ΓΟΥΔΗ για την ακύρωση του Southstream: Από κυρίαρχη χώρα, υπηρέτες της Τουρκίας με τον TAP.

karamanlis poutinΣτις 22 Αυγούστου 2008 η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας, Ντέμπορα Μακάρθι, έγραφε: «Μια ομάδα Ρώσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Το Σεπτέμβριο αναμένεται να επικυρώσει η ελληνική Βουλή τη συμφωνία για τον αγωγό South Stream. Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν».

Η χθεσινή είδηση με την Μέρκελ να εκλιπαρεί για την συνέχιση του Southstream, αποτελεί την μεγάλη δικαίωση του Ολυμπία όταν αποκάλυπτε την μυστική αλληλογραφία για το σαμποτάζ του εθνικής σημασίας αγωγού: Έτσι απαξιώνεται ο Southstream, από τους εκλεκτούς του Παπανδρέου… σήμερα! ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

Εκεί όπου οι εκλεκτοί του Παπανδρέου «ενημέρωναν» τον Σαμαρά πως οι πρωτοβουλίες Καραμανλή – Πούτιν ήταν «βιαστικές» και με «σκοπιμότητα»! Ενώ η πιθανότητα μη κατασκευής του έργου ήταν μεγάλη (!)

Η παρέμβαση της Μέρκελ λοιπόν αποδεικνύει πως ο Southstream που οραματίστηκε ο Καραμανλής από το 2006, όχι μόνον είναι βιώσιμος αλλά εξυπηρετούσε τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας πολλαπλά, χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τις επερχόμενες συμφωνίες για την μεταφορά των φυσικών πόρων από Κύπρο και Ισραήλ.

Η μεθόδευση έφτασε σε τέτοια επίπεδα ώστε η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσκαλεί την Ελλάδα στην συνάντηση για την κατασκευή του Southstream και η Ελλάδα να μην εμφανίζεται! Να μποϋκοτάρει το ίδιο της το συμφέρον δηλαδή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Όλα αυτά γιατί; Για να προωθηθούν τα τουρκικά συμφέροντα με την Ελλάδα αντί για κυρίαρχη χώρα στον ρόλο του ξενιστή: ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ: «Φιλοξενούσα χώρα» των τουρκικών συμφερόντων η Ελλάδα!

Δηλαδή σαμποτάραμε τον αγωγό που θα έφερνε δισεκατομμύρια στην Ελλάδα, εκτός από την ενίσχυση του γεωπολιτικού της ρόλου, για να βγάζουμε …30 χιλιάρικα τον μήνα, ενώ η Τουρκία θα κερδίζει 4 δις τον χρόνο! ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;

Και όλη αυτή η φαρσοκωμωδία παρουσιάστηκε ως «σουξέ στόρι» από μία κυβέρνηση που υποτίθεται πως αποτελεί την συνέχεια της κυβέρνησης Καραμανλή. Στην πράξη δυστυχώς αποδείχθηκε κυβέρνηση – φερετζές του Παπανδρέου

Το βρωμερό παρασκήνιο με τον ΤΑΡ το έφεραν στην βουλή ο Δημαράς με τον Αβραμίδη, χωρίς ποτέ να πάρουν απάντηση.

Όταν τον Γενάρη του 2008 σύμφωνα με τα Wikileaks ο Καραμανλής έλεγε στον Σπέκχαρντ που εξέφραζε τις αντιρρήσεις του για τον Southstream: «Για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι για περίπου 20 χρόνια προετοιμάζεται και δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Για τον αγωγό φυσικού αερίου Southstream αναφέρει ότι οι Ρώσοι θα τον φτιάξουν, είτε μέσω της Ελλάδας, είτε από κάπου αλλού.»

Και σήμερα, δικαιώνεται.

Η είδηση που ακολουθεί θα πρέπει να αποτελέσει μέρος του κατηγορητηρίου για όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την μεθόδευση. Να περάσει δηλαδή «από αλλού» ο αγωγός.

Την στήριξή της, στις προσπάθειες που κάνει η Βουλγαρία για την έναρξη ενός νέου γύρου συνομιλιών με τη Ρωσία σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, εξέφρασε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στο Βερολίνο. «Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα νομικά ζητήματα γύρω από το σχέδιο South Stream και κατόπιν να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία» δήλωσε η Μέρκελ με αφορμή την απόφαση της Μόσχας να αναστείλει την εφαρμογή του σχεδίου για τον αγωγό.

wpid-20141216124942.jpgΌπως είπε, έχουν συμφωνηθεί πολλά συμβόλαια και είναι σημαντικό και για τις δύο πλευρές να παραμείνουν αξιόπιστοι εταίροι. Από την πλευρά του ο Μπορίσοφ επισήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ είναι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και ελπίζει να λάβει διευκρινίσεις από τις Βρυξέλλες για τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον αγωγό. «Πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι εταίροι πρέπει να συνεχίσουν σε νόμιμη βάση, ειδάλλως θα παραβιάζαμε τη σύμβαση, που υπογράφθηκε με τη Βουλγαρία μάλλον, παρά με την Ε.Ε. ως εταίρο το 2006» πρόσθεσε.

39 σκέψεις σχετικά με το “ΓΟΥΔΗ για την ακύρωση του Southstream: Από κυρίαρχη χώρα, υπηρέτες της Τουρκίας με τον TAP.”

 1. Ἀρχάγγελος…Ohne Gnade said

  [..] Ἀντί λοιπόν νά ἀναδεικνύεται μέσα ἀπό σχετικές ἀναρτήσεις ἡ «ἀμερικανο» – σιωνιστική πρωτοκαθεδρία (βλ. Μπρζεζίνσκυ καί «οἱ» περί αυτόν), παραγωγῆς «ἰδεῶν» δημιουργίας, μεταφορᾶς καί ἐπιβολῆς ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ὅπως ἔχω ξαναπεῖ καί δέν ἐννοεῖ τό ἰδεοληπτικό…τσουρέκι πού σᾶς ἔλαχε γιά…νιονιό νά σακκουλευτεῖ, καί ἡ ὀνομαστική καταγγελλία τῶν φυσικῶν προσώπων πίσω της, ὅπως καί τό γεγονός ὅτι οἱ «ἴδιοι» ἄνθρωποι «τυγχάνουν» ταυτόχρονα δανειστές καί…»ἑταίροι» μας καί (προσοχή στήν…οὔγια»), «ἐπενδυτές» καί μοχλοί…»ἀνάπτυξης» (γειά σου γλυκό…FEDεραλιστικό ἀγόρι), νά καταδειχτεῖ, συνεχίζω, ἡ ΤΑΥΤΙΣΗ τους σέ ὅλο τό «ΕΥΡΟΣ» τους μέ τίς Ἰσραηλινές Δεξαμενές…»Σκέψης» πού ἔχουν προαναγγείλλει ἀπό ἀρκετά χρόνια πρίν καί ἔχουν ἐκπονήσει (μαζί μέ «ὅλους» ἀνεξαιρέτως τούς προαναφερόμενους «τύπους» τῆς «πρώτης σειρᾶς»), καί τόν σχετικό «ὁδικό Χ.Α.ρτη»…ἐμφάνισης, ἐξέλιξης καί τελικῆς τους…παγίωσης τά «ἀποτελέσματα» τῶν ὁποίων βιώνει ἠ Πατρίδα καί ὁ Ἑλληνισμός ἀπό…Κέρκυρα (γειά σου…Κερκυραῖε, περαστικά ρε΄$υριζο – Τσικίτα, Χ.Α.ϊντε μέ τήν βοήθεια τοῦ Θεοῦ καί τ΄ Ἅι – Σπυρίδωνα νά γιάνεις καί νά ξανάρθεις γερός καί δυνατός νά μᾶς…τά ζαλίζεις καί νά σέ…μπινελικιάζουμε), ἀπό Κέρκυρα λέω μέχρι Κερύνεια, τήν De Facto μετατροπή τῆς Ἑλλάδας σέ Ἰσραηλινό Προτεκτοράτο (πολύ…»δραστήρια» τούτη ἡ νέα Πρέσβειρα τοῦ Ἰσραήλ ρέ παιδάκι μου, τύφλα νἄχουνε οἱ…Ραμάλλες καί τά «περίχωρα» πού μοίραζε…Χ.Α.ρές καί «λύπες» μέχρι χτές), ὅπως… [..]

  Μπράϊζα τό…λεπό κερίαι μου καί…»κερίαι» μου…

  Ὅπως λές…TESEV…
  Ὅπως λές (Μαλάμω)…Bar Ilan…
  Ὅπως λές…Herzliya κλπ κλπ…
  Τά «ἴδια», ΑΚΡΙΒΩΣ πράμματα «ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ» γιά τήν Ἑλλάδα ἐδῶ καί χρόνια…
  Τότενες…ντέ, πρίν τήν δεῖτε τή «δουλειά»…ἀναλυτές καί…»γνώστες» καί γεωστρατηγικά…ζούθκια καί ἀρχίστε νά ποστάρετε…γιουτιουμπάκια μέ τίς…χμμ…ἀναλύσεις σας… [..]

  Ἔλα ρέ…σεῖς…
  Μή μοῦ στεναχωριέστε…
  Θά ἀποκαταστήσουνε τό…»λάθος» τό…T$ιπρο – Alexis χέρι – χέρι μέ τά…Χ.Α.χαμο – μαϊμούδια τώρα πού θά γίνουνε ὁ ἕνας «κυβέρνηση» καί τά…»ἄλλα» σκαρφαλωμένα καί πηδῶντας ἀπό…εδρανο σέ «ἕδρανο»…Χ.Αυγο – «ξιωματική»…
  …»ΑΑΑντιπολίτευση».

  Κι’ ἅμα οἱ κακές…»γλώσσες» λένε ὅτι τά ἀβαντάρουνε τά…Χ.Α.ύγο – πιθῆκια πάντα, Ὀβραιο – φερέφωνα καί λοιπά…»πνευστά», σεῖς νά μήηην τούς…ἀκούτε…

  Κακοήθειες λέμε…
  Κακοήθειες…
  ΑΑΑζουλεύουνε τώρα πού οἱ…χμμμ…μυστικές δημοσκοπήσεις τά «δείχνουνε», τά…Χ.Α.χαμο – Μαϊμούδια πάντα, ἔτσι (;) στό…χμμμ, στό λέμε, μή σέ πῶ τώρα καί…
  …23.56%. 🙂

  Μου αρέσει!

   1. Δέν είσαι ὁ…μόνος…
    …Mέσω…»Μαλάμως», πολλές – πολλές χιλιάδες. 🙂

    Ἄντε τό…λεπό, γλυκό ἀγόρι, μέ τό καλό νά…καταλάβεις καί τή σχέση…$ΥΡΙΖΑ καί Σιωνισμοῦ…
    …Χ.Α.ρη σέ μένα…»πάντα». 🙂

    Μου αρέσει!

   2. ARIS said
    Δεκεμβρίου 16, 2014 at 11:25 πμ

    ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΧΑΥΓΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

    ==================

    ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΙΠΡΟΣΑΜΑΡΑΔΩΝ
    φτου σας……………..

    Μου αρέσει!

 2. ΕΛΙΑΜΕΠ, ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ όργανα της ενεργειακής πολιτικής των Τούρκων, σαμποτάρισαν τον αγωγό…

  Κυρία Κατσέλη, ποιά σχέση έχετε με το …Edam;;

  Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 27, 2009

  Δεν αναφερόμαστε βεβαίως στην γνωστή αρτοποιεία και στο αντιπαθές τυρί. Η σχέση θα ήταν αυτονόητη! Αναφερόμαστε στην κυρία Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ και το τουρκικό ίδρυμα EDAM. Για δείτε τι τσιμπήσαμε παρακάτω!

  «Όλοι γνωρίζουμε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής ή γνωστότερο ως ΕΛΙΑΜΕΠ με τους διάφορους περίεργους τύπους που «συνωστίζονται» στο λιμάνι του ανθελληνισμού… Στην Τουρκία υπάρχει ένα αντίστοιχο Ίδρυμα που ονομάζεται EDAM (όχι από το τυρί Edam αλλά από το Centre for Economics and Foreign Policy Studies ή Ekonomi ve Dis Politika Arastirmalar Merkezi στα τούρκικα).:

  Σκοπός του τούρκικου ιδρύματος EDAM είναι η προβολή, η υποστήριξη και η συμβολή του στην προσπάθεια ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Βέβαια δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι «ΕΝΩ όλα τα μέλη του Ιδρύματος πιστεύουν ότι η ένταξη στην ΕΕ σαν ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Τουρκίας, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της Ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης…». Μ’ άλλα λόγια το κλασικό τούρκικο

  «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ «ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ» ΜΑΣ»

  Το ότι ο Τσούκαλης που είναι Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ συμμετέχει και σαν σύμβουλος στο τουρκικό EDAM δεν αποτελεί μεγάλη είδηση μιας και δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

  Τι θα λέγατε όμως αν σας έλεγε κάποιος ότι «σκιώδης Υπουργός της εν δυνάμει Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ» είναι σύμβουλος του τουρκικού Ιδρύματος που στόχο έχει να προβάλει την Τουρκική ένταξη αλλά χωρίς καμία παραχώρηση από τα «συμφέροντα» της χώρας;

  Τι θα λέγατε εντέλει αν σας έλεγε κάποιος ότι η

  Λούκα Κατσέλη

  είναι σύμβουλος στο τουρκικό

  Μου αρέσει!

  1. Δυστυχώς έχουμε πλέον συνηθίσει τις προδοσίες και έχουμε αποκτήσει ανοσία!!! Τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση και ίσως σε αυτό ωφείλεται και η «ύπνωση» του λαού!!!! Μία προδοσία ακόμα, ένα σκάνδαλο ακόμα!!! Το αντίθετο θα ήταν είδηση και μεγάλη έκπληξη!!!

   Μου αρέσει!

  2. γιωργάκης παπανδρέου, αντώνης σαμαράς , λούκα κατσέλη οι τρείς καμπαλέρος, όλοι τους φιλαράκια και συμμαθητές σε αμερικάνικα πανεπιστήμια οπου ως είθισται εντοπίζονται οι πλέον φιλόδοξοι πρόθυμοι τεμπέληδες (assholes) και γίνεται η στρατολόγηση τους απο τις διάφορες υπηρεσίες.
   ο γιωργάκης υπηρετούσε με σύνδεσμο τον ρόντο , ο αντωνάκης εκτελεί με σύνδεσμο τον καρατζά, και η κατσέλη …για ψάξτε τον κολλητό ελληνοαμερικάνο .
   η κατσέλη ειναι επίσης ο σύνδεσμος του τσίπρα προς αμερική όπως και η κάλυψη για μελλοντικές διώξεις του γιωργάκη και αντωνάκη απο τον σύριζα.
   όλα αυτά εν γνώσει και με την αποδοχή του τσίπρα – απόδειξη η άρνηση του σύριζα για παραπομπή του γιωργάκη

   οι υπόλοιποι του σύριζα άραγε δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται ή ειναι τόσο κόπανοι (ρητορικό) ?

   Μου αρέσει!

 3. Σε τρια μηνάκια οι Ρώσοι θα είναι στο ΔΝΤ, μια πρωτόγονη οικονομία με υπερμεγιστάνες που δεν επένδυσαν σε τίποτα παρά μόνο σε κότερα και φανέλες με αρχηγό έναν πρώην καγκεμπίτη κομουνιστή που το παίζει και θεούσος για τους χαζούς, όχι ικανό αλλά τυχερό λόγω των τιμών του πετρελαίου 1999-2014, λέτε να έρθει ο κοντός και να του λέει ο ΓΑΠ (αντίστροφα από την (Γ)Καζακική προπαγάνδα που ο χουβαρντάς Πού(σ)τιν έδινε λεφτά στην Ελλάδα τότε το 2010 λες και είχε 120 δις ο φτωχοδιάβολος να τα σκορπίσει, αλήθεια ξέρουν οι από κάτω που πίστεψαν το παραμύθι πόσο μικρή είναι η οικονομία των Ρώσων που πάνε για τρίτη κατάρρευση σε 20 χρόνια μέσα;), μήπως θέλετε κάτι άλλο να το συζητήσουμε που πάτε κ. Πούτιν είστε έτοιμος να μας ζητήσετε δανεικά; αχχχαχαχα ο ρόλος σας αποκαλύφθηκε πράκτορες της Μόσχας, τώρα που καταρρέει το αφεντικό σας ψάξτε αλλού για χρηματοδότη. Ευτυχώς που δεν συνεργαστήκαμε με τους αιώνιους δεύτερους Ρώσους, τα λέμε σε 20 χρόνια πάλι. Ο φτωχός και αδύναμος πούτιν επαίτης στο δντ και να δείτε που στο τέλος μέχρι και δανεικά από μας θα ζητήσει.

  Μου αρέσει!

  1. Ε, ας κανουν κι αυτοι οτι και τα δικα μας κοπροσκυλα που υποστηριζεις….
   Να συνεχισουν οι ιδιοι στα πραγματα να σωσουν τη Ρωσια μη τη βρει ετσι κι ερθουν αλλοι
   ΧΑΟΣ ΣΕΙΣΜΟΙ ΛΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΙ

   Μου αρέσει!

 4. Ενώ ο ηγέτης καραμανλάκος, αντί να ενημερώσει το λαό (πρέπει αλήθεια να ενημερώνεται ο λαός;), κρύφτηκε πίσω από Σύβιλλες, Πυθίες και …πτερόεντα!

  Δύο μόνο επισημάνσεις:
  1) Οι πρωθυπουργοί υποτίθεται ότι ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ το λαό, όχι μόνο την δική τους ασφάλεια.
  2) Αφού ο Πούτιν γνώριζε τα …επάρατα σιωνιστικά σχέδια, γιατί δεν προστάτεψε -όχι μόνο τον βούδα της Ραφήνας, αλλά- και τα συμφέροντα του south stream?

  Αφού οι κακοί είναι ΠΑΝΤΑ ξένοι, αλλά υπάρχουν και κάποιοι καλοί (και μάλιστα super!) ξένοι, γιατί οι καλοί ξένοι παίρνουν ΠΑΝΤΑ τον πούλο από τους κακούς ξένους; Επειδή το γράφουν οι προφητείες;
  Συμπέρασμα:
  Τα παπαγαλάκια (άλλοτε πτερωτά, άλλοτε με μούσια), ΠΑΝΤΑ δουλεύουν για το σύστημα! Ήγουν: Κάτι σε -ακος, κάτι ακραιφνείς ελληναράδες, κάτι εξ-άγγελοι (πεσόντες άραγε;), κάτι Illuminati.. και πάει λέγοντας, δαιμονοποιούν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις, για να είναι πάντα της μόδας οι νουδούλες και τα πασοκοειδή.
  Καπίς;

  Μου αρέσει!

  1. Έτσι για να θυμηθούμε και τον (α)καταλληλότερο. Καραμανλής ο χειρότερος πρωθυπουργός με τις μεγαλύτερες δαπάνες μόνο για συντάξεις έδινε 30δις το χρόνο, καληνύχτα ψεκασμένοι και φαντασιόπληκτοι.

   Μου αρέσει!

  2. Ελληνικά με τον Μανώλη Μητσιά.

   Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
   Στίχοι: Γιάννης Θεοδωράκης

   Όμορφη πόλη, φωνές, μουσικές,
   απέραντοι δρόμοι, κλεμμένες ματιές,
   ο ήλιος χρυσίζει χέρια σπαρμένα,
   βουνά και γιαπιά, πελάγη απλωμένα.

   Θα γίνεις δικιά μου πριν έρθει η νύχτα,
   τα χλωμά τα φώτα πριν ρίξουν δίχτυα,
   θα γίνεις δικιά μου.

   Θα γίνεις δικιά μου πριν έρθει η νύχτα,
   τα χλωμά τα φώτα πριν ρίξουν δίχτυα,
   θα γίνεις δικιά μου.

   Η νύχτα έφτασε τα παράθυρα κλείσαν,
   η νύχτα έπεσε οι δρόμοι χαθήκαν.

   Μου αρέσει!

  1. Ποιος πόλεμος κατά της Ρωσίας ρε άνθρωπε, γραμμένη την έχουν την Ρωσία οι ΗΠΑ και τον Πούτιν μαζί, σιγά την υπερδύναμη. Το σχιστολιθικό αέριο είναι η αιτία της πτώσης του πετρελαίου, το οποίο συμπίπτει με τις κυρώσεις κατά του Πούτιν (όχι της Ρωσίας). Όταν σας έλεγα ότι οι ΗΠΑ μετά το 2020 δεν έχουν ανάγκη ενεργειακά κανέναν γελούσατε και πανηγυρίζατε με τις επεμβάσεις του τυχερού ανίκανου Πούτιν στην Συρία, φάτε τώρα τον ηγέτη σας που ήθελε και να μας σώσει κιόλας, σε 3 μήνες δανεικά θα μας ζητάει. Το άρθρο που ανέβασες πολύ καζακίλα ρε παιδί μου, αυτά τα λένε και τα φαντάζονται κάτι τελειωμένοι κομουνιστές.

   Μου αρέσει!

   1. Το αρθρο εκθετει οικονομικες εκτιμησεις με τις οποιες δε πιστευω να διαφωνεις ιδιαιτερα.Τωρα εσυ αν δε βλεπεις την κοντρα των Αμερικανων με τους Ρωσους ειναι δικο σου θεμα,ολος ο υπολοιπος κοσμος αυτο βλεπει και οι ιδιοι το λενε,οποτε ασε τους χαρακτηρισμους κατα μερος.

    Μου αρέσει!

 5. @Λίκερως

  Οι πρωθυπουργοί υποτίθεται ότι ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ το λαό,
  εφ’ όσον υποτίθεται πως και ο λαός ενδιαφέρεται για την πατρίδα του
  BCAUSE AS YOU DON’T KNOW IT TAKES TWO TO TANGO

  Εμείς όμως συμπεριφερθήκαμε σαν τον πιτσιρικά στο ζαχαροπλαστείο
  και τρέξαμε στις κάλτσες με τις καραμέλες που μας έστησαν.

  Εκείνος δεν ήταν που και την ύστατη προ των εκλογών στιγμή
  μας προειδοποιούσε φωναζοντάς μας
  πως οι υποσχέσεις, οι λαγοί με τα πετραχήλια, τα λεφτά
  και οι ακάλυπτες επιταγές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια
  σε περιπέτειες που δεν αντέχει ο τόπος»; (το θυμάσαι;)

  Αν η τύχη όλων των ιστορικά μεγάλων αρχηγών εξαρτιόταν απο λαούς
  που εκούσια θα θυσίζαν την ασφαλειά τους για κάποια προσωρινή καλοπέραση,
  σε πληροφορώ πως ουτε ηγέτη θα είχαν αναδείξει αλλά ούτε και οι ίδιοι θα υπήρχαν.

  Ο Καραμανλής φίλε ούτε κρύβεται, ούτε κρύφτηκε ούτε και τα παράτησε,
  εμείς τον παρατήσαμε, εμείς του γυρίσαμε την πλάτη, για να σκάψουμε τον λάκο μας.

  Το λάθος ήταν και είναι μόνο δικό μας!

  Μου αρέσει!

  1. @ Ηνίοχος

   Δεν είχα, δεν έχω και δεν προβλέπεται να έχω καλή γνώμη για την ‘δυναστεία’ Καραμανλή.
   Και τι πα να πεί ‘εμείς τον εγκαταλείψαμε’;
   Ήρθε ως άλλος μεσσίας και του γυρίσαμε τη πλάτη;
   Δηλαδή θυσιάστηκε για το καλό μας και δεν το καταλάβαμε;
   Και τι πα να πεί ‘δεν κρύβεται’;
   Κρύβεται και μάλιστα όσο πιό βαθειά γίνεται, ψηφίζοντας ΝΑΙ σε όλα..
   Τέλος, η Τύχη των λαών, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τους ίδιους τους λαούς!
   Ο λαός αγκάλιασε το 1821 και το 1919 (και οι ηγεσίες με τα τότε media βρέθηκαν απέναντι).
   Ο λαός βγήκε στους δρόμους το 40 (απέναντι σε μιά ηγεσία που απλά ψέλλισε c’est la guerre).
   Ο λαός πέθαινε στα βουνά της βόρειας Ηπείρου, ο λαός πέθαινε τον τρομερό χειμώνα του 41, ο λαός πέθαινε στον καταραμένο εμφύλιο που προκάλεσαν οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες (που είχαν την ηγεσία με το μέρος τους).
   Ο λαός Ηνίοχε, ΔΕΝ είναι τα συντεχνιακά συμφέροντα.
   Είναι οι κυρ-Μήτσοι και οι κυρά-Πελαγίες που ζουν στο Κερατσίνι, στη Καλαμαριά, στη Τέρψη..
   Άκου τι λέει ο ποιητής:

   Τα θεμέλιά μου στα βουνά
   και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
   και πάνω τους η μνήμη καίει
   άκαυτη βάτος
   Μνήμη του λαού που σε λένε Πίνδο και σε λένε Άθω

   Μου αρέσει!

   1. «γνώμη για την ‘δυναστεία’ Καραμανλή»
    Η γνώμη μου δεν βασίζεται σε πρόσωπα, σε δυναστείες ή κόμματα, αλλά σε άτομα, σε πράξεις, σε επαληθευμένα γεγονότα και κυρίως στην αγάπη για την πατρίδα μου και τους συμπολίτες μου.

    Και τι πα να πεί ‘εμείς τον εγκαταλείψαμε;
    πάει να πεί ότι την επείγουσα εκείνη στιγμή που προσπαθούσε με ανεπανάληπτες, επιτυχείς και στρατηγικές κινήσεις, να μας βγάλει «Ε Μ Α Σ» απο τον ορατό κίνδυνο και που ηταν προ των πυλών, εμείς τον απολύσαμε και βάλαμε οδηγό μας κάποιον για μια χούφτα δολλάρια.

    Ήρθε ως άλλος μεσσίας και του γυρίσαμε τη πλάτη;
    Μεσσίες και μάγοι με τα δώρα μόνο στα παραμύθια υπάρχουν.
    Υπάρχουν άτομα ικανά, το πρόβλημα είναι όμως οτι πρέπει να τα διακρίνουμε και να τα ανδείξουμε «οι τόσο ανούσια διχασμένοι» εμείς.

    Δηλαδή θυσιάστηκε για το καλό μας και δεν το καταλάβαμε;
    Δεν θυσιάστηκε, προσπάθησε όμως όσο κανείς άλλος για το καλό μας, αλλά οι φτωχή μας κρίση και οι λανθασμένες μας προτεραιότητες δεν μας άφησαν να το καταλάβουμε.

    Μου αρέσει!

  2. @Λίκερως

   τολμάς και κρίνεις τον αχρηστότερο στατικότερο, κρατικιστότερο και από τον πρόγονο του και τον Ανδρέα του 80, καπετάνιο τιτανικού με σύζυγο γιατρό σε χρόνο ρεκόρ και τους κουμπάρους τους Ζαχό και άλλους της κομπανίας, αχάρηστε τον εγκατέλειψες και εσύ και ζητάς και τα ρέστα. Το παραπάνω βίντεο που παρέθεσα του 2008 είναι ντοκουμέντο, είχε χαρακτηρίσει τις φήμες για πτώχευση και προσφυγή στο ΔΝΤ του Siemiti, υποβολιμαίες.

   Μου αρέσει!

  3. Ευτυχώς έφυγε νύχτα ο Καραμανλής που προωθούσε με τον south stream τα συμφέροντα των Ρώσων ΑΝΤΙ ενός δικού μας αγωγού από δικά μας κοιτάσματα…

   Μου αρέσει!

 6. Σε Πανελλαδική Δημοσκόπηση γνωστής Διαδικτυακής Ιστοσελίδας που κράτησε 5 ολόκληρες μέρες και τελείωσε πριν από μία ώρα το Σταθμισμένο Δείγμα της έδειξε τα εξής αποτελέσματα στην Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 31,3%, δεύτερη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 18,6%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 15,7%, ακολουθούν το ΠΟΤΑΜΙ με 5,6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,9%, το ΚΚΕ αποσπά 4% και εν συνεχεία το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 3,9%. Η ΔΗΜΑΡ ανιχνεύεται μετά βίας.

  Το Τέλος της «Μεταπολίτευσης» που οδήγησε τον Λαό και την Πατρίδα στα Τάρταρα, πλησιάζει…

  Μου αρέσει!

  1. Τέλος της αντιπολίτευσης λοιπόν. Σύμφωνοι!
   Πάμε και λίγο πιο πέρα,
   ας υποθέσουμε οτι εξαφανίζονται δια μαγείας και όλοι οι πολιτικοί, που κυριολεκτικά κανείς μας δεν γουστάρει και οτι επίσης εξαφανίζοντα και όλα τα κόμματα, σαν να μην υπήρχαν ποτέ.
   Μετά ;

   (γράψε την συνέχεια και θα επιστρέψω)

   Μου αρέσει!

 7. Το Γουδη παει μαζι με τις..κρεμαλες!
  Τις ειχα ετοιμες…..
  δεν αρεσαν στις ευαισθητες καρδουλες σας….
  Αναγκαστικα και δημοκρατικα….
  τις εκαψα!
  Αρα…Γουδη…μαλλον…γιοκ!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s