Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη ληστεία δημοσιου και ιδιωτικού πλούτου στη νεώτερη ιστορία. Στο 174,2% το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ χρεος της χώρας!

Απο το 109% ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ, διαχειρισιμου δηλαδη χρέους το 2009, φτάσαμε στο ιλιγγιωδες σημερινό, ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ με βρετανικό δίκαιο χρεος του 2014. Δεν ειναι όμως μονο αυτο.
Εχει μεσολαβήσει μια κολοσσιαία ληστεία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αυτα τα 5 χρονια, ήτοι:
105 δις δημόσιου και ιδιωτικού χρήματος (μικροομολογιουχοι, ασφαλιστικά ταμεια, ΝΠΔΔ κλπ) ληστευθηκαν μέσω του PSI.
Το 2009, το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 0,49 Ευρω. Σημερα κοστίζει 1,35.
Η βενζίνη απο 0,9 στο 1,65.
Οι φόροι ακίνητης περιουσίας αυξήθηκαν κατα 750%.
Οι μισθοί μειώθηκαν κατα 40%, ομοίως και οι συντάξεις.
Αυτοι οι αριθμοί οπως καταλαβαίνετε, μεταφράζονται σε χρήμα που «χάθηκε».
Χάνεται όμως το χρήμα; Οχι βέβαια. Αλλάζει τσέπες.
Περί τα 210 δις λοιπόν, Ελληνικου χρήματος, έφυγαν και πήγαν σε «άγνωστες» κατευθύνσεις.
Το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ του χρέους στην ουσία εκποιεί και κάθε μελλοντικό έσοδο της Ελλαδας απο διαχείριση πλούτου, πηγών, ορυκτών, γεωπολιτικής αξιοποίησης κλπ.
Μετα την ληστεία του χρηματιστηρίου λοιπόν, όπου 67 δις ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και ασφαλιστικών ταμείων φτερουγισαν εκτος Ελλαδος, η ίδια συμμορία, αυτη του Σημιτη, επανήλθε.
Πραγματοποιώντας την μέγιστη ληστεία της σύγχρονης ιστορίας σε καιρό ειρήνης.

Η αδυναμία αποσυμπίεσης των δημοσίων οικονομικών (οι αστοχίες στον Προϋπολογισμό, οι υψηλοί στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα και φιλόδοξοι στόχοι για την ανάπτυξη, η αργή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η υστέρηση στις αποκρατικοποιήσεις, ο αποπληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού) σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα στο πολιτικό προσκήνιο, οδηγούν σε αναθεώρηση προς το χειρότερο των εκτιμήσεων του ΔΝΤ έως τη χρονιά-ορόσημο για το χρέος που είναι το 2020. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να κλείσει φέτος στο 174,5%, υποχωρώντας στο 128-129% το 2020 και στο 117-118% το 2022.

Η τρόικα στο βασικό της σενάριο εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 174,2% του ΑΕΠ φέτος, στο 171% του ΑΕΠ το 2015, στο 160,5% το 2016 και στο 152% το 2017.

Την ανάγκη πρόσθετων παρεμβάσεων ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος τονίζει και η Standard & Poor’s στις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία. Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τα επίπεδα του πληθωρισμού θα υπολείπονται των εκτιμήσεων της τρόικα, επομένως το δημόσιο χρέος θα μειώνεται με μικρότερη ταχύτητα της προσδοκώμενης. Η Standard & Poor’s εκτιμά ότι το χρέος θα ανέλθει στο 176,7% του ΑΕΠ φέτος, στο 173,2% το 2015, στο 168,1% το 2016 και στο 164,4% το 2017.

(Η απόκλιση μεταφράζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, που αν τελικώς ισχύουν οι προβλέψεις του αμερικανικού οίκου, τότε η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις ώστε να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος για μείωση του δημοσίου χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022.)

Τέλος, η τρόικα εκτιμά ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ το 2014, ανάπτυξη 2,9% το 2015 και ανάπτυξη κατά 3,7% το 2016, η δε Standard & Poor’s εκτιμά πως η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση κατά -0,2% το 2014, ανάπτυξη 1,9% το 2015, ανάπτυξη κατά 2,3% το 2016 και ανάπτυξη κατά 2,7% το 2017.
Η τιμωρία για τους υπαίτιους της εθνικης καταστροφής, πρεπει να ειναι μόνον μια.

52 σκέψεις σχετικά με το “Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη ληστεία δημοσιου και ιδιωτικού πλούτου στη νεώτερη ιστορία. Στο 174,2% το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ χρεος της χώρας!”

 1. Οι μηνύσεις για Εσχάτη Προδοσία που δεν έχουν ημερομηνία λήξεως, υποστηρίζονται και από συνταγματολόγους και νομικούς, και που θα μπορούσαν να ξεκαθαρίσουν όχι μόνο το πολιτικό τοπίο της χούντας αλλά και των δικαστικών τους συνεργατών και να καταστήσουν όλες αυτές τις συμφωνίες άκυρες και τις εταιρείες υπόλογες δεν είναι εφικτό;
  Είδαμε καθαρά τι πραγματικά μπορεί να κάνει η κυβέρνηση. Η οποιαδήποτε. Κόβει και ράβει ότι θέλει, όπως θέλει αμεσα. Γιατί να μην τους ποτίσουμε το ίδιο φάρμακο που μας πότισαν και να τους βάλουμε στην ιστορία εκεί που πραγματικά ανήκουν; Στους προδότες.
  Το Σύνταγμα που κουρέλιασαν καμιά χώρα δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπήρχε το 2009.

  Ας χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε διαθέσιμα σήμερα γιατί τα, αν ήταν έτσι… η αν είχαμε… θ αργήσουν, αν έλθουν και ποτέ….

  Μου αρέσει!

   1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο “ΚΟΛΛΗΤΟΣ” ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΥΠΕΡ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ-
    ΟΤΙ “ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ” ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ “ΕΚΡΥΨΕ” ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ-ΕΛΕΟΣ!(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

    Δημοσιεύθηκε: 16/09/2014 12:10

    “Ο πίνακας που στολίζει το ταπεινό σπίτι του Δημάρχου Αμαρουσίου και της συζύγου του- πρώην υποψηφίαςΔημοτικού Συμβούλου στην Πεύκη και νυν αντιδημάρχου – είναι έργο ενός σημαντικού ζωγράφου που δεν ζει πια, του Γερμανού Herman Blaut. Είναι αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ . Μονο που είναι…. είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου !!!!!!!!!

    Ο μακαρίτης ο Blaut τον δώρισε στον Δήμο το 1995 μετά από μία έκθεση έργων του που διοργάνωσε τότε ο Δήμος Αμαρουσίου.

    Βρισκόταν παλιά στο γραφείο του προηγούμενου Δημάρχου και οι παλιοί τον θυμούνται στην θέση που δείχνει το βέλος.

    – Τα έπιπλα βέβαια είναι νέα, της επιλογής του κ. Πατούλη, αντάξια ενός “υπερχρεωμένου” Δήμου.

    ΤΩΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ- ΟΤΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-

    ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ ΔΗΜΑΡΧΕ; ΤΟΝ “ΒΟΥΤΗΞΕΣ”; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ;

    (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ-ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ-ΗΤΑΝ Ο ΠΑΛΙΟΣ-ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΤΟΥΛΗ, ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΕΛΟΣ. ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;)

    -http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2014/09/patoulis1-pinakas.jpg
    -http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2014/09/patoulis2-pinakas.jpg

    Μετά από όλα αυτά :

    · Ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα παρέμβει σε μία καραμπινάτη περίπτωση υπεξαίρεσης της περιουσίας του Δήμου ?

    · Ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, θα συνεχίσει να στηρίζει τον κ. Πατούλη σαν Δήμαρχο στο Μαρούσι?

    · Ο κ. Μαυρίδης, υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Πεύκης θα συνεχίσει να έχει την κυρία Πατούλη-Σταυράκη στον συνδυασμό του?

    · Ο Υπουργός Εσωτερικών, θα καλέσει σε απολογία τον κ. Πατούλη όπως έχει καθήκον?

    Και το πιο σημαντικό για τούς κατοίκους τής Πεύκης και του Αμαρουσίου :

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ??

    Μου αρέσει!

  1. Χρυσή Αυγή κι Ελληνικός Λαός απαιτούν: Να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ τα κόμματα των διεφθαρμένων, κανάλια και εκδοτικοί οργανισμοί!

   Σιγήν ιχθύος τηρούν από κοινού κλεπτοκρατικό τόξο και νταβατζήδες της ενημέρωσης αναφορικά με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο αποτελεί ηχηρότατο ράπισμα προς τους υβριστές και συκοφάντες του μοναδικού καθαρού πολιτικού σχηματισμού στην Ελλάδα. Καθαρού όχι δι’ ευχολογίων και φημών ή φτηνής κομματικής προπαγάνδας, αλλά δι’ επίσημων εγγράφων τα οποία φέρουν κρατική σφραγίδα.

   Το έγγραφο το οποίο φέρει ημερομηνία 2 Ιουλίου 2014, δημοσιοποιήθηκε κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παρά την ιδιαίτερη σημασία του για το ζήτημα της δίωξης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, αποσιωπήθηκε σκοπίμως και εντέχνως από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους και τους τηλεδικαστές και εισαγγελείς.

   Το πόρισμα ΣΔΟΕ επιβεβαιώνει όσα εξ αρχής ισχυριζόταν η Χρυσή Αυγή περί απολύτου και αδιαπραγμάτευτης, οικονομικής καθαρότητάς της. Από την άλλη πλευρά όμως, το πόρισμα αποσαρθρώνει κατά τρόπο σαρωτικό την αισχρή προπαγάνδα των εχθρών του Κινήματος, την οποία μάλιστα οι ανακριτικές αρχές ανήγαγαν και σε εις βάρος των Εθνικιστών κατηγορητήριο. Πλέον, όλοι αυτοί, πολιτικοί, δικαστικοί και δημοσιογράφοι, οφείλουν να απαντήσουν: εκτόξευαν τις κατηγορίες από άγνοια του θέματος ή με σκοπιμότητα να πλήξουν επικοινωνιακά το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή; Η απάντηση είναι πια προφανής.

   Διότι δηλώσεις του δικτατορίσκου Σαμαρά τύπου «θα αποκαλύψουμε τους μαύρους χρηματοδότες της εγκληματικής οργάνωσης» ή αντίστοιχες δηλώσεις Πρετεντέρη «τα χρήματα που βρέθηκαν στην οικία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής είναι οι εισπράξεις της προηγούμενης μέρας», μόνον άγνοια δεν φανερώνουν. Τουναντίον, επρόκειτο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο μαύρης προπαγάνδας προς τρομοκράτηση των ψηφοφόρων του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και δη των δυνητικών της ψηφοφόρων. Μόλις πριν λίγες μέρες άλλωστε, ο φτηνός πολιτικάντης Σαμαράς ομολόγησε σε συνέντευξή του πως το μόνο που απέμεινε από την δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι το ότι ανεκόπη η τότε δυναμική της. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς κάτι περισσότερο επ’ αυτού.

   Εντούτοις, το πόρισμα ΣΔΟΕ, το οποίο σημειωτέον μόνο φιλικά δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη χρυσή Αυγή, συνιστά πολιτικά ένα συντριπτικό πλεονέκτημα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, απέναντι στους υβριστές και συκοφάντες του. Μετά από το συγκεκριμένο πόρισμα, ποιο είναι το πολιτικό ή δημοσιογραφικό εκείνο ανδρείκελο το οποίο έχει το ηθικό ανάστημα να συκοφαντήσει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, προσάπτοντάς του κατηγορίες κίβδηλες περί μαύρων ταμείων και χρηματοδοτών;

   Η Χρυσή Αυγή, καθαρή σαν διαμάντι και με τη βούλα του ΣΔΟΕ, δεν περιορίζεται βεβαίως στην ικανοποίηση από την αποκατάσταση της Αλήθειας, την οποία άλλωστε απέκρυψαν οι εργολάβοι του αποπροσανατολισμού και οι καθηγητάκηδες του ψεύδους. Αντίθετα, εκπροσωπώντας με Τιμή και Υπερηφάνεια 550.000 Έλληνες και Ελληνίδες απαιτεί:

   α) τον άμεσο έλεγχο από το ΣΔΟΕ των οικονομικών των κομμάτων του κλεπτοκρατικού τόξου και
   β) τον άμεσο έλεγχο των οικονομικών των εκδοτικών συγκροτημάτων και των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι εξαπέλυαν εκατόμβες λάσπης κατά της Χρυσής Αυγής και της οικονομικής της κατάστασης.
   Μεταξύ των αθλιοτήτων που γράφτηκαν εκείνη την περίοδο, κατά τις απαρχές της πολιτικής δίωξης, ήταν κι εκείνη η οποία ήθελε να δαπανά η Χρυσή Αυγή περί τα 6.000.000 ευρώ κατ’ έτος, προκειμένου να συντηρήσει τον κομματικό της μηχανισμό. Ο Ελληνικός Λαός γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια η οποία αφορά τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής, ήρθε η ώρα να γνωρίσει και τα οικονομικά των υβριστών της, των «ευυπόληπτων» πολιτικών της αντιπάλων και των «κοινωνικά ευαίσθητων» καναλαρχών και εκδοτών.
   Το συγκεκριμένο άρθρο δεν γράφτηκε προκειμένου να νιώσουν ντροπή οι υβριστές, πολιτικοί, δικαστικοί και δημοσιογράφοι, της Χρυσής Αυγής. Για να νιώσει κανείς ντροπή θα πρέπει να διαθέτει Τιμή, Αξιοπρέπεια και Υπόληψη. Τίποτε από αυτά δεν διαθέτουν οι άθλιοι της ολιγαρχίας του πλούτου που εξουσιάζουν τυραννικά το Λαό μας. Σκοπός του κειμένου είναι να γνωρίσει ο δοκιμαζόμενος Ελληνικός Λαός ποιοι είναι εκείνοι οι απατεώνες και κλέφτες του τόπου μας, οι οποίοι απεργάζονται με κάθε αθέμιτο μέσο, την πολιτική εξαφάνιση ενός νόμιμου Πολιτικού Κινήματος.
   Επί τούτου και προς γνώσιν του Ελληνικού Λαού, παρατίθενται κατωτέρω τα ποσά που πρόκειται να διατεθούν στα κόμματα της κλεπτοκρατίας, προκειμένου να συνεχίσουν να εξαπατούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες:
   — Η Νέα Δημοκρατία 814.370,01 ευρώ
   — Ο ΣΥΡΙΖΑ 744.192,56 ευρώ
   — Το ΠΑΣΟΚ 374.106,53 ευρώ
   — Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 253.227 ευρώ
   — Η Δημοκρατική Αριστερά 221.348,16 ευρώ
   — Το ΚΚΕ 176.988,33 ευρώ
   — Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 62.868,89 ευρώ
   — Οι Οικολόγοι Πράσινοι 62.868,89 ευρώ
   — Η Δημιουργία Ξανά (στην οποία συμμετείχαν Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία) 29.780 ευρώ.

   Κανείς Έλληνας πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε ποιοι είναι οι απατεώνες του αντισυνταγματικού τόξου. Πολύ περισσότερο όμως, κανείς δεν δύναται να ισχυρισθεί πως δεν γνώριζε εκείνο το οποίο 550.000 Έλληνες και Ελληνίδες διατράνωσαν με περίσσιο θράσος και Εθνική Περηφάνια στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014:

   ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

   Μου αρέσει!

   1. Εκτός θέματος. Στο μόνο που συμφωνούν Αριστεροδέξιοι πέταξες κομματικό κατεβατό. Αρχίζω να πιστεύω ότι μερικοί αβαντάρετε το Σαμαρά μεταμφιεσμένοι σε Χρυσαυγίτες όποτε ειπωθεί τίποτα ενωτικό εδώ μέσα αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από το θέμα.

    Μου αρέσει!

 2. Πανικός στο Λονδίνο λόγω Σκωτίας – Βρετανικές τράπεζες διοχετεύουν εκατομμύρια στα ΑΤΜ.

  https://projectantisystem.wordpress.com/2014/09/16/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%83%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84/

  Μου αρέσει!

  1. Ρευστό προσφέρει; Μετα την ρευστοποιηση των ομολόγων του που έληξαν τον περασμένο Αύγουστο πρέπει να κολυμπάει στο χρήμα. Οι εγγυήσεις που προσφέρει ειναι αστα να πανε

   Μου αρέσει!

  2. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ, ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

   Επικό βίντεο, το οποίο θα γίνει viral. Πού βρήκε τα λεφτά ο Σώρρας; (ρωτάει ο ακροατής) και ο εθνοσωτήρας (…όπου βλέπετε πολλές ελληνικές σημαίες, ξέρετε εσείς….), απαντά:
   «είσαι ζώον !»
   και στη συνέχεια λέει κι άλλα γλυκόλογα για όσους αμφισβητούν ότι έχει 600 δις («βλαχοπράκτορες» κ.λ.π.)

   Ρε Μάκη, άσε τα 600 δις. Εκείνα τα 50 χιλιαρικάκια που σου είπαμε να δωρήσεις στο Γηροκομείο Αθηνών, τι απέγιναν;
   Άντε, 50.000 είναι πολλά. Ένα πεντακοσάρικο, μπορείς να δωρήσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού;» Θεό θα σε κάνουμε μετά. Ενα πεντακοσάρικο. Πεντακόσια ευρώ θέλουμε ρε αδερφέ να δωρήσεις και θα σε προσκυνάμε! Ένα πεντακοσάρικο, έχεις να κάνεις δωρεά; Ένα πεντακοσάρικο ρε Μάκη, όχι παραπάνω. 500 ευρώ και θα γίνουμε σκλάβοι σου. Να δούμε το πεντακοσάρικό σου όμως. Να το δούμε ρε Μάκη. 500 ευρώπουλα θέλουμε να δούμε, όχι 600 δις.

   Μου αρέσει!

   1. ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΘΕ ΕΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑΤΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟ 67650/13 ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ…

    ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΑ,ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ Σ’ΕΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΔΥΟ ΟΡΟΙ..

    1=ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΟ ΔΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ,ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΔΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ,ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

    2=ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ,ΓΙ’ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ EI END ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΛΕΕΙ,ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΟΧΗ,ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΥΡΩ…

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΔΩΣΑΝ,ΕΓΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ..
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΤΕ ΛΕΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…..ΑΥΤΑΑΑΑ!!!

    ΓΙΑ ΤΑ 100 ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΧΣ ΞΕΡΕΤΕ??

    Μου αρέσει!

   2. Χαχα. Δεν το είχα ξαναδεί αυτο το βίντεο. Οχι ότι μου άλλαξε την γνώμη μου για τον Σωρρα. Απλώς την επιβεβαίωσε με τον καλλιτερο τροπο. Χαχαχα. Έμ βέβαια ζώο ειναι, αφού κάθεται και τον ακούει και παει και στις συγκεντρώσεις του και πίνει καφέδες απο πλαστικά ποτηρακια. Χαχαχα. Τέλειος αδελφέ. Μου έφτιαξες τη μέρα μου

    Μου αρέσει!

   3. Α162. Γνωρίζεις ότι ο καταγγελων υπουργός δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και ετσι «κέρδισε» ο Σωρρας; Ότι αφορά στο ότι τα ομόλογα υπάρχουν θα ήθελα μια σαφή απαντηση απο όλους τους «σωρροχτυπημενους» και απο τον Σωρρα τον ίδιο.
    Ρευστοποιησε ο Σωρρας τα ομόλογα του που έληγαν 31.Αυγουστου 2014; Και αν οχι γιατι; Αν τα ρευστοποιησε θα πρέπει το χρέος της Αμερικής να έχει μειωθεί κατα 2,85 τρίς (σύμφωνα με τα λεγόμενα του). Αν το χρέος της ΗΠΑ παραμένει το ίδιο θα πρέπει η Αμερική να είχε δανειστεί απο τις αγορές γύρω απο αυτη την ημερομηνία το ποσο αυτο. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Τέρμα λοιπόν τα παραμυθια. Ρευστοποιησε η οχι ο Σωρρας τα «ομόλογα»; Η απαντηςη ειναι μια. Ναι η Οχι.

    Μου αρέσει!

   4. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΦΑΦΛΑΤΑΣ ΑΔΩΝΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΜΩΣ ΚΡΥΦΤΗΚΕ..

    ΟΙ ΔΥΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΞΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ…

    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΙΑ,ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗ ΑΛΛΑ «ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ».!!

    ΤΟ ΤΧΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 100 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΜΕ 35 ΔΙΣ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΗ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ, ΑΞΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΔΙΣ,ΕΤΣΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΟ ΦΑΝ..

    ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ 100 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ..

    Μου αρέσει!

   5. Zonitis ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ??

    ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΕΓΙΝΕ ΘΕΜΑ ΚΑΠΟΥ??

    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ??

    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΤΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΕΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΩ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΝΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΤΕ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ??

    ΜΕΤΑ ΤΑ 100 ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΑ Η ΑΠΑΤΗ??
    ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΓΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ..

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ??
    ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ..

    Μου αρέσει!

   6. @ Zonitis

    Αγαπητε εχε υπο οψη σου ότι 2 500 000 ΕΛΛΗΝΕΣ εχουν υπογραψει το «ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ»…
    Αν πεσει κανενα στα χερια σου, θα εκπλαγεις τι γραφει……

    Όλα αυτά που λετε και γραφετε εναντιον του Αρτεμη Σωρρα, μπορουν να καταρριφθούν στο λεπτο.
    Για αυτους που γνωριζουν , λεπτομεριες, αυτά που γραφετε προκαλουν γελιο.

    Δεν εισαι ο μονος…. Εισαστε αρκετοι, που αρνειστε να μελετήσετε το θεμα ΣΟΒΑΡΑ….
    Αν το μελετήσετε, το λιγοτερο θα σας δημιουργηθουν αποριες, «ΓΙΑΤΙ» η κυβερνηση και ο «πολιτικος» κοσμος,
    ….»ΠΟΙΕΙ την ΝΗΣΣΑΝ»… ? ? ?

    Είναι πολύ κοντα η μερα, που θα εκπλαγει ο λαος…
    Και θα τους παρει με της ….»πετρες»….

    Μεχρι τοτε μπορειτε να γελατε,
    Να δουμε όμως ποιος θα γελασει τελευταίος.

    Η ιστορια αυτή εχει αρχισει να περνα τα 2 χρονια….
    Απατεωνα τον ανεβαζουν αυτόν και την «EI END»…..Απατεωνες τους κατεβαζουν…

    Ε !? Λοιπον για πειτε μου :,
    ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ? ? ?
    Ο Σωρρας ΔΕΝ εχει ένα 500ρικο -ΛΕΤΕ- …
    Ταξιδευει σολο τον κοσμο, το τελευταιο του ταξιδι στη ΜΟΣΧΑ…
    Αυπνος 2 μερες εμφανιστηκε στην Ελευσινα στης 7 Σεπτεμβριου…

    Ας ετοιμαστεί το …»Ελληνικο» Κ.Ι.Σ. Να δεχθεί νομικες βομβες…
    Να δουμε ολους εσας τι θα λετε μονο και μονο,…. για την δημοσιοτητα που θα παρει το θεμα…

    Μου αρέσει!

 3. Το λέω και το ξαναλέω. Η Μικρασιατική Καταστροφή θα ωχριά μπροστά στην Καταστροφή που θα έχει αφήσει επί της Ελλάδας και του Ελληνισμού, αυτή η συμμορία των ελληνόφωνων δοσίλογων(ΓΑΠ, Σαχλαμαράς, Τούρκογλου)!

  Μου αρέσει!

 4. Η Κυβερνηση θα εισπραξει τα 10 δις που μας χρωσταει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης;

  https://projectantisystem.wordpress.com/2014/09/16/%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-10-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1/

  Μου αρέσει!

 5. το φτιαξανε 109% το χρεος της χωρας.ξεκιναμε απο εκει λοιπον.δεν ηταν τοσο.ο μπουχεσας ξερει ξερει καλα.οπως και τα βιβλια του κρατους που εχουν καπου καταχωνιασμενα.και δεν ειναι μονο αυτοι οι προδοτες ειναι και κατι αλλοι μεγαλοαπατεωνες που θελουν κρεμασμα!!! μπομπολαιοι και κ.λ.π

  Μου αρέσει!

 6. «αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά.
  Αν αυξήσουμε τους φόρους στο shushi, θα μειώσουμε την αγοραστική δύναμη της μεσαίας τάξης, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα αυξήσουμε τα έξοδα του κράτους, δεν θα μπορούμε να δανειστούμε κι ετσι θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και τέλος θα επέλθει ο σταύλος κύκλος της κατάρρευσης».

  Μου αρέσει!

 7. Η τιμωρία για τους υπαίτιους της εθνικης καταστροφής, πρεπει να ειναι μόνον μια.

  Να ψοφήσουμε και οι υπόλοιποι τα απο-κώματα που συμμετείχαν στις «μνημονιακές» κυβερνήσεις ώστε να πάρουν πάνω από 34% που τους δώσαν στις εΒρωεκλογές οι συμ-παρτη-ωτες μας….

  Μου αρέσει!

 8. 7 Οκτωβρίου 2010

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ

  TΟ ΔΝΤ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ 200 % ΤΟΥ ΑΕΠ

  ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΔΝΤ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΑ 130% ΤΟΥ ΑΕΠ.

  https://olympia.gr/2010/10/07/%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bb%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%85/

  Γιωργάκη,Αντωνάκη,Βαγγέλα,ελάτε….κρεμάλα

  Μου αρέσει!

  1. Τι θυμήθηκες τώρα λέμεεεεεεεεε?
   Και τότε οι καραδεξιοί νοικοκυραίοι έλεγαν ότι όταν θα έρθει ο Σαμαράς…θα «γ@μήσει και θα δείρει»…

   Αφιερωμένο Φρύνη, από κείνη την περίοδο…τότε, που μάθαιναν (και μαθαίναμε) όλοι…
   https://olympia.gr/2011/01/12/global-debt/

   Μου αρέσει!

 9. Το ταληράκι της Χρυσής Αυγής

  «…Κάθε πρώτη του μηνός η κα. Βάγια έρχεται στην τράπεζα που δουλεύω, για να πάρει τη σύνταξη της. Εδώ και τέσσερα χρόνια, συνεχώς. Αλλά δεν πάει ποτέ σε άλλο ταμείο. Έρχεται σε μένα…
  -Ναι ‘μαι πάλι εδώ, Δώρα μου!
  -Χαίρομαι που είστε εδώ, κα. Βάγια…
  Μ’ αρέσει αυτή η γυναίκα. Μου λέει ότι κοντεύει να πατήσει τα ενενήντα, αλλά εμένα μου φαίνεται σαν παιδί. Μπορεί να φταίει το ότι εγώ φοβάμαι, μην χάσω από μέσα μου το παιδί…
  Παίρνει 564 ευρώ. Ξέρω. Εγώ της τα δίνω… Πώς ζει, μ’ αυτά τα λεφτά; Μην με ρωτάς… Αλλά με το που θα τη δεις, το αισθάνεσαι αμέσως… Η γυναίκα είναι Κυρία! Και μ’ ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, σαν ουράνιο τόξο… Όποτε έχει κόσμο, κάθεται σε μια καρέκλα και περιμένει υπομονετικά. Αρνείται να την εξυπηρετήσω κατά προτεραιότητα, εξαιτίας της ηλικίας της. Και μια φορά που δοκίμασα να το κάνω, με μάλωσε
  -Δεν γέρασα και τόσο, βρε Δώρα μου…
  Την ξέρουν όλοι στην τράπεζα. Αλλάζει και μια κουβέντα με τη διευθύντρια. Την ξέρεις κι εσύ… Παλιά ήταν πελάτισσα σου. Αλλά τώρα έχουν αδυνατίσει πολύ τα μάτια της και δεν μπορεί να διαβάζει πια. Μου έχει εξομολογηθεί ότι «κατεβάζει» βιβλία από το διαδίκτυο! Τη βοηθάει η οθόνη γιατί μπορεί να μεγαλώσει τα γράμματα όσο θέλει.
  Νοσταλγεί όμως τα βιβλία. Λέει πως όταν ήτανε νέα ακόμα, έφερνε που και που κανένα βιβλίο στο κεφάλι του άντρα της, όποτε την εκνεύριζε. Τώρα βέβαια δεν ζει ο άντρας της αλλά είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που την εκνευρίζουν και φυσικά δεν μπορεί να τους φέρει στο κεφάλι το λάπτοπ…
  Της πρότεινα να της βγάλω μια κάρτα αναλήψεως μετρητών, για να μπορεί να παίρνει τα λεφτά της όποτε ήθελε και να μην περιμένει στη ουρά. Αρνήθηκε.
  -Και πως θα σε βλέπω να σου λέω μια καλημέρα, Δώρα μου;
  Η γυναίκα αυτή είναι όλο φως. Ένα πράγμα μοναχά είναι σκοτεινό απάνω της. Κάθε φορά που παίρνει τη σύνταξη της, βγάζει ένα πεντάευρο και μου το δίνει να το καταθέσω στον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής! Ξέρεις…. Είναι ένας λογαριασμός που τον δίνει η Χρυσή Αυγή στο διαδίκτυο, για να την ενισχύουν οικονομικά όσοι θέλουν, επειδή δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση και δεν υπάρχουν από πουθενά αλλού έσοδα [1].
  Την πρώτη φορά που μου το είπε, τα έχασα… Η κα. Βάγια χρυσαυγίτισα; Πού να το πω και ποιος να με πιστέψει… Και δεν το αμελεί ποτέ. Με το που της μετράω τα 564 ευρώ, κατευθείαν βγάζει το ταληράκι…
  -Ξέρεις εσύ, Δώρα μου
  -Ναι, ξέρω κα. Βάγια…
  Αυτό τον μήνα όμως η κα. Βάγια δεν ήρθε στην τράπεζα. Πέρασε η πρώτη του μηνός, πέρασε η δεύτερη, ήρθε τρεις του Σεπτέμβρη και δεν την είχα δει. Ανησύχησα. Ρώτησα έναν συνάδελφο που είναι γείτονας της.
  -Να σου πω… Τώρα που μου το λες, έχω κι εγώ να τη δω πολλές μέρες…
  Πέμπτη μεσημέρι, με το που σχόλασα, πέρασα από το σπίτι της. Μου άνοιξε η ίδια, αλλά φορούσε μιαν ιδρωμένη νυχτικιά κι έκανε μπαμ ότι μετά βίας είχε σηκωθεί από το κρεβάτι. Ήταν κατάχλωμη και φανερά καταβεβλημένη…
  -Πυρετός Δώρα μου… Πυρετός που δεν λέει να πέσει…
  -Σας είδε γιατρός κα. Βάγια;
  -Θα με δει… Όταν έρθει η ώρα μου… Αλλά δεν ήρθε ακόμα…
  Eπέμενε να με κεράσει κάτι, αν και δυσκολεύονταν να φτάσει μέχρι την κουζίνα της. Την έπεισα να ξαναπέσει στο κρεβάτι.
  -Έχεις κανέναν συγγενή κα. Βάγια, να σε φροντίσει;
  -Έχω τα παιδιά μου αλλά δεν πρόκειται να τους φορτωθώ. Έχουν κι αυτά τα προβλήματα τους…
  Αλλάξαμε δυο τυπικές κουβέντες και μετά της είπα ότι θα μπορούσα να της φέρω εγώ τη σύνταξη, στο σπίτι, αρκεί να μου υπέγραφε ένα έντυπο της τράπεζας..
  -Σ ευχαριστώ βρε Δώρα μου… Με σώζεις…
  Υπέγραψε το έντυπο κι εγώ πήρα την τσαντούλα μου να φύγω. Με έπιασε όμως από τον καρπό…
  -Μην ξεχάσεις – ε; Το ταληράκι της Χρυσής Αυγής…
  Ξανά έκατσα πλάι της στο κρεβάτι.
  -Πες μου μωρέ κ. Βάγια, γιατί δεν το καταλαβαίνω… Είναι δυνατον εσύ να είσαι φασίστρια; Σ΄ αρέσουν αυτοί οι μπράβοι, που πλακώνουν τον κόσμο στο ξύλο;
  «Άκου Δώρα μου… Τον πατέρα μου τον είχανε πιάσει οι Γερμανοί στην κατοχή και τονε δέρνανε οχτώ ώρες στη Μέρλιν, όπου ήτανε τότε τα κρατητήρια της Γκεστάπο. Μετά την απελευθέρωση τον ξαναπιάσανε οι τσολιάδες και τονε δέρνανε άλλες οχτώ ώρες. Το σπίτι αυτό που βλέπεις, προτού γίνει πολυκατοικία, ήταν τα πατρικό μου σπίτι. Ένα όμορφο δίπατο με κληματαριά στην εσωτερική αυλίτσα. Απάνω έμεναν ο αδερφός του πατέρα μου με την οικογένεια του και κάτω εμείς. Κι απάνω και κάτω, όλοι οι τοίχοι, είχανε φωτογραφίες του Βελουχιώτη, του Ζαχαριάδη, του Μαρξ και του Μπελογιάννη. Η βιβλιοθήκη μας όμως περιείχε όλους τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, μαζί με την ιστορία του Κορδάτου, που ο πατέρας την είχε τοποθετήσει πλάι στα απομνημονεύματα του Τσώρτσιλ…
  Ο αέρας του σπιτιού μας μύριζε επανάσταση αλλά και ερωτήματα.
  -Η αλήθεια Βάγια μου, έλεγε ο πατέρας… είναι ο δρόμος για την αλήθεια, που θα πάρει ο καθένας μοναχός του… Αν σταματήσεις, παύει να είναι αλήθεια… Μην μου λες λοιπόν εμένα για φασίστες. Τους φασίστες τους εφευρίσκουνε αυτοί που χρειάζονται άλλοθι για τα κρίματα τους…
  Αυτή η γειτονιά Δώρα μου αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα. Ξέρεις όμως, πριν από λίγα χρόνια δεν ήταν έτσι. Είμαστε ακόμα ζωντανοί και κρατούσαμε ζωντανές και τις μνήμες μας. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Λέγαμε μια καλημέρα. Ο κόσμος ήταν ακόμα ζωντανός. Οι μνήμες μας, οι έρωτες μας, οι θάνατοι μας, τα λάθη μας, οι ελπίδες μας, βγαίνανε τα απογευματάκια βόλτα στην πλατεία. Ακόμα και τις ώρες όπου αδειάζανε οι δρόμοι και τα παγκάκια, απομένανε οι καληνύχτες μας, να δροσίζουν τις μουριές, ως το άλλο πρωί…
  Αυτά όλα τέλειωσαν. Ο κόσμος μου πέθανε, Δώρα… Η γειτονιά μου κατάντησε ένας πύργος της Βαβέλ. Οι δρόμοι μου άδειασαν… Δεν λέω ότι όλοι αυτοί οι ξένοι που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη γειτονιά μου είναι καλοί ή κακοί. Όπως σε όλους τους λαούς, φυσικά ανάμεσα τους θα υπάρχουν και οι καλοί και οι κακοί.
  Όχι δεν θα τους κρίνω εγώ. Αν έχει συντελεστεί ένα έγκλημα σ’ αυτή την πατρίδα, θα το κρίνει η ιστορία. Εγώ απλώς λέω, ότι ο δικός μου κόσμος έφυγε. Μπορεί να ήταν ένας ωραίος κόσμος ή ένας άσχημος κόσμος και να του άξιζε να εξαφανιστεί. Δεν ξέρω … Ξέρω όμως ότι ήταν ο δικός μου κόσμος… Και σαν εμένα Δώρα μου, έχουμε μείνει λίγοι. Τόσο λίγοι που νιώθω πια σαν δεινοσαυρίνα.
  Οι νέοι όχι μόνο δεν νοιάζονται που πεθαίνει ο κόσμος μας, αλλά δείχνει να τους αρέσει κιόλας…
  Ίσως προτιμούν αυτή την πολυγλωσσία, αυτό το ανακάτωμα φυλών, χρωμάτων και αναμνήσεων, όπου ο καθένας δεν έχει να μοιραστεί τίποτα με κανέναν. Ήταν που ήταν απάνθρωπες οι πόλεις μας, τώρα εξελίσσονται σε στρατόπεδα μοναχικών σκλάβων, που τους σέρνουν τα αφεντικά τους από τις ψευδαισθήσεις τους…
  Ο τόπος μας, είναι ένα δάσος που το κόβουν ανάποδα. Δεν σπάζουν τα κλαριά ή τις κορφές του, για να μην φανεί η λεηλασία τους. Κόβουν όμως τις ρίζες του. Και χωρίς ρίζες, όλος οι φυλλωσιές θα ξεραθούν πολύ γρήγορα…
  Η Βίβλος το λέει μια χαρά, Δώρα μου… Όταν ο Θεός θέλησε να τιμωρήσει τον άνθρωπο για την αλαζονεία του, έκαμε στους εργάτες της Βαβελ, να μιλούν άλλες γλώσσες. Και ο πύργος τους γκρεμίστηκε, όπως θα γκρεμιστούν αύριο οι χάρτινοι πύργοι των ψευδαισθήσεων για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και χωρίς έθνη…
  Αν ήμουν πιο νέα ίσως να είχα το κουράγιο να πολεμήσω για τον δικό μου κόσμο… Δεν είμαι και βέβαιη, αλλά ίσως… Τώρα όμως είμαι πολύ γριά για να κάμω οτιδήποτε. Απλά αποσύρομαι. Αποσύρομαι από την πλατεία, που την κατέχουν πια ξένοι άνθρωποι, που δεν τους καταλαβαίνω και δεν με καταλαβαίνουν. Αποσύρομαι από τις μουριές μου, που δεν ποτίζονται πια από τα πάθη μας και από τους καημούς μας…
  Μόνο ένα πράγμα μπορώ ακόμα να προσφέρω. Πολύ λίγο δυστυχώς, αλλά μόνο αυτό μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου… Το ταληράκι της Χρυσής Αυγής, Δώρα μου… Το ταληράκι για τα παιδιά που μείνανε να πολεμάνε ακόμα γι αυτόν τον τόπο… Το ταληράκι για να μείνει ζωντανό ένα όνειρο…
  Θα μου πεις… Πολύ λίγο για κάποιους που διακινδυνεύουν τόσα πολλά. Ναι… Πολύ λίγο…Μακάρι να μπορούσα να δώσω κι άλλα. Μακάρι να μπορούσα να είμαι μαζί τους, όταν στέκονται απέναντι στο μαχαίρι του ξένου. Μακάρι να με βάσταγαν τα πόδια μου, να σηκώσω μια ελληνική σημαία στο μνημείο των Θερμοπυλών… Γιατί, κακά τα ψέματα, Δώρα μου… Αλλά αν λείπανε αυτοί, δεν θα υπήρχε κανένας, που να μας θυμίζει τη λέξη: Ελλάδα.
  Και να σου πω και κατι ακόμα; Τα παιδιά αυτά τα αποκαλούνε φασίστες. Εγώ όμως βλέπω ότι αν έλειπαν τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, κάθε τι που θυμίζει Ελλάδα, θα είχε χαθεί! Ακόμα και η μνήμη του δικού μου πατέρα που τον σάπισαν στο ξύλο οι αληθινοί φασίστες θα είχε χαθεί. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια… Χέστηκε ο αλβανός για όσους Έλληνες βασανίστηκαν στους εμφύλιους πολέμους μας! Όσο τον νοιάζουν τα θύματα της από δω πλευράς, άλλο τόσο τους νοιάζουν και τα θυματα της από κει πλευρας.
  Όταν πεθαίνει ένας λαός, πεθαίνει ολόκληρος. Κι οι από εδώ και οι απο εκεί πλευρές του…
  Ας τα λένε φασίστες τα αγόρια και τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής. Χάρις σ αυτά τα παιδιά ζούν ακόμα οι αναμνήσεις μας. Και οι κόκκινες και οι μαύρες και οι γαλάζιες και οι ροζ αναμνήσεις μας. Γιατί αλλιώς θα είχανε ποδοπατηθεί στον συνωστισμό της προδοσίας…
  Το ταληράκι της Χρυσής Αυγης, Δώρα μου… Μην το ξεχάσεις, να το καταθέσεις. Θέλω να μείνουν ζωντανά αυτά τα παιδιά… Είναι το μοναδικό λίπασμα γι αυτές τις ρίζες που τις κόβουν ανελέητα τα αφεντικά του κόσμου… Δεν μπορώ, δεν έχω το κουράγιο, δεν έχω το θάρρος, δεν έχω τις δυνάμεις για να σταθώ πλάι τους. Έχω όμως αυτό το ταληράκι. Και που ξέρεις… Μπορεί μ’ αυτή τη σταλαγματιά να σώσω λίγες ρίζες, από το δάσος μας… Κι εκεί που γινόμαστε έρημος, να δούμε να ξανανθίζουνε οι μυρτιές μας και οι ελπίδες μας…
  Αυτά μου είπε η κα. Βάγια.
  ————————————————
  Σημείωση
  [1] Τα χρήματα που δικαιούται η Χρυσή Αυγή από την κρατική επιδότηση και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δεσμεύονται, από το σκυλολόϊ της παγκοσμιοποιημένης αρπαχτής. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος διατηρεί την οργανωτική του δομή, μόνον χάρις στην πίστη και στην προσφορά των Ελλήνων, που τον στηρίζουν. Αν πιστεύετε ότι τα παιδιά της Χρυσής Αυγής συμβάλλουν καίρια ώστε να μην σβηστεί το έθνος μας, ενισχύστε τα…

  ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 0026.0315.83.0200590942
  IBAN: GR 04026 03150 00083 02005 90942
  Το ταληράκι της Χρυσής Αυγής, ίσως να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσουμε όρθιους αυτούς που αγωνίζονται για εμάς και τα παιδιά μας!

  Μου αρέσει!

  1. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ! Ποιος ομως θα δωσει ΣΗΜΑΣΙΑ Σ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;
   ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!
   ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩ ΛΑΓΝΟΥΣ,…και εβραιολαγνους απο μια αποψη.
   ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ; ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ, ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ «ΜΑ ΠΩΣ;» «ΚΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ;»,
   (του μυαλου μας και μονο), ΓΝΗΣΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΙΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!
   ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΤΩΡΑ; H «XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»; Ο ΤΣΙΠΡΑ(ς); Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ! ΜΗΝ ΤΡΑΚΑΡΕΤΕ…

   Μου αρέσει!

   1. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ,(το χρεωστικο χαρτι),ΔΕ ΘΑ’ΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ,
    ΑΝ ΘΑ’ΧΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΒΟΥΛΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΑΡΙΑ,
    ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ! ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΡΑΓΚΟΕΙΔΗ ΤΕΛΑΛΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΥΘΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ,Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ,
    ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ,Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ,ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΟΥ,Ο ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΗΣ ΜΟΥ,
    ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ… ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΟΤΑΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,

    [ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! ]

    Μου αρέσει!

 10. @ KYΡΙΕ Zoniti ΞΥΠΝΑ. ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΤΣΗ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ -Μαρίνα Λάτση: Καλησπέρα σας! Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, επειδή βρίσκεστε απόψε εδώ. Αυτό σημαίνει ότι έχετε καταλάβει την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Ευχαριστώ κι αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αλλά παρακολουθούν μέσα από τους τηλεοπτικούς μας σταθμούς και μέσα από το EvriposTv κι αυτό σημαίνει ότι έχουν βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην γνώση, η οποία γνώση είναι αυτή και μόνο που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία. Θα αρχίσω διαβάζοντας κάτι που είπε ο Αριστοτέλης: «Η επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύουν οι πολίτες. Αφενός θέλει να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και αφετέρου να είναι απασχολημένοι. Να είναι απασχολημένοι οι πολίτες να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει, τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιακών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλεί τα δημόσια οικονομικά». Πρόκειται περί τυραννίας! Αυτοί που μας διοικούν, είναι τύραννοι! Αυτό που εμείς λέμε «Κυβέρνηση» και «Δημοκρατία», είναι Καθεστώς. Αυτοί βρίσκονται εκεί για να επιβάλλουν σε εμάς, αυτά που κάποιοι τους έχουν πει και αυτοί πρέπει ταχύτατα να τα επιβάλουν σε εμάς. Εμείς είμαστε αυτοί που το βιώνουμε. Αν, λοιπόν, εμείς δεν ενωθούμε, όπως είπε προηγουμένως η Κα Λαμπράκη, αν εμείς δεν φροντίσουμε και δεν αφυπνιστούμε, τότε θα είμαστε άξιοι, όχι μόνο αυτών που βιώνουμε, αλλά και των χειρότερων που πρόκειται να έρθουν. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ασχολούνται καθόλου με εμάς! Θα θυμάστε όλοι ότι το 2012 προανήγγειλαν τον ερχομό ενός Έλληνα που θα ξεχρέωνε την Ελλάδα και οι Έλληνες θα έβγαιναν από το ψυχικό άλγος στο οποίο έχουν περιέλθει. Λίγες μέρες μετά, είπαν ότι τα χρήματά τους ήταν ανύπαρκτα. Σας διαβεβαιώ λοιπόν, από την εμπειρία μου, ως δικαστική επιμελήτρια που είμαι, ότι τα χρήματα δεν είναι καθόλου ανύπαρκτα. Δεν μπορώ να εκφέρω περισσότερα, λόγω της θέσεως μου, αλλά έχω μάθει από υψηλά ισταμένους ότι τα χρήματα υπάρχουν, υπάρχει η απόφαση η οποία είναι γνωστή σε όλους τους δικαστικούς κύκλους, είναι γνωστή στον Πρόεδρο των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, είναι γνωστή στους δικαστές του Αρείου Πάγου, άρα λοιπόν, ξέρουμε, ότι όλοι γνωρίζουν! Όλοι γνωρίζουν, αλλά δεν κάνουν τίποτα! Η Κυβέρνηση, ούτως ή άλλως, είναι μια κυβέρνηση επιβολής. Η Δικαιοσύνη κι αυτή με το μέρος της, δεν κάνει τίποτα. Φέρνουν προς ψήφιση, το ο,τιδήποτε τρομερό υπάρχει! ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ Πριν από λίγες μέρες, ψηφίστηκε το αντιρατσιστικό. Εγώ σήμερα είδα το διάταγμα στο ΦΕΚ 54 και ανατρίχιασα! Και ξέρετε τι λέει αυτό; το οποίο για να ψηφιστεί στην Βουλή ένα διάταγμα, έχει περάσει από δικαστές! Κι όμως εκείνοι είπαν ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να πούμε την γνώμη μας για κάποιον αλλοδαπό. Αυτό θεωρείται ύβρις! Και εφόσον θεωρείται ύβρις θα έχει το δικαίωμα ο κάθε ξένος που βρίσκεται σε αυτή την χώρα να καταθέσει μήνυση εναντίον μας και καταθέτοντας αυτή την μήνυση αυτομάτως, παίρνει άδεια παραμονής στην Ελλάδα για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται μέχρι να γίνει η εκδίκαση της μήνυσης του! Στην μήνυση αυτή σαφώς θα συμμετέχουν μάρτυρες. Άρα και οι μάρτυρες που θα δηλωθούν κι εκείνοι παίρνουν άδεια παραμονής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Όλοι λίγο-πολύ έχετε μια μικρή εμπειρία τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η Ελληνική Δικαιοσύνη. Το μίνιμουμ για να εκδικαστεί μια υπόθεση με τις αναβολές, φτάνει τα πέντε χρόνια. Έχει δικαίωμα αυτός που δικάζεται να ασκήσει έφεση κι η έφεση αυτή κάνει τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια να εκδικαστεί μεθ’ αναβολών. Ένας αλλοδαπός, όταν παραμένει στην χώρα μας και έχει δικαίωμα μετά από αυτά τα πέντε χρόνια να ζητήσει και να γίνει Έλληνας πολίτης. Από όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι με διάφορους έμμεσους και άμεσους τρόπους, προσπαθούν να διαλύσουν τον Έλληνα. Επιβάλλουν τον ρατσισμό εναντίον του Έλληνα. Έχουν φροντίσει να φοβούμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και θεωρείται ύβρις να πεις ότι είσαι Έλληνας! Ύβρις εναντίον του εαυτού σου! Ύβρις εναντίον των προγόνων σου. Εμείς λοιπόν, έχουμε φτάσει εδώ. Σας είπε προηγουμένως η Κα Λαμπράκη, τι ακριβώς έχει συμβεί με τα χρήματα, τα οποία έχουν κατατεθεί, σας έχει πει για τους κυβερνώντες που δεν τα αγγίζουν. ΤΧΣ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα στο οποίο έδειξαν ακριβώς το ίδιο πρόσωπο και υπάρχουν κι άλλα χρήματα προκειμένου πάλι να ανακουφιστούν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποθηκευμένες περιουσίες μέσα στις 4 συστημικές τράπεζες. Αυτό είναι το Τ.Χ.Σ. (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) θα είμαι σύντομη για το Τ.Χ.Σ. για να αναφερθώ μετά στους δήμους, έτσι ώστε να καταλάβει κι ο τελευταίος ακροατής ότι ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτή την δεινή θέση, δεν είναι τα χρήματα. Είναι η αδικία, είναι το πρόγραμμα της παγκοσμιοποίησης το οποίο πρέπει να εκτελεστεί κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πάρα πολλά κράτη του πλανήτη. Το Τ.Χ.Σ ιδρύθηκε στις 21-7-2010. Το 2010, εμείς δεν είχαμε μπει καν στο μνημόνιο, αυτοί όμως ίδρυσαν με τον Νόμο 3864 του 2010 ίδρυσαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θα έχετε ακούσει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ένα Νομικό Πρόσωπο μέσα από το οποίο θα περνούν τα χρήματα που δανείζεται ο Έλληνας πολίτης και θα χρωστάει και έτσι θα ενισχύεται το κεφάλαιο των τραπεζών και στην συνέχεια οι τράπεζες θα πρέπει να ενισχύσουν τους μικρομεσαίους και τους ανθρώπους που έχουν πάρει δάνεια. Έτσι, με αυτό τον τρόπο και μέσω του Τ.Χ.Σ. πέρασαν 368.000.000.000 (δισεκατομμύρια), τα οποία εμείς χρωστάμε στις τράπεζες. Οι τράπεζες δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να ελαφρύνουν τον Έλληνα πολίτη. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί αυτό το Τ.Χ.Σ. ανήκει κι αυτό, όπως είπε και προηγουμένως η Κα Λαμπράκη, πάλι στους Ρόθτσιλντ. Αυτοί λοιπόν, όταν ιδρύθηκε το Τ.Χ.Σ. είχαν κεφάλαιο –το ευτελές κεφάλαιο, γιατί έχουμε φτάσει να λέμε «ευτελή» τα δισεκατομμύρια, αλλά εκεί έχουμε φτάσει- των 10 δισεκατομμυρίων. Τα υπόλοιπα χρήματα τα αναζήτησαν μέσα από δικά μας χρήματα, από το Ταμείο Στήριξης. Το Ταμείο Στήριξης είναι κι αυτό μια μεγάλη κομπίνα, γιατί όταν το Ταμείο Στήριξης δίνει χρήματα σε ένα κράτος, υποθηκεύει όλες τις περιουσίες. Υποθηκεύει παραμεθόριες περιοχές, υποθηκεύει τα μουσεία μας, υποθηκεύει τις εθνικές οδούς, υποθηκεύει την ενέργεια, υποθηκεύει τις ζωές τις δικές μας και τις ζωές των παιδιών μας για εκατό χρόνια. Πώς μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα; Υπάρχει κάποιος Έλληνας, ο οποίος δεν έχει καταλάβει αυτό που γίνεται εις βάρος του; Πώς γίνεται, εγώ όταν το ακούω, να μένω άυπνη την νύχτα για κάτι που ακούω και ανησυχώ; Υπάρχει και δεν ξαφνιάζομαι, γιατί έτσι είναι ο πραγματικός έλληνας, μπορεί ακόμα να μην ξέρει, μπορεί να κοιμάται, να είναι αραχτός στον καναπέ, μπορεί να πιστεύει ότι κάποιοι άλλοι θα του λύσουν το πρόβλημα, υπάρχουν όμως κι άνθρωποι που λένε ότι δεν θέλουν να ξέρουν, δεν θέλουν να ακούσουν, λένε: «μη μου μιλάς για αυτό γιατί με κουράζει». Αυτοί σημαίνει ότι δεν είναι Έλληνες. Στην πάροδο των χρόνων, υπάρχουν πολλοί που ενώ έχουν ελληνικά ονόματα, επώνυμα, κατέχουν θέσεις μικρές και μεγάλες, όμως μπορεί και εκείνοι να μην ξέρουν ότι γονιδιακά δεν ανήκουν στους Έλληνες. Ο Έλληνας δεν μπορεί να ακούει και να μην σηκώνεται από την καρέκλα του! Σε αυτήν εδώ την ομιλία, θα είμαι ευχαριστημένη, αν ένας από εσάς από αυτούς που ακούν έχει την περιέργεια να μάθει περισσότερα και να βγει κι αυτός να πει αυτά που έμαθε στον διπλανό του και ο διπλανός στον παραδίπλα. Δεν πρόκειται Συνέλληνες μου να φύγουμε από αυτή την κατάσταση, αν δεν αφυπνιστούμε! Βρισκόμαστε σε έναν λήθαργο. Νομίζουμε ότι τα πάντα θα αλλάξουν από τους άλλους! ‘Όχι! Τα πράγματα θα αλλάξουν από εμάς! ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Όταν λοιπόν το Τ.Χ.Σ. θεώρησε ότι έχει πετύχει τον σκοπό του, -ενώ μέσα στο Τ.Χ.Σ. υπάρχουν άρθρα που λένε ότι δεν έχουν δικαίωμα να πουλήσουν στο χρηματιστήριο τις μετοχές που έχουν πάρει για τα χρήματα που έδωσαν στις τράπεζες, -πέτυχαν πολύ νωρίτερα τον σκοπό τους και τον Μάιο του 2014 πληροφορήθηκε το Οικονομικό Επιτελείο του Αρτέμη Σώρρα και της EI-END ότι πουλάει όλως παρανόμως τις μετοχές στο χρηματιστήριο και τις πουλάει στο 37,5% της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής. Πιο αναλυτικά, αν έχει η μετοχή έχει 100 αυτοί πουλούν στο 37,5. Συντελώντας σε αυτό το έγκλημα ξεπουλιέται η ελληνική περιουσία, γιατί όλοι έχουν υποθηκευμένες περιουσίες σε αυτές τις τράπεζες, είτε με τα κτήματα τους, είτε με τα σπίτια τους, είτε με τις κάρτες τους, είτε με τις επιχειρήσεις τους, αυτά που είναι υποθηκευμένα σαν αξίες είναι πάνω από 800 δις. Έρχεται λοιπόν το Τ.Χ.Σ, επειδή έκρινε ότι είναι πανέτοιμο και αρχίζει να ξεπουλάει το 50% των μετοχών, αποτιμάει όλες τις τράπεζες στο ύψος των 50 δις. Κι αυτόν τον γρίφο, λύστε τον εσείς, πώς, ενώ έχουν πάρει 338 δις, να αποτιμούνται μαζί με όλες τις υποθηκευμένες περιουσίες μόνο 50 δις και από τα 50 δις έρχεται και πουλάει στο 37,5 της αξίας κάθε μετοχής; Όταν λοιπόν πληροφορείται το Οικονομικό Επιτελείο, έρχεται σε επαφή με το γραφείο μου –γιατί σας είπα ότι είμαι δικαστική επιμελήτρια- και λέει, κατεπειγόντως να προσφέρουμε ομόλογο 100 δις στο Τ.Χ.Σ., στην Τράπεζα Ελλάδος και σε άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να σταματήσει το ξεπούλημα των Τραπεζών. Στις 16/5/2014 έλαβε γνώση η Κεντρική Τράπεζα, ο Υπουργός Οικονομικών, που ήταν τότε ο Στουρνάρας ότι υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Και τι νομίζετε ότι έκαναν; Πέντε μέρες μετά, αναδιάρθρωσαν την κυβέρνηση, ο Κος Στουρνάρας παραιτείται, πηγαίνει την θέση του Κου Προβόπουλου και ο Κος Προβόπουλος παραιτείται και δεν ξέρω από πού κινεί τα νήματα στις εντολές των αφεντικών του, της οικογένειας Ρόθτσιλντ και άλλων επικυριάρχων. Ο Αρτέμης Σώρρας, αφού τους έθεσε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 15 ημερών για να πάρει μια απάντηση, τους κοινοποιούσε το ομόλογο, τους έδειχνε την πορεία που έπρεπε να ακολουθήσουν, τους έλεγε ότι αν δεν θέλουν το ομόλογο και θέλουν κάποιον άλλον τρόπο πληρωμής να του απαντήσουν και αυτός ήταν διατεθειμένος να πράξει ο,τιδήποτε το οποίο θα του ζητηθεί. Καμία απάντηση δεν πήρε! Στις 19-6-2014 κοινοποιεί ξανά στο Τ.Χ.Σ, κοινοποιεί ξανά στον Κο Στουρνάρα που έχει αλλάξει τα ρούχα του και έχει πάει στην θέση του Κου Προβόπουλου, κοινοποιεί στον Κο Σαμαρά, στον Κο Τσίπρα, σε όλα τα κόμματα, στην ΕΣΗΕΑ, στον Πρόεδρο της Βουλής και γενικώς σε κάθε αρμόδιο, προκειμένου να σταματήσουν αυτό το έγκλημα το οποίο συνέβαινε εις βάρος των τραπεζών. Οι τράπεζες δεν είναι άγιες, αλλά ξεπουλούν τις περιουσίες και όταν το κεφάλαιο γίνεται μικρότερο, άρα και η περιουσία που βρίσκεται εκεί μέσα, χάνει την αξία της. Δεν μπορεί, δηλαδή, ένα ακίνητο που μου το έχουν υποθηκεύσει για 200.000 ευρώ, όταν μειώνεται, μειώνεται αυτομάτως και η αξία του ακινήτου μου. Έτσι λοιπόν, φτάνει η περιουσία του καθενός μας εκεί μέσα στα χέρια των επικυρίαρχων. Περνάει και αυτό το χρονικό διάστημα και δεν γίνεται απολύτως, μα απολύτως τίποτα! Η ΤΡΟΪΚΑ Στις 4-7 λοιπόν, αναγκάζεται και κοινοποιεί στην Τρόικα και τους λέει: «Πάρτε τα χρήματα, αφήστε τις τράπεζες και αφήστε τον λαό…». Όμως, κι αυτοί δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Στις 6-8-2014 γίνεται μήνυση από τον Αρτέμη Σώρρα και την EI-END εναντίον της Τρόικας και του Τ.Χ.Σ. Το Τ.Χ.Σ. τι κάνει; Επειδή περίμενε αυτή την μήνυση, έχει βγει και αναζητά ασφαλιστική εταιρεία η οποία θα ασφαλίσει κάθε μέλος του Τ.Χ.Σ. για ποσό 50 εκατομμυρίων το κάθε ένα μέλος, επειδή έτσι κι αλλιώς, με τον νόμο αυτό, τους απαλλάσσει από κάθε ευθύνη. Επειδή ήξεραν το τι θα κάνουν, να μην διενεργείται ποτέ κανένας έλεγχος, οι ελεγκτές να απολαμβάνουν πλήρους ανεξαρτησίας και οι ιθύνοντες και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα μέλη του Ταμείου να μην έχουν καμία αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ποιών καθηκόντων τους; Να πάρουν τα χρήματα που χρωστάμε εμείς, συνέλληνες μου, και τα πήραν εκείνοι και δεν έκαναν τίποτα για εμάς; Το 2010 έκαναν λοιπόν αυτόν τον νόμο και κατά την διάρκεια αυτών των ετών από το 2010 μέχρι 2014 έκαναν 17 τροποποιήσεις, ανάλογες με το τι συνέβαινε. Έβλεπαν λοιπόν το τι συμβαίνει και αν κάτι δεν τους πήγαινε καλά, έκαναν και μία τροποποίηση. Σε αυτό λοιπόν συμμετείχαν και οι δικαστές! Συμμετείχαν όλοι! Ένας νόμος για να γίνει, είπα και προηγουμένως, ότι περνάει από τον Άρειο Πάγο και στην συνέχεια ο Άρειος Πάγος το παραπέμπει στην βουλή για ψήφιση. Έρχονται λοιπόν τώρα και ψάχνουν εσπευσμένα να δανειοδοτηθούν 50 εκατομμύρια ο καθένας και περνάει προχθές από την βουλή να δανειοδοτηθούν 1 εκατομμύριο ο καθένας. Αυτό τι σας λέει; Τι σας λέει; Ότι κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να διωχθεί. Αυτό λοιπόν έγινε, εφόσον έγινε η μήνυση του Αρτέμη Σώρρα. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ Βλέπετε τις ημερομηνίες: στέλνει το πρώτο εξώδικο, δεν παίρνει απάντηση, στέλνει το δεύτερο, αλλάζουν θέσεις, στέλνει το τρίτο στους δικαστές και τους λέει: «Δικαστές, κάντε κάτι! Ή καταδικάστε εκείνους, ή καταδικάστε εμένα. Ελέγξτε αυτό που σας λέω! Είσαστε η αρχή η οποία είναι υποχρεωμένη να ελέγξει του λόγου μου το αληθές. Ελέγξτε αυτό που σας λέω κι όταν εγώ έρχομαι και σας λέω, άρα εγώ προσπαθώ να εξαπατήσω τις δικαστικές αρχές, είναι νόμος, είναι εξαπάτηση…». Δεν κάνουν τίποτα, αλλά τι κάνουν; Δεκαεννέα του μηνός Ιουνίου κοινοποιούμε και στις 20 του μηνός παραιτούνται 36 δικαστές και μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Άρειου Πάγου. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι έχουμε μείνει μόνοι μας! Δεν υπάρχει δικαιοσύνη η οποία θα μεριμνήσει για εμάς. Δεν υπάρχει κράτος που θα μεριμνήσει για εμάς. Υπάρχουμε εμείς που θα πρέπει να φροντίσουμε για εμάς! Άρα πρέπει εμείς να φροντίσουμε με έναν τρόπο! Να ενωθούμε! Αν δεν ενωθούμε τώρα αυτή την στιγμή, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτε. Περνούν τους νόμους έναν-έναν! Βγάζουν διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι το βράδυ σκέφτομαι και βλέπω ότι κάτι συμβαίνει, ο κάθε βουλευτής μπορεί μόνος του, χωρίς να περνάει από την βουλή να κάνει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Αυτό είναι κάτι που δεν έγινε ποτέ, ούτε όταν βρισκόμασταν κατακτημένοι από τους Τούρκους κι όλους τους άλλους επικυρίαρχους. Είναι η φοβερότερη κατάκτηση που έχει γίνει από τους εχθρούς επάνω μας. ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ: ΔΗΜΟΙ Αυτό είναι με λίγα λόγια για το Τ.Χ.Σ και τώρα περνάμε για τους ΔΗΜΟΥΣ. Έχουμε λοιπόν, την Τράπεζα Ανατολής, η οποία έχει χρήματα για εμάς, έχουμε τα ομόλογα με την εγγύηση του Αμερικάνικου Δημοσίου και τα 600 δισεκατομμύρια κατατεθειμένα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας. Έχουμε τα 100 δισεκατομμύρια που έχει προσφέρει ο οργανισμός EI-END και ο Αρτέμης Σώρρας για να σωθούν οι τράπεζες και δεν γίνεται τίποτα! Τώρα περνάμε σε ένα άλλο χρηματοοικονομικό εργαλείο και το οποίο ενδιαφέρει όλους εσάς, γιατί όλοι σας είσαστε δημότες κάποιου δήμου. Οι Δήμοι με το άρθρο 4 του 169 νομοθετικού διατάγματος από τον Νοέμβριο του 2013 δεν θα δανείζονται από το κράτος αλλά κατευθείαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που είναι κι αυτό μία τράπεζα και είναι κι αυτή του Ρόθτσιλντ. Όμως, στο άρθρο 4, οι Δήμοι, προκειμένου να δανειστούν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων –σημειώστε: διάταγμα 169 στο άρθρο 4 λέει ακριβώς με ποιο τρόπο θα δανείζονται- θα δανείζονται υποθηκεύοντας τις περιουσίες του δήμου και στην συνέχεια, όταν δεν θα μπορούν να πληρώσουν, αυτομάτως το χρέος θα μετακυλά σε εμάς τους δημότες. Άρα, θα έχουμε ένα καινούργιο μνημόνιο πλέον από τους δήμους προς εμάς. Όταν λοιπόν και πάλι ο Αρτέμης Σώρρας το πληροφορήθηκε αυτό, προκειμένου να αποτρέψει τους δημότες να βρεθούν για δεύτερη φορά σε ένα νέο μνημόνιο και μέσω φόρων να εισπραχτούν από τους δημότες τα ποσά που θα έχουν δανειστεί οι δήμοι, εμφάνισε ένα νέο οικονομικό εργαλείο της δανειοδότησης των δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Ο.Η.Ε. Αυτό θα προσπαθήσω, στον λίγο χρόνο που μου απομένει να σας πω τι είναι. Το 1944, μετά το τέλος του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, όταν απελευθερώθηκαν τα κράτη και ήσαν πληγωμένα από τα δεινά του πολέμου και όλα όσα είχαν συμβεί και εξουθενωμένοι κι από την κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει, και οικονομικά ανίσχυροι και αδύναμοι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις κατεστραμμένες πόλεις τους από τους βομβαρδισμούς, μαζεύτηκαν οι αρχηγοί των 44 κρατών, την εποχή εκείνη, που είχαν βρεθεί νικητές από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Brettonwoods που είναι ένα χωριό στο Hamshire και εκεί είπαν να βάλουν όλα τα κράτη από ένα ποσό, προκειμένου να υπάρχει στην διάθεση τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν από τα δεινά του πολέμου και για ανάγκες που θα προέκυπταν στην συνέχεια από την ίδρυση τους. Εκεί, ιδρύθηκε και το ΔΝΤ που θα βοηθούσε ανίσχυρα κράτη να μπορούν να πάρουν τα χρήματα που είχαν βάλει για ανάπτυξη, για ανοικοδόμηση, για ελάφρυνση των πολιτών για οποιαδήποτε δεινή κατάσταση που θα μπορούσαν να περιέλθουν στο μέλλον. Μέσα σε αυτά τα κράτη λοιπόν ήταν και η Ελλάδα, η οποία συμμετείχε με 25.000.000 δολάρια. Αυτά τα χρήματα λοιπόν, θα μου πείτε ήταν πολύ λίγα και πώς θα μπορούσαμε εμείς, οι δήμοι, να αντλήσουν κεφάλαια από εκεί, προκειμένου να δομήσουν έργα. Αυτά τα χρήματα, μέσω του χρηματιστηρίου, στο τέλος κάθε μέρας η κάθε χώρα, σε όποιο προϊόν βγάζει, και είναι στο χρηματιστήριο, με τις σταθερές αξίες και τιμές, γίνεται αποτίμηση κάθε μέρα από όλα τα χρηματιστήρια, όλου του πλανήτη και το κέρδος που αφήνει το κάθε προϊόν που είναι στο χρηματιστήριο, μπαίνει στο τέλος κάθε μέρας σε λογαριασμούς καταπιστευματικούς. Για να γίνω λιγάκι πιο σαφής: Αν το πετρέλαιο κατά την εξόρυξη του στοιχίζει 2 δολάρια το βαρέλι και φτάνει να πουλιέται στα 100 ή στα 120 δολάρια, το 40% της τιμής που θα επιτευχθεί στο τέλος της κάθε μέρας πηγαίνει σε καταπιστευματικό λογαριασμό. Οπότε, μπορείτε να φανταστείτε από το 1944 μέχρι σήμερα τι ποσό έχει μαζευτεί εκεί και μπορεί να αντληθεί προκειμένου να ανακουφιστούν οι δημότες. Τώρα, από αυτό το ποσό, μπορεί να αντλήσει ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος όμως, λόγω της κατάστασης που βρίσκεται, επειδή ο δήμος είναι κτισμένος πάνω σε αυτή την χώρα που βιώνει αυτή την κρίση, άρα δεν μπορεί να βγει και να δανειστεί, γιατί είναι υποτιμημένα και τα ομόλογα και η πιστοληπτική ικανότητα του δήμου. ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, έρχεται ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος με δικά του κεφάλαια εγγυάται, έτσι ώστε ο δήμαρχος να μπορεί να ζητήσει έργα για τον δήμο του, προκειμένου να ελαφρύνει τους πολίτες του. Αυτά τα χρήματα είναι άτοκα, υπάρχει ένα μικρό ποσό 0,5% , το οποίο είναι έξοδα φακέλου και το οποίο αυτό ποσό, όταν τελειώσει το κάθε έργο, μπαίνει ξανά στον κηδεμονευόμενο λογαριασμό, που θα μπορεί πάλι να χρησιμοποιήσει ο δήμος μέσω του εκάστοτε δημάρχου να κάνει έργα. Αυτό λοιπόν το πρόγραμμα, το οποίο θα σας αναλύσω λιγάκι πώς είναι, το έφερε σε επαφή μέσω ενεργών πολιτών όπως είμαστε εμείς εδώ και άλλων πολιτών που είναι σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε όλη την ελληνική επικράτεια, έχουν πληροφορηθεί οι δήμοι, στους οποίους έχει κατατεθεί και φάκελος πώς θα μπορέσουν να κατεβάσουν χρήματα μέσω έργων, χωρίς οι δημότες να χρεωθούν, χωρίς οι δημότες να χρωστάν, χωρίς οι δημότες να υποθηκεύσουν περιουσίες και χωρίς ο δήμος να υποθηκεύσει περιουσίες. Ο Αρτέμης Σώρρας λοιπόν, έχει εκπονήσει σχέδια μέσω των μηχανικών και των ανθρώπων που διαθέτει που είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει κάνει τα σχέδια για όλους τους δήμους της Ελλάδας, πριν ακόμη το αναφέρει στους δήμους, γιατί ο Αρτέμης Σώρρας συνηθίζει πρώτα να κάνει τα έργα και μετά να λέει τα λόγια, όταν μιλάει για ο,τιδήποτε μιλάει, όταν θα φτάσει αυτό να πέσει στην δική σας αντίληψη, πρώτα θα έχει γίνει πράξη και στην συνέχεια εμείς θα σας αναφέρουμε την πράξη. Γύρισε λοιπόν, έναν-έναν τους δήμους όλης της Ελλάδας και ανάλογα με την θέση, την μορφολογία, με τους κατοίκους, με τον πληθυσμό, εκπόνησε σχέδια τι χρειάζεται κάθε δήμος, πχ. αν είναι παραθαλάσσιος μπορεί να χρειάζεται λιμάνι, ποιοι δεν έχουν νοσοκομεία, ποιοι δήμοι χρειάζονται δρόμους, ποιοι δήμοι έχουν ομάδες ανθρώπων που δεινοπαθούν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, ποιοι δήμοι χρωστάνε, ποιοι άνθρωποι χρωστούν δάνεια, ο,τιδήποτε συμβαίνει στον δήμο κι έτσι κατάφερε από αυτό το Ταμείο να έχει έτοιμο ποσό 2.800.000.000, που θα μπορούσε, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε δήμου να αντληθεί μέσω έργων και μέσω των δημάρχων για κάθε δήμο. Αυτόν τον φάκελο λοιπόν, ο οποίος είναι πάνω από 1000 σελίδες, πολλοί από εμάς ενημέρωσαν τους δημάρχους και οι δήμαρχοι ξέρουν ότι υπάρχει ποσό το οποίο μπορούν να αντλήσουν άτοκα για 50 χρόνια. Πώς γίνεται όμως αυτό το πρόγραμμα. Ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αιτηθεί τα έργα, δηλαδή λέει ότι «Εγώ θέλω να κτίσω σχολεία, θέλω να κάνω δρόμους, θέλω να κάνω νοσοκομεία, θέλω να δώσω χρήματα σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν», αυτό λοιπόν το ποσό μέσω έργων μπορεί να αιτηθεί και να αντληθεί. Υπάρχουν όντως κάποιοι δήμοι που μέσω των δημάρχων τους αιτήθηκαν πραγματικά και υπέγραψαν αυτό το οικονομικό εργαλείο και αυτοί οι δήμαρχοι είναι άξιοι! Έχουν υπογράψει και κάποια δόγματα, γιατί αυτά τα χρήματα για να αντληθούν από εκεί, δικαίωμα έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Αρχηγός Δόγματος. Υπάρχουν λοιπόν δόγματα τα οποία έχουν υπογράψει για την άντληση άτοκων κεφαλαίων. Αυτά τα χρήματα λοιπόν που θα πάρουμε από εκεί, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω σε 50 χρόνια. Πώς θα γυρίσουν πίσω; Υπάρχουν έργα υποδομής και έργα ανάπτυξης. Τα έργα υποδομής δεν μπορούν να πληρώσουν το ποσό αυτό, αλλά τα έργα ανάπτυξης και από τα κέρδη των έργων της ανάπτυξης, δηλαδή, αν είναι ένας δρόμος αποφέρει κέρδος από τα διόδια, από το ποσό αυτό θα καλύπτονται τα έργα υποδομής και από το κέρδος αυτό θα δίνεται ένα μέρος του κάθε χρόνο, έτσι ώστε σε 50 χρόνια να έχει ξεχρεωθεί. Γιατί αυτά τα χρήματα πρέπει πάντα να γυρίζουν πίσω, για να τα βρίσκουν οι επόμενες γενιές. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Εμείς λοιπόν έχουμε Κληρονομικό Δικαίωμα. Έχουμε Κληρονομικό Δικαίωμα στα κονδύλια αυτά που οι δήμαρχοι δεν αντλούν, οι δήμαρχοι κωφεύουν, οι δήμαρχοι λένε ότι βρίσκονται σε κάποια δυσχερή θέση και δεν μπορούν να αντλήσουν. Υπάρχει κι ένα κίνημα ανατροπής της αυτοδιοίκησης που λένε οι δήμαρχοι και θεωρούνται απ όλους – και το διαβάζω και στα blogs και στις εφημερίδες ότι υπάρχουν κάποιοι δήμαρχοι, οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι και οι οποίοι δεν είναι κομματικοποιημένοι και οι οποίοι κάνουν ένα κίνημα ανατροπής, ξεκινώντας από 60 δήμαρχους και έχουν φτάσει στους 140. Εδώ λοιπόν θα πω στους συνέλληνες μου που μου τηλεφωνούν και μου λένε ότι «ο δήμαρχος μας είναι παλικάρι και έχει υπογράψει στο κίνημα αυτό της ανατροπής στην αυτοδιοίκηση». Σας πληροφορώ λοιπόν ότι αυτοί οι δήμαρχοι δεν είναι καθόλου παλικάρια. Είναι λύκοι που έχουν ντυθεί σε αρνιά. Ναι, θέλουν να απέχουν από κάθε κόμμα, ναι θέλουν να κάνουν κουμάντο στο πεδίο τους, λένε ότι είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας, αλλά μέσα σε αυτό το κείμενο γράφουν και θα σας το διαβάζω: «ότι στόχος πρέπει να καταστεί η αυτοδιοίκηση και ουσιαστικός συνδιαμορφωτής της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής». Εν ολίγοις, αυτοί οι κύριοι επειδή υποστηρίχθηκαν και οι πρωτεργάτες, οι 60 πρωτεργάτες ήταν δυνατοί επειδή στηρίχθηκαν από την Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές που πέρασαν και αφού βοήθησαν, έρχονται τώρα και λένε «Σας βοηθήσαμε, τώρα βοηθήστε μας κι εμάς να πάρουμε από το κομμάτι της πίτας που θα παίρνατε κι εσείς!». Φτάνουν λοιπόν σε ένα σημείο και λένε ότι « παράλληλα είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε δράσεις και για την προώθηση των χρήσης και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως συμβάσεις παραχώρησης, ομόλογα έργων κα. Ανατρίχιασα! Ξέρετε τι λένε; Ότι για έργα που θα θέλουν να κάνουν, να εκδίδουν ομόλογα, δηλαδή να προπωλούν το κόστος των έργων και να έρχονται οι επενδυτές και να αγοράζουν τα ομόλογα. Άρα τι κάνουν αυτοί; Ότι κάνει κι η κυβέρνηση! Πώς μας ξεπούλησε η κυβέρνηση; Με ομόλογα! Αυτό λένε! Αύριο θα σας πουν οι δήμαρχοι σας ότι «εγώ είμαι ένας αντάρτης και ότι εγώ δεν συμφωνώ με την κυβέρνηση». Εδώ λοιπόν έχω το κείμενο, το οποίο θα σας το διαβάσω στο τέλος, για να διαβάσετε και τα ονόματα των δημάρχων, τα οποία είναι όλα εδώ μέσα και να δείτε ποιοι έχουν ντυθεί την περιβολή του αρνιού και μέσα τους είναι λύκοι! Γιατί λοιπόν κύριοι δήμαρχοι, σας λέω, όσοι μας ακούτε, γιατί θέλετε να εκδώσετε ομόλογα, γιατί θέλετε να χρεώσετε τους δημότες σας, αφού σας έχει γνωστοποιηθεί το οικονομικό εργαλείο, ξέρετε όλοι ότι υπάρχουν τα χρήματα από τα οποία μπορείτε να αντλήσετε όλοι και να σώσετε τον δήμο σας, χωρίς κανένα χρέος στον δήμο και κανένα χρέος να εμπεριέλθει στους δημότες. Μπορείτε να κάνετε έργα ανάπτυξης και υποδομής, μπορεί και είναι στην απόλυτη ευχέρεια του να πάρει χρήματα και να βοηθήσει τις οικογένειες που δεν μπορούν να βιοποριστούν. Και όμως δεν το κάνουν και λένε ότι θα προτιμάνε τα έργα τους. Το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση. Μην τους πιστεύετε! Μην πιστεύετε κανέναν! Είμαστε μόνοι μας! Δεν υπάρχει Κράτος! Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη! Δεν υπάρχει Δήμος! Πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας! Πρέπει να πάρουμε το βάρος πάνω μας. Σηκωθείτε από τους καναπέδες σας! Φροντίστε να ενημερωθείτε! Η ενημέρωση είναι το μοναδικό όπλο που μας έχει εναπομείνει. Άνθρωπος ανενημέρωτος είναι βορά στα νύχια τους. ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάρτε αυτό το Ψήφισμα! Δεν είναι τίποτα! Δεν χρειαζόμαστε τα στοιχεία σας! Τα στοιχεία σας είναι παντού! Σε έναν λογαριασμό ΔΕΗ, ο καθένας μπορεί να πάρει στο γραμματοκιβώτιο που είναι τις πολυκατοικίες και εκεί βρίσκει και το ΑΦΜ, την διεύθυνση σας και τα πλήρη στοιχεία σας. Δεν το έχουμε ανάγκη. Εμείς που σας μιλάμε, είμαστε Έλληνες Πολίτες! Δεν είμαστε τίποτα! Δεν έχουμε σχέση με την κυβέρνηση, αλλά αγαπάμε αυτόν τον τόπο και τον θέλουμε, όπως τον πήραμε κι αυτός ο τόπος μας ανήκει καταπιστευματικά. Καταπίστευμα σημαίνει, Συνέλληνες μου, αυτό που εμπεριέρχεται σε μένα για να το χρησιμοποιήσω και να το δώσω ακέραιο στην επόμενη γενιά! Εμείς είμαστε Έθνος! Δεν είμαστε κράτος! Εμείς ό,τι παίρνουμε από τους προγόνους μας, πρέπει να το γυρίζουμε πίσω. Ξεπουλάνε τους δήμους μας, ξεπουλούν τα βουνά μας, ξεπουλούν τις παραλίες μας! Έχουν δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Όχι! σας απαντώ! Δεν έχουν κανέναν δικαίωμα να το κάνουν γιατί αυτό είναι Καταπίστευμα κι όλοι οι δήμοι ξέρουν, τι είναι Καταπίστευμα. Το Καταπίστευμα λοιπόν είναι ένα ακίνητο που μπορεί να αφήσει κάποιος στον δήμο, ο δήμος παίρνει το κέρδος που θα αφήσει αυτό το ακίνητο στο δήμο. Και το ακίνητο πρέπει να παραμείνει στον δήμο και να το διαχειριστεί και ο επόμενος δήμαρχος και ο μεθεπόμενος, έτσι ώστε να το βρουν και οι επόμενες γενιές. Όλο αυτό λοιπόν το κράτος, που το λένε «κράτος» μας ανήκει. Το ίδιο θα πρέπει να πράξετε όλοι σας! Κάνετε αυτό το ελάχιστο! Να πάμε μόνοι μας να διεκδικήσουμε τα χρήματα αυτά που είναι κατατεθειμένα δύο χρόνια! Να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει! Αυτά είχα να σας πω! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και διαθέστε και εσείς λίγο χρόνο! Είναι για την Ελευθερία μας! ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΑΤΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝD ΕΥΒΟΙΑΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΙ-ΕΝD MNHMOΣΥΝΗ Ei-End Μνημοσυνη ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΤΣΗ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ -Μαρίνα Λάτση: Καλησπέρα σας! Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, επειδή βρίσκεστε απόψε εδώ. Αυτό σημαίνει ότι έχετε καταλάβει την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Ευχαριστώ κι αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν, αλλά παρακολουθούν μέσα από τους τηλεοπτικούς μας σταθμούς και μέσα από το EvriposTv κι αυτό σημαίνει ότι έχουν βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην γνώση, η οποία γνώση είναι αυτή και μόνο που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία. Θα αρχίσω διαβάζοντας κάτι που είπε ο Αριστοτέλης: «Η επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύουν οι πολίτες. Αφενός θέλει να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και αφετέρου να είναι απασχολημένοι. Να είναι απασχολημένοι οι πολίτες να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει, τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιακών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλεί τα δημόσια οικονομικά». Πρόκειται περί τυραννίας! Αυτοί που μας διοικούν, είναι τύραννοι! Αυτό που εμείς λέμε «Κυβέρνηση» και «Δημοκρατία», είναι Καθεστώς. Αυτοί βρίσκονται εκεί για να επιβάλλουν σε εμάς, αυτά που κάποιοι τους έχουν πει και αυτοί πρέπει ταχύτατα να τα επιβάλουν σε εμάς. Εμείς είμαστε αυτοί που το βιώνουμε. Αν, λοιπόν, εμείς δεν ενωθούμε, όπως είπε προηγουμένως η Κα Λαμπράκη, αν εμείς δεν φροντίσουμε και δεν αφυπνιστούμε, τότε θα είμαστε άξιοι, όχι μόνο αυτών που βιώνουμε, αλλά και των χειρότερων που πρόκειται να έρθουν. ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ασχολούνται καθόλου με εμάς! Θα θυμάστε όλοι ότι το 2012 προανήγγειλαν τον ερχομό ενός Έλληνα που θα ξεχρέωνε την Ελλάδα και οι Έλληνες θα έβγαιναν από το ψυχικό άλγος στο οποίο έχουν περιέλθει. Λίγες μέρες μετά, είπαν ότι τα χρήματά τους ήταν ανύπαρκτα. Σας διαβεβαιώ λοιπόν, από την εμπειρία μου, ως δικαστική επιμελήτρια που είμαι, ότι τα χρήματα δεν είναι καθόλου ανύπαρκτα. Δεν μπορώ να εκφέρω περισσότερα, λόγω της θέσεως μου, αλλά έχω μάθει από υψηλά ισταμένους ότι τα χρήματα υπάρχουν, υπάρχει η απόφαση η οποία είναι γνωστή σε όλους τους δικαστικούς κύκλους, είναι γνωστή στον Πρόεδρο των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, είναι γνωστή στους δικαστές του Αρείου Πάγου, άρα λοιπόν, ξέρουμε, ότι όλοι γνωρίζουν! Όλοι γνωρίζουν, αλλά δεν κάνουν τίποτα! Η Κυβέρνηση, ούτως ή άλλως, είναι μια κυβέρνηση επιβολής. Η Δικαιοσύνη κι αυτή με το μέρος της, δεν κάνει τίποτα. Φέρνουν προς ψήφιση, το ο,τιδήποτε τρομερό υπάρχει! ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ Πριν από λίγες μέρες, ψηφίστηκε το αντιρατσιστικό. Εγώ σήμερα είδα το διάταγμα στο ΦΕΚ 54 και ανατρίχιασα! Και ξέρετε τι λέει αυτό; το οποίο για να ψηφιστεί στην Βουλή ένα διάταγμα, έχει περάσει από δικαστές! Κι όμως εκείνοι είπαν ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να πούμε την γνώμη μας για κάποιον αλλοδαπό. Αυτό θεωρείται ύβρις! Και εφόσον θεωρείται ύβρις θα έχει το δικαίωμα ο κάθε ξένος που βρίσκεται σε αυτή την χώρα να καταθέσει μήνυση εναντίον μας και καταθέτοντας αυτή την μήνυση αυτομάτως, παίρνει άδεια παραμονής στην Ελλάδα για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται μέχρι να γίνει η εκδίκαση της μήνυσης του! Στην μήνυση αυτή σαφώς θα συμμετέχουν μάρτυρες. Άρα και οι μάρτυρες που θα δηλωθούν κι εκείνοι παίρνουν άδεια παραμονής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Όλοι λίγο-πολύ έχετε μια μικρή εμπειρία τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η Ελληνική Δικαιοσύνη. Το μίνιμουμ για να εκδικαστεί μια υπόθεση με τις αναβολές, φτάνει τα πέντε χρόνια. Έχει δικαίωμα αυτός που δικάζεται να ασκήσει έφεση κι η έφεση αυτή κάνει τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια να εκδικαστεί μεθ’ αναβολών. Ένας αλλοδαπός, όταν παραμένει στην χώρα μας και έχει δικαίωμα μετά από αυτά τα πέντε χρόνια να ζητήσει και να γίνει Έλληνας πολίτης. Από όλα αυτά καταλαβαίνετε ότι με διάφορους έμμεσους και άμεσους τρόπους, προσπαθούν να διαλύσουν τον Έλληνα. Επιβάλλουν τον ρατσισμό εναντίον του Έλληνα. Έχουν φροντίσει να φοβούμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και θεωρείται ύβρις να πεις ότι είσαι Έλληνας! Ύβρις εναντίον του εαυτού σου! Ύβρις εναντίον των προγόνων σου. Εμείς λοιπόν, έχουμε φτάσει εδώ. Σας είπε προηγουμένως η Κα Λαμπράκη, τι ακριβώς έχει συμβεί με τα χρήματα, τα οποία έχουν κατατεθεί, σας έχει πει για τους κυβερνώντες που δεν τα αγγίζουν. ΤΧΣ – ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα στο οποίο έδειξαν ακριβώς το ίδιο πρόσωπο και υπάρχουν κι άλλα χρήματα προκειμένου πάλι να ανακουφιστούν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποθηκευμένες περιουσίες μέσα στις 4 συστημικές τράπεζες. Αυτό είναι το Τ.Χ.Σ. (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) θα είμαι σύντομη για το Τ.Χ.Σ. για να αναφερθώ μετά στους δήμους, έτσι ώστε να καταλάβει κι ο τελευταίος ακροατής ότι ο λόγος που βρισκόμαστε σε αυτή την δεινή θέση, δεν είναι τα χρήματα. Είναι η αδικία, είναι το πρόγραμμα της παγκοσμιοποίησης το οποίο πρέπει να εκτελεστεί κι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πάρα πολλά κράτη του πλανήτη. Το Τ.Χ.Σ ιδρύθηκε στις 21-7-2010. Το 2010, εμείς δεν είχαμε μπει καν στο μνημόνιο, αυτοί όμως ίδρυσαν με τον Νόμο 3864 του 2010 ίδρυσαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θα έχετε ακούσει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ένα Νομικό Πρόσωπο μέσα από το οποίο θα περνούν τα χρήματα που δανείζεται ο Έλληνας πολίτης και θα χρωστάει και έτσι θα ενισχύεται το κεφάλαιο των τραπεζών και στην συνέχεια οι τράπεζες θα πρέπει να ενισχύσουν τους μικρομεσαίους και τους ανθρώπους που έχουν πάρει δάνεια. Έτσι, με αυτό τον τρόπο και μέσω του Τ.Χ.Σ. πέρασαν 368.000.000.000 (δισεκατομμύρια), τα οποία εμείς χρωστάμε στις τράπεζες. Οι τράπεζες δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να ελαφρύνουν τον Έλληνα πολίτη. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί αυτό το Τ.Χ.Σ. ανήκει κι αυτό, όπως είπε και προηγουμένως η Κα Λαμπράκη, πάλι στους Ρόθτσιλντ. Αυτοί λοιπόν, όταν ιδρύθηκε το Τ.Χ.Σ. είχαν κεφάλαιο –το ευτελές κεφάλαιο, γιατί έχουμε φτάσει να λέμε «ευτελή» τα δισεκατομμύρια, αλλά εκεί έχουμε φτάσει- των 10 δισεκατομμυρίων. Τα υπόλοιπα χρήματα τα αναζήτησαν μέσα από δικά μας χρήματα, από το Ταμείο Στήριξης. Το Ταμείο Στήριξης είναι κι αυτό μια μεγάλη κομπίνα, γιατί όταν το Ταμείο Στήριξης δίνει χρήματα σε ένα κράτος, υποθηκεύει όλες τις περιουσίες. Υποθηκεύει παραμεθόριες περιοχές, υποθηκεύει τα μουσεία μας, υποθηκεύει τις εθνικές οδούς, υποθηκεύει την ενέργεια, υποθηκεύει τις ζωές τις δικές μας και τις ζωές των παιδιών μας για εκατό χρόνια. Πώς μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα; Υπάρχει κάποιος Έλληνας, ο οποίος δεν έχει καταλάβει αυτό που γίνεται εις βάρος του; Πώς γίνεται, εγώ όταν το ακούω, να μένω άυπνη την νύχτα για κάτι που ακούω και ανησυχώ; Υπάρχει και δεν ξαφνιάζομαι, γιατί έτσι είναι ο πραγματικός έλληνας, μπορεί ακόμα να μην ξέρει, μπορεί να κοιμάται, να είναι αραχτός στον καναπέ, μπορεί να πιστεύει ότι κάποιοι άλλοι θα του λύσουν το πρόβλημα, υπάρχουν όμως κι άνθρωποι που λένε ότι δεν θέλουν να ξέρουν, δεν θέλουν να ακούσουν, λένε: «μη μου μιλάς για αυτό γιατί με κουράζει». Αυτοί σημαίνει ότι δεν είναι Έλληνες. Στην πάροδο των χρόνων, υπάρχουν πολλοί που ενώ έχουν ελληνικά ονόματα, επώνυμα, κατέχουν θέσεις μικρές και μεγάλες, όμως μπορεί και εκείνοι να μην ξέρουν ότι γονιδιακά δεν ανήκουν στους Έλληνες. Ο Έλληνας δεν μπορεί να ακούει και να μην σηκώνεται από την καρέκλα του! Σε αυτήν εδώ την ομιλία, θα είμαι ευχαριστημένη, αν ένας από εσάς από αυτούς που ακούν έχει την περιέργεια να μάθει περισσότερα και να βγει κι αυτός να πει αυτά που έμαθε στον διπλανό του και ο διπλανός στον παραδίπλα. Δεν πρόκειται Συνέλληνες μου να φύγουμε από αυτή την κατάσταση, αν δεν αφυπνιστούμε! Βρισκόμαστε σε έναν λήθαργο. Νομίζουμε ότι τα πάντα θα αλλάξουν από τους άλλους! ‘Όχι! Τα πράγματα θα αλλάξουν από εμάς! ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Όταν λοιπόν το Τ.Χ.Σ. θεώρησε ότι έχει πετύχει τον σκοπό του, -ενώ μέσα στο Τ.Χ.Σ. υπάρχουν άρθρα που λένε ότι δεν έχουν δικαίωμα να πουλήσουν στο χρηματιστήριο τις μετοχές που έχουν πάρει για τα χρήματα που έδωσαν στις τράπεζες, -πέτυχαν πολύ νωρίτερα τον σκοπό τους και τον Μάιο του 2014 πληροφορήθηκε το Οικονομικό Επιτελείο του Αρτέμη Σώρρα και της EI-END ότι πουλάει όλως παρανόμως τις μετοχές στο χρηματιστήριο και τις πουλάει στο 37,5% της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής. Πιο αναλυτικά, αν έχει η μετοχή έχει 100 αυτοί πουλούν στο 37,5. Συντελώντας σε αυτό το έγκλημα ξεπουλιέται η ελληνική περιουσία, γιατί όλοι έχουν υποθηκευμένες περιουσίες σε αυτές τις τράπεζες, είτε με τα κτήματα τους, είτε με τα σπίτια τους, είτε με τις κάρτες τους, είτε με τις επιχειρήσεις τους, αυτά που είναι υποθηκευμένα σαν αξίες είναι πάνω από 800 δις. Έρχεται λοιπόν το Τ.Χ.Σ, επειδή έκρινε ότι είναι πανέτοιμο και αρχίζει να ξεπουλάει το 50% των μετοχών, αποτιμάει όλες τις τράπεζες στο ύψος των 50 δις. Κι αυτόν τον γρίφο, λύστε τον εσείς, πώς, ενώ έχουν πάρει 338 δις, να αποτιμούνται μαζί με όλες τις υποθηκευμένες περιουσίες μόνο 50 δις και από τα 50 δις έρχεται και πουλάει στο 37,5 της αξίας κάθε μετοχής; Όταν λοιπόν πληροφορείται το Οικονομικό Επιτελείο, έρχεται σε επαφή με το γραφείο μου –γιατί σας είπα ότι είμαι δικαστική επιμελήτρια- και λέει, κατεπειγόντως να προσφέρουμε ομόλογο 100 δις στο Τ.Χ.Σ., στην Τράπεζα Ελλάδος και σε άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να σταματήσει το ξεπούλημα των Τραπεζών. Στις 16/5/2014 έλαβε γνώση η Κεντρική Τράπεζα, ο Υπουργός Οικονομικών, που ήταν τότε ο Στουρνάρας ότι υπάρχουν αυτά τα χρήματα. Και τι νομίζετε ότι έκαναν; Πέντε μέρες μετά, αναδιάρθρωσαν την κυβέρνηση, ο Κος Στουρνάρας παραιτείται, πηγαίνει την θέση του Μου αρέσει!Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s