Πανικός στο Μαξίμου-Παρακαλούν την τρόικα να δεχθεί τις δόσεις-Αύριο ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου

σαμαρασ

 

 

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις ρυθμίσεις χρεών ετοιμάζουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να καμφθούν οι επιφυλάξεις των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η κυβέρνηση ευρισκόμενη σε πανικό  ενημέρωσε την Τρόικα όσον αφορά τα σχέδια ρυθμίσεων για οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, αλλά δεν κατάφερε να άρει τις ενστάσεις των ξένων ελεγκτών που θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις δεν

 

«κουμπώνουν» μεταξύ τους.

Μετά τη σύσκεψη του Γκίκα Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ρυθμίσεις και τα «κόκκινα δάνεια», ο υπουργός Οικονομικών συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας κύριο Βρούτση, Ανάπτυξης κύριο Δένδια, Δικαιοσύνης κύριο Αθανασίου και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κύριο Πτωχό, με σκοπό να επιταχύνει τις εξελίξεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει συμφωνία της Τρόικα, έστω και εξ αποστάσεως, προκειμένου να φέρει μια ώρα αρχύτερα την ρύθμιση για τα χρέη στο δημόσιο, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που θα φέρει στη συνέχεια ξεχωριστά το υπουργείο Ανάπτυξης.

Από τις 19:30 η σύσκεψη συνεχίζεται χωρίς τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αποχώρησε από τη σύσκεψη προκειμένου να μεταβεί στο Καβούρι για να παρευρεθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου «καίγεται» να τελειώνει η ρύθμιση για τα χρέη στο δημόσιο, καθώς οι υφιστάμενες ρυθμίσεις δεν καλύπτουν ούτε 1 στους δέκα οφειλέτες. Τα απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν 1 δισ. τον Σεπτέμβριο και ξεπέρασαν πλέον και τα 70 δισ. ευρώ!

Ωστόσο η Τρόικα έχει διαμηνύσει από χθες βράδυ ήδη στην κυβέρνηση ότι αν φέρει ρύθμιση χρεών που να μην «κουμπώνει» με εκείνη για τα κόκκινα δάνεια, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της, θα το θεωρήσει σαν μονομερή ενέργεια της Αθήνας.

 

Η Τρόικα όμως ζητά να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ των ρυθμίσεων, ώστε να μην φαντάζει κάποια από τις ρυθμίσεις σαν πλέον συμφέρουσα από την άλλη, με αποτέλεσμα όσοι χρωστούν και σε τράπεζες και σε δημόσιο να επιλέξουν μόνον τον έναν ή μόνον τον άλλον με βάση την ελκυστικότερη για αυτούς λύση. Αύριο στις 6 μμ Σαμαράς-Βενιζέλος θα τα πουνα πό κοντά …

8 thoughts on “Πανικός στο Μαξίμου-Παρακαλούν την τρόικα να δεχθεί τις δόσεις-Αύριο ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου”

 1. ελα...Διπλασιάζονται οι σταθμοί διοδίων για χάρη του Μπόμπολα «με εντολή Σαμαρά» says:

  ΒΗΜΑ:

  ΣΑΜΑΡΟΣΚΥΛΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

  – ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ «ΑΡΧΗΓΟΥΣ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

  21/10/2014

  Like

  1. ελα...Διπλασιάζονται οι σταθμοί διοδίων για χάρη του Μπόμπολα «με εντολή Σαμαρά» says:

   Όχι 25, αλλά μόλις 9 πρόθυμους βουλευτές ψάχνουν οι Σαμαροβενιζέλοι για να φτάσουν τον «μαγικό αριθμό» 180 για να εκλέξουν πρόεδρο και να μας καθίσουν στο σβέρκο μέχρι τον Ιούνιο του… 2016 (!!!), αναφέρει σε ρεπορτάζ του το καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής», επικαλούμενο υπουργό της συγκυβέρνησης.

   Στη συνέχεια δε, αποκαλύπτει πως γίνονται μυστικές επαφές με βουλευτές ΆΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (κομμάτων που έχουν δηλώσει πως δε θα ψηφίσουν κανέναν για πρόεδρο), αποκαλύπτοντας και κάποια ονόματα όσων παζαρεύουν να αποστατήσουν. Ιδού τα κυριότερα σημεία του ανατριχιαστικού δημοσιεύματος:

   «Αλλά όλα αυτά δεν έγιναν ξαφνικά. Από την περασμένη εβδομάδα ειδικοί απεσταλμένοι του Πρωθυπουργού σαρώνουν τέσσερις κοινοβουλευτικές ομάδες και βολιδοσκοπούν με άκρα μυστικότητα 46 βουλευτές, κάποιοι εκ των οποίων έδειχναν από την αρχή πρόθυμοι να υπερψηφίσουν στην προεδρική εκλογή.

   Ένας υπουργός, εμπειρότατος στις μυστικές διαβουλεύσεις, δύο βουλευτές της ΝΔ που υπήρξαν ανεξάρτητοι, αλλά επανεντάχθηκαν πρόσφατα, αλλά και δύο κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ έχουν αναλάβει να πλησιάσουν διακριτικά αυτούς τους βουλευτές.

   Πρώτος στόχος τους είναι οι 16 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών και οι επτά των ανεξαρτήτων. Δεύτερος στόχος τους είναι οι 13 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και οι δέκα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η «πρώτη ψαριά» έφερε αποτελέσματα που δίνουν ακόμη το δικαίωμα στους κυβερνητικούς να ελπίζουν. Αλλά ο μαγικός αριθμός των 180 απέχει ακόμη πολύ.

   Οι βέβαιοι, οι πιθανοί και οι αμφιταλαντευόμενοι

   Πέραν λοιπόν των 155 βουλευτών που ψήφισαν «ναι» στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τουλάχιστον άλλους πέντε που δηλώνουν πρόθυμοι να υπερψηφίσουν. Πρόκειται για τους Σπ. Λυκούδη, Γρ. Ψαριανό, Κατερίνα Μάρκου και Β. Οικονόμου που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και τον Χρ. Αηδόνη που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

   Τις είκοσι αυτές ψήφους δεν τις αναζητά μόνο στους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ.

   Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν τη Νίκη Φούντα στη ΔΗΜΑΡ που φαίνεται ότι σύντομα θα αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και την Ελενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ που φαίνεται ότι εκφράζει επιφυλάξεις για τις τελευταίες επιλογές του αρχηγού της…».

   Like

 2. Πανικός στο Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου
  Οι Ρωμαίοι έπέστρεψαν, 35 τα DATSUN, νέου τύπου λυώμενα

  Like

 3. Βάλε στην επικεφαλίδα κάργα “ΠΑΝΙΚΟ”
  κότσαρε και μια κατάλληλη φωτογραφία
  με το που θα μπουν τα ζώα θα το φάνε το άχυρο.

  – Μα ρε Γιάννη αφού δεν αναφέρουμε ούτε πηγή
  – δεν πάει το μυαλό τους τόσο ρε Τάσο, εδώ έχουν φάει χειρότερα . .

  Like

 4. δεν υπάρχουν ρυθμίσεις …. δεν είναι διευκόλυνση αυτό που θέλουν, αλλά αποδοχή χρεών …. μην τους δηλώνετε τίποτε κύριοι του ιδιωτικού τομέα, μην τους πληρώνετε τίποτε κύριοι του ιδιωτικού τομέα ….. εδώ ακόμη και εμείς οι λίγοι που είμαστε δούλοι του κράτους τέρας κάναμε στάση πληρωμών, εσείς που δεν μπορούν να σας κάνουν κάτι ρεαλιστικά πληρώνετε ;;;;; οπωσδήποτε εσείς του ιδιωτικού τομέα δεν δώσατε αυτά που σας αναλογούσαν ποτέ, αλλά δεν θέλουμε να το κάνετε σήμερα διότι περιμένουμε να καταρρεύσουν οι αλήτες που τους τροφοδοτούν με εξουσία πέντε ή εφτά οικογένειες που διαθέτουν υπέρογκες περιουσίες …. δηλαδή θέλουμε να καταρρεύσει η εξουσία που έχουν οι μπουρδαλάδες της σημερινής βουλής των ξεπουλιταριών …. εάν προλάβουμε και κρεμάσουμε και κανένα με αδιάσειστα στοιχεία, ότι το καλύτερο …..

  ξέρω ότι θα παρεξηγηθεί το σύνθημα του παππούλη Κολοκοτρώνη ¨φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους¨ απο τα γραφόμενα ενός ακραιφνούς ¨Δεξιού¨ όπως η αφεντιά μου ….. αλλά αυτή θα εκφέρω ξανά για τα πολιτικά δρόμωνα στην χώρα μου την Ελλάδα ….. ¨ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΎΡΙ ΣΤΟΥς ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΥς¨ …… και να προσθέσω …. ανατιμητικώς θάνατος για τον προδότη του Έθνους ….. όπως προσβλέπει ο ΣΠΚ …. ζήτω η ελευθερία …. ζήτω το Ελληνικό Έθνος …..

  Like

  1. πουτάνα ελευθερία του λόγου και της άποψης …. δεν είσαι πλέον ως ιδέα αγαθή, αλλά στοιχείο έρευνας ….. γαμώ την δημοκρατία σας …….

   Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s