«Ραντεβού με την πραγματικότητα»


Αυτή η νέα κατάσταση που έχει προκύψει μετά την πρόσφατη «συμφωνία» που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup, θα έλεγα ότι κρύβει πολύ ψυχολογία…….χρειάζεται κατά κάποιον τρόπο ψυχογράφηση και όχι μόνο ορθολογιστική εκτίμηση.
Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς σήμερα τις αντικειμενικές τοποθετήσεις και θέσεις από τις υποκειμενικές, οι οποίες βέβαια εξυπηρετούν συγκεκριμένες μεθοδεύσεις και συμφέροντα.
Η σημειολογία των καιρών θυμίζει περισσότερο σημειολογία θεάτρου και ως εκ τούτου λειτουργεί θαυμάσια στον πολιτικό λόγο ένθεν και ένθεν εκείνος ο κώδικας που παράγει αισθητικά σημεία !
Να μπούμε στο ψητό όμως…..
Δεν θα περίμενα βέβαια να μάθω την αλήθεια από επίσημες δηλώσεις σε ΜΜΕ και ποικίλα άρθρα εγκάθετων κονδυλοφόρων στο διαδίκτυο ή, σε φυλλάδες μικρής και μεγάλης κυκλοφορίας !!!
Διότι, ότι κι αν μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα….το γόητρο των «ισχυρών» και των «πιστών ακολούθων» έπρεπε και πρέπει με κάθε θυσία να μείνει αλώβητο κι επί πλέον … αλίμονο αν ξυπνήσουν κι άλλοι….
Θεωρώ ότι, κάποιοι αιφνιδιάστηκαν από την σκληρή κι ανυποχώρητη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Θεωρώ ότι, μας έδωσαν αναγκαστικά κάποιο χώρο και χρόνο … αφ’ ενός μεν επειδή η κατάσταση θα ξέφευγε με μεγάλες συνέπειες για τους «αυστηρούς» της Ευρώπης , αφ’ ετέρου δε …. για να μας παγιδέψουν όμορφα και ωραία μέσα σ’ αυτόν το «χώρο» που δήθεν μας προσέφεραν με μεγαλοκαρδία !!!
Κι επειδή είχαμε και στο παρελθόν αρκετό χρόνο (ειδικά επί εποχής ΓΑΠ) αλλά, ήταν οι ξένοι που τον εκμεταλλεύθηκαν άριστα ενώ, εμείς πράξαμε το αντίθετο…..θα πρέπει αυτήν τη φορά να αξιοποιήσουμε τα μέγιστα τον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο μας, για να δημιουργήσουμε κατάλληλες προϋποθέσεις απαγκίστρωσης από αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Η προσωπική μου πεποίθηση είναι πως επιδείξαμε περίσσιο θάρρος και κάναμε πολύ καλά , πλην όμως…. με την πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί στους ενδιαφερομένους, θα σπεύσουν να μας «τσακίσουν»…. και ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που πολύ πρόωρα αναφώνησε χαιρέκακα ο κ.Σόϊμπλε…..!!!!
Το πρώτο που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί το γρηγορότερο δεν είναι ίσως η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις αλλά, η αναζήτηση , ενίσχυση και σταθεροποίηση των αναγκαίων εκείνων γεωπολιτικών ερεισμάτων και συμμαχιών μέσω των οποίων θα εξασφαλισθεί για τη Χώρα ελευθερία ενεργειών , ασφάλεια και ευσταθής έως και αδιάφορη ισορροπία !
Αυτό που σήμερα κάποιοι εταίροι μας υποτίθεται ότι αγνοούν…..(τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδος)…… είναι στ’ αλήθεια εκείνο που μάλλον υπολογίζουν περισσότερο από όλα !!!!
Πέραν του όποιου βασικού σχεδιασμού θα πρέπει πλέον να υπάρχει και «plan B»…. δηλαδή ένα ικανοποιητικό σχέδιο διάσωσης…..το οποίο φυσικά και θα βασίζεται σε ερείσματα και συμμαχίες.
Μάκης Π.

17 σκέψεις σχετικά με το “«Ραντεβού με την πραγματικότητα»”

 1. Τους εχθρούς μου τους ξέρω, τους φίλους μου φοβάμαι.

  Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το δικαστικό κύκλωμα.
  Το δεύτερο να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
  Το τρίτο να δικαστούν οι νταβατζήδες βαρδινογιάννης, μπόμπολας, λάτσης και λοιποί.

  Τα υπόλοιπα είναι εύκολα 🙂

  Μου αρέσει!

  1. Δε ζητάς και τίποτα ……. Ο Cipra και οι καημένοι θα τα κάνουν αυτά …. ???

   Τρίτο πνεύμονα χρειάζομαι γιατρέ μου επειγόντως …… πνίγομαι από τα γέλια…… θέλω ανάσες …..

   Olympia Music Club ……. part of Soros international enterprises…… guaranteed fun ….

   Μου αρέσει!

   1. Εσύ κάνεις πνεύμα ή αντίσταση; και σε τι κάνεις αντίσταση στην κυβέρνηση ή στον εαυτό σου; Ή τελικά είσαι άλλος ένας υποταγμένος σε μια μοίρα δόλια και κακιά που δεν βρίσκει πουθενά παρηγοριά; 🙂

    Κάντο μόνο σου, απλά κάντο!

    Μου αρέσει!

   2. Ψάχνω για σάκο του μποξ γιατί το παλιό τον ‘’έσκισα’’ …… είσαι ???? χαρωπό αγόρι …..

    Olympia Music Club ……. part of Soros international enterprises…… guaranteed fun ….

    Υ,Γ,

    το τρίτο @ρχιδι μου σε χαιρετά…….

    Μου αρέσει!

   3. Σιω – νηστικό τρίτο φρύδι ……. θα σε πατήσω σαν το φίδι …….. υπομονή …..

    το τρίτο @ρχιδι μου σε χαιρετά……. και σου αφιερώνει …..

    Αυτό που έρχεται είναι μεγάλο…… και έρχεται γρήγορα …

    Posted: Οκτωβρίου 26, 2014 at 12:34 πμ

    images (9)
    Εσένα το λέω Έλληνα…… πρόσεχε…

    Αυτή τη συγκεκριμένη δύσκολη ιστορική στιγμή μέσα στη βουλή αυτής της ιστορικής χώρας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ…… ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ…… ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ που δρουν ενάντια στο συμφέρον της χώρας , και το κυριότερο , ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της…..

    Έλληνες, μείνετε ενωμένοι και αποβάλετε τις πολιτικές σας ταυτότητες…… είναι όλοι προδότες…..

    Ανεξάρτητα με τις πολιτικές πεποιθήσεις που έχετε αφήστε το μίσος και την ένταση για τον εχθρό που είναι ήδη εντός των πυλών…….

    Κλείστε τις τηλεοράσεις , πετάξτε τις δημοσκοπήσεις και γνωρίστε τους γειτόνους σας… σε λίγο θα είναι οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι σας….. όποιες και αν είναι οι πολιτικές τους πεποιθήσεις……

    Αυτό που έρχεται είναι μεγάλο…… και έρχεται γρήγορα …… είναι διαφορετικό και ύπουλο….. δεν το έχεις ξαναβιώσει……

    Είναι η πραγματική ευκαιρία σου να φανείς αντάξιος των δοξασμένων προγόνων σου….. και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει….

    Είναι η μοναδική σου ευκαιρία για να συγχωρεθείς από τα παιδιά σου , τα εγγόνια σου , τους προγόνους σου….. γι’ αυτό που επέτρεψες να γίνει …. σ’ αυτή τη λατρεμένη , τη δοξασμένη χώρα…….
    Πιστεύω σ’ εσένα ……

    Οι έλληνες ενωμένοι είναι αήττητοι……

    ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ

    —http://www.pentapostagma.gr/2014/10/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD-2.html#.VOnRty5XDCt

    Olympia Music Club ……. part of Soros international enterprises…… guaranteed fun ….

    Μου αρέσει!

   4. Και που ‘σαι, μην αλλάξεις κουβέντα και δεν τα βάλεις μαζί μου και τα βάλεις με αυτούς που γράφω πάνω πάνω στην αρχή, γιατί θα στο κόψουνε το μεροκάματο, παλιολινάτσα 🙂

    Μου αρέσει!

   5. Έχεις πολύ πλάκα …..!!! το πουστίτσιο με μέτρο χαρωπό αγόρι ……. μη σου κάτσει στο λαιμό και …. πνιγείς…….. και τώρα που βρήκα ποντικάκι να παίζω ….. είναι κρίμα να το χάσω …..

    Ακόμα ψάχνω για σάκο του μποξ …… είσαι ???? χαρωπό αγόρι …..

    Υ,Γ,

    το τρίτο @ρχιδι μου σε χαιρετά…….

    Μου αρέσει!

  2. «Αντιφασιστική» και «αντιρατσιστική» παρέμβαση στην επίσημη ιστοσελίδα του παρδαλού συνονθυλεύματος (left.gr), κάνει η ηθοποιός Νένα Μεντή, με τίτλο «Όχι ανοχή αλλά παρέμβαση, για να νικήσουμε την ξενοφοβία».

   Κατ’ αρχάς, στην παρέμβασή της η αριστερή ηθοποιός καλεί τους κατοίκους του κέντρου των Αθηνών να δείξουν… κατανόηση στις παρανομίες που διαπράττουν οι λαθρομετανάστες (κλοπές, ληστείες, αρπαγές τσαντών, αλυσίδων από το λαιμό, κ.τ.λ.), γιατί τις κάνουν για να… επιβιώσουν:

   «Χρειάζεται παιδεία και σκέψη για να διαχειριστούμε το φόβο, τον οποίο ως ένα βαθμό κατανοώ. Όταν βλέπεις, λόγου χάρη, είκοσι ξένους έξω από το σπίτι σου, γιατί δεν έχουν πού να μείνουν, δεν μπορείς εύκολα να υπερβείς το φόβο . Πρέπει να αναλογιστείς ότι είναι άνθρωποι σαν κι εσένα, με τα καλά τους και τα κακά τους – είναι κατατρεγμένοι και φτωχοί. Να σκεφτείς πως, ακόμη κι αν χρησιμοποιούν παρανομίες, έχει σημασία, εάν το κάνουν για να επιβιώσουν».

   Κι όσοι Έλληνες και Ελληνίδες δεν δείχνουν… κατανόηση στις παρανομίες των λαθρομεταναστών, είναι –κατά την κουλτουριαρο-προοδευτικιά- «μισαλλόδοξοι» και «φασίστες»: «Αν δεν τα σκεφτείς αυτά, γίνεσαι μισαλλόδοξος και αναπτύσσεις φασιστική νοοτροπία».Αυτό θα πει… πρόοδος και… αντιρατσισμός!

   Μου αρέσει!

 2. Η κυβέρνηση έκανε τη μεγάλη κωλοτούμπα. Η κυβέρνηση συνεπώς δεν έχει αξιοπιστία. Αυτό έγινε φανερό στις 20/2/2015 όταν ζητήσαμε παράταση του μνημόνιου και τρόικας (συγγνώμη θεσμούς), ενάντια όχι μόνο στις προεκλογικές υποσχέσεις αλλά και στις μετεκλογικές, και στις προγραμματικές κατά την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής.

  Η αναξιοπιστία αυτή φυσικά και δεν θα περάσει απαρατήρητη απο τους ξένους. Ιδιαίτερα απο Ρωσία και Κίνα. Η Γερμανία εκτός απο απαξίωση στα λόγια των Ελληνικών κυβερνητών δείχνει, ακριβώς για το λόγο αυτό, και περιφρόνηση προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις, γι αυτό θέλει και έλεγχο των συμφωνηθέντων καθημερινά απο την τρόικα (συγγνώμη θεσμούς). Δεν εμπιστεύεται καμία γενική υπόσχεση, αν αυτή δεν είναι λεπτομερώς συγκεκριμένη. Ηδη η εκτίμηση των ξένων μέσων είναι ότι η Ρωσία θα δει την κατάσταση μάλλον με ψυχρότητα. Και η Κίνα είναι απ τη φύση της και κατά συνήθεια καχύποπτη.

  Είναι λογικό το ίδιο να κάνουν και οι άλλες κυβερνήσεις.

  Και επί τέλους, και ο Ελληνικός Λαός, να βάλει πολύ συγκεκριμένους στόχους, όχι γενικά το τέλος στη λιτότητα. Και αμέσως μετά την αθέτηση των υπόσχεσεων να απαιτήσει την επανάληψη εκλογών, με κάθε τρόπο.

  Μου αρέσει!

 3. Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
  Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
  Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
  Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
  Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της.
  Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.
  Κρίμα και πάλι κρίμα.
  Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
  Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
  Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.
  Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
  Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
  Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

  Μ. Γλέζος

  Μου αρέσει!

 4. Πιστεύετε ότι θα βγάλει τη φετινή χρονιά ο Σύριζα;

  Η κατά το φθινόπωρο που θα έχει υπογραφεί το 3ο μνημόνιο, θα χρειαστούν και εκλογές για να το νομιμοποιήσουν; Γιατί για κάθε μνημόνιο χρειάζονται και εκλογές.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s