Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Η επιλογή Παυλόπουλου διέλυσε την μαυρη προπαγάνδα του νεοφασιστικού τόξου.

O δημοτικός σύμβουλος της Συμπαράταξης Λαρισαίων και μέλος της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαμπαλής, με σχόλιο του στο facebook έγραψε τα εξής: «Η επιλογή Παυλόπουλου είναι ένα ισχυρό μήνυμα διάλυσης μύθων, με το μικρότερο δυνατό κόστος, που απευθύνεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό:
ΜΥΘΟΣ 1: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φανατικός πολέμιος των συναινέσεων. Μύθος που καλλιεργήθηκε κυρίως από την φασιστική ομάδα Σαμαρά που προσπάθησε να πάρει την ιδιοκτησία μιας παράταξης με δημοκρατική ιστορία μεταπολιτευτικά. Ε λοιπόν όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολέμιος των συναινέσεων με φασίστες μόνο και καλεί σε συναίνεση με ειλικρίνεια και μεγαλοψυχία, κάνοντας υπερβάσεις στην «αριστεροφροσύνη» του ακόμα κ όταν μπορεί να εκλέξει ΠτΔ όποιον θέλει.

ΜΥΘΟΣ 2: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντι-Ευρωπαϊκό κόμμα. Μύθος που καλλιεργήθηκε από τους εκφραστές του μονόδρομου της λιτότητας και συντηρείται από τους εμπνευστές του (Μέρκελ-Σόιμπλε κ ΣΙΑ) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επιλέγει για ΠτΔ έναν ακραιφνή φιλο-Ευρωπαϊστή ο οποίος κάνει πρώτη δήλωση αποδοχής της υποψηφιότητας θυμίζοντας διεθνώς ότι αντι-Ευρωπαϊστές είναι όσοι έχουν ξεστρατίσει την Ευρώπη από τις ιδρυτικές της αρχές και τους υπαρξιακούς της στόχους: «…πρέπει να δοθεί αυτός ο αγώνας από την Ελλάδα για να αποκατασταθούν οι αξίες στην Ευρώπη. Η Ευρώπη εδώ και καιρό έχει χάσει μεγάλο μέρος από τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε. Πάνω στις οποίες οι ιδρυτές της και κυρίως ο άνθρωπος που σημάδεψε την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ονειρεύτηκαν την Ευρώπη εκείνη. Φαίνεται άλλωστε ότι ο τελευταίος επιζών από τους μεγάλους ηγέτες ο Χέλμουτ Σμιτ όταν αναγορεύτηκε διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είπε συγκλονιστικά πράγματα για τη χαμένη αξιοπρέπεια της Ευρώπης»

ΜΥΘΟΣ 3: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ένα μέρος του Ελληνικού λαού. Μύθος που προσπαθεί να στήσει το λόμπι των δορυφόρων της Γερμανίας με την αμέριστη στήριξη Σαμαρά – Ραχόι – Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Δε θα τους κάνει λοιπόν τη χάρη ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στην κρισιμότερη φάση των διαπραγματεύσεων με μια οριακή «πύρρειο» νίκη με το πολύ 162 ψήφους. Θα πάει με μια ευρύτατη κοινοβουλευτική νίκη στέλνοντας στην Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι ο απόλυτος εκφραστής ενός ολόκληρου λαού…»

http://papaioannou-giannis.net/2015/02/19/η-επιλογή-παυλόπουλου-είναι-ένα-ισχυ/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

30 σκέψεις σχετικά με το “Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Η επιλογή Παυλόπουλου διέλυσε την μαυρη προπαγάνδα του νεοφασιστικού τόξου.”

 1. ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ;

  Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 17, 2013

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

  ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ. Ε ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;

  ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ «ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Βουτηγμένοι στην διαπλοκή οι βουλευτές της κυβέρνησης.

  «ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ» είχε χαρακτηρισθεί η κάλυψη που έδωσε η ΝΔ στον «μισητό ΣΥΡΙΖαίο» Σταθάκη. Πως ήταν δυνατόν την ίδια στιγμή να ψηφίζουν την άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου στηρίζοντας τον διεφθαρμένο Πάχτα αλλά να καλύπτουν έναν «μισητό αντίπαλο» για σοβαρότατη υπόθεση κακουργηματικής υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος;

  Ίσως η δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει μία εξήγηση… Ο κύριος Σταθάκης έχει επενδύσει στην …BlackRock! Ναι, την εταιρεία που «ήλεγξε» και κουκούλωσε όλα τα θαλασσοδάνεια που πληρώνει ο Ελληνικός λαός. Την εταιρεία – δεκανίκι του Προβόπουλου για να ολοκληρώσει το έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού. Υπάρχει όμως και ένα ακόμα σοβαρότερο σημείο.

  Η Blackrock, στην οποία έχει επενδύσει τεράστιο ποσό και ο σύντροφος κύριος Τσακαλώτος, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ELDORADO GOLD!!!

  Της εταιρείας – χορηγού του Πάχτα, της εταιρείας που λυμαίνεται τον Ελληνικό χρυσό στην Χαλκιδική.

  Καταλάβατε τώρα σύντροφοι; Καταλάβατε συμπολίτες; Αυτή είναι η «αντιπαλότητα» των μισητών εχθρών. BLACKROCK ELDORADOΕδώ βέβαια προκύπτει και μέγα θέμα με την επιλογή της BlackRock ως συνεργάτη της κυβέρνησης σε τέτοια νευραλγική επιχειρηση. Πως είναι δυνατόν η εταιρεία που στην ουσία ελέγχει ολόκληρο το κράτος να λυμαίνεται και μία επένδυση που απαιτεί κρατική έγκριση και ανοχή;

  Είναι μακρύς ο δρόμος αδέλφια και πολλοί οι εφιάλτες…

  ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑΤι δεν καταλάβατε;

  Μου αρέσει!

  1. Γιατί καλέ, δέν σού αρέσει η ελπίδα καί η αξιοπρέπεια πού έφεραν οι ΣΑΝΕΛ ;
   Αφού υποσχέθηκαν ότι θά πολεμήσουν τήν διαπλοκή
   καί θά καταγγείλουν καί θά σχίσουν τό μνημόνιο.
   Νά σού πώ τήν αμαρτία μου εγώ ακόμη δέν έχω καταλάβει
   εάν αυτά γίνουν μετά τήν υπογραφή τού νέου κειμένου
   ή μετά τήν παρέλευση τής επιμήκυνσης,

   Μου αρέσει!

  2. Ακριβώς για αυτό και δυο τρεις μέρες μετά την νίκη του σύριζα στις εκλογές η Ελλάδα ψήφισε εναντίον των συμφερόντων των κατοίκων των σκουριών στην Ευρωβουλή. Αλλά μούγκα για αυτό.
   Τώρα είμαστε συριζαίοι σαν την Τζάκρη.
   Οι εφιάλτες είναι πολλοί φίλε αλλά κι οι κοιμισμένοι είναι πάμπολλοι.

   Τώρα μας παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο.
   Εθνική επιτυχία ο Φαυλόπουλος, και η αίτηση παράτασης της δανειακής!!!!
   Αυτής που λέει ότι παραιτούνται αμετάκλητα από την εθνική κυριαρχία!!!!!
   Κατά τα άλλα δεν προσκυνάμε.
   Αν προσκυνούσαμε πώς θα ήταν;
   Νηστίσιμη χοιρινή μπριζόλα παρακαλώ κι ένα στα τέσσερα δεν προσκυνώ.
   Όταν υπέγραφε την δανειακή Προβόπουλος του ΓΑΠ ήταν έγκλημα, τώρα η παράτασή της είναι επανάστα!

   Αχ ξέχασα βρε…. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ… όλοι για το μνημόνιο των όρων της φώναζαν. Την δανειακή την προστάτευαν στην σιωπή.
   Γιατί;;;; Το μαθαμε 5 χρόνια μετά.
   Δεν είναι κακή η δανειακή, Είναι ευτυχία για τον τόπο.
   Είναι η αιτία όλων των μέτρων που λαμβάνονται γιατί αυτά τα μέτρα συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο των όρων της.
   Αυτό που τώρα το λένε πρόγραμμα γέφυρα…. αυτού που του αλλάζουν την ετικέτα.
   Με την ετικέτα τρόικα δεν μιλάμε, αλλά με την ετικέτα «θεσμοί» που είναι η τρόικα μιλάμε.

   Ο διάσημος βιολινίστας Joshua Bell που για να τον δεις στο Symphony Hall της Βοστώνης δίνεις 1000 δολλάρια έπαιξε επί 45 λεπτά με ένα στατιβάριους του 1714 δίπλα σε μια είσοδο του μετρό της Νέας Υόρκης. Και δεν του έδωσε κανείς σημασία!
   Γιατί δεν έφερε την ετικέτα της διασημότητας και της αξίας του.
   Ο κόσμος βλέπει μόνο ετικέτες. Ουσία πολύ δύσκολα να δουν.
   Τώρα θα τους δεις να παπαγαλίζουν «άλλο η δανειακή άλλο το μνημόνιο» των όρων της, γιατί έτσι λέει η προπαγάνδα που στηρίζει τον αγαπημένο τους απατεώνα.

   Δεν πα να λες…. στου κουφού την βρόντα όσο θέλεις πόρτα.
   Θα παίξει η κασέτα της παραμύθας στο μυαλό τους μέχρι που θα τους έρθει η πραγματικότητα και θα τους σκάσει στην μάπα.

   Μου αρέσει!

   1. Ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ του έλαβαν τρομερά ποσοστά με σύνθημα τα ψέματα «έξω από το Νάτο, ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο κτλ», τα θυμόσαστε ελπίζω. Ο γιός του νίκησε στις εκλογές με το ψέμα «λεφτά υπάρχουν». Ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Σαμαράς δεν θυμάμαι με τι τρόπο, αλλά πάντως κι αυτοί είτε με ψέμα νίκησαν, είτε επειδή ο λαός απογοητευόταν από τα ψέματα που του έλεγαν οι προηγούμενοι ψεύτες που τον κυβερνούσαν, τους ψήφιζε, ανατρέποντας εκείνους που ο ίδιος ανέβαζε. Τελικά όλοι με το ψέμα κερδίζουν τις εκλογές σ΄ αυτό τον τόπο.
    Ο Τσίπρας, πιστός φαίνεται συνεχιστής των δασκάλων του, πάλι το ίδιο τροπάριο σκαρφίστηκε, την πεπατημένη οδό, με ψέμα αυτή τη φορά το «Λύκε- λύκε είσαι εδώ, σκίζω τα μνημόνια και σε κυνηγώ». Τουλάχιστον όμως αυτός το είπε για να αναλάβει την εξουσία! Είχε πλάνο, ήταν συνεπής σ΄αυτό αφού κατόπιν, διαχειριζόμενος την νίκη του, πήγε να πράξει το «πού σε βαρεί, πού σε πονεί» με όλες τις γνωστές δυσκολίες. Απέδειξε ότι ναι μεν είπε τα ψεματάκια του αλλά ρε παιδί μου δεν έμεινε επάνω στο ότι είναι διαστροφικός ψεύτης, έκανε και κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μπορέσει να πράξει ό,τι είχε σκοπό, δηλαδή να χτυπήσει όσα νοσούσαν στο σύστημα αφού νίκησε και το έκανε αμέσως. Αυτός είχε στόχο, σκοπό και όραμα. Κυρίως καθαρή ματιά. Οι προηγούμενοι το χαίρονταν ρε παιδί μου ! Αυτή είναι η διαφορά και έτσι εξηγείται που ο λαός συμπαρατάχθηκε μαζί του. Είδε κάτι, είδε μάχες, είδε διάθεση για ρήξη.

    Αλλά το συμπέρασμα είναι ένα. Ο λαός το θέλει το ψέμα, το γουστάρει όταν του σερβίρουν άλλο αν μετά του κακοφαίνεται και γκρινιάζει. Όσο ο Αντρέας έδινε ψωμί, αν και ψεύτης, κανένας από τον λαό δεν τον πολέμησε. Πάντα τον έβγαζε πρωθυπουργό. Δηλαδή το γεγονός ότι κοροϊδεύουν τον λαό, αυτό δεν ενοχλεί τον λαό αν ο άλλος του δίνει να φάει, καθόλου δεν τον πειράζει. Όμως έτσι και του κόψεις τη μάσα εκεί γίνεται θερίο ανήμερο. Γιατί ακόμη διατηρεί στο βάθος υπολείμματα- μνήμες- από τον ερπετοειδή εγκέφαλό που τον σέρνουν από την μύτη όπως ο κροκόδειλος. Όσο τον ταϊζει ο ιδιοκτήτης του είναι εντάξει, αν και παραμένει επικίνδυνος, δεν το πειράζει γιατί γνωρίζει ότι την άλλη στιγμή θα τον ταϊσει. Όμως μόλις του κόψει τη μάσα, τον έφαγε την ίδια στιγμή. Παρόλες τις χιλιετίες που διανύσαμε και εν τω μεταξύ ο εγκέφαλος μετεξελίχθηκε σε θηλαστικό εν τούτοις διατηρεί ακόμα μνήμες από τις παλιές του προβιώσεις.

    Μου αρέσει!

 2. Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν!Σταματηστε τις μπουρδες δεν δικαιολογειται με τιποτα αυτη η συμπραξη ,ο λαος που ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφισε για να αποδειξεται εσεις τις νεοφασιστικες σκεψεις και τα μπερδεματα με τα νεοφασιστικα τοξα συριζαιων και αλλων,ψηφισε εναντια στις μνημονιακες πολιτικες και σε οσους τις εφαρμοσαν.

  Μου αρέσει!

  1. Τα είπατε σωστά !!

   Πάντα χρήματα ην ομού. Είτα ο νους ελθών αυτά διεκόσμησε.

   Αναξαγόρας, π.500-427 π.Χ., Προσωκρατικός φιλόσοφος & αστρονόμος
   μτφρ: [Στην αρχή] όλα τα πράγματα ήταν ίδια. Μετά ήρθε ο νους και τα [ξεχώρισε και τα] ταξινόμησε.

   !!!!!!!!!!!!!!!

   Είναι χαρακτηριστικό του καλλιεργημένου μυαλού να μπορεί να απολαύσει μια ιδέα χωρίς να την αποδεχθεί.

   Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

   Μου αρέσει!

 3. Κολοκύθια με ρίγανη.

  Η πολιτική που καταφεύγει στο να δικαιολογήσει την ύπαρξή της απαντώντας στα άθλια επιχειρήματα της «άλλης» πλευράς, δεν είναι πολιτική ανεξάρτητη, ελεύθερη και ειλικρινής.

  ΜΥΘΟΣ 1: Ο λαός δεν ήθελε να συναινέσετε με προδότες. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ Ο ΠΑΚΗΣ

  ΜΥΘΟΣ 2: ΜΑΚΑΡΙ να ήταν ο συριζα αντι-ευρωπαίκό κόμμα. Κανείς δεν πίστεψε ποτέ ότι δεν ήταν ούτως ή άλλως.

  ΜΥΘΟΣ 3: Αυτό όντως ίσχυε, λόγω των γνωστών ανθελληνικών θέσεων του συριζα. Η ψήφος στο συριζα ήταν ψήφος απόγνωσης και αδιεξόδου. Το ξέρετε, το ξέρουμε. Ο λαός στις πλατείες δεν έδωσε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να κάνει ό,τι της κατέβει στο κεφάλι. Ο ΛΑΟΣ ΩΣ ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ;
  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

  Μου αρέσει!

  1. Επειδή καταλαβαίνει τά πράγματα καλύτερα από εμένα
   μπορείς νά μού εξηγήσεις σέ περικαλώ
   η καταγγελία καί τό σχίσιμο τού μνημονίου θά γίνουν
   μετά τήν υπογραφή τού νέου κειμένου
   ή μετά τήν παρέλευση τής επιμήκυνσης;

   Μου αρέσει!

  2. Θα ζητήσει ηρωϊκά παράταση της δανειακής.
   Θυμάσαι Φαίη τι έγραφα το 12 στο «Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ κι η τρόικα»;
   Εγώ πάντα μιλούσα για την δανειακή και τους έλεγα προδότες επειδή μιλούσαν για το μνημονιο των όρων της και την ίδια την αποσιωπούσαν! Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί ήταν όλοι «αντιμνημονιακοί» και κανείς αντιδανειακός.
   Και έσσονται οι έσχατοι χείρονες όλων.
   Γιατί και το μνημόνιο θα συνεχίσουν με άλλο όνομα και ζητούν ξεδιάντροπα παράταση της δανειακής.

   Και είδες τι ωραία που σερβίρεται; «Άλλο η δανειακή άλλο το πρόγραμμα» δηλαδή το μνημόνιο. (το έχουμε ήδη ξαναβαφτίσει)
   το είπε και το BBC!

   Μου αρέσει!

   1. Είδες; δεν υπάρχει…

    Ο κ.Τσίπρας απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου στην συνέντευξή του την Δευτέρα «στον ενικό»:

    «Είναι άλλο πράγμα το Μνημόνιο, και είναι άλλο πράγμα η Δανειακή σύμβαση».

    Το πρώτο θα ακυρωθεί. Το Μνημόνιο – λέει ο κ.Τσίπρας – θα καταργηθεί από το πρώτο βράδυ των εκλογών εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Τη δεύτερη, τη Δανειακή σύμβαση (σσ: που είναι «άλλο πράγμα» από το Μνημόνιο) θα την «διαπραγματευτούμε» για να την αλλάξουμε, είπε ο κ.Τσίπρας.

    (για αυτό δεν μιλούσαν ποτέ για την δανειακή εναντίον της οποίας εγώ ωρυόμουν από την πρώτη στιγμή!!!!)
    και συνεχίζει η ανάρτηση

    Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή από την προεκλογική περίοδο του 2012. (αλλά ποιος καταλαβαίνει τι λένε;;;; αφού το λέει ο ντίβος καλό είναι! που έλεγε και μια κότα για τον δικό της ντίβο)

    Πρόκειται όμως για μια θέση που βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα ως προς την ουσία της σχέσης που πραγματικά διέπει τα δύο κείμενα (Μνημόνιο – Δανειακή σύμβαση). Για παράδειγμα, στη σελίδα 59, παράγραφος 8 της Δανειακής σύμβασης, απερίφραστα αναφέρεται:

    «Η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο…»!

    Δηλαδή το Μνημόνιο και η Δανειακή δεν είναι «δυο πράγματα». Είναι «ένα πράγμα». Είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και σε αυτή τη ζωή δεν γίνεται να συναλλάσσεσαι μόνο με τη μια όψη του νομίσματος.

    Όμως η θέση «άλλο το Μνημόνιο, άλλο η Δανειακή σύμβαση» εκτός από την απόσταση που τη χωρίζει από την εσωτερική συνάφεια που διέπει τα δυο κείμενα, είναι μια θέση που βρίσκεται σε απόσταση και από προηγούμενες (προ- προεκλογικές) θέσεις του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για παράδειγμα:

    «Είμαι βέβαιος ότι η διαχωριστική γραμμή πλέον που θα μπει πολύ βίαια στη ζωή μας θα είναι αποδοχή της νέας δανειακής σύμβασης και της υποτέλειας και της επιτροπείας του διεθνούς οικονομικού ελέγχου ή μη αποδοχή και εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης; Αυτό είναι το βασικό» (Α. Τσίπρας, ρ/σ «Real Fm», 8/2/2012).

    «Πράξη εθνικής ευθύνης είναι η απόρριψη της δανειακής σύμβασης, είναι η απόρριψη των νέων μέτρων που θα βυθίσουν το λαό μας στη δυστυχία (…). Με ένα νέο συνασπισμό εξουσίας δεν θα αναγνωρίσουμε τις παράνομες και αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις…». (Α. Τσίπρας, Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, 11/2/2012)

    « …με τη συμφωνία τους για τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση, το δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει ( …) οδηγούν το λαό σε εξανδραποδισμό, ταπείνωση και αφανισμό». (Δ. Στρατούλης, ρ/σ «Κόκκινο», 9/2/2012)

    «Αν περάσει αυτό το πακέτο (σ.σ.: Μνημόνιο και Δανειακή σύμβαση) θα δεθεί η χώρα και οι πολίτες της χειροπόδαρα για δεκαετίες, μηδενίζεται κάθε περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης σαν και αυτή που υποσχότανε παλιά ο κ. Σαμαράς» (Δηλώσεις κ. Δ. Παπαδημούλη, ρ/σ «Κόκκινο», 9/2/2012).

    (Κατά τα άλλα Άρη απλώς γκρινιάζουμε ε;)

    Όπως βλέπουμε, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές του περασμένου Μάη, για τον ΣΥΡΙΖΑ η Δανειακή σύμβαση δεν ήταν «άλλο πράγμα» από το Μνημόνιο. Μνημόνιο και σύμβαση, έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα και το αυτό «πακέτο» που μηδένιζε «κάθε περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης». Το «δρακόντειο μνημόνιο» δεν ήταν κάτι το διαφορετικό από τη σύμβαση, αντίθετα ήταν το «συνοδευτικό» της «αποικιοκρατικής» «παράνομης» και «αντισυνταγματικής» σύμβασης. Τότε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ γινόταν λόγος για «απόρριψη» της «υποτέλειας» που συνεπαγόταν η Δανειακή σύμβαση. Σήμερα γίνεται λόγος για «διαπραγμάτευση». Αλλά την υποτέλεια την διαπραγματεύεσαι; Η’ την απορρίπτεις αδιαπραγμάτευτα; …

    Καταλάβατε λεβέντες μου;

    Την κωλοτούμπα δεν την λεμε κωλοτούμπα την λέμε αλλαγή θέσης άξονα. Κι έτσι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον σύριζα ότι έκανε κωλοτούμπα.
    Επίσεις την απόλυση την λέμε κινητικότητα, δεν υπάρχουν απολύσεις λοιπόν!
    Συνεχίστε να κοροϊδεύτε τον εαυτό σας παίζοντας με τις λέξεις.
    Δεν είναι δικτατορία, απλώς δεν συνάδει η θέση του υπουργού με την θέση του βουλευτή που έλεγε κι ο μπαρμπα σαμαρasshole.
    Η δικτατορία είναι όταν μη εκλεγμενοι περνάνε νόμους που καθορίζουν την ζωή μας αλλά αν δεν το λέει η συσκευασία και λέει «δεν συνάδει» η δημοκράτα κότα δεν το καταλάβαινε.

    Περαστικά πανέξυπνοι όταν θα έρθει ο ΕΝΦΙΑ με άλλο όνομα θα ξυπνήσετε.

    Μου αρέσει!

   2. εύγε Σοφία. η κωλοτούμπα πάει σύννεφο και στους ψηφορους πλέον του σύριζα που μου λένε ότι δεν έταξε ποτέ ο μέγας τσίπρας κλπ ρε πάτε καλά τους λέω, τον δικαιολογείτε σε ό,τι κάνει;; γνωστά μου άτομα, σεις δεν με πρήξατε προεκλογικά ότι ο τσίπρας θα θα θα θα και γι’ αυτό εσείς θα τον ψηφίσετε; τώρα τους στέλνω αυτά που παρέθεσες. αλλά όταν ο ψηφοφόρος που ψήφισε και τον λεφτά υπάρχουν κάνει κωλοτούμπα για τα μάτια του τσίπρα είναι γιατί αμέσως το έπιασε το νόημα της αλλαγής ταμπέλας: δεν λέγεται πλέον κωλοτούμπα Σοφία,όταν μάθεις πως την αποκαλούν πλέον να με ενημερώσεις.

    Μου αρέσει!

   3. @Αυτό και το Άλλο
    Μαζί τα βλέπουμε! Ό,τι βλέπεις βλέπω κι εγώ. Τι να σε ενημερώσω;
    Ο ψηφοφόρος που ψήφισε τον λεφτά υπάρχουν πήγε στον τσίπρα ακριβώς γιατί δεν καταλαβαίνει ότι αλλάζει η ταμπέλα αλλά όχι το περιεχόμενο.
    Κι εδώ που τα λέμε αυτό το περιεχόμενο θέλουν αλλά ανανεώνουν την ταμπέλα.
    Πώς λέμε αλλάζω νταβατζή… Το ίδιο είναι.

    Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι και η κωλοτούμπα άλλαξε όνομα και δεν την λέμε κωλοτούμπα, την λέμε «αλλαγή θέσης των άκρων επί του καθέτου αξονα».
    Που είναι και πιο βαρουφακικά επιστημονική.

    Μου αρέσει!

 4. Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Η επιλογή Παυλόπουλου διέλυσε την μαυρη προπαγάνδα του νεοφασιστικού τόξου.

  Γλέζος: Ατόπημα Τσίπρα η επιλογή Παυλόπουλου για ΠτΔ. Τη διαφωνία του με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, εξέφρασε ξεκάθαρα ο Μανώλης Γλέζος.
  «Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ο Παυλόπουλος ήταν ο εμπνευστής του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου με το πριμ των 50 εδρών»

  AΧ ΩΡΕ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ «ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΑ»!!!!

  Μου αρέσει!

 5. Μα όσο λαθρολαγνοι κι αν είναι οι ψοφοδεξιοι δεν υπήρξε άλλος σαν τον πάλη να τους ευχαριστήσει που ήρθαν στην Ελλάδα.
  είναι μετα να μην τον λατρεύουν οι συτιζαιοι.
  Και που άφησε την Αθήνα να καίγεται απο τα επιδοτούμενα αναρχοαπλυτα του σορός μπόνους.
  Ρε άγαλμα έπρεπε να του κανουν οι συριζαιοι.

  Μου αρέσει!

 6. Την υποτέλεια την διαπραγματεύεσαι; Η’ την απορρίπτεις αδιαπραγμάτευτα; …
  (πάρα πολλές φορές έχω πει ότι Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ. Η ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΣΑΙ Ή ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΖΕΙΣ!
  Δεν υπάρχει είμαι δούλος κατά 30% και ελεύθερος κατά 70% όπως δεν υπάρχει είμαι γκέυ κατά 30% και στρέιτ κατά 70% ούτε έγκυος κατά 30% και παρθένα κατά 70%)

  Την απάντηση στο ερώτημα τη δίνει η ίδια η Δανειακή σύμβαση. Πράγματι, το σημαντικότερο είναι να απαντηθεί αν τα όσα περιέχονται σε αυτήν είναι τελικά «διαπραγματεύσιμα».

  Να μερικά απ’ όσα περιλαμβάνοντα στα κείμενα των Δανειακών συμβάσεων:

  Με τη Δανειακή σύμβαση η Ελλάδα (άρθρο 13, παράγραφος 1, σελ. 86) τίθεται υπό το «αγγλικό δίκαιο». Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η Παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο»!

  Με τη Δανειακή σύμβαση (άρθρο 13, παράγραφος 2, σελ. 86) η Ελλάδα τίθεται υπό την «αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου»!

  Στη Δανειακή σύμβαση (άρθρο 13, παράγραφος 4, σελ. 86-87) αναφέρεται το εξής καταπληκτικό: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ με την παρούσα ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ενδεικτικά ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης αναγκαστικού μέτρου ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο»!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s