ΑΝΑΠΤΥΞΗ ! Εκτός παιδικών σταθμών 40.000 παιδιά ! #StatheraMprosta #Success_Story

tumblr_n8nahlKDb91te78hco1_500.

netakias

Όπως σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης, με τα 160 εκατ. ευρώ που εξασφαλίσθηκαν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν μόλις 60.000 παιδιά. Παράλληλα, η απόφαση να χρηματοδοτηθούν οι δομές κατά 70%, επισήμανε, συνεπάγεται ότι περίπου το 30% του προσωπικού των δομών κινδυνεύει με απόλυση.

Κι αυτό, όπως διευκρίνισε, διότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, των οποίων η συνέχιση πιστοποιείται από τη συγχρηματοδότηση των δομών.

Σαράντα χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός δομών παιδικής φροντίδας τη σχολική χρονιά 2014-2015, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, Σ. Δανιηλίδης, κατά το σημερινό Δ.Σ. Συγχρόνως, τόνισε ότι 2.500-3.000 εργαζόμενοι στις δομές κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους.

14 σκέψεις σχετικά με το “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ! Εκτός παιδικών σταθμών 40.000 παιδιά ! #StatheraMprosta #Success_Story”

 1. Χωρίς να έχω γνώση των πρωτότυπων, υποθέτω ότι δεν θα αφήσουν 40.000 παιδιά εκτός δομών. Υποθέτω ότι ή οι εργαζόμενοι θα μοιραστούν τον προϋπολογισμό με συνέπεια την μείωση των μισθών τους, ή θα απολυθούν εργαζόμενοι με συνέπεια την αύξηση των ωραρίων για τους εναπομείναντες. Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ αν είχα να διαχειριστώ ένα συγκεκρικμένο ποσό.

  Η ανάπτυξη επίσης δεν ξέρω αν έρχεται, αλλά διαβάζω ότι θα υπάρξει μείωση στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ από 1/1/2015 επειδή θα καταργηθούν όλοι οι φόροι υπέρ τρίτων που πληρώνονται μέσω ΕΥΔΑΠ. Φόροι για κληρικούς, ένστολους, αλευράδες 🙂 και άλλους που δεν θυμάμαι. Καλώ λοιπόν όλους τους συμπολίτας αυτής της χριστιανορθόδοξης χώρας να διαμαρταρηθούν υπέρ των κληρικών και των ένστολων που πλήττονται βάναυσα από τέτοιου είδους μέτρα 🙂

  Μου αρέσει!

  1. Δεν τραβάει το καρότσι του Σαμαρ-@ss σας και έχετε βγεί στην γύρα να μας τα πρήξετε.

   Εσείς είσαστε δολοφόνοι μονο και μονο που λέτε κατι τέτοιες μπαρούφες:

   «… υποθέτω ότι δεν θα αφήσουν 40.000 παιδιά εκτός δομών..»

   Στα τέτοια τους αυτοί και εσείς μαζί. Οι φόροι υπερ τρίτων καραγκιοζάκο που θα κοπούν θα διαλύσουν τελείως τα ασφαλιστικά ταμεία.

   Δες μας λες κάτι για το χαράτσι της πατάτας της Ανανεώσιμης Ενέργειας που πρέπει να πληρώνουμε για να βάζει ο Μπόμπολας και ο Αλαφούζος ανεμογεννήτριες ή την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για αυτούς που δεν καταναλώνουν πολύ.

   Το ΕΣΠΑ που χρημοτοδοτεί τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους σταθμό. Το «κράτος» σας, το σαμαρικό, δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις οικογένειες ούτε για τους γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε σταθμό. Στην Πάτρα, ρε καραγκιοζάκο, μονο 30 θέσεις έχει και προνήπια μέσω έσπα και με αυστηρά κριτήρια. Ολοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν

   Αν μπορούσε αυτήν η κυβέρνηση να μας σκοτώσει ολους με μιας, θα το έκανε.
   Το κάνει φυσικά σιγά σιγά για να μην ξυπνήσουν τα γίδια..

   Μου αρέσει!

   1. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, οχι μόνο 2 που έβαλες εσύ.
    Σίγουρα όμως δεν ανήκω σε αυτήν που πραγματικά ανήκεις εσύ: σε αυτούς που έχουν
    σκ@τ@ για μυαλό.

    Μου αρέσει!

  2. back in black είπε

   Υποθέτω ότι ή οι εργαζόμενοι θα μοιραστούν τον προϋπολογισμό με συνέπεια την μείωση των μισθών τους, ή θα απολυθούν εργαζόμενοι με συνέπεια την αύξηση των ωραρίων για τους εναπομείναντες. Τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ αν είχα να διαχειριστώ ένα συγκεκρικμένο ποσό.

   Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων:

   Εσύ τώρα ανήκης στην συνομοταξία των ανθρώπων η των απάνθρωπων ;

   Μου αρέσει!

   1. Προτάσους προτάσους, το σε ποιά κατηγορία ανήκω θα το κρίνουν αυτοί που με διαβάζουν.
    Για την ώρα εγώ γράφω πρόταση με βάση τα δεδομένα που διαβάζω, από όσους με χαρακτηρίζουν και από το άρθρο δεν είδα κάποια πρόταση.

    Μου αρέσει!

   2. Θες πρόταση ;Ορίστε .
    Στην βουλή υπάρχει παιδικός σταθμός για τους γόνους των εθνοπατέρων μας -εθνομητέρων μας και των συγγενών τους ,υπαλλήλων της βουλής .
    Φαγητό τους προμηθεύει το Δ.Β.Α με την διαφορά πως επειδή είναι παιδιά ενός «ανώτερου θεού» υπάρχουν πάρα πολλά έξτρα στην διατροφη αλλά και αλλού ,πχ στο φαγητό τους παρέχονται εξωτικά φρούτα ,ευγενή ψάρια όπως σολωμός -πέστροφα , κρέας στους παιδικούς σταθμούς του Δ.Β.Α έχουν να δούνε από το 2010 ,αντιθέτως στον παιδικό της βολής έχουν μπουχτίσει στα φιλέτα και πολλά άλλα .
    Πρώτον κομμένα αυτά τα εξωφρενικά ,δεύτερον ο προϋπολογισμός της βολής που είναι πάνω από 200 εκατομμύρια τον χρόνο να μειωθεί στα μισά ,απολύοντας τουλάχιστον τα 2/3 των αχρείαστων υπαλλήλων -συγγενών και μειώνοντας τους μισθούς των βολευτών στα μισά και αυτά να φορολογηθούν ολόκληρα όπως σε όλους .
    Αυτά που θα εξοικονομηθούν φτάνουν και περισσεύουν για να τρώνε σολωμό και κρέας σε όλους τους παιδικούς την χώρας πάνω από 120.000 παιδιά .
    Χώρια που αρκούν να στελεχωθούν όπως πρέπει οι παιδικοί σταθμοί από υπαλλήλους με μόνιμη και σταθερή εργασία,δεν μπορεί ο Σαχλαμάρας την σταθερότητα να την ευαγγελίζεται όπου τον συμφέρει και όχι στις θέσεις εργασίας. 😉

    Μου αρέσει!

   3. Οι γονείς αυτών των 120.000 παιδιών που πλήττονται από αυτά τα απάνθρωπα μέτρα τι κάνουν; Εκλιπαρούν το Σαμαρά να τα λυπηθεί; Ή θα πάω εγώ ο άτεκνος να μπω μπροστάρης στο αντάρτικο να ρίξουμε την κυβέρνηση; Μέχρι λοιπόν να αποφασίσουν να ενεργοποιηθούν κι όχι να ενεργηθούν οι γονείς και εφόσον ο Σαμαράς δεν λάβει υπόψη του τη σαφώς καλύτερη δική σου πρόταση, ρίχνω κι εγώ τη δική μου ξώφαλτση 🙂

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s