Παναγιώτης Κουρουμπλής: Τώρα εισαγγελέας για τα 23 δις που έκλεψε η τραπεζική συμμορία!

Με δήλωση-βόμβα ο νέος Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αιτείται την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά τις δηλώσεις του Γ.Γ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα για την υπόθεση των 23 δισ. ευρώ κριθέντων ως ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων καθώς και των απειλών που ο τελευταίος έχει δεχθεί.
«Ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας δημοσιοποίησε με δελτίο Τύπου επιστολή που απέστειλε στο διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα με την οποία τον καλεί να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας αναφορικά με τα ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια. Η δήλωση του κ. Γ. Σούρλα εστιάζεται στα 23 δισ. ευρώ κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και ειδικότερα στα δάνεια που αφορούν δανειολήπτες επιχειρηματίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα Νικολούδη και σε όλες τις άλλες λίστες όπου αναφέρονται καταθέσεις Ελλήνων στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονόςότι ο κ. Σούρλας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ (Σάββατο 20.9.2014), ανέφερε α) ότι έχει δεχθεί απειλές, β) ότι αισθάνεται αβοήθητος και γ) ότι έχει διαπιστώσει απροθυμία του κ. Στουρνάρα να απαντήσει σε αίτημα του ιδίου και για το λόγο αυτό προέβη στην έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου.

Κατόπιν των ως άνω κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των εντεταλμένων δικαστικών και διοικητικών αρχών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκειμένου άμεσα να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν τα ακόλουθα:

• α)Ποιοι επιχειρηματίες δανειολήπτες των συγκεκριμένων δανείων που κρίνονται ανείσπρακτα έχουν καταθέσεις στις παραπάνω λίστες, β) εάν έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό και εσωτερικό και γ) εάν έχουν καταβάλει τους οφειλόμενους φόρους.

• Για την ουσιαστική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, να ερευνηθούν όλα τα ονόματα των ως άνω δανειοληπτών, των μελών των διοικήσεων των επιχειρήσεών τους και των μελών των οικογενειών τους που έχουν καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού.

• Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, τα κόμματα και το Κοινοβούλιο για τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζών και των υπευθύνων που ενέκριναν τη χορήγηση των εν λόγω δανείων, είτε αυτά αφορούν επιχειρηματικά πάσης μορφής (κεφαλαίου κίνησης-παγαιοποιήσεων κ.λπ.), είτε δάνεια προς τους φορείς των ως άνω επιχειρήσεων για αγορά μετοχών (μετοχοδάνεια), ανεξαρτήτως εάν αυτά προορίζονταν για συμμετοχή σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των επιχειρήσεών τους ή για αγορά μετοχών άλλων επιχειρήσεων.

• Να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και στη Βουλή τα σχετικά εισηγητικά σημειώματα αξιολόγησης των αιτημάτων – πρακτικά έγκρισης, χορήγησης και εκταμίευσης των ως άνω κόκκινων δανείων ανά πελάτη και τράπεζα καθώς και η σημερινή διασφαλιστική αξία των εμπραγμάτων και λοιπών εξασφαλίσεων που τυχόν ελήφθησαν για τη χορήγησή τους.

• Για τις εμπορικές τράπεζες που έχουν προσφύγει στο ΤΧΣ για την άντληση κεφαλαίων στήριξης (δηλαδή έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου) να ερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν: τα στοιχεία από το έτος 2000 έως σήμερα που αφορούν σε έκτακτες παροχές (μπόνους) επίτευξης στόχων (είτε με καταβολή μετρητών, είτε με προσφορά προς αγορά ιδίων μετοχών σε προνομιακές τιμές, είτε λοιπές διευκολύνσεις) προς τα μέλη των διοικήσεών τους και τα στελέχη τους που εμπλέκονται/ευθύνονται με οποιονδήποτε τρόπο ως αρμόδιοι στην έγκριση/χορήγηση των υπόψη ύψους 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

• Να ερευνηθεί το πόθεν έσχες των ΔΣ και των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τα παραπάνω ακάλυπτα δάνεια καθώς και των μελών των οικογενειών τους, πριν και μετά τις ως άνω επισφαλείς εγκρίσεις των 23 δισ. ευρώ ανείσπρακτων επιχειρηματικών κόκκινων δανείων.

• Να ερευνηθούν οι απειλές που δέχθηκε ο κ. Γ. Σούρλας καθώς και η απροθυμία του κ. Ι. Στουρνάρα να συμβάλει στο υποβληθέν προς αυτόν αίτημα».

Πηγή: tribune

33 σκέψεις σχετικά με το “Παναγιώτης Κουρουμπλής: Τώρα εισαγγελέας για τα 23 δις που έκλεψε η τραπεζική συμμορία!”

   1. Τοσο πολυ σας εχει πονεσει η Χρυση Αυγη Η ο κ** σας πονει?
    Ιωαννης πρεπει να αλαζεις χερι που και που οσο για σενα Ιανε ονειρεψου κανα Χαυγιτη να σου κανει τον π@το κοσκινο

    Μου αρέσει!

   2. @Ioannis

    » αλλάζεις ‘ ειναι το σωστο αγράμματε ! καί οχι «αλάζεις» !!! Σίγουρα ανήκεις εις τά ..κλούβια χρυσ-αυγουλάκια τά οποία μόνο προβλήματα δημιουργούν εις τήν Χ.Α !!!!!

    Μου αρέσει!

  1. Συφωνώ απολύτως νά δώσουν oι «ξόφαλτσα » ..υμπουγκόντηντα ..!!! εις τά μαυρα , κιτρινα , κοκκινα , μογγόλια λάθρα Οχι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ μέ νόμους !! Καί μέ μία βασική προυπόθεση – τά ορφανά τού στάλιν , οι ΣΑΝΕΛ νά τά υιοθετήσουν καί νά τά πάρουν εις τά σπίτια τους καθώς ο φτωχότερος απο΄αυτούς εχει ακίνητη περιουσία πάνω από 20 ακίνητα !!!!!!!!

   Μου αρέσει!

 1. Έστω και μέσα στο €, λεφτά υπάρχουν λοιπόν…είναι θέμα πολιτικής βούλησης να ξετρυπωθούν-δημευθούν…και οι «κάτοχοί» τους να δικαστούν και να τιμωρηθούν…θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο;;;;
  Μακάρι, ο λαός είναι μαζί σας….κι αν συναντήσετε δυσκολίες, καλέστε τον να βγει στους δρόμους προκειμένου να διασφαλιστεί το πραγματικό δημόσιο συμφέρον…σε αυτόν και μόνο λογοδοτείτε.

  Μου αρέσει!

 2. $ύν…
  Φίλτατε Παναγιώτη:

  Ξεπούλημα καί συγκάλυψη ἀπό $αμαρο – Βενιζελο – NAZIστο Χ.Α.ὐγο-Οὔγκανα τῆς Ἀγροτικῆς , δηλαδή τοῦ μεγαλύτέρου μέρους τῆς ὑποθηκευμένης ἀγρο-κτηνονοτροφικῆς γῆς, στούς μπροστινούς τῶν τοκογλύφων «Σάλλας & Associates», καί…

  Καί…»συνεχίζω»…

  Ἐπανίδρυση τῆς Ἀτμομηχανῆς Ἀνάπτυξης Πρωτογενοῦς καί Δευτερογενοῦς Παραγωγῆς, καί ἄρα Ἐθνικῆς Αὐτάρκειας, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ὑπό τόν ἀπόλυτο ἔλεγχο…ΥΠΕΡ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ Ἐπιτροπῶν Ἐλέγχου καί Διαφάνειας καί μέ ὅρους Ἐθνικοῦ Στρατηγικοῦ Σχεδιασμοῦ Ἀνάπτυξης ἐπί τοῦ προκειμένου…

  …»Meow»:

  («Κόψιμο» τοῦ βῆχα κάθε…»Γενοσημο-τέτοιου» καί προστασία Ἐλληνικῆς Φαρμακοβιομηχανίας ἐκ τῶν ὠν οὐκ ἄνευ…
  …προ-«ὑπο» – «θέτω»).

  Μου αρέσει!

   1. Ὥρες – «ὤρες», Mark, ἄν καί ὁ ἀδιαφιλονίκητος…ὁρισμός της, τῆς…τελειότητας οὕτως είπεῖν, τήν…περιφρονῶ, τήν…ξεπερνάω καί…
    …Χ.Α.νομαι.

    (Μεταξύ μας αὐτό ὅμως, οκ;
    Γιατί κυκλο – «φορούν» καί…
    …Ρουφια – «Νίτσες»).

    Μου αρέσει!

  1. Τι λες ρε λαμογιο;

   H Αγροτικη τραπεζα δεν ηταν τιποτα αλλο απο ενα παραμαγαζο λαμογιων , μια πασοκοσυριζεικια εγκληματικη συμμορια που ειχε δημιουργηθει για να κλεβει τα λεφτα του Ελληνικου λαου!

   Η κομπινα δουλευε ως εξης!

   Ένας συνεταιρισμός «δικός μας» κάνει αίτηση στην Αγροτική για «δάνειο» για μια επένδυση (ας πούμε ένα ελαιοτριβείο).

   Πάει μέσω του τοπικού βουλευτή, νομάρχη κτλ στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών για νο δοθεί η υψηλή εντολή, αλλοιώς δεν εγκρίνεται.

   Ο υπουργός δίνει εντολή στην Αγροτική να δοθεί το δάνειο (πάντα χωρίς εγγύηση).

   Εγκρίνεται. Η «επένδυση» υπερκοστολογείται στο διπλάσιο και τη διαφορά την τσεπώνουν όσοι βοήθησαν να δοθεί το δάνειο.

   Οι αγρότες πέρνουν κάτι ψιλά ή τίποτα και τυπικά τους μένει το χρέος.

   Δεν πληρώνουν τίποτα στην Αγροτική. Το δάνειο εγγράφεται στο Δημόσιο χρέος. Το κράτος για να το καλύψει δανείζεται και το χρέος περνάει στους φορολογούμενους (ελάχιστα στους αγρότες οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ήταν στο αφορολόγητο).

   Και επί πλέον, ο τοπικός κομματάρχης πενεύεται ότι βοήθησε να γίνει μια μεγάλη επένδυση και αρμέγει ψήφους των ανόητων αγροτών που ελπίζουν να τους διορίσει το παιδί στο καινούργιο ελαιοτριβείο να κάνει 20 μεροκάματα.

   Aσε που η επαρχία είναι γεμάτη εγκαταλελειμένες αποθήκες, κοτοπουλάδικα κτλ που στήθηκαν για να ρεύσει χρήμα προς τσέπες πολιτικών και βλαχοδημάρχων.

   Τωρα το παραμυθι οτι η αγροτικη γη ανηκει στην Αγροτικη τραπεζα ειναι για να δουλευουν τους ηλιθιους

   Η συνολικη αγροτικη γη της Ελλαδας κοστολογειται γυρω στα 200-220 δισεκατομμυρια ευρω.Τα δανεια της Αγροτικης στους αγροτες ειναι 1,7 δισεκατομμυρια ευρω.

   Δηλαδη η Αγροτικη εχει υποθηκευμενο λιγοτερο απο το 1 % της αγροτικης γης! Δηλαδη ενα σχεδον μηδαμινο ποσοστο!

   Και καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν οτι η Αγροτικη κατεχει την αγροτικη γη των Ελληνων!

   Μπεεεεεεε

   Μου αρέσει!

   1. Χαρά στό κουράγιο σου πού δέν βαρέθηκες νά τά γράψης ! !

    ΚΑΙ, νά΄τανε Μόνον αυτά ? Μιλλιούνια ΚΑΙ άλλες, ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΕΣ κομπίνες !

    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ :
    Η πρωταθλήτρια σέ σκατο-Δάνεια σε ΟΛΑ τά κόμματα (αγύριστα).

    Μου αρέσει!

  2. Καί ἄρα, σύμφωνα μέ τά…προσκυνημένα Χ.Α.ὐγο-οὔγκανα & «friends», ἀντί νά καθαρίσουμε τή λέζα καί νά παραδώσουμε στήν Πατρίδα καί τό λαό μας ἕναν Κρατικό πυλῶνα ἀνἀπτυξης, τήν ἀπαξιώνουμε ντίπ γιά ντίπ, καί τήν παραδίδουμε στόν…Paulson καί τούς μπροστινούς του…

   …Χ.Α.ύγο-πιθηκο-νιονιό σέ…»δράση». 🙂

   Ἄμε…
   Ἄμε τώρα νά σᾶς…»πούνε» καί «πῶς» δουλεύει τό σύστημα «Συμβολαιακή» τῆς Πειραιῶς μέ τούς ἀγρότες-παραγωγούς, «ποῦ» τούς ἀναγκάζουν νά «τρέχουν» καί «ποῦ» καταλήγουν τά…
   …»μαρούλια».

   (Μέ τό…καλό καί τήν…κακή ΕΥΔΑΠ βρέ…Χ.Α.ύγο-οὔγκανα…
   …Καί τήν…ΕΥΑΘ).

   Μου αρέσει!

   1. …………. ἀντί νά καθαρίσουμε τή λέζα ……………
    Εδώ είναι το ζητούμενο, ποιός θα είναι ο «καθαριστής»;
    Αν βρεθεί και αρχίσουν να καθαρίζουν δεν φτάνει η χωματερή των Άνω Λιοσίων για τα πολιτικά και επιχειρηματικά απορρίμματα.

    Μου αρέσει!

 3. …………… «αιτείται» ………..!

  Συνεχίζεται η προεκλογική ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ! «αιτείται» ………..!

  Τί αιτείται ρέ ? Αφού είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ, απλώς μπουρδολογεί.

  ΔΕΝ κυττάει νά ασχοληθή μέ τήν ΛΗΣΤΕΙΑ τών ταμείων μέ τά δήθεν φάρμακα από τούς αγνούς τού …ελληνισμού λαουτζικαραίους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ?

  Γιά τίς π@παρές δέ, τού Σούρλα, άς μιλήση καί κανάς πού τού πέφτει λόγος.

  ΑΡΜΟΔΙΟΣ. ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ , όχι μέ κλ@νιές !

  Μου αρέσει!

 4. Επι του άρθρου του κ.Κουρουμπλή θα τολμήσουμε να απαντησουμε στα τρία ερωτήματα που θέτει.

  α ) Με τρομερή επιμέλεια οι παρελθούσες κυβερνήσεις αποκρύπτουν…οτι δινονται χαριστικά δάνεια σε ορισμένους ημετέρους…δηλ.τα περίφημα θαλασσοδάνεια.!!

  Επίσης στην προσπαθεια τους να αποκρύψουν αυτό το έγκλημα, έχουν καταστήσει την εκ φύσεως φανερή και επίσημη λίστα Λανγκάρντ……… κρυφή και αόρατη. !Επιστρατεύουν δε τα πιόνια τους, παραβιάζοντας καταφανέστατα τον Νόμο…..να καλύπτουν τις κουτσουλιές τους.

  Υπενθυμίζουμε οτι μιλάμε για Δις ευρώ $$$ τα οποία τα στέρησαν απο τον Ελληνικό λαό μέσω περικοπών σε Συντάξεις – Μισθούς – Επιδόματα – Υπερβολική Αδικη Φορολογία.κ.λ.π.

  Επι των β} & γ} ερωτημάτων του κ.Κουρουμπλή θα απαντήσουμε μειδιώντας ειρωνικά ότι ΒΕΒΑΙΩς και ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ για επιστροφή των χρημάτων και πόσο μάλλον για απόδοση ευθυνών.

  Αναμένουμε απο την συγκεκριμένη Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, αποκαλύπτοντας και τιμωρώντας τους ενόχους…. και δημεύοντας τις περιουσίες τους… και να γνωρίζει η Νέα Κυβέρνηση οτι ΟΛΟς ανεξαιρέτως ο Ελληνικός Λαός θα ειναι στο πλευρό της.

  Γιώργος Παρασχάκης

  Πολύκαρπος Μαρκαράς

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s