Εμπορική Ένωση ή Ορθόδοξη Αυτοκρατορία;

H σημερινή κατάσταση έχει βαθύτερα αίτια τα οποία ανάγονται στην αντιπαλότητα της Παλαιάς Ρώμης και της Νέας Ρώμης ( η λέξη Βυζάντιο αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό), με σημείο αναφοράς και εκκίνησης της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ το 800 μ.χ. απο τον Καρλομάγνο. (τότε ουσιαστικά ιδρύθηκαν)
Μετά την 5η σταυροφορία (επέμβαση της Δύσης στην Σερβία, Κόσοβο κ.λ.π.) και την δημιουργία του κράτους των Σκοπίων με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία θύλακα, για την μη άμεση γειτνίαση της Ελλάδας με την Σερβία και αποκοπή του άξονα Ελλάδα – Σερβία – Ρωσία, τον αποκαλούμενο απο το 1989 απο τις ΗΠΑ ως άξονα της Ορθοδοξίας και του πετρελαίου, τώρα επιχειρείται η 6η σταυροφορία με στόχο την Ρωσία και την Ελλάδα.
Τα ουσιαστικά αίτια της αντιπαλότητας μεταξύ Ανατολής και Δύσης συσωρευμένα επι αιώνες, εκδηλώθηκαν τώρα, με την ταυτόχρονη συντονισμένη οικονομική επίθεση κατα της Ελλάδας και της Ρωσίας για την αποφυγή της 3ης Νέας Ρώμης. Η θέση του Ελληνισμού δεν υπάγεται στον χώρο της Δύσης των Φράγκων, αλλά στον φυσικό της προαιώνιο χώρο, αυτόν της Ανατολής.
Το δόγμα Μπρεζίνσκι ευρίσκεται σε εξέλιξη απο τη παραπαίουσα δύση σε μια απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης και επέκτασης του ζωτικού χώρου της.
Η μοιραία σύγκρουση του Ανατολικού πνεύματος και της ιμπεριαλιστκής δύσης είναι αναπόφευκτη, η δε παραμονή μας στην σφαίρα επιρροής σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ενέχει θανάσιμες συνέπειες για την χώρα μας.
Η Ελλάδα αποτελεί το διακύβευμα ως ιστορικός κληρονόμος του Ανατολικού χώρου, η δε άμεση απεμπόλιση των δεσμών της απο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα σημάνει τό καίριο πλήγμα και απαρχή της αποδόμησης της καταρρέουσας Δύσης. Ουσιαστικά παραμένουμε όμηροι και αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η άμεση απομάκρυνσή μας απο την Ε.Ε. και την ανακήρυξη του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους μετά απο αιώνες κατοχής του. Η Ελλάδα ουσιαστικά ποτέ δεν ελευθερώθηκε, το δε Ελληνικό Κράτος ως ηγέτης και συνεχιστής της Νέας Ρώμης και του Ανατολικού πνεύματος αποτελεί απειλή για την Δυτική επικυριαρχία, η οπoία ουδεμία σχέση δεν έχει με εκπέσουσα Παλαιά Ρώμη.
Η 3η Νέα Ρώμη αποτελεί τον Αξονα Ελλάδας-Ρωσίας-Σερβίας και κατ’επέκταση των λοιπόν ορθοδόξων κρατών των Βαλκανίων και της Ανατολικής ευρώπης και αποτελεί τον φόβο των δυτικών, για τον λόγο ότι μια 3η Νέα Ρώμη θα στηρίζεται σε ένα ισχυρό φιλοσοφικό υπόβαθρο τον διαχρονικό Ελληνισμό.
Πέτρος Φιλίππου

22 σκέψεις σχετικά με το “Εμπορική Ένωση ή Ορθόδοξη Αυτοκρατορία;”

 1. Γι’αυτο χρειαζετε επειγοντως να αναλαβει περισσοτερες αρμοδιοτητες ο Καμμενος και οι ανθρωποι του.Μονο αυτοι μπορουν να φερουν σε περας τετοια μεγαλοπνοα στρατηγικα σχεδια.Ο Καμμενος το Οικονομικων,ο Καμμενος ο Β το Αναπτυξης,Η Κα Ξουλιδου το Εξωτερικων.

  Μου αρέσει!

  1. Δεν υπάρχουν, Καμμένοι, Τσίπρες κ.λ.π. Υπάρχουν Ελληνες και μόνον. Ας αποφύγουμε το «διαίρειν και βασίλευε» την «κατευθυνόμενη κατάρα των Ελλήνων»
   Ο Ελληνισμός δεν αποτελεί μόνον γεωγραφικό και εθνολογικό προσδιορισμό αλλά ένα ιδεολογικό υπόβαθρο απο το οποίο εκκινεί η νέα ανθρωποκεντρική κοσμοθεωρία για την πολιτική διαχείριση των λαών.

   Μου αρέσει!

  1. Είναι σημειολογικός χαρακτηρισμός και ουδεμία σχέση έχει με θρησκευτικό ιδεασμό. Ας μην ξεχνάμε βέβαια τις υπόλοιπες ανατολικές χώρες π.χ.Ρωσία, Σερβία κ.λ.π. Η ουσία του ανωτέρω πονήματός μου είναι καθαρά πολιτική.
   Ευχαριστώ

   Μου αρέσει!

   1. Δεν ξέρω αν απαντάτε σε μένα εδώ, αλλά ας πω κι εγώ δυο πράγματα που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου. Δεν ξέρω τι σημαίνει ορθοδοξία και ανατολή, γενικά είναι αόριστες έννοιες, αυτό που ξέρω λόγω εμπειρίας και συναναστροφών με διάφορους λαούς, αυτοί που ταιριάζουμε περισσότερο λόγω ιδιοσυγκρασίας είναι οι λαοί της μεσογείου και κυρίως της ευρωπαϊκής μεσογείου. Οι βόρειοι λαοί, είτε δυτικοί, είτε ανατολικοί, έχουν πολλά κουσούρια, προφανώς λόγω κλίματος 🙂

    Μου αρέσει!

    1. ΡΩΜΙΩΣΥΝΗ

     Ένας μαντατοφόρος φτάνει απ’ τη Mεγάλη Λαγκαδιά κάθε πρωινό

     στο πρόσωπό του λάμπει ο ιδρωμένος ήλιος κάτου από

     τη μασκάλη του κρατεί σφιχτά τη ρωμιοσύνη όπως

     κρατάει ο εργάτης την τραγιάσκα του μέσα στην

     εκκλησία. Ήρθε η ώρα, λέει. Nάμαστε έτοιμοι.

     Κάθε ώρα είναι η δικιά μας ώρα.

     (Γιάννης Ρίτσος)

     http://www.romanity.oodegr.com/

     Μπορείς να βρεις εδώ αρκετές πληροφορίες .

     Μου αρέσει!

   2. Πρός τρίτο φρύδιsaid,
    Οι μεσογειακοί λαοί είναι ουσιαστικά οι απόγονοι της 1Πρώτης Ρώμης δηλαδή της Ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας η οποία κατέρρευσε και άνθησε η 2η Νέα Ρώμη (Βυζάντιο, η επι τω ουσιαστικότερον Ελληνική Αυτοκρατορία) και η οποία μεταλαμπάδευσε το Ελληνικό πνεύμα στούς λαούς της Ανατολικής ευρώπης.

    Μου αρέσει!

 2. Ακριβώς κύριε Φιλίππου , παραμένουμε όμηροι , μόνο που ως όμηροι δεν είναι τόσο εύκολο να δραπετεύσουμε .. Οι φυλακή μας έχει θεόρατους τοίχους και πάρα πολλές σκοπιές ..

  Κοντεύει όμως η ώρα που τα τείχη θα γκρεμιστούν και οι δεσμοφύλακες θα εξαφανιστούν .. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν , διότι για εκεί μας προορίζει η μοίρα ..

  Μου αρέσει!

  1. «Κοντεύει όμως η ώρα που τα τείχη θα γκρεμιστούν και οι δεσμοφύλακες θα εξαφανιστούν .. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν , διότι για εκεί μας προορίζει η μοίρα ..»
   Ακριβώς αλλά απαιτείται σοβαρή συνειδητοποίηση του λαού και δυστυχώς… των ηγετών μας οι οποίοι ενεργούν κατά το δοκούν και όχι κατά το αιτιατόν.

   Μου αρέσει!

   1. Καλημέρα κύριε Φιλίππου .. Μην περιμένετε από τον λαό να συνειδητοποιηθεί ποτέ προς αυτή την κατεύθυνση .. Τον λαό τον έχουν ζεύσει σαν το άτι στο άρμα , του φορέσανε χαλινάρι και του έβαλαν παρωπίδες για να κοιτά εκεί που τον πάνε χωρίς να βλέπει γύρω του και να ακούει μόνο την φωνή και το μαστίγιο του αμαξά ..

    ¨Όταν θα έρθει η ώρα , γιατί η ώρα αυτή θα έρθει .. Μόνο λίγοι φωτισμένοι θα αρπάξουν τη ακέφαλη άμαξα στα χέρια τους θα φρενάρουν τα ά-λογα , θα τα λευτερώσουν από τον ζυγό τους και θα τους αφαιρέσουν τις παρωπίδες για να δούνε επιτέλους τον κόσμο γύρω τους όπως είναι πραγματικά , έτσι ώστε να ιεραρχήσουν ξανά οι άνθρωποι τις αξίες στην ζωή τους με τέτοιο τρόπο που και συμβατές θα είναι με την πραγματική ζωή αλλά και στην ευμάρεια θα τον οδηγούν , μια ευμάρεια που δεν θα είναι μόνο υλική , αλλά και πνευματική , ώστε τα ά-λογα να γίνουν εν-λογα ….

    Έχω διαβάσει κομμάτια της δουλειά σας , ξέρω τον πόθο σας και το μόνο που έχω να πω , είναι πως αν πριν μερικά χρόνια όλα αυτά φάνταζαν σαν ουτοπικές φαντασίες μερικών «γραφικών» σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως εκεί είναι το πραγματικό μας μέλλον , αλλά και να γνωρίζουν την πραγματική ιστορία αυτού του τόπου .. Όχι την ιστορία που διδάχθηκαν από τους Φράγκους , αλλά την ιστορία που δεν διδάχθηκαν ποτέ από την μεριά των ηττημένων προγόνων τους , των Ρωμηών ..

    Και ο Ρωμηός ξυπνάει ξανά και βλέποντας το αδιέξοδο που βρίσκεται , στρέφεται πάλι στις παλιές και ξεχασμένες αξίες που τον κράτησαν ζωντανό όλους αυτούς τους αιώνες ..

    Καλή δύναμη και καλή συνέχεια ..

    Μου αρέσει!

 3. Μπορεί να’ ναι και πιο πεζά τα πράγματα. Μπορεί να μη σχετίζονται οι επιθέσεις σε Ελλάδα και Ρωσία. Η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος για να γίνουν διάφορα πειράματα καταστροφής της Ευρώπης διότι το στάτους των λαών και ο πολιτισμός τους δεν συμφέρουν τον άγριο ούλτρα κάπιταλισμ της εποχής. Η δε Ρωσία είναι ο εχθρός των ΗΠΑ ιδίως τώρα που στέκει εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση και τη διάλυση των εθνικών κρατών. Άλλο αν παρεμπιπτόντως δεν χωνεύουν τους ορθόδοξους. Και μακάρι να φεύγαμε από ΕΕ και ΝΑΤΟ, μακάρι να συμμετείχαμε σε μια ορθόδοξη συμμαχία απέναντι στα κτήνη.

  Μου αρέσει!

  1. Συμφωνω οτι τα «πεζά» αρκούν πια τώρα που έπεσαν οι μάσκες τις δυτικής ελίτ!

   Πάντα όμως υπάρχουν και τα βαθύτερα, απλά ειναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανεις τη συνομωσία κάτω απο τα πέπλα των πάσης φύσεως, έμπνευσης κσι γούστου παραπλανητικών θεωριών συνομωσίας…

   Μου αρέσει!

 4. ΠΕΤΡΟ η ανάλυση σου διεισδύει στις βαθύτερες αιτίες των πραγμάτων.

  Μπορεί ολοι μας, μετά απο αυτα που ζήσαμε, να νιώθουμε απίστευτο ενα τέτοιο μεγάλο άλμα, όμως φαινεται να ειναι η στιγμή!

  Η ΕΕ εχει παρουσίασει μια εικόνα σύγχρονου, «ευφυούς» μεσαίωνα, η δε σχέσεις μας μονο τραυματικές μπορεί να ειναι πλέον.

  Η Ρωσσία δείχνει έτοιμη για το μεγάλο βήμα, και ίσως μέσα απο τις στάχτες να ήρθε η ώρα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που ΔΕΝ κατακτήσαμε το 1821· ή μάλλον την κατακτήσαμε αλλα πριν ανοίξουμε ακομα τα φτερά μας πέσαμε στα δίχτυα της δυτικής ελίτ…

  Μου αρέσει!

  1. Τὸ ἔχω γράψει πολλές φορὲς.

   Ἡ ἐπανὰστασις τοῦ 1821 δὲν τελείωσε ἀκόμη.

   Ἡ Δύσις ἐπενέβη καὶ τὴν ἀφήσαμε στὴν μέση.

   Ἡ στιγμὴ ὠρίμασε,ὁ λαὸς ἐνηλικιώθηκε καὶ ἦρθε ἡ ὣρα.

   Ἄλλωστε σὰν ὀρθόδοξοι ἐμεῖς,καὶ σὰν προτεστάντες ἤ καθολικοὶ αὐτοὶ,(καὶ δὲν τὸ κρίνω θρησκευτικῶς),ἔχουμε τελείως διαφορετικὴ φιλοσοφία.

   Μᾶς φόρεσαν δυτικὸ κουστούμι καὶ μείναμε μετριότητες καὶ δυστυχεῖς.

   Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s