Καμμένος: Οταν εγκαταλείπεται ένα μικρό νησί εγκαταλείπεται η Ελλάδα

 

kamenos

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γιατρό κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και ομάδα εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (παθολόγο, καρδιολόγο, δερματολόγο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό) επισκέφθηκαν τα

νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους.

Επισκέφθηκαν επίσης την Ιερά Μονή Μυρτιδιώτισσας όπου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ καθώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Μύρωνα Αντικυθήρων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Ολοκληρώνεται η επίσκεψη με στρατιωτικούς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και επιστολή του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκριθήκαμε με ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που δεν υπάρχουν σήμερα στο νοσοκομείο των Κυθήρων, αλλά και με ειδικότητες ιατρών, οι οποίοι ήταν απολύτως απαραίτητοι για να κάνουν εξετάσεις στα Αντικύθηρα, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Ήρθαμε εδώ, επισκεφθήκαμε τα Αντικύθηρα και έγιναν όλες οι ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων.

Είχα την τιμή να συνοδεύομαι από την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρο και τον ιατρό βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Παπαχριστόπουλο.

Είμαστε μαζί, γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται πάντα για τον καιρό του πολέμου και υπερασπίζονται καθημερινώς την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Εθνικό θέμα, όμως, είναι και τα νησιά μας και ιδίως τα μικρά νησιά. Όταν ένα νησί δεν κατοικείται, δεν έχει οικονομική ζωή, δεν έχει υφαλοκρηπίδα. Όταν εγκαταλείπεται ένα μικρό νησί, εγκαταλείπεται η Ελλάδα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν, προσφέροντας πλέον κοινωνικό έργο, με τις δυνάμεις που έχουν, βρίσκονται δίπλα στα μικρά νησιά. Εμείς θέλουμε ο Σεβασμιώτατος να κάνει περισσότερες βαπτίσεις και γάμους παρά κηδείες. Πρέπει τα νησιά μας να γεμίσουν. Για να γίνει αυτό χρειάζονται υποδομές.

Η κυβέρνηση, στο σύνολό της, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες θα συνεργαστούμε στενά, προκειμένου να εφαρμόσουμε αυτό που επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας. Το άρθρο 101 του Συντάγματος λέει ξεκάθαρα ότι για τη νησιωτικότητα υπάρχει ειδική μέριμνα σε κάθε νομοσχέδιο.

Ξεκινήσαμε λοιπόν σήμερα από τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα, θα συνεχίσουμε σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία έχουν εξασφαλίσει ένα πλοίο, το οποίο θα κινείται σε όλη τη νησιωτική περιοχή, με εξειδικευμένους γιατρούς και με πολύ καλό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση, συνεργαζόμενη με όλους τους θεσμούς του κράτους, θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων, η στήριξη των κατοίκων και ιδίως των νέων παιδιών».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ ακούσαμε πριν από λίγο να μας ανακοινώνετε ότι επαναφέρετε το θεσμό των στρατιωτικών ιατρών στα απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, είπα ξεκάθαρα, ότι διερευνούμε το πώς θα μπορέσουμε καλύτερα να εξυπηρετούμε ανάγκες, ιδίως των νησιών. Μία από τις σκέψεις είναι σε ιδιαίτερες περιοχές, που δεν υπάρχουν αγροτικοί ιατροί – δεν πάμε να υποκαταστήσουμε το κράτος – και υπάρχουν διαθέσιμοι στρατεύσιμοι ιατροί οι οποίοι έχουν την εμπειρία να κρατήσουν ένα νησί, θα καλύπτουμε τέτοιου είδους ανάγκες, όπως επίσης και με αποστολές γιατρών αρκετών ειδικοτήτων. Δεν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να αντικαταστήσουν το κράτος, για να είμαστε σαφείς. Θα καλύπτουν μερικές από αυτές τις ανάγκες και βεβαίως μέχρι το Υπουργείο Υγείας και το κράτος να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, επειδή αναφερθήκατε προηγουμένως στον εθνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με τα ακριτικά νησιά, όπως είναι εδώ τα Κύθηρα, μήπως θα μπορούσατε να κάνετε κάποιο σχόλιο σχετικά με το θέμα της ΝΟΤΑΜ των Τούρκων; Είναι σε ένα άλλο νησί, στην άλλη άκρη της Ελλάδας, που το πλήττει άμεσα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έκανε ξεκάθαρες δηλώσεις το Υπουργείο Εξωτερικών και προέβη στα διαβήματα που οφείλει, μετά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει την κύρια ευθύνη. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν την ετοιμότητα για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών κάνει αυτά που προβλέπονται από τους διεθνείς κανονισμούς και το διεθνές δίκαιο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει σε απόλυτη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχουν παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου ό,τι αεροσκάφος μπαίνει και παραβιάζει ή προβαίνει σε παραβάσεις αναχαιτίζεται. Όποιο πλοίο παραβαίνει τους διεθνείς κανονισμούς αναχαιτίζεται δια της θαλάσσης. Δεν έχει αλλάξει το αμυντικό δόγμα της χώρας, ούτε οι διαταγές, ιδίως οι συγκεκριμένες. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε καμία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή του θαλάσσιου χώρου της χώρας.

 

14 thoughts on “Καμμένος: Οταν εγκαταλείπεται ένα μικρό νησί εγκαταλείπεται η Ελλάδα”

 1. Θα είμαι κακός εγώ αν πω ότι η επίσκεψη αυτή έγινε
  για να κάνει δηλώσεις ο αρχηγός των ΑΝΕΛ;
  Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγηθεί η παρουσία στα Κύθηρα
  δημοσιογράφων, εκτός, βεβαίως, βεβαίως, αν πρόκειται
  για δημοσιογράφους τοπικών εντύπων ή ιστολογίων!!!
  Και κάτι ακόμη για τον Καμμένο:
  Γιατί, κύριε αρχηγέ των ΑΝΕΛ ένας δεσπότης είναι δυό
  φορές κύριος;
  Και πώς το διαπιστώνετε;
  Δεσμός

  Like

  1. Αμ η παρουσία της δασκάλας,που θέλει να το παίζει ειδικός επι διεθνών σχέσεων επειδη τη πιπωνε ο ακης;

   Like

 2. h**p://www.protothema.gr/greece/article/455699/afinoun-sto-kedro-tis-athinas-tous-kratoumenous-tis-amugdalezas/

  “Αφήνουν στο κέντρο της Αθήνας τους κρατούμενους της Αμυγδαλέζας””

  OΛΥΜΠΙΤΝΑ ΣΕς ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ;
  ΕΔΩ ΓΙΝΕΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑς ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟς ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΟΣΤΟΛΑΓΝΑ ΔΟΥΡΟΥ. , ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗς ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑς ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΣΤΟΥς ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥς.
  ΝΤΡΟΠΗ !!

  .

  Like

  1. πολι σοστα πατριοτσα μανια ι πακιστανι μασ τρον τσ δλιες οξο απ τιν ελαδα τορα!!

   Like

 3. Έκανε πίσω η Τουρκία και ακύρωσε τη στρατιωτική άσκηση με πυρά στη θαλάσσια περιοχή Σκύρου – Λήμνου.

  https://projectantisystem.wordpress.com/2015/03/02/%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CF%81/

  Like

   1. Τώρα που το λες καιρό έχουμε να σε δούμε για ψάρεμα μικρέ, μπιπ πουθενά ή απλά άλλαξες χόμπι και τον παίζεις εδώ μέσα;

    Like

 4. Η Ελλάδα εγκαταλείφθηκε και “πεθαίνει” από τότε που εγκαταλείφθηκαν όλα τα χωριά και κωμοπόλεις, χιλιάδες χωριά εγκαταλειμένα και ερείπια σε όλα την Ελλάδα. Πολλά από αυτά έχουν σαν μόνιμους κατοίκους κάτι υπέργηρους ‘Ελληνες και αλβανούς ή άλλους μετανάστες

  Like

 5. Ποσο δυσκολο ειναι να απελευθερωθει η αεροπλοια ,πχ υδροπλανα τσεσνα, ωστε ολοι αυτοι οι ακριτες να κινουνται πιο ανετα και γρηγορα;
  Μονο ετσι θα νιωσουν κομματι της χωρας και θα υπαρξει και μεγαλυτερη αναπτυξη.

  Like

  1. “Ακρίτας” που…. ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ!!!! Βολτάρει, γενικά….. με τσέσνα, εμπραερ, λιαρ τζετ, πορσε….

   ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ, ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ;;;

   Εκδρομούλα στο καζίνο της Σύρου να ρίξει καμμιά “μπιλιά”;;;;

   Τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα;;;

   Like

 6. το εγκαταλειπ[εται..

  παρακαλω να αντικατασταθει..

  με το

  ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s