ΡΟΥΠΕΛ: Οι νέες Θερμοπύλες απεναντι στα βάρβαρα ναζιστικά κτήνη. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΑ ΜΜ”Ε”!

20140406-084305.jpg

ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ “ΑΣΠΙΔΕΣ” ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ
ΜΕ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΕΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΟ ΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΙΛΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ!
ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ!
ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Θελουν τους Ελληνες υπόδουλους των Σημιτηδων και των…
γερμανοπληκτων εθνοκαπηλων…

Πολύ γνωστή από τους δύο παγκοσμίους πολέμους είναι η οχυρή στενωπός του Ρούπελ, που σχηματίζεται μεταξύ του όρους Αγκίστρου και των ανατολικών προσβάσεων της Κερκίνης (Μπέλες), (μέσα από τη στενωπό αυτή ρέει ο ποταμός Στρυμώνας και κοντά στη βόρεια έξοδο της βρίσκεται η ελληνοβουλγαρική μεθόριος). Λόγω της στρατηγικής της σημασίας μετά τον Β’ Βαλκανικό Πόλεμο κατασκευάσθηκε στη θέση αυτή ανασχετικό σύστημα οχυρών, από το οποία ισχυρότερο ήταν αυτό του Ρούπελ, που βρίσκεται προς τη βόρεια έξοδο της στενωπού.

Β’ Παγκόσμιος πόλεμος

6 Απριλίου 1941

H γερμανική επίθεση εκδηλώθηκε στις 05.15 της 6ης Απριλίου. Για τον κανονισμό των βολών πυροβολικού είχε μεταφερθεί στα βόρεια του Στρυμόνα ένα δέσμιο στη γη αερόστατο, η παρουσία του ήταν προκλητική καθώς η ελληνικές δυνάμεις στερούσαν από αεροπορική κάλυψη. Ελάχιστα
λεπτά αργότερα άρχισαν οι επιθέσεις από αεροσκάφη στούκας, στόχος τους εκτός από το οχυρό ήταν και το Κέντρο Αντίστασης Καπίνας.
Η γερμανική επίθεση στα ανατολικά του Ρούπελ
Στα ανατολικά του αριστερού υποτομέα του Συγκροτήματος Σιδηροκάστρου έδρασαν τα τάγματα ΙΙ/125 & ΙΙΙ/125, όπου σύμφωνα με το σχέδιο της επίθεσης έπρεπε πρώτα να καταλάβουν το ύψωμα 350 στο διάκενο των οχυρών Ρούπελ-Καρατάς. Για να μην καταληφθεί το ύψωμα πολέμησαν, η διμοιρία του φυλακίου Κούλας, και του 3ου λόχου προκάλυψης. Το ΙΙ/125 τάγμα πλησίασε, στις 06.40, το ύψωμα 350 και το κατέλαβε με αιφνιδιαστική επίθεση, ακολουθούμενο από το ΙΙΙ/125.

Επίθεση του ΙΙΙ/125 γερμανικού τάγματος

Εκμεταλλευόμενοι τις πτυχώσεις του εδάφους, οι Γερμανοί έφθασαν σε απόσταση 200 μ. από τα έργα του οχυρού Ρούπελ. Οι υπερασπιστές του οχυρού μαζί με την βοήθεια του Καρατάς και του πυροβολικού κατάφεραν να αποκρούσουν και της τρεις επιθέσεις του τάγματος.

Διείσδυση του ΙΙ/125 γερμανικού τάγματος στα νώτα του Ρούπελ

Οι Γερμανοί του ΙΙ/125 τάγματος υποβλήθηκαν σε παρόμοιες δοκιμασίες, αλλά ήταν ο μόνος πραγματικός κίνδυνος για τις ελληνικές δυνάμεις καθ’όλοι την διάρκεια του αγώνα. Από τους 100 άντρες πέρασαν οι 60 με μια ομάδα βαρέων πολυβόλων και μια ομάδα διαβιβαστών. Οι υπόλοιποι λόχοι του τάγματος γνώρισαν την καταστροφή. Ο 5ος λόχος σχεδόν διαλύθηκε. Ο 8ος κατάφερε να περάσει το βράδυ της 6-7/4 και ενώθηκε με τα υπόλοιπα τμήματα το μεσημέρι της 7/4 με πολύ μεγάλες απώλειες.

7 Απριλίου

Την αυγή του 7ης Απριλίου συγκροτήθηκαν τρεις περίπολοι του Ρούπελ με αποστολή την εκκαθάριση της περιοχής από τους εχθρούς και την αποκατάσταση της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Αποτέλεσμα αυτής της περιπολίας ήταν η σύλληψη 14 αιχμαλώτων με 3 συσκευές ασυρμάτου και 2 όλμους. Επίσης δεν έλειψαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί, μάλιστα στις 7-8/4 τα στούκας χρησιμοποίησαν βόμβες 500 κιλών. Η υποχώρηση των Γερμανών και οι μικρές απώλειες των Ελλήνων υπερασπιστών ανύψωσαν το ηθικό των Ελλήνων. Ο Παπακωνσταντίνου σημειώνει χαρακτηριστικά: “Το ηθικών των στρατιωτών υπέροχον. Τους βομβαρδισμούς και την κόλασιν πυρός υποδέχοντο με ζητωκραυγάς”.
Αγώνες εναντίον των Γερμανών στα νώτα του Ρούπελ

Η παρουσία των Γερμανών στα νότια του οχυρού Ρούπελ απασχόλησε τις ελληνικές δυνάμεις. Η διμοιρία αρμάτων που θα ενεργούσε με το απόσπασμα του Παπαχατζή δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω εδαφικών δυσχερειών. Εναντίων των Γερμανών που είχαν καταλάβει το παρατηρητήριο της 7ης πυροβολαρχίας στο ύψωμα Τεπελάρ κινήθηκαν δύο διμοιρίες του 3ου λόχου υπό των Νιάνου και Παπαχατζή υπό τον ανθυπολοχαγού Καρατζά. Μετά από ολοήμερη μάχη, οι ελληνικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν τους Γερμανούς στο ύψωμα Γκολιαμά ανάμεσα στο χωριό Κλειδί και το λόφο Λουτρών.

8 Απριλίου
Στις 6:00 το πρωί της 8ης Απριλίου το οχυρό Ρούπελ δέχτηκε νέο σφοδρό βομβαρδισμό από την αεροπορία και το πυροβολικό, που συνεχίστηκε όλη την ημέρα. Οι Γερμανοί του ΙΙΙ/125 τάγματος ετοιμάστηκαν για νέα επίθεση με τρεις ομάδες εδάφους και μία διμοιρία σκαπανέων. Για το σκοπό αυτό ενισχύθηκε με δύο διμοιρίες του 13ου και 14ου λόχου.Οι απώλειες του οχυρού την ημέρα αυτή ήταν ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες οπλίτες ενώ οι υλικές ήταν ελάχιστες. Σημαντικές, αντίθετα, ήταν οι απώλειες του εχθρού. Ενέργειες για την εξουδετέρωση των Γερμανών στα νώτα του Ρούπελ. Πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση στα νότια του οχυρού αφού το ΙΙ/125 τάγμα ενισχύθηκε από την κάθοδο των γερμανών δυνάμεων της 5ης Ορεινής Μεραρχίας στα δυτικά του Στρυμόνα.

Η κατάσταση χειροτέρεψε για την ελληνική πλευρά γιατί η Ομάδα Μεραρχιών διέταξε τα τάγματα του 41 Συντάγματος Πεζικού να επιστρέψουν στης αρχικές τους θέσεις μάχης. Η κατάσταση ήταν κρίσιμη καθώς η επόμενη προγραμματισμένη ενέργεια ήταν η διάβαση του Στρυμόνα από την 5η Ορεινή Μεραρχία.

9 Απριλίου

Το οχυρό Ρούπελ υπέστη βομβαρδισμούς πυροβολικού και αεροπορίας και την ημέρα αυτή. Μέχρι το μεσημέρι οι βομβαρδισμοί ήταν μικρής έντασης αλλά από τις 14:00 μετατράπηκαν σε σφοδρούς. Στις 12:30, όμως, όταν επρόκειτο να εφορμήσουν τα τμήματα κρούσης, το ελληνικό πυροβολικό εξαπέλυσε στους χώρους εξόρμησης το φονικό πυρ και προκλήθηκαν πολλές και βαριές απόλυες στους Γερμανούς. Μετά από αυτό τα γερμανικά τμήματα άρχισαν να οπισθοχωρούν. Οι απώλειες του οχυρού ήταν πέντε νεκροί και έντεκα τραυματίες. Στις 17:00 προσήλθαν Γερμανοί κήρυκες για να γνωστοποιήσουν την συνθηκολόγηση του ΤΣΑΜ ζητώντας την παράδοση του οχυρού.
Ο διοικητής του, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος απάντησε ότι τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα στερούμενος άλλων διαταγών. Ο κήρυκας διαβεβαίωσε στην στρατιωτική του τιμή ότι δεν επρόκειτο για απάτη και όρισε συνάντηση για την 6:00 της επόμενης 10/4. Το οχυρό επικοινώνησε με τη Μεραρχία όπου κοινοποίησε την συνθηκολόγηση. Η αντίδραση των ανδρών του οχυρού ήταν ότι ο αγώνας έπρεπε να συνεχιστή. Την επομένη 10 Απριλίου 1941 έλαβε χώρα η παράδοση του οχυρού. Ο εντεταλμένος για την παραλαβή του οχυρού Γερμανός αξιωματικός συγχάρηκε τον διοικητή του, Ταγματάρχη Γεώργιο Δουράτσο, διαβεβαιώνοντας τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό των ανωτέρων του. Τόνισε μάλιστα ότι για τους Γερμανούς αποτελούσε τιμή και υπερηφάνεια ότι είχαν ως αντίπαλο έναν τόσον ηρωικό στρατό. Σχετικά με τις απώλειες των εμπολέμων στον αριστερό υποτομέα του Συγκροτήματος Σιδηροκάστρου, ο Πλευράκης σημειώνει στην έκθεση του: “Αι απώλειαι ασήμαντοι έναντι τοιούτου αγώνος ώστε περιορισθεί σε 4 νεκρούς αξιωματικούς και 40 άνδρες τραυματίες 2 αξιωματικοί και 150 άνδρες. Απεναντίας του αντιπάλου βαρύτατες ως μαρτυρούν τα υπάρχοντα νεκροταφεία και ας αποσιωπώ δια λόγους σκοπιμότητος”.

52 thoughts on “ΡΟΥΠΕΛ: Οι νέες Θερμοπύλες απεναντι στα βάρβαρα ναζιστικά κτήνη. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΑ ΜΜ”Ε”!”

  1. Ε ναι, θα το περάσουν και αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ, πιστεύω ότι θα πιάσουμε καλή τιμή.

   ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ, αυτό έχω να πώ.

   Like

   1. Ψυχραιμία…… Δεν είμαστε ξεφτιλες….. Είναι ξεφτιλες, αν και οι περισσότεροι απόγονοι δοσίλογων είναι τι περιμένετε?

    Οι έλληνες θα αντεπιτεθούν….

    Να είστε όλοι έτοιμοι και με υψηλό ηθικό…… Γιατί αυτό είναι που προσπαθουν να τσακίσουν διάφοροι ανθελληνες σχολιαστές πού γράφουν στα μπλοκς……. Δεν το έχετε καταταλαβει ακόμη?????????? Αυτά τα σχόλια είναι που σας οδηγούν να χάνετε την αυτοεκτίμηση σας…. Θα το επιτρέψουμε????????

    Like

  2. Η Γραμμή Μεταξά κατεσκευάσθη για να αντιμετωπισθή η βουλγαρική επιθετικότης. Τα γερμανικά σχέδια δεν προέβλεπον δράση στην Χερσόννησο του Αίμου.Εκείνη την εποχή συγκέντρωναν στρατεύματα για να επιτεθούν στους εβραιομπολσεβίκους του Σταλιν. Αυτό που τους έφερε εδώ ήταν η ανατροπή της γιουγκοσλαυϊκής κυβερνήσεως από πράκτορες των Άγγλων. Οι Γερμανοί δεν ήθελαν να αφίσουν ακάλυπτα τα νώτα τους,όταν θα επιτίθοντο στους κομμουνιστές του Στάλιν. Τα οχυρά άντεξαν αλλά δυστυχώς τα εχθρικά στρατεύματα έφθασαν μέσω των πεδιάδων και κοιλάδων της Γιουγκοσλαυϊας στην Θεσσαλονίκη.

   Like

   1. Πού ήτο οι κομμουνισταί την ημέρα εκείνη και τι σκέφτονταν άραγες;

    Like

   2. Η ημέρα ταύτη έπρεπε να ήτο Εθνική Εορτή με Παρελάσεις και ιδιαίτερο μάθημα στα σχολεία που διδάσκονται το “ολοκαύτωμα” από καθηγητές που χρηματοδοτούνται για να συμμετέχουν στα “ιδιαίτερα” του Κ.Ι.Σ.Ε

    Like

   3. Παύλος Κριεζής είπε
    Απριλίου 6, 2014 στις 5:00 μμ

    Να προσθέσω

    Δεν αξίζει , ως ελάχιστο φόρο τιμής , σεβασμό στη μνήμη τους , σε όλους αυτούς που σκοτώθηκαν , είτε σαν πολεμιστές , είτε σαν άμαχος λαός , να αφιερώνουμε τις εθνικές επετείους , αποκλειστικά σε αυτούς και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου να γίνονται όλες οι τυχόν διεκδικήσεις , διαμαρτυρίες , πορείες κ.λ.π?????

    Αυτοί που ματαίωσαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη , γνωρίζουν την ιστορία της χώρας μας??? Είναι ευχαριστημένοι με τα δρακόντεια μέτρα που γίνονται οι παρελάσεις πλέον?????

    Like

   4. ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΅΅ΕΛΛΗΝΕΣ΅΅ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΚΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ…ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΛΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟ 1939 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΒΛΕΠΕ ΦΟΝ ΡΙΝΤΕΡΤΡΟΠ) ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ,.,.,,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ DEUTCHLAND UBER ALLES ΚΑΘΩΣ Η DEUTCHLAND ΕΙΝΑΙ Η MUTTER TOYΣ…

    Like

   5. κ. βούλγαρη
    ως χιστορικός πού πιμένεις ότι είσαι
    θἀ έπρεπε νά γνωρίζης ότι η από αρχαιοτάτων χρόνων
    τά βαλκάνια όπως τά λές ονομάζονται Χερσόνησος Αίμου.
    Προτιμάς τό βαλκάνια καθότι είναι οθωμανική ονομασία…..γιατί άραγε;;;;;;

    Like

   6. Χρήστος Βούλγαρης είπε
    Απριλίου 7, 2014 στις 12:25 πμ

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΅΅ΕΛΛΗΝΕΣ΅΅ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΚΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ…ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΛΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟ 1939 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΒΛΕΠΕ ΦΟΝ ΡΙΝΤΕΡΤΡΟΠ) ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ,.,.,,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ DEUTCHLAND UBER ALLES ΚΑΘΩΣ Η DEUTCHLAND ΕΙΝΑΙ Η MUTTER TOYΣ…
    ===========================

    πλακωσε η παραπληροφορηση της οδου……Συγγρου
    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΚΑΝΕΤΕ …..εσεις
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΤΕ
    ΜΕΡΚΕΛΟΠΑΙΔΑ……………τωρα

    Like

   7. Στις 28 Σεπτεμβρίου 1960,
    δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ηχώ του Αμβούργου» και στο περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ»,
    αφηγήσεις του Μέρτεν σύμφωνα με τις οποίες
    ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής,
    ο υπουργός Εσωτερικών Δημήτρης Μακρής,
    ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γεώργιος Θεμελής
    και η σύζυγος του Δημήτρη Μακρή, Δοξούλα Λεοντίδη,
    υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανών κατά τη διάρκεια της κατοχής.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ………….στο δημοκρατικο σας ..τοξο

    Like

   8. Η ΝΑΖΙΚΟΥΡΟΥΝΑ NK ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ MUTTER DEUTCHLAND
    ΥΓ1 ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΝΑΖΙΚΟΥΡΟΥΝΑ NK ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1940; ΤΣΙΑΝΟ ΠΡΟΣ ΡΙΝΤΕΤΡΟΠ ; “H ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΅΅ …ΚΑΙ Ο ΡΝΤΕΤΡΟΠ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ …ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ ΅΅ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ΅΅ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ…

    Like

   9. H CITIZEN OF USA GLULAM OF ALBANIAΘΑ ΕΠΡΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΟΡΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ.ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΒΑΛΑ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΝΝΙΟΩ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΓΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΟΛΙΓΟΥΡΩ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΨΥΧΗ KAI ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ.ΕΝΩ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ,,,ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ Η MUTTER ΤΗΣ Η DEUTCHLAND EXEI “DEII GRATIAE” TO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ,,,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ.,…Η ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΑΙΖΕΙ;
    KAΘΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΟΚΟΥΡΟΥΝΑ ΝΚ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΚΟ ΑΣ ΤΟΥ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ;ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1940; ΤΣΙΑΝΟ ΠΡΟΣ ΡΙΝΤΕΤΡΟΠ ; “H ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΅΅ …ΚΑΙ Ο ΡΝΤΕΤΡΟΠ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ …ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΟ ΅΅ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ΅΅ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ…

    Like

 1. Και αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλη του 1941 ο χάρτης της ευρώπης έδειχνε προέλαση άνευ αντίστασης των γερμανών,χώρες παραδίδονταν σε γερμανούς μοτοσσυκλετιστές αγγελιοφόρους,η αγγλία ταπεινωμένη μετά από συμφωνία με τους γερμανούς εκκένωνε τα εγκλωβισμένα και με παραδομένο των εξοπλισμό τους εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματά της από τα γαλλικά λιμάνια, και ουσιαστικά ήταν η πρώτη αντίσταση απέναντι στην τρελλογερμανία μαζί με την μάχη της Κρήτης.. Γι αυτό και “εξετιμήθη” τόσο πολύ από τους συμμάχους και τους ντοπιους πολιτικάντηδες ώστε στην Κρήτη κατασκεύασαν νεκροταφεία για τους γερμανους που έπεσαν από τον ουρανό για να μας υποδουλώσουν και στην αλβανία τα κόκκαλα των Ελλήνω στρατιωτών παραμένουν άταφα.Αν είναι να περιμένω κάτι από τους παπούλια και σια είναι να επιβάλλουν φόρους στους Ελληνες για να κατασκευασουν νεκροταφεία για τους γερμανούς στρατιώτες στο ρούπελ-άν δεν έχουν ήδη γίνει-και εκεί να πηγαίνει να καταθέτει στεφάνια δακρυσμένη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία μαζί με μκο,καναλάρχες,εργολάβους και αντιεξουσιαστές ζητώντας και συγγνώμη ..

  Like

  1. Αυτοί που παρεδόθησαν σε δικυκλιστή ήσαν οι Δανοί, οι τέως φοβεροί και τρομεροί πολεμισταί. Οι Ολλανδοί παρέτασαν σχεδόν 1 εκατ. στρατό αλλά ηττήθησαν σε μία εβδομάδα. Εδω πρέπει να σημειωθή ότι αυτοί λαοί ανήκουν στην γερμανικἠ ομοεθνία και πολλοί εξ αυτών ήσαν οπαδοί του παγγερμανισμού.

   Like

  2. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΔΟΔΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ (ΦΙΛΟΥΣ) ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΔΙΩΝ. ΑΡΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΥΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΒΡΑ ΕΑΝ…ΕΑΝ ΛΕΩ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΑΥΡΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΝΟΛΥΚΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ………..ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ………..H

   Like

  3. Εχει ενδιαφερον,ηγουν,αξιζει να το προσεξουμε,οτι τα “Αλβανα” δεν αγωνιζονταν για την κατακτηση της Αλβανιας,αφου αυτη ηταν η χωρας τους και γι’ αυτο προτιμουμε την εκφραση “πολεμουσαν για την απελευθερωση…”.Ο φον Ριντ,παντως,εδειξε ροπη προς την ανεκτικοτητα εναντι της επιθετικοτητος των Ιταλων,ασχετως του οτι ο Τσιανο του κολλησε το παρατσουκλι “Ντετροπ” που βγαινει απο την ξετσιπωσια του Γερμανου,κατι σαν “ντεν εχεις ντροπη…”,αποδιδομενο περιφραστικα.

   Like

 2. Τιμώντας αυτούς τους ήρωες αυτή την ημέρα κάνουμε το καθήκον μας.
  Στοιχεια ελληνοϊταλικού και γερμανικού Πολέμου.
  Ιταλοί νεκροί.13.755.τραυματίες 63.142.
  Έλληνες νεκροί.13.325.Τραυματίες 62.663.
  Γερμανοί νεκροί.1.099.Τραυματίες 3.752. Συν 2.000 νεκρούς στην Κρήτη και 2.000 αγνοουμενους.

  Και η κατάρα του ελληνισμού ο Εμφύλιος είχε.
  Εθνικός στρατός. 15.969 νεκρούς.37.557 τραυματίες.
  Αντάρτες. 38.839 νεκρούς,τραυματίες. Και 20.128 αιχμαλώτους.
  684.607 πρόσφυγες επέστρεψαν αργότερα αρκετές χιλιάδες.
  57.000 πολιτικούς πρόσφυγες που έμειναν στις κομμουνιστικές χώρες.
  Πηγή βικιπαιδεια.

  Like

  1. ΕΔΩ γονατιζουμε ολοι μαζι και ΚΛΑΙΜΕ…….και απο τις δυο πλευρες….
   Κανουμε ΟΡΚΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ….
   Οι αλητηριοι αυτο ζητανε και κατι εξυπνοπουλια ,που γραφουν εδω μεσα ,δεν το εχουν καταλαβει και ριχνουν ΛΑΔΙ στην φωτια που σιγοκαιει….

   Like

   1. Έτσι είναι φίλε, αυτό πρέπει να λέμε ΌΡΚΟ ΠΟΤΈ ΞΑΝΆ.
    Γιατί τα ίδια γεωπολιτικα παιχνίδια γίνονται και τώρα.

    Like

 3. Πανε αυτα…
  ξεχαστηκαν….
  Ηρθε η Νεα… Εποχη….
  Η Εποχη του Φασισμου…
  κρυμενη με την προβια της δημοκρατιας…
  Ξεχασαμε οι ελληνες
  ποσο Αιμα εχουμε δωσει για την Πατριδα και την Ελευθερια….
  Ολα ξεχαστηκαν….
  Μπαινουμε απο το μηδεν
  σε Νεα Ιστορια…
  Θελουμε να ειμαστε Ζωα… Μοσχαρια…
  Αποδεχθηκαμε τον Μεγαλο Αδελφο….
  Ηδη η αγαπημενη σας ΕΕ….
  περνα Οδηγια μεχρι το τελος του 2014
  Ολα τα νεογεννητα παιδια σας και τα εγγονια σας
  Θα Σφραγιζονται!!!
  Τσιπακι στον αγκονα τους!!!
  και καθε δυο χρονια υποχρεωτικα αλλαγη μπαταριας!
  Και μετα η σειρα σας!!!
  Ζωα…, Κοιμηθειτε!
  Μηχανες στις ορεξεις του καθε κερατα θα εισθε!!!
  Αστεια;;;
  Οσο αστειο ειναι οτι δεν θα σφραγιζαν τα προβατα, τα μοσχαρια και τους … αγαπημενους σας δηθεν… σκυλους!!!!
  Ηρθε η σειρα σας!
  Ηταν για το 2017… φαινεται ομως οτι βιαζονται!!!
  Τελειωσες ανθρωποτητα…
  Μεταλλαγμενα… ακριβη ενεργεια…
  ιδιωτικο το νερο….
  Κοροιδα….
  Νομιζετε οτι οι αρχοντες…
  θα ειναι το ιδιο με τη σαρα και τη μαρα;;;
  Προχθες… Ο μεγας αδελφος του Αδωνι
  εκανε δωρεαν επεμβαση σαν Απορος!!!
  Και πληρωσατε ολοι σας !!!
  Και… αρχοντικο μονοκλινο παρακαλω….
  Και εσεις τεσσερα χρονια το μονο που κραζετε στους δολοφονους σας….
  ειναι…. ελεος… ελεος!!!!
  Που ειναι λοιπον η Ευρωπη και οι πολιτικοι της και οι.., Πολιτες της!!;;;;;
  Μοσχαρια!!!!
  Το 2015 … ειναι πολυ κοντα!!!!
  Εκκλησια;;
  Λογοτεχνες.. καλλιτεχνες… ποιητες…
  και … ορθογραφοι;;;;;
  Που εισθε ρε…. Ζωα;;;;;

  Like

  1. Στου κουφου την πορτα,? υπαρχει λυση.!
   Σπαστε αυτη την πορτα.!!!

   Like

   1. Και να προσθεσω…….ποιος και ποιοι ειναι, αυτην την στιγμη αυτο το χρονικο διαστημα, ο Πολιορκητικος Κριος;;

    Το πιασαμε το νοημα, το συνθημα;;

    Τωρα ξερουμε, ποιους βοηθαμε, για να μας βοηθησουν.

    Like

  2. Ο ηρωισμός, ο αλτρουισμός, η τιμή και η υπερηφάνεια του να μάχεσαι ψυχή και σώμα για την ελευθερία ή θάνατο έσβησαν εκείνες τις νύχτες στα μονα οχυρα που δεν έπεσαν! Μείναμε ολοι στο πρωτο κομμάτι της δηλωσης του τσωρτσιλ ´οτι οι ήρωες πολεμούν σαν τους Ελληνες και κανείς δεν σκέφτηκε το 2ο τμήμα της.. Οτι οι ΕΛληνες ειναι σαν κολοβό φίδι που αν δεν του κόψεις το κεφάλι μπορει να σηκωθεί και να σε δαγκώσει! Κανείς δεν σκεφτηκε οτι ακομα και αυτός ο πόλεμος ήταν η πρώτη απόπειρα της νέας τάξης! Το οτι πριν τον πόλεμο όλοι οι φερόμενοι σαν ηγετικές μορφές ειχαν πάρει τις εντολές τους απο τις λεσχες τους ακουγεται σαν σενάριο επιστημονικης φαντασίας! Και μόνο ο ´μικρος ´ Ελληνας έδειξε να μην υπακουει στις κελευσεις και στα προστάγματα των αφεντικών!
   Και αυτό φρόντισαν αμέσως μετα να μην το ξανακάνει!
   Εμφυλιοι και αχυράνθρωποι, υποταγμενα ασπόνδυλα φρόντισαν αυτο το φρόνημα και το πνεύμα να το εξαφανίσουν!!
   Και αυτό φροντίζουν να το κάνουν παγκοσμίως ! Δεν θέλουν να αναβιώσει πότε ξανά αυτό το πνεύμα που ξυπνά ανθρώπους ! Απο το 1970 βάζουν σε ολα τα παιδικα εμβολια ψευδαργυρο και αλουμινιο χωρις κανένα εμφανη λόγο! Οσο αφορα για το σφράγισμα ; Απο το 1992 εχουν προωθήσει και εξελιξει οχι μονο τα rfid τσιπάκια αλλα και την νανοτεχνολογια που προσαρμοζεται στο νευρικό μας δικτυο!
   Απο τωρα και μετά θα δουμε πολλά!

   Like

   1. The Daily Telegraph of London,! ειχε αρθρο οτι η γκομενα του Χιτλερ Eva Braun ηταν εβραια (Jew).!
    Εχουν ανακαλυψει στο κρυσφυγετο του Χιτλερ στο Alpine, μια βουρτσα μαλλιων (hairbrush) της Eva Braun, και σε αναλυση (μαλλιων) του DNA.!
    Αποδεικνυει οτι η Eva Braun ηταν Ashkenazi,! δηλαδη,? Hitler + Eva Braun = Aske-Nazi.!!!

    Like

   2. Και ο ίδιος ο Χίτλερ ήταν εβραίος από την μάνα του! Και οπως λένε οι εβραίοι αν εχεις μανα εβραια εισαι πάντα εβραίος! Τώρα το σχόλιο για την φυλη το παραβλέπω γιατί η συγκεκριμένη φυλή υπάρχει πολλες εκατοντάδες χρόνια πριν τον χίτλερ ´ασχετα αν οι ακραίες δογματικές και πολιτικές – κοινωνικές ιδεολογίες αποτελούν αποπαίδια του Σιωνισμού

    Like

  3. Δεν ισχύει αύτη η πληροφορία για το τσιπαρισμα…. Βέβαια είναι ”λαγός” για πράγματα που θα έρθουν…. Μπες στο ”έκτακτο παράρτημα” του Γιώργου Θαλάσση. Είχε άρθρο εχθες……

   Like

   1. Φίλε μου ασχολούμαι τουλάχιστον 10 χρονια με αυτό το θέμα . Υπάρχουν βιομηχανίες που ασχολούνται με το θεμα της νανοτεχνολογίας απο την δεκαετία του 90 και πιο έντονα απο το 2004. Υπάρχει αυτη τη στιγμή ορός που προσαρμοζεται στο νευρικο μας δίκτυο για να μην μπορουμε να απαλλαγούμε ποτέ απο αυτό! Οπως εχει αναπτυχθει στο τομέα της ιατρικής για καταστροφη καρκινικων κυττάρων ετσι το επεκτειναν στην απόλυτη μορφή σφραγίσματος

    Like

   2. Ξέρω… Δεν αντιλεγω …… Απλά η πληροφορία για το τσιπαρισμα των βρεφών το 2014 ήταν διαδόσεις ενός ιταλικού μπλοκ

    Like

 4. Eίχα την χαρά και τιμή και ευλογία

  να γνωρίσω τη χήρα ενός ήρωα των οχυρών της γραμμής Μεταξά…

  που σκοτώθηκε από επίθεση Στούκας

  όταν βγήκε απο το όρυγμα του παρά τις φωνές των συμπολεμιστών του

  και όρθιος έριχνε με το πολυβόλο προς την κατεύθυνση των επιτιθέμενων αεροπλάνων….

  Μεγάλωσε τα ορφανά της με απιστευτες στερήσεις….κάτω απο τη βουλγαρική κατοχή….

  Και το ένα της παιδί αναγκάστηκε να πάει μετανάστης στη Χιτλερλάνδη

  που σκοτωσε τον πατέρα του για να επιβιώσει….

  Αντι να έρχονται τζαμπα οι ναζηδες να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα που κατέκαψαν…

  οι «σύμμαχοι» εστελναν τα παιδιά των ηρωων μας να ανοικοδομήσουν τη Γερμανία….

  Like

  1. Μεγάλωσε τα ορφανά της με απιστευτες στερήσεις….κάτω απο τη βουλγαρική κατοχή….

   Και το ένα της παιδί αναγκάστηκε να πάει μετανάστης στη Χιτλερλάνδη

   που σκοτωσε τον πατέρα του για να επιβιώσει….

   Αντι να έρχονται τζαμπα οι ναζηδες να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα που κατέκαψαν…

   οι «σύμμαχοι» εστελναν τα παιδιά των ηρωων μας να ανοικοδομήσουν τη Γερμανία….

   TO IΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙ ΞΕΚΟΛΙΑΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΚΑΤΗ ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ!!!!!!!!!!

   Like

  2. Δεν πρεπει να ξεχνάμε τη θυσία του λοχαγού Κυριακίδη διοικητή της μονάδας πυροβολικού υποστήριξης των οχυρών. Οι εύστοχες βολές της μονάδας του που ηταν λίγο εξω απο τα οχυρά έντονα καμουφλαρισμενη , σκόρπισε τον όλεθρο στους επιτιθέμενους.

   Το πυροβολικό του Κυριακίδη χτυπούσε μολίς έφευγαν τα στούκας και σταματούσαν μόλις εμφανίζονταν για να μην εντοπίσουν τη θέση τους. Οτάν οι γερμανοί είδαν οτι δε μπορούσαν να τους εντοπίσουν άρχισαν ασταμάτητες επιθέσεις απο αέρα άλλα με τανκς απο έδαφος προκειμένου να τους αναγκάσουν να δείξουν τη θέση τους. Χωρίς την υποστήριξη του πυροβολικού τα αρματα θα μπορούσαν να διασπάσουν την αντίσταση των οχυρών πολύ πιο γρήγορα. Ο γενναίος λοχαγός γνωρίζοντας αυτό το μειονέκτημα , αφού ενημέρωσε τους άντρες του οτι θα θυσιαστούν , αποφάσισε να συνεχίσει τις βολές πυροβολικού παρουσια αεροπλάνων. Αποφάσισε να θυσιαστεί μαζί με την ομόφωνη απόφαση των αντρών του για να μην πέση το Ρούπελ………

   Τα στούκας τους εντόπισαν και τους αποδεκάτισαν ολους , όμως , οι ήρωες του λοχαγού Κυριακίδη είχαν κυριολεκτικά τσακίσει τους γερμανούς

   Κανεις ματα τον πόλεμο δεν αναζήτησε να τους βρεί και να τους θάψει με τις απαραίτητες τιμές…….

   Πρίν απο λίγα χρόνια, μετά τις επίμονες και φιλότιμες προσπάθειες ενός λοχαγού του στρατού μας που γνώριζε την ιστορία της μάχης των οχυρών, βρέθηκαν τα οστά των ηρώων της μονάδας του ήρωα λοχαγού Κυριακίδη καθώς και κατεστραμμένα πυροβόλα………

   Πλέον, υπάρχη στο οχυρό Ρούπελ μνημείο και γι αυτούς τους αδικημένους ήρωες μαζι με ένα πληγωμένο πυροβόλο τους……..

   Like

   1. η γιαγιά στην οποία αναφέρομαι πήγε και μάζεψε τα κοκκαλα του άντρα της στο σημείο που έπεσε στο Μπέλες αρκετά χρόνια μετά…
    ήταν στην ευρυτερη περιοχή που αναφέρεις στο όρος Μπέλες…
    την είδα κάμποσες φορές….
    κρίμα που δεν την μαγνητοφωνησα τότε…
    όπως και τον αιωνόβιο μακεδονομαχο μπαρμπα Γιάννη , του οποίου έχω όμως φωτογραφία…

    Like

 5. Δόξα καί Τιμή στούς Έλληνες.
  Ιωάννης Μεταξάς,ο μοναδικός Εθνάρχης
  τών τελευταίων 100 χρόνων.
  Καί άν οι ανθέλληνες Μπενάκης καί Βενιζέλος δέν είχαν δολοφονήσει
  ύπουλα καί άνανδρα τόν Ίωνα Δραγούμη,
  η Ελλάδα θά είχε άλλον έναν Μεγάλο Άνδρα καί Ηγέτη.

  Like

 6. ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΑΜΑΧΗΤΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΤΗΝΗ.
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

  Like

  1. Λάθος μύνημα περνάς πατριώτη….. Προδότες υπήρχαν παντα… Μας πιάσαν λίγο στον ύπνο τελευταία αλλά ο πόλεμος δε τελείωσε……. Οι έλληνες ετοιμάζονται για αντεπίθεση και σύντομα θα ζητήσουν και τη βοήθεια σου….. Ετοιμάσουν…….. Σε μερικά χρονια τα παιδιά και τα εγγόνια σου θα διαβάζουν για τη δική σου ενδοξη εποποιία …… ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ?

   Like

 7. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΘΝιΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΟΤΙΣΣΑ Η ΜΕΡΚΕΛ !!!!!!!!

  Το βιογραφικό της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ αποδεικνύει ότι ήταν «μια ανωτάτη και προβεβλημένη αξιωματούχος της κομμουνιστικής νεολαίας της Ανατολικής Γερμανίας, υπεύθυνη για προπαγάνδα και πρόκληση ταραχών». Την περιγραφή αυτή έχει κάνει στο παρελθόν ο Όσκαρ Λαφοντέν, πρώην πρόεδρος του αριστερού γερμανικού κόμματος «Die Linke», στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt».

  Η κα. Μέρκελ πέραν της κομμουνιστικής νεολαίας ανήκε και στην εφεδρική δύναμη του κομμουνιστικού κόμματος SED της Ανατολικής Γερμανίας απολαμβάνοντας ιδιαίτερα προνόμια, όπως άλλωστε και όλα τα στελέχη αυτού του κόμματος. Προνόμια τα οποία δεν απολάμβανε ο γερμανικός λαός που βρέθηκε να ζει στα εδάφη της Ανατολικής Γερμανίας μετά την λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Μεταξύ των προνομίων αυτών ήταν το δικαίωμα ταξιδιών στις τότε «καπιταλιστικές» και «δυτικές» χώρες. Η κα. Μέρκελ έκανε χρήση αυτών των προνομίων, ταξιδεύοντας στην τότε Ομοσπονδιακή Γερμανία και σε άλλες δυτικές χώρες. Ουδείς εκ των υπηκόων της Ανατολικής Γερμανίας είχε αυτό το δικαίωμα, εκτός και αν ήταν ανώτερο ή ανώτατο στέλεχος, και έμπιστο πέραν πάσης αμφιβολίας, του κομμουνιστικού κόμματος SED (Sozialistische Einheitspartei Deutschlands).

  Ως στέλεχος της κομμουνιστικής νεολαίας FDJ (Freie Deutsche Jugend) και υπευθύνου της προπαγάνδας αυτού, η κα. Μέρκελ προφανώς και ήταν μια φανατική συνήγορος του αιματοβαμμένου καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας. Σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα που βασίζεται στην αδικία και καταπίεση υπάρχει πάντα λαϊκή αντίσταση και αντιφρονούντες. Η κα. Μέρκελ ζούσε σε μια χώρα με δικτατορικό πολιτικό σύστημα που εμφανώς καταπίεζε τον λαό και παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα αναμενόταν λοιπόν από αυτήν που ζούσε σε ένα τέτοιο καταπιεστικό σύστημα να ξεσηκωθεί και να διαμαρτυρηθεί, όπως διαμαρτύρεται σήμερα για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στο Αφγανιστάν, στην Λιβύη ή στην Συρία. Το έπραξαν τότε χιλιάδες πολίτες της Ανατολικής Γερμανίας, οι οποίοι φυλακίστηκαν και σκοτώθηκαν για αυτές τους τις διαμαρτυρίες από το στυγνό κομμουνιστικό καθεστώς. Η κα. Μέρκελ ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε ή ξεσηκώθηκε εναντίον του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας. Η κα. Μέρκελ απεδέχθη και υποστήριξε αυτό το απάνθρωπο καθεστώς και συνεργάστηκε μαζί του επί υψηλού επιπέδου, προπαγανδίζοντάς το μάλιστα.

  Η κα. Μέρκελ ως ένας χαμαιλέων κατάφερε να αναρριχηθεί μετά την διάλυση του σοβιετικού μπλοκ στην ηγεσία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και να γίνει καγκελάριος από το 2005 έως σήμερα της ενωμένης πλέον Γερμανίας. Ο χαμαιλέων είναι γνωστό ότι προσαρμόζεται στο περιβάλλον με απαράμιλλο τρόπο όσον αφορά την μορφή και το χρώμα, έτσι ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τα πλεονεκτήματά του. Η καγκελάριος Μέρκελ έχει αφομοιώσει πλήρως και επακριβώς αυτή την στρατηγική του χαμαιλέοντα με περισσή τελειότητα από την αρχή της καριέρας της. Αυτή η προσαρμοστικότητά της είναι πραγματικά αξιέπαινη και σημαντική. Όμως για τα έντομα που είναι το κυρίως φαγητό ενός χαμαιλέοντα αυτή η προσαρμοστικότητα αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο. Η αστραπιαία, απαρατήρητη και απροσδόκητη δράση αυτού του ευπροσάρμοστου ερπετού εγκυμονεί κινδύνους για αυτούς που έχει εντοπίσει ως εχθρούς.

  Like

 8. Λες και τα ΜΜΕ έκαναν τέτοιες αναφορές όταν δεν ήταν γερμανόδουλα. Είναι απλώς ανθελληνικά και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων αριστεροί. Εδώ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει το έπος της 28ης Οκτωβρίου και του είχαν δώσει και ρόλο στη Βουλή. Και ακόμα να τον διαγράψουν παρόλο που είπε και τα Ίμια, Καρντάκ…

  Like

 9. Δόξα καί Τιμή στούς Έλληνες.
  Ιωάννης Μεταξάς,ο μοναδικός Εθνάρχης
  τών τελευταίων 100 χρόνων.
  Καί άν οι ανθέλληνες Μπενάκης καί Βενιζέλος δέν είχαν δολοφονήσει
  ύπουλα καί άνανδρα τόν Ίωνα Δραγούμη,
  η Ελλάδα θά είχε άλλον έναν Μεγάλο Άνδρα καί Ηγέτη.

  Like

   1. Δεν πειράζει Βασιλική, γιατί, ” Η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως “.

    Like

 10. Ο άνθρωπος είναι αισχρός.Ούτε μία λέξη γιά τήν σημερινή ημέρα.

  Απύθμενο είναι το μίσος του υπουργού Προ-Πό, Νίκου Δένδια κατά της Χρυσής Αυγής. Ο Κερκυραίος αυτός ξυπνάει και κοιμάται με τον εφιάλτη του Κόμματος των Ελλήνων Πατριωτών. Τρανή απόδειξη το tweet που ανέβασε ο Δένδιας πρίν από λίγες ώρες στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Γράφει επί λέξει ο υπουργός Προ-Πό:

  «Απορίας άξιο που σήμερα ημέρα της ναζιστικής εισβολής το 1941, η Χρυσή Αυγή δεν τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Χίτλερ – Φόν Λίστ!»

  Like

 11. «Ήτανε πόλεμος. Αστραπή, φωνές, τσιριές από τραυματίες. Σκοτωμοί αρκετοί, τραυματίες πολλοί, αυτούς που μπορούσαμε να επιδέσουμε, τους επιδέναμε. Αλλά το φρικτό ήτανε να φωνάζουνε οι βαριά τραυματίες και να μην μπορείς να τους σώσεις. Τέσσερις μέρες βομβαρδισμό, ποιός είδε το χάρο και δεν τον φοβήθηκε», έτσι μου περιέγραψε τις τέσσερις ημέρες στα στενά του Ρούπελ, ο υπερασπιστής των Οχυρών, Λοχίας Θεόδωρος Γιαννακίδης, από την Ορεστιάδα.
  Ήταν μεγάλη μου τιμή που υπηρέτησα στα Οχυρά του ΡΟΥΠΕΛ και με τις οδηγίες του Λοχ. Σκούρα Γαβριήλ από υην Θουρία Μεσσηνίας ευρίκαμε τον ηρωϊκώς πεσόντα Λοχαγό Κυριακίδη, δίπλα από την πυροβαλαρχία του στο ύψωμα Κρακώρ.
  Αιωνία τους η Μνήμη.

  Like

 12. Τα καταδικασμένα γουρουνάκια επιβάλλεται να διαθέτουν στο έπακρον σαβουάρ βίβρ …..
  ακόμη καί απέναντι στόν Φαρμάρχη που τα δρομολογεί για το ράφι ? ρώτησε δειλα-δειλά ο Σνούτυ…….
  ανόητο γουρουνάκι του απάντησε ο επιστάτης χερ Βοθροζίλεν, αυτός ειναι ο σωτήρας σου…..
  κατέβασε το κεφάλι ο Σνούτυ παραιτημένος και ομολόγησε: ένοχο ειν’ το ανάδελφο γουρουνάκι Τσίκυ Λάσταρντ,
  ένοχο & εγώ, οι γονείς μου, οι παπούδες μου, οι πρόπαπποι & η αρχέγονη φύτρα μας …..
  πού τολμήσαμε να εμφανιστούμε στόν πλανήτη ….χωρίς έγκαιρη διαβούλευση με τούς αρμόδιους.

  Ο χέρ Βοθρολύζεν με δάκρυα χαράς στα μάτια….. αφου μετατοπίζει προσεκτικά το βουνό στην μέση σκύβει μερικά εκατοστά, και χτυπά
  απαλά στην πλάτη τον Σνούτη ….. εύγε….εύγε …. χεεεέρρρ …… Οργουιιιίλεν … αυτό να τοποθετηθεί στο ψηλότερο ράφι του S/M

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s