ΤΑΜΕΙΑ. ΣΚΑΝΔΑΛΟ “GREEK STATISTICS” ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΡΩΜΑΝΙΑΣ. «Νοθευμένες» οι αναλογιστικές των ταμείων

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι αναλογιστικές μελέτες δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία των ταμείων, αλλά μόνο τις εισφορές.
Γ.Ρωμανιάς: Νοθευμένες οι αναλογιστικές των ταμείων – Υπολογίστηκαν μόνο οι εισφορές
Καταγγελία ότι οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων στις οποίες βασίστηκαν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων επί μνημονίων ήταν νοθευμένες έκανε στην εκπομπη “Κοινωνία Ώρα Mega” ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιας.
Συγκεκριμένα ο κ.Ρωμανιάς δήλωσε ότι στις αναλογιστικές μελέτες που πήρε στα χέρια του δεν είχε υπολογιστεί η περιουσία των ταμείων, ούτε οι αποδόσεις της, δηλαδή οι συντάκτες των μελετών αυτών είχαν συνυπολογίσει μόνο τις εισφορές που επρόκειτο να λάβουν τα ταμεία και τις συντάξεις που επρόκειτο να αποδώσουν. Όπως εκτίμησε ο κ. Ρωμανιάς επρόκειτο για μεθοδευμένη παράλειψη.

31 thoughts on “ΤΑΜΕΙΑ. ΣΚΑΝΔΑΛΟ “GREEK STATISTICS” ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΡΩΜΑΝΙΑΣ. «Νοθευμένες» οι αναλογιστικές των ταμείων”

 1. Οπότε τώρα θα δικαιωθεί ο Ζουράρης, με την ΚΑΖΙΝΟ-ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΑ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ”. Μπορείτε άνετα να βάλετε χέρι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, δηλαδή, στα χρήματα μας. ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΌΤΙ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ.

  Like

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ!!ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΙΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ PSI ….

   Like

   1. Συνεπώς, αυτό που καταλαβαίνω από το ολιγόλογο σχόλιο σου, μας λέγεις θρασύδειλα κατάμουτρα: “Αφού οι προηγούμενοι τα κούρεψαν, γιατί να μην κάνουμε και εμείς τα ίδια με όσα απέμειναν;” Κάπου το άκουσα την φράση, που την υιοθετώ πλήρως και την αντιγράφω: Δεξιοί και αριστεροί όλοι ίδιο στο φαϊ”
    Μήπως σφάλλω;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΌΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ; ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΌΤΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΕΥΤΥΧΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ;
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΌΜΟΙΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΟΝ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΈΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; ΕΠΕΝΔΥΜΕΝΑ ΣΕ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ;

    Like

  2. Ρε σαμαροβουβουζέλο “”Μπουρνόβα” μην κάνεις έτσι!!! Δεν έμεινε και τίποτα στα ταμεία αφάγωτο για να το πάρει η τωρινή κυβέρνηση. Φρόντισαν τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΣΠΟΣΝΣΟΡΕΣ ΣΟΥ να μην υπάρχει σάλιο!!! Άντε ψώφα λοιπόν ρε βρωμιάρη!!!

   Like

   1. Μα τι λέτε ότι δεν έχει μείνει τίποτα αποθεματικό ?????????????

    Μετά από 40 χρόνια με υποχρεωτική κατάθεση των εισφορών στην τράπεζα της ελλάδας (!!!) με 2% τόκο όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με 22%, μετά από το τζογάρισμα τόσων αποθεματικών στο χρηματιστήριο, μετά από τους κουμπάρους με τα (ΣΟ)δομημένα ομόλογα, μετά από το κούρεμα (53%) του ΠιΕσΑΪ, μετά από αναλογία συνταξιούχων προς εργαζόμενους < 1/2, κλπ κλπ και υπάρχουν ακόμα "αποθεματικά" ;;;;;;;;;

    ΑΑΑ ΜΠΑ συνωμοσιολογίες ….

    Like

  1. Ενώ σύντροφε, σχολιάζοντας άλλους, εσύ νομίζεις ότι δεν φαίνεσαι ( μέχρι και το ip του pc σου βλέπω (για εμένα είσαι απολύτως ορατός)), ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΚΩΣ.
   ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

   Like

   1. Όπα ρε θηρίο; Διαχειριστής στο Ολυμπία είσαι η κάθεσαι σε κάνα proxy στου Σφακιανάκη;

    Like

  2. Επαναλαμβάνω το σχόλιο μου και εδώ:
   Διαβάζω λίγο παραπάνω στην αρχική ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ολυμπίτσας:
   «Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι αναλογιστικές μελέτες δεν είχαν υπολογίσει την περιουσία των ταμείων, αλλά μόνο τις εισφορές.
   Γ.Ρωμανιάς: Νοθευμένες οι αναλογιστικές των ταμείων – Υπολογίστηκαν μόνο οι εισφορές
   Καταγγελία ότι οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων στις οποίες βασίστηκαν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων επί μνημονίων ήταν νοθευμένες έκανε στην εκπομπη «Κοινωνία
   Ώρα Mega» ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιας.
   Συγκεκριμένα ο κ.Ρωμανιάς δήλωσε ότι στις αναλογιστικές μελέτες που πήρε στα χέρια του δεν είχε υπολογιστεί η περιουσία των ταμείων, ούτε οι αποδόσεις της, δηλαδή οι συντάκτες των μελετών αυτών είχαν συνυπολογίσει μόνο τις εισφορές που επρόκειτο να λάβουν τα ταμεία και τις συντάξεις που επρόκειτο να αποδώσουν. Όπως εκτίμησε ο κ. Ρωμανιάς επρόκειτο για μεθοδευμένη παράλειψη». ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ+ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ=ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΣΑΝΕΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑΡΤΙ.

   Διαβάζω λίγο παρακάτω στην αρχική (παρούσα) ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ολυμπίτσας:
   «ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ…
   Σε τηλεοπτική εκπομπή ο νεοεκλεγέντας βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις τοποθετήθηκε και μάλιστα αποκάλυψε ότι είναι στα σκαριά η δημιουργία της Τράπεζας Κυριαρχίας. Μιας τράπεζας δηλαδή στην οποία θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα Ασφαλιστικά και Επικουρικά ταμεία και όχι μόνο. Η Τράπεζα αυτή θα είναι έτσι δομημένη ώστε να υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο και παράλληλα να μπορεί να δανείζει-χρηματοδοτεί το Ελληνικό κράτος σταματώντας έτσι τον εξωτερικό δανεισμό.Επίσης θα μπορεί θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μικροπαραγωγούς. Μια ρηξικέλευστη πρόταση που ήδη εφαρμόζεται σε 35 χώρες».
   ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΌΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΠΑΡΤΙ ( ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ; ) ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ….. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

   Like

 2. Ρε παιδιά αυτός όλο στα κανάλια είναι,τι ώρες υπουργεύει; Πότε θα ζητήσουν τα θαλασσοδάνεια και τα λεφτά από τις συχνότητες των ΜΜΕ;

  Like

  1. Τι σε ωθεί να πιστεύεις ότι θα τα ζητήσουν;
   Κυβιστήσεις, επί κυβιστήσεων και ανακυβιστήσεις. Τσίρκο μου θυμίζει. Και όλα για το θεαθήναι και την εσωτερική κατανάλωση. Κάπου-κάπου ακροθιγώς, για την προπαγάνδα προς τον “λαό”, αλλά και για τον φόβο των Ιουδαίων, επαναλαμβάνουν κουραστικά τα περί εκλογών (εκλογές που διεξήχθησαν προ 46; ημερών!!!!! και δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων), περί δημοψηφίσματος (αλήθεια, οι εκλογές για ποιον λόγο διεξήχθησαν;) και μετά τα ανακαλούν, με άπειρες κωλοτούμπες ( αρχαιοπρεπώς: διά κυβιστήσεων ). Σφάλλω;
   ΧΑΟΣ

   Like

 3. Πρέπει να δώσει τις εκθέσεις στη δημοσιότηα και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες που έκρυψαν τα απόθεματικά.24,292 δις!!!!!!
  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΚΤΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (ΤΑΞΕΩΣ)
  1. Τίτλοι του Ελληνικού Δημοσίου από τη διαχείριση του “Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων
  Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων” σύμφωνα με το Ν.2469/97 24.292.705.275

  ΣΥΝΟΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΑΞΕΩΣ 204.081.067.164
  Σημείωση: Σύμφωνα με το άρθρο 54Α του Καταστατικού της Τράπεζας, οι λογιστικές καταστάσεις καταρτίζονται με βάση τους κανόνες και τις
  λογιστικές αρχές που έχουν καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και ισχύουν για τα μέλη του Ευρωπαϊκού
  Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ).
  ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
  31ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
  (σε ευρώ)
  Αθήνα, 3 Μαρτίου 2015
  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔIΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
  Γ I A N N Η Σ Σ Τ Ο Υ Ρ Ν Α Ρ Α Σ M A Ρ Ι Α Π Α Γ Ω Ν Η

  Like

  1. ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ; ΤΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΝ, ΑΥΤΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΥΡΕΘΕΙ ΡΕΥΣΤΟ-ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΣΑΝ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ.

   Like

  2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ: Δημοσίευμα

   FT: Η Αθήνα βάζει χέρι στα Ταμεία για συντάξεις και μισθούς.
   Όπως σημειώνουν οι Financial Times, τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και άλλες κρατικές οντότητες διατηρούν περί τα 2 δισ. ευρώ σε ταμειακά αποθέματα, ποσό που θα μπορούσε να διασώσει τα δημόσια οικονομικά, τόσο τον τρέχοντα μήνα όσο και τον επόμενο αν μεταφέρονταν στο Ενιαίο Ταμείο της ΤτΕ
   Η ελληνική κυβέρνηση πιέζει τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης να παραδώσουν άμεσα τις καταθέσεις τους, ποσά εκατοντάδων εκατ. ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν αυτό το μήνα συντάξεις και μισθοί αναφέρουν οι Financial Times.

   Η κίνηση, στην οποία αντιτίθενται τα ασφαλιστικά Ταμεία, έρχεται έπειτα απ’ την ισχυρή πτώση των φορολογικών εσόδων τον Ιανουάριο που προκαλεί δυσκολία στο υπ. Οικονομικών να αντλήσει Κεφάλαια για την αποπληρωμή δόσης δανείου προς το ΔΝΤ ύψους 1,2 δισ. ευρώ έως τις 20 Μαρτιου.

   Σύμφωνα με τους FT o υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει ότι η Ελλάδα διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα για να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της τον τρέχοντα μήνα, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι οι πληρωμές προς τους προμηθευτές του δημοσίου και η επιστροφή του φόρου προστιθέμενης αξίας μπορεί να ανασταλεί λόγω της κρίσης.

   Ωστόσο άλλος ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, δηλώνει ότι η χώρα χρειάζεται πρόσθετα 1,5 δισ. ευρώ έως το τέλος Μαρτίου για να αποφύγει την καθυστέρηση σε κάποιες πληρωμές μισθών και συντάξεων, αντίθετα με όσα διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών.

   «Ο κόσμος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι μία χώρα στην καρδιά της Ευρώπης μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα.. εξάλλου η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα», σχολιάζει στην εφημερίδα η Μιράντα Ξαφά, διευθυντής της εταιρείας συμβούλων EF στην Αθήνα και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

   Όπως σημειώνουν οι FT τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και άλλες κρατικές οντότητες διατηρούν περί τα 2 δισ. ευρώ σε ταμειακά αποθέματα, ποσό που θα μπορούσε να διασώσει τα δημόσια οικονομικά, τόσο τον τρέχοντα μήνα όσο και τον επόμενο αν μεταφέρονταν στο Ενιαίο Ταμείο της ΤτΕ, η οποία διαχειρίζεται ήδη περισσότερα από 8 δισεκ. ευρώ των κρατικών φορέων.

   Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

   Like

 4. και βεβαια δεν υπολογιστηκαν τα ταμια γιατι ολη η περιουσια τους εχει κανει φτερα επι πιεσαι εποχης για ξενες τραπεζες… εκει στον τσυριζα αφηστε την σταχτη στα ματια και βαλτε φυλακη σημητι-παπανδρεου-σαμαρα και ολους τους παρελκομενους, εαν δε δεν το κανετε-που δεν θα το κανετε το εχει δηλωσει αλλωστε ο αξελ περι μη ρεβανσισμου- ετοιμαστειτε για την χρυση αυγη του ελληνισμου για να ξεβρομισει ο τοπος απο τους προδοτες

  Like

  1. Ναι αλλά μην ξεχνάς ότι ΕΣΕΙΣ οι Αμερικάνοι μας τον “φυτέψατε” να διαφθείρει τους Έλληνες…

   Like

  2. ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ?

   Like

   1. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ( ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ Ή ΤΡΟΚΣΚΙΣΤΕΣ) ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΧΡΥΣΑ ΛΙΡΙΑ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ
    ΟΙ ΓΕΡΟ-ΛΑΔΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

    Like

 5. Ωραία να πουλάμε πατριωτισμό στον κόσμο αλλά μην μας αγγίξει κανείς το πορτοφόλι (Τρίχες κατσαρές. Μην αγγίζετε τους τραπεζίτες θέλουν να πουν)
  το φλάμπουρο είναι έτοιμο. Κατά τα άλλα κάνουμε γαργάρα ότι μας είπαν καθαρά που γράφουν την ψήφο μας οι εταίρες της “ένωσης”.
  Φραπέ να γίνετε δεν τον ρίχνετε τον πιτσιρικά. Όπως λειτουργεί σήμερα η βουλή κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί.
  Θλιβερό είναι ότι μερικοί πιστεύουν πραγματικά τα φούμαρα που τους πουλάει η ουρά της Ντόρας.

  Like

  1. Τον πιτσιρικά σας θα τον φάνε οι δικοί του σύντροφοι. Τα λαμόγια των συνιστωσών τον περιμένουν στην γωνία. Μαζί και η συντρόφισσα πρόεδρος της Βουλής

   Like

 6. κυριε Ρωμανια
  τα κανατε μια φορα @κατα,επικοινωνιακα.
  αν ισχυει αυτο που λετε
  γιατι ειστε δημοσιος κρατικος λειτουργος
  σε νευραλγικη θεση και καλοπιστα και θεωρητικα,
  εντιμος ανθρωπος
  περιμενω
  α/κινηση εισαγγελεα
  και ταυτοχρονα
  β/συγκεντρωση στοιχειων και υποβολη του φακελλου
  στον εισαγγελεα
  απο εσας.
  ηδη αργησατε απο το πρωι
  που εσεις το δημοσιοποιησατε

  Like

  1. Ρε ΕΔ δεν μας παρατάς με τα φληναφήματα τα δικά σου και του εσχατόγερου του Ρωμανιά.

   Like

   1. πολυ ευχαριστως.
    μεχρι να πιασουμε πατο,θα ηθελα να μην προσβαλλουν τοσο τη στοιχειωδη λογικη.μετα
    θα γινουμε κανιβαλλλοι ανετα.

    Like

 7. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ κάποιοι από ΕΣΑΣ?Πως την εχετε δει δλδή? ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ??ΩΡΕ !!!!

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s