα καθεστώς συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας. Αυτό απηχεί την αμερικανική βούληση για ένα διχοτομημένο Αιγαίο και μία Ελλάδα υποτελή στην περιφερειακή δύναμη, Τουρκία.
   Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι η Νούλαντ θα μεταφέρει την πρόταση Καμμένου στον Ομπάμα και αυτός απλά θα τονίσει ότι μία τέτοια συνεργασία μπορεί να είναι μόνο τριμερής, δηλαδή μεταξύ Ελλάδος – ΗΠΑ – Τουρκίας. Η αποδοχή μίας τέτοιας συνεργασίας, διχοτομεί οριστικώς το Αιγαίο και απεμπολεί όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Σα να είχαμε νουδούλα και Σαμαροβενιζέλους δηλαδή.

   Like

   1. Μααα,προχτες την 25Μαρτιου ο κ.Κερι,ο γνωστος εξ Αμερικης,μας εστειλε ‘συγχαρητηρια’για την γιορτη της ‘ανεξαρτησιας μας’τι ειναι αυτα που λες τωρα?αν ηταν ετσι οπως τα λες για ΠΟΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΙΛΑΕΙ?κιαυτος και ο υπουργος.

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s