9 Μαρτίου – 10 Χρόνια από την “αυτοκτονία” του Κώστα Τσαλικίδη – Ενα Εγκλημα περιμένει την Τιμωρία!

Πριν από 4 χρόνια ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε πει σε συνέντευξη Τύπου «Η οικογένεια Τσαλικίδη έχει την αίσθηση και την πικρία ότι κάποιοι δεν θέλησαν αυτή τη συσχέτιση, κάποιοι φοβήθηκαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια, κάποιοι προτίμησαν να κρατήσουν ενταφιασμένη την υπόθεση Τσαλικίδη ως ένοχο μυστικό. Η εγκληματική ενέργεια θανάτωσης του Κώστα Τσαλικίδη να μην συνοδευτεί με το επιπρόσθετο έγκλημα της σιωπής και της συγκάλυψης. Να συσχετιστεί επιτέλους η υπόθεση θανάτου Τσαλικίδη με την δίωξη για το έγκλημα των υποκλοπών. Ο θάνατος Τσαλικίδη να μην παραμείνει ένοχο μυστικό»

Οι τελευταίες ημέρες

Ο Κώστας Τσαλικίδης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1966 και μεγάλωσε στην Αθήνα, περιτριγυρισμένος από μια οικογένεια εργολάβων οικοδομικών εργασιών που σε πολλά δικόγραφα περιγράφεται ως εύπορη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου ειδικεύτηκε στις Τηλεπικοινωνίες. Δούλευε στη Vodafone επί έντεκα συναπτά έτη ενώ από το 2001 μέχρι τον θάνατό του είχε προαχθεί σε υπεύθυνο σχεδιασμού δικτύου. Κατά τα οκτώ τελευταία χρόνια διατηρούσε δεσμό με την καθηγήτρια πιάνου Σάρα Γαλανοπούλου, με την οποία έψαχναν για σπίτι προκειμένου να συγκατοικήσουν και σκόπευαν να παντρευτούν τον Ιούνιο του 2005, τρεις μήνες μετά τη μοιραία Τετάρτη. Ανάμεσα στα χόμπι του ήταν η συλλογή παλιών δίσκων βινυλίου από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 καθώς και η συλλογή παιδικών παιχνιδιών της ίδιας περιόδου.

Λεπτομέρειες από τις τελευταίες ημέρες του Κώστα Τσαλικίδη στη ζωή και στη Vodafone έχουν γραφτεί αναλυτικά από τις εφημερίδες: Περίπου έναν μήνα πριν από τον θάνατό του, είχε αναφέρει στη Γαλανοπούλου ότι πρέπει να φύγει από τη Vodafone γιατί «είναι ζήτημα ζωής και θανάτου». Λίγες εβδομάδες πριν από την 9η Μαρτίου τής είχε αναφέρει ότι «υπήρχε κίνδυνος να κλείσει η Vodafone». Εκείνη του είχε απαντήσει ότι «πάντοτε υπάρχουν διέξοδοι». Είκοσι επτά ημέρες πριν, είχε υποβάλει την παραίτησή του στον προϊστάμενό του, Νίκο Πλεύρη. «Keep walking. ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΑΡΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΘΕΣ» έγραφε το μήνυμα που του έστειλε ο τελευταίος την ίδια ημέρα. Η παραίτηση τελικά δεν έγινε δεκτή: έπειτα από μεσολάβηση του Κωνσταντίνου Βασιλείου και ύστερα από έξι ημέρες άδειας, ο Τσαλικίδης επέστρεψε στις 8 Φεβρουαρίου στα καθήκοντά του με μεγάλο ζήλο, καθώς φαίνεται από τα αρχεία εισόδου-εξόδου στον χώρο εργασίας του στην Παιανία.

 Οι τελευταίες ώρες

Ο γάμος δεν ήταν το πιο άμεσο σχέδιο του Κώστα και της Σάρας: Δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του και καθώς η 25η Μαρτίου έπεφτε Παρασκευή εκείνη τη χρονιά, ο Τσαλικίδης είχε ζητήσει από τη σύντροφό του να κλείσει δύο δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα για τους ίδιους και για ένα φιλικό ζευγάρι τους, καθώς συχνά ταξίδευαν μαζί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Την ίδια ημέρα είχε μιλήσει στην αρραβωνιαστικιά του για τις «ευθύνες που του καταλογίστηκαν σχετικά με τη δουλειά κατά την επίσκεψη αλλοδαπών προϊσταμένων του εκείνη τη Δευτέρα». Από καταθέσεις προκύπτει ότι την προηγούμενη της ανακάλυψης του πτώματος ο Τσαλικίδης είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Κορωνιάς, όπου συζητήθηκε το θέμα των υποκλοπών. Δεν υπήρξαν πρακτικά της συνάντησης.

Την ίδια ημέρα η μητέρα του, Γεωργία, είχε ανεβάσει πυρετό. Περίπου στις 9.30 το βράδυ και αφού είχε αγοράσει τρεις πάστες από τον φούρνο της γειτονιάς του στον Κολωνό, ο Τσαλικίδης κάλεσε στο τηλέφωνο τη Σάρα, στην οποία είπε ότι ανησυχεί για την υγεία της μητέρας του. Μίλησαν στο τηλέφωνο ξανά στις 11.00 και την καληνύχτισε. Λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του, τα ξημερώματα της Τετάρτης, εντελώς παραδόξως, ασχολήθηκε και τελικώς απέστειλε στις 4.20 ένα επαγγελματικό e-mail σε συναδέλφους του. Προετοίμαζε το συγκεκριμένο μήνυμα ήδη από τη Δευτέρα και σε αυτό περιέγραφε τις εκκρεμότητες του τμήματός του: κυρίως τεχνικές λεπτομέρειες για την αναβάθμιση των δικτύων που επρόκειτο να γίνει. Το e-mail μοιάζει σατανικά με ενημέρωση προς τον εργασιακό διάδοχό του.

Η μητέρα του, που κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του Τσαλικίδη, ήταν η πρώτη που προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του το πρωινό της Τετάρτης, στις 7.35, πριν από την ώρα που έφευγε για τη δουλειά. Επέμεινε στο τηλέφωνο, μα εκείνος δεν απαντούσε στις κλήσεις. Τότε αποφάσισε να τον επισκεφτεί στο διαμέρισμά του. Πήρε μαζί της τα δεύτερα κλειδιά, κατέβηκε τις σκάλες, άνοιξε την πόρτα. Μέσα στο διαμέρισμα, αντίκρισε τον γιο της απαγχονισμένο μπροστά στην πόρτα της τουαλέτας.

Μία ώρα αργότερα έφθασε στο διαμέρισμα ο αδελφός του, Παναγιώτης. Εκοψε με ένα μαχαίρι το σκοινί που ήταν δεμένο σε έναν σιδερένιο σωλήνα ακριβώς πάνω από το λουτρό. Τον πήρε στα χέρια του, τον άφησε ξαπλωτό στο κρεβάτι και τον φωτογράφισε. Αργότερα, κατέφθασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Κολωνού. Το λάπτοπ του Τσαλικίδη κατασχέθηκε από τις Αρχές προκειμένου να ερευνηθεί και επιστράφηκε έπειτα από λίγο καιρό. Ποτέ δεν έφθασε στα χέρια της οικογένειας οποιοδήποτε σχετικό πόρισμα.

5 thoughts on “9 Μαρτίου – 10 Χρόνια από την “αυτοκτονία” του Κώστα Τσαλικίδη – Ενα Εγκλημα περιμένει την Τιμωρία!”

 1. Καί ὄχι…μόνο…

  …Καί ὄχι “ΜΟΝΟ” λέμε Γατόνια μου.

  Πάμε…”προφανεῖς”…

  $ύν – “εἱρμούς”:

  Μιχαήλ Ὁ Μέγας…ΑΑΑποσυνάγωγος είπε

  Φεβρουαρίου 20, 2014 στις 8:39 μμ

  Ἀκούστε ὀρφανά τοῦ…Γιαλαδο – Μπίθουλα καί λοιπά πυροβολημένα τοῦ γαμω – τραίνου τῆς…Μεγάλης Γιαλαδο – Φυγῆς…

  Ἄκουσε καί σύ καλό καί μελετηρό μου…Κουτόχορτο…

  Δίνω ΔΥΟ ἀλληλοσυνδεόμενες εἰδήσεις στό γαμω – μπλόγκ τῆς Μαλάμως, σέ παγκόσμια πρώτη τῆς Γιαλαδο – Μπλογκόσφαιρας, Σύμπαντος καί…”περιχώρων”:

  Πιάνοντας στόν ἀέρα, ψές, μιά…”ψιλή” σάν Ἀρχι – Γατόνι πού είμαι, πιάνω τό τελ. καί στήνω…δόκανο σέ κάποιο ἀπ’ τά Γατόνια τοῦ…”Ράδιο Ἰλαρίων” καί…εὐγενέστατος (οὔτε καλημέρα ούτε…μύξες) ὄπως ἐπιτάσσει ἡ διαβόητη φήμη μου πού πάντα…προηγεῖται τῆς…χρυσοστόλιστης παρουσίας μου, ΛΕΩ:

  ΣΠΗΡΟΥΝΑΤΟΣ: “Ἔπιασε τό…ραντάρ μου κάτι…ψιθύρους ὅτι πλέον τῶν 800 “διαδηλωτῶν” τοῦ Κιέβου πού ἔχουν ἡγετικό ρόλο, ἐκπαιδεύτηκαν σέ…ΚΑΠΟΙΑ ἀπό τίς Χῶρες τῆς…ΒΑΛΤΙΚΗΣ…

  Πόσες πιθανότητες ὑπάρχουν νά…ΜΗΝ εμπλέκονται ὁ…γνωστός EERIK – NIILES KROSS καί ὁ…Πρόεδρος TOOMAS HENDRIK ILVES τῆς γνωστῆς παρέας τοῦ “Πόρου”, γνωρίζοντας τό…”ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ” τους καί τήν ἐμπλοκή τους σέ ἀνάλογες ἐπιχειρήσεις πού στρέφονται ἐναντίον Ρωσικῶν συμφερόντων”;

  ΓΑΤΟΝΙ: …”Καμμία”!
  “Θές κάτι ἄλλο”;

  ΣΠΗΡΟΥΝΑΤΟΣ: “Ναί”…
  “Καί πόσες πιθανότητες ὑπάρχουν νά…ΜΗΝ συντονίζει ὁ KROSS μέ τά τσιράκια του τό ΟΛΟ πλάνο στό Κίεβο”;

  ΓΑΤΟΝΙ: …”Kαμμία”!
  “Τελείωσες”;

  ΣΠΗΡΟΥΝΑΤΟΣ: “Kάτι τελευταῖο”…

  “Μέ βάση τήν δράση τῆς παρέας τοῦ “Πόρου” τό…2008, ΠΟΣΕΣ πιθανότητες ὑπάρχουν νά ΜΗΝ ἀνέλαβε ΠΑΛΙ ὁ KROSS, (γνωστός Γελάδια μου γιά τά Συμβόλαια Θανάτου πού ἀναλάμβανε ἀνά τάς Ἑβρόπας), τήν ὀργάνωση καί ἐκτέλεση τοῦ…”γνωστοῦ” ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ τοῦ…Σωκράτη τό 2010 σέ συνεργασία μέ…Μπίκα (βλ. Παπανδρέου) καί ΕΥΠ, γνωρίζοντας πλέον ὅτι ὁ Σωκράτης τούς…ἀκολουθούσε κατά πόδας καί βρισκόταν μία…ΑΝΑΣΑ ἀπό νά τούς ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ;

  ΓΑΤΟΝΙ: …”Ur…sick”.

  ΣΠΗΡΟΥΝΑΤΟΣ: “ΔΕΝ…ἀπάντησες”…

  ΓΑΤΟΝΙ:…”‘Ἐλάχιστες”.

  ΣΠΗΡΟΥΝΑΤΟΣ:…”dismissed”.
  ………………………………………………………………..

  Πληροφοριακά Γατονο – Γιαλαδο – τρυποκάρυδοί μου, ἡ Ἰντερπόλ, κατ’ ἀπαίτησιν τῆς Ρωσίας, ἔχει ἐκδώσει διεθνές ἔνταλμα σύλληψης τοῦ KROSS ἀπό τό 2012, λόγω τῆς…γνωστῆς σέ…σᾶς (ἐδῶ γελάνε καί τά…γαμω – τραίνα) ὑπόθεσης Πειρατείας στό Ρωσικό Arctic Sea cargo ship τόν Ἰούλιο τοῦ 2009 στήν Ἀτλαντικό.

  Ἀλλά μέ τήν Ἰντερπόλ γεμάτη ἀπό ὀρφανά τοῦ κάθε…Μπέν Ἄρτζι, ΠΩΣ νά…ἐκτελεστεῖ οέοο;

  ΑΑΑπολαύστε τό λοιπόν, Γιαλαδο – τρυποκάρυδοί μου, τήν λυτρωτική ἐπίγνωση τῆς χαώδους διαφοράς ΣΑΣ, σέ σχέση μέ τήν γνώση, ἀνάλυση, ἐκπαίδευση, ἐπικέντρωση στά…κρίσιμια, καί…διασταύρωση μέ τά Γατόνια τῆς “πιάτσας”, ΑΠΟ τόν…Σπηρουνάτο καί…
  …ΜΟΚΟ.

  Like

  1. Γιατί οἱ δύο…“ὑποθέσεις” συνδέονται Γατόνια μου…

   …Γαμῶ…$υν -…”Δένονται”.

   Bis “Dann”…

   “Meow”:

   Like

 2. Reblogged στις olympia.gr και σχολίασε

  Γιατί κάποιοι τολμήσαμε και μιλήσαμε για την δολοφονία Τσαλικίδη. Και σήμερα δικαιωνόμαστε. Διαβάστε τι γράφαμε.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s