ΒΟΜΒΑ! Η Ρωσία ξανανοίγει σούπερ βάση στην Κούβα για να κατασκοπεύει τις ΗΠΑ!

βομβαΌ,τι θερίζεις σπέρνεις και αυτό θα αρχίσουν να το καταλαβαίνουν καλά οι ΗΠΑ και όσοι αποφάσισαν να τα βάλουν με τη Ρωσία. Η αμερικανική προπαγάνδα εναντίον της Μόσχας, κυρίως στο ουκρανικό, προκάλεσε στοχευμένες και προσεκτικές κινήσεις απάντησης από τη Ρωσία. Η οποία, αφού αρχικά προχώρησε σε στρατηγικές συμφωνίες με την Κίνα, τώρα ξεδιπλώνει και τα πλάνα της για τη Λατινική Αμερική, με πρώτο σταθμό την Κούβα.

Μόσχα και Αβάνα έφτασαν σε συμφωνία σχετικά με την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων SIGINT στη Λούρδη της Κούβας – μια από τις μεγαλύτερες ξένες βάσεις της Ρωσίας αυτού του είδους – η οποία έκλεισε το 2001 λόγω οικονομικών προβλημάτων και υπό την πίεση των ΗΠΑ.

Όταν η βάση ήταν λειτουργική, οι εγκαταστάσεις ήταν επανδρωμένες με χιλιάδες στρατιωτικό και κατασκοπευτικό προσωπικό, δουλειά του οποίου ήταν να υποκλέψει τα μηνύματα που προέρχονται από και προς το έδαφος των ΗΠΑ και να παρέχει επικοινωνία για τα ρωσικά σκάφη στο δυτικό ημισφαίριο.

Η Ρωσία σκεφτόταν την επαναλειτουργία της βάσης από το 2004 και σφράγισε τη συμφωνία με την Κούβα την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο νησί, όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πολλαπλές πηγές.

«Μπορώ να πω ένα πράγμα: επιτέλους!» σχολίασε μία από τις πηγές στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η σημασία της κίνησης αυτής είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί.

Η εγκατάσταση στη Λούρδη, ένα προάστιο της Αβάνας που βρίσκεται μόλις 250km από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, άνοιξε το 1967. Στην κορύφωση του ψυχρού πολέμου ήταν το μεγαλύτερο κέντρο πληροφοριών σημάτων, που η Μόσχα λειτουργούσε σε μια ξένη χώρα, με 3.000 προσωπικό να το επανδρώνουν.

Από τη βάση, η Ρωσία μπορούσε να παρέμβει στις επικοινωνίες στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των απόρρητων ανταλλαγών μεταξύ των διαστημικών εγκαταστάσεων στη Φλόριντα και τα αμερικανικά διαστημόπλοια. Ο Ραούλ Κάστρο, ο τότε υπουργός Άμυνας της Κούβας, καυχήθηκε το 1993 ότι η Ρωσία έλαβε το 75% των σημάτων αντικατασκοπείας στην Αμερική μέσω της Lourdes, που ήταν πιθανώς μια υπερβολή, αλλά όχι και πολύ.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης η βάση υποβαθμίστηκε, αλλά συνέχισε τη λειτουργία της. Μετά την οικονομική κρίση στη Ρωσία το 1998, ήταν δύσκολο να διατηρήσει πολλά από τα παλιά περιουσιακά στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένης και της Lourdes. Στη σοβιετική εποχή Κούβα τη φιλοξένησε δωρεάν, αλλά ξεκινώντας από το 1992, η Μόσχα έπρεπε να πληρώνει στην Αβάνα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, συν τις λειτουργικές δαπάνες, για να κρατήσει την εγκατάσταση ανοιχτή.

Официальный визит В.Путина на Кубу

Ένα πρόσθετο χτύπημα ήρθε τον Ιούλιο του 2000, όταν η αμερικανική Βουλή πέρασε το Russian-American Trust and Cooperation Act, ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε στην Ουάσιγκτον την αναδιάρθρωση οποιουδήποτε ρωσικού χρέους στις ΗΠΑ, εκτός αν η εγκατάσταση στη Lourdes έκλεινε.

Η Μόσχα το έπραξε το 2001 και έκλεισε επίσης τη στρατιωτική βάση της στο Cam Ranh του Βιετνάμ Cam Ranh, με τις δύο κινήσεις να αναφέρονται ως σημαντικά βήματα για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των Αμερικανών. Όμως, σύμφωνα με τα λόγια μιας στρατιωτικής πηγής που επικαλείται η Kommersant, οι ΗΠΑ «δεν εκτίμησαν τη χειρονομία καλής θέλησής μας».

Καμία λεπτομέρεια από το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης, η οποία φιλοξενεί σήμερα ένα υποκατάστημα του Πανεπιστημίου Επιστήμης της Πληροφορίας της Κούβας, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη.

Ένα από βασικά νέα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν στην Αβάνα, ήταν η διαγραφή από τη Μόσχα του μεγαλύτερου μέρους του παλαιού χρέους της Κούβας προς τη Ρωσία. Η εγκατάσταση αναμένεται να απαιτήσει λιγότερο προσωπικό από ό,τι στο παρελθόν, καθώς ο σύγχρονος εξοπλισμός παρακολούθησης, μπορεί να κάνει πολλές λειτουργίες πλέον αυτόματα.

Με την εγκατάσταση στηνLourdes να λειτουργεί και πάλι, η Ρωσία θα έχει μια πολύ καλύτερη ικανότητα ροής πληροφοριών στο δυτικό ημισφαίριο.

«Επιστρέφοντας στην Lourdes τώρα, είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένο,» είπε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και συνταξιούχος συνταγματάρχης, Βίκτορ Murakhovsky, στην Kommersant.

«Η ικανότητα της ρωσικής δορυφορικής παροχής στρατιωτικών πληροφοριών, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά. Με ένα φυλάκιο τόσο κοντά στις ΗΠΑ, θα επιτρέψει στο στρατό να κάνει τη δουλειά του με λίγη προσοχή για το κλιμάκιο των διαστημικών SIGINT».

 

hellasforce.com

23 thoughts on “ΒΟΜΒΑ! Η Ρωσία ξανανοίγει σούπερ βάση στην Κούβα για να κατασκοπεύει τις ΗΠΑ!”

 1. Για ποιά Αμερική μιλάμε ;

  Για το οικονομικό ναυάγιο που ακόμη πιστεύει ότι με το ΝΑΤΟ και στις βάσεις θα κυριαρχίσει στον κόσμο ώς “περιούσιος λαός” ;

  Like

  1. Ξανά οι ίδιες παπαριές για να αναδείξουν τον “ξοφλημένο” πλέον Πούτιν ως στρατηλάτη.

   Ο αποτυχημένος χαφιές της Δυσής που έβλεπε ποδόσφαιρο όταν οι Ρώσοι της Ουκρανίας σφαγιάζονταν τώρα χρηματοδοτεί νέες διαφημιστικές καμπάνιες για να σώσει την εικόνα του.

   Γιατί τον θέλουν με εικόνα ισχυρού “στρατηλάτη”; Γιατί φτιάχνουν το “μπλοκ” του “κακού” για να προετοιμάσουν έναν ρόλο “καλού” για τους εαυτούς τους.

   Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι όταν πρέπει να κρίνουμε καταστάσεις είναι το εξής απλό.

   Όποιος θέλει να χτυπήσει πραγματικά τις ΗΠΑ και την Νέα Τάξη την “χτυπάει” στην οικονομία.

   Απαιτεί για παράδειγμα τα “χρωστούμενα” των τρισεκατομμυρίων που χρωστάνε οι ΗΠΑ στους κατόχους των ομολόγων τους.

   Ακριβαίνει το αέριο στην Γερμανία απειλώντας την ανταγωνιστικότητά της και άρα θέτει σε κίνδυνο τα δανεικά που έχει πάρει από την FED.

   Δεν σέβεται τα πνευματικά δικαιώματα και αλλάζει τις ισορροπίες στην παραγωγή.

   Όταν δεν τα κάνεις αυτά δεν απειλείς τις ΗΠΑ.

   Ότι έχει σχέση με στρατιωτικές κινήσεις, στρατηγικές, συμμαχίες κτλ βολεύουν τους Αμερικανούς και άρα όποιος τις επιχειρεί συμμετέχει σε αμερικανικούς σχεδιασμούς.

   Στην εποχή που οι ΗΠΑ βιώνουν την παρακμή τους τις ενισχύει όποιος δίνει αξία σε μια πανάκριβη στρατιωτική μηχανή η οποία δεν έχει πλέον κανέναν ρόλο.

   Αν ο Πούτιν “στήσει” ένα νέο “ψυχροπολεμικό” κλίμα θα “αναστήσει” πρώτα τις ΗΠΑ και λίγο θα βοηθήσει την Ρωσία.

   Αν ο Πούτιν “στήσει” σύστημα παρακολούθησης ή ακόμα και πυραυλικό σύστημα απέναντι από τις ΗΠΑ θα τις σώσει γιατί θα τους δώσει παγκόσμιο ρόλο με “κεφάλαιο” τον στρατό τους και τα χρήματα “ρεφενέ” όλων των υπολοίπων.

   Το κόλπο της Κούβας δεν είναι πρωτοφανές ούτε για τους Αμερικανούς ούτε για τους Ρώσους.

   Σε μια εποχή που ο ψυχροπολεμικός σχεδιασμός σχεδόν κατέρρεε κάποιοι είχαν προκαλέσει την κρίση των πυραύλων στην Κούβα.

   Ο Κένεντυ έγινε μάγκας και η Δύση διαιώνισε τον εχθρό της που δήθεν την “πλησίασε” στην αμερικανική “καρδιά” της.

   Τρομοκρατώντας τον κόσμο με πυρηνικό “όλεθρο” οι μπίζνες έγιναν όπως προβλεπόταν. Τα ναρκωτικά πλημμύρισαν τον Δυτικό κόσμο και οι σημερινοί τοκογλύφοι τότε έγιναν βαθύτατα πλούσιοι ως “πλύστρες” βρόμικου χρήματος.

   Με τα χρήματα των ναρκωτικών και των όπλων της ψυχροπολεμικής εποχής στήθηκε η σημερινή Νέα Τάξη των δανειστών και των “αγορών”.

   Κάτι ανάλογο επιχειρείται να γίνει και τώρα. Σε μια εποχή που δεν υπολογίζει κανένας τους Αμερικανούς γιατί η “πραμάτειά” τους έχει παλιώσει και δεν ενδιαφέρει κανέναν ….έρχεται ο χαφιές Πούτιν και την “ξαναγυαλίζει”.

   Θα στήσει μια “βάση” στην Κούβα και ξανά τα ίδια σενάρια τρόμου. Μέχρι και το Χόλυγουντ ελπίζει να βγάλει κανένα φράγκο.

   Ο Πούτιν δεν προστάτευσε τους Ρώσους της “αυλής” του και τώρα θα παραστήσει τον στρατηγό των πέντε ηπείρων και των επτακοσίων θαλασσών.

   Τα παιχνίδια τελειώνουν. Το τέλος τους θα έρθει γιατί το σύστημα είναι απολύτως κακοσχεδιασμένο.

   Κανένας οικονομικός “καρκίνος” του συστήματος δεν σώζεται με τις “ασπιρίνες” των στρατιωτικών λύσεων.

   Like

   1. “Απαιτεί για παράδειγμα τα “χρωστούμενα” των τρισεκατομμυρίων που χρωστάνε οι ΗΠΑ στους κατόχους των ομολόγων τους. ”

    Μόνο και μόνο αυτή η φράση αποδεικνύει οτι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς.

    Ανούσιο να συνεχίσει κανείς το διάβασμα παρακάτω.

    Like

   2. Αυτό το παπάρι που μόνο παπαριές γράφει, να πάρει τα κουβαδάκια του και να πάει σε άλλες παραλίες.

    Ούστ.

    Like

   3. Πάλι καλά που υπάρχει ο Καίσαρας και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

    Οι Αμερικάνοι είναι έτοιμοι για “ναυάγιο”, με το ζόρι τους κρατάνε στην επιφάνεια διότι θα παρασυρθούν άπαντες μαζί τους στον “βυθό”, μπαταρισμένη η “αυτοκρατορία, ξοφλημένος είναι και λαός της Αμερικής, τίποτα δεν έχει μείνει σε δημόσια χέρια, τον τεμαχισμό της Ελλάδας που εφαρμόζουν εδώ πέρα, τον εφάρμοσαν πρώτα στους ιθαγενείς της Αμερικής και μετά την έπαθαν οι ίδιοι από κάποιους πιο πονηρούς. Αυτή είναι η κατάληξη των πονηρών άλλωστε, πάντα θα βρίσκεται κάποιος πονηρότερος.
    Όσο για το μεγαλοστέλεχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων Πούτιν ότι και να πούμε είναι λίγο, ο άνθρωπος είναι καρικατούρα, στο άκουσμα του ονόματος του “τρέμει” μέχρι και ο Τσακ. Οι αποφάσεις που πήρε στην κρίση της Α. Ουκρανίας ήταν ολέθριες για τον ίδιο του τον λαό. Εκ του αποτελέσματος δηλαδή οι αποφάσεις του είχαν επιπτώσεις που μπορούν να μετρηθούν, πόσες ζωές Ρώσων έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής η παθητική στάση του Πούτιν; Πόσες ζωές στοίχισαν οι ενέργειες του; Γιατί “μάρσαρε” τον ρωσικό λαό της Ουκρανίας εφόσον είχε σκοπό να μην επέμβει ώστε να εμποδίσει το μακελειό του ρωσικού πληθυσμού από τους Ναζί που σιγοντάρει η Μέρκελ; Είναι δυνατόν να είναι τόσο βλάκας;

    Like

   4. Πορδολόγε σου είπα και σε άλλη “συνάντησή” μας ότι δεν σέβεσαι τον εαυτό σου “υπογράφοντας” τις σκέψεις σου με αυτό το “ψευδώνυμο”.

    Τέλος πάντων. Θα απαντήσω πιο πολύ για τους άλλους και όχι για σένα. Καθόλου δεν με απασχολεί αν δεν διαβάσεις το κείμενό μου.

    Έχεις δίκιο σε ένα πράγμα. Έγραψα το κείμενο βιαστικά γιατί έπρεπε να φύγω και δεν έγινα κατανοητός.

    Δεν ήθελα να “ανοίξω” το θέμα των ομολόγων και το άφησα πολύ γενικό. Ίσως δεν έπρεπε να το αναφέρω καθόλου αφού θεωρούσα πιο σημαντικά τα υπόλοιπα που γράφω.

    Αναφερόμουν στα BRICS και όχι μόνο στην Ρωσία. Τι ήθελα να πω; ΟΙ ΗΠΑ αυτήν την στιγμή με το δημόσιο χρέος τους -κρυφό ή φανερό- σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα στην πραγματικότητα τελούν υπό καθεστώς χρεοκοπίας.

    Απλα είναι ισχυροί και αποφεύγουν να υποστούν αυτό που θα πάθαιναν οι φτωχοί σε μια ανάλογη κατάσταση. Ενώ δεν πληρώνουν τα ομόλογά τους δεν φαίνονται ότι κάνουν στάση πληρωμών. Πως γίνεται αυτό;

    Αν προσέξεις κάθε λίγο και λιγάκι σε ανύποπτους χρόνους οι Κινέζοι ή οι Ιάπωνες ή οι Βραζιλιάνοι δέχονται “επιθέσεις” φιλίας από τις ΗΠΑ. Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ όπως ο Αντιπρόεδρος ή η Πρώτη Κυρία κάνουν επισκέψεις με στόχο την “φιλία”.

    Αυτό γίνεται συνήθως όταν “ωριμάζουν” τα αμερικανικά ομόλογα. Τι κάνουν; “Αγοράζουν” πίστωση χρόνου. Επιβαρύνοντας οικονομικά μια άσχημη κατάσταση “αγοράζουν” χρόνο.
    Αντικαθιστούν ώριμα “χαρτιά” με νέα “χαρτιά” με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις σε νέο “βάθος” χρόνου.

    Γιατί δέχονται οι πιστωτές τους; Γιατί φοβούνται τα χειρότερα. Όταν είσαι “φορτωμένος” με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα φοβάσαι την “στάση πληρωμών” των Αμερικανών ίσα με αυτούς αν όχι περισσότερο. Γιατί; Γιατί θα καταρρεύσουν οι τιμές και θα μείνεις με τα χαρτιά στα χέρια.

    Σε αυτόν τον χρόνο οι Αμερικανοί αγωνίζονται να βρουν μια λύση γιατί σε λίγο καιρό θα επιβαρυνθούν τα πράγματα σε βαθμό που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση.

    Αναζητούν τρόπο να “διαγραφούν” τα χρέη τους και για αυτό διαρρέουν συχνά πυκνά σενάρια μεγάλων πολέμων με Κίνες, Ρωσίες κτλ. Θα ήθελαν κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορούν να το κάνουν. Μέχρι τότε επαναλαμβάνουν διαρκώς την πρακτική της ανταλλαγής ομολόγων μέχρι να τους “φωτίσει” ο Θεός.

    Όταν λοιπόν στο κείμενο λέω να τους πιέσουν τα BRICS και κυρίως η Ρωσία στον τομέα της οικονομίας σε αυτά τα πράγματα αναφέρομαι. Να τους ωθήσουν σε στάση πληρωμών.

    Να τους οδηγήσουν στην χρεοκοπία ότι και αν σημαίνει αυτό και για τους ίδιους.

    Να τους χρεοκοπήσουν και να “ποντάρουν” στο γεγονός ότι οι ίδιοι ελέγχουν σχεδόν απόλυτα την παγκόσμια παραγωγή και άρα θεωρητικά έχουν πλεονέκτημα για την επόμενη ημέρα.

    Στην πραγματικότητα μιλάω για “πόλεμο”. Πραγματικό πόλεμο και όχι παιχνιδάκια με στρατιώτες και πράκτορες όπως αυτά που αρέσκεται να παίζει ο Πούτιν και οι Αμερικανοί.

    Οι ΗΠΑ αυτήν την στιγμή είναι “τελειωμένες” απολύτως. Εισάγουν τα πάντα και δεν παράγουν τίποτε απολύτως -πέρα από τα στρατηγικά προϊόντα- τα οποία όμως δεν αποδίδουν κέρδη στην συμβατική αγορά.

    Έχουν άπειρες “φούσκες” στην οικονομία τους. Από τα στεγαστικά δάνεια μέχρι τα φοιτητικά όλα είναι “κόκκινα”.

    Ένα υποτυπώδες σύστημα υγείας πήγε ο Ομπαμα να στήσει για να δώσει μερικές “ασπιρίνες” και δεν είχαν τα χρήματα να το στηρίξουν.

    Εκατομμύρια ανασφάλιστοι Αμερικανοί είναι μια “βόμβα” μέσα στην κοινωνία τους. Πόλεις χρεοκοπούν. Φώτα δεν ανάβουν. Σχολεία κλείνουν. Παροχή νερού δεν υπάρχει. Ολόκληρα προάστια εγκαταλείπονται από τους κατοίκους τους εξαιτίας του φόβου. Το πάλαι ποτέ βιομηχανικό Ντιτρόιτ θα γίνει σκηνικό για ταινίες τύπου Μad Max.

    Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ένα “σταυροδρόμι” της ιστορίας τους και αν δεν πάρουν τις σωστές αποφάσεις σύντομα θα περάσουν στον “πάγκο” της ιστορίας.

    Like

  1. Το να παριστάνεις τον νταή του πλανήτη στοιχίζει πολλά λεφτά.

   Η Αμερική αναγκαστικά έχει πλέον μαζευτεί.

   Το να κλείσει η ψαλίδα, δεν είναι κακό.

   Like

 2. Μαύρο δάκρυ ρίξε
  Δικερούλη,δώστα όλα.
  Τα δόντια του Πούτιν τρίξε
  που έφαγες τη φόλα.

  Σε πλησίασαν οι Ρώσοι
  ήρθαν στη δική σου γειτονιά,
  Ψαρεύουν,κιόλας με την πετονιά
  ότι προορίζεται για βρώση.

  Στάσου,λοιπόν,παράμερα
  και φόρεσε τα μαύρα.
  Τράβα στην Ιουδαική σου χάβρα
  αφού τελειώσεις με της κηδείας σου τα εννιάμερα.

  Like

   1. Γειά σου,φίλε μου Άρη,με τα ωραία σου.Ανέκαθεν,προσέβλεπαν στη Ρωσία όσοι απόλαυσαν τα “καλά” της Αμερικανοχούντας.

    Like

   2. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΟΤΕ Ο ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ

    Like

 3. το ξανθο γενοσ μεχρι να μας χαρισει την πολη θα εχουν ασπρισει τα μαλια του. θα εχει γινει λευκο γενοσ. ουστ ρε σλαυε. κρυψου μεσα στο χιονι στην Σιβηρια

  Like

 4. τελικα ο ανθρωπος ειναι..Θεικο φαινομενο!

  Οποιος εχει χρονια παρακολουθησει τα βηματα του…

  χρειαζεται να παρει χαπια!

  Like

 5. ΒΟΜΒΑ! Η Ρωσία ξανανοίγει σούπερ βάση στην Κούβα για να κατασκοπεύει τις ΗΠΑ!

  ============

  ρε, γιατι μου στεναχωρειτε τα….αμερικανο-πρακτορια μας ;;;;

  Like

 6. 36!! δισεκατομμυρια ΔΩΡΗΣΕ, η Ρωσσια στην Κουβα, απο χρεη και οφειλες, πολλες απο την εποχη της ΕΣΣΔ!!!!!!

  Ακομα μερικοι θελουν ευρ(ο)πη και τους φουστηδες γρινγκος, με σερβιρισμα ADL & AJC;;

  Ε, τοτε φατε μνημονιο αποψε, οπως ελεγαν οι αληθινοι αγωνιστες εναντια στην σημερινη χουντα, βλ. χρυση αυγη!!

  Like

 7. Ρε ..! πολύ κολόπαιδο αυτός ό Κάστρο

  Παίρνει εκατοντάδες εκατομμύρια (δολλάρια παρακαλώ) από τούς “φίλους” ,” συμμάχους” και “ομοιδεάτες”(καλά-καλά.. πρώην) Ρώσους , για την Lourdes, και αρνείται(!) να παραλάβει (για ιδεολογικούς λόγους..λέει)τα μισθώματα πού τού καταβάλουν κανονικότητα οι Αμερικάνοι επί δεκαετίες για το Guantanamo..!

  Ρε και πολύ κολόπαιδο αυτός ό Fidel σού λέω…

  Α!..και καπάκι, έχεις και τόν αυτιστικό αυτοκράτορα Ιούλιο να σού απλώνει και σεντόνια αναλύσεων , πεοπαλαμικής παλινδρόμισης,για το γεγονός(ουχί μόνον)

  Τι ευτυχία να ζείς σε αυτόν τόν τόπο…!

  Like

  1. Acuma ακόμα ο “στραβός” σε πληρώνει;

   Τελικά ο αντιγραφέας γιος του τρία βραβεία πήρε;

   Γιατί τρία άξιζε. Όσα και οι μισθοδοτούμενοι του πατέρα του.

   Σας κόψαν τους χαφιεδομισθούς και έχεις περιορίσει την ανώφελη παρουσία σου στο σάιτ;

   Like

   1. Εξασκήσου παιδάκι ΄μ ακόμη….παιδεύεσαι στην κορύφωση
    Αντε αγοράκι……πάρε και το άλλο IQ ραδικιού πού σχολιάζει από κάτω,μπάς και τα καταφέρεις…
    Πουδράρετε και τα κωλαράκια σας και practice-practise με πάθος…
    θα σας κάτσει..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s