Η “αρκούδα” δείχνει δόντια στους δυτικούς – Δεν υπάρχει πρόβλεψη σε τυχόν ρωσική επέμβαση

Mig-29-KUB+Kh-35Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στην Ουκρανία με τους Ρώσους να στέλνουν σαφές μήνυμα προς Ευρώπη και Αμερική.

Όπως δήλωσε σήμερα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ούτε οι ΗΠΑ ούτε το ΝΑΤΟ έχουν καταρτίσει σχέδια για το πώς θα απαντήσουν στην περίπτωση που η Ρωσία επέμβει στρατιωτικά στην Κριμαία της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλοβ, που είναι επίσης ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει την διάταξη των στρατιωτικών του μέσων εξαιτίας της έντασης στην Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για την πιθανότητα μιας ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Κριμαία, ο Μπρίντλοβ απάντησε: «Πιστεύω ότι όλοι ενδέχεται να ανησυχούν γι’ αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι η βασική μου ανησυχία».

«Αυτή τη στιγμή δεν καταρτίζουμε σχέδια για το πώς θα απαντήσουμε εδώ, Αυτό που κάνουμε είναι να υποστηρίζουμε μια ειρηνική λύση», υπογράμμισε ο αμερικανός πτέραρχος.

Παρόλα αυτά χαρακτήρισε «ανησυχητική κατάσταση» την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην Κριμαία από φιλορώσους διαδηλωτές.

Ο ίδιος πρόσθεσε εξάλλου ότι δεν υπάρχει λόγος το ΝΑΤΟ και η Ρωσία να ανταγωνίζονται για το μέλλον της Ουκρανίας.

8 thoughts on “Η “αρκούδα” δείχνει δόντια στους δυτικούς – Δεν υπάρχει πρόβλεψη σε τυχόν ρωσική επέμβαση”

  1. Μην αποκλείσεις τίποτε, εδώ και καιρό γίνονται επιθέσεις σε χώρες συμφερόντων της Ρωσίας, δεν σε προβληματίζει αυτό;
   Επίσης η απάντηση του ΝΑΤΟ , ότι δεν έχει σχέδια αντιμετώπισης σε περίπτωση επίθεσης από την Ρωσία μου θυμίζει την απάντηση των ΗΠΑ το 1990 λίγο πρίν την επίθεση του Σανταμ στο Κουβειτ:

   Σε απάντηση των απειλών που εκτόξευε εναντίων των γειτονικών του, επίσης πλουσίων πετρελαιογειτονικών του, επίσης πλουσίων πετρελαιοπαραγωγικά, χωρών στις αρχές του καλοκαιριού του 1990, η Αμερικανίδα πρεσβευτής στο Ιράκ Έιπριλ Γκλάσπι είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι οι Η.Π.Α. δεν επιθυμούν και δεν πρόκειται να εμπλακούν στις υποθέσεις του Ιράκ. Θεωρείται πιθανό το γεγονός ότι η δήλωση αυτή παρερμηνεύθηκε από τον Σαντάμ Χουσεϊν, ενώ από πολλούς αναλυτές έχει εκφραστεί η άποψη ότι έγινε σκόπιμα από την πλευρά των Η.Π.Α.,

   Like

 1. Που απευθύνονται άραγε οι νεκροθάφτες ;

  Ανησυχητική κατάσταση η κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην Κριμαία από φιλορώσους διαδηλωτές, αλλά πράξη δημοκρατίας το κάψιμο του Κιέβου και οι σκοτωμοί των ανθρώπων από σκοπευτές του παρακράτους.

  Μήπως τα έχουν λίγο χαμένα οι λελέδες της “Ευρώπης των λαών” και του ΝΑΤΟ ;

  Like

 2. Η Ρωσία θα κάνει αυτό που έκανε πάντα, θα αλλάξει πλευρό, άνθρακας ο θησαυρός αρκουδιάρηδες! Οι ΗΠΑ είναι μια 15ετία μπροστά, εδώ η ΕΣΣΔ δεν μπορούσε να κουνηθεί μετα το Αφγανιστάν που είχε υπόδουλο όλον τον Ρωσικό λαό στο άρμα του κρατισμού, όταν το Κρεμλίνο αυθαίρετα από εργοστάσιο μπορούσε να στείλει στο μέτωπο, σήμερα θα κουνηθεί ο 20 χρόνια τεχνολογικά πίσω αρκουδιάρης, που μόνο πυρηνικά έχει;

  Like

   1. Δεν έπρεπε να σε λογοκρίνουν για το βρίσιμο που μου έριξες! Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, οι Ρώσοι θα πάρουν αυτό που θα τους δώσουν οι Γερμανοί, κατάλαβε το δεν τους φοβάται κανείς στρατιωτικά!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s