Αποκάλυψη/ Ποιοι θα απολογηθούν για το Μνημόνιο!-Το δημοσίευμα βόμβα

 

wpid-20150311081636.jpg

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει τις ευθύνες για τα μνημόνια ξεκίνησε. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο και η σχετική πρόταση -ενδεχομένως κοινή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τοςυ ΑΝΕΛ- θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των

 

επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοκρατίας, μάλιστα, εκείνοι που θα κληθούν σίγουρα να απολογηθούν είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς καθώς και οι διατελέσαντες υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο της πρότασης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, θα αποτελέσει τη βάση για τη συγκρότηση της εξεταστικής. Με αυτήν ζητείται «να διερευνηθεί ενδελεχώς κατά πόσο η κρίση χρέους μετατράπηκε δολίως σε κρίση δανεισμού με στόχο την υπαγωγή της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο και την κηδεμονία του ΔΝΤ και κατά πόσο υπήρξαν άλλες διέξοδοι δανεισμού της Ελλάδας».

Όπως τονίζεται μάλιστα “η Ελληνική Κρίση Χρέους ΔΕΝ θα είχε ΠΟΤΕ μετατραπεί σε Κρίση Δανεισμού και το Ελληνικό Δημόσιο ΔΕΝ θα είχε προσφύγει στο ΔΝΤ, το μηχανισμό στήριξης και ΔΕΝ θα είχε ΟΥΔΕΜΙΑ δικαιολογία υπογραφής του Μνημονίου 1, το Μάιο του 2010, ΕΑΝ η τότε ελληνική κυβέρνηση, καθώς και το ανώτατο στελεχιακό δυναμικό της Τραπέζης της Ελλάδος ΔΕΝ αποφάσιζαν να ΜΗΝ αντλήσουν την 26/01/2010 το ποσό των 17 ΔΙΣ ευρώ, το οποίο προσέφεραν κατά την ανωτέρω δημοπρασία οι ανάδοχοι της κοινοπρακτικής έκδοσης”.

Οι κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου θα βρεθούν δηλαδή στο επίκεντρο για τις ενέργειες τους το 2009-10 οι οποίες είχαν αποτέλεσμα τη μετατροπή του κρίσης χρέους σε κρίση δανεισμού. Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η αναζήτηση ευθυνών θα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2009 και όχι ενωρίτερα. Το επιβεβαίωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλώνοντας ότι «μας νοιάζει να διαλευκανθεί μια περίοδος που έχει αφήσει ένα μελανό αποτύπωμα στην ιστορία, όταν η χώρα ενεπλάκη σε μια μνημονιακή καταστροφή..

Η βασικότερη κατηγορία αφορά στο «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων, ώστε να εκτοξευθεί το έλλειμμα του 2009 και να οδηγηθεί η χώρα σε καθεστώς αναγκαστικού δανεισμού. Ακόμα και τότε, όμως, η χώρα είχε εναλλακτικές δυνατότητες δανεισμού, υποστηρίζουν οι Αν.Ελ. και παρουσιάζουν αναφορές για προσφορά χαμηλότοκων δανείων από τη Ρωσία και από την Κίνα. Τέλος, στοιχεία για τις συνέπειες των πολιτικών του μνημονίου στη χώρα αντλούνται κυρίως από τη σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Με βάση τον κανονισμό της Βουλής, η πρόταση πρέπει να υπoγράφεται από 60 βουλευτές και η απόφαση για τη σύσταση της λαμβάνεται με την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων.

9 thoughts on “Αποκάλυψη/ Ποιοι θα απολογηθούν για το Μνημόνιο!-Το δημοσίευμα βόμβα”

 1. Μητσοτάκης, Σημίτης, Κωστάκης Καραμανλής είναι για την απ’ έξω …… ?

  το έδαφος για την είσοδο της Ελλάδας στο “σφαγείο” της Ε.Ε. των συμμοριτών που είχανε προετοιμάσει προηγούμενες κυβερνήσεις το προώθησε ο γνωστός “σημίτης” πρωθυπουργός (επίθετο και αυτό …….. ?)

  Όλοι κάποτε …..
  ονειρευόμασταν….
  μία ευρωπαϊκή ένωση των λαών της Ευρώπης, μιά Ευρώπη του Πολιτισμού, της Ανάπτυξης και της Προόδου, μιά όμορφη Ευρώπη
  δεν ονειρευόμασταν ……
  την Ευρώπη της στενής, την Στενώπη της ένωσης των συμμοριτών, των λαμογιών, των τραπεζιτοτοκογλύφων και των νταβατζήδων …..
  την Στενώπη του στριμώγματος και του ξεζουμίσματος των λαών της ……

  Η Ελλάδα σπρώχτηκε στην Στενώπη των νταβατζήδων και του ΔΝΤ και σε αυτό συνετέλεσαν η αλυσίδα των πιό κάτω κυβερνήσεων ……

  έχομε και λέμε λοιπόν

  2008 Κυβέρνηση του κωστάκη Καραμανλή.
  Εδώ έχουμε ένα πρωτοφανές ατόπημα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο κωστάκης πήρε την απόφαση, με κρατικά χρήματα να καλύψει, κάποιες αστοχίες ιδιωτικών εταιρειών, όπως είναι οι τράπεζες. Ο κωστάκης με αυτό τον τρόπο ανέλαβε τον ρόλο και τις υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .
  Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία ευρωπαίκή χώρα, επειδή σε αυτές υπάρχουν πατριώτες πολιτικοί που τις προστατεύουν.
  Ο κωστάκης ο Καραμανλής, σε αυτή την περίπτωση είχε την συγκάλυψη των «ελλήνων» πολιτικών που φαίνεται, ότι κοιτάγανε αλλού και της «ανοιχτομάτας» δικαιοσύνης.

  Κυβέρνηση του γιωργάκη.
  Κατ΄ αρχάς ο γιωργάκης αναγνώρισε την παράνομη ενέργεια του Καραμανλή, αναγνώρισε το «χρέος» που το μεγάλο πακέτο ανήκε στις τράπεζες, στη συνέχεια ..
  υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, υπόθεση ομολόγων Τ3-Τ10 και που για ένα χρέος των 110 δις παίρνει την απόφαση να βάλει την Ελλάδα υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ.
  Το άκρον άωτον της αυθαιρεσίας. Με ποιά κριτήρια θεωρήσανε το χρέος των 110 δις ως κόκκινη γραμμή, από την στιγμή που χώρες σαν το μίνι Λουξεμβούργο έχει χρέος 2 τρις, οι ανάλογες χώρες Βέλγιο 1,3 τρις, Ολλανδία 3,7 . Η Ιαπωνία με χρέος ακόμα 3 τρις .. δανείζει .
  Ο γιωργάκης στην πορεία με τα ενυπόθηκα δάνεια αναγνωρίζει τα χρεη σαν υπόθεση του ελληνικού κράτους, .βάζει την Ελλάδα ακόμα περισσότερο στο ντορβά .. για να καλύπτει η Ελλάδα τα χρέη των ιδιωτικών εταιρειών, των .. τραπεζών .
  Ο γιωργάκης, σε αυτή την περίπτωση είχε την συγκάλυψη των «ελλήνων» πολιτικών που φαίνεται, ότι κοιτάγανε αλλού και της «ανοιχτομάτας» δικαιοσύνης.

  Η συνέχεια σε όλους γνωστή
  Κυβερνήσεις Παπαδήμα, Σαμαρά, ψηφίζουν νέα μνημόνια . συνεχίζουν την ίδια πολιτική και φυσικά συγκαλύπτουν τους προηγούμενους .
  και .., σε αυτή την περίπτωση έχομε την συγκάλυψη για το «χρέος» και των πιό πάνω πολιτικών από τους άλλους που πάλι φαίνεται, που ως συνήθως κοιτάγανε αλλού και της «ανοιχτομάτας» δικαιοσύνης ..

  Δεν πρέπει λοιπόν κι΄εμείς οι «τεμπέληδες» που “μαζί τα φάγαμε” …… να μάθουμε σε ποιές τσέπες και με ποιό τρόπο πήγανε . ?
  θα πρέπει μάλιστα να μας βοηθήσουνε με κάθε τρόπο και οι καλοί μας «φίλοι», οι «αλτρουϊστές» και «ακριβοδίκαιοι» γερμανοί .. εκδίδοντας στην Ελλάδα και τον κύριο Χριστοφοράκο ….

  ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ «ΧΡΕΟΥΣ» λοιπόν …….

  Ο Λογιστικός Έλεγχος των Χρεών κρίνεται επιτακτικός και όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά για όλες της χώρες της ευρωζώνης και κυρίως αυτές του ευρωπαϊκού νότου, κάποτε θα πρέπει να μάθομε την αλήθεια για αυτούς που παίζουνε στυγνά με τις τύχες ολόκληρων λαών.

  Like

 2. Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας

  Άρθρο του Γιώργου Χαρβαλιά για τις αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ φιλοξενεί η σημερινή εφημερίδα «Δημοκρατία».
  Κάτω από τον τίτλο «Έχει δίκιο» δημοσιεύονται, μεταξύ των άλλων, και τα εξής: «Δυσκολεύτηκα ομολογουμένως να καταλάβω την έμμεση αποστασιοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που θεώρησαν ότι, επειδή θέλησε να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, “έκλεισε το μάτι” στη Χρ. Αυγή! Η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής έγινε επί της αρχής και όχι επί συγκεκριμένου. Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου, εκ της ιδιοσυγκρασίας της και μόνο, θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, είτε επρόκειτο για εκλεγμένους κομμουνιστές είτε για εκλεγμένους… σαϊντελόγους. Η έμφαση πέφτει στο επίθετο “εκλεγμένος” και όχι στο ουσιαστικό που ακολουθεί. Και υπό αυτήν την έννοια η προσέγγιση της προέδρου της Βουλής είναι εξόχως δημοκρατική. Και αριστερή. Τουλάχιστον από τη σκοπιά της ισονομίας…»…
  «Η προφυλάκιση όμως των βουλευτών της έγινε πρωτίστως προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και ειδικά σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως του Κασιδιάρη, επιβλήθηκε κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων ποινικής δικονομίας»…
  «Το να μην παρίστανται όμως στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου εκπρόσωποι του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος, που έχει επιδοκιμαστεί σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από μισό εκατομμύριο Έλληνες, είναι φαινόμενο πρωτοφανές και παράδοξο, στον βαθμό που δεν τους έχει επιβληθεί τελεσίδικα στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας. Κι ας μην εξεγείρονται οι σύντροφοι της Ζωής, γιατί στη θέση των χρυσαυγιτών θα μπορούσε εύκολα να έχουν βρεθεί πολίτες εντελώς άσχετοι με ακροδεξιά “πιστεύω”».

  Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν, όπως παραδέχεται η ίδια η εφημερίδα;
  α) Ότι η παρουσία των Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Κοινοβούλιο είναι επιβεβλημένη δημοκρατικά.
  β) Η προφυλάκιση των Βουλευτών της έγινε «προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων».
  γ) Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα – καθήκοντά τους οι εκλεγμένοι από τον Ελληνικό Λαό Βουλευτές του Τρίτου σε εκλογική απήχηση Κόμματος του Κοινοβουλίου.
  δ) «Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας».
  Όταν μια τέτοια παραδοχή γίνεται από μια εφημερίδα, η οποία ανήκει παραδοσιακά στη Ν.Δ, τότε είναι αυτονόητο το μέγεθος της σκευωρίας, όπως αυτονόητο θα έπρεπε να ήταν και η έρευνα της Δικαιοσύνης για τα έργα και τις ημέρες αυτής της δικαστικής παράγκας που ενορχήστρωσε ο Σαμαράς, που έκλεισε Αθώους Ανθρώπους στις φυλακές, μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους και κατόπιν εντολών από το εξωτερικό.
  Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτεται το εύρος της πλεκτάνης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

  Like

 3. Θα απολογηθουν ειπατε?
  Πως…σαν τον αδωνη γεργιαδη που αθωωσατε την πρωτη συνεδριαση?
  Ο τσιπρας θα απολογηθει για το σταματημα των αυτοκινητων των βουλευτων που μονο 6 δεν πηραν?
  Γιατι δεν δινετε την υποθεση του μνημονιου σε δικαστες εκλεγμενους με κληρο?
  Τι λεω ομως τωρα ο αφελης ε?
  ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ.

  Like

 4. Εγκλημα!

  Γιατι απουσιαζει ..Μητσοτακης…Σημιτης…Καραμανλης Κ Β????

  ιδιως ο τελευταιος…

  τι..παρεδωσε???

  Η ΔΙΑΔΟΧΗ ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ!

  αλλοιως…ακυρη!

  δεν την κανω ..αποδεκτη!

  για μενα ..θα εκκρεμει…νεα …ερευνα!

  Like

  1. επισης και αυτοι…να ερευνηθουν!

   ολοι γνωρισαμε την παραβαση καθηκοντος!

   την …απουσια τους!

   γιατι???????????????????????????????????

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s