Να πως ο ΓΑΠ προσπάθησε να βάλει ταφόπλακα στο Γερμανικό αναγκαστικό κατοχικό δάνειο..

συμψηφισμος1Στην σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης (δανειακή σύμβαση) της 8ης Μαΐου 2010 με την επονομαζόμενη «τρόικα» στο κεφάλαιο που αφορά την αποπληρωμή (παρ.7 πληρωμές) αναγράφεται ότι:

«Όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από τον δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης….».

Με αυτή την φράση όπως αντιλαμβάνεστε οι δανειστές μας αναγνωρίζουν την ύπαρξη ανταπαιτήσεων της χώρας μας και στην ουσία με την επίμαχη παράγραφο της δανειακής, επιδιώκουν να αποτρέψουν ένα ενδεχόμενο πρότασης συμψηφισμού.

Παρόμοια αναφορά γίνεται και στην παράγραφο 9 της δανειακής σύμβασης (Κατανομή πληρωμών)…

συμψηφισμος2

9. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

1. Κάθε Δανειστής δεσμεύεται να μην επιδιώξει την καταβολή από τον Δανειολήπτη, των δικαιωμάτων του που απορρέουν από Δάνεια με άλλο τρόπο από εκείνον που απορρέει από τους όρους της παρούσας Συμφωνίας και της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης, δεσμεύεται να καταβάλει όλα τα ποσά που τυχόν ελήφθησαν από αυτόν σε σχέση με τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης τα οποία δεν έχουν ληφθεί από την ΕΚΤ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρούσα Συμφωνία και τη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, στον λογαριασμό που αναφέρεται στο Άρθρο 3 με σκοπό να διανεμηθούν σε αναλογική βάση σύμφωνα με τους όρους της παρούσης Συμφωνίας.

Δεσμεύονται επίσης, να μην συμψηφίσουν απαιτήσεις που μπορεί να έχουν έναντι του Δανειολήπτη κατά το ύψος των ποσών που οφείλουν στον Δανειολήπτη, εκτός της επιφύλαξης τήρησης του παρόντος Άρθρου.

Με δεδομένη την αναγνώριση, από τους δανειστές μας, ανταπαιτήσεων της χώρας μας στην δανειακή του 2010… επιβάλλεται άμεσα να προχωρήσουμε στην αναζήτηση εξόφλησης αυτών των ανταπαιτήσεων, όπως για παράδειγμα το Γερμανικό αναγκαστικό κατοχικό δάνειο..

Τώρα είναι η ώρα…

Είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας και Εθνική επιταγή..

exomatiakaivlepo

 

56 thoughts on “Να πως ο ΓΑΠ προσπάθησε να βάλει ταφόπλακα στο Γερμανικό αναγκαστικό κατοχικό δάνειο..”

 1. Η χοντρή λουλού έλεγε χθες στη Βουλή μέσα στην ακατάσχετη παπαρολογία της ότι το θέμα αυτό δεν είναι άμεσης προτεραιότητας – εννοεί ότι άμεση προτεραιότητα είναι η συμμόρφωση με τις εντολές του ψυχωτικού αντιπαθητικού που ηγείται της οικονομικής πολιτικής μιας ανάπηρης δημοκρατικά ευρώπης.

  Η χοντρή λουλού και ο κλαψιάρης γκαβός ξεβρακώνονται καθημερινά στα μάτια του ελληνικού λαού ως οι τσατσάδες του Δ’ Ράιχ και εφόσον παραμείνουν αρχηγοί στα αποκόμματά τους υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπουν καν στη Βουλή όταν ξαναγίνουν εκλογές.

  Like

  1. Η ΓΟΥΡΟΥΝΑ ΙΔΡΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΔΕ ΣΤΡΑΒΟΣ ΘΑ ΦΑΓΩΘΕΙ ΑΠ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ

   Like

  2. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ. Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟ, ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

   Like

   1. Σωστός. Να μη μπερδεύουμε το έγκυρο κατοχικό δάνειο με την άκυρη δανειακή σύμβαση. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Συμψηφισμός υπονοεί παραδοχή της δανειακής συμβάσεως.

    Like

  3. Το θέμα είναι ότι η Ρωσία σας έκανε μπάσιμο στεγνό και άβρεχτο στη Κύπρο και δεν άνοιξε μύτη,και βάζετε μιά Τουρκία να απειλεί την Ελλάδα για να φοβηθεί ο Πούτιν στην ουσία.
   Τη κατάληξη τη ξέρετε μα επιμένετε.
   Ο άλλος ο Γιούνκερ ζητάει και ευρωπαικό στρατό για να τους κάνετε τι;
   Είστε αστείοι αν νομίζετε ότι στο τέλος θα τελειώσει με χαμόγελο η όλη ιστορία σας,που ήδη εις βάρος αμάχων Χριστιανών Ορθοδοξων και μη από Αφρική εώς Ουκρανία,θυσιάζετε στο βωμό του χρήματος και του θεού σας,ανθρώπινες ψυχές μεταναστεύσεις λαών,πόνο οικογενειών και καταστροφή χωρών.
   Είναι κρίμα στο σπίτι που μένεις να σου ανοιγουν τη πόρτα να σου κλέβουν ότι έχεις,να σε εξευτελίζουν,να σε σκοτώνουν και στο τέλος να λεηλατούν ότι απέμεινε,άνθρωποι που έτυχε να πιστεύουν πως φέρνοντας το χάραγμα θα λυτρωθούνε οι ίδιοι και το Ισραήλ.
   Ένα μεγάλο σπίτι είναι και η Γή,που αντί να συμμορφωθούμε μεταξύ μας σαν φιλοξενούμενοι που είμαστε,τη κλέβουμε την εξευτελίζουμε,τη σκοτώνουμε και διαβάλουμε την Ορθόδοξή μας Πίστη.
   Ας αναλογιστούμε όλοι μαζί,σε τι κατάσταση βαδίζει το πράγμα,κι αν ένας πόλεμος ίσως και παγκόσμιος,πόσα αρνητικά συναισθήματα θα προκαλέσει και τι θα μας πάρει .
   Πραγματικά αξίζει το κόπο όλο αυτό που γίνεται με επίκεντρο την Ελλάδα ή μήπως κάποια στιγμή θα έπρεπε να μας αφήσετε ήσυχους πριν φαγωθείτε εσείς και μείς και όλες οι χώρες αναμεταξύ μας;
   Δε ξέρω αν είναι σωστό ο ένας λαός να μπλέκεται στα τεκτενόμενα του άλλου,αλλά όταν αφαιρείς ζωές αμαχων λαών και εξευτελίζεις Έθνη Ορθόδοξα, με τη κορόνα της ελπίδας και λοιπών,δε φοβάσαι μήπως τα βρείς απ τον ίδιο το Θεό;
   Μόνοι μας καταστρεφόμαστε και με τη συγκατάθεση μας.
   Για να μπει μια τάξη στις ζωές μας χρειάζεται Θεόσταλτη βοήθεια και όχι άλλες υποσχέσεις ανθρώπων που έτυχε να τάζουν στους υπόλοιπους με βάση τα οικονομικά κριτήρια μόνο.
   Χαιρετώ

   Like

 2. 😈 Ἔεεελα… σώπα! Ἀλήθεια…; Δὲν τὸ πιστεύω…. 😈

  Τὼρα τὸ πήρατε χαμπάρι ἔ…; Τὼρα ποὺ θὰ «άσχοληθεῖτε»….

  Like

   1. Αυτό που δε γράφατε είναι το ύψος του κατοχικού δανείου, στη Διάσκεψη των Παρισίων υπολογίστηκε στα 100 δις σημερινά λεφτά… Συν τους τόκους 70 σχεδόν χρόνων πάμε στα 500 δις…

    Like

   2. Δὲν ἀναφέρομαι στὴν ὅποια ἠμερομηνία δημοσιεύσεως καὶ δὲν παίζω μέ λέξεις.

    Ἀνταπαίτησις ΔΕΝ ὑπάρχει, ἀγαπητέ. Ὑπάρχει μόνον ΑΠΑΙΤΗΣΙΣ.
    —Ὁποιαδήποτε ἄλλη ὁδὸς εἶναι ἐκ τοῦ πονηροῦ καὶ εἶμαι σίγουρος ὅτι εἶμαι ἀ-πο-λύ-τως κατανοητός σέ αὐτὸ πού λέω.—

    Like

   3. Κάποιος έχει μάτια αλλά …μπορεί ναι να μην βλέπει !!!
    Όποιος γνωρίζει ελληνικά δεν σημαίνει ότι και τα …καταλαβαίνει !!!

    Ξεκαθαρίζω. Δεν υποστηρίζω τον ΓΑΠ ! Αντίθετα μέλιστα !!

    ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ τα ελληνικά και τη ν κοινή λογική !!!

    Αν κάποιος που γνωρίζει και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ελληνικά ξέρει ότι ο τίτλος απευθύνεται σε ‘ψεκασμένους’!!!!!
    Το ότι η μείωση πληρωμών δεν ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΤΑΙ, σημαίνει, για να μαθαίνεις, ότι είναι ΑΛΛΟ πράγμα το ένα και ΑΛΛΟ πράγματο το ΑΛΛΟ!!!
    Δηλαδή μπορεί να τα παίρνουμε από το ένα χέρι και να τα δίνουμε από άλλο !!!
    ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !!!

    Αλλά είπαμε ! Όταν ο Θεός ‘έβρεχε μυαλό’ κάποιοι κρύφτηκαν σε …υπόστεγο!!!

    Like

   4. Ρε Περσεα…
    εχετε τοσο θρασος..εισεις οι πατριδοκαπηλοι?
    καλα ο Γαπ….ξενος…
    γιατι ρε…
    ο..εθναρχης σας…
    χαρισε το 1953…
    το 50%..του ελληνικου δανειου στη..Γερμανια..
    και δεν την πτωχευσε..με τοσα που μας ειχε κανει?
    οχι βεβαια εσας…
    εσεις ουτε που πηγατε στα βουνα με τον
    μη..υπηρετησαντα το στρατο εθναρχη σας!
    και τοσα χρονια..
    εσεις που κομματοσκυλα..
    στις συγκεντρωσεις κουνατε,….την Ελληνικη Σημαια…
    γιατι ρε δοσμενοι προδοτες δεν το ζητησατε…
    με συν και πλην?..
    σας ξεσκεπασε εντελως
    ο..μικρος και αριστερος…
    με τον Καμμενο!
    να γιατι σας εχεσε ο Πανος…
    καταλαβε οτι αιωνες σαν παραταξη..
    εισθε οι απογονοι του Εφιαλτη…
    και των δοσιλογων των γερμανοαμερικανων!
    εχετε ομως θρασος!
    να βουλιαξετε την Ελλαδα…
    αλλα μη χασετε τη κουταλα!
    και οι αριστεροι…στη γωνια…
    ως μιασματα…
    μισος μας δωρησε η παραταξη σου…
    καιρος να παει φυλακη…
    που μας εφαγε τις επιχορηγησεις….
    καιρος..να ..επεμβει ο εισαγγελεας και να πατε φυλακη!
    πατριδοπουλητες….δηθεν…πατριωτες!

    Like

   5. περσεα…
    που καταντησατε ρε?
    στο..χρονοντουλαπο της ιστοριας…
    και πτωχευμενοι?
    μισος με το πασοκ δεκαετιες..
    και τωρα..του…καπνιζετε…
    τις πιπες?
    σας εριξε εντελως στο…κρεβατι του..
    και το υμνειτε…μπας και εντελως χαθειτε?
    θα αναλαβει η Ντορα με Κυριακο να σας…σωσει!
    εχει κατι απωθυμενα…
    σε βλεπω ανεργο!
    με αλλο ονοματακι εδω μεσα να τη…σκυλοβριζεις!
    αλλα η σκυλισια μυτη μου θα σε μυρισει…
    και θα σου τα χωνω!

    Like

 3. ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΘΕΟΜΕ ΝΑ ΜΟΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΑΝ 80 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΕΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΜΕ ΥΠΟΒΡΙΧΙΑ ΣΙΕΜΕΝΣ ΟΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ
  ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΜΠΕΝΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΧΘΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ

  Like

  1. Πάντως είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός που μία αλλοδαπή, δηλαδή η 100% Αμερικανίδα Βασιλική, ασχολείται με την πατρίδα μου και μάλιστα σε σημείο να την λατρεύει τόσο που να φαντασιώνεται ότι είναι και Ελληνίδα ομογενής!!

   Like

   1. Ιωαννη είναι απίστευτο ότι φτάνεις να αρνηθείς την ελληνικότητα της Βασιλικής επειδή ζει στο εξωτερικό μόνο και μόνο επειδή δεν στηρίζει το κόμμα που ψηφίζεις! Καταπληκτικό κριτήριο. Είναι αλλοδαπή που ασχολείται με την πατρίδα “σου” η Βασιλική που γεννήθηκε το πιθανότερο εδώ κι έφυγε μετά, όπως κι όλοι όσοι έδιωξε από την Ελλάδα ο Παπανδρέου αλλά θα έχεις συνέλληνες τους λάθροϊσλάμηδες.
    Εσύ φαντασιώνεσαι ότι είσαι δημοκράτης και προοδευτικός έτσι;
    Ο Τσίπρας κάλυψε το ΓΑΠ για την λίστα λαγκάρντ, αλλά εδώ για να μιλήσουμε για το προκείμενο της δανειακής, Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ.

    Αυτό που θα πω είναι πρώτον: Ότι η επικύρωση του μνημονίου των όρων της δανειακής είναι ΑΚΥΡΗ γιατί πρόκειται για μέρος διεθνούς συμβάσεως που απαιτεί 180 ψήφους κι όχι για νομοσχέδιο, όπώς όλοι αυτοί οι κοπρίτες αποδέχθηκαν.

    και Δεύτερον πράγματι τι συμψηφισμός να γίνει;
    Εδώ έχουμε ένα χρέος της Γερμανίας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ! ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ
    Ενώ το χρέος της Ελλάδας είναι πλαστό!

    Είναι δυνατόν να συμψηφιστεί ένα πλαστό πράγμα μέ ένα πραγματικό χρέος; Δεν νομίζω.

    Εδώ πρέπει να ανακληθεί όλο το αίσχος της -ουσιαστικά- παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στο γερμανικό δημόσιο που έγινε με τον τίτλο της “αποκρατικοποίησης” βάσει εγκληματικού μεσοπροθέσμου. Να ανακληθεί η πώληση της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στα γερμανά.
    Και να ξαναγίνει ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ το Ελληνικό.

    Αυτά είναι μερικά από τα πρώτα που θα έπρεπε να γίνουν.
    Και Αριστερόχειρα…. προσπάθησε να είσαι λιγότερο φανατισμένος πληζ… θυμίζεις την χούντα που αφήραισε την ελληνική υπηκοότητα από την Μελίνα επειδή δεν ήταν μαζί τους.

    Like

   2. Συ εισαι οβριος και ασχολεισαι…
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ακριβως ειναι το προβλημα!

    Like

   3. Ιωάννης

    η Βασιλικη

    οσο και να διαφωνησεις μαζι της..

    ειναι απο τους πιο σοβαρους σχολιαστες εδω μεσα…

    Σεβαστη….

    χωρις ειρωνειες και μπινελικια ακομα και σε οσους την βριζουν χυδαια….

    Υπερασπιζεται τις αποψεις της με σθενος και καλα κανει.

    Δικαιωμα να συμφωνεις ή να διαφωνεις μαζι της…

    Η δημοκρατια ειναι υγιης..

    οταν ακριβως υπαρχει διαλογος των προβληματων…

    και αν ζει στο εξωτερικο…

    ειναι απο τους λιγους Ελληνες που δεν ξεχασε τηυ πατριδα

    αλλα συμετεχει ενεργα…

    μακαρι να το εκαναν και αλλοι….

    Αληθινη Δημοκρατια …σημαινει πολυφωνια και οχι σατραπικοτητα.

    και εγω εχω διαφωνισει μαζι της..

    δεν μου εδειξε ανηθικοτητα ποτε

    οπως καποιοι αλλοι….κομητες….!

    Και της το εχω αναγνωρισει

    και το εχω σεβασθει.

    Η Δημοκρατια με εμαθε

    να σεβο0μαι ολους οσους με σεβονται

    και να τα ριχνω σε οσους μου τα χωνουν βριζοντας χωρις ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ.

    ..ετσι λοιπον το βλεπω……

    Like

   4. O AΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΛΕΖΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΟ 2011.!!!!

    Like

   5. @ Ιωάννης

    Η εμπάθεια καί η συκοφαντία δέν είναι αρετή.
    Όποιος σού είπε ότι είναι, σέ ψεμμάτισε.

    Μαχητή
    αρνούμαι νά κατέβω στό επίπεδό τους,

    Σοφία
    Γεννήθηκα στήν Ελλάδα καί ξενητεύτηκα τό 1975.

    Τζέησον
    κατανόησες απόλυτα τό τίς εί.

    Like

  2. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ

   Like

 4. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΕΥΘΥΝΕΣ Η ΟΧΙ??

  ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΗΣΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ…

  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΠΡΩΤΟ” ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΤΕ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ??
  ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΚΟΜΗ,ΣΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΔΩ…

  ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ,ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ,ΜΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΚΟΙΝΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ…

  Like

 5. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 181 ΔΕΝΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΜΕ151?

  Like

  1. Έτσι!
   Κι όχι μόνον αυτό… ΔΕΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΙΔΙΑ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
   Αλλά εφαρμόστηκε…
   Ό,τι προέβλεπε είναι συνεπώς άκυρο κι όσοι το εφάρμοσαν πρέπει να πάνε φυλακή και να πληρώσουν από την περιουσία τους την ζημιά που προκάλεσαν.
   Ολόκληρες κοινοβουλευτικές ομάδες πρέπει να υποστούν δήμευση περιουσιών, φίλε.

   Like

   1. ΑΣ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ
    ΠΛΑΚΑ ΘΑΧΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠ[Ο ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
    ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΟΛΑ

    Like

  2. Μήπως η Ελλάδα πιά δεν υπάρχει σαν κράτος και εδώ και κάτι χρόνια κουμάντο μας κάνουν “άλλοι” από το εξωτερικό και μόνο για τα μάτια του κόσμου γίνονται εκλογές και ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις???Και δεν μας το λένε??Μήπως δηλαδή, γίναμε η περιουσία της Γερμανίας και λοιπών παρατρεχάμενων της??

   Like

 6. Άλλη μια είδηση που την ξέρουμε από το 2011 περίπου αλλά δεν την έχουμε ακούσει καθόλου στην τηλεόραση.
  Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πατρίδας μας σήμερα. Ο λαός ενημερώνεται από τα κανάλια που οι καναλάρχες είναι και μελοεργολάβοι αλλά και εκδότες εφημερίδων.
  Εκτός των παραπάνω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαγγείλει ότι τα κανάλια, και γενικα τα ΜΜΕ, θα πληρωσουν αυτά που χρωστάνε τόσα χρόνια (φόρους διαφημίσεων, και πληρωμη για τις συχνότητες που κάθονται τζάμπα τόσα χρόνια με αντάλλαγμα τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνώντων). Αυτο έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να λένε ότι φαντασία τους κατέβει αλλά και να αναπαράγουν τις ανθελληνικες θέσεις των Γερμανών και να μεταδίδουν μισες τις ανακοινώσεις της Ελληνικης κυβέρνησης με καθυστέρηση μιάμισης ώρας (βλέπε ΣΚΑ(Ε)Ι.)

  Αλλά τι να πει κανείς για “δημοσιογράφους” που εκπαιδεύονται από το ΔΝΤ για την μετάδοση ειδήσεων. Ναι καλά διαβάζεται. Έχουν εκπαιδευτεί και Έλληνες από το ΔΝΤ. Λες και θέλει συγκεκριμένο τρόπο για να παρουσιάσεις αληθινα γεγονότα.
  Έτσι λοιπόν οι Πρετεντέρηδες έχουν πολλαπλασιαστεί.
  Δεν έχω κάτι με τον συγκεκριμένο κύριο αλλά αποτελεί κλασσικό παράδειγμα ανθρωπου που προσπαθει να διαμορφώσει γνώμες.
  Παράδειγμα.
  Αν στην Πατρίδα μου δεν έχει βρέξει για δύο χρόνια και ξαφνικά κάνει μια βροχή, ενω όλοι θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτό είναι καλό αυτός ο κύριος θα πάρει εντολή από τα αφεντικά του να διαμορφώσει την κοινη γνώμη ότι αυτο ήταν καταστροφικό.
  Θα βγεί λοιπόν με γουρλομένα μάτια και θα φωνάζει πόσο καταστροφική ήταν αυτη η βροχή με επιχειρήματα του στίλ “λερώθηκαν τα αυτοκίνητα” “ενω είχαμε συνηθίσει την ξηρασία τώρα θα ξεσυνηθίσουμε πάλι” “γλιστράνε τα σκαλοπάτια μας” “βράχηκε ο σκύλος μας” και άλλα τέτοια.
  ΥΓ1 Έχω μια μεγάλη απορία. Τώρα που τα γράφω εγω γελάτε όταν τα λέει ο πρετεντέρης γιατι τα πιστεύεται;
  ΥΓ2 Μνημειώδες το προχθεσινι δελτιο παραπληροφόρησης του Μega όπου ο συγκεκριμένος κύριος συντάχθηκε με τον Σόιμπλε για να μας πείσει ότι ο Βαρουφάκης είναι ακατανόητος από όλους.

  Like

  1. Μπορεί να τους έχουν εκπαιδεύσει αλλά στο τέλος η πραγματικότητα που ζουμε δεν ταιριάζει μ΄αυτά που λένε.
   Οι δημοσιογράφοι έχουν ξευτιλιστεί εντελώς.
   Ξέρουμε πώς το κάνουν, εδώ έχουν ανοίξει μαγαζάκι και τα γερμανά! Το ίδρυμα “Κόνραντ Αντενάουερ” που είχε πάρει wanna be δημοσιοκαφράκια και τους έκανε μάθημα ο ίδιος ο πρέσβης της Naziland!

   Like

 7. ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

  Like

  1. Η εσχάτη προδοσία είναι θεμελιωμένη και η δικογραφία στην τακτική δικαιοσύνη. Αλλά οι εισαγελοίοι είναι παράφρονες διεφθαρμένοι και λακέδες των ξενόδουλων πωλητικών και την κρατάνε στα συρτάρια τους, όπως κράταγε η νταγιαντά (με μικρό εις ένδειξη περιφρόνησης) την δικογραφία για τον χρηματισμό του μιχελάκη σχεδόν ένα χρόνο.

   Like

   1. ΑΠΕΧΘΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..
    ΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΔΙΝΑΝ 100 ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΑΝ 1.000 ΤΑ 900 ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΧΘΕΣ…
    ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΟΝΟ 100..!!!!

    ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΨΙΧΟΥΛΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ…

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/03/174.html

    Like

  2. Μια επαναληψη καλο κανει.

   tolimeri.wordpress.com/2014/08/26/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD/

   Like

 8. 11/3/2015 και ωρα 14:00
  Ασχετο αλλα ενδιαφερον. Ελληνικα μπου@@@οκαναλα δεν βλεπω, αλλα ετυχε τωρα το μεσημερι να κατσει το ματι μου στο σκαυ. Προσκεκλημενος ο Μανιατης και δυο “δημοσιογραφοι” TKL (του κωλου). Ρωταει ο ενας, “κυριε Μανιατη, τωρα που δεν ειστε υπουργος, μπορειτε να μας πειτε αν εχομε πραγματικα κοιτασματα με πολυ πετρελαιο?” Ωπα λεω καλη ερωτηση, κατσε να δω τι θα πει ο “υπουργος”. Φαινεται ομως οτι η ερωτηση δεν ειχε εγκριθει απο την συμμορια του καναλιου, οποτε βγαζουν στο γυαλι μια αλλη “δημοσιογραφο” και λεει με στομφο, “Εκτακτη ειδηση μπλα μπλα ο εισαγγελεας καλει τον σημιτη”, παει λεω, την φαγανε την ερωτηση. Θα περιμενω να σιγουρευτω. Αφου μας ειπαν τις εκρηκτικες (σκαυ, βλεπεις) μπαρουφολογιες τους επι τριλεπτο, επανερχονται. Ο ιδιος δημοσιογραφος TKL, απευθυνεται παλι στον μανιατη και του λεει “και ενα τελευταιο σχολιο κυριε μανιατη πριν κλεισομε!!!”.
  Αυτα για τα βοθροκαναλα που πουλανε προδοσια και δοσιλογισμο. Αυτη ειναι η πεμπτη φαλαγγα στη χωρα. Αυτους τους οχετους πρεπει να αποξηλωσουν αμεσα, επιβαλοντας τους ο,τι προβλεπει η φορολογικη νομοθεσια. Ετσι απλα.

  Like

 9. Γιατι τον βαλατε πρωθυπουργο ….νεοελληνες?

  Εβραικης καταγωγης δεν ειναι?

  Μινεικο το σοι δεν ειναι?

  Ειχε νεκρους απο τους Γερμανους για την Ελλαδα?

  Ειχε δεσμο αιματος με την Ελλαδα?

  Γιατι να την υποστηριξει?

  Γιατι να μην…κανει πλατες και να τον υποστηριζει ο Σοιμπλε και η Μερκελ..

  .να εξουσιαζει και να κλεβει

  και να καλοπερνα το σοι του απο την Ελλαδα???

  Βγηκε χαμενος?

  ή θα παει μεσα …για εσχατη προδοσια?

  ή θα σας επιστρεψουν..τα εκατομμυρια κοροιδα..

  που σας εφαγε το πασοκ..μεχρι και το…2016?

  Μεσα θα πατε εσεις..

  για 5.000..οπως σας ειπαν…

  για το καλο της..πατριδας!

  Τινος και ποιας πατριδας..

  ακομα..

  ουτε που καταλαβατε τι εννοουσαν!

  Κοροιδαρες…

  γατος ο ΓΑΠ..

  κοροιδα ο ραγιαδακος..που δεν ψαχνεται απο πριν..

  αλλα κλαιει συνεχως και γκρινιαζει μετα.

  Like

  1. Καλά κι εσύ, λες κι απευθύνεσαι σε σχολιαστές κανενός πρασινορουφιάνικου μπλογκ. Ποιός ψήφισε γαπ από δω μέσα? Αλλά εγώ ως προς το θέμα του μνημονίου θα υποστηρίξω ακόμα και τους ψηφοφόρους του. Διότι ήταν ΣΚΕΥΩΡΙΑ, προδοσία, απάτη του πράκτορα, πώς το λένε ελληνικά. Δεν είπε ουδέ καν υπονόησε ποτέ προεκλογικά κάτι για χρέη και ΔΝΤ και δανειακές κι ελλείμματα τάχατες 16% και τα κέρατά του τα τράγια. Κατόπιν εορτής τα παρουσίασε όλα. Και μάλιστα να μην ξεχνάμε ποτέ ότι στις 5-5-010, λίγες μέρες πριν από την ψήφιση, έβαλε τους μπράβους του και μπράβους της διεθνούς αληταρίας, να κάψουν ζωντανούς τους ανθρώπους στη Μαρφίν προς εκφοβισμό του κόσμου για να λουφάξει. Και γι αυτούς ακριβώς τους λόγους δεν είναι μόνο νομικά άκυρα το χρέος κι η δανειακή, είναι και πολιτικά, με όρους δημοκρατίας: Ο λαός δεν τα ψήφισε ποτέ. ΠΟΤΕ. Ούτε με τον Σαμαρά αφού κι αυτός το 12 έλεγε ότι θα καταργήσει τη λάθος θεραπεία. Κι ο Τσίπρας τα ίδια. Άρα είναι ίσως η μόνη περίπτωση που ο λαός δεν φταίει.

   Like

 10. ο ΗΡΩΑΣ σας ….τζεφρι ΕΞΩ

  αλλα αλλοι …………….

  11/03/2015 at 11:37 am Reply

  Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο.
  Δίνουν 5νθήμερες και 10ήμερες άδειες από τις φυλακές στον κάθε εγκληματία, και δεν έδωσαν έστω μία μέρα άδεια σε επανεκλεγέντα Έλληνα βουλευτή να δει με ηρεμία το νεογέννητο παιδί του παρά μόνο τον πήγαν σιδηροδέσμιο.
  Γιατί κ. του συριζα δεν τους βάζετε χέρι και αφήνετε την παρέα Αθανασίου να κάνει ακόμη κουμάντο στη δικαιοσύνη????
  Μπορείτε το βράδυ να κοιμάστε ήρεμοι?????
  Δεν έχετε καθόλου ανθρωπιά ή τύψεις??

  οξω πατσαβουριεν

  Like

 11. ε και; τι μας νοιάζει τι υπέγραψε το αμερικανάκι; αφού εσείς δεν αναγνωρίζετε το μνημόνιο όπως λέγατε και θα το σκίζατε…..τι σημασία εχει τι υπέγραψε; δεν σκίζονται εύκολα οι συγκεκριμένες σελίδες;

  Like

 12. Το άρθρο του exomatiakaivlepo είναι Μ Ο Υ Φ Α

  ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ

  Ο μόνος σχολιαστής που διαβάζει KAI καταλαβαίνει Ελληνικά είναι ο ΠΕΡΣΕΑΣ (Μαρτίου 11, 2015 at 2:27 μμ – κάτω απο το σχόλιο #2)

  Οι υπόλοιποι (ανεξαρτήτως κομματικής ή άλλης λυπημένης διάπλασης) λυπάμαι αλλά είστε τουλάχιστον άξιοι της θλιβερής σας νοημοσύνης και της προπαγάνδας που σας έχει πάρει απ’ το χέρι, μιάς και δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω κάποιους “patent fortified” Αρχαγγελικούς προσδιορισμούς.

  υ.γ.
  (α) η εν λόγω φράση της σύμβασης
  αφορά το σύνολο των δανειστών
  και όχι ala cart την Γερμανία, τα ελγίνεια μάρμαρα
  ή την πολυτραγουδισμένη περιουσία της “Χάιδως”

  (β) άν κάποιοι θεωρήσουν ότι πέρνω το μέρος του ΓΑΠ
  έχουν σοβαρότερο πρόβλημα νοημοσύνης.

  rsvp

  Like

 13. Βιαστειτε γιατί το καλοκαίρι ειναι κοντά και θα αρχίσουν τα μπάνια, δεν ξερουμε σε πιο νησί θα είναι.

  Like

 14. Σιγά μην του το δώσανε να το διαβάσει του Γιωργάκη, πριν το υπογράψει. Δυστυχώς, δεν αστειεύομαι.

  Like

  1. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΝΤΡΟΠΗ & ΚΡΙΜΑ για ολους μας-σας.
   Σας ευχαριστω για την διαφωτιστική σας ανάρτηση.

   Like

 15. Σύμφωνα με τά παραπάνω άρθρα της Δανειακής Συμβάσεως (αλλά καί των Μνημονίων εξ όσων γνωρίζω) δεν απαγορεύεται (δέν έχει προβλεφθεί η απαγόρευση) η ε κ χ ώ ρ η σ η άλλων απαιτήσεων της Ελλάδας σε τρίτους κατά της Γερμανίας , π.χ. εκείνες οι των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, οι οποίες (απαιτήσεις) εσκεμμένως και επιμελώς αποφεύχθηκαν να αναφερθούν αμέσως ή εμμέσως στα παραπάνω άρθρα (ακριβώς για να μην “αναγνωρισθούν” ως “υπαρκτές” αμέσως ή a contrario από τά κείμενα αυτά, κατά την άποψή μου). Αυτή όμως η δολία (εκ μέρους ιδίως της Γερμανίας) αποσιώπηση και μη τέτοια αναφορά μπορεί να φέρει (κατά την άποψή μου) το αντίθετο νομικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, την δυνατότητα εκχώρησης των εν λόγω απαιτήσεων της Ελλάδος (για τις εν γένει γερμανικές επανορθώσεις καί κατοχικό δάνειο) σε τρίτους – δανειστές (πλήν της Γερμανίας) κράτη και οργανισμούς (ΔΝΤ), όπως θα αναφερθώ λεπτομερέστερα παρακάτω, με σκοπό την εξόφληση του όποιου ποσού χρέους της Ελλάδας.

  Εξ άλλου η “εκχώρηση” αυτή δύναται να λειτουργήσει και ισοδυναμήσει πρακτικά και ως “καταβολή” ή “απόσβεση” χρέους (υπό προυποθέσεις), κατά την έννοια του νόμου, πολλώ δε μάλλον πού η εξόφληση δανείων διά της μεθόδου “εκχωρήσεως” πρός κράτη – δανειστές αναγνωρισμένων (ή αναγνωρισθησομένων) απαιτήσεων του οφειλέτη (Ελλάδος) κατά ενός κράτους – δανειστή (Γερμανία) δεν έχει ρητώς αποκλεισθεί στις παραπάνω Συμβάσεις (Δανειακές και Μνημονίων), αφού τά παραπάνω άρθρα ομιλούν γιά “πληρωμές τού Δανειολήπτου” καί γιά μή συμψηφισμό “ανταπαιτήσεων” (υποννοείται κατά της Γερμανίας και όχι άλλων κρατών, διότι τέτοιες ανταπαιτήσεις πολεμικών αποζημιώσεων, κλπ, κατά άλλων κρατών δέν υπάρχουν, οπότε επιτρέπεται ο τέτοιος συμψηφισμός μέ Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, κλπ -πλήν Γερμανίας , άρα επιτρέπεται ο συμψηφισμός γιά τήν εξόφληση τού χρέους π.χ. πρός στή Γαλλία μέ τήν μέθοδο εκχώρησης μέρους τών ελληνικών απαιτήσεων κατά τής Γερμανίας), εν εσχάτει δε περιπτώσει μπορεί ακόμα και να “εκβιασθεί” (εκ μέρους τής Ελλάδας πρός τούς άλλους δανειστές) ως ο μόνος εναπομένων τρόπος τοιαύτης “εξόφλησης”, λόγω αδυναμίας, καί εν όψει πιθανής άτακτης χρεωκοπίας και συνακόλουθης ολικής αποσβέσεως τών όποιων οφειλόμενων προς τους δανειστές.

  Στη συνέχεια, και σε συνδυασμό με τά παραπάνω, νομίζω τά εξής :

  Αναρωτιέμαι : Γιατί δεν δημεύουν κατ’ αρχήν, τον ΟΤΕ (γιά συμψηφισμό μικρού μόνο μέρους έναντι τών γερμανικών επανορθώσεων καί τού κατοχικού δανείου) αφού ο ΟΤΕ είναι γερμανική πλέον εταιρεία (Deutche Telecomme) ??

  Γιατί δεν φορολογούν τά κέρδη του, με ειδικό νόμο με αναδρομική ισχύ σε βάθος 5-ετίας – με συντελεστή 95% , ώστε να απαλλάξουν από τη φορολογία (π.χ. του ΕΝΦΙΑ) τους Ελληνες πολίτες καί να αυξήσουν τά Δημόσια έσοδα ?
  Και μάλιστα στα σβέλτα πρίν οργανώσουν οι Γερμανοί την άμυνά τους ?

  Γιατί δεν δημεύουν (επίσης με ειδικό αναγκαστικό νόμο ) ό λ ε ς τις ι δ ι ω τ ι κ έ ς γερμανικές περιουσίες (διαμερίσματα, σπίτια, βίλες, εξοχικά, οικόπεδα, μετοχές, όλες τις καταθέσεις, πάσης φύσεως δικαιώματα και εν γένει αξιώσεις ) Γερμανών ι δ ι ω τ ώ ν και όλων των Γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα (και αλλού) και πού αυτοί απέκτησαν οποτεδήποτε (δλδ σε κάθε προγενέστερο χρόνο) και με οποιοδήποτε τρόπο ??? Το ίδιο για τις Ολλανδικές, Αγγλικές και Φιλανδικές περιουσίες πού βρίσκονται στην Ελλάδα ??? (όλα αυτά τά κράτη είναι προφανώς ανθελληνικά).

  Επανερχόμενος τώρα στη μέθοδο της “εκχωρήσεως”, ως νόμιμου τρόπου αποσβέσεως του όποιου χρέους της Ελλάδος, θα ήθελα να εκθέσω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, και τά εξής :

  αν η Ελλάδα δεν μπορεί να αναγκάσει τη Γερμανία να της πληρώσει (η Γερμανία) όλες αυτές τις κατοχικές επανορθώσεις και κατοχικό δάνειο, τότε σε κάθε χώρα πού θά αποδειχθεί (μετά από λογιστικό έλεγχο και τη μονομερή διαγραφή τουλάχιστον του 80% του απομένοντος χρέους) ότι οφείλει κάποιο ποσό η Ελλάδα, η Ελλάδα νά κάνει το εξής :

  Ας υποθέσουμε π.χ. ότι χρωστά η Ελλάδα στη Γαλλία 10 δισεκατομύρια ευρώ. Να ε κ χ ω ρ ή σ ε ι η Ελλάδα στη Γαλλία ισόποσο ποσό 10 δισεκατομύρίων ευρώ από τις απαιτήσεις της πού έχει κατά τής Γερμανίας (μικρό δλδ μέρος από το τεράστιο ποσόν των γερμανικών επανορθώσεων). Ετσι η Γαλλία, ως ε κ δ ο χ έ α ς, πλέον, του εκχωρηθέντος αυτού ποσού και ως έχουσα πλέον έννομο συμφέρον κατά της Γερμανίας, θα στραφεί οπωσδήποτε νομικά κατά της Γερμανίας (στο Διεθνές Δικαστήριο ή/και θα δεσμεύσει – δημεύσει όλες τις γερμανικές περιουσίες στο γαλλικό έδαφος !!) ) και θα την αναγκάσει έτσι σε πληρωμή του εκχωρηθέντος αυτού ποσού. Επομένως, μέ θετική απόφαση τού Διεθνούς Δικαστηρίου, εξωφλείται το χρέος μας προς τη Γαλλία, ταυτόχρονα δε αναγνωρίζεται (από το Διεθνές Δικαστήριο με την εκδοθησόμενη απόφασή του) ότι υ φ ί σ τ α τ α εν όλω ή εν μέρει η απαίτηση/αξίωση της εκχωρήτριας Ελλάδας κατά της Γερμανίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις (ή/και το κατοχικό δάνειο).

  Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εκχωρήσουμε και άλλα ποσά προς άλλα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία θα θελήσουμε να εξωφλήσουμε κάποιες οφειλές μας (και δή σε δόσεις…). Ετσι όλα αυτά τά κράτη, ωε εκδοχείς ελληνικών εκχωρηθησομένων οικονομικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας θα έχουν ασφαλώς καί αυτά τεράστιο έννομο συμφέρον να στραφούν νομικά (ή άλλως πως, ακόμα κάι μέ κατάσχεση ή δήμευση όλων τών γερμανικών περιουσιών στό έδαφός τους) κατά της Γερμανίας και θα ζητήσουν νά λάβουν τά αντίστοιχα εκχωρηθέντα σ’ αυτά ποσά. Ετσι θα εμπλέξουμε όλα αυτά τά Ευρωπαϊκά κράτη σε συντονισμένη νομική μάχη – ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ κατά της Γερμανίας(και μάλιστα σε ένα ενιαίο νομικό συνασπισμό, αν οι παραπάνω εκχωρήσεις γίνουν ταυτόχρονα και συντονισμένα) , και όλοι πλέον θα υπερασπίζονται νομικά τη θέση της Ελλάδας προκειμένου να κερδίσουν τις υποθέσεις τους ενώπιον του Δικαστηρίου και να πάρουν έτσι τά λεφτά τους πίσω !!

  Τέλος, σε ότι αφορά το υπόλοιπο μη εκχωρηθησσόμενο ποσόν προς τά άλλα ευρωπαϊκά κράτη (ή το ΔΝΤ) θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά η Ελλάδα να το διεκδικήσει η ίδια (αυτοτελώς) από τη Γερμανία μέσα στόν παραπάνω νομικό συνασπισμό με όλα τά άλλα νομικώς ενδιαφερόμενα κράτη (καθώς και τό ΔΝΤ, στο οποίο συμμετέχουν και άλλα μη ευρωπαϊκά κράτη, όπως ΗΠΑ, Βραζιλάι, Ιαπωνία, κλπ) κατά της Γερμανίας. Ολος δηλαδή ο πλανήτης θά στραφεί νομικά κατά τής Γερμανίας προκειμένου τά επί μέρους αυτά κράτη νά πάρουν τά λεφτά τους πίσω.

  Πλανητική δηλαδή νομική επίθεση κατά τής Γερμανίας !! και μάλιστα για κάτι το νομικά και ηθικά ΔΙΚΑΙΟ !!! (να πληρώσει δηλαδή όλες τις γερμανικές επανορθώσεις στην Ελλάδα και το κατοχικό δάνειο, καθώς και τον χρυσό του ΑΠΠ – κάτι πού έχει τελείως ξεχαστεί !!), και έτσι από την πληρωμή αυτή θα πάρουν όλοι τά λεφτά τους πίσω (αυτά όμως πού δεν αποτελούν επαχθές και επονείδιστο χρέος).

  Αποτέλεσμα θα είναι η Γερμανία να απομονωθεί τελείως αφού θα βρεθεί αντιμέτωπη με όλα τά άλλα ευρωπαϊκά καί μή κράτη – ουσιαστικά δηλαδή με σχεδόν ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!! , και φυσικά θα χάσει καί ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ στη δίκη ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου (αφού αυτό θα «ελέγχεται» από όλους τους άλλους και όχι από τη Γερμανία). Θα είναι μία ΝΕΑ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ . Όλα αυτά με την μέθοδο της «ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ» μέρους των απαιτήσεών μας από τίς Γερμανικές αποζημιώσεις ‘η/και κατοχικό δάνειο !!!

  Νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τά σκεφθεί αυτά καί νά προχωρήσει ταχύτατα προς αυτήν τη κατεύθυνση και χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο.

  Αυτή είναι η γνώμη μου.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s