Το μνημόνιο έβγαλε την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ισχεύει το δίκαιο της ΕΕ στις χώρες που υπεγραψαν μνημόνια.

-Απίστευτη ομολογία της Κομισιόν ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στην Ελλάδα -Απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Θυμάστε τις κραυγές προεκλογικά; “Γιατί κύριε;” έλεγε η γνωστή διαφήμιση… Ήταν η κτηνώδης προπαγάνδα που ταύτιζε την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το Ευρώ.

Τότε γράφαμε, δυστυχώς μόνοι, αφού οι προπαγανδιστές είχαν καταφέρει να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα και οι ανεπαρκείς της αντιπολίτευσης να ακολουθούν στο παιχνίδι τους, ότι η Ελλάδα είναι ήδη εκτός ΕΕ από την στιγμή που υπέγραψε και ακολουθεί το μνημόνιο.

Όταν υπογράφεις ηθελημένα το πλέον αντευρωπαϊκό κείμενο που καταστρατηγεί τον ίδιο τον Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ, τότε έχεις θέσει εαυτόν εκτός ΕΕ.

Ο συνεκτικός κρίκος αυτών των οργανισμών είναι πρωτίστως η εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου και έπειτα το όποιο νόμισμα. Η ΕΕ προϋπήρχε του Ευρώ, αλλά ακόμα και σήμερα υπάρχουν χώρες εντός ΕΕ και εκτός Ευρώ.

Φαίνεται δεν είμασταν τόσο πειστικοί. Έπρεπε και μεις να ουρλιάζουμε “Και η Ελλάδα καθάρματα;” για να πείσουμε.

Οι «μνημονιακές» ελληνικές κυβερνήσεις μας έδεσαν χειροπόδαρα. Εκτός από την εθνική μας ανεξαρτησία και την ελευθερία επιλογών σε κυβερνητικό επίπεδο απωλέσαμε και την λεγόμενη κοινοτική αλληλεγγύη.

Η ομολογία ότι δεν ισχύει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και το Δίκαιο της ΕΕ στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, έρχεται από την Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσαν έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου  Κατάϊνεν είναι αφοπλιστική:

«Αποκλειστική ευθύνη της Ελλάδας, κατά την Κομισιόν, η τήρηση του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ».

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Κομισιόν μας λέει πως αφού «υπογράψατε» δανειακές συμβάσεις με δανειστές, τότε δεν ισχύει καμία Χάρτα Δικαιωμάτων, γεγονός που ούτως ή άλλως είναι εμφανές από το γεγονός ότι η Ε.Ε. δεν ενδιαφέρεται για τη διασφάλιση της επιβίωσης του ελληνικού λαού αλλά μόνον για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

Την ερώτηση στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Γ. Κατάϊνεν, κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Μ. Γλέζος, Κ. Χρυσόγονος και Σ. Σακοράφα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, αφού μνημόνευαν έκθεση του ειδικού εισηγητή του ΟΗΕ, Cephas Lumina, αναφορικά με τα “μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ”, ζητούσαν από την Κομισιόν τη θέση της, καθώς επίσης, συγκεκριμένα μέτρα για την παύση της “παραβίασης των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων”.

Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος, Γ. Κατάϊνεν, κάνει απόλυτα σαφές ότι στην Ελλάδα και στις χώρες του Μνημονίου, δεν χωρούν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι “Όσον αφορά…τα προγραμματικά έγγραφα (σ.σ. τα Μνημόνια), δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της”, για να ρίξει στη συνέχεια το “μπαλάκι των ευθυνών” στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι “στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα”.

Καταλήγοντας στην απάντησή του ο ευρωπαίος Επίτροπος, αντί να κάνει αυτοκριτική για τα αποτελέσματα που έχουν οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα στους εργαζόμενους και την κοινωνία, δικαιολογεί τα μέτρα των Μνημονίων, λέγοντας ότι “κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων”.

Ακολουθούν η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση προς την Επιτροπή

Georgios Katrougalos (GUE/NGL), Dimitrios Papadimoulis (GUE/NGL), Kostadinka Kuneva (GUE/NGL), Emmanouil Glezos (GUE/NGL), Kostas Chrysogonos (GUE/NGL) και Sofia Sakorafa (GUE/NGL).

Θέμα: Έκθεση εμπειρογνώμονα των ΗΕ για την προσβολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα ως απόρροια της εφαρμογής μέτρων λιτότητας.

Πρόσφατη έκθεση του ειδικού εισηγητή των ΗΕ Cephas Lumina (Report on the effects of foreign debt and other related international financial obligations of States on the full enjoyment of all human rights, particularly economic, social and cultural rights, Addendum, Mission to Greece, UN A/HRC/25/50/Add.1) διαπιστώνει ότι τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής υποβαθμίζουν την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις των ΗΕ, αλλά και από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η Έκθεση συστήνει στους δανειστές (άρα και την ΕΕ), μεταξύ άλλων: α) να μην παρέχουν βοήθεια υπό όρους άσκησης παρεμβατικών και ταπεινωτικών πολιτικών που υπονομεύουν την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα· β) να συμπεριλάβουν τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας ως μετρήσιμους στόχους στο πρόγραμμα προσαρμογής· γ) να διασφαλίσουν τη διαφάνεια στις διαπραγματεύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται η Επιτροπή:

1.            Πώς σχολιάζει τις θέσεις της Έκθεσης ως προς την παραβίαση δικαιωμάτων και από όργανα της ΕΕ και τις ανωτέρω συστάσεις που απευθύνονται και σε αυτήν;

2.            Τι προτίθεται να πράξει για να παύσει η παραβίαση των δικαιωμάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων;

Απάντηση του κ. Katainen εξ ονόματος της Επιτροπής

(17.9.2014)

Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, δεν παραβιάζουν τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Επιτροπή έχει πλήρη επίγνωση της δύσκολης κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και τις κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος . Κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος λήφθηκε εναργώς υπόψη η ανάγκη να διασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας της διαδικασίας προσαρμογής, μέσω της προστασίας των ομάδων χαμηλών εισοδημάτων. Το πρόγραμμα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις για τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης, ενώ περιλαμβάνει πολιτικές που αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικτύων κοινωνικής ασφάλειας, τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των παροχών ανεργίας για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς και την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, δρομολογείται πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σε πιλοτική βάση. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αρχίσει το 2015 και θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα. Όσον αφορά την ανεργία, έχουν ήδη θεσπιστεί προγράμματα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την πρόσληψη νέων και μακροχρόνια άνεργων.

62 thoughts on “Το μνημόνιο έβγαλε την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν ισχεύει το δίκαιο της ΕΕ στις χώρες που υπεγραψαν μνημόνια.”

  1. Εκκαθαριστές…

   Όταν ένα Κράτος φθάνει στο σημείο να αυτοπροσδιορίζεται ως καθαρός εισπρακτικός μηχανισμός χωρίς καμία παροχή απέναντι στους πολίτες του έχει ξεπεράσει το επίπεδο του αποικιοκρατικού κράτους και έχει περάσει στο επίπεδο του εκδικητικού κράτους. Θεωρεί ότι οι εχθροί του είναι οι ίδιοι πολίτες που το απαρτίζουν αλλά και ό,τι μέχρι σήμερα αποκτήθηκε με αίμα, και σωστά είχε ταυτότητα «Κοινό» (δηλαδή Δημόσιο), πωλείται άνευ αιτίας.

   Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα από την πλευρά των Εκδικητών που εξουσιάζουν ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι μέρος ενός προγράμματος εξυγίανσης, ανάπτυξης και ευρωπαϊκού οράματος. Από την στιγμή που το ίδιο το Κράτος εισπράττει δύο αιώνες έμμεσους και άμεσους φόρους με μόνη υποχρέωση την υπεράσπιση της ζωής των πολιτών, την εστία των πολιτών, την απόδοση δικαιοσύνης στους πολίτες αλλά αντιθέτως τους έχει στερήσει αυτά τα τρία βασικά που ορίζουν το Κράτος, τότε παύει να είναι Κράτος ακόμα και αποικιακό.

   Δεν είναι θέμα καθεστώτος. Διότι ακόμα και από τα πολλά δικτατορικά καθεστώτα που πέρασαν από την χώρα θεωρούνταν εχθρός της πατρίδας αυτός που ιδεολογικά ήταν απέναντι, αλλά όχι αυτός που άνευ λόγου καταδικάζεται άνευ κατηγοριών. Ακόμα και στην περίπτωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η περιούσια του κάθε Έλληνα Οθωμανού πολίτη ήταν κάτω από την προστασία του Σουλτάνου. Αντίθετα, αυτό που διαδραματίζεται σήμερα στην Ελλάδα είναι πέρα από κάθε λογική και δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης ακόμη και με τα πιο σκληρά καθεστωτικά πολιτεύματα. Άλλο να πας στην φυλακή και στο ξερονήσι για τις ιδέες σου και άλλο να πας φυλακή για τον επιβαλλόμενο και άνευ αιτίας πρόστιμο που σου επιβάλλει το Κράτος της Ελλάδας.

   Πραγματικά θα έπρεπε να δώσει μία απάντηση η κυβέρνηση σε ποιο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ο πολίτης να έχει μόνο υποχρεώσεις και καθόλου δικαιώματα. Σε ποιο άλλο κράτος φορολογήσε ενώ σού έχει απαγορευτεί η εργασία και μπαίνεις φυλακή για χρέη στο Κράτος που σου επέβαλλε με το έτσι θέλω το ίδιο το Κράτος.

   Με την επικοινωνιακή «καραμέλα» ότι οι Έλληνες πήραν δάνεια και χρωστάνε κατάφεραν να επιβάλλουν ως μοναδική λύση αυτό το καθεστωτικό έκτρωμα που κυβερνά την χώρα από το 2009. Κατένειμαν αυθαιρέτως τα χρέη του Κράτους σε όλους τους πολίτες και κουνάνε τιμολόγια επί πιστώσει που κοπήκαν από τις διεθνείς τράπεζες και την Ε.Ε ως αποδεικτικά στοιχεία. Αυτό όμως που πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας είναι ότι οι τράπεζες και η ΕΕ είναι οι δάσκαλοι όλων των μικροπολικάντιδων των χωριών της Ελλάδας. Ένα έργο αντικειμενικής αξίας 10,000 ευρώ, κοστολογείται για 100,000 ευρώ και στην τσέπη των λαμογιών μπαίνουν τουλάχιστον τα 90,000 ευρώ. Οι μεγάλοι δάσκαλοι αυτών των αισχρών πολιτικάντιδων-εργολάβων δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους Τραπεζίτες και Ευρωπαίους εταίρους. Έκοβαν τιμολόγια 300 δις ευρώ, στο Κράτος έμπαιναν 10 δις ευρώ, τα υπόλοιπα στις τσέπες των ίδιων των δανειστών και χρεώνουν τον δούλο Έλληνα με όλο το ποσό.

   Το ότι έφαγαν και οι διαχειριστές των χρημάτων στην Ελλάδα μαζί με τα κομματόσκυλά τους είναι γνωστό. Εδώ τρώνε οι «καλοί χριστιανοί» από την παραγγελία και αγορά κεριών στις εκκλησίες αιώνες τώρα. Αυτά είναι γνωστά, αλλά όλοι τους έτρωγαν ψίχουλα μπροστά στο φαγοπότι χρημάτων που έφαγαν οι δανειστές εις το όνομα της εξυγίανσης και εξευρωπαϊσμού της Ελλάδας.

   Τι θέλει λοιπόν αυτό το υβριδικό νέο «ελληνικό» Κράτος;
   Πολύ απλά να ξεφορτωθεί τους πολίτες του. Είναι ένα νέου είδους εκκαθαριστής σαν αυτούς που έστελναν τα διεθνή κοράκια σε χώρες υπό χρεοκοπία. Στην Ελλάδα τα κοράκια που κάνουν αυτή την δουλειά δεν είναι άλλοι από την εκλεγμένη εξουσία.
   Κάνουν ολική εκκαθάριση τόσο της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, όσο και της δημοσίας περιουσίας που αγοράστηκε, όχι από τα ευρωπαϊκά δάνεια αλλά από τους φόρους των ίδιων των πολιτών.
   Ο κάθε ένας από εμάς είναι σε μια λίστα στα χέρια του κάθε εκλεγμένου εκκαθαριστή.

   Οι λίστες αυτές ξεκινούν από τους Καλλικρατικούς Δήμους και φθάνουν μέχρι το Μαξίμου και από το Μαξίμου φθάνει στην έδρα της Ε.Ε. Ό,τι και να κάνει ο πολίτης, ό,τι και να ψηφίσει ο πολίτης, ό,τι και να πληρώσει ο πολίτης ένα μόνο έχει σίγουρο.

   Μία ταμπέλα 100 χρόνια μετά που θα λέει: «Εδώ κάποτε ζούσε μία φυλή, που λεγόταν Έλληνες»

   Like

   1. Πολύ σωστά, Ε.
    Γι’ αυτό και ο σατραπίσκος Φούχτελ, απολύτως φυσιολογικά, ζήτησε από τις καλλικρατικές αρχές να του παράσχουν τα πάντα, στοιχεία για ο,τιδήποτε υπάρχει, κινείται ή αναπνέει στην Ελληνική επικράτεια.
    Οι υποτελείς, με τις συμβάσεις και τα μνημόνια που υπέγραψαν και υπερψήφισαν στον κατ’ επίφαση κοινοβούλιο, που λειτουργεί πλέον ως μηχανή παραγωγής ρυθμίσεων υποταγής και εκμετάλλευσης των ιθαγενών, έδωσαν αυτό το δικαίωμα αυτό στον κάθε Φούχτελ.
    Θέλουμε όλοι μας μια δημοκρατική Ευρώπη, από τα Ουράλια μέχρι την Ιβηρική και από την Κύπρο μέχρι τα Νορβηγικά φιόρδ, με σεβασμό στα εθνικά δικαιώματα, στα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του ανθρώπου, με κράτη δικαίου, με κοινωνική δικαιοσύνη. Ποιός τυφλός δεν θέλει το φώς του·
    Ποιός πολίτης με στοιχειώδη δημοκρατική παιδεία όμως είναι δυνατόν να θέλει το σημερινό μόρφωμα της Ε.Ε., όπου όλα τα παραπάνω τελούν σε προφανή ανεπάρκεια και απειλούνται ή έχουν αναιρεθεί εν τοις πράγμασιν·
    Χρειάζεται πάνδημη δημοκρατική αφύπνιση σε όλη την Ευρώπη, κόντρα στην κοινοβουλευτική δικτατορία των αγορών.
    Δεν προορίζονται οι κοινωνίες για να υπηρετούν τις πολυεθνικές και τα funds, αλλά οι επιχειρήσεις να τελούν υπό κοινωνικό δημοκρατικό έλεγχο.
    Οι εγχώριοι υποτελείς το έχουν αποδείξει ότι ποσώς ενδιαφέρονται, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις τους, για τους Ελληνες και για τη χώρα.
    Οσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν οι περισσότεροι πολίτες, τόσο γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα μπορεί να ανασχεθεί αυτή η καταστροφική πορεία.

    Like

   2. Άπο τα καλύτερα σχόλια,που έχω διαβάσει.
    Δυστυχώς όμως,σπανίζουν.
    Συγχαρητήρια.Τα είπες όλα.

    Υ.Γ Τα ίδια ισχύουν και για τον ΑΤ

    Like

   3. Φίλε Ε,

    Από όλα τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ που γράφεις ξεχωρίζω το :

    “…χρεώνουν τον δούλο Έλληνα …”

    Επειδή το έχω ξανασχολιάσει πολλές φορές εδώ στο Olympia, αυτή τη λέξη “ΔΟΥΛΟΣ” εάν συνειδητοποιήσουμε, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να ξεκινήσει κάποια αλλαγή στη νοοτροπία μας και στην αντιμετώπιση της ζωής μας.

    ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ….

    και πάλι συγχαρητήρια για τις σκέψεις σου!

    Like

 1. Τα καλά του Γιάννη τα θέλουμε, μα τον Γιάννη δεν τον θέλουμε….. η καρπαζιά θα πηγαίνει σύννεφο, όσο το κεφάλι παραμένει σκυμμένο!!!

  Like

   1. Καλογερόπουλος, μοναδικός ανεπανάληπτος, να τον ακούτε φίλοι μου δεν μασάει χριστό.

    Like

 2. Χ.Α.χα…χι, ψ, z…
  Καί τά…ἑλληνικά ἑβρο – καρακώλια…”ΤΙ” γαμω – κάνουν οέεο;
  Ψηφίζουν γιά τά δικαιώματα…ΑΑΑπάντων πλήν…Γελαδιῶν;

  Θά τά…Χ.Α.σετε ὅλα…λολομπριτζίτες μου…
  Οὔτε…καλτσοδέτα νά κλάψετε δέν θἄχετε…
  …Χ.Α.ϊβάνια.

  Νά, νά καί τά…σουξέ τοῦ Γιαλαδιστάν…
  Νο 1 στά…γαμω – Γιαλαδο – τσάρτς: Πρώτη φορά γιορτάζω…
  Νο 2: Θέλω νά τήν κάνω…

  Καί…ΠΟΥ νά…γαμω – πᾶς βρέ Γιαλαδο – γκιρίζι;
  Ἄ;
  Ποῦ λέμε;
  Μμ;

  Χ..Α ϊντα…
  “Χ.Α.ρτάκι” νά πάρεις…”σειρά” καί ντουγρού στή…ράμπα κατά…
  …σφΑΑΑγεῖο μεριά (λολ τοῦ γαμω λολ).

  Ἄς τό…
  …γαμω – γιορτάσω:

  Like

  1. “Γιατί κύριε ἐγώ δέν ἔχω οὔτε ἕνα…γαμω – εβρώ”;
   “Γιατί ἡ…ξεκω – φιλαργυρη ἡ μάνα σου καί ὁ…ραγιαδο – φραγκοφονιᾶς ὁ…daddy σου πήρανε τήν…κουρτίνα “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” πουλάκι μου;

   “Καί τώρα κύριε”;
   “Καί τώρα πουλάκι μου, ἡ μάνα σου θά…”τόν” στήνει γιά ἕνα…γαμω – καλσόν καί ἕνα…Νουνού καί δέν θά τήν…πηδάει κανείς, τήν…πεταμένη”.

   “Καί ὁ…daddy κύριε”;
   “Ὁ daddy σου πουλάκι μου θά…κλαψομουνιάζει ὅλη μέρα περιμένοντας στό παραθύρι του νἄρθει ὁ πρίγκηπας ὀ…Ἀλέξης, μπάς καί…καταδεχτεῖ νά ρίξει κἄνα…”κρύο” στή μαμά, γιά νἄχετε…γάλα”…

   “Καί τό…καλσόν κύριε”;
   “Τό…γαμω – καλσόν πουλάκι μου θά τό κάνετε…γαμω – πλερέζα νά χώνεστε ἀπό κάτω νά…γαμω – κλαίτε οἱκογενειακῶς τή μοίρα σας”.

   …case closed.- (πουλάκια…μου).

   Like

   1. Γιατι, κύριε, δεν έχω ούτε ένα ευρώ ;
    Δεν φταίς εσύ κορίτσι μου, εκείνος o παλιάνθρωπος ο Στρος Καν φταίει, αντί να έρθει απ’ ευθείας εδώ πήγε πρώτα Νέα Υόρκη.
    Όλοι οι ξένοι θέλουν το κακό μας.

    Like

 3. ΔΗΛΑΔΗ…αυτοί που σκιζόντουσαν για το Ευρωπαϊκό δίκαιο, μας οδήγησαν στην ζούγκλα των αγορών!
  ΔΗΛΑΔΗ…η ΕΕ δέν έχει σχέση με αυτή τη ζούγκλα!
  Ω της υποκρισίας βάθος αμέτρητο…

  Like

 4. Η Κομισιόν.
  Αλλη εγκληματική οργάνωση κι΄αυτή.
  Για να μη κατηγορηθούν οτι τα παραβιάζουν και στραφούμε εναντίον
  τους διεκδικώντας τα,ζητώντας και αποζημιώσεις,μας τσαμπουνάνε
  όποια μ@λ@κία κατεβάσει η γκλάβα τους.
  Αφού απεμπολήσαμε τα δικαιώματά μας και αφού δεν ισχύει
  το δίκαιο της Ε.Ε,γιατί όλα αυτά που περιγράφονται παρακάτω;

  *Κομισιόν: Προστασία σε όσους έχουν ανάγκη,δεν θέλουμε να πετάξουμε κόσμο
  στον δρόμο (Σοβαρά;Αφού δεν ισχύει το δίκαιο της Ε.Ε)

  *ΟΗΕ: Μνημόνιο κατά ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  *ΟΗΕ: Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα
  *ΟΗΕ:Απεσταλμένος του ΟΗΕ επιτίθεται στις πολιτικές λιτότητας & Ανθρ.Δικαιωμάτων
  *ΟΗΕ:Καταπέλτης το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την
  καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην μνημονιακή Ελλάδα
  *ΟΗΕ «Η κυβέρνηση της Ελλάδας παραβιάζει το Σύνταγμα και όχι μόνο»

  *ΟΗΕ:ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

  *Εκθεση του ΟΗΕ για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα
  *Με το μνημόνιο καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα λέει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας

  Καταλάβατε;

  Like

 5. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΑΦΟΥ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΡΟ ΔΕΝ ΑΛΑΖΗ ΟΥΤΕ ΑΛΙΩΝΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΔΩ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΝΗ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΝΟΤΟ ΕΧΗ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΔΩ ΕΧΗ ΚΡΑΣΙ ΜΠΡΟΥΣΙΚΟ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΗ Η ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΧΗ ΧΑΜΕΝΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΕ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΝΑΠΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΗ Η ΕΞΟΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΜΑΝΤΡΩΣΑΝ

  Like

 6. *ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ:To Μνημόνιο δεν παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα

  *Η κυβέρνηση της Ελλάδας παραβιάζει Ελληνικό Σύνταγμα & Ευρωπαικό Κοινωνικό χάρτη! (Video)

  *Στο «εδώλιο» για τα ανθρώπινα δικαιώματα ο Σαμαράς

  *Βρετανός καθηγητής δικαίου: Η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει ΕΕ και ΕΚΤ για τα μέτρα λιτότητας!

  21/1/2014

  Καταπέλτης Ευρωβουλής για τη μνημονιακή πολιτική

  Καταπέλτης για τα αποτελέσματα των μνημονίων που επιβλήθηκαν στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διεθνούς στήριξης είναι το σχέδιο γνωμοδότησης της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο της διερεύνησης του ρόλου της τρόικας στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
  Η Ευρωβουλή ζητά να γίνει λεπτομερής καταγραφή και αποκατάσταση της ζημιάς που επέφερε το έργο της τρόικας στην Ελλάδα.
  Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι περικοπές στην υγεία και στις συντάξεις που επιβλήθηκαν μέσω των μνημονίων στην Ελλάδα και στις άλλες τρεις μνημονιακές χώρες, παραβιάζουν τη Συνθήκη της ΕΕ όσο και τον Κοινωνικό Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρωζώνης.

  Η Ευρωβουλή ζητά μάλιστα να γίνει λεπτομερής καταγραφή από την Κομισιόν της ζημιάς που έχει προκληθεί στα συστήματα κοινωνικής προστασίας, να επιδιωχθεί η αποκατάσταση με τη συνδρομή των κοινοτικών πόρων και να καταργηθούν σταδιακά όλα τα έκτακτα μέτρα.

  Ο εισηγητής διαπιστώνει ότι «τα θεσμικά όργανα της ΕΕ (η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το Εurogroup) είναι πλήρως συνυπεύθυνα για τους όρους που επιβάλλονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και συνεπώς για τις κοινωνικές τους συνέπειες». Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της Ευρωβουλής για το γεγονός ότι βρέθηκε στο περιθώριο σε όλα τα στάδια του εγχειρήματος.

  ΔΟΓΜΑ ΚΑΛΒΟ

  Το Διεθνές Δίκαιο είναι υπεράνω κάθε κρατικής Νομοθεσίας.

  Σύμφωνα με το δόγμα αυτό,όταν μια ξένη επένδυση (βιομηχανική ή δανειακή-κεφαλαιακή με την μορφή δανείων και ομολόγων) διακρατική (με την μορφή διεθνών συνθηκών)ή μεταξύ κράτους και ιδιωτών επενδυτών (με την μορφή συμβολαίων) δημιουργήσει,στην χώρα λειτουργίας της, συνθήκες άνισης και αήθους οικονομικής εκμετάλλευσης του ντόπιου πληθυσμού υπέρ της ή του κράτους καταγωγής της – οδηγώντας αναγκαστικά και στην συνακόλουθη απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας λειτουργίας της υπέρ του κράτους καταγωγής της ή υπέρ της επένδυσης της ίδιας!- τότε το κράτος λειτουργίας της έχει το νόμιμο δικαίωμα να άρει την ανισότητα αυτή με οποιοδήποτε τρόπο,συμπεριλαμβανομένης και της εθνικοποιήσεώς της «επένδυσης» για λόγους «Εθνικού Συμφέροντος» (public utility), με την καταβολή (nationalization), ή όχι (expropriation) αποζημίωσης στον ιδιοκτήτη της επένδυσης.

  *Για να μη μας δουλεύει και μας παραμυθιάζει το κάθε @ρχίδι.

  Like

  1. Δείτε το πρώτο αρχίδι σε μια εκπληκτική
   φωτογραφία με την δεσποσύνη Μερκελ.
   Αυτό το αρχίδι ειναι αρχηγός στον εσμό
   των αποτυχημένων κοπριτών του ΠΑΣΟΚ
   και της Νέας Δημοκρατίας.
   Η φωτογραφία, που πρέπει κάθε Ελληνίδα
   και κάθε ´Ελληνας να την έχει πρόχειρη να
   τη δείχνει σε κάθε βλάκα ´Ελληνα ο οποίος
   λέει ότι θα ξαναψηφίσει Νέα Δημοκρατία
   και ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα 19/9 στο
   kourdistoportocali.com/post/38065/!merkel
   Δημήτριος

   Like

 7. ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙβμα “ΠΡΟΔΟΤΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΩΝ naziΔΝΤούδων. ΘΑ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥ ΤΗΣ ΠΩΛΗΤΙΚΗΣ.

  Like

 8. ο καθενας παιρνει απο τη ζωη αυτο που του αξιζει…. με Βαγγελη κ Αντωνη σκυμενους στα τεσσερα τι περιμεναμε??? αξιοπρεπεια??τι ειναι αυτο τρωγεται??? κανενας μας δεν εχει καταλαβει ακομα οτι απο τα δανεια που παιρνουν ενα ποσοστο το βαζουν στη τσεπη??? κ αν το υποψιαζομαστε γιατι επιμενουμε να τους κραταμε??? γι αυτο λοιπον δεν ισχυει το κοινοτικο δικαιο για μας…

  Like

 9. Γιατί κύριε, το νόμισμα της ευρωζώνης το τυπώνουν ιδιώτες και το δανείζουν στα κράτη της ευρωζώνης με τόκο;;;;;;;;;;;…με αποτέλεσμα να χρεοκοπούν νομοτελειακά;;;;;;;;;;;;
  Γιατί κύριε, τα (ανεξάρτητα) κράτη ΔΕΝ τυπώνουν (άτοκα) το δικό τους νόμισμα, χωρίς να το χρωστούν πουθενά;;;;
  Γιατί κύριε , η κοινοβουλευτική δικτατορία έχει μετονομαστεί σε Δημοκρατία;;;;;;;;;;;;;
  Γιατί κύριε, ο κοσμάκης ΔΕΝ έχει πάρει χαμπάρι τί γίνεται και δεν ενώνεται μεταξύ του;;;;;;

  Like

 10. Οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές γιατί δεν υπέγραψαν την ερώτηση;

  Μήπως επειδή είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

  γ.κ.

  Like

 11. δεν το καταλαβα..

  δηλαδη τοσα χτρονια εκει μεσα στη στρουγκα..

  πιστευατε οτι ειστε .ισοτιμοι με τιςς μεγαλες?

  Ζητησατε ποτε τα δικαιωματα σας?

  γινατε ισοτιμοι ευρωπαιοι?

  κολπο ηταν …σχεδιο ηταν..

  η Γερμανια ειναι πονηρη και αιμοβορα..

  παντα επινε αιμα..

  αλλαξε απλα την τακτικη..μετα την αποτυχια των δυο παγκοσμιων πολεμων..

  σας την εφερε….γλυκα και με το γαντι!

  απλα την ελλαδα με το μισος που της ειχε..

  την εξαφανισε!

  και την ξετυλισε σε ολο το πλανητη..

  ασε που..της πηρε και ολο το..χρυσο….ακομα και τον Ηλιο!

  Like

 12. Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΥΨΗΛΑ»

  «Επέτειο αφύπνισης» είχε χθες το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας, και επί τη επετείω όλα τα φερέφωνα του συστήματος έγραψαν επετειακά άρθρα, για το πόσο άγιος ήταν ο Φύσσας, πόσο… κακή είναι η Χρυσή Αυγή, πόσο… καλή και πόσο… ανεξάρτητη είναι η «δικαιοσύνη» και άλλα τέτοια…

  Ξεχωρίσαμε το «μήνυμα» του κομμουνιστή ολιγάρχη Μπόμπολα, γιατί είναι αναμφιβόλως ο Big Boss του συστήματος (και ο… παρταόλας»). Ο οποίος, στην αρχή εξαίρει την αγαστή συνεργασία ολόκληρου του συστήματος (από την ψοφοδεξιά των σάπιων και την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» μέχρι τους αλήτες-προδότες-κομμουνιστές): «Αλλά σήμερα υπάρχει και μια δεύτερη επέτειος. Είναι η αφύπνιση της ελληνικής πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, που προσδιορίστηκε από την ομόφωνη διακήρυξή τους πως δεν θα επιτρέψουν στη νεοναζιστική συμμορία να καθορίζει την πορεία και το μέλλον της χώρας».

  Εν συνεχεία, όμως, εκφράζει την απογοήτευσή του. Ιδού γιατί:

  «Φυσικά η απειλή δεν έχει εκλείψει τελείως. Τυπικά τουλάχιστον. Τόσο στις ευρωεκλογές όσο και δημοσκοπικά η απήχηση της νεοναζιστικής σπείρας παραμένει απαράδεκτα υψηλή».

  Τι κρίμα κομμουνιστή Μπόμπολα, που… έφυγε νωρίς ο πατερούλης Στάλιν! Μόνο αυτός ήξερε τον τρόπο να αντιμετωπίζει «δραστικά» τέτοιες καταστάσεις…

  (ΥΓ): Αλήθεια, για ποιον είναι «απειλή» η Χρυσή Αυγή; Μα θέλει και ρώτημα; Γι’ αυτούς που παίρνουν εκατομμύρια ευρώ δανεικά κι αγύριστα, από το ξεφτιλισμένο ψευδοκράτος, γι’ αυτούς που το ονοματάκι τους είναι γραμμένο στη διαβόητη λίστα Λανγκάρντ και γι’ αυτούς που τα παίρνουν όλα…

  Like

  1. Ἀπόψε…μάγκα μου πού μέ πέτυχες…”εὔκαιρο”, θά σᾶς…τόν βγάλω ἀπ’ τἀ ρουθούνια:

   “Νταβατζήδες” και Χρυσή Αυγή ονειρεύονται συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ!

   Posted by olympia spyr στο Ιανουαρίου 26, 2014

   h..p://olympia.gr/2014/01/26/%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD/

   Like

   1. Πάντως, εδώ που τα λέμε, σε τι διαφέρουν στα αλήθεια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ; Και οι δύο θέλουν πάση θυσία παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Και οι δύο θέλουν, πάση θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ. Και οι δύο ποντάρουν στη βαριά φορολογία του λαού. Που είναι η διαφορά τους; Ότι δήθεν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τους «σκληρούς» μέσα στη Γερμανική Ευρώπη; Ας μην το σχολιάσουμε.

    Καλύτερα όμως έτσι, μπας και αντιληφθούν και οι οπαδοί Αριστεράς και Δεξιάς ότι ολόκληρη η πολιτική ελίτ παίζει θέατρο πίσω από την πλάτη του λαού.

    Πέτρος Χασάπης

    ————————————————————————————-

    α ρε βοδι μιχαλακη

    και ο Πέτρος Χασάπης……χρυσαυγιτης ;;;;;;;;

    Like

   2. Ἐπιβεβαιώνεις καί…ΠΑΛΙ τήν παραπάνω ἀναφορά βρέ “εθνο” – λιμό τῆς…
    …Μηχανιῶνας.

    Μαζεύτε…”το” ρέ σεῖς…
    Ἔχω ἀρχίσει καί τό…συμπονάω τό…”εθνο” – παρλιακό… 🙂

    Like

  2. Καί ρωτάμε κ.κ….ΛΙάκουρα…”τους”:

   “Ποιά” ἡ “σχέση” τοῦ ἰδιοκτήτη “ἈΚΡΟΠΟΛΗΣ” καί “24 ΩΡΕΣ” Μαυρίκου μέ…Ἰσραηλινή Πρεσβεῖα, οέεο;

   “Ποιά” ἡ “σχέση” τοῦ ἰδιοκτήτη “ἈΚΡΟΠΟΛΗΣ” καί “24 ΩΡΕΣ” Μαυρίκου μέ…Μιχαλολιᾶ, οέεο;

   “Ποιά” ἡ “σχέση” τοῦ ἰδιοκτήτη “ἈΚΡΟΠΟΛΗΣ” καί “24 ΩΡΕΣ” Μαυρίκου μέ…Μπαλτάκο, οέεο;

   “Ποιά” ἡ “σχέση” Ντόρας, Μιχαλολιάκου, Μπαλτάκου, Μαυρίκου μεταξύ τους καί τήν Ἰσραηλινή Πρεσβεῖα, οέεο;

   “ΠΩΣ” γίνεται ὁ ὑμνητής καί προπαγανδιστήν Ἰσραηλινῶν συμφερόντων Μαυρίκος, νά προπαγανδίζει καί νά προωθεῖ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΄’από τίς καλές του..ἀνθυπο – φυλλάδες ἕνα…χμμ…δίασημο γιά τόν…χμμ…”ἀντισημιτισμό” του Κόμμα σάν τήν Χρυσή Αὐγή, οέεο;

   “ΤΙ” λέει γιά ὅλα…”ΑΥΤΑ” ἡ νέα Πρέσβειρα τοῦ Ἰσραήλ, διάσημη γιά τίς…ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ Παλαιστινιακῶν φυντανιῶν πού μπαινοβγαίνουνε σέ Ὑπουργικά καί λοιπά Κυβερνητικά λαγούμια…”Ραμαλλο – Βηθλεέμ”, ἀπό τίς “ἐποχές” πού συμμετεῖχε σέ “ΚΑΤΙ” Οἰκονομικο – πολιτικές Διεθνεῖς καί Διακοινοτικες “Ἐπιτροπές” – Something, γνωστότατη στούς παροικούντες τήν…”Ἱερουσαλήμ” γιά τίς προαναφερόμενες…”ΔΡΑΣΕΙΣ” καί…χμμ…”Εἰρηνευτικές” της “πρωτοβουλίες”, οέεο;

   Like

   1. Παναγιώτης Μαυρίκος: Ο «γαλάζιος» εκδότης που κολυμπά στην κρατική διαφήμιση

    Πώς ο μικρός ρεπόρτερ έγινε προνομιακός συνομιλητής των υπουργών;

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ελάχιστοι γνώριζαν τον δημοσιογράφο και μετέπειτα εκδότη τεσσάρων εφημερίδων κ. Παναγιώτη Μαυρίκο.

    Από το ευρύ κοινό ενδεχομένως να είχαν ανακαλύψει την πολυσχιδή δράση του μόνον οι τηλεθεατές του ΤΗΛΕΑΣΤΥ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.
    —-

    Α ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
    ΤΙ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΣ

    Like

   2. ελα....ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ της ΣΥΓΓΡΟΥ οπως Ἀρχάγγελος...Ohne Gnade-κερκυραιος αρουραιος says:

    Διορίστηκε και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου!

    Εκτός από την κρατική διαφήμιση και τις εκδοτικές του ικανότητες, υπήρξε υπουργός που αναγνώρισε και τις διοικητικές ικανότητες του κ. Mαυρίκου. Ο λόγος για τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τοποθέτησε τον κ. Μαυρίκο στη θέση του αντιπροέδρου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο διορισμός του αποφασίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2007 και ενώ διέθετε ήδη τρεις ημερήσιες εφημερίδες. Από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο Ψυχιατρείο, σχεδόν σε ημερήσια βάση «αποθέωνε» με πρωτοσέλιδους τίτλους τον υπουργό Υγείας.

    Αρχικώς ο κ. Μαυρίκος δεν συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια του εν λόγω νοσηλευτικού ιδρύματος. Μετά την αποκάλυψη του διορισμού του δημοσιογράφου και φίλου του, κ. Αρη Σπίνου, μετέχει σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις, θέλοντας να αποφύγει να εκθέσει τον υπουργό

    ΜΑΥΡΙΚΟΣ…….. ο υπηρετης του σαμαρα

    Like

   3. Σᾶς τήν…ἔτσουξε τήν…”ἐθνο” – σούφρα σας ὁ Μιχαήλ καί…μάτι ΔΕΝ κλείσατε ὅλη νύχτα, ἔ;
    Χμμμ…
    …Νά δεῖτε καί…”ΤΙ” σᾶς ἔχω γιά…
    …”ΜΕΤΑ”.

    Like

   4. ΑΛΕΚΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΙΚ ΣΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ

    Like

  3. Καί τέλος κκ…Λιάκουρά…”τους”, ρωτάμε, “ΠΟΥ” στήν παρακάτω συνέντευξη τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς στήν ΔΕΘ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ οἱ παρακάτω ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ τῶν ΠΟΛΑΝΟ – ΘΡΟΥΜΠΟ – “κυβερνώντων”, ΟΕΕΟ;

   Παρακαλούμε, ΠΟΛΥ – ΠΟΛΥ συγκεκριμμένα, τά σημεῖα ὄπου τό…Χρυσαυγουλο – Ὀβραιο – Παρά – ΜΑΓΑΖΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ κατά σειρά τίς ἑξῆς ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ καί ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ τῆς…”Συγκυβέρνησης”…

   Γιά νά δούμε δηλαδή, τούτος ὁ Δούρειος Ἵππος, σάν τό $ΥΡΙΖΑΡΙΟ, τοῦ ἁπανταχοῦ Σιωνισμοῦ, “ΠΟΣΟ” διαφέρει καί “ΠΌΣΟ”…συμφωνεῖ μέ τίς ΠΟΛΑΝΟ – ΘΡΟΥΜΠΕΣ…”Χ.Α.λκιδικῆς” πού μᾶς…χμμ…”κυβερνούν”:

   1. ”Παγκόσμιους τοκογλύφους” καί στίς διάφορες κομπίνες καί τά ξεπουλήματα, τήν κομπίνα – ξεπούλημα τῆς ΠΑΝΓΑΙΑ στίς ἑβραϊκῶν ἤ/καί Ἰσραηλινῶν συμφερόντων Mirabella – Invel, ὅπου οἱ “κυβερνώντες”, παραδίδουν Ἐθνικό πλούτο ἀξίας χαρτοφυλακίου 1δίς, πού στά τέλη τοῦ 2015 θά ἀνέρχεται σέ 2δίς, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ τες καί ΑΠΟ ΠΑΝΩ, μέ 400 ἑκατομύρια εὐρώ, μαζί μέ τό ἐπίσης Ἑβραϊκῶν συμφερόντων τοκογλυφικό fund Y.C.M…

   Σημειωτέον, ὅτι μετά τό 2018 ὁ πλήρης ἔλεγχος τῆς ΠΑΝΓΑΙΑ περνάει ἐξ’ ὁλοκλήρου στά παραπάνω εὐαγῆ…

   2. Προβλήματα τῶν Ἀγροτῶν καί τῆς πρωτογενοῦς παραγωγῆς, καί σύνδεσής της μέ τήν ληστρική παραχώρηση τῆς Ἀγροτικῆς Τραπέζης καί τοῦ μεγαλύτερου μέρους τῶν ὑποθηκευμένων ἀγροτικῶν γαιῶν στήν “Πειραιῶς” τῶν Παγκοσμίων Τοκογλύφων ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ…

   3. ΘΡΑΚΗ καί τά “ποικίλα” προβλήματά μας καί σύνδεση – καταγγελία τῆς Τουρκικῆς Ziraat καί τόν ἐγκλωβισμό τῶν καταχρεωμένων ἀγροτῶν μας στήν προαναφερόμενη Τράπεζα, τόν ρόλο τοῦ Τούρκου Προξένου καί τῶν Γκρίζων Λύκων καί τῆς Eldorado γιά τίς…”ἐργασείες” της στόν Ἕβρο…

   4. Θέματα Ἐνέργειας, ξεπουλήματος Ἐθνικῶν Ὑποδομῶν, Λιμένων, Μαρινῶν, Ὑδάτων κλπ στίς…ΠΑΛΙ Ἑβραϊκῶν καί/ἤ Ἰσραηλινῶν συμφερόντων Ratio Petroleum, Petra (“καναδική”….ΛΟΛ), Third Point (βλ. ἀπόκτηση μέ μόνο 100 ἑκατομύρια τοῦ 46% τῆς Energean – βλ. δουλειές κάποιων δίς, βλ. συμμετοχή στό ΒoD τοῦ David Bonanno, πρώην φυντάνι τῶν Ρόθτσιλντ), ΟΠΩΣ ΚΑΙ, τῶν Τουρκικῶν Dogus καί τήν Τράπεζα του Garanti, ΑΜΑ ΔΕ, καί τῶν ἐφοπλιστο – δωσιλόγων ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ τους Λάτση καί Κυριακούλη…

   Σύν τό ξεπούλημα πού βρίσκεται πρό τῶν πύλων τοῦ συνόλου τῶν Ὑδάτινων Πόρων καί ὀργανισμῶν διαχείρησής τους στήν…ΠΑΛΙ κατά, διαβολικήν ὅμως,…ΣΥΜΠΤΩΣΗ, Ἰσραηλινή Mekorot.

   Like

   1. http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_4429.html

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ……

    ΚΑΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ…..

    ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ “ΣΟΦΟΙ”……”ΤΟΥΣ”

    “Σας παρακαλώ να σημειώσετε ότι ανάμεσα σ’ εκείνους που θα μας επιτίθενται θα υπάρχουν και όργανα δημιουργημένα από μας, αλλά αυτά θα προσβάλλουν αποκλειστικά ορισμένα σημεία, των οποίων εμείς θέλουμε τη μεταβολή.”

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ……ΗΛΙΑ ?

    ΤΙΣ “ΚΑΣΕΤΕΣ” ΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ?

    ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ Ο “ΕΤΣΙ”,, ΣΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕ “ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥΣ”?

    Like

   2. οι νεοδημοκρατες ξεπουλαν οι χρυσαυγητες φταινε
    οι πασοκοι ξεπουλαν οι χρυσαυγητες φταινε
    οι νεοδημοκρατες ξεσκιζουν τον λαο οι σρυσαυγητες φταινε
    ο καμμενος κανει πλατες στο κομμα του ροτσιλντ-ροκφελερ(συριζα) οι χρυσυγητες φταινε
    οι νεοδημοκρατες εβαλαν την ελλαδα στο τριπακι που λεγεται εΒρωπη οι χρυσαυγητες φταινε
    οι νεοδημοκρατες-πασοκοι-συριζα-κκε ΑΕ βαλανε την χρυση αυγη στη φυαλακη οι χρυσαυγητες φταινε
    ο βαλτος κουκουες δολοφονησε τον αναρχο αυτονομο οι χρυσαυγητες φταινει
    τελος ΕΚΛΑΣΕ ΕΝΑς ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ οι χρυσαυγητες φταινε
    ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΧΑΗΛ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
    (πειασε και τιποτε αλλο τωρα)

    Like

   3. ελα....ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ της ΣΥΓΓΡΟΥ οπως Ἀρχάγγελος...Ohne Gnade-κερκυραιος αρουραιος says:

    Κάποιοι λένε ότι καθοριστικό ρόλο για την «είσοδό» του στο σύστημα έχει παίξει η πολύ καλή σχέση που διατηρεί πρωτίστως με τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Γιάννη Τραγάκη και δευτερευόντως με τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαυρίκος διαθέτοντας το «γαλάζιο» διαβατήριο κατάφερε να εισβάλει στον κόσμο των media και της κρατικής διαφήμισης.

    Like

   4. Φταῖνε γιατί ὅπως στήν περίπτωση Ἀγροτικῆς πού ἀναφέρω καί κάνεις πώς δέν..είδες, ἀλλοῦ ξεπουλάνε καί ποτέ, μά ποτέ δέν καταγγέλλουν γιά ὅλα τά κρίσιμα ἐθνικά διακυβεύματα, ὅπως ὤφειλαν, ὡς…ἀμιγῶς…”ἐθνικιστικό” – τέτοιο κόμμα πού είναι…

    Κατάλαβες, “ἀλλοίθωρο” ἀγόρι;
    “Κατάλαβες”…
    …”Ἄμε” τώρα τά σαπάκια σου καί “κεῖ” πού περνάνε.

    Like

  4. αν είναι κουμουνιστης ο μπομπολας εγω ειμαι ο Μεγας Αλεξανδρος
   γιατι γραφετε μπουρδες ;;
   επιτηδες ή ειστε ασχετοι;;

   Like

   1. η αναγκαια συνθηκη ,των ολιγαρχων.

    βγαλε το «Ρωσσων» και διαβασε.

    Ποιοί είναι οι Ολιγάρχες;

    Οι «πραγματικοί» Ολιγάρχες είναι εκείνοι που έχουν ή είχαν (κάποιοι «είχαν»,διότι τους “εξολόθρευσε” ο Βλαδίμηρος Πούτιν) ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά και τις ενδείξεις,που πρέπει να καθορίζονται ως εξής:

    « πρώην μέλη του ΚΚΣΕ,που είχαν πρόσβαση σε ορισμένες κρατικές λειτουργίες και την εμπιστοσύνη μερικών (ειδικά των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ) ώστε να αποκτήσουν μέσω ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ, την δυνατότητα να αποκτήσουν για «ένα κομμάτι ψωμί» τις ρωσικές κρατικές εταιρείες και σε εκείνα τα τραγικά χρόνια,να οδηγήσουν τους Ρώσσους πολίτες κυριολεκτικά στην λιμοκτονία η στον θάνατο από το κρύο στα σπίτια τους, λόγω έλλειψης καυσίμων .

    -http://galanoleykoblog.wordpress.com/2014/09/03/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%82/

    Like

 13. O Κυνικός κ. Επίτροπος

  Ένα από τα θέματα των ημερών που εκτιμώ ότι ασφαλώς θα προβληματίσουν και ότι θα δώσουν τροφή στις συζητήσεις μας, είναι η απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, για λογαριασμό του ευρω-ιερατείου, στην ερώτηση των Ευρωβουλευτών του Σύ.Ριζ.Α. αναφορικά με τις ολέθριες επιπτώσεις της εφαρμογής του Μνημονίου στην Ελλάδα. Αντιγράφω το ρεζουμέ της απάντησης του κ. Επίτροπου: “στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα”.

  Επαρκεί αυτή η απάντηση για να πάρουν φωτιά τα πληκτρολόγια και να πυρώσουν οι κονδυλοφόροι κατά της αναισθησίας, της αναλγησίας, της σκληρότητας και της μοχθηρίας του ευρω-ιερατείου. Τα «κοσμητικά» επίθετα της Ελληνικής γλώσσας είναι, δόξα τω Θεώ, ατέλειωτα και όρεξη να έχομε να γράφομε.

  Όμως εμένα που μ’ αρέσει να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ και μαζί να ρωτήσω και τη δική σου γνώμη, αντιμνημονιακό μου πληκτρολόγιο. Θέλω να μου πεις τι θα έκανες εσύ, αν ήσουν στη θέση του κ. Επιτρόπου. Ναι, αυτού του απαίσιου ανθρώπου, ναι, αυτού του άσπλαχνου που κάνει τη δουλειά του αδιαφορώντας για τη φρίκη που ζούμε, ναι, αυτού που είναι διορισμένος από τα lobbies που τον τοποθέτησαν εκεί για να προασπίζεται πρωτίστως και κατά προτεραιότητατα συμφέροντα των αφεντικών του.

  Τι θα έκανες εσύ στη θέση του κ. Επιτρόπου, αν είχες απέναντί σου μια κυβέρνηση και συνακόλουθα μια κοινωνία της σφαλιάρας?

  Μια κοινωνία της ηθικής παρακμής και της αβελτηρίας? Μια κοινωνία που ανέχεται να κλείνουν τα σχολεία της και να καταρρέουν τα νοσοκομεία της, όταν οι πολιτικοί της ταγοί (sic) έχουν στα συρτάρια τους 65 –και βάλε- λίστες με τα ονοματεπώνυμα όλων των τρωκτικών του δημόσιου πλούτου μας, από τους δισεκατομμυριούχους της αρπαχτής του Χρηματιστηρίου μέχρι τα πρωτοκλασάτα αρπακτικά του πολιτικού, του εκδοτικού και του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας, χωρίς να τις αξιοποιούν? Πες μου, τι θα έκανες?

  Πώς θα αντιδρούσες εσύ, αν ήσουν ο κ. Επίτροπος και διάβαζες ότι με άνωθεν προφορική εντολή, 6.230 ιδιοκτήτες offshore εταιρειών κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια?

  Πώς θα αντιδρούσες εσύ, αν ήσουν ο κ. Επίτροπος και άκουγες τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που -τώρα το θυμήθηκε κι αυτός ο αθεόφοβος- δηλώνει ότι βρίσκει τείχος στην προσπάθειά του να ελέγξει τους “επωνύμους”?

  Πώς θα αντιδρούσες εσύ, αν ήσουν ο κ. Επίτροπος και διάβαζες ότι κάνουν πάρτι οι σφέτεροι με τις διαβιβαστικές πληρωμές των κουτόφραγκων για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα?

  Η λίστα με τα κρούσματα της ντροπής μας -γιατί περί της δικής μας ντροπής που ανεχόμαστε ακόμα αυτούς τους άθλιους που μας κυβερνούν, πρόκειται- είναι μακροσκελής και δεν θέλω να σε κουράζω άλλο και να σε καταχτυπώ αδίκως, γιατί καταλαβαίνεις κι εσύ ότι αν είχες καρδιά, καλό μου πληκτρολόγιο, κι έβαζες το χέρι σου, αν είχες και χέρι δηλαδή, απάνω στην καρδιά σου, θα συμφωνούσες ότι ο απαθής στο δράμα μας κ. Επίτροπος είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να γίνεται αποδέκτης της λαϊκής μας μάνητας.

  Τούτων δοθέντων, ευτυχώς που η αξιωματική αντιπολίτευση το κατάλαβε επιτέλους, ότι λεφτά υπάρχουν!

  Δεν ξέρω, όμως, αν είναι εξίσου προφανές κι αν έχει επίσης αντιληφθεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι για να επικαλεστεί τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου, όπως σχεδιάζει, πρώτα πρέπει να ξεκινήσει την εκ θεμελίων κατεδάφιση της ελληνικής παράγκας -όταν κι αν πάρει την εντολή.

  Κι ας γελάτε φίλοι μου, όλοι εσείς, με την επίσκεψη του Αλέξη στο Βατικανό και με την συνάντησή του με τον «Πάπα των Φτωχών», εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι καλά το ξετυλίγει το story του. Μονάχα μένει να αποδειχτεί αν ο Συ.Ριζ.Α. έχει το σθένος να τα βάλει με αυτούς που ανέκαθεν και χωρίς αισχύνη, βυζαίνουν την Ελλάδα ή αν το αφήγημα τελικά θα εξελιχθεί σε “Success Story-Part II”. Διότι σε αυτήν την δεύτερη εκδοχή, μαύρο φίδι που μας έφαγε, κολοβό και χρυσαυγίτικο∙ αλλά αυτά τα έχομε ξαναπεί.

  Υ.Γ. Ο φοροφυγάς που για ανταμοιβή πήρε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Ανάπτυξης, θεωρεί ότι το γάλα δεν είναι ακριβό και αρκείται σε εκκλήσεις προς τις γαλκτοβιομηχανίες. Ακούς Μαρία μου? Χειρότερος κι από τον προηγούμενο είναι ετούτος ο μασκαράς!

  http://my-pillow-book.blogspot.gr/2014/09/cruelcommissioner.html#!/2014/09/cruelcommissioner.html

  * Ίσως κάποιοι -προς το τέλος του κειμένου-δυσαρεστηθούν
  Θα ήταν κρίμα όμως να μη διαβαστεί,επειδή εκφράζει αντίθετη άποψη

  Like

  1. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
   ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ
   ΦΡΥΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
   1+1=2
   Α+Υ+Γ+Ο=ΑΥΓΟ

   Like

   1. Μου άρεσε το άρθρο.Με κέρδισε.Τόσο απλά.
    Ύπερβατικό,αληθινό,με διαφορετική “ματιά”.
    Τα πολιτικά πιστεύω του καθενός,δε με αφορούν και
    δεν είναι ικανά να με αποτρέψουν,απο το να διαβάσω
    το οποιοδήποτε-εξαιρετικό,κατά τη γνώμη μου-κείμενο.
    Ήθελημένα ή οχι,παρερμήνευσες το υστερόγραφό μου.
    Τα προπαγανδιστικά παιχνιδάκια τα απεχθάνομαι,καθώς
    και τις παρωπίδες.
    Και κυρίωςσιχαίνομαι,τις ανούσιες αντιπαραθέσεις
    κάποιων-αφορμή ψάχνουν-στενόμυαλων,θερμόαιμων και
    φανατισμένων οπαδών των αποκομμάτων.
    Αυτό θέλησα να αποφύγω.
    Γι΄αυτό μη ψάχνεις.Είμαι αλλού.”Πετάω” μόνο σε ανοιχτούς
    ορίζοντες,που δεν περιορίζουν το μυαλό μου.

    Like

 14. TΟΤΕ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η Ε.Ε. ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ.

  Like

  1. Και να βάλουν μέσα το μισό τους σόι για συνέργεια…. Να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Τσίπρας.

   Like

 15. ΤΟ “ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ” ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΥΡΩ !!!!

  Like

 16. Ετσι η αλλιως καταφεραν να μας κοροϊδεψουν και να μας δεσουν χειροποδαρα. Ο πολυτιμος καιρος που αγοραζαν πανακριβα οι κυβερνησεις, λειτουργησε ως αναχωμα για την ΕΕ να προλαβει να ετοιμαστει για μια ηρωϊκη μας εξοδο. Δεν τη καναμε στο σωστο timing, παει πεταξε το πουλι…. Τωρα οτι και να κανουμε θα βγαλουμε μονοι μας τα ματια μας.Αυτοι θα καθονται και θα μας κοιτανε να πειναμε στη κυριολεξια, αντε να ριξει και κανα ελικοπτερο μερικες κονσερβες και μεχρι εκει. Στο μεταξυ θα ξεκοκκαλιζουν τη πατριδα κι ο,τι εχει απομεινει. Ολες οι Δημοσιες υποδομες ειναι υπο διαλυση. Φαινεται οτι οντως μας……ψεκαζουν γιατι τετοια νιρβανα σε τετοιους καιρους ειναι αφυσικη για τον Ελληνα. Ολοι μας θεωρουσαν λιονταρια και η κριση μας εδειξε παντου γατακια. Απομυθοποιηθηκαμε πληρως….

  Like

  1. Η μόνη λύση είναι να πάνε μέσα κυβερνώντες και συνεργάτες για Εσχάτη Προδοσια. Λιγότεροι απ αυτούς που αυτοκτόνησαν είναι. Αυτομάτως ότι έχει γίνει και υπογραφεί παύει να ισχύει αφού είναι προϊόν παράνομης κυβέρνησης. Να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή.

   Like

 17. Πότε επιτέλους θα δείτε ότι η Ευρωπαϊκή ένωση είναι η καταστροφή μας δεν ξέρω. Εκτός αν ελπίζει κανείς σε βαριά βιομηχανία στο μέλλον(Να πούμε και καμιά…). Δείτε τι μας έκαναν σε 10 χρόνια μέσα και σκεφθείτε τι θα πάθουμε τα επόμενα δέκα.
  Καλή διασκέδαση.

  Like

 18. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέν είναι ΚΡΑΤΟΣ.

  https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=75da4df5ea&view=fimg&th=15826f1fcf5fed45&attid=0.1&disp=emb&realattid=ii_15825857bffb550e&attbid=ANGjdJ88xMvqAOqzP8SkCusVSg_YEI-grDPCzQx9b2pQSnojRhDUar_fJPsMxWM8lrajp2wznyOrzXSI7K403jYwflLQzoogpU6TCwuIgYNUrwZImPDqpHGcDGyH57s&sz=w906-h554&ats=1478167762269&rm=15826f1fcf5fed45&zw&atsh=1

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέν είναι ΚΡΑΤΟΣ.
  (είναι μία οργάνωση, μία συνθήκη, μία συμφωνία κυρίως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ).
  Ενώ δέν είναι ΚΡΑΤΟΣ,
  (συμπεριφέρεται ως ΥΠΕΡΚΡΑΤΟΣ στά μέλη πού υπέγραψαν
  αυτήν τή ΣΥΜΦΩΝΙΑ).
  Ενώ δέν είναι ΚΡΑΤΟΣ
  έχει ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
  κι ενώ έχει ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
  τό ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
  δέν έχει καμία απολύτως ΙΣΧΥ.

  (Βασίλης Νικόπουλος επίτιμος πρόεδρος Αρείου Πάγου)

  στήν εκπομπή τού
  Costas Wills – Κώστας Ουίλς 29 10 2016
  στό 1:04:56΄

  Πρός ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s