olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ!

Posted by Βισάλτης στο Μαρτίου 20, 2014

Η μεγάλη γιορτή της Εαρινής Ισημερίας είναι το σημείο αναφοράς των πολιτισμένων κοινωνιών. Αρχικά ο εορτασμός σχετίζονταν με την έλευση του νέου έτους όπου για τις κοινωνίες των Γηγενών ξεκινούσε από την Εαρινή Ισημερία.

Παρά τις προσπάθειες ξεριζωμού των εθίμων από τους νομάδες κατακτητές, η εορτή της Εαρινής ισημερίας διατηρήθηκε ως σήμερα ως “Ανάσταση”.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε την αλλαγή που έγινε για τον εορτασμό του νέου έτους , με την καθιέρωση του νέου ημερολογίου.

Οι εορτές του νέου έτους στις «παγανιστικές κοινωνίες», εορτάζονταν έως τότε από την 25η Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, με την εαρινή ισημερία, καθώς η εποχή αυτή χαρακτηρίζει την αναγέννηση της φύσης. Οι Ρωμαίοι συνέχισαν να εορτάζουν τον Μάρτιο το νέο έτος, αλλά το 154 π.χ και με τις αλλαγές των ημερολογίων, υιοθετήθηκε ως ημέρα εορτής του νέου έτους η 1η του Ιανουαρίου. Η αλλαγή αυτή της ημερομηνίας ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο και αυτό διότι η 1η Ιανουαρίου δεν συνέπεφτε με κάποια ιδιαίτερη αγροτική ή άλλη παράδοση. Ο Ιανουάριος ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του Θεού Ιανού ο οποίος είχε δύο πρόσωπα το ένα κοίταγε το παρελθόν και το άλλο το μέλλον.Το 525 μ. χ η Χριστιανική εκκλησία καταδικάζει ανάμεσα σε άλλα το έθιμο της πρωτοχρονιάς ως «ειδωλολατρικό», κάτι που ίσχυε έως τον μεσαίωνα. Ο Ιανουάριος καθιερώθηκε ως αρχή του έτους στον Δυτικό κόσμο μετά το 1500 μ. Χ.

Το έθιμο του «πρωταπριλιάτικου ψέματος», έχει τις ρίζες του σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή στην αλλαγή του ημερολογίου. Πιο συγκεκριμένα το «πρωταπριλιάτικο ψέμα» το οφείλουμε όπως πιστεύεται στους Γάλλους και συγκεκριμένα στον βασιλιά Κάρολο τον 9ο. Επί της βασιλείας του (1564), και με την αντικατάσταση υιοθέτηση του Ιουλιανού ημερολογίου με το Γρηγοριανό, αποφασίστηκε η πρώτη ημέρα του χρόνου που έως τότε εορταζόταν την 1η Απριλίου, να εορτάζεται την 1η Ιανουαρίου. (Κάτι που είχε αρχίσει όπως είδαμε παραπάνω από το 45 π.χ. ) Πολλοί όμως δεν δέχθηκαν την αλλαγή αυτή της ημερομηνίας του εορτασμού κυρίως οι άνθρωποι της υπαίθρου , συνεχίζοντας να εορτάζουν ως ημέρα αλλαγή του έτους και να στέλνουν δώρα την πρώτη του Απρίλη. Αυτό προκάλεσε τον χλευασμό των αστών αποκαλώντας τους «παλαιομοδίτες», στέλνοντας τους δώρα και προσκλήσεις σε ανύπαρκτες γιορτές. Το έθιμο της «κοροϊδίας» μεταφέρθηκε και στην Αγγλία του 18ου αιώνα και από κει στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι το έθιμο της πρωταπριλιάς καθιερώθηκε σ’ όλο τον κόσμο ως μια ευκαιρία για φάρσες και ψέματα. Το Γρηγοριανό ημερολόγιο έχει και αυτό τις ατέλειες του, (υπάρχει η απώλεια μιας ημέρας κάθε 2.500 χρόνια) γι’ αυτό και προτάθηκαν διάφορες μεταρρυθμίσεις.

Η πρωτοχρονιά δεν κατάφερε ποτέ να ξεριζωθεί από τις ψυχές των ανθρώπων και μεταλλάχθηκε σε Ανάσταση. Ανάσταση της φύσης, αναγέννηση, Ελπίδα.

Το μεγαλύτερο μέρος των πασχαλινών παραδόσεων συναντιέται σε διάφορες αρχαίες τελετουργίες εξιλασμού, που συνδέονται με την αρχή της άνοιξης. Στην υπογράμμιση του χαρακτήρα αυτού συμβάλλει και η περίοδος της Σαρακοστής που προηγείται του Πάσχα κατά την οποία-ιδιαίτερα κατά τους περασμένους αιώνες-η εγκράτεια αποκτούσε φανερή σημασία εξαγνισμού(μ’αυτό μπορεί να συνδεθεί και η αρκετά διαδεδομένη συνήθεια του “σιγυρίσματος του σπιτιού για το Πάσχα”.

Στις πασχαλινές παραδόσεις υπάρχουν δυο στοιχεία στα οποία από τους πιο απομακρυσμένους χρόνους αποδίδονται εξαγνιστικές δυνάμεις, το νερό και η φωτιά. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.λ.π.), συνηθίζεται να ραντίζουν τους ανθρώπους και τα σπίτια, τη στιγμή που χτυπούν οι καμπάνες, θεωρώντας ότι εκείνη τη στιγμή το νερό ευλογείται και ότι λαβαίνει ειδικές προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Εξίσου διαδεδομένη και σπουδαία, μεταξύ των πασχαλινών παραδόσεων, είναι η χρήση της φωτιάς, που άλλοτε ευλογούσαν τελετουργικά το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Σε πολλά μέρη συνηθίζουν να ανάβουν μεγάλες φωτιές στα γύρω υψώματα του οικισμού με σκοπό να πετύχουν καλή συγκομιδή.

Επίσης στις στάχτες που διατηρούνται ολόκληρο το χρόνο, αποδίδονται αποτροπιαστικές δυνάμεις. Από αρχαιότερα ειδωλολατρικά έθιμα προέρχεται και η χρήση των κόκκινων αβγών, που θεωρούνταν σύμβολο ζωής, και έγιναν δεκτά από τον πρωτοεμφανιζόμενο χριστιανισμό ως σύμβολο της Ανάστασης. Πολύ πιο πρόσφατο-από το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα και ίσως γερμανικής προέλευσης-είναι ωστόσο το έθιμο των ζαχαρένιων και σοκολατένιων αβγών που περιέχουν υλικά. Το περιστέρι και προπάντων το αρνί είναι, αντίθετα, βιβλικής προέλευσης, αλλά είναι φανερό ότι στην ανανεωμένη χριστιανική παράδοση γίνονται κυρίως σύμβολα αγνότητας και εισέρχονται γι’αυτό στο πλαίσιο των συνηθειών και πρακτικών εξαγνισμού.

Κακός ο καιρός σήμερα, αύριο ας ατενίσουμε την αυγή και ας αγγίξουμε το χώμα. Να θυμηθούμε ότι είμαστε παιδιά της Μεγάλης Μητέρας και να αγγίξουμε τη σάρκα της που έχουμε επιμελώς κρύψει κάτω από το τσιμέντο.
Πηγές:
Χλέτσος Βασίλης, Ερευνητής, συγγραφέας.

67 Σχόλια to “ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ!”

 1. Ολυμπία
  θά σέ κατηγορἠση ο ἀγιος Πειραιώς ότι είσαστε παγανιστές.

  Μου αρέσει!

  • Βούλγαρης Χρήστος said

   Το γεγονός ότι η Ισημερία είναι ένα αστρονομικό φαινόμενο η citizen of USA -ghulam δεν το ξέρει..είπαμε είναι ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ από χωριό κτλ,.,,,να συκοφαντεί μόνο ξέρει και να γράφει άρθρα για το οθωμανικό δίκαιο της εποχής του σελήμ του μέθυσου στην χάφικτον πόστ ξέρει….Υπομονή όταν τέτοια εποχή του χρόνου πρώτα ο Θεός θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή μου θα εμπλούτισει τις γνώσεις της…

   Μου αρέσει!

   • nk said

    βουλγαροπαπαριαση……….ανιατη ασθενεια

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Ρε μπετοβλακα πρακτοράτζα nk σε μπαμπουίνους σαν τους τουρκους εργοδοτες σου νομιζεις οτι απευθυνεσαι ;Αντε τώρα να κουνήσεις καμιά ΚΕΛΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

    Υ.Γ. προς το Χρυσαυγίτικο μεγάφωνο της ΞΕΥΤΙΛΑΣ-ξεφωνημένη-– εγχειρισμένη λουλού nk: ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΓΡΑΦΕΑ που να μιλά για δωρικο χαιρετισμο ;

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Άστο το άχαρο κυρ Χρήστο
    αν δεν πετάξει τις μαλακίες του
    πως θα γεμίσει η μέρα του;

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Εχεις δίκιο σε αυτα που λές αλλά όταν παρουσιάζει το εφιππο αγάλμα του…Μάρκου Αυρήλιου ότι τάχα δίνει το ναζιστικό χαιρετισμό ενω οπω φαινεται και στην πηγη που παραέτω ΔΕΝ κάνει κάτι τέτοιο τότε οπως θα έλεγες και εσύ το ζητάλ το ξεχέσιμο…και η διαστρέβλωση της Ιστοριας είναι κάτι που ΔΕΝ σηκώνω…
    ΥΓ Τέτοια ώρα την επόμενη Παρακεύη θα ετοιμάζομαι για να ταξιδεύσω ακολουθωντας τα μεταναστευτικά πουλία….και μετα απο λίγες μέρες ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!Καλά να περνάς

    Μου αρέσει!

   • nk said

    ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
    ΚΑΛΩΣ ΤΑ ………3-0

    Ήρθαν για να μείνουν για χρόνια τα κάθε είδους χαράτσια που έβαλε η τρόικα. Έτσι και η έκτακτη εισφορά φαίνεται ότι μένει και μετά το 2016 όπως συμφωνήθηκε ήδη μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης

    Οι πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάνουν λόγο για μονιμοποίηση του μέτρου της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και του τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

    ΥΓ ενα σημιτικο αλφαβητο …………οχι συλλαβαριο για πιθηκια (φοινικεζικα)

    θα μας δειξεις μωρη ………..φοινικεζα απο το Μπανσκο

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    α)αναρωτίεμαι πότε η εγχειρισμένη -ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ναζικούρούνα nk θα διαβάσει την επιγράφη που έχω παραθέσει
    Εδώ εἰσαι μωρή λουλου nk πάλι;
    Δεν σου έφτανε το προηγούμενο ξεβράκωμα και ξεφτίλα;Θέλεις και δεύτερη δόση ;
    Άει χάσου μωρή ξεφωνημένη!
    Ξεδιάντροπο υποκείμενο!
    Αληταριό του κερατά!
    νιμούψείρα!
    Αντε τώρα να κουνήσεις καμιά ΚΕΛΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Τωρα και συ …
    Ιστορία περίμενες από κάτι χαζορνίθια τύπου Νκ;
    Τον πάιρνεις και στα σοβαρά βλέπω!

    Πιά ιστορία να διαστρεβλώσει ο Ναζικερατάς;
    Η μόνη επαφή με την Ιστορία που είχε ήταν να καίει κάτι βιβλία του δημοτικού
    μόλις τον πέρναγαν με πέντε! ,

    Είναι δυνατόν να διστρεβλώσει ιστορία
    επειδή αντιγράφει μαλακίες από τα πιό ηλίθια σάιτ να μας το παζει τώρα … «μορφωμένος»;
    Είδες να του δίνουν την παραμικρή σημασία ακόμα και οι δικοί του;
    Με το απόλυτο σούργελο θα ασχολούνται;
    Καμιά Βασίλω … ίσως!
    Σιγά τι έχασε η Ιστορία!

    Υ.Γ. Έχει μπεί ήδη καλά η άνοιξη
    θα βρείς την Κέρκυρα στις ομορφιές της
    αν συνεχίσει και τον καλό καιρό …
    έχει κάνει κάτι υπέροχες μέρες τελευταία!

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Και εδω ωραίο καιρό κάνει αλλά αν τον συγκρίνω με την Κεκρύρα μου έρχονται στο μυάλο οι στίχοι από την «Δωδεκάτη νύχτα» του Βάρδου του Στάμφονρντ Ειπον Αβον «Λάτρεψα ενα Θέο και τώρα μου παρουσιάζουν ενα ξόανο » Καλα να περνάς

    Μου αρέσει!

   • nk said

    αγριεψε η φοινικεζα αποφοιτος ……………….του ΙΕΚ Δενδια

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    α) το θηλυκό του εθνικού ονομάτος φοινίκας ειναι φοίνίσσα . ουτέ ελληνικα δεν ξέρει ο μπετόβλαξ nk
    αλλιώς θα ήξερε π.χ. οτί Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝΟΥΣ
    β) Ρε μπετοβλακα πρακτοράτζα ναζιστο – εγχειρισμένη nk σε μπαμπουίνους σαν τους τουρκους εργοδοτες σου νομιζεις οτι απευθυνεσαι ;Αντε τώρα να κουνήσεις καμιά ΚΕΛΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

    Μου αρέσει!

   • nk said

    Βούλγαρης Χρήστος είπε
    Μαρτίου 21, 2014 στις 11:45 πμ

    α) το θηλυκό του εθνικού ονομάτος φοινίκας ειναι φοίνίσσα .
    -=—

    φοινίκας ;;;;
    φοίνίσσα ;;;;;
    βουλγαρικα ειναι ;;;;

    αγριεψε ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ φοινικεζα αποφοιτος ……………….του ΙΕΚ Δενδια

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Το περιμένα….το ΠΑΝΑΣΧΕΤΟ ναζικτήνος nk ας κοιτάξει το έργο του Ευριπίδη «Φοίνισσες» (γυναίκες της Φοινίκης)…..ας πάει τώρα να κουνήσει την κέλτικη σημαία του και να την βάλει εκεί που ξέρει…

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    ΥΓ και ο Καβάφης αποκάλει σε ενα ποιήμα του μια εβραία «εβρέσσα» ,,,,Αλλα που να τα ξέρει αυτά το μπετοβλάξ ναζικτήνος τουρκοπράκτωρ νκ που πέρναγε όλα τα μαθήματα με 5 φάσκελα για να μην πούμε πόσοι τον «πέρναγαν» για να «περάσει»,,,για αυτό μας βγήκε και ΚΡΑΓΜΕΝΗ ΛΟΥΛΟΥ!

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    ΥΓ2 και αφού τον «ηπίε» πάλι ας κάνει αχαχαχ σαν πιθήκι που είναι….

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ τιο καλύτεο δώρο για το Πάσχα για τον ΜΠΕΤΟΒΛΑΞ -ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΗ ΛΟΥΛΟΥ γερμανοπρακτώρα ναζιτήνος nk

    Μου αρέσει!

   • nk said

    οι φοινικεζες απο το ΙΕΚ δενδια …….ΔΕΝ ΣΤΡΟΦΑΡΟΥΝ

    με τιποτα

    τρωνε δουλεμα κανονικο …χεχεχεχεχεχε

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said


    ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ το καλύτερο Πασχαλινό δώρο για το ΠΑΝΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ ΠΙΘΗΚΙ που ονομάζεται ναζικτήνος nk Ειπάμε στο σχολείο το νκ δεν περνάγε τις τάξεις «τον περνάγαν»….

    Μου αρέσει!

   • nk said

    οι φοινικεζες απο το ΙΕΚ δενδια …….ΔΕΝ ΣΤΡΟΦΑΡΟΥΝ

    ΥΓ……….ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ……………..βουλγαρα

    .ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΛΙΟ

    Αυγούστου 31, 2013 στις 1:41 μμ

    Το στραγγιστό , “φοινικέζα” πως θα το ζωγράφιζες;

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Κρώζει τον πόνο της η ναζιουρούνα nk…ΕΥΡΙΠΗΔΟΥ ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ

    Μου αρέσει!

 2. Αννα said

  Τι μπούρδες είναι αυτές? ¨πχ » η Πρωτοχρονιά δε κατάφερε να ξεριζωθεί από τις ψυχές των ανθρώπων καί μεταλλάχτηκε σε Ανάσταση (με το Α κεφαλαίο……) Ανάσταση της φύσης, αναγέννηση, Ελπίδα» άρες μάρες κουταμάρες.

  Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Πέστα πέστα!
   Αυτοί είναι οι θεωρηττικοί της «συνέχειας»
   οι … χλαμύδα με καλιμαύκι!

   Μου αρέσει!

  • nk said

   ρε …………..καλως τα παιδια
   τι να λεμε τωρα

   η Ανασταση ……….ηρθε το 73 με το Πορνοτεχνειο-Μνημονιοτεχνειο

   Υ.Γ. ωραιο το αρθρο

   Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Εδώ εἰσαι μωρή λουλού nk πάλι;
    Υ.Γ. προς το Χρυσαυγίτικο μεγάφωνο της ΞΕΥΤΙΛΑΣ-ξεφωνημένη-– λουλού- nk: ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΓΡΑΦΕΑ που να μιλά για δωρικο χαιρετισμο ;

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Πες κι άλλα … πες κι άλλα …
    πολλή σοβαρότητα έπεσε εδώ μέσα και δεν λέει …

    Πες ότι η Μεγάλη Μητέρα Γαία
    θέλει τον Ήλιο-Μιχαλολιάκο
    να φέρει Χρυσή Αυγή!

    Υ.Γ. Χωρίς κλόουν τσίρκο δεν γίνεται!
    Συνέχισε να μας διασκεδάζεις!

    Μου αρέσει!

   • nk said

    ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ
    και οι φοινικεζες απο τους Καστελλαννους …………………………………….ηρθαν το 73 με το Πορνοτεχνειο-Μνημονιοτεχνειο

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Παρά καί…καλεῖται ἡ ναζιστο – εγχειρισμένη πού ἀκούει στή διγθογγο…Nk DeMoore, νά αναγνώσει το παρακάτω ;
    Ρε μπετοβλακα πρακτοράτζα ξεφωνημένη λουλού nk σε μπαμπουίνους σαν τους τουρκους εργοδοτες σου νομιζεις οτι απευθυνεσαι ;Αντε τώρα να κουνήσεις καμιά ΚΕΛΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

    Μου αρέσει!

   • nk said

    οι φοινικεζες απο το ΙΕΚ δενδια …….ΔΕΝ ΣΤΡΟΦΑΡΟΥΝ

    με τιποτα

    τρωνε δουλεμα κανονικο …

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ
    Το έργο που πρέπει να διαβάσει το ΠΑΝΑΣΧΕΤΟ νακζικτήνος -μπετόβλαξ nk … καθώς τον «πίνει» και πρίν βάλει την κελτική σημαία του εκεί που ξέρει….για να θυμηθεί πως»περγάγαν» στο σχολείο

    Μου αρέσει!

   • nk said

    οι φοινικεζες απο το ΙΕΚ δενδια …….ΔΕΝ ΣΤΡΟΦΑΡΟΥΝ

    με τιποτα

    τρωνε δουλεμα κανονικο …

    ρε τα νουμερα

    Μου αρέσει!

  • Βούλγαρης Χρήστος said

   Κόλησε η βελόνα της ναζικουρούνας nk και γράφει τις ίδιες αρλούμπες ξανα και ξανά,,,, ας δει και ένα θεατρικό εργάκι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω για την ξέφτυλα που έπαθε σήμερα,,,,ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

   Μου αρέσει!

   • γκλιτσμπόυ said

    ΑΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Παρακαλειται το ναζιτρολλ γκλιτσμπόυ να μην γράφει κοιτωντας στον καθρεπτη του,πολύ ¨εργοχείρο» βλέπω,,,,μάλλον δεν είχε «πελάτες» στην Συγρού,..μην στεναχωρίεται ομώς στην τοπική οργάνωση του «κομμάτος» του θα τον «πίει» αλλα΄να παει γρήγορα πριν παει στην φυλακή…

    Μου αρέσει!

   • ΜΥΣΤΗΣ said

    ΑΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΕ

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Το ναζιτρολλ με τα 525 νικ ξάνακτυπά,,,,γράφει με πολλά νικ γιατί έχει αναγκή να νιώσει πολλές ,,,μα καλά ακόμα να τον παει να τον «πιεί¨» ; και ο φύρερ του τον «έπινε» στο Μόναχο
    ΥΓ 525 νικ μια υστέρια….ας πάρει τα ψυχοφαρμάκα γιατί δεν μπορούμε να βρούμε κτηνιάτρο τέτοια ώρα για την περιπτώση του.,,,,

    Μου αρέσει!

   • Αννα said

    Χρήστο δεν έχω λόγια να σού εκφράσω πόσο χαίρομαι όταν γράφεις! καλή νύχτα

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    ΚΥΡΙΑ Άννα και εγω χαίρομαι που σε βλέπω
    ΥΓ μην δίνεις σημάσια στο γνώστο «δαιμονισμέν層αρκετά τον τιμώρει ο διαβόλος που έχει καταλάβει την ψυχή του…

    Μου αρέσει!

   • ΜΥΣΤΗΣ said

    ρε το ψωνισμενο,πρωτογονως ανοϊκο,σπηλαιωδες εκεφαλοπαρακρουσμα

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Το ναχιτρολλ σε παραλλήρημα…ούτε το ίδιο καταλαβαίνει τι γράφει……και του είπε ο γιάτρος του να μην παίρνει γερμανικά ψυχοφαράκα τον πειράζουν…λίγο ακόμαι και θα βγάζει αφρούς…’!
    ΥΓ με όσα νικ και να γράψει ΜΠΕΤΟΒΛΑΞ είναι και ΜΠΕΤΟΒΛΑΞ θα μείνει….

    Μου αρέσει!

   • bulgarski cristo stoitskov said

    η μορφώση σού και οι συνέχεις παραπόμπες στις πήγες σε κάαθίστουν αυθεντιά στην επίστημη που κατεχείς.ευγέ λοίπον.

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    και καποίος άλλος με όσα νικ και να γράψει παρμενίδιο όν θα παραμείνει…
    ΥΓ αληθεία έχει διαβάσει ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΒΙΒΛΙΟ την ζώη του ή φοβάται ότι τα βιβλία δαγκώνουν;

    Μου αρέσει!

   • bulgarski cristo stoitskov said

    και καποίος άλλος/ ΥΓ αληθεία /την ζώη του

    πιό ρετάρισμα χτυπάς μπιέλλα

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Το ναζιτρόλλ συνέχιζει τον μαραθώνιο βλάκειας…με πολλά προφιτερόλ….

    Μου αρέσει!

 3. Κώστας_Ελλάς said

  Ο Τίτλος του άρθρου έπρεπε να ήταν:

  «‘Oλοι μαζί πολίτες – πολτός του κόσμου της Γαίας στην νέα εποχή της σύγχρονης σκλαβιάς της ΝΤΠ»

  Μου αρέσει!

 4. ermis said

  ton ellhna ton vrykan poly malako, kai tou t»laxan ola , ((to agnosto theo )) elege kai oi dytikoi tou eipan pare n»acheis,ante apo thn archi, ti echeis metra kai stathma , pos ta les oka , ((pare to kilo, ante apo thn archi, ti nomhsma ti drachmi den kanh ayto pare eyro ( ochi dythke, esei tha pareis to eyro kai tha plhroneis pososto giati eyro einai ellhnikh lexh )ti echeis technologia aporhptetai kai h kathe aporhpsh shmainei chronos kai chrima, na giati panta eimaste kathisterimenoi, kai sterimenoi , kai anhmporoi ta perhmenoume ola apo tous xenous giati tha mas kanoun ntanta, den trava oute h polhthkh, oute ta panepisthmia, oi technes mono h techni tou efialth echei perash.

  Μου αρέσει!

 5. Reblogged this on ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ.

  Μου αρέσει!

 6. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  Ποση ανοησια να υποφερει αυτη η μανα?

  εδω μας ταρακουναει….

  και δεν λεμε να παρουμε εμπρος…..

  τι αλλο να κανει????

  Μου αρέσει!

 7. ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

  Γιά σκεφτείται, πρός στιγμήν….΄Ηλιος ΔΕΝ ανατέλει….στή γή τό απόλυτο σκοτάδι….ή ζωή θά συνεχιστεί…????….ΟΧΙ..όλα πεθαίνουν…..συμπέρασμα……ο Ηλιος είναι πηγή Ζωής….

  Οταν ή γή περιστρέφεται κλπ,δημιουργούνται οι 4 εποχές..οι άνθρωποι σπέρνουν..θερίζουν..καί από αυτά ζούν…επειδή ζούν από αυτά ΔΕΝ είναι λογικό νά γιορτάζουν τίς ημερομηνίες πού αυτά συμβαίνουν..????

  Τώρα θά πούν οι εξαρτώμενοι από κρατικούς κορβανάδες,οι γραφιάδες…αυτοί τέλος πάντων μήνας μπεί..μήνας βγεί..δουλέψουν δέ δουλέψουν τό μισθουλάκο τους θά πάρουν….τί παγανιστικές βλακείες είναι αυτές..????

  Ο εργάτης,όμως τής γής,ή ζωή τού οποίου εξαρτάται απόλυτα από τούς καρπούς τής γής..θά δοξάζει τό Θείον..πάντα μέ τό δικό του τρόπο ..καί σέ πείσμα εκείνων τών παρασιτικά διαβιούντων,ή επιβίωση τών οποίων θά
  εξαρτάται πάντα από τόν εργάτη τής ΓΑΙΑΣ…

  Επεξηγήσεις..

  α) Θείον=ο Θεός…ή Ανωτέρα δύναμη….ή Φύση…

  β)Παρασιτικά διαβιούντες…όσοι επιβιώνουν,βάζοντας ό καθένας τό χέρι του,στή τσέπη τού άλλου..

  Μου αρέσει!

  • Περιστασιακος said

   Κατά τα άλλα ΥΠΈΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑΣ. Χαχαχα

   Είστε σε σύγχυση !!!!

   Ο αρθρογράφος τουλάχιστον δηλώνει ότι πιστεύει στην μεγάλη μητέρα Γαία.

   Χαχαχαχα

   Μου αρέσει!

   • Μιχαήλ...Ohne Gnade said

    Ὁ…Βοθρολυμαῖος νά…
    …»δεῖς».

    h..p://norfid.files.wordpress.com/2012/01/vartholomaios-sfaira.jpg

    Μου αρέσει!

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    εκτός από τά χάχανα,μήπως μπορείται νά γίνεται ποιό σαφής..δηλαδή σέ τί ακριβώς συνίσταται ή σύγχυση,πού αναφέρεστε…αν μπορείται βέβαια νά τό διευκρινίσετε..αν μπορείτε…..

    Μου αρέσει!

   • Περιστασιακος said

    Ναι τα ξέρω.

    Σπυρε αν ακόμα και τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις είσαι αξιος της μοίρας σου. Ακομα και το γραφείο τύπου της χα που παριστάνει την ομογενή, ακόμα κι ο μπάλντας του χασαπη κάτι ψυχανεμιστηκαν….. αλλά πήγαν να συκοφαντησουν αυτόν που τους καίει.

    Ο Θεός μαζί σας. Τον χρειάζεστε πολύ.

    Μου αρέσει!

   • Περιστασιακος said

    Επίσης σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα αστρολογίας. Άντε με το καλό οι σπονδές στον Μιθρα! Που μου θέλετε και ορθοδοξη υπερδύναμη ταχείας επέμβασης υπό των θεματοφυλάκων του Ελληνισμού τους….Σλάβους ως αντίδραση στη δράση του Ισλάμ και των τοκογλυφων της Δύσης!!!

    Μου αρέσει!

   • Περιστασιακος said

    Ναι τα ξέρω.

    Σπυρε αν ακόμα και τώρα δεν μπορείς να καταλάβεις είσαι αξιος της μοίρας σου. Ακομα και το γραφείο τύπου της χα που παριστάνει την ομογενή, ακόμα κι ο μπάλντας του χασαπη κάτι ψυχανεμιστηκαν….. αλλά πήγαν να συκοφαντησουν αυτόν που τους καίει.

    Ο Θεός μαζί σας. Τον χρειάζεστε πολύ.

    Επίσης σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα αστρολογίας. Άντε με το καλό οι σπονδές στον Μιθρα! Που μου θέλετε και ορθοδοξη υπερδύναμη ταχείας επέμβασης υπό των θεματοφυλάκων του Ελληνισμού τους….Σλάβους ως αντίδραση στη δράση του Ισλάμ και των τοκογλυφων της Δύσης!!!

    Μου αρέσει!

   • Nic Nicopoulos said

    Μου αρέσει!

  • ΔΙΚΑΙΟΚΛΗΣ said

   ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ.

   Μου αρέσει!

 8. Ο Μπαλντας του χασαπη said

  Εκει στο ολυμπια το νου σας με τετοιες δημοσιυσεις , θα βγει ο «λαβρος» τη ορθοδοξιας Πειραιως που εχριστιανισε ολον τον ΤΣΥΡΙΖΑ και ολοι οι μαο’ι’στες κυκλοφορουνε πλεον με κομποσκινια με σα στις γιαφκες και θα σας λουσει για παγανισμο, νεοναζιζμο και αποκρυφισμο….!

  Μου αρέσει!

 9. ΔΙΚΑΙΟΚΛΗΣ said

  ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΝΑ SITE ΣΑΝ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ.ΚΡΙΜΑ.

  Μου αρέσει!

  • Αννα said

   μισό λεπτό, εννοείς να μην συν-ζητάμε, η απλώς να μην ενοχλούμε με τις κρίσεις μας τούς άλλους σχολιαστές? αλλά να απαντάμε στις τοποθετήσεις τους! αλλοιώς είναι παράλληλοι μονόλογοι!!

   Μου αρέσει!

   • Θαμώνας said

    Eννοεί ότι κάποια στιγμή πρέπει να επιτρέπει να σχολιάζουν άνθρωποι που έχουν άποψη για κάποιο θέμα και όχι φαιδρότητες και καρικατούρες τύπου Κερκυραίου που απλά προκαλεί ή βρίζει και συκοφαντεί ότι δεν συνάδει με τις απόψεις του.Είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρέπει να το δει σοβαρά κάποια στιγμή και το Ολυμπία

    Μου αρέσει!

   • Αννα said

    καρικατούρα να πείς τον Κερκυραίο στούς εχθρούς του, είναι επιεικώς άκομψο να βρίζεις κάποιον σε ένα φίλο του.Ασε πού έχεις αδικο. Ο Κερκυραίος σχεδόν ΠΑΝΤΑ κοπανάει την πολιτική θέαση-θέση πού αναδύεται μέσα από κάποιες προσωπικές συμπεριφορές.Ασε πού έχει καί χιούμορ, καί πάρα πολλές γνώσεις. Τον ζηλεύεις ε?!!!

    Μου αρέσει!

 10. […] Βισάλτης (olympia.gr) […]

  Μου αρέσει!

 11. olympiada said

  Reblogged στις olympia.gr.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: