olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΝΤΗΛΑΡΕΙ ΤΑ SWAPS ΤΗΣ GOLDMAN SACHS, ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 7, 2014

GOLDMAN SACHS STOURNARAS 2012Να δεις που στο τέλος κάποιοι θα πουν πως ήταν συνωμοσία η παρουσία Παπακωνσταντίνου – Στουρνάρα στα υπουργεία οικονομικών, όταν άνοιγαν τα αμαρτωλά ντηλς που έκανε ο Σημίτης το 2001. Με συμβούλους τον Παπακωνσταντίνου και τον Στουρνάρα βεβαίως – βεβαίως.

Έτσι πλήρωσαν τους γερμανούς και τις μίζες τους κρύβοντας το χρέος. Με την Γερμανία να βαράει παλαμάκια στον άνθρωπο της, τον Κώστα Σημίτη. Ε, έπρεπε τα δικά του παιδιά να κάνουν την μπουγάδα από το 2009 που άνοιγε το κουτάκι.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2001 ΤΟ ΝΤΗΛ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 ΤΟ ΦΑΞ

…και συ λαέ βασανισμένε ψάξε να βρεις γιατί τα μουμουε σου δείχνουν το σπίτι της θειάς του Λιάπη, μέχρι να αποστηθίσεις και τα κουφώματα.

16 Σχόλια to “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΝΤΗΛΑΡΕΙ ΤΑ SWAPS ΤΗΣ GOLDMAN SACHS, ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ!”

 1. oxtapus said

  Reblogged this on Oxtapus *beta.

  Μου αρέσει!

 2. […] …και συ λαέ βασανισμένε ψάξε να βρεις γιατί τα μουμουε σου δείχνουν το σπίτι της θειάς Περισσότερα […]

  Μου αρέσει!

 3. Σοφία said

  Βρε ΠΠ σε παρακαλώ αν δεις αυτό το σχόλιο, μπορείς να βρεις και να μας διαφωτίσεις ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ GOLDMANSACHS ΕUROPE και του αμερικάνικου τομέα την εποχή που ο Ααρών Αβούρι παριστάνοντας τον Έλληνα και τον πρωθυπουργό έκανε τα μαγειρέματα;
  Ολυμπίτσες μου, αν το δείτε κι εσείς και ξέρετε την πληροφορία πείτε μου πληζζ.

  Μου αρέσει!

 4. Φρύνη said

  Το χρέος αυξήθηκε λόγω της αναταξινόμησης των ΔΕΚΟ, λόγω της εισαγωγής συμφωνιών εκτός αγοράς (off market swaps) 5.4 δις ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν από το swap του 2001 με Goldman Sachs που μεταλλάχθηκε με νέες συμφωνίες» υποστήριξε ο κ. Γεωργίου.

  Μαξ Κάιζερ: Γιατί ΑΚΟΜΑ δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι κρυφές συναλλαγές με τη Goldman Sachs; Έ κύριε Παπακωνσταντίνου;

  http://armageddon-news.blogspot.gr/2010/10/goldman-sachs.html

  Μου αρέσει!

 5. Φρύνη said

  Ο Κ.Σημίτης (για να κρύψει 2,8 δισ. € ) μας χρέωσε με 16 δισ. στην Goldman Sachs!

  Στα 16 δισ. ευρώ θα ανέλθει για την Ελλάδα το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs, που έλαβε χώρα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ.

  Στον ισολογισμό για το έτος 2010, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη χρονιά «το εκτός αγοράς» swap πρόσθεσε στο χρέος 5,2 δισ. ευρώ. Ηταν η χρονιά που το ποσό καταγράφηκε επίσημα στο χρέος, ύστερα από πιέσεις που άσκησαν η Eurostat και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Αν στο ποσόν αυτό προσθέσουμε και τους τόκους (περίπου 300.000.000 ετησίως έως το 2037), το σύνολο του κόστους που θα καταβάλει η χώρα για το swap θα ανέλθει στα 16 δισ., δηλαδή όσο κοστίζουν περίπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για έναν χρόνο.

  Ποιος νοιάζεται γι’ αυτά τα 16 δισ. ευρώ, όταν το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2011 θα φτάσει στα 364 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να ήταν ένα ρητορικό ερώτημα. Το συνολικό χρέος περικλείει εντός του πολλά από τα ανομήματα της Μεταπολίτευσης και ένα μεγάλο κομμάτι του ορθώνεται σήμερα περήφανο, υπό τη μορφή πολυτελών κατοικιών στα βουνά γύρω από το λεκανοπέδιο της Αττικής.

  Η Goldman Sachs σε ένα και μόνο βράδυ από εκείνο το swap κέρδισε 400.000.000 ευρώ ντροπιάζοντας μια χώρα της Ευρώπης, της οποίας εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη. Το περίεργο και αξιοσημείωτο είναι ότι για πολλά χρόνια μετά το 2001 (που έγινε το swap) η αμερικανική τράπεζα είχε προνομιακή πρόσβαση έως το 2010 σε γραφεία υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

  Το αστείο είναι ότι σήμερα πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι ποτέ δεν άκουσαν για την Goldman Sachs, ο αντιπρόσωπος της οποίας στην Ελλάδα άνοιγε με το «έτσι θέλω» τα υπουργικά γραφεία διακόπτοντας συσκέψεις ή οτιδήποτε άλλο. Οι Ελληνες υπουργοί (δίκην Φιλιππινέζας) χαμογελούσαν αμήχανα και συνεργάζονταν με τον τραπεζίτη επικυρίαρχο, που έκανε το κουμάντο. Ο αέρας της Goldman Sachs κόπηκε το 2010, όταν η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς άρχισε να ερευνά το θέμα, μια εξέλιξη που τότε τρόμαξε αρκετούς από «τους κυρίους με τα λευκά κολάρα» στην Ελλάδα.

  Πολλοί θα ήθελαν να ξεχαστεί εκείνο το swap που μετέτρεψε την Ελλάδα σε αφρικανική χώρα, το οποίο ήταν και προάγγελος της απώλειας εθνικής κυριαρχίας που έφερε στη χώρα το Μνημόνιο.

  Αυτό που ήταν εξοργιστικό και έξω από κάθε λογική ήταν η προμήθεια των 400.000.000 ευρώ που αποκόμισε σε μια νύχτα η Goldman Sachs. Αν αυτό συνέβαινε σε μιαν άλλη χώρα της Δύσης, η Goldman Sachs θα έμπαινε σε μαύρη λίστα και δεν θα έκανε ξανά δουλειά εκεί. Στην Ιταλία πριν από αρκετά χρόνια όταν μια παρόμοια αμφισβητήσιμη κίνηση έγινε από την Credit Suisse τής απαγορεύτηκε η είσοδος στο υπουργείο Οικονομικών για τρία χρόνια. Στην Ελλάδα συνέβη ακριβώς το αντίθετο· και τεράστια προμήθεια πληρώθηκε και οι πόρτες μας κατόπιν ήταν ορθάνοιχτες για να κάνουν τις δουλειές τους με το αζημίωτο οι άνθρωποι της Goldman Sachs.

  Ειρήσθω εν παρόδω, τεράστιες προμήθειες συνεχίζουν και σήμερα να δίνονται στις τράπεζες, για διάφορες δουλειές. Χαρακτηριστικά, το 2010 οι προμήθειες προς τα πιστωτικά ιδρύματα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ανήλθαν στα 246.000.000 ευρώ έναντι προϋπολογισμένου στόχου 100.000.000 ευρώ.

  Στην ίδια πάντως κατεύθυνση (δηλαδή της υπερχρέωσης των επόμενων γενεών) ήταν εκτός του συγκεκριμένου swap και οι μέθοδοι των τιτλοποιήσεων που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σημίτη. Παρουσιάζοντας τις τιτλοποιήσεις σαν πανάκεια προεισπράττονταν έσοδα από τα λαϊκά λαχεία, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κ.λπ. Σήμερα, στον καιρό της φοβερής κρίσης, τα έσοδα λείπουν από τους συγκεκριμένους φορείς, καθώς είναι υποθηκευμένα για πολλά χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να καταβάλλει στους φορείς αυτούς κονδύλια ο Προϋπολογισμός, τα οποία προέρχονται από δανεισμό. Οι τιτλοποιήσεις «είχαν καταγγελθεί» από τη Νέα Δημοκρατία πριν από το 2004, η οποία μετά προσπάθησε και η ίδια να τις εφαρμόσει, ώσπου τις πάγωσε οριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλος
  http://www.dimokratianews.gr/content/3540/%CE%BF-%CE%BA%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9-28-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%E2%82%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-16-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-goldman-sachs

  Μου αρέσει!

 6. ΜΟΝΗ Η ΕΛΛΑΣ said

  ΕΤΟΣ 2054 μ.Χ.
  ————–

  Η αντιστασιακη ιστοσελις «ΟΛΥΜΠΙΑ» επιμενει: ΝΤΗΛΑΡΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΑ ΣΟΥΑΠΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ το 2001 επι Σημιτη;

  Μα πως εγινε αυτο; Ο Στουρναρας;;; …μπα αδυνατον… …αυτος ηταν …ΔΕΞΙΟΣ ενω ο Σημιτης …ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,καποιο λαθος θα καναμε…

  παμε παλι απ’την αρχη… Αλφα, Βητα, Γαμα, Δελτα,… Β, Β ο βοριας… Λολα να ενα μηλο, 1+2 = 4 …οοοχι «ΟΛΥΜΠΙΑ» λαθος…

  Μου αρέσει!

 7. Kerbit said

  Συγνώμη, κάτω τεάφει ότι η Goldman Sachs θα πληρώσει 1 τρις γιεν στην Ελλάδα στις 22 Φεβρουαρίου του 2013. Δεν το είδατε;

  Μου αρέσει!

 8. ΝικολόπουλοςΠάνος said

  Ρε παιδιά μας δουλεύεται??/ από πότε η Goldman Sachs έχει στα χάρτια της τον Κολοκοτρώνη ?????

  Μου αρέσει!

 9. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ said

  ξέρει κάποιος να μας πει αν ο σαμαράς έχει πάρει swaps ;;;;;

  αν τα swaps του σαμαρά είναι 60 δις ευρώ;;;;;;;;

  ξέρει κάποιος να απαντήσει;;;;

  Μου αρέσει!

 10. cummulus said

  Τί θά πεῖ «ντηλάρει»; ῎Ας μιλήσει κάποιος σέ γλῶσσα πού καταλαβαίνουν ὅλοι οἱ ἀναγνῶστες. Ἔλεος μέ τίς ἐπαγγελματικές ἀργκώ!

  Μου αρέσει!

 11. […] Σε συνέχεια του ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΝΤΗΛΑΡΕΙ ΤΑ SWAPS ΤΗΣ GOLDMAN SACHS, ΤΟΥ… […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: