Όταν οι γερμανική μοναρχία σταύρωνε τον Κολοκοτρωνη: Οι απίστευτες ομοιότητες με το σημερα.

Ναι, το έκαναν και αυτο οι αιώνιοι εχθροί της Ελλαδας. Η διαχρονική κατοχική μάστιγα.

Η Δίκη Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα, παράδειγμα προς μίμηση…
Στις 16 Απριλίου του 1834 ξεκίνησε η δίκη του Θ. Κολοκοτρώνη και του Δ. Πλαπούτα, με την κύρια κατηγορία, την συνομωσία εναντίον του βασιλιά Όθωνα (που δεν είχε σχέση με Καλαμάτα…), κατόπιν συκοφαντιών ενός πονηρού και ευτραφούς τότε (τί σύμπτωση) πολιτικού, του Ι. Κωλέττη.
Ποιες ήταν οι επί μέρους ( ψευδείς) κατηγορίες;
1. Οι κατηγορούμενοι ήταν αρχηγοί συνωμοσίας που απέβλεπε να προσβάλει την ασφάλεια του κράτους και να καταργήσει το πολίτευμα.
2. Για την παράλυση της εξουσίας παρακίνησαν διάφορους αρχιληστές σε ληστεία.
3. Ενήργησαν μυστικές συνεδριάσεις για την ανατροπή των μελών της αντιβασιλείας.
4. Υπέγραψαν αναφορά προς ξένη δύναμη (Ρωσία) για την κατάργηση της αντιβασιλείας.

Η ποινή για τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα ήταν θανατική εκτέλεση στη λαιμητόμο, εντός 24 ωρών. Στο άκουσμά της ο πρώτος σταυροκοπήθηκε, ο δεύτερος αναλύθηκε σε λυγμούς. Το ακροατήριο έμεινε άναυδο.
«Άδικα σε σκοτώνουν στρατηγέ…», ψιθύρισε στον Κολοκοτρώνη ένα από τα παλικάρια του, που του συμπαραστεκόταν και που η Ιστορία δεν έγραψε το όνομά του. Όμως κατέγραψε την απάντηση που έδωσε ο αγέρωχος πολέμαρχος:
«Γι’ αυτό λυπάσαι; Καλύτερα να σε σκοτώνουν άδικα, παρά δίκαια!».
Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν ο Αναστάσιος Πολυζωίδης καταγόμενος από το Μελένικο Σερρών, Μακεδόνας.
Μέλη του δικαστηρίου ο εκ Ζακύνθου Γεώργιος Τερτσέτης, ο Δ. Σούτσος, ο Α. Βούλγαρης και ο Φ. Φραγκούλης (ξεφτίλισε το όνομα του σημερινού ομώνυμου στρατηγού).
Ο αντιβασιλέας Μάουρερ είχε εκ των προτέρων αποφασίσει να πάρει τα κεφάλια των δύο ηρώων, με διάφορες ποινικές λοβιτούρες που σκαρφίστηκε γι’ αυτό το σκοπό.
Για την «ευόδωση» του στόχου του, χρησιμοποίησε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Σχοινά (σας θυμίζει κάποιον Χάρη;) και τον εισαγγελέα της έδρας, τον άγγλο Εδουάρδο Μάσoν.
Όταν η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε, ο Πολυζωίδης ως πρόεδρος, κάλεσε το δικαστήριο σε διάσκεψη. Ο Μάουρερ ήθελε να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες η διάσκεψη. Όμως ο Πολυζωίδης, όπως και ο Τερτσέτης, είχε σχηματίσει ακλόνητη δικανική πεποίθηση ότι οι κατηγορούμενοι ήταν αθώοι.
Πρώτος λοιπόν πήρε τον λόγο ο Τερτσέτης και μίλησε για την αθωότητα των δύο πολέμαρχων.
Ο Σούτσος, που ήταν γαμπρός του Σχοινά, ψήφισε υπέρ της καταδίκης σε θάνατο. Το ίδιο και οι Βούλγαρης, Φραγκούλης. Μέχρι στα γόνατά τους έπεσαν ο Πολυζωίδης και ο Τερτσέτης για να τους μεταπείσουν. (Βλέπετε και τότε η Δικαιοσύνη ήταν …θεότυφλη και πολιτικά ανεπηρέαστη…)
Οι τρεις επίορκοι δικαστές έσπευσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης για να δουν τι θα κάνουν. Αυτός έγινε έξαλλος. Τους διέταξε να επιστρέψουν στην αίθουσα συσκέψεων. Ταυτόχρονα έστειλε αστυνομικούς κλητήρες για να φέρουν πίσω τους δύο αντιρρησίες, που στο μεταξύ είχαν γυρίσει στα σπίτια τους.
Ο Σχοινάς συνεννοείται με τον Μάουρερ. Σπεύδει με την επίσημη στολή του στο δικαστήριο και διατάσσει τους δύο διαφωνούντες να υπογράψουν τη θανατική καταδίκη (δεν τους τηλεφώνησε).
– «Εν ονόματι του βασιλέως σας διατάσσω να υπογράψετε την απόφαση», φωνάζει.
– «Προτιμώ να μου κόψετε το χέρι!», απαντά ο Πολυζωίδης.
– «Δεν θα με έχετε συνεργό στον φόνο δύο αθώων ανθρώπων», λέει ψύχραιμα ο Τερτσέτης.
Έξω φρενών ο υπουργός Δικαιοσύνης παραγγέλλει στους αστυνομικούς κλητήρες να χρησιμοποιήσουν τις ξιφολόγχες για να σύρουν τους δύο νομικούς στην αίθουσα του δικαστηρίου. Οι χωροφύλακες εκτελούν την εντολή, τους χτυπούν και τους σκίζουν τα ρούχα.
Την απόφαση διάβασε ο Σούτσος, ενώ ο Πολυζωίδης κρατούσε το κεφάλι του ανάμεσα στις παλάμες του. Η απόφαση προκάλεσε μεγάλο σάλο. Λίγες ώρες αργότερα η βαυαρική αντιβασιλεία, μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια υποχρεώθηκε να μετατρέψει την ποινή σε είκοσι χρόνια κάθειρξη. Ένα χρόνο μετά ο Όθωνας με την ενηλικίωσή του, τους έδωσε χάρη.

Στα απομνημονεύματά του, που διηγήθηκε στον Τερτσέτη ο Κολοκοτρώνης, αναφέρει με πόνο:
«Μ’ έβαλαν εννέα μήνες φυλάκιση, χωρίς να βλέπω κανέναν εκτός από τον δεσμοφύλακά μου. Δεν ήξερα τόσους μήνες τι γίνεται έξω, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, ποιον άλλον έχουν φυλακισμένο. Δεν ήξερα γιατί μ’ έχουν φυλακισμένο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες». Ενώ σήμερα λάμπει (;) η Αλήθεια…

Ο δικαστής λοιπόν Γεώργιος Τερτσέτης, ένας μορφωμένος και νομομαθής «ποπολάρος» από τη Ζάκυνθο, μέλος της Φιλικής Εταιρίας, που πολέμησε εθελοντικά εναντίον των τούρκων στις μάχες της Ρούμελης επί Καποδίστρια, προσωπικός φίλος του Διονυσίου Σολωμού και του Μάρκου Μπότσαρη˙ και ο ψυχωμένος Μακεδόνας Αναστάσιος Πολυζωίδης, Πρόεδρος του πενταμελούς δικαστηρίου, από το Μελένικο Σερρών, που κι αυτός είχε πολεμήσει σκληρά εναντίον των τούρκων πολιορκητών του Μεσολογγίου, επέπρωτο να σώσουν την τιμή και την υπόληψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι δυο άτεγκτοι δικαστές, ήταν άνθρωποι που από πολιτικής σκοπιάς αποδεδειγμένα άνηκαν σε άλλο χώρο από τον Κολοκοτρώνη, αφού ήταν φιλοβασιλικοί, δεν ήταν φιλορώσοι και διαφωνούσαν με τον Καποδίστρια. (Τί σύμπτωση, θυμίζουν τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη…)
Δεν εννοούσαν όμως σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιήσουν τη θέση τους για να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες. (Και εδώ θυμίζουν έντονα τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη…)
Μήπως το ίδιο δεν πρέπει να κάνουν και σήμερα κάποιοι, προκειμένου να διασώσουν την τιμή και την υπόληψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που τόσο έντονα αμφισβητείται;

ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

16 thoughts on “Όταν οι γερμανική μοναρχία σταύρωνε τον Κολοκοτρωνη: Οι απίστευτες ομοιότητες με το σημερα.”

 1. ΕΞΙΣΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ?
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΡΑΛΗΛΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ?
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΘΑ “ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ” ΚΑΙ Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ ΚΤΛΠ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ
  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΧΥΡΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ?

  Like

  1. Νομίζω φίλε μου, ότι όλο το άρθρο καθόλου δεν ταυτίζεται και δεν εξισώνεται με την Χρυσή Αυγή. Και καλό θα ήταν φίλοι μου, στο θέμα το θρησκειών να μην κάνουμε το λάθος να βάζουμε εθνικές “ταμπέλες”.
   Γιατί εάν δείτε ακόμα και ο αρχαίος δωδεκαθεϊσμός ξεκίνησε καθαρά από την Αφρική από την Αίγυπτο και δεν είναι καθόλου Ελληνικός.

   Δεν το λέω εγώ αλλά ο αρχαίος ιστορικός και γεωγράφος του 5ου π.Χ. Ηρόδοτος μας πληροφορεί ότι η θρησκεία τών αρχαίων ελλήνων προήλθε απο άλλους λαούς ” Οι αιγύπτιοι πρώτοι κατονόμασαν 12θεούς…” ΙΣΤΟΡΙΑΙ 2,4, καθώς επίσης κ.α.
   Επίσης ο αρχαίος ιστορικός και γεωγράφος Ηρόδοτος τον 5ο π.Χ. αιώνα στο Ιστορίαι 2.55 λέει ότι ο “έλληνας” Δίας προέρχεται από την θηβαϊκη Αίγυπτο και είναι ο αιγυπτιακός “θεός” Άμμων !
   Οι αποδείξεις ότι το δωδεκάθεο είναι Αφρικανικής προελέσεως είναι σε αυτό το βίντεο στο κανάλι : symposionGR
   ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ Αυτοχθονες οντοτητες, ή , εισαγομενα προιοντα. youtube.com/watch?v=78WjQtzLN5U
   όταν επίσης ο ιστορικός και περιηγητής Παυσανίας λέει τα ίδια”της ουρανίας Αφροδίτης η λατρεία καθιερώθηκε εξαρχής στους Ασσυρίους,…στους αθηναίους την εισηγαγε ο Αιγέας” ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ 10,14,7. Τα ίδια λέγει και για την Άρτεμη που την φέραν απο την Ταυρική ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ,Λακωνικά11,7.

   Like

 2. απελευθερωθήκαμε από την Οθωμανική αυτοκρατορία

  όχι όμως από τους σιωνιστές

  Τώρα που οι σιωνιστές γίνονται περίγελο παγκοσμίως

  είναι ώρα να απελευθερωθούμε και εμείς από δαύτους

  Σημερινά αποτελέσματα της δίκης του Μουμπάρακ / Αίγυπτος

  αθωώθηκε για τους θανάτους των διαδηλωτών του 2011

  Δεν τους έκανε αυτός

  αλλά ο σιωνισμός

  Like

  1. πώς;;;;

   οι Ισλαμοφασίστες δολοφόνησαν τους διαδηλωτές

   ο Μόρσι ήταν τέκνο της Κλίντον

   άλλωστε της έμοιαζε

   χαζαρομογγόλοι και οι δύο

   Like

 3. Θέλετε εθνική στρατηγική; Εξόντωση του Γερμανισμού, είτε είναι Βαυαρισμός, Καϊζερισμός, Ναζισμός, Μερκελισμός, κλπ.

  Like

 4. Τι συμβαίνει;
  Ποιός είναι ο σημερινός αθώος αγωνιστής που “σταυρώνεται” δικαστικά;

  Like

 5. Πάντως μην ξεχνάτε ότι ο Παπαφλέσσας με την επαναστατική κυβέρνηση σαν υπουργός στρατιωτικών, δίκασε τον Κολοκοτρώνη σε θανατική ποινή και τον έκλεισε στο Ναύπλιο στην φυλακή.

  Like

  1. Τον Κολοκοτρώνη, ο Παπαφλέσας τον έβαλε φυλακή, αλλά δεν τον δίκασε καθόλου σε θανατική ποινή, που το λέει αυτό που γράφεις;;
   Έκανε το προσωπικό λάθος ο Παπαφλέσας να βάλει φυλακή τον Κολοκοτρώνη και κάποιους άλλους, επειδή αντιστάθηκαν και πολέμησαν το νεοσυσταθέν Ελληνικό κράτος. Αν και προσωπικό λάθος του το έκανε για εθνικούς λόγους όπως νόμιζε, όπως και αργότερα ο Παπαφλέσας γιά εθνικούς λόγους, θυσιάστηκε μαζί με 300 πολεμιστές σαν ένας άλλος Λεωνίδας, στο Μανιάκι ενάντια στους Τούρκους. Δεν σου λέει τίποτα αυτό;;

   Like

 6. 8 Οκτωβρίου 1838 (4 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ)

  Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα

  “…εξ αιτίας της διχόνοιας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα.
  Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο βασιλεύς, τα πράγματα ησυχάζουν και το εμπόριο και ή γεωργία και οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα ή παιδεία. Αυτή η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά διά να αυξήσομεν, χρειάζεται και η στερέωσις της πολιτείας μας, η όποία γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του Θρόνου. Ο βασιλεύς μας είναι νέος και συμμορφώνεται με τον τόπο μας, δεν είναι προσωρινός, αλλ’ η βασιλεία του είναι διαδοχική και θα περάσει εις τα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν κι εσείς και τα παιδιά σας θα ζήσετε.(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)…Τελειώνω το λόγο μου. Ζήτω ο Βασιλεύς μας Όθων!………”

  ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/articles/565#ixzz3KX36tLH4

  Like

   1. Ναι δεν βλέπεις, ότι στην επιστήμη της Ιστορίας δεν υπάρχει αυτό που λές;!! Και στην σημερινή εποχή εδώ και πολλά χρόνια που είναι ακόμα πιο ελεύθερα τα πράγματα στον κόσμο, αυξάνεται στον κόσμο ο Χριστιανισμός, όπως για παράδειγμα στην Κίνα όπου εκατομμύρια γίνονται χριστιανοί, παρόλο το κομμουνιστικό καθεστώς! Εκεί τι έχετε να πείτε;;

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s