Συγκλονιστική επιστολή Τούρκου «αποστάτη»: Καταστρέψτε μας, για να σωθεί η ανθρωπότητα!

A masked member of Hamas stands in front of a banner during a protest in Central Gaza StripΤου Serkan Engin

Είμαι ένας άθεος συγγραφέας και ποιητής, έζησα για 23 χρόνια από τη γέννησή μου ως Σουνίτης και σήμερα εξακολουθώ να ζω σε μια μουσουλμανική χώρα, την Τουρκία.

Οι γονείς μου και όλοι οι συγγενείς μου είναι ακόμα Μουσουλμάνοι. Επομένως, η κριτική μου για το Ισλάμ προέρχεται από ιδία γνώση.

Πρώτα απ “όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για το Ισλάμ εάν είστε «αμύητος», μη-μουσουλμάνος, για παράδειγμα Χριστιανός, άθεος, βουδιστής, Εβραίος ή οτιδήποτε άλλο, όλοι οι μουσουλμάνοι έχουν το «δικαίωμα» να σας σκοτώσουν και να σας βιάσουν, να αρπάξουν την περιουσία σας, τη χώρα σας, τη γη, τα χρήματα και οτιδήποτε άλλο.

Παίρνουν αυτό το «δικαίωμα» από το βιβλίο της πίστης τους, το Κοράνι. Με άλλα λόγια, παίρνουν αυτό το «δικαίωμα» από τον πυρήνα της πίστης τους, από τη θεολογία του Ισλάμ.

Ενδεικτικά, μερικά παραδείγματα με στίχους από το Κοράνιο:

-Αυτός ο στίχος του Κορανίου αναφέρεται σε «όλους τους μη μουσουλμάνους», σε όλους τους «αιρετικούς» – Χριστιανούς, Βουδιστές, άθεους, Εβραίους κλπ., οι οποίοι θεωρείται ότι «διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Αλλάχ και του Αγγελιαφόρου του Μωάμεθ»
Surat Al-Ma’idah (5.33)

«Και πράγματι, η τιμωρία εκείνων που πολεμούν τον Αλλάχ και τον Αγγελιαφόρο του και διαβιούν στη γη άσχημα είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια τους αντίπλευρα, ή να εξορίζονται από αυτή τη γη. Αυτοί έχουν την ατίμωση στον κόσμο αυτό και τους περιμένει στον άλλο κόσμο μεγάλη τιμωρία».

-Αυτός ο στίχος του Κορανίου αναφέρεται στην εντολή θανάτωσης όλων των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το Ισλάμ, των αποστατών:
Surat An-Nisa »(4,89)

«Θα επιθυμούσαν να μην πιστέψετε όπως κι εκείνοι, ώστε να είστε ίδιοι με αυτούς. Μην τους θεωρείτε φίλους ώσπου να εγκαταλειφθεί η απιστία τους. Αν όμως επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώστε τους, όπου κι αν τους βρείτε. Και μην παίρνετε από αυτούς ούτε φίλους ούτε βοηθούς».

Παρατηρήστε την τρέχουσα κατάσταση στη Συρία. Πώς μπορούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες να σφάζουν Αλεβίτες ή να βιάζουν Χριστιανές τόσο εύκολα;

Μπορούν επειδή παίρνουν αυτό το «δικαίωμα» από την πίστη τους και πιστεύουν ότι θα πάνε στο παράδεισο με αυτές τις αποτρόπαιες ενέργειες εναντίον των «αμύητων», εναντίον όσων βρίσκονται εκτός του Ισλάμ, όσων δεν πιστεύουν στα ίδια θρησκευτικά δόγματα – με άλλα λόγια, όσων, σύμφωνα με την πίστη τους, είναι «αιρετικοί».

Μερικοί μουσουλμάνοι ισχυρίζονται ότι «αυτοί δεν είναι οι πραγματικοί μουσουλμάνοι». Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα! Αυτό είναι το αληθινό Ισλάμ, επειδή όλες αυτές οι φρικτές ενέργειες είναι σύμφωνες με τις εντολές του Κορανίου.

Έχετε ακούσει πολλές φορές ότι «το Ισλάμ είναι μια ανεκτική θρησκεία».

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που μπορείτε να ακούσετε σε όλο τον κόσμο και αυτό το ψέμα χρησιμοποιείται ως μάσκα για να κρύψει το φοβερό πρόσωπο του Ισλάμ.

Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά μεταξύ του Ισλάμ και του ισλαμισμού. Αυτό είναι το βασικό λάθος που κάνει ο σύγχρονος κόσμος για το Ισλάμ.

Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του Ισλάμ και του ισλαμισμού, είναι το ίδιο πράγμα και έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Αυτός ο διαχωρισμός είναι μονάχα μια απλή ψευδαίσθηση, και χρησιμοποιείται από τους μουσουλμάνους για να κρύψουν το ωμό, απεχθές, καταπιεστικό, δολοφονικό, γενοκτονικό πρόσωπο του Ισλάμ.

Η ισλαμική θεολογία βασίζεται στους στίχους του Κορανίου και στα Χαντίθ. Χαντίθ είναι τα λόγια και οι πράξεις του προφήτη Μωάμεθ και όλοι οι Μουσουλμάνοι οφείλουν να ακολουθούν τα λόγια και τις πράξεις παράλληλα με τις εντολές του Κορανίου.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να αφοδεύουν όπως αφόδευε ο Μωάμεθ, θα πρέπει να καθαρίζονται όπως έκανε εκείνος ή σε περίοδο πολέμου θα πρέπει να βιάζουν και να υποδουλώνουν μία «αιρετική» γυναίκα όπως έκανε και ο Μωάμεθ ή να βασανίζουν τον εχθρό για να μάθουν που είναι κρυμμένοι οι θησαυροί του, όπως έκανε και ο Μωάμεθ.

ΠΡΕΠΕΙ να κόβουν το χέρι του κλέφτη, όπως έκανε ο Μωάμεθ, και όχι να τον τιμωρούν με ποινή φυλάκισης, όπως επιβάλλουν οι σύγχρονες νομοθεσίες.

Θα πρέπει να λιθοβολήσουν μια γυναίκα μέχρι θανάτου, όπως έκανε ο Μωάμεθ, επειδή συνήψε σεξουαλικές σχέσεις, παραβιάζοντας τους κανόνες του Ισλάμ, ενώ ο σύντροφός της θα πρέπει μόνο να μαστιγωθεί εκατό φορές.

Εάν είστε μουσουλμάνος δεν μπορείτε ποτέ να «απελευθερώσετε» τις γυναίκες, σκεπτόμενος ότι η σεξουαλική τους δράση αφορά εκείνες προσωπικά και την ελευθερία τους να επιλέγουν το σύντροφό τους, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονοι νόμοι.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσετε τις τιμωρίες του Μωάμεθ, όπως το λιθοβολισμό της γυναίκας μέχρι θανάτου και το μαστίγωμα του συντρόφου της, αν θέλετε να είστε ένας καλός μουσουλμάνος.

Θα πρέπει να σκοτώσετε αυτόν που αποστάτησε από το Ισλάμ, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Δεν μπορείτε να πείτε ότι «αυτό είναι δική του επιλογή και έχει την ελευθερία της σκέψης και της πίστης», επειδή είναι εντολή του Κορανίου το να πρέπει να σκοτώσετε τους αποστάτες.

Θα πρέπει να σκοτώσετε όλους τους ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με τις διαταγές του Ισλάμ. Κανένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός είναι δικό του δικαίωμα.

Έχετε το «δικαίωμα» να παντρευτείτε ένα μικρό κορίτσι 9 ετών, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Με άλλα λόγια, στο Ισλάμ μπορείτε νόμιμα να βιάσετε ένα μικρό παιδί, να την κάνετε σκλάβα του σεξ, καθώς και σκλάβα μέχρι το τέλος της ζωής της.

Μπορείτε να μείνετε δίπλα στο σώμα της νεκρής γυναίκας σας για 6 ώρες, όπως έκανε και ο Μωάμεθ. Με άλλα λόγια, μπορείτε να βιάσετε το νεκρό σώμα της γυναίκας σας για 6 ώρες μετά το θάνατό της.

Αυτό είναι το Ισλάμ … Αυτή είναι η «ανεκτική θρησκεία» … Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για τον Παράδεισο … Αυτές είναι οι εντολές του Αλλάχ … Αυτές είναι οι ενέργειες του Μωάμεθ …

Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε πόσο πολιτισμένες είναι οι μουσουλμανικές χώρες του κόσμου, λόγω του Ισλάμ, όπως το Αφγανιστάν, η Νιγηρία, η Τουρκία, το Ιράν, το Σουδάν κ.α.

Μπορείτε να καταλάβετε πόσο έχουν συμβάλει (οι μουσουλμανικές χώρες) στην ιστορία της φιλοσοφίας, της τέχνης, της επιστήμης.

Μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο σεβασμό τρέφουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των παιδιών, την ελευθερία της έκφρασης και της σκέψης, την ελευθερία του τύπου, την ελευθερία της πίστης, κ.λπ.

Το πρώτο κύμα γενοκτονιών του 20ου αιώνα, -οι Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου-, διαπράχθηκε από τον τουρκικό και τον κουρδικό λαό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της νέας Τουρκικής Δημοκρατίας, ελέω των «δικαιωμάτων» που απορρέουν από το Ισλάμ: των «δικαιωμάτων» για τη θανάτωση και το βιασμό των μη μουσουλμάνων, την υποδούλωση των γυναικών τους και των μικρών κοριτσιών ως σκλάβων του σεξ, αλλά και οικιακών σκλάβων, την αρπαγή των χρημάτων, των σπιτιών και των περιουσιών τους.

Η «Επιτροπή για την Ένωση και την Πρόοδο» (ΕΕΠ – CUP) (Τουρκικά: Ittihat ve Terakki Cemiyeti) βασίστηκε στον τουρκικό εθνικισμό και χρησιμοποίησε εύκολα τον τουρκικό και τον κουρδικό λαό για αυτές τις γενοκτονίες, λόγω του περιεχομένου της ισλαμικής θρησκείας για τους μη μουσουλμάνους. Όλοι οι Τούρκοι και οι Κούρδοι μουσουλμάνοι πίστευαν ότι θα πάνε στο παράδεισο, αν σκότωναν περισσότερους «άπιστους», όπως ακριβώς και οι σημερινοί ισλαμιστές τρομοκράτες.

Οι υπεύθυνοι του δεύτερου κύματος γενοκτονιών του 20ου αιώνα ήταν οι Ναζί, όπως γνωρίζετε. Χρησιμοποίησαν τις γενοκτονίες των Τούρκων ως παράδειγμα.

Ως γνωστόν, ο Αδόλφος Χίτλερ ενώ συζητούσε με τους στρατιωτικούς διοικητές του για την αντίδραση του κόσμου στις γενοκτονίες που σχεδίαζαν να διαπράξουν, τους είπε: «Εξάλλου ποιος μιλάει σήμερα για την εξόντωση των Αρμενίων;».

Στις αρχές του ’30 ο Ναζισμός θεωρούνταν μια νόμιμη και αξιοσέβαστη ιδεολογία, αργότερα κατάλαβαν όλοι πόσο επικίνδυνος ήταν. Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ναζισμού και σήμερα η υποστήριξή του είναι παράνομη σε κάθε πολιτισμένη χώρα.

Η προπαγάνδα για το ναζισμό είναι παράνομη. Σήμερα, ο ναζισμός δεν θεωρείται εναλλακτικός τρόπος σκέψης και δεν υπάγεται στην ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

Όπως εξήγησα λεπτομερώς παραπάνω, το Ισλάμ παραβιάζει τους σύγχρονους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ το περιεχόμενό του είναι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό του Ναζισμού.

Το Ισλάμ δεν είναι μια εναλλακτική στο θέμα της πίστης, είναι απλά ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οποιοδήποτε έγκλημα δεν μπορεί να μένει «ατιμώρητο» στον σύγχρονο κόσμο μας.

Επομένως, το Ισλάμ πρέπει να κηρυχθεί παράνομο σε όλο τον κόσμο, όπως ο ναζισμός, λόγω του περιεχομένου και των εντολών του που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όλες οι δράσεις του Ισλάμ πρέπει να απαγορευθούν και οι προπαγανδιστές του να κριθούν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, βιασμούς, αρπαγές και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν οι ισλαμιστές αποκτήσουν περισσότερη δύναμη, ο κόσμος θα βιώσει μια απίστευτη τραγωδία, ανάλογη με εκείνη που έζησε εξαιτίας του ναζισμού.

52 σκέψεις σχετικά με το “Συγκλονιστική επιστολή Τούρκου «αποστάτη»: Καταστρέψτε μας, για να σωθεί η ανθρωπότητα!”

 1. Παρακαλώ πάρα πολύ αν υπάρχει κάποιο λινκ, έστω και στα τουρκικά που να φαίνεται ότι τα γράφει ο Serkan Engin, ώστε να είναι πειστικό το άρθρο. Έχει σημασία γιατί ξέρω ανθρώπους που έχουν γνώση της τουρκικής.

  Μου αρέσει!

   1. Αδέρφια παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια 🙂

    Η θρησκεία ήταν και είναι το όπιο των μουζίκων 🙂

    Μέχρι οι μουζίκοι να καταλάβουν γιατί υπάρχουν και να πράξουν τα δέοντα, πολλές ΝΤΠ θα σας περάσουν από ψιλό κόσκινο 🙂

    Εν τω μεταξύ… σφαχτείτε ελεύθερα 🙂

    Μου αρέσει!

   2. ακόμα κι αν δεχτούμε ότι είναι αλάνθαστος ο Μαρξ, τουλάχιστον ας μην κανουμε κοπτοραπτική σε όσα είπε.Βγάλε την πολιτική, γνωσιακή,καί ψυχική σου μαυρίλα, σταμάτησε να χαμογελάς σαν να σού καθαρίζουν αυγά, καί ανάρτησε όλόκληρη την παράγραφο, κι όχι μόνον τον επίλογο.

    Μου αρέσει!

 2. Τουρκια, Ισραηλ, Σαουδικη Αραβια και Καταρ πρεπει να σβησουν απο τον χαρτη της γης για το καλο την ανθρωποτητας…
  Τα εγκληματα τους δεν εχουν τελειωμο…
  Η ανθρωποτητα δεν αντεχει αλλο αιμα απο εβραίους και ισλαμιστες…

  Μου αρέσει!

 3. Αντε να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό να ηρεμήσουμε απο την υστερία και τη διάχυση της αμορφωσιάς και του μίσους..Αυτός είναι ένας άθεος που όσο να ναι υποστηρίζει την αθεία του με λάθος ωστόσο τρόπο..Το ολυμπία τί θέλει ακριβώς να παραστήσει με το συγκλονιστική πέρα απο το να κάνει χυδαία γκεμπελική προπαγάνδα μίσους?Γιατί το Ολυμπία το κάνει αυτό?Δεν ξέρει το Ολυμπία οτι και η καινή και η παλαιά διαθήκη βρίθουν απο χωρία που αν τα έπιανε κανείς και τα ερμήνευε σύμφωνα με το γράμμα θα ήταν εκδηλώσεις μίσους?Οι άγιοι πατέρες αυτή τη δουλειά δεν έκαναν να ερμηνεύουν το αλληγορικό και συμβολικό νόημα των γραφών?όπως υπήρχαν οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας,έτσι είχε και το Ισλάμ τους δικούς του σοφούς και ιεροδιδάσκαλους που ερμήνευαν το κείμενο,άλλες ερμηνείες είναι πολύ εσωτερικές,ορθολογικές, βαθειές και πνευματικές όπως πχ στους αλεβίτες,τους μεβλεβήδες,δρούζους τους Ισμαηλίτες και γενικότερα όλους τους σούφηδες και τους σιίτες και άλλες ρηχές,τυπολατρικές,επιφανειακές όπως αυτές που ακολουθούνται απο τη σαουδική αραβία τους σφαγείς στο Ιράκ, τη Συρία,τη Σομαλία,τη Νιγηρία κλπ και γενικότερα σε ένα κομμάτι του σουνίτικου κόσμου ευτυχώς προς το παρόν απο μειοψηφίες και όχι απο το σύνολο του πληθυσμού..Αυτά όμως το ολυμπία τα αποκρύπτει σκόπιμα,ποντάρει στην αμορφωσιά και την ηλιθιότητα του κάθε αφελή ανθρωπάκου για να τον τρελαίνει να τον φανατίζει και να τον φοβερίζει,μιας και ένας τέτοιος ανθρωπάκος που δεν το ψάχνει είναι πάντα ένας ανθρωπάκος κατευθυνόμενος,ένας ανθρωπάκος μίζερος και μοιρολάτρης,ένας ανεύθυνος μικρομέγαλος με μπακαλίστικη λογική που τσουβαλιάζει παλαιστίνια γυναικόπαιδα με τους σφαγείς στο Ιράκ και τον μεγάλο σωτήρα της αριστοτελικής σκέψης Αβερρόη με τους Σομαλούς πειρατές,ένα μισάνθρωπο ανθρωπάκι που δεν μπορεί να πετύχει μόνο του τίποτα και να καταλάβει τις αιτίες των προβλημάτων του..Καμία έρευνα,σκόπιμη προπαγάνδα οτι το Ισλάμ είναι ένα και μάλιστα αυτό των φονιάδων της διαφορετικότητας και του ανθρώπινου πολιτισμου καμία διαβάθμιση έστώ…Τίποτα,απλό μαυρο μίσος η προπαγάνδα να βγαίνει μαζί με το μεροκάματο..Ντροπή και αίσχος..

  Μου αρέσει!

  1. Πράγματι, κι εγώ το έχω σκεφτεί, κι έψαχνα ευκαιρία να το γράψω, ότι πολλά εδάφια, ιδιαίτερα της π.Διαθήκης αν τα πάρεις κυριολεκτικά, ΑΠΟΚΟΜΕΝΑ, δεν διαθέτεις γνώσεις, πνευματικό υπόβαθρο, θα καταλάβεις άλλα από αυτά πού εννοούνται. Κι αυτό δεν ισχύει μόνον γιά θρησκευτικά βιβλία.Ο αγαπούλας π.χ. κάπως έτσι έχει καταλάβει τα περισσότερα απ’όσα έχει διαβάσει.Γι αυτό καί αρκετοί Πατέρες συμβούλευαν οι αρχάριοι να αποφεύγουν να διαβάζουν ορισμένα θρησκευτικά βιβλία.Επίσης αν δεις τον Χριστιανισμό μέσα από διάφορες αιρέσεις..Αυτην την αλήθεια όμως την τεντώσατε τόσο, βάλατε τόσες σάλτσες, πού φοβάμαι ότι μας σερβίρατε ένα ψέμα.Γράψτε μας περισσότερα.Παραδείγματα.Με την κυριολεκτική καί την αληθινή ερμηνεία.Θα δείτε ότι σε καμμία περίπτωση δεν σώζεται η κατάσταση.

   Μου αρέσει!

   1. Μόνη σου το είπες κάθε αίρεση είναι και μια ερμηνεία..Εγώ τι παραπάνω να πω??Αν θες να βρεις την ερμηνεία του συγκεκριμένου χωρίου πχ κάθε μιας απο αυτές και να κάνεις μια συγκριτική μελέτη πρέπει να μάθεις την γλώσσα τους..Αυτό όμως απαιτεί να έχεις συγκεκριμένη ειδίκευση στη λογοτεχνία η τη θρησκειολογία η την ερμηνευτική ή την εθνομεθοδολογία/ανθρωπολογία. Ξέρω οτι κάθε στίχος έχει 72 επίπεδα ερμηνείας σε συνάρτηση πάντα με τη μελωδία,τα μέτρα και το ρυθμό. Μπορείς όμως να ψάξεις πχ ποιοί είναι οι Αλεβίτες,τι πιστεύουν πως βλέπουν τον κόσμο κλπ και αυτό θα σου ανοίξει το μυαλό,μπορείς να διαβάσεις το Μεσνεβί που έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ωστε να πάρεις μια καλή ιδέα για το Σουφισμό. Μπορείς να διαβάσεις και ένα βιβλίο Ιστορίας της Ισλαμικής φιλοσοφίας ωστε να καταλάβεις που τοποθετούνται οι φανατικοί εξτρεμιστές(συγκεκριμένο αντι-φιλοσοφικό κίνημα)και που όλοι οι υπόλοιποι,δεν προτείνω κάτι άλλο να τα ψάξεις απο μόνη σου όλα για να μη λες οτι προσπαθώ να μεταδώσω κάτι πέρα απο τη θέληση για γνώση,θέληση για καλλιέργεια κλπ λογικό όμως όταν μοναδική πηγή σου είναι τέτοια σάιτ που θα σου πούνε ένα σωστό για να σου περάσουν χίλια λάθος και να σε συγχύσουν με τις ακραίες ανορθολογικές αντιφάσεις τους και τη σενσουαλιστική χρήση της γλώσσας να μην εμπιστεύεσαι τον λόγο και τελικά την ίδια σου την κριτική Ικανότητα,γιατί και μόνο Ολυμπία να διαβάζει ο κριτικός άνθρωπος σκέφτεται, αν το Ισλάμ είναι ένα όπως μου λέει το Ολυμπία γιατί σφάζονται τόσες πολλές μειονότητες που δεν είναι όμως χριστιανικές?? . Η βασική πρωταρχική διάσπαση αναφορικά με το δόγμα ήταν σε ανθρωπομορφική/γραμματική σχολή και σε αλληγορική/ορθολογική κατ αντιστοιχία των σχολών της Περγάμου και της Αλεξάνδρειας,η πιο ακραία και ανεγκέφαλη εκδοχή της πρώτης είναι τα φρικιά που βλέπεις σήμερα,τα οποία παρεπτιπτόντως απέκτησαν ουσιαστική επιρροή στον Ισλαμικό κόσμο μόνο μετά την απόσπαση της Σαουδικής Αραβίας απο τη Βρετανία και κυρίως μετά το Oil Boom που έδωσε στην οικογένεια των Σαούντ την ευκαιρία να προωθήσει τη δική της σχολή σκέψης εκτός συνόρων ως soft power αρχικά και έπειτα για αυτό που θα ονομάζαμε proxy war όπως πχ στο Αφγανιστάν με στόχο την αναχαίτηση των Σοβιετικών.

    Μου αρέσει!

   2. μισό λεπτό σύντροφοι. Παλαιά και Καινή Διαθήκη δεν έχουν καμία σχέση με το Κοράνι. Αυτό ένας οποιοσδήποτε μελετητής, έστω και αρχάριος, μπορεί να το καταλάβει. Η Παλαιά Διαθήκη, όπου περιγράφει ιστορίες αμφιβόλου ηθικής, το κάνει ως παράδειγμα προς αποφυγήν και όχι προς παραδειγματισμό πχ η ιστορία του Αυνάν, η εξιστόρηση της συνουσίας του Λωτ με τις κόρες του, ο πειρασμός στον οποίο υπέπεσε ο Δαυίδ που μοίχευσε με την γυναίκα του Ουρία κλπ. Είναι σαφής ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι περιγραφές. Κυρήγματα μίσους δεν υπάρχουν ούτε στην ΚΔ ούτε στην ΠΔ. Πολλοί, γνωρίζοντας το θέμα μέσα από το ίντερνετ και μπλογκς νεοειδολωλατρικά και »εθνικιστικά» θα σπεύσουν να μου υπενθυμίσουν το »γνωστό» πλέον εδάφιο όπου εκτοξέυονται απειλές έναντι των υιών των Ελλήνων. Είναι ίσως η μόνη φράση….ανάμεσα σε 1000 και πλέον σελίδες της ΠΔ. Και μόνο αυτό αυτό, αρκεί ως επιχείρημα ότι η ΠΔ δεν είναι βιβλίο μίσους. Αλλά μπορώ να σας φέρω δεκάδες παραδείγματα, από τις προφητείες της, που σκιαγραφούν τον Μεσσία, τον οποίο περιγράφουν ως Σωτήρα ΟΛΩΝ των εθνών (και όχι μόνο των Εβραίων) για να καταδείξω ότι το πνευματικό ύψος της ΠΔ δεν έχει ουδεμία σχέση με θρησκευτικά βιβλία όπως το Κοράνι. Αν κανείς συνεκτιμήσει το γεγονός ότι το πανανθρώπινο περιεχόμενο της ΠΔ εγράφη αιώνες προ Χριστού, από άνδρες που έζησαν σε μία άγρια φυλή νομάδων, τότε δεν μπορεί παρά να εκλπαγεί τουλάχιστον από την απόσταση που τη χωρίζει από άλλα θρησκευτικά βιβλία, κατά πολύ , όπως το Κοράνι. Αυτά, για να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα και βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα

    Μου αρέσει!

   1. Το πρόβλημα είναι οτι η σημερινή Ελλαδική εκκλησία πάσχει απο έλλειψη φωτισμένων και μορφωμένων Ιεραρχών..Δεν χρησιμοποιώ τον όρο Μεσαιωνισμός γιατί τέτοια παρακμή και χαμηλό επίπεδο δεν υπήρξε ποτέ στην Ορθόδοξη Εκκλησία τουλάχιστον,γενικά στη σημερινή Ελλάδα όλα είναι καρναβάλι,άνθρωποι σαν το Ντινόπουλο παριστάνουν τους πολιτικούς,άνθρωποι σαν τον Χωμενίδη τους διανοούμενους και άνθρωποι σαν τον Σεραφείμ τους πνευματικούς πατέρες του λαού..Όλοι μας τρολλάρουν για να μας τρελάνουν δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η κατάντια,αυτή η διαφθορά του λόγου και η ανάδυση της γλώσσας και άρα της σκέψης του λιμανιού και του υποκόσμου σε επίσημη γλώσσα της πολιτικής,της διανόησης και της εκκλησίας. Κάτι σάιτ πάντως σαν αυτό συνέβαλαν και με το παραπάνω…

    Μου αρέσει!

  2. Δηλαδή να ψηφιστεί ένας νόμος που δεν θα επιτρέπει να έχει κάποιος μία άποψη διαφορετική από την »ορθή άποψη» που θα ορίζει ……
   Και το επόμενο βήμα ποιο θα είναι ? φυσικά ένας αρμόδιος υπουργός που να ορίζει το »ορθό» …(ο γκεμπελς μας κάνει ή να ψάξουμε για άλλον ? )

   Αν έχεις κάτι να πείς περί καινής ή παλαιάς διαθήκης μπορείς και εσύ να γράψεις ένα άρθρο πρός ενημέρωση των υπολοίπων …
   ακόμα έχουμε μια δόση δημοκρατίας …

   Μου αρέσει!

   1. Οχι φίλε μου!!Δεν υποστηρίζω την απαγόρευση της άποψης,υποστηρίζω την ύπαρξη άποψης για τα πράγματα, η γενίκευση και το τσουβάλιασμα δεν είναι άποψη,είναι ηλιθιότητα..Το θετικό του αντιρατσιστικού νόμου είναι οτι για να εκφέρει κάποιος μια άποψη για μια κοινωνική ομάδα θα πρέπει πρώτα να το ψάξει και δόξα τω θεώ πλέον με το διαδύκτιο κάτι τέτοιο είναι πανεύκολο δεν θα αναφέρεται συλλήβδην στην ομάδα αυτή προκαλώντας πανικό,σύγχυση και τυφλό μίσος,αλλα θα λειτουργεί μεθοδικά και ορθολογικά δηλαδή θα κρίνει συγκεκριμένες υπο-ομάδες και συμπεριφορές με αποδείξεις και τεκμήρια κάνοντας και το μήνυμα του πιο αποτελεσματικό και λειτουργικό και προωθώντας παράλληλα την ειρηνική συνύπαρξη,τη μετριοπάθεια και τη συσπείρωση όλων των κοινωνικών ομάδων που θέλουν να συνυπάρξουν με τις διαφορές και τις ομοιότητες τους σε αυτόν τον πλανήτη,στη θέση της σύγκρουσης των πολιτισμών που επιδιώκουν οι φονταμενταλιστές,οι φανατικοί και οι πολεμοκάπηλοι όλων των αποχρώσεων θα προβάλλεται ο διάλογος των πολιτισμών η μόνη ελπίδα δηλαδή για την ανθρωπότητα. Λυπάμαι που χρειάζεται νόμος για να καταπολεμηθεί η αμάθεια,ο αναλφαβητισμός και η γενίκευση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, αλλα αν είναι μακροπρόθεσμα αυτό να συντελέσει σε ένα υψηλότερο πολιτισμικό επίπεδο αντάξιο της ιστορίας και της κληρονομιάς του λαού που δίδαξε πρώτος στην ανθρωπότητα τι θα πει εννοιολογική σκέψη και πάνω απο όλα κριτική ικανότητα,δεν το θεωρώ αρνητικό

    Μου αρέσει!

   2. φιλε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ τα σχόλια που έκανες αφορούσαν μια άποψη ενός τούρκου συγγραφέα ( αν δεν κάνω λάθος ) οπότε η εξήγηση που μου δίνεις ( να το ψάξει κάποιος πριν …) είναι ανέφικτη . Εκτός αυτού τα προσάρμοσες όλα στην ελληνική πραγματικότητα και πλέον ζητάς έναν νόμο που κατά βάση σου απαγορεύει την έρευνα και άρνηση καθώς και την ελευθέρια λόγου και έκφρασης . ήδη το έχεις ασπαστεί το εν λόγω νομοσχέδιο αφού καταδικάζεις έναν συγγραφέα και το olympia που το αναδημοσίευσε το άρθρο χωρίς ωστόσο να έχεις ψάξει για το αν στέκει ή όχι. αν βέβαια σε πείραξε τόσο οτι τούς τσουβαλιάζει όλους και δεν λέει π.χ. το 95% τότε οκ … αλλά και πάλι είμαι εναντίον ενός τέτοιου νόμου …αν μη τι άλλο θεωρείται οτι είμαστε η ο στερεί χώρα την δημοκρατίας μα πάνω από όλα σίγουρα είμαστε η χώρα της ελευθερίας . κάθε τι που μας στερεί την ελευθερία πρέπει να μας βρεί απέναντι του . και ελευθερία σημαίνει οτί και ο αγράμματος και ο αμόρφωτος και ο φανατικός και όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν άποψη απλά και εσύ είσαι ελεύθερος να την αγνοήσεις …αυτα

    Μου αρέσει!

  3. Τὸ τὶ εἶναι τὸ Ἰσλάμ,φαίνεται ἀπὸ αὐτά ποὺ κάνει.

   Ὁ ἀντιρατσιστικὸς ἄν ψηφισθῆ(ποὺ θὰ ψηφισθῆ διότι οἱ πολιτικοί μας εἶναι ἠλίθιοι) τὸ μῖσος κατὰ ὡρισμένων μειονοτήτων,ἰδιαιτέρως ἀπὸ αὐτήν τὴν μειονότητα ποὺ τὸ ζητᾶ,θὰ χτυπήση ταβάνι.

   Ἄστιο ἐλεύθερο καὶ θὰ ξεθυμάνη.

   Μου αρέσει!

 4. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τουρκοποιεί την Θράκη: Κλείνει η τελευταία ελληνόφωνη εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης
  Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014 – 19:37 11

  Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τουρκοποιεί την Θράκη: Κλείνει η τελευταία ελληνόφωνη εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης

  Την ίδια στιγμή που η ελλαδική συγκυβέρνηση της διαφθοράς και του μνημονίου χρηματοδοτεί την ανέγερση τζαμιών και υποστηρίζει απροκάλυπτα την δράση των τούρκων στη Θράκη, κάθε ίχνος Ελληνισμού σβήνει από την Πόλη, την κάποτε πηγή πολιτισμού μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας. Σαφέστερα, η ελληνόφωνη εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης «Απογευματινή», που ήταν και η μοναδική ελληνόφωνη εφημερίδα, κλείνει μετά από 88 χρόνια λειτουργίας λόγω έλλειψης πόρων. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Μ. Βασιλειάδης υποστήριξε πως πλέον δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το ελληνικό κράτος, ενώ οι δωρεές συνδρομητών, με τα νέα οικονομικά δεδομένα, είναι ελάχιστες.

  Η ελλαδική κυβέρνηση λοιπόν, που μόνο ελληνική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, βρίσκει τους απαραίτητους πόρους για να χρηματοδοτήσει το Τζαμί των πλουτοκρατών και να υποστηρίξει κάθε είδους «δρώμενα» στη Θράκη. Εντούτοις, όταν παρουσιάζεται ανάγκη για την υποστήριξη του εκτός συνόρων ελληνισμού, η ηγεσία δηλώνει πως υπάρχει έλλειψη χρημάτων. Σε περιπτώσεις ωστόσο που ξεριζώνεται κάθε ελληνικό στοιχείο, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες και συναισθηματικά φορτισμένες περιοχές, όπως η Πόλη, μάλλον μιλάμε για έλλειψη συνείδησης και πλεόνασμα ανθελληνισμού.

  από τήν σελίδα τής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

  Μου αρέσει!

 5. Σχετικα με τις θρησκειες ειμαι καθετος. Δεν ειναι δυνατον ενας νοημων Ανθρωπος του 21 αιωνα να πιστετυει σε θρησκεια????? Να φοβατε τον Θεο ??? Να θεωρει την γυναικα κατωτερη και να την χρησημοποιει για τις βιολογικες και κομπεξικες αναγκες του ,προκειμενου να δειξει οτι ο Αντρας ειναι ανωτερο ΟΝ/?????Απο που και ΠΩς///????Αυτες δεν ειναι θρησκειες ειναι φαυλοκρατουμενα λομπι .ΑΠΟΡΩ πως μια γυναικα ανηκει σε αυτες θρησκειες?????Ισως ει ναι ζωα η μαζοχες/…….ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ
  ςςςς ςςςς

  Μου αρέσει!

 6. Δεν θα ασχοληθω με το Ισλαμ,ειναι οπως τα λεει το αρθρο.Αυτο που με ενοχλει ειναι το τσουβαλιασμα της ορθοδοξιας με τις αλλες θρησκειες απο αμορφωτους οι οποιοι θελουν να εκφρασουν την γνωμη τους αλλα οχι την γνωση τους.Αυτη ειναι η ημιμαθεια,η καταντια του ελληνα που εν ετη 2014 δεν εχει καταλαβει απιλυτως τιποτα.Κριμα απλα.

  Μου αρέσει!

  1. ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

   Ὄχι ἁπλῶς μὲ ἐνοχλεῖ τὸ τσουβάλιασμα μὲ τὶς ἄλλες θρησκεῖες ἀλλὰ μὲ ἐνοχλεῖ καὶ τὸ τσουβάλιασμα μὲ τὰ ἄλλα δόγματα.

   Μου αρέσει!

 7. Αυτά που γνωστοποιεί το άρθρο είναι απόλυτα σωστό κι εμείς οι κάτοικοι του Αγ.Παντελεήμονα το έχουμε ζήσει στην πράξη, χωρίς ωστόσο ούτε οι κυβερνώντες ή οι *αντιπολιτευόμενοι* να *γνωρίζουν* τι γίνεται 100 μέτρα από την βολή, κατά δήλωση του τότε υπουργού δημόσιας τάξης, κατά κόσμον χρυσοχοίδη.Αυτός ούτε διαβάζει,ούτε ξέρει τι του γίνεται, πάντα κατά δήλωσή του…
  Αναγκαστήκαμε λοιπόν να ζήσουμε την διαμάχη σουνιτών και σιιτών, από την πρώτη μέρα την εισβολής τους στο κέντρο των Αθηνών, με τα καθημερινά μαχαιρώματα μεταξύ τους και όπως έχω ξαναγράψει ,τα ξημερώματα οι υπάλληλοι του δήμου μάζευαν τα αίματα από τις πλατείες και τα νοσοκομεία δέχονταν τους τραυματίες ή τους σκοτωμένους.
  Αυτά σε καθημερινή βάση.
  Οπως ήταν επόμενο, οι σιίτες οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι και ομολογουμένως καλοί και ήρεμοι άνθρωποι, αναγκάσθηκαν να φύγουν, τρομοκρατημένοι από την βία ή καλύτερα λύσσα των σουνιτών, οι οποίοι πια, έχουν κατακλύσει την χώρα μας.
  Οτιδήποτε μουσουλμανικό κυκλοφορεί στην πρωτεύουσα ή την επαρχία είναι σουνίτικο(καλυμμένο), με αποτέλεσμα όλες πια οι μουσουλμάνες ακόμη και τα μικρά παιδιά, να κυκλοφορούν με μαντήλες ή μπούρκα με καλυμμένα τα μάτια, κυρίως την νύχτα και να εφαρμόζεται η σαρία συνοδεία κλειστών στομάτων, κάτι που η αστυνομία των περιοχών αυτών γνωρίζει, αλλά που αντιμετωπίζει την πλήρη αδιαφορία από τα κεντρικά.
  Αυτό που γίνεται στην πρωτεύουσα και που νομίζετε (γιατί είναι καλυμμένο -κι εμείς μέρα με την μέρα το ανακαλύπτουμε-) ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα θα είναι ο αυριανός κύριος εφιάλτης των Ελλήνων, που προστατεύεται από τους υποστηρικτές του σόρος και του σύριζα (μελλοντικής κυβέρνησης).
  Ο κίνδυνος για την πατρίδα μας είναι κάτι παραπάνω από ορατός, εφόσον οι σουνίτες έχουν υπερισχύσει των σιιτών, αλλά και οι κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν ευνοήσει την εξάπλωσή τους, με αποτέλεσμα να είναι μια πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον, για ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες και όχι μόνον σε μία μερίδα.
  Συμπέρασμα λοιπόν, ότι και το σουνίτικο σκυλολόι στην Ελλάδα, προστατεύεται και ανδρώνεται από το εβραίικο, ντόπιο και διεθνές…

  Μου αρέσει!

 8. XVIII – 102.
  Do the Unbelievers think that they can take my servants as protectors besides me.? Verily we have prepared HELL for the unbelievers for (their) entertainment.!!!
  Κεφαλαιον XVIII εδαφιον 102.
  Οι Απιστοι αν νομιζουν οτι θα χρησιμοποιησουν τους υπηρετες μου σαν προστατες (ασπιδα) διπλα μου (κοντα μου).? Αληθως εχουμε προετοιμαση ΚΟΛΑΣΗ για τους απιστους (αυτους) διασκεδαση η ψυχαγωγια.!!!
  Δλδ,! ο Μωαμεθανισμος εχει και τμημα (τζιχαντιστες) για την ψυχαγωγια των απιστων.???

  Μου αρέσει!

 9. Ρέέέέέέέέέ, μού έχετε πρήξει τά ούμπαλα μέ τους τουρκαλάδες.

  Από τόν κάθε κοπρίτη …»άθεος συγγραφέας..» , ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΝ,
  περιμένετε νά μάθετε τί σόϊ πράμμα είναι «εξαπανέκαθεν» οι τουρκαλάδες ?

  ή μήπως ο καλομαθημένος κωλαράκος σας …ευελπιστεί νά .. εξανθρωπισθούν ?

  Ρέέέέέ, κυττάχτε νά δήτε ΕΣΕΙΣ τί μπορήτε νά κάνετε μ΄ αυτούς τούς σκατογείτονες πούχουμε μπλέξει,

  καί αφήστε τά επαναλαμβανόμενα μυξοκλάμματα …..

  Ειδ΄άλλως, σάς (μάς) βλέπω στά σίγουρα νά ξανα-μανα-κλαψουρίζετε γιά …γενοκτονίες καί …εθνικές συμφορές…..

  ΣΤΡΑΤΟ, ρέέέέέ΄, ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, ρέέέέέέέ,
  όχι φραπέδες, λούφα καί καλοπέραση,
  μέ τά μεταξωτά βρακάκια τών …ΣυριΖώων ,
  ΚΑΙ τά σικέ κωλοκουνήματα τού Κασιδιάρη εναντίον τών πινακίδων τής Πεντέλης…….!

  Μου αρέσει!

 10. Σιγουρα όλοι οι μουσουλμάνοι δεν είναι δολοφόνοι ,όπως αλλο τόσο είναι σίγουρο ότι λόγω του τεράστιου πλέον αριθμού τους, της ιστορίας τους, του «πολιτισμού»τους και κυρίως της δυνατότητας που τους δίνει το Κοράνι(είναι μεγάλο πράγμα να σου λένε σφάξε άπιστους και θα πας στον Παράδεισο ,σε συγκριση με το Χριστό που σου λέει αν σε χτυπήσουν στο ένα μάγουλο γύρνα και το άλλο ή το Αγάπα τον εχρθό σου) είναι οι πιο «εύκολοι» στο να κάνουν μαζικές δολοφονίες χωρίς να νιώθουν καθόλου τύψεις. Σε ότι αφορά τους Τούρκους ο Χίτλερ είναι «μικρός» για να συγκριθεί μαζί τους!

  Μου αρέσει!

  1. .Στέφανος εξ ακανθών

   ..σε συγκριση με το Χριστό που σου λέει αν σε χτυπήσουν στο ένα μάγουλο γύρνα και το άλλο ή το Αγάπα τον εχρθό σου)……

   Ἄκου ἀγαπητέ,

   ἐπειδὴ τὰ εὐαγγέλλια γράφτηκαν μερικοὺς αἰῶνες μετὰ Χριστὸν πιστεύω ὅτι αὐτὰ εἶναι σφῆνα τοῦ Παύλου ποὺ ἤθελε ὑποταγὴ στὴν Pax Romana.
   Ἡ δημιουργία τῆς θρησκείας ὠφείλεται στὸν Παῦλο,καὶ ἡ διδασκαλία στὸν Ἰησοῦ.

   Ἕνας ποὺ μπαίνει ἔξαλλος στὸν Ναὸ καὶ τὰ κάνει λίμπα δὲν ξεστομίζει τέτοια ἀφύσικα,διότι οὔτε τὸ μάγουλο γυρίζεις διότι τότε εἶσαι μαζώχας,οὔτε τὸν ἐχθρό σου,ποὺ σοῦ ξεκλήρισε τὴν οἰκογένεια ἀγαπᾶς.

   Μου αρέσει!

 11. Γιατί συνεχίζετε να παρερμηνεύετε τα εδάφια του Κορανίου και να τα εμφανίζετε αποσπασματικά; Όλα αυτά που γράφετε, έχουν απαντηθεί από τους μουσουλμάνους. Με λίγο ψάξιμο, θα είχατε βρει τις απαντήσεις στα κείμενα που δημοσιεύετε (αποσπασματικά και εκτός περιεχομένου)

  Τα παράδοξα του Κορανίου;
  http://alialyunani.wordpress.com/2013/04/26/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85/

  Μου αρέσει!

 12. Οι ανόητοι επικριτές του Ισλάμ και υποστηρικτές του Χριστιανισμού ισχυρίζονται ότι ο Χριστιανισμός κάλεσε προς απελευθέρωση των δούλων και κατάργηση της δουλείας, επειδή οι “άγιοι” και οι πατέρες του Χριστιανισμού έγραψαν κατά της δουλείας. Ακόμα όμως και αν είναι έτσι, ακόμα και αν έγραψαν κατά της δουλείας (και όντως ορισμένοι το έκαναν), ξεχνάνε ότι στα ιερά του βιβλία η δουλεία θεμελειώνεται με κάθε τρόπο. Ας δούμε όμως μερικά εδάφια από τη Βίβλο, από την Παλαιά και από την Καινή Διαθήκη, για να θυμηθεί ο πρώην μουσουλμάνος (και νυν Χριστιανός) κάποια πράγματα που φαίνεται ότι ξεχνάει (επίτηδες;):

  “Και ο δούλος σου και η δούλη σου, όσους κι αν έχεις, από τα έθνη που είναι γύρω σας, απ’ αυτά θα αγοράζεις δούλον και δούλη. Κι ακόμα, από τους γιους των ξένων, που παροικούν μεταξύ σας, απ’ αυτούς θα αγοράζετε, και από τις συγγένειές τους, που βρίσκονται μεταξύ σας, όσοι γεννήθηκαν στη γη σας· και θα είναι σε σας για ιδιοκτησία Και θα τους έχετε κληρονομιά για τα παιδιά σας, ύστερα από σας, για να τους κληρονομήσουν ως ιδιοκτησία· δούλοι σας θα είναι παντοτινά· όμως, επάνω στους αδελφούς σας, τους γιους Ισραήλ, δεν θα εξουσιάζετε, ο ένας επάνω στον άλλον, με αυστηρότητα..” (Λευιτικό, 25:44-46).

  “ΚΑΙ αν κάποιος χτυπήσει τον δούλο του ή τη δούλη του με ράβδο και πεθάνει κάτω από τα χέρια του, οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί.. Αν, όμως, ζήσει μία ημέρα ή δύο, δεν θα τιμωρηθεί· επειδή είναι δικό του χρήμα” (Έξοδος, 21:20-21).

  Όμως, όπως είχαμε πει, ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) διέταξε να ελευθερωθεί μια σκλάβα μόνο και μόνο γιατί ο αφέντης της τόλμησε να τη χτυπήσει στο πρόσωπο (Sahih Muslim, book 15, no. 4082;).

  “Και τώρα, θανατώστε από τα παιδιά όλα τα αρσενικά, θανατώστε ακόμα και όλες τις γυναίκες, όσες γνώρισαν άνδρα, που κοιμήθηκαν μαζί του. Όλα όμως τα μικρά κορίτσια, όσα δεν γνώρισαν κοίτη άνδρα, φυλάξτε τα για τον εαυτό σας ζωντανά” (Αριθμοί, 31:17-18).

  “ΟΤΑΝ βγεις να πολεμήσεις τους εχθρούς σου, και ο Κύριος ο Θεός σου τους παραδώσει στα χέρια σου, και πάρεις απ’ αυτούς αιχμαλώτους,και δεις ανάμεσα στους αιχμαλώτους μια όμορφη γυναίκα, και την επιθυμήσεις, για να την πάρεις στον εαυτό σου για γυναίκα, τότε, θα τη φέρεις στο σπίτι σου, και θα ξυρίσει το κεφάλι της, και θα κόψει τα νύχια της· και θα βγάλει τα ενδύματα της αιχμαλωσίας της από πάνω της, και θα καθήσει στο σπίτι σου, και θα κλάψει τον πατέρα της και τη μητέρα της έναν ολόκληρο μήνα· και ύστερα θα μπεις μέσα σ’ αυτή, και θα είσαι άνδρας της, κι εκείνη θα είναι γυναίκα σου. Και αν συμβεί να μη ευχαριστιέσαι σ’ αυτήν, τότε θα την εξαποστείλεις ελεύθερη· και δεν θα την πουλήσεις για ασήμι, δεν θα την εμπορευθείς, επειδή την ταπείνωσες” (Δευτερονόμιο, 21:10).

  Για να δούμε τώρα τί λέει ο Απόστολος Παύλος στην Καινή Διαθήκη. Αφού λοιπόν πρώτα (και σωστά) λέει ότι δεν υπάρχουν πλέον ελεύθεροι και δούλοι (και πράγματι στα ‘μάτια’ του Θεού η αξία βρίσκεται στην Πίστη και στην καρδιά), η υποκρισία του αποκαλύπτεται στη συνέχεια όταν λέει:

  “ΟΣΟΙ είναι κάτω από ζυγό δουλείας, ας θεωρούν τούς κυρίους τους άξιους κάθε τιμής, για να μη δυσφημείται το όνομα του Θεού και η διδασκαλία” (Α Τιμόθεου, 6:1),

  “Οι δούλοι, υπακούτε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβο και τρόμο, με απλότητα της καρδιάς σας, σαν στον Χριστό” (προς Εφεσιους 6:5),

  “Tους δούλους να τους νουθετείς να υποτάσσονται στους δικούς τους κυρίους, να τους ευαρεστούν σε όλα, να μη αντιμιλούν” (Τίτος 2:9),

  “Οι δούλοι, υποτάσσεστε με κάθε φόβο στους κυρίους σας, όχι μονάχα στους αγαθούς και επιεικείς, αλλά και στους διεστραμμένους” (Α Πέτρου 2:18).

  Οι Χριστιανοί κατήγοροι του Ισλάμ δικαιολογούν τα παραπάνω λέγοντας ότι ο Παύλος δεν ήθελε να θεωρηθεί ο Χριστιανισμός ως ένα κοινωνικό κίνημα που καλεί στην απελευθέρωση (βλ. Αγουρίδης Σάββας, “Αποστόλου Παύλου Πρώτη προς Κορινθίους Επιστολή”, Θεσσαλονίκη 1982, εκδ. Πουρναράς, σελ. 120-122). Αστειότητες.

  Στην Α’ προς Κορινθίους Επιστολή ο Παύλος λέει: “Ας μένει ο καθένας στην κατάσταση που ήταν όταν δέχτηκε την κλήση του Θεού. Ήσουν δούλος όταν σε κάλεσε; Μη νοιάζεσαι γι’ αυτό. Και αν ακόμα έχεις τη δυνατότητα να γίνεις ελεύθερος, προτίμησε μάλλον αυτό που είσαι. Γιατί όποιος δέχτηκε την κλήση του Κυρίου όντας δούλος, απελευθερώθηκε απ’ τον Κύριο” (Α’ προς Κορινθίους, 7:20-22) ενώ παρακάτω στο εδάφιο 23 λέει: “μην υποδουλώνεστε σε ανθρώπους”. Τί μας λέει δηλαδή ο Παύλος; Λέει ότι όποιος ήταν δούλος και έγινε Χριστιανός, απελευθερώθηκε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και όχι κυριολεκτικά και καλεί τους Χριστιανούς να μην υποδουλώνονται στους ανθρώπους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ και ΟΧΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ. Το ίδιο λέει και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος: “Δεν βλάπτει αυτή η δουλεία αγαπητέ [η σωματική] αλλά η φυσική δουλεία, αυτή της αμαρτίας” (ΙΘ’ Ομιλία εις την Α’ προς Κορινθίους Επιστολή).

  Αν και συμφωνώ απολύτως στο ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να γίνονται δούλοι των παθών τους και των αμαρτιών, εντούτις βλέπουμε ότι ο Παύλος ΔΕΝ ΚΑΛΕΙ ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ και σε κατάργηση της δουλείας και ότι αυτό που λέει ότι δεν υπάρχουν ελεύθεροι και δούλοι το εννοεί πνευματικά και όπως είδαμε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Άλλωστε στην επιστολή του Παύλου προς τον Φιλήμονα (στην Καινή Διαθήκη) ο Παύλος κάλεσε μεν τον Φιλήμονα να υποδεχτεί με καλό τρόπο και ευγένεια τον δούλο του Ονήσιμο -ο οποίος είχε δραπετεύσει από το αφεντικό του στην Έφεσο και είχε καταφύγει στον Παύλο στη Ρώμη- αλλά ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.

  Τι λέει ο Ιησούς; Σύμφωνα με την Κ.Δ. φέρεται προωθεί τον ξυλοδαρμό του δούλου στην παρακάτω παραβολή, όπου ναι μεν τα λόγια είναι μεταφορικά (και όχι κυριολεκτικά), δείτε όμως τι λόγια χρησιμοποιούνται:

  “Ο κύριος εκείνου τού δούλου θα έρθει σε ημέρα που δεν προσμένει, και σε ώρα που δεν ξέρει· και θα τον αποχωρίσει, και θα βάλει το μέρος του μαζί με τους απίστους. Και εκείνος ο δούλος, που γνώρισε το θέλημα του κυρίου του, αλλά δεν ετοίμασε ούτε έκανε σύμφωνα με το θέλημά του, θα δαρθεί πολύ. Αλλά, όποιος, ενώ δεν γνώρισε, όμως έπραξε άξια δαρμών, θα δαρθεί λίγο. Και σε όποιον δόθηκε πολύ, πολύ θα ζητηθεί απ’ αυτόν· και σε όποιον είναι εμπιστευμένος πολύ, περισσότερο θα απαιτήσουν απ’ αυτόν” (Λουκάς, 12: 46-48).

  Η αγορά και το δουλεμπόριο λοιπόν περιγράφεται τέλεια στη Βίβλο. Ο δούλος δεν έχει σχεδόν καμία τύχη να ελευθερωθεί. Περιγράφεται σαν ιδιοκτησία παντοτινή και σαν ιδιοκτησία κληρονομείται. Όσοι γεννιούνται στην γη γίνονται δούλοι. Μπορείς να αγοράσεις από οποιοδήποτε έθνος δούλο ή δούλα, αρκεί να μην είναι Ισραηλίτης. Βλέπουμε ότι ο δούλος εδώ μπορεί να αποκτηθεί ανά πάσα στιγμή. Στο Ισλάμ από την άλλη ο δούλος είναι ο αιχμάλωτος πολέμου ο οποίος ελευθερώνεται είτε με λύτρα είτε σαν χάρη όπως είδαμε παραπάνω.

  Αν κάποιος σπάσει στο ξύλο τον δούλο του ή την δούλα του με ραβδί και πεθάνει, θα τιμωρηθεί (δεν γνωρίζουμε πως). Αν όμως ο ζήσει για ακόμα μία ή δύο ημέρες, ΔΕΝ τιμωρείται γιατί σύμφωνα με τη Βίβλο ο δούλος είναι σαν τα χρήματα του. Ιδιοκτησία του.

  ;;;

  http://alialyunani.wordpress.com/2013/04/26/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85/

  Μου αρέσει!

 13. Ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) είχε πει ότι απαγορεύεται σε εμπόλεμη περίοδο να σκοτώνεται παιδί, γυναίκα, μοναχός, γέρος, άρρωστος, ανάπηρος, (όσο δεν πολεμούν και δεν προκαλούν σε βιαιοπραγίες κατά Μουσουλμάνων) (Sahih Bukhari, 2307) και ο αλλάμα Σάλεχ ιμπν Φάουζαν αλ Φάουζαν (ραχίμαχουλλάχ) σχολιάζοντας το Κορανικό εδάφιο 9:6 “Κι αν κανείς απ’ τους ειδωλολάτρες σου ζητήσει άσυλο, παραχώρησε του το, ώστε να μπορεί ν’ ακούει τα Λόγια του ΑΛΛΑΧ κι έπειτα συνόδεψε τον (σε μέρος) όπου μπορεί να έχει ασφάλεια. Κι αυτό, γιατί είναι ένας λαός που αγνοεί” είπε ότι ο ηγέτης των Μουσουλμάνων, σε εμπόλεμη κατάσταση, συνιστάται να προστατέψει τους πολυθεϊστές και τους εχθρούς των Μουσουλμάνων, εφόσον του ζητηθεί, και εφόσον εξυπηρετεί έχοντας ωφέλεια, και κυρίως να ακούσει τα λόγια του ΑΛΛΑΧ (‘εισαγωγή στην νομολογία’, τόμος 1, σελ 478).

  Το Κοράνι και το Ισλάμ δεν είναι σαν την Χριστιανική Βίβλο που καλεί στην παιδοκτονία, στη γενοκτονία και την καταστροφή, παράδειγμα:

  «και τώρα, θανατώστε από τα παιδιά όλα τα αρσενικά, θανατώστε ακόμα και όλες τις γυναίκες, όσες γνώρισαν άνδρα, που κοιμήθηκαν μαζί του όλα, όμως, τα μικρά κορίτσια, όσα δεν γνώρισαν κοίτη άνδρα, φυλάξτε τα για τον εαυτό σας ζωντανά» (Αριθμοί, 31:17-18).

  Ας κάνω άλλη μία αναφορά στα Χριστιανικά διδάγματα της Βίβλου περί πολέμου, για παράδειγμα ο Ιησούς λέει (μιας και είναι ο θεός κατά τους Χριστιανούς):

  «αν, όμως, δεν κάνει ειρήνη μαζί σου, αλλά σε πολεμήσει, τότε θα την πολιορκήσεις· και αφού ο Κύριος ο Θεός σου την παραδώσει στα χέρια σου, θα πατάξεις όλα τα αρσενικά της με μάχαιρα· και τις γυναίκες, και τα βρέφη, και τα κτήνη, και όλα όσα βρίσκονται στην πόλη, όλα τα λάφυρά της θα τα πάρεις για τον εαυτό σου· και θα τρως τα λάφυρα των εχθρών σου, όσα ο Κύριος ο Θεός σου έδωσε σε σένα. Έτσι θα κάνεις σε όλες τις πόλεις, που είναι πολύ μακριά από σένα, που δεν είναι από τις πόλεις των εθνών αυτών· από τις πόλεις, όμως, αυτών των λαών, που ο Κύριος ο Θεός σου δίνει σε σένα ως κληρονομιά, δεν θα αφήσεις ζωντανό κανένα από εκείνα που έχουν πνοή· αλλά, θα τους εξολοθρεύσεις κατακράτος, τους Χετταίους, και τους Αμορραίους, τους Χαναναίους, και τους Φερεζαίους, τους Ευαίους, και τους Ιεβουσαίους, καθώς σε πρόσταξε ο Κύριος ο Θεός σου» (Δευτερονόμιο, 20:10-17).

  «Και ο Σαμουήλ είπε στον Σαούλ: Εμένα έστειλε ο Κύριος να σε χρίσω βασιλιά επάνω στον λαό του, στον Ισραήλ’ τώρα λοιπόν άκουσε τη φωνή των λόγων του Κυρίου. Έτσι λέει ο Κύριος των Δυνάμεων: Θα εκδικηθώ όσα έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, ότι του αντιστάθηκε στον δρόμο όταν ανέβαιναν από την Αίγυπτο. Πήγαινε τώρα και πάταξε τον Αμαλήκ και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει και μην τους λυπηθείς αλλά θανάτωσε και άντρα και γυναίκα και παιδί και βρέφος που θηλάζει και βόδι και πρόβατο και καμήλα και γαϊδούρι. Και ο Σαούλ κάλεσε τον λαό και τους απαρίθμησε στην Τελαίμ, 200.000 πεζοί και 10.000 άντρες του Ιούδα… Και ο Σαούλ πάταξε τους Αμαληκίτες από την Αβιλά μέχρι την είσοδο της Σουρ, που είναι απέναντι από την Αίγυπτο» (Α’ Σαμουήλ, 15:1-7).

  «Και η Ιεριχώ ήταν κλεισμένη και οχυρωμένη, εξαιτίας των γιων Ισραήλ. Κανένας δεν έβγαινε έξω και κανένας δεν έμπαινε μέσα. Και ο Κύριος είπε στον Ιησού: Να, παρέδωσα στο χέρι σου την Ιεριχώ και τον βασιλιά της και τους δυνατούς πολεμιστές. Και όλοι οι άντρες του πολέμου βαδίστε γύρω από την πόλη…Και κατά την έβδομη φορά, ενώ οι ιερείς σάλπιζαν με τις σάλπιγγες, ο Ιησούς είπε στον λαό: Αλαλάξτε, επειδή ο Κύριος σας παρέδωσε την πόλη και η πόλη θα είναι ανάθεμα στον Κύριο, αυτή και όλα όσα είναι μέσα σ’ αυτή. Μόνο στην Ραάβ την πόρνη θα διαφυλαχθεί η ζωή, σ’ αυτήν και σε όλους εκείνους που είναι μέσα στο σπίτι της μαζί της, επειδή έκρυψε τους κατασκόπους που είχαμε στείλει…Και ο λαός αλάλαξε όταν σάλπισαν με τις σάλπιγγες και καθώς ο λαός άκουσε τη φωνή των σαλπίγγων, τότε ο λαός αλάλαξε με έναν μεγάλο αλαλαγμό και το τοίχος κατέπεσε από τη βάση του και ο λαός ανέβηκε στην πόλη, κάθε ένας κατευθείαν μπροστά του και κυρίευσαν την πόλη. Και εξολόθρευσαν με μάχαιρα όλους όσους ήταν μέσα στην πόλη, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέροντας και βόδια και πρόβατα και γαϊδούρια…Και κατέκαψαν την πόλη με φωτιά και όλα όσα ήταν σ’ αυτήν» (Ιησούς του Ναυή, 6:1-24).

  «H Σαμάρεια θα αφανιστεί επειδή αποστάτησε από τον Θεό της. Θα πέσουν με ρομφαία. Τα νήπια της που θηλάζουν, θα συντριβούν και όσες είναι έγκυοι θα διασχιστούν» (Ωσηέ, 13:16).

  Και υπάρχουν και πολλά άλλα εδάφια όπως π.χ. Δευτερονόμιο, 2:31-35; Δευτερονόμιο, 3:2-6; Ιησούς του Ναυή, 8:24-26; κ.α. Οι Χριστιανοί θα πουν ότι τα παραπάνω εδάφια είναι από την Παλαιά Διαθήκη και άρα δεν τους αφορούν όμως ο Ιωάννης Χρυσόστομος που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους διδασκάλους και θεολόγους του Χριστιανισμού είπε: «Η Παλαιά Διαθήκη προδήλωσε την Καινή και η Καινή ερμήνευσε την Παλαιά. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό αλλά μοιάζουν με δύο υπηρέτριες που ακολουθούν τον Ένα Δεσπότη» (PG 50, 796;) και «Ο σκοπός λοιπόν και από τις δύο διαθήκες είναι ένας, η διόρθωση του ανθρώπου» (Σύνοψις της Παλαιάς τε και Καινής Διαθήκης). Αναρωτιέμαι, σε τί θα μπορούσε να ωφεληθεί ένας άνθρωπος διαβάζοντας τα παραπάνω; Και είναι πολύ σημαντικό επειδή εδώ δεν έχουμε απλώς την καταγραφή κάποιων φόνων και άσχημων γεγονότων αλλά παρουσιάζεται ο ίδιος ο Θεός να δίνει εντολές για γενοκτονίες και δολοφονίες γυναικών, παιδιών, ζώων κ.α. Ασφαλώς μπορώ να κατανοήσω ότι μία κοινωνία που ζούσε πριν 3.000 χρόνια θα είχε κάποιους νόμους διαφορετικούς και “σκληρούς” αλλά και πάλι όχι έναν άσπλαχνο και γεμάτο κακία θεό. Είτε δηλαδή αυτά βρίσκονται στην Παλαιά Διαθήκη είτε στην Καινή, αυτό δεν αλλάζει ότι -κατά τους Χριστιανούς- ο Θεός έδωσε σε κάποια στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας τέτοιες εντολές.

  Ας δούμε και άλλα 2 εδάφια όμως. Στο πρώτο φέρεται ο προφήτης Δαβίδ να δοξολογεί τον Θεό επειδή σκότωσε τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων, όταν ο λαός του Ισραήλ ήταν δούλοι στην Αίγυπτο: «Δοξολογείτε τον Κύριο επειδή είναι αγαθός, επειδή το έλεος του παραμένει στον αιώνα…..Αυτόν που πάταξε την Αίγυπτο στα πρωτότοκα της, επειδή το έλεος του παραμένει στον αιώνα» (Ψαλμοί, 136:1-10). Μάλιστα, η δολοφονία μικρών αθώων παιδιών είναι έλεος; Αίσχος. Ας δούμε όμως και ένα άλλο εδάφιο στο οποίο και πάλι ο προφήτης Δαβίδ φέρεται να παρακαλεί τον Θεό να καταστρέψει την αρχαία πόλη Βαβυλώνα και λέει: «Θυγατέρα της Βαβυλώνας που πρόκειται να ερημωθείς, μακάριος εκείνος που θα σου ανταποδώσει την ανταμοιβή των όσων έκανες σε ‘μας. Μακάριος εκείνος που θα πιάσει και θα ρίξει τα νήπια σου επάνω στην πέτρα!» (Ψαλμοί, 137:8-9).

  Όποια λοιπόν ερμηνεία και αν δώσουν οι Χριστιανοί, οι περιγραφές των γεγονότων, οι εντολές για γενοκτονίες και οι “δοξολογίες” μιλούν από μόνες τους.

  http://alialyunani.wordpress.com/2013/04/26/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85/

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s