«H Ανάσταση των Σπαρτιατών στην Ελλάδα»! Άρθρο – φωτιά του Καθηγητή Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς!

sparta300ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ Κατά τον Συγγραφέα Καθηγητή Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

Η έκπληξη της ριζικής πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα δεν προκάλεσε μόνο οιμωγές, κατάρες και απειλές στο ατλαντικό στρατόπεδο των Δυτικών Συμμάχων.

Ακόμη και σε μιντιακές επάλξεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής υπερδύναμης (Φινάνσιαλ Τάϊμς, Ουάσιγκτων Ποστ) και σε πειθήνια φερέφωνά της ( Χάφιγκτων Ποστ, Γκάρντιαν, Λιμπερασιόν), αρθρογράφοι υπέκυψαν σε προσωπικές παρορμήσεις για να συνταχθούν με τις ελληνικές θέσεις και να στιγματίσουν τή γερμανική δυναστική μεταχείριση της Ελλάδος.

Στο πολύ ευρύτερο, ελεύθερο και πολυσύχναστο πεδίο των «κοινωνικών μέσων», αδέσμευτης εναλλακτικής ενημέρωσης, ξεδιπλώθηκε μια εντυπωσιακή εικόνα συμπάθειας και ηθικής συμπαράστασης για τον ελληνικό λαό στον αγώνα που ψήφισε να αποδυθεί, για τη σωτηρία της ζωής και της υπόληψής του. Αναρρίθμητα άρθρα και βίντεο, ακόμη και σε καθαρά οικονομικές ιστοσελίδες, όπως η εγκυρότητα αμερικανική του Τάϋλερ Ντάρντεν.

Αποκαλύφθηκε έτσι η ύπαρξη μιας πολύ μεγάλης δεξαμενής αλληλεγγύης και συναισθήματος κοινής μοίρας (που πρόβαλε αγωνιστικά σε ευρωπαϊκές πρωτευουσες και συγκλονιστικό στη Μαδρίτη), φαινόμενο που δικαιώνει τον χαρακτηρισμό «σεισμός»,στο άρθρο του Σερζ Χαλιμί, διευθυντή της Μοντ Ντιπλοματίκ.

Επίγνωση αυτής της πραγματικότητας κοινωνικού ηλεκτρισμού στην Ευρώπη πρέπει να αποτελεί ελιξήριο αποφασιστικότητας και αντοχής της νέας κυβέρνησης στο bras de fer με τους Ευρωκράτες, όσο και άν στο εσωτερικό δεν αφοπλίζει την κομματική τυφλότητα προ του εθνικού συμφέροντος.

΄Ενα δείγμα του κοχλασμού συναισθήματος που προκαλούν οι εξελίξεις στην Αθήνα είναι το πιο κάτω άρθρο του Αμερικανού καθηγητή, συγγραφέα, διαπρεπούς οικονομολόγου και τέως υπουργού Οικονομικών επί Ρέϊγκαν, Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς.

Εισαγωγή/μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

H Ανάσταση των Σπαρτιατών στην Ελλάδα

Paul Graig Roberts, Foreign Journal, January 30,2015

Eίχα γράψει προ ημερών πως η Ελλάδα χρειάζεται τους Σπαρτιάτες για να επικρατήσει επί των δανειστών της και επί της Ε.Ε. Η νέα ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει δείγματα πως είναι Σπαρτιάτες. Ακούστε αυτά τα λόγια από τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον Αλέξη Τσίπρα: « Δεν θα πρέπει να δεχθούμε ή να αναγνωρίσουμε την κυβέρνηση νεο-Ναζί στην Ουκρανία.» «Η Ε.Ε. δεν έχει Δημοκρατία και οι πολίτες της δεν πιστεύουν ότι η ψήφος τους μπορεί να αλλάξει την εφαρμοζόμενη πολιτική.»

Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για την τελευταία καταγγελία της Ρωσίας από την ΕΕ, δηλώνοντας ότι η επίθεση κατά της Ρωσίας αναφέρθηκε στα ΜΜΕ ως ομόφωνη απόφαση, ενώ στην πραγματικότητα η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Αυστρία είχαν αντιρρήσεις. Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν επιβλήθηκαν.

Ο νέος υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς δήλωσε πως η πρόβλεψη επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, διαγράφτηκε από τις προτάσεις, με επιμονή της Ελλάδος, κατά τη συνάντηση. Η Ελλάδα επίσης επέμεινε στο ανακοινωθέν να μην αποδίδονται ευθέως στη Ρωσία ευθύνες για την σύρραξη στην Ουκρανία.

Φαίνεται ότι ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Σταϊνμάγιερ κραύγαζε πως η ΕΕ θα πρέπει να μαστιγώσει τη Ρωσία με δριμύτερη φρασεολογία, εάν οι αυτονομιστές της ανατολικής

Ουκρανίας εξαπολύσουν επίθεση εναντίον των ηττημένων δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην τελευταία επίθεση του Κιέβου στις ρωσικές επαρχίες της Ουκρανίας. Το κράτος-μαριονέτα της Ουάσιγκτων στην Ουκρανία κινδυνεύει να καταρρεύσει εάν η Ρωσία έδινε στις αυτονομιστικές επαρχίες ελευθερία δράσεως.

Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς για πόσο καιρό οι αξιωματούχοι της ΕΕ, η Μέρκελ και ο Κάμερον θα μπορούν να υπερασπίζονται την επιβολή της στέρησης στους λαούς της Ευρώπης προτού βρεθούν κρεμασμένοι στους φανοστάτες. Το είδος της λιτότητας που αξιώνεται από την Ελλάδα και από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς είναι αυτό που παράγει επαναστάσεις.

Εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση μείνει προσηλωμένη στο παράδειγμα των Σπαρτιατών και οι ευρωληστές δεν λυγίσουν, τότε η Ελλάδα μπορεί να στραφεί στη νέα (Διεθνή) Τράπεζα των BRICS για την άντληση πιστώσεων και να γυρίσει τη πλάτη της στην Ε Ε. Οι άλλες νοτιο-ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν σειρά για να λεηλατηθούν, θα ακολουθήσουν το ελληνικό παράδειγμα. Αδιαλλαξία της ΕΕ και των δανειστών της Ελλάδας θα μπορούσε να ελευθερώσει τις ‘Αρπυες, με δυνητικό αποτέλεσμα τη διάλυση της ΕΕ και κατά προέκταση και του ΝΑΤΟ. Η ειρήνη θα εγκαθίστατο σε μια γη λεηλατημένη και σπαραγμένη από πολέμους.

Εάν η απληστία και η βλακεία των δανειστών της Ελλάδος και η ακαμψία της Γερμανίας και της ΕΕ συνεχισθεί πεισματικά, η ευρωπαϊκή αυτοκρατορία της Ουάσιγκτων θα καταρρεύσει.

Οι Αθάνατοι αποδείχτηκε πως ήσαν πιο αθάνατοι από ότι το Εξαιρετικό έθνος* αποδείχθηκε εξαιρετικό. Κάποιοι λίγοι Σπαρτιάτες μπορούν να διαλύσουν τους πάντες.

Ας ελπίσουμε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στο έργο…

 • «Εξαιρετικό ΄Εθνος» (με εξαιρετικά δικαιώματα) είχε χαρακτηρίσει η Μάργκαρετ Ώλμπράϊτ τις ΗΠΑ, την εποχή των βομβαρισμών της Γιουγκοσλαβίας. Το επανέλαβε ο Ομπάμα προ μηνών, σε ομιλία του σε αποφοίτους στρατιωτικής ακαδημείας.

9 σκέψεις σχετικά με το “«H Ανάσταση των Σπαρτιατών στην Ελλάδα»! Άρθρο – φωτιά του Καθηγητή Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς!”

 1. Αν και υπουργός του Ρήγκαν, αναγνωρίζει τους Αθάνατους της Ιστορίας 🙂

  Σαν υποσημείωση, μαζί με τη Μέρκελ αναφέρει και τον Κάμερον και είναι και ο μόνος που μας υπενθυμίζει άθελά του προφανώς, ποιός είναι ο άλλος επιστάτης της Ευρώπης και από πού κινούνται τα οικονομικά νήματα της ΕΕ αφανώς και με ασφάλεια, μιας και το διευθυντήριο δεν έχει προσχωρήσει στο ευρώ και διατηρεί τη βασσιλική «ανωτερώτητά και περηφάνεια του».

  Μου αρέσει!

 2. Ποιος το περίμενε ότι θα ανακτούσε την εθνική αξιοπρέπεια ένα αριστερό κόμμα με εθνομηδενιστικές συνιστώσες την ώρα που οι ψοφοδεξιοί ασχολούνταν με παναθηναϊκάκηδες,συναγώγες με το μαλλί on camera ,την κατάλληλη ώρα για σεξ και την καρέκλα τους φορτώνοντας με δυσβάσταχτους φόρους την πλειοψηφία των ελλήνων…

  Μου αρέσει!

  1. Στη λατινική αμερική,με την οποία υπάρχει εγγύτητα λόγω μεσογειακής κουλτούρας αυτές οι τροτσκιστικές συνιστώσες που ανεφέρεσαι υποτιμητικά,στήριξαν κατα περίεργο τρόπο όλες τις εθνικοαπελευθερωτικές/αντιαποικιακές κυβερνήσεις..Ακόμα και ο αριστερός περονισμός της κίρχνερ έχει τέτοιες καταβολές,όσο και αν φαίνεται περίεργο. Οπότε η Ελλάδα δεν είναι μοναδικό παράδειγμα..

   Μου αρέσει!

 3. Μην πιάνει κανείς στο στόμα του τους Σπαρτιάτες. Αφήστε τους εκεί που αναπαύονται και βρείτε κάτι πιο light να ασχοληθείτε. Έτσι και αλλιώς οι Σπαρτιάτες δεν θα νοιάζονταν για την άποψη σας αλλά για την άποψη των ανθρώπων της εποχής τους. Ίσως πιάστε κανέναν στίχο απο τον Ησίοδο που ήταν ποιητής των ειλώτων. Και αν…

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s