Η αδιαλλαξία των Ευρωπαίων μας υπενθυμίζει ότι ήταν υπεύθυνοι για μαύρες σελίδες του παρελθόντος μας.

Στηρίζουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛΓράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής

Oι Ευρωπαίοι με την αδιάλλακτη στάση τους στο Εurogroup της 17ης Φεβρουαρίου δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και ανασύρουν από τη μνήμη μας μαύρες σελίδες του παρελθόντος μας ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ,όπως ήταν η Δ΄ Σταυροφορία το 1204 που οδήγησε στην άλωση της Βασιλεύουσας και στην ουσιαστική αποδυνάμωση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, στη Μικρασιατική αυτοκρατορία του 1922,όταν μας άφησαν στρατιωτικά ακάλυπτους απέναντι στα στρατεύματα του Κεμάλ Aτατούρκ , στην έμμεση ανάμειξή τους στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949 και τέλος στην μη παρέμβασή τους ,ώστε να αποτραπεί η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974!Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης Γερμανία, που θέλει να εγκαθιδρύσει μια γερμανική αυτοκρατορία στην Ευρώπη μετατρέποντας τη χώρα μας σε μια αποικία χρέους, ήταν υπεύθυνη για τους δύο Παγκόσμιους πολέμους !Ας ελπίσουμε οι Ευρωπαίοι να αλλάξουν τη στάση τους και να εργαστούν για να εγκαθιδρυθεί μια Ευρώπη των εθνών και της αλληλεγγύης. Η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλεται να μην υποχωρήσει και να τηρήσει απαρέγκλιτη στάση όσον αφορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις πόσο μάλλον που μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της, όπως διαπιστώνουμε από τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και από δημοσκοπήσεις που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Κλείνοντας θέλω να τονίσω το εξής: Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι ποτέ νικημένοι! Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!!

Θεοφάνης Θ.Γκατζής
Οικονομολόγος-Διεθνολόγος

13 thoughts on “Η αδιαλλαξία των Ευρωπαίων μας υπενθυμίζει ότι ήταν υπεύθυνοι για μαύρες σελίδες του παρελθόντος μας.”

 1. “…να τηρήσει απαρέγκλιτη στάση όσον αφορά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις …”

  Καλή αρχή με τον Πάκη!!!

  Απαρέγκλιτα!!

  Νεαρέ ΔΙΕΘΝΟΛΌΓΕ, δεν πας να παίξεις αλλού με τα κουβαδάκια σου;;

  Ρε Παλληκάρια της OLympia, πόσα θέλετε για να μας τρελλάνετε;

  Εντάξει, καταλάβαμε ότι η εξουσία τρελλαίνει, αλλά εσείς έχετε ξεφύγει τελείως!!

  Μήπως να σας διαγράψουμε από τους σελιδιδείκτες του browser και να σταματήσουμε να διαβάζουμε ΑΝΟΗΣΙΕΣ;;

  Like

  1. Αν διαγραψεις τα εντιμα πατριωτικα blogs ,στα οποία χωρις λογοκρισία ποστάρεις ,πως θα βγαλεις το βρωμικο μεροκαματακι σου ωρε μουρουτοπαιδο???

   Like

   1. έλα μου ντε! άκου απειλές, σ’όποιον αρέσει για τους υπόλοιπους ξυδάκι πάμφθηνο και θεραπευτικό

    Like

   1. τι να πω αγαπητε ΒΑ, ότι καταλαβαίνει το μυαλό σου…..

    Εγώ ΑΛΛΑ πράγματα λέω:

    PP said
    Φεβρουαρίου 17, 2015 at 7:35 μμ

    ΨΗΦΙΣΕΣ; = ΕΧΑΣΕΣ!!

    Υπομονή, μιά ζωή είναι, θα περάσει…..

    Με άκρατο… ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ!!

    Παραφθείροντας κάποιον Μπογιόπουλο: «Είναι ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ, ηλίθιε»!!!

    —https://olympia.gr/2015/02/17/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF/comment-page-1/#comments

    Like

 2. H σημερινή κατάσταση έχει βαθύτερα αίτια τα οποία ανάγονται στην αντιπαλότητα της Παλαιάς Ρώμης και της Νέας Ρώμης, με σημείο αναφοράς και εκκίνησης της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ το 800 μ.χ. απο τον Καρλομάγνο.
  Μετά την 5η σταυροφορία (επέμβαση της Δύσης στην Σερβία) και την δημιουργία του κράτους των Σκοπίων με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία θύλακα για την μη άμεση γειτνίαση της Ελλάδας με την Σερβία και αποκοπή του άξονα Ελλάδα – Σερβία – Ρωσία, τον αποκαλούμενο απο το 1989 ως άξονα της Ορθοδοξίας και του πετρελαίου, τώρα επιχειρείται η 6η σταυροφορία με στόχο την Ρωσία κατά πρώτον και την Ελλάδα.
  Τα αίτια της αντιπαλότητας μεταξύ Ανατολής και Δύσης εκδηλώθηκε τώρα με την ταυτόχρονη συντονισμένη οικονομική επίθεση κατα της Ελλάδας και της Ρωσίας για την αποφυγή της 3ης Νέας Ρώμης. Η θέση του Ελληνισμού δεν υπάγεται στον χώρο της Δύσης των Φράγκων αλλά στον φυσικό της προαιώνιο χώρο, της Ανατολής. Το δόγμα Μπρεζίνσκι ειρίσκεται σε εξέλιξη απο τη παραπαίουσα δύση σε μια απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης και επέκτασης του ζωτικού χώρου της. Η μοιραία σύγκρουση του Ανατολικού πνεύματος και της ιμπεριαλιστκής δύσης είναι αναπόφευκτη η δε παραμονή μας στην σφαίρα επιρροής σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ενέχει θανάσιμες συνέπειες για την χώρα μας. Η Ελλάδα αποτελεί το διακύβευμα ως ιστορικός κληρονόμος του Ανατολικού χώρου, η δε άμεση απεμπόλιση των δεσμών της απο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα σημάνει τό κάιριο πλήγμα στην και απαρχή της αποδόμησης της καταρρέουσας Δύσης. Ουσιαστικά παραμένουμε όμηροι και αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα η άμεση απομάκρυνσή μας απο την Ε.Ε. και την ανακήρυξη του του ελεύθερου Ελληνικού κράτους μετα απο αιώνες κατοχής του.

  Like

  1. Εξαιρετικός φίλε μου !!!

   Θάθελα όμως να προσθέσω κάποια στοιχεία, πιστεύω ενδιαφέροντα για εκείνο τον βρώμικο πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία.

   Κίνα-Σουέζ ……. προς Άμβέρσα, Ροττερνταμ, Αμβούργο αντι για ….. ΠΕΙΡΑΙΑ …..
   Ο δρόμος του “μεταξιού”, ένας τεράστιος διαμετακομιστικός άξονας εμπορευμάτων με ιλιγγιώδη κέρδη ….
   7.000 περίπου περισσότερα χιλιόμετρα και επομένως σημαντικά μεγαλύτερο κόστος μεταφοράς, …… προκειμένου αυτά τα εμπορεύματα να καταλήξουν σε βορρειοευρωπαϊκά λιμάνια και από εκεί στις ευρωπαϊκές αγορές ….

   Ναι η βρώμικη 5η σταυροφορία, ο βρώμικος αυτός πόλεμος ενάντια στην Γιουγοσλαβία, θυμόμαστε όλοι τον λυσσαλαίο τρόπο, που οι νατοϊκοί βομβαρδίζανε τις γιουγκοσλάβικες υποδομές και κυρίως το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, γέφυρες , ……..

   Πειραιάς-Γεβγελί … Γιουγκοσλαβία …….. ευρωπαϊκές αγορές ….. ΤΕΛΟΣ

   Βεβαίως όλα αυτά τα χρόνια οι “ελληνικές” κυβερνήσεις δεν κάνανε καμία ουσιαστική προσπάθεια για την ανάπτυξη των ελληνικών σιδηροδρόμων, όπου τα κόστη των μεταφορών είναι πολύ μικρότερα ……… δεν είναι τυχαίο και αυτό ……..

   Το αποτέλεσμα, η πρώην Γιουγκοσλαβία διηρημέμη σε ανταγωνιστικά κρατίδια με ελεγχόμενες κυβερνήσεις ….
   Η Ελλάδα του μνημονίου και αυτή με ελεγχόμενες κυβερνήσεις.
   Όλες αυτές οι κυβερνήσεις που “δουλεύουν” για τους βόρρειοευρωπαίους και κυρίως για τους γερμανούς.

   Ολος ο διαμετακομιστικός άξονας στα χέρια των βορρειοευρωπαίων ……..

   Φίλοι μου, ίσως είναι καιρός να τους δούμε τους “καλούς” μας συμμάχους όπως ΕΙΝΑΙ…………. και να ξεκινήσουμε να κάνουμε σωστή εξωτερική πολιτική ………..

   Like

   1. Aγαπητέ φίλε τους έχουμε δεί όπως είναι εδώ και δεκάδες χρόνια. Τώρα ήγγικεν η ώρα να διεκδικήσουμε την οντότητά μας και την Ανεξαρτησία μας.
    Ευχαριστώ

    Like

 3. Αυτά και πολλά άλλα θα έπρεπε να φροντίζετε επί καθημερινής βάσεως να τα μεταφέρετε
  στους πολίτες των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που δεν τα γνωρίζουν και να πείσετε τους
  συμπατριώτες μας ότι φεύγοντας από το Ευρώ – αν χρειαστεί – δεν θα χαθούμε, για να
  βοηθήσωμε έτσι την προσπάθεια της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

  Like

 4. ακριβως ετσι ειναι .
  απλα η ιστορια επαναλαμβανεται……….
  επισης και στο κοματι της ηγεσιας του τοπου και της γενικοτερης παραλυσιας………..

  Like

 5. Θεοφάνη είναι σωστά τα όσα λες και βέβαια δεν είναι ούτε τα μισά των όσων συνέβισαν γενικότερα, τα έκαναν όμως μόνοι τους ή με ντόπιες συνεργασίες αν ναι πρέπει η τοθέτηση να είναι σφαιρική τότε μετατρέπεται σε μάθημα!!!

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s