Πάνος Καμμένος: Έξω από τα δόντια για Κύπρο, Ουκρανία, Σκόπια και Αλβανία.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΠΑΝΟΣΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

“Το μόνο “θέμα” που υπάρχει στην Αλβανία είναι αυτό της Β. Ηπείρου”

“Στην Ουκρανία γερμανικές ΜΚΟ χρηματοδότησαν παρακρατικούς και ισλαμιστες για να ανατρέψουν την κυβέρνηση”

“Δεν μπορεί η Ελλάδα να συντάσσεται στο πλευρό συμμάχων του Άξονα, που δεν διδάχθηκαν από την ιστορία”

Για Ουκρανία

Πολύ γρήγορα για το θέμα της Ουκρανίας. Θα θέλαμε να είναι σαφής, κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και κύριε Υπουργέ των Εξωτερικών, η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με το καθεστώς που υπάρχει σήμερα στην Ουκρανία. Τι καθεστώς υπάρχει; Έχουμε έναν εκλεγμένο Πρόεδρο, ο οποίος δεν είναι στη χώρα, έχουμε ουσιαστικά, ένα καθεστώς, δηλαδή, μιας Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως η οποία έγινε στην πλατεία αυτή και αποφασίστηκε η ανατροπή του καθεστώτος και το καθεστώς ποιο είναι; Ποιοι είναι οι νόμιμοι συνομιλητές;

Διότι, εδώ βλέπουμε ότι η στάση χωρών της Ε.Ε., όπως η Γερμανία ήταν να χρηματοδοτήσουν… μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης κατά παράβασης και των ευρωπαϊκών συνθηκών και κατά παράβαση της νομιμότητος. Οι ίδιοι δε έσπευσαν ως εγγυητές και στο όνομα της Ε.Ε. να νομιμοποιήσουν μια κατάσταση την οποία ρωτώ ευθέως, την νομιμοποιείτε ή όχι;

Για εμάς δεν υπήρξε Συντακτική Εθνοσυνέλευση, τα ακραία στοιχεία, τα οποία μεταφέρθηκαν επί πληρωμή από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ιδίως από τη Συρία και μιλάω για Τατάρους, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίοι συμμετείχαν σε εχθροπραξίες εναντίον πολιτών, δεν αποτελούν ούτε επανάσταση, δεν αποτελούν ούτε λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Αποτελούν μια τρομοκρατική ενέργεια εναντίον μίας εκλεγμένης Κυβέρνησης. Θέλουμε, λοιπόν, μια σαφή θέση.

Βεβαίως, η Γερμανία έχει τα δικά της συμφέροντα πιθανόν και οι άλλες δύο χώρες της Ε.Ε που αναφέρονται, αλλά η θέση της Ελλάδος και ιδιαίτερα απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία θα πρέπει να είναι σαφής.

Για την Αλβανία

Είδα, πολύ προσεκτικά αναφερθήκατε στα θέματα τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το κύριο θέμα είναι της ελληνικής μειονότητας, της μειονότητας των Βορειοηπειρωτών. Το θέμα του εμπολέμου είναι κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αλλά δεν αφορά αυτή τη συνεδρίαση.

Υπάρχει όμως αυτή τη στιγμή σαφής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Υπάρχει τρομοκρατία, υπάρχει παραβίαση των διεθνών κανόνων διεξαγωγής εκλογών που διαπίστωσε και ο ΟΑΣΕ με τα κλιμάκια που μετέβησαν εκεί, αλλά υπάρχει επαναφορά θεμάτων τα οποία έχουν κλείσει – βεβαίως και δεν υπάρχουν για μας – όμως ακούγονται μέσα στην αλβανική Βουλή.

Ακραία στοιχεία τα οποία δεν απομονώνονται από την Κυβέρνηση της Αλβανίας και επαναφέρουν θέματα τα οποία αφορούν ομάδες φιλοναζιστών που ενήργησαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα οποία προκαλούν και μάλιστα έχουν διεκδικήσεις επί ελληνικού εδάφους. Δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να ζητάει την είσοδο αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν έχουμε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από τη μια πλευρά.

Δεύτερον, όταν υπάρχει από την πλευρά της Κυβέρνησης ανοχή απέναντι στα εξτρεμιστικά αυτά στοιχεία τα οποία φοβούμαι πολύ ότι με τις ανακοινώσεις τις οποίες γίνονται και εντός του Αλβανικού Κοινοβουλίου, θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Φαίνεται ότι δεν σέβονται ούτε την ίδια την ιστορία και την κατάληξη που είχαν όταν τέθηκαν δίπλα από τις δυνάμεις του Άξονα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την Κύπρο

Θέλω πολύ σύντομα να τοποθετηθώ όσον αφορά το Κυπριακό και λόγω της επίσκεψης που κάναμε το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο και τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και τις διαφωνίες τους. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα σχέδιο Ανάν ΙΙ, που υποκρύπτει, όχι μια λύση Ομοσπονδίας, όπως προβλέπεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά μια λύση συνομοσπονδίας, η οποία είναι αντίθετη και ως προς την πάγια εθνική πολιτική για το Κυπριακό, αλλά και ως προς τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Χαίρομαι που ο κ. Υπουργός επί των Εξωτερικών, αναφέρθηκε στο παράδειγμα των Δυτικών Βαλκανίων και ιδιαίτερα στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, διότι ακριβώς αυτό συμβαίνει και εκεί. Δηλαδή, η αρχή της ενιαίας διεθνούς προσωπικότητας και της ενιαίας κυριαρχίας που μέσα σ’ αυτό το κοινό ανακοινωθέν αναφέρει επί λέξει ότι προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει μια εξωτερική και εσωτερική κυριαρχία που τεμαχίζεται σε δύο συνιστώσες πολιτείες είναι η λύση της συμφωνίας του Ντέιτον, που εφαρμόστηκε και εκεί με αποτέλεσμα να έχουμε τις κακές εξελίξεις για τις οποίες μας ενημέρωσε ο κ. Υπουργός. Αυτές, λοιπόν, τις κακές εξελίξεις φοβόμαστε και εμείς και τα κυπριακά κόμματα, τα οποία θα είναι εξάλλου εδώ την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες.

Θέλω να πω εδώ ότι λυπούμεθα, διότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στα κόμματα της Αντιπολιτεύσεως, ούτε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και ούτε στα υπόλοιπα κόμματα από την κυπριακή πλευρά και από τον πρόεδρο κ. Αναστασιάδη. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Εμείς παρόλα αυτά θα επιδιώξουμε να υπάρξει μια εθνική θέση και μια εθνική λύση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε σ’ αυτό ότι και η πλειοψηφία η οποία στηρίζει την Κυβέρνηση στη Κύπρο, μέσω του ΔΗΚΟ, με απόφαση που πάρθηκε το Σάββατο το βράδυ, απέσυρε την εμπιστοσύνη προς την Κυβέρνηση.

Έχουμε ένα Πρόεδρο, ο οποίος ιδιαίτερα για το θέμα του Κυπριακού έχει χάσει -εάν θα υπήρχε στο Σύνταγμα, αντίστοιχη διάταξη, όπως υπάρχει στο Ελληνικό Σύνταγμα-την αρχή της δεδηλωμένης. Βέβαια δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Κύπρο, υπάρχει Προεδρική Δημοκρατία.

Για τα Σκόπια

Η πρόταση του Πρωθυπουργού από το 2012. Ένα νέο MoU, λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει, όταν έχουμε την παραβίαση εκ μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Ενδιαμέσου Συμφωνίας. Έχουν παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία και όσον αφορά τα σύμβολα και όσον αφορά το Σύνταγμα και καμία Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν προσέφυγε κατά της πολιτικής αυτής της FYROM.

Θεωρώ δε ότι και η επίθεση στην οικογένειά σας, κύριε υπουργέ, δείχνει ποια είναι ακριβώς η ποιότητα των ακραίων στοιχείων, τα οποία διοικούν. Βεβαίως, είμαστε μαζί σας και καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή αυτή την ανήθικη επίθεση και μάλιστα στην οικογένειά σας, αλλά αυτή είναι η ποιότητα των διοικούντων στη χώρα αυτή και ουσιαστικά εκείνων που επιμένουν αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια λύση, χωρίς εκείνοι να εφαρμόζουν τις συμφωνίες τις οποίες έχουν υπογράψει.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Θέλουμε να πούμε ότι η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων θα αποσαφηνίσει τις θέσεις όλων των κομμάτων και στον πρωθυπουργό που ανέτρεψε την Κυβέρνηση το 1993, γιατί δεν εδέχετο τέτοια ονομασία και επέμενε στην απόφαση των πολιτικών αρχηγών.

28 thoughts on “Πάνος Καμμένος: Έξω από τα δόντια για Κύπρο, Ουκρανία, Σκόπια και Αλβανία.”

 1. Σάλτα ρέ καί γαμ…ἔεε, σόρυ, καί πές τά κάλαντα στήν…Delek κεῖ κάτω στό τρίγωνο “Ἰσραήλ – Κύπρος – Ἑλλάδα”…ἔεε, σόρυ τρίγωνο “Πανοράματος” ἤθελα νά πῶ…

  Ἄιντε, κι’ ἄν σοῦ πέφτει…μακρυά, πετάξου μέχρι τήν…Μουσουλμανική ἕνωση Ρόδου πού στήσατε…
  Ἔναλλακτικά καί ἐδῶ πιό…πάνω…
  Στό Γραφεῖο τοῦ…Οὐράς τῆς παραπάνω…ἕνωσης
  …Ξέρει ἡ…Ἰατρίδου.

  Πού μοῦ βγήκες καί σύ νά…ψαρέψεις σέ θολά νερά…
  …”σεβνταλή”:

  Like

  1. Πρεζα πρωι πρωι Μιχαλακη; σου σκοτωσε τον εγκεφαλο και δεν το πηρες χαμπαρι !

   Like

   1. Η πρεζα δυστυχως πλεον δεν τον φθανει , μονον η καινουργεια συνθεση ο κροκοδειλος του αρμοζει.

    Like

  1. ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα έχει κρυφή ατζέντα στα χέρια του, μέσω του αμερικανό-ερωτευμένου σφόδρα sir. Alexis.
   1)μνημόνιο
   2)λαθρο-μεταναστευτικό με ότι αυτό συνεπάγεται νομιμοποίηση κτλπ.
   3)Θράκη (δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού)
   4)Παραμονή στην ευρωζώνη
   5)Επαναδιαπραγμάτευση δανειακών συμβάσεων(του κώλου τα εννιάμερα)
   6) συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων με τους Κωλότουρκους…………..

   Like

   1. Εχει κρυφη ατζεντα στα χερια του ο Συριζα, που την εδειξε μονο σε εσενα !
    Ποσο πιο καραγκιοζηδες εκτος απο φασιστες φιλογερμανοι μπορειτε να γινετε εκει στον Λαυκω σινδαισμω ρε ηλιθιοι;

    Δωσε πονο Πανο, αποδεικνυεσαι καθημερινα πραγματικος Ελληνας Πατριωτης.

    Like

   2. και ποιος σου είπε ότι δεν αναγνωρίζω αυτά που καμένος εχει πει εδώ και καιρό? ΛΕΩ ότι φοβάμαι τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω ΗΠΑ(κρυφή ατζέντα) και ότι έχει εισχωρήσει το μισό ΠΑΣΟΚ…………
    Επίσης ποιος σου είπε ότι ανήκω στον λαικό σύνδεσμο. Ακομμάτιστος είμαι…….
    θυμήσου πως ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ το 81 και που κατάντησε……………………

    Like

   3. τα καταφέρνουν μια χαρά πάντως…..μας βάζουν να μαλώνουμε μεταξύ μας…….
    Ελληνες σοβαρα τωρα…μόνο ενωμένοι θα τα καταφερουμε

    Like

 2. Είναι προφανές ότι τα αυτονόνητα που λέει ο Καμμένος, δεν αρέσουν στους πεταλωμένους πιγκουίνους της καθεστηκυίας τάξης που ζουν ανάμεσά μας… Έτσι βρίζουν χυδαία!
  Συμφωνούν μάλλον με τον υπεξ (και προεδρεύοντα της εε, wow!) μπενίτο και με τη λαγκάρντ που μας είπε ότι χαίρεται που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ξανά, μετά από το …1943!
  h**p://www.theguardian.com/commentisfree/2014/feb/24/christine-lagarde-troika-wrong-on-greece
  Άφου λοιπόν τα γατόνια με τα λαμπιόνια, έχουν εναλλακτικές λύσεις, γιατί δεν μας τις λένε, μπας και ξεστραβωθούμε και ψηφίσουμε τους εκλεκτούς τους (μπας και δικαιολογήσουν και τις αμοιβές τους δηλαδή);

  Like

 3. ΝΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

  ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ “ΤΟΥΡΛΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ” ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ

  ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!!!

  ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο “ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ” ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

  ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ??????????????

  Like

   1. Καμμιά…ἀνησυχία, τώρα πού ἔχουμε τό…στρατηγικό τετραγωνάκι “Ἰσραήλ – Κύπρος – Ἑλλάδα – Μάλτα Γιόκ”…
    Νά, ρώτα καί τόν…Λυγιστό ἄν θές…
    Ἤ καλύτερα τόν…Καλεντερίδη πού…ξέριε ἀπ’ “αὐτά” καί τά…ὑμνούσε…

    Άρνιά σφάζω καί…
    …μαρκάρω τά…”κατώφλια”…σας.

    Like

 4. CHRISTOPHER VIOLARIS, ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ!!!!
  Τον περασμενο Απριλιο διαβασα μια επιστολη αναγνωστη, (Υπήκοος είπε Απριλίου 15, 2013 στις 7:50 μμ στο Ολυμπια, παραπανω τιτλο, που μου εκανε εντυπωση και βλεπω σημερα οτι τα περισσοτερα απο οσα εγραψε, βγαινουν αληθεια. https://olympia.gr/2013/04/15/%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA/

  Είναι 4.30 η ώρα το πρωί και το τί άκουσα απόψε, σε δείπνο από το στόμα ευρωπαίου διπλωμάτη χώρας μέλους της Ε.Ε και φίλου της Κύπρου, δεν με αφήνει να κλείσω μάτι!

  Εχω κάθε λόγο να πιστέψω το τι έχω ακούσει, κυρίως γιατί ο περί ού ο λόγος διπλωμάτης δεν είναι τυχαίο άτομο! Διστυχώς για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αποκαλύψω, ούτε το όνομα του ούτε τη χώρα που εκπροσωπεί. Ομως το τί έχει λεχθεί, είναι που έχει σημασία. Πάντα σύμφωνα με τη πιό πάνω πηγή, η Κύπρος ήδη έχει ξεπουληθεί και η νέα κυπριακή ηγεσία, υπό τον Αναστασιάδη και τον ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ, έχουν αποδεχτεί λύση του Κυπριακού!
  Τα γεγονότα κλειδιά και το μυστικό παρασκήνιο:
  1- Οι Αγγλοαμερικάνοι όπως και το Ισραήλ, γνώριζαν απο το 1968 για τη ύπαρξη των υδρογωνανθράκων στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη περιοχή δεν επιδιώχθει αξιοποίηση τους.
  2- Υδρογωνάνθρακες σε τεράστιες ποσότητες βρίσκονται επίσεις στα ανοιχτά του Πομού-Πύργου, στο Κρητικό και Λυβικό πέλαγος, όπως στη περιοχή του Καστελλορύζου και του Νοτίου Αιγαίου!
  3- Οι Αμερικανοί και το Εβραικό λόμπι στις ΗΠΑ, σε μυστικές συναντήσεις τους με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Ρολάνδη, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, συμβούλεψαν τη Ελλαδική και Κυπριακή πλευρά να επιδιώξει συνεκμετάλευση μαζί τους και με την Τουρκία, η οποία όμως αρνήθηκε την πρόταση θέτοντας όρους που δεν είχαν γίνει αποδεκτοί.
  4- Επι κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και Τάσσου Παπαδόπουλου, οι αμερικανοί πρέσβεις στη Αθήνα και Λευκωσία είχαν επαναφέρει το θέμα, αλλά τη φορά αυτή με τους όρους της Τουρκίας ενσωματωμένους στη πρόταση, η οποία απερρύφθει απο τον Καραμανλή, ενώ ο Παπαδόπουλος δεν απάντησε. Αντ’ αυτού ο Κύπριος Πρόεδρος άρχισε μυστικές διαβουλέψεις, πρώτα με το Ισραήλ και στη συνέχεια με τη Αίγυπτο, που με την ενθαρρυνση των ΗΠΑ, δέχτηκαν την συνομολόγηση της ΑΟΖ!
  5- Η άρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου να δεχτεί το σχέδιο Αναν, εξόργησε τους Αμερικανούς στο βαθμό που δεν του είχαν πιά εμπιστοσύνη ότι θα αξιοποιούσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ σύμφωνα με τα σχέδια τους, γιαυτό και έθεσαν τη τελική της εγκριση στο ράφι.
  6- Με την εκλογή Χριστόφια εθεώρησαν ότι η διακαής επιθυμία του γιά λύση θα τον ανάγκαζε να δεχτεί τις ιδέες τους για τη εκμετάλευση της ΑΟΖ και για τον λόγο αυτό δεσμευτικαν στη στύριξη της Διζωνικής Ομοσπονδίας και στη εξάσκιση πιέσεων επι της Τουρκίας. Για να βοηθήσουν στη επίτευξη των σχεδίων τους ενθαρρυναν και επέβαλαν στη ΝΟΜΠΕΛ ΕΝΕΡΤΖΥ και στο Ισραήλ τη συμπτυξη συμμαχίας με την Κύπρο, ετσι που να αρχίσει η διαδικασία της εκμετάλευσης και βέβαια της εφαρμογής των σχεδίων τους.
  7- Η κυβέρνηση Χριστόφια φαίνετε οτι σε κάποιο σημείο είχε αντιλυφθεί το όλο σχέδιο και με την ενθαρρυνση του Ισραήλ και ειδικά του Υπουργού των Εξωτερικών Λιπερμαν, που δεν έβλεπε με καλό μάτι τη συμμετοχή των Αμερικανών στη εκμετάλευση των ΑΟΖ, αρχίζει να ερωτοτροπεί με ενεργιακούς γίγαντες άλλων χωρών και πιό συγκεκριμένα της Ρωσσίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων!
  8- Στο σημείο αυτό η Τουρκία αντιδρά, βλέποντας τα πραγματα να ξεφεύγουν απο τον έλεγχο της και αρχίζει να ενεργά παράλληλα και αντίθετα με τα πλάνα των Αμερικανών. Στο σημείο αυτό ο Ερτογκάν επαναφέρει στο προσκήνιο τον Τζώρτζ Σόρρος ο οποίος σε συνάντηση τους στο Νταβος το 2009 τον είχε συμβουλέψει να συμπτύξει μέτωπο με τη Ελλάδα, το Ισραήλ και τηνΚύπρο, ετσι που να μπορέσει να μπεί στο παιχνίδι των υδρογωνανθράκων, και ας αυτό να σήμαινε σοβαρές υποχωρήσεις στο Κυπριακό. Ο Τζώρτζ Σόρρος μετά απο επιθυμία και εντολή του Ερτογκάν αρχίζει να εφαρμώζει το εξείς σχέδιο. Διευθετεί μυστικές συναντήσεις στίς Βρυξέλλες μεταξύ Ερτογκάν- Παπανδρέου και Μέρκελ, που συμφωνούν με τίς ιδέες του Σόρρος, και στη συνέχεια σε μυστική συνάντηση των τριών καλούν και τον Αναστασιάδη ( ο Χριστόφιας δεν τους έκανε γιατί ήδη είχε πάει με το μέρος του Λιμπερμαν).
  9- Στη συνάντηση αυτή πάρθηκαν οι εξείς αποφάσεις.
  α) Η Γερμανία πάση θυσία να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή βοηθόντας τηn οικονομικά ενώ η Τουρκία δεσμευόταν να συμβάλει και αυτή, άν αυτό γινόταν αναγκαίο.
  β) Δεδομένης της αρνητικής στάσης που αναμενόταν απο τον Χριστόφια και δεδομένης της ανάγκης εκλογής Αναστασιάδη, να επιδιωχθεί η με κάθε μέσον υπόσκαψη της σταθερότητας της Κύπρου και του Χριστόφια, έτσι που να γίνει δυνατή η εκλογή Αναστασιάδη, στο οποίο θα προσφερόταν κάθε βοήθεια, οικονομική και πολιτική.
  10- Ο Τζώρτζ Σόρρος ανελάμβανε την οικονομική υποσκαψη της Κύπρου σε βαθμό που να φαίνετε αδύνατη η οικονομική της επιβίωση, χειραγογόντας τους οίκους αξιολόγισης και αναστέλλοντας οποιαδήποτε επένδυση στη Κύπρο.
  11- Ο Αναστασιάδης αναλάμβανε να εντατικοποιήσει την αντιπολίτευση του στο Χριστόφια, να εξουδετερώνει οποιδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας και τη δημιουργία τέτοιας ψυχολογίας μεταξύ του λαού, που θα τον έκανε να δεχτεί πρόθυμα τη επερχώμενη διευθέτηση.
  12- Τον Δεκέμβριο του 2012 γίνετε νέα συνάντηση Σόρρου, Ερτογκάν, Μέρκελ και Σαμαρά, αυτή τη φορά στο Βερολίνο και εκεί αποφασίζετε το τελικό σχέδιο, που είναι:
  α- Εκλογή Αναστασιάδη πάσει θυσία. Η πρόκληση προγραμματισμένης κατάρευσης της οικονομίας στη Κύπρο και η επιβολή της πιο αυστηρής λυτότητας για να κάμψει το ηθικό του λαού και να αποκλείσει δυναμικές αντιδράσεις.
  β- Υπογραφή ενός ασφυκτικού μνημονίου για τη παροχή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ οικονομικής βοήθειας στη Κύπρο. Η πλήρης συσκότηση οσον αφορά τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία και η μεγέθηνση του ελλήματος σε επίπεδα που να προκαλούν τρομο και ανασφάλεια. Η κατάσχεση των καταθέσεων των πολιτών έτσι που να προκλειθεί πανικός και ανασφάλεια.
  γ) Εναρξη συνομηλιών για γρήγορο κλείσμο του Κυπριακού, που θα προνοεί την έμμεση επικυριαρχία της Τουρκίας και της Ελλάδος. Ελάχιστες εδαφικές προσαρμογές και αποζημιώσεις για το εδαφικό, αποδοχή διζωνικής διπεριφερειακής ομοσπονδίας με χαλαρή κεντρική κυβέρνηση και κυριαρχία που θα εκπυγάζει απο την Ε.Ε. Αποχώρηση των ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων, διάλυση και αφοπλισμός της Ε.Φ, ανάλυψη της ευθύνης ασφάλειας απο Ευρωπαική στρατιωτική δύναμη που θα αποτελείτε απο τουρκους, ελληνες και κοινοτικούς στρατιώτες.
  δ- Με την υπογραφή της συμφωνίας λύσης του κυπριακού και την παράλληλη ενταξη της Τουρκίας στη Ε.Ε , οι τρείς χώρες, Ελλάδα, Ομόσπονδη Κύπρος και Τουρκία, θα υπογραψουν επίσεις μια συνθήκη, φιλίας, συμμαχίας και συνεργασίας στη εκμετάλευση του φυσικού και ορυχτού πλούτου στίς περιοχές που ελέγχουν, με τρόπο και συμμετοχή που θα καθορίζετε απο τη συμφωνία και θα έχει τη εξείς συμμετοχή. Τουρκία 40%, Ελλάδα 30% , Κύπρος 20% και Ε.Ε 10% ( για τη κάλυψη των εξόδων ασφάλειας και εγγυησης της λύσης).
  ε- Με την συνομολόγηση των συμφωνιών αυτών η Τουρκία θα αναλάβει, σαν χειρονομία καλής θέλησης, να αποπληρώσει το 50% του μνημονιακού χρέους, το δέ άλλο 50% θα αποπληρωθεί απο την Ε.Ε σε ένδειξη αλληλεγγύης στο νεοιδρυθέν κρατος.
  ζ- Οι τρείς σύμμαχες χώρες ( Τουρκία-Κύπρος-Ελλάδα) και η Ευρωπαική Ενωση θα χρηματοδοτήσουν απο κοινού την κατασκευή αγωγού, που θα εξυπηρετεί την μεταφορά πετρελαίου και υδρογωνανθράκων από όλα τα πεδία παραγωγής των, μέσω Τουρκίας προς Ευρώπη. Το Ισραήλ θα προσκληθεί να συμμετέχει ενεργά στο πρότζεκτ αυτό.
  Να τι γίνετε πίσω απο την πλάτη του λαού! Ξεπούλημα, διαμερισμός του πλούτου του, προδοσία μεγατόνων. Αφήνω τα υπόλοιπα στη κρίση σας! Είμαι σίγουρος ότι οι μέρες που ακολουθούν θα επιβεβαιώσουν όλα τα πιό πάνω, τώρα εάν αυτή η διευθέτηση εξυπηραιτεί τα συμφέροντα και το μέλλον του λαού, θα διαφανεί σύντομα!
  – See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/141125/kinitra-se-rosous-gia-periorismo-ton-zimion-apo-to-kourema#sthash.9JVYMJam.dpuf
  Επεισης καποιος σχολιασε το παρακατω:
  Memnonas είπε

  Μαΐου 6, 2013 στις 1:22 μμ

  @Υπήκοος δες λίγο και ποιός έγραψε τα σχόλια που παραθέτεις. είναι αυτός στα δεξιά της φωτογραφίας. περιττό να σου πω και ποιος είναι αυτός στο πλάι του.

  Like

 5. μπραβο πανο ο μονοσ ανδρασ στην βουλη που φοραει παντελονια οτι ελεγεσ πριν τι εκλογεσ ηταν ολα σωστα οτι ειπεσ για το ταχυδρομικο ταμιευτηριο για κατασχεσεισ δημοσιασ και ιδιωτικησ περιουσιασ για τισ μκο και αλλα πολλα σε ολα σε δικαιωνει ο χρονοσ.συλελληνεσ ηρθε η ωρα να στηριξουμε ανελ με δυο χερια για να σωσουμε τα παιδια μασ και τα εγγονια μασ και μη πιστευετε τισ λασπεσ που ριχνουν στουσ ανελ.διαβαστε το προγραμα κυβερνησησ των ανελ πχ,παγωνουν τα χρεη ολων των πολιτων για 2\3 ετη σε εφοριεσ τραπεζεσ ασφαλιστικα ταμεια.με χαμηλη φορολογια να ξαναανοιξουν τα μαγαζια να προσλαβουν υπαλληλουσ να γινη τζιροσ στην αγορα και νααρχισουν οι μικρομεσαιοι να ανασανουν ξανα.καλη δυναμη καλο κουραγιο πανο καμμενο στο δυσκολο εργο που ανελαβεσ.

  Like

 6. ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ – ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

  Η Αλβανία συγκροτήθηκε ως Κράτος με τη Συνθήκη του Λονδίνου (17-30 Μαϊου 1913). Τα σύνορά της καθορίστηκαν με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας (17 Δεκεμβρίου 1913). Στο τότε νεοσύστατο αλβανικό κράτος συμπεριελήφθη και το Βόρειο τμήμα της Ηπείρου, που από τότε μετονομάστηκε Βόρειος Ήπειρος, τμήμα το οποίο είχε ήδη απελευθερωθεί κατά τον Α΄Βαλκανικό Πόλεμο (1912-1913), από τον ελληνικό στρατό.

  Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής ήταν Έλληνες άντέδρασαν στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων που αγνόησε τόσο την εθνική τους ταυτότητα όσο και την εκπεφρασμένη βούλησή τους για ένωση με την Ελλάδα. Επαναστάτησαν και δημιούργησαν την ανεξάρτητη πολιτεία της Αυτονόμου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914), η οποία νομιμοποιήθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας την 17η Μαϊου 1914 που παραχωρούσε πλήρες καθεστώς Αυτονομίας (εκπαιδευτικής, θρησκευτικής, δικαστικής, διοικητικής) στους νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς και υπεγράφη από την Αλβανία και τις έξι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής: Η. Π. Α, Γαλλία, Αγγλία, Αυστρο-Ουγγαρία, Γερμανία και Ρωσία

  Ο Ελληνισμός εντός των αλβανικών συνόρων έκτοτε επίσημα, ονομάστηκε Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ενώ η ίδια η Αυτόνομη Πολιτεία το καθεστώς της οποίας επικυρώθηκε με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας, αναγνωρίστηκε με την ονομασία Βόρειος Ήπειρος.

  Δημιουργήθηκε έτσι για την Ελληνική Κοινότητα εντός των αλβανικών συνόρων, ένα Εθνικό Θέμα γνωστό στη διεθνή διπλωματική σκηνή ως Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα.

  Το πρώτο βήμα εκχώρησης της Βορείου Ηπείρου στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος έγινε το Οκτώβριο-Νοέμβριο του 1921, με την αποδοχή από την Κοινωνία των Εθνών της αλβανικής δήλωσης «Περί αναγνώρισης των μειονοτήτων» στην επικράτειά της.

  Στα μετέπειτα χρόνια το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα απασχόλησε την διεθνή διπλωματία δύο φορές.
  Το 1946, ξανά στην Κοινωνία των Εθνών, όπου δεν λύθηκε, αλλά αποφασίστηκε να αφεθεί στην αρμοδιότητα των Μεγάλων Δυνάμεων και να τεθεί προς επίλυση μαζί με το Γερμανικό και το Αυστριακό Ζήτημα.

  Επίσης το 1960 ο Ν. Χρουτσόφ, ηγέτης της ισχυρής τότε Σοβιετικής Ενώσεως ζήτησε από το σταλινικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα να παραχωρήσει αυτονομία στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, αίτημα το οποίο, ο αλβανός δικτάτορας το αρνήθηκε και η άρνηση αυτή ήταν και ένα από τα ζητήματα που τον οδήγησαν σε βαθιά ρήξη με την Σοβιετική Ένωση.

  Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα από τότε εκκρεμεί, ενώ τα άλλα δύο αντίστοιχα, το Γερμανικό και το Αυστριακό Ζήτημα είχαν αίσιο τέλος. Το Αυστριακό λύθηκε το 1955 με την ουδετερότητα και το Γερμανικό, το 1991 με την Ένωση των δύο Γερμανιών.

  To Πρωτόκολλο της Κέρκυρας:

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82

  Like

 7. pano gera , dioti oute kyprios ,oute ellhnas , alla oute kanenas tourkokyprios , me sevasmo sthn katagoghtou ,kai tou dikaiou den yparchei. gera kai kane kai symachies sto exoteriko gia ti tha mas chriastoun …o mh geneto!

  Like

 8. Κακομοιρα Ελλαδα πως σε καταντησαν και καταντησαν οι σημερινοι Ελληνες. Καθε μερα τα ιδια και τα ιδια στο Ολυμπια, το ιστολογιο γεματο Μ@λ@κιες και τιποτα περισσοτερο.

  Ολοι, σχεδον, ερχονται εδω να βγαλουν τα απωθημενα η ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια να κανουν μπαχαλο ολα τα θεματα ωστε να θολωνουν το τοπιο και να μην βλεπει κανεις ολα τα εγκληματα και τοις λαμογιες των αφεντικων τους και υπαρχουν ελαχιστοι που κανουν σοβαρα σχολια και διαλογο.

  Τοσα σπουδαια θεματα ανεβαινουν καθημερινα αλλα αυτοι τον χαβα τους και δεν υπαρχει ενας διαχειριστης να τους στειλει στον διαολο.

  Ειστε λοιπον αξιοι της τυχη σας ….. αλλα τι σας φταιει η πατριδα μας και την διαλυεται???</b?

  «'Eλα, της θάλασσας θεριό και του πελάγου μπόρα,
  το φοβερό σκουπιδαριό, να διώξεις απ' τη Χώρα».
  (N. Γκάτσος)

  Ελλάδα και Σουρής:

  «Ποιος είδε κράτος λιγοστό σ’ όλη τη γη μοναδικό,
  εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;

  Να τρέφει όλους τους αργούς, νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
  ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;

  Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά,
  κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;

  Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!
  Ω Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;»

  Like

 9. Το καλο ειναι οτι το άρθρο έχει γραφτεί απο τον Νίκο Ελευθερόγλου της εγκυρότατης δημοκρατίας όπου γράφουν οι φαηλοι και οι καλλεντεριδηδες… Τα λέει ολα.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s