Γ. Τσιρώνης: Να αποδείξει η Lamda Develompent οτι δεν καταπατά τις χρήσεις γης στο Ελληνικό

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Ελληνικό και την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική προς τους δημοσιογράφους απο τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη Αποδείξεις οτι η Lamda Development δεν καταπατά τις χρήσεις γης στο Ελληνικό ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων ενώ παράλληλα τόνισε πως διαφωνεί και με το τίμημα που προσφέρει η εταιρία για την έκταση.

Ο υπουργός εξέφρασε την πρόθεση να εξετάσει εφόσον η «αξιοποίηση» του Ελληνικού απο την εταιρία δεν ξεπερνά τις δυνατότητες της περιοχής και εφόσον δεν πλήττονται οι όμοροι δήμοι.
Ταυτόχρονα τόνισε πως δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος μια πιθανή κατάργηση της σύμβασης με τη Lamda Development ενώ επανέλαβε πως σε κάθε περίπτωση θα επανεξεταστούν εφόσον οι χρήσεις γης ξεπερνούν τα προβλεπόμενα απο το νόμο.
Σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική ο Γ. Τσιρώνης τόνισε την πρόθεση του υπουργείου να ανακαλέσει άδειες που έχουν δοθεί στην εταιρία και αφορούν τη κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού ενώ εκκρεμούν οι έλεγχοι των περιβαλλοντικών όρων που αφορούν αυτές καθαυτές τις εξορύξεις.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν να διαβεβαιώνει πως δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουρίες δήλωσε πως: «το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα.
Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν»
stokokkino.gr

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s