Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.

Ο Σημίτης τα πήρε, ο Στουρνάρας εγγυήθηκε την πληρωμή τους. Η ΝΔ ξεπλένει τα εγκλήματα της διεφθαρμένης συμμορίας. Ο Ελληνικός λαός πληρώνει. Ποιοί πήραν τις μίζες για τα ντηλς; Αλήθεια κύριοι εισαγγελείς, πιστεύετε ότι θα υπάρχουν και αύριο;Πιστεύετε ότι ο Πεπόνης που τους σταύρωσε ήταν "κορόιδο" και εσείς "έξυπνοι"; Πιστεύετε ότι θα γίνετε όλοι "Αθανασίου" και "Χατζάκη"; Προσέξτε μην γίνετε Καλούσηδες... Επιστολή της Deutsche Bank τον Αύγουστο του 2012 που υπενθυμίζει στην Ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να πληρώσει άμεσα 1 δισεκατομμύριο γιεν σε ...τόκους (!)ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Οδηγός για την έξοδο από το μνημόνιο και για τους μικροομολογιούχους που είδαν τις αποταμιεύσεις τους να ληστεύονται.

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τον όρο «απεχθές και επονείδιστο χρέος» που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα σε μία νομική διαμάχη για την διαγραφή του. Είναι άραγε πραγματικότητα ή αστικός μύθος; Μπορεί η Ελλάδα να τον επικαλεσθεί ή είναι ένα λαϊκίστικο επιχείρημα όσων διαφωνούν με το μνημόνιο χωρίς καμμία πρακτική εφαρμογή;

Σήμερα το Ολυμπία με απλά λόγια, έγγραφα και ιστορικά ντοκουμέντα αποδεικνύει το απεχθές και επονείδιστο του Ελληνικου χρέους, που καλά θα κάνουν να το διαβάσουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την σωτηρία της χώρας και όχι την συνδιαλλαγή της εξουσίας.

Τι σημαίνει «απεχθές και επονείδιστο χρέος»;

Το «απεχθές χρέος» αναφέρεται λοιπόν σε χώρες με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που κατακλέβοντας το κράτος, διαθέτουν ποσά σε ξένες τράπεζες. Κύρια λοιπόν προϋπόθεση για την ύπαρξη του απεχθούς χρέους είναι η χρήση των δανείων της χώρας για προσωπικούς σκοπούς.

«Επονείδιστο» θεωρείται το χρέος, το οποίο προκύπτει από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας λοιπόν το προϊόν  μιας λεοντείου συμφωνίας  με δυσμενέστατες επιπτώσεις στο δανειζόμενο κράτος, μέσω Μνημονίων κ.λπ. (Καθ. Μάρδας)

Ας δούμε λοιπόν την εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα:

Αύγουστος 2012. Η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) ενός ομολόγου που κατέχει (φωτό). Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ έχουν καταστραφεί, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή. Μα πως προέκυψε το συγκεκριμένο «ανεγγιχτο» ομόλογο;

deutsche bank δανειο σημιτης 1997

Εδώ ακριβώς είναι η εξήγηση της κατάρρευσης και η δολιότητα της υπερχρέωσης. Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997. Με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά «χρέωσε» την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.

Τι έγινε αυτό το δάνειο;

Tον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.

Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.

ΔΗΛΑΔΗ: Η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. Ευρώ, για να πληρώσει Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400+εκ. Ευρώ. Ο Μαντέλης αποδεικνύεται πως έλαβε προμήθεια από την Γερμανική εταιρεία τον καιρό της επίμαχης συναλλαγής.

Η ευκολία με την οποία έγινε ο δανεισμός και οι όροι της σημερινής «διαπροσωπικής» συναλλαγής εκτός αγορών που προκύπτει από την επιστολή του 2012, πληρεί όλους τους όρους του «Απεχθούς» χρέους. Όπως επίσης και η απόδειξη χρηματισμού πολιτικών προσώπων ως απόρροια της όλης συναλλαγής, από τα ελάχιστα βεβαίως που γνωρίζουμε.

Η Λεόντειος συμφωνία που καταστρατηγεί κάθε έννοια ελεύθερης οικονομίας προκύπτει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ομόλογο παραμένει αλώβητο, σε αντίθεση με τα ομόλογα των τιμίων επενδυτών που αποκτήθηκαν μέσω ελεύθερης αγοράς. Τα οποία βεβαίως απαξιώθηκαν με το PSI. Άρα το συγκεκριμένο χρέος είναι και «Επονείδιστο».

Το ίδιο συμβαίνει με τα ποσά δανεισμού που χρησιμοποιήθηκαν για τα υποβρύχια, αφού όπως προκύπτει και από την Γερμανική και την Ελληνική δικαιοσύνη είναι αποτελεσμα χρηματισμού υπουργών και κρατικών λειτουργών (πάλι από τα λίγα που γνωρίζουμε). Εκεί ακριβώς έγκειται και η απέλπιδα προσπάθεια Βενιζέλου να απαλλάξει τις Γερμανικές εταιρείες από τις υποχρεώσεις τους αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά να αποτρέψει την διενέργεια εξεταστικής. Ταυτόσημη περίπτωση δηλαδή με την Siemens, όπου ο Σημίτης υπέγραφε, ο Σαμαράς συγκαλύπτει και αποπληρώνει.

Αυτός ο χαρακτηρισμός διέπει και το χρέος που προέκυψε από τις λοιπές συμφωνίες, της ΜΑΝ, της Daimler, της Hoechtief, των δημοσίων έργων που υπερκοστολογήθηκαν ή ακόμα δεν έχουν παραδοθεί ενώ έχουν εξοφληθεί κλπ κλπ.

Συμπερασματικά, όσοι υποστηρίζουν πως μέρος του Ελληνικού χρέους είναι απεχθές και επονείδιστο έχουν απόλυτο δίκιο. Ένας έλεγχος στην μυστική αλληλογραφία του υπουργείου οικονομικών είναι βέβαιο πως θα φέρει στην επιφάνεια δεκάδες παρόμοιες επιστολές. Χωρίς απαραίτητα να χρειάζονται τέτοιες αποδείξεις, αφού η μαθηματική απόδειξη προκύπτει με ένα απλό ισοζύγιο δανείων / παράνομως συμβάσεων και του κόστους δανεισμού που επιφέρει η αποπληρωμή τους.

Πηγές:

Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι μπίζνες Σημίτη με την Deutsche Bank που κάλυψε η συμμορία του μνημονίου! Να ποιοί κατέστρεψαν την Ελλάδα…

Από το απεχθές στο επονείδιστο χρέος

137 σκέψεις σχετικά με το “Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.”

   1. Ο μοναδικος που τα βαζει με το συστημα,που μιλαει με ονοματα,ντοκουμεντα.Ο μοναδικος που προσπαθει ολους να μας αφυπνισει,να μας καταδειξει οτι μας φορτωσαν ολο αυτο το χρεος το οποιο ειναι επαχθες και επονειδιστο με μιζες και λαμογιες. To προγραμμα των ΑΝ.ΕΛ εινι αξιοπιστο και αμεσα εφαρμοσιμο,Δεν ειναι ουτοπια η διαγραφη του επαχθους και επονειδιστου χρεους,Ας εμπιστεουτουμε πραγματικες πατριωτικες φωνες.Συνελληνες ολα μπορουν να αλλαξουν αρκει να εμπιστευτουμε πραγματικους πατριωτες,ωστε να θωρακισουμε την πατριδα μας απο καθε επιβολη.

    Μου αρέσει!

   2. Ο μοναδικος ε?? στο πρωτο μνημονιο ητανε και ι δικια του υπογραφη εκει….χαχαχα..μετα ναι εγινε ο μοναδικος που τα λεει…ας μην κερδιζε ψυφους απο αυτο θα σου ελεγα τι θα ελεγε..χαχαχ..τα γυρισε κι αυτος….χαχαχαχ….λαε ζητουλα…

    Μου αρέσει!

 1. Ολυμπία δεν υπάρχει απεχθές χρέος, ειναι λάθος όρος, το σωστό είναι επαχθές χρέος από το odious debt ( http://en.wikipedia.org/wiki/Odious_debt ),

  ….odious debt, also known as illegitimate debt, is a legal theory that holds that the national debt incurred by a regime for purposes that do not serve the best interests of the nation, should not be enforceable.

  Μου αρέσει!

   1. Έλληνας

    οι ξένοι μας δανείζουν τα δικά μας χρήματα από τα παγκόσμια καταπιστεύματα

    τα παίρνουν αυτοί γιατί έχουν τις εγγυήσεις

    εμάς οι οίκοι αξιολόγησης του Ροθτσάϊλντ και της παρέας τους φρόντισαν να κμας κάνουν τα ομόλογα του κράτους μας σκουπίδια

    τα δανείζονται οι ξένοι από τα παγκόσμια καταπιστεύματα (από το Ελληνικό μερίδιο) με 0,5%

    και στην συνέχεια τα δανείζουν σε εμάς με 12%-14%

    τα δικά μας λεφτά

    Μου αρέσει!

   2. Άλη μία καταφανής διαπίστωση πως η πρώτη μας αντίδραση, σε οτιδήποτε λεχθεί, ειναι η άρνηση η αντίθεση και η διαφωνία.
    Ακόμη κι αν πνιγόμαστε και κάποιος μας πέταγε σχοινί στη θάλασσα η πρώτη μας αντίδραση θα ήταν «οχι ρέ».

    We all suffer from this inherited inflammatory disorder. (ά π α ν τ ε ς)

    Μου αρέσει!

  1. Λογιστικό έλεγχο για να βγάλεις σε πέρας, για την περίοδο από το 70 έως σήμερα, θα χρειαστείς 100 χρόνια κ άκρη δε θα βγάλεις..
   Άσε που θα πρέπει να μπει το 95% το πληθυσμού μέσα.

   Μου αρέσει!

 2. Ακατάσχετη μπουρδολογία :
  Τίς συμβάσεις , τίς οποίες αποπλήρωναν τά δάνεια αυτά, …..

  τίς έχουν ΗΔΗ ελέγξει καμμιά δεκαριά φορές ,

  όόόόόόόλλλα τά ..όργανα τού καραπ@υτσέ ….»ελληνισμού» :
  Ελεγκτικό Συνέδριο, Συμβούλιο Επικρατείας (στό οποίο ΣΩΡΗΔΟΝ προσέφευγαν όλοι οι εργολάβοι, καί τό οποίο ουσιαστικά, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ,
  ανέθετε όλες τίς εργολαβίες,

  ρέέέέέέ,ΟΛΕΣ σάς λέω-(μάθετε τίς διαδικασίες, όχι μόνον μυξοκλάψες καί τσίμπλες),

  άσε δέ, καί τήν περιώνυμη …»Δικαστική προστασία», μέ νόμους σοβιετικώτερους τού ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ,
  κάτι ….»Νόμους», πού μόνον ο διεστραμμένος ….ελληνισμός μπορούσε νά σοφιστή….

  Ρέέέέέέέ, ελληνοφρενείς Καραγκιοζο-πουλαίοι, ρεζιλίκια τών σκυλιώνε,
  αυτά τά έχετε ανα-πιπιλίσει επανειλημμένως, μέχρις αηδίας,

  καί έχει ξεκ@λωθεί στό χάχανο, ακόμα ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η (υποσαχάριος) ΑΦΡΙΚΗ.

  (α) . Οι μίζες,
  (β). Οι φαραωνικές πουστο-φουσκωμένες (ελληνικές) ανεφάρμοστες …»μελέτες»,
  (γ). Οι κλεφταράδες εργολάβοι, πού υπεδαυλίζονταν από απείρως «Πουστότερους)
  …»επιβλέποντες»,
  (δ). Οι εικοσαπλάσιες τιμές τών απαλλοτριώσεων (ούτε στό Μανχάτταν,
  ελληνοΠούστηδες- μετά από πέντε χρόνια Δικαστήρια), πού έρριχναν έξω
  όλους τούς προϋπολογισμούς
  (ε). Οι ανίκανες νά αποφασίζουν …» Υπηρεσίες» ….ελληνικότατα ανίκανες,

  καί, καί, καί, καί …….

  ΔΕΝ θά πείσουν ΚΑΝΕΝΑΝ ,
  παρά μόνον νά σάς φτύση μέ ροχάλες, ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΩΛΩΘΗ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ.

  Αφήστε τά ελληνικώτατα καραγκιοζηλίκια, καί σοβαρευτήτε.
  Αλλοιώς, συνιστώ νά βαφτίσετε τό χρέος …: «Τρισκατάρατο» , ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ,

  καί φωνάχτε κανάν πεθαμένο …Γέροντα νά τό ξορκίση μέ τόν απήγανο, ..
  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

  Μου αρέσει!

  1. Ο Σιμήτης εκτελόντας διαταγές εκ των εξθεν,κατέστρεψε ολοσχερώς την βιομηχανια μας.
   Αυτά που κοροιδεύεις εν μέρει ισχύουν.
   Τα όσα στραβά αναφέρεις,δεν τα αποφάσισε και τα θεσμοθέτησε ο Έλληνας,αλλά κάποιοι άλλοι για εμάς.
   Δε πήρε μίζα το μπακάλικο της γειτονιάς,αλλά ο βουέυτής και υπουργός της βουλής,και τα κανάλια τα οποία δε καταβάλουν τον φόρο τουτς και οι βιομηχανίες με 18% φορολογία των κερδών τους και όχι 50%,όπως παλιά.
   Η βουλή και η ηγεσία ευθύνονται για τον εκτροχιασμό της χώρας και των λειτουργιών του κράτους,όχι οι πολίτες.
   Αν αποφάσιζαν οι πολίτες και είχαν ανοιχτά τα μάτια,δε θα συνέβαινε τίποτα απ όλα τα παραπάνω που αναφέρεις.
   Εν μέρει φταίει και ο λαός,που αγάπησε την τηλεόραση και τους ψεύτες που προβάλει,καθώς ξυπνάει και κοιμάται με αυτήν.
   Αφού θέλαμε hd τεχνολογία με ψηφιακό σήμα,για να μη χορταίνουμε αυτές φάτσες που προβάλονται,καλά να πάθουμε.

   Μου αρέσει!

   1. Κάθεσαι και απαντάς σε ανύπαρκτο. Η μόνη υπαρκτή δηλαδή είναι η νόμιμη μίζα του 10%, άλλες μίζες δεν υπήρχαν.
    Τώρα πως γίνεται να αγοράζουμε εμείς τα αεροπλάνα και τα τεθωρακισμένα στη διπλάσια τιμή από ότι άλλες χώρες, μάλλον σύμπτωση είναι. Και δεν μιλάω για υποβρύχια που στην ουσία δεν τα χρειαζόμασταν (πόσα δις Ευρώ κόστισαν;), είναι σαν να μην τα πήραμε, αλλά ακόμα τα πληρώνουμε.
    Πως γίνεται να αγοράζουμε εμείς το φυσικό αέριο 30% πιο ακριβά από ότι η Ρουμανία και η Βουλγαρία και άλλη σύμπτωση. Και δεν μιλάω για Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία που βέβαια αγοράζουν ακόμα πιο φτηνά.
    Αφού όλα έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο Επικρατείας, είμαστε εντάξει. Δεν υπάρχει μίζα, δεν υπάρχει απεχθές χρέος.
    Πρόκειται περί συμπτώσεων, σύμφωνα με ανύπαρκτους, σύμφωνα με τους γαλαζοπράσινους που μας κυβερνάν 40 χρόνια τώρα.

    Μου αρέσει!

  2. Παραβλεπεις το σπουδαιο..

   Οτι ολοι εχουν χρεος και μαλιστα ..πολλαπλασιο απο εμας…

   Εμεις ομως …τι αναγκη ειχαμε για να εχουμε χρεος???????????????

   Χρεος αποδειχθηκε οτι ηταν οι μιζες που μας φορτωσαν!

   οι γκακστερ πολιτικοι…

   Συλληψη λοιπον των γκακστερ…και των φιλων τους εξω…

   βολτιτσα στον Υμμητο για Εσχατη προδοσια….

   και ας ερθει ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ…

   ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

   για δες το ..απο αυτη την απλη μερια….

   και μηδεν πλεον ..χρεος …

   Και θα ζητηθουνη ΠΟΛΛΑ ΠΙΣΩ!

   περισευμα…εχουμε…..

   Μου αρέσει!

  3. Ανύπαρκτε (εγκέφαλε) οι λογιστικοί έλεγχοι δεν γινονται από διπλανά κωλομάγαζα του ίδιου (ΣΟΥ) βοθρο-παρα-κράτους (σαν τα ελεγκτικά συνέδρια και τα συμβούλια της επικρατείας που λες) ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑ από ανεξάρτητες επιτροπές, κατά προτίμηση του εξωτερικού.
   Ειδάλλως τα αποτελέσματα τους είναι σαν των μισθοδικείων που κρίνουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις των μισθών των δικαστικών και νόμιμες όλων των άλλων…

   Μου αρέσει!

 3. Θα φροντίσουν να ‘’εξαφανίσουν’’ ολες τις αποδείξεις… και αν τους ξεφύγει καμία θα φροντίσει να τις καλύψει ο ΤΣΙΚΝΑΣ με το ΤΣΥΡΙΖΑ….. Τι τα πήραμε ΟΛΑ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για πλάκα μόνο???
  Τη στελεχαρα του ΤΣΥΡΙΖΑ τον Σταθάκη γιατί το ‘’καθάρισαν’’ από τις κατηγορίες για υπεξερεση η ΝΟΥΔΟΥΛΑ και το ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ? Μα για να ξεπλύνει τέτοιες δουλειές εκβιαζομενος φυσικά!!!
  Είπαμε και ξαναλέμε
  Τους πολιτικούς τους φτιάχνουν οι ξένες μεγάλες δυνάμεις που έχουν συμφέροντα εδώ στην Ελλάδα καθώς και η ντόπια προδοτική οικονομική Ελίτ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η συνταγή είναι απλή:
  Τους βουτάνε στη διαφθορά και στη μίζα από νωρίς με κάθε τρόπο συλλέγοντας παράλληλα αποδείξεις για τις πράξεις τους χωρίς βέβαια οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Μετά , τους προωθούν στα ανώτερα πολιτικά αξιώματα και όταν τα κατακτήσουν τότε…. Τότε απλα αυτοί που τους λάδωναν και τους προωθούσαν τόσα χρονια θέτουν το εξής ερώτημα: Η κάνεις ότι σου λέμε η αλλιώς θα σε κρεμάσουμε στα μανταλάκια των εφημερίδων για τις πράξεις σου….
  Γιατί νομίζετε ότι έβαλαν το Τσοχατζόπουλο φυλακή? Μα απλα για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι για το τι τους περιμένει αν δεν υπακούσουν….
  Είναι τυχαίο νομίζετε ότι προωθούν πάντα τους πιο άχρηστους και διεφθαρμένους? Όχι βέβαια.. κατασκευασμένο και προγραμματισμένο είναι 100%…

  Μου αρέσει!

   1. Πές «τους», «ἐκεῖ» μέσα, ὅτι παραγγείλαμε καμμιά…χιλιάδα ἀκόμη…»νυκτερινῆς» καί τίς…μοιράσαμε δεόντως καί προβλεπόμενα…
    UCKάδες λέγω, UCCδες καί λοιπούς…»συντροφικούς»…
    …»κούνελους».

    Ἐνδιάμεσα βέβαια κάνουμε καί καμιά…πρωϊνή «γυμναστική» γιά να΄εἴμαστε…
    …»fit».

    Κατανοητός ἤ νά σέ στείλω στόν…Παναγιώταρο γιά…τό
    …»σωτάρισμα»;

    Μου αρέσει!

  1. Και δεν μου φταίνε τα επώνυμα, ίσα ίσα που δεν το άλαξε, πχ από Τούρκογλου να το κάνει Βενιζέλος. Ξέρεις ο Βαγγέλης Τούρκογλου όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική άλλαξε το όνομά του σε Ευάγγελος Βενιζέλος!

   Μου αρέσει!

 4. Το χρέος πάνω απ΄ όλα στηρίχθηκε σε παραπλανητικά στοιχεία και επομένως είναι απατηλό άρα άκυρο. Δεν χρειαζόταν να χρεωθούμε τα δανεικά του μνημονίου ούτε αδυνατούσαμε να καλύπτουμε τα προηγούμενα δάνειά μας. Οι αγορές ήταν πρόθυμες να μας δανείζουν το 2009 -2010 για προηγούμενα δάνεια και όλο το σκηνικό με ΔΝΤ και ΕΕ ήταν πλαστό για να υπερχρεωθούε. Μέχρι τοτε τα φέρναμε βόλτα. Θέμα ήταν αν χρωσούσαμε 40-50 δισ. Όσα και η Τουρκία πριν 20 χρόνια. Ηταν όλα μία προδοτική στημένη απάτη. Ας κάνουμε όλοι αγωγές λοιπόν να ζητάμε τα κομμένα λεφτά μας πίσω.Και από τους Ευρωπαίους. Οι δικαστές, λένε, ότι ήδη τα πήραν πίσω μετά από αγωγή που κάνανε. Εμπρός λοιπόν.

  Μου αρέσει!

 5. Τα «Πρωτοκολλα των σοφων της Σιων» που εκδοθηκαν πριν απο εναν αιωνα περιγραφουν πολυ παραστατικα την κατασταση. Μην κολλατε στην αυθεντικοτητα τους αλλα παρατηρηστε πως εκπληρωνονται.
  Παρατηρηστε ακομη οτι μιλαει για ηδη καταχρεωμενα κρατη πριν το 1900 και θυμηθειτε το «δυστυχως επτωχευσαμεν» του Τρικουπη.
  Ακομη την πτωχευση του 1931 μετα το κραχ του 1929 πρωθυπουργο Βενιζελο (κομμα φιλελευθερων) ακολουθωντας την ιδια φιλελευθερη πολιτικη (συνδεση δραχμης-λιρας, ελευθερο εμποριο χωρις δασμους, ελευθερη κινηση κεφαλαιων και φυσικα οπως παντα η κεντρικη τραπεζα στα χερια των Ροτσιλντ). Ποσες φορες θα την πατησουμε μεχρι να βαλουμε μυαλο;

  ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΑΜΟΚΛΕΙΑ ΣΠΑΘΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΔΕΛΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ Η ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΡΙΖΙΚΑ.

  ΑΠ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΒΟΛΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΚΟΥΣ.
  ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΣΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΦΟΡΟ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. ΑΝ Η ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΑΝ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΛΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΧΡΕΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.

  ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ , ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ, ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΧΡΗΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  Μου αρέσει!

   1. Κυριολεκτικά η μίζα είναι το εξάρτημα εκείνο του αυτοκινήτου, με το οποίο πραγματοποιείται η εκίνησή του. (εκκινητής )

    Μεταφορικά (αλλά στην ουσία κυριολεκτικά στην Ελλάδα) μίζα είναι αυτό που παίρνει κάποιος προκειμένου να προχωρήσει μία μπίζνα προς όφελος αυτού που του έδωσε τη μίζα, αμοιβή για παράνομη εκδούλευση ή μερίδιο από παράνομα έσοδα

    Η μίζα μπορεί να πάρει διάφορες μορφές αλλά η πλέον δημοφιλής είναι προφανώς το μαύρο χρήμα, προμήθεια , το μάμαλο, τα μπικικίνια, ο μπαμπακόσπορος, τα γκαφρά, . στην περίπτωση της Ελλάδας από το 2002 και μετά, τα γιούρια.

    Ο παίρνων τη μίζα λέγεται μιζαδόρος, Ταπαίρνογλου ή λαμόγιο. Ο δίνων τη μίζα λέγεται επιχειρηματίας ή απλά γνωρίζων-το- πώς-κινείται-η-ελληνική-οικονομία.

    Κύρια πηγή : http://www.slang.gr/lemma/show/miza_4794

    Μου αρέσει!

 6. Με βρίσκει σύμφωνο μεν , για όσα αναφέρει η Ολυμπία για απεχθές και επονείδιστο χρέος , αλλά από πρακτικής πλευράς , τι αξία έχουν ??? Όλα τα κράτη του κόσμου (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) , ακόμη και η Αμερική , έχουν τεράστια χρέη . Προφανώς η διαφθορά , δεν υπάρχει μόνο στη χώρα μας , αλλά παντού σε ποικίλο βαθμό , ανάλογα με τις δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν . Αν μπορούσε να γίνει κάτι , δεν θα το εκμεταλλευόταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις των όλων των χωρών ??? Ο Μεταξάς είχε κάνει μια σχετική κίνηση στο παρελθόν , καθώς και η Γερμανία όχι όμως για απεχθές και επονείδιστο χρέος. Τόσο στόκοι είναι οι κυβερνήτες όλων των χωρών και δεν διαγράφουν όσο χρέος τους κηρύξουν ,απεχθές και επονείδιστο ???? Μήπως τελικά δεν υπάρχει κάποιο νομικό αντίκρισμα??? Εδώ βλέπουμε τα τεράστια επιτόκια και πρόστιμα που επιβάλλει το ίδιο το κράτος μας , όταν κάποιος δεν είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις , ακόμη και όταν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι αδυναμίας καταβολής φόρων. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και όταν του χρωστά το κράτος. Δεν είναι απεχθές και επονείδιστο χρέος αυτό που δημιουργείται στην εφορία , που μπορεί να δούλευε μια ζωή κάποιος , να απέκτησε ένα σπίτι , αυτοκίνητο κ.λ.π , τώρα να είναι άνεργος , με μηδενικά εισοδήματα και να καλείται να πληρώσει φόρους για εισοδήματα , που δεν έχει ????

  Μου αρέσει!

 7. Αλεξανδρε, αναρωτιεμαι τι ειναι αυτο που σε εμποδιζει να δεις οτι οι περισσοτερες κυβερνησεις, τωρα και παντα, ηταν κλητηρες των κεφαλαιοκρατων- τραπεζιτων! αυτο ως απαντηση στο ακρως αφελες- η πονηρο?!- ερωτημα σου «αν μπορουσε να γινει κατι δεν θα το εκμεταλευοντουσαν οι κυβερνησεις ολων των χωρων?». Ο Ρ. Κορεα που υπηρετουσε τον λαο του το καταφερε, με εκπληκτικα αποτελεσματα. Οσο για την παυση πληρωμων, που ακολουθει,στην Ευρωπη εχουν κανει -στο παρελθον- η Γερμανια, η Γαλλια,η Σουηδια,η Ολλανδια,η Πορτογαλια, η Ρωσια, η Ισπανια. Αυτες…μονον!

  Μου αρέσει!

  1. Αννα ,
   νομίζω ότι η τοποθέτησή μου είναι ξεκάθαρη. Αυτά που αναφέρεις για τις κυβερνήσεις δεν διαφωνώ αλλά αναφέρω ότι διαφθορά υπάρχει σε όλα τα κράτη. Και οι κυβερνήσεις εκλέγονται συνήθως. Για απεχθές και επονείδιστο χρέος , ό Καμένος είχε πει προεκλογικά , (αν θυμάμαι καλά) και είχε πει ότι θα μετά από εξέταση του θέματος , θα διαγράψει όσο χρέος μας , θα εμπίπτει στη κατηγορία αυτή. Άλλο παύση-στάση πληρωμών , άλλο κούρεμα χρέους και άλλο απεχθές και επονείδιστο χρέος.

   Αν η σημερινή κυβέρνησή μας ή οι προηγούμενες ή επόμενες μπορούσαν να διαγράψουν όσο χρέος μας είναι απεχθές και επονείδιστο, θα έχαναν την ευκαιρία??? Φαντάζεσαι τι θα σήμαινε αυτό για τη χώρα μας και τι πολιτικά οφέλη θα αποκόμιζαν??? Τόσο ‘’στόκοι’’ είναι??? Δεν εκλέγονται δημοκρατικά???
   Είναι πολύ ωραίο αλλά είναι πολύ δύσκολο να είναι και αληθινό . απότι δείχνει η πραγματικότητα. Aν μπορούσε να γίνει , δεν νομίζω να υπήρχε κανένας λογικός , που να μην συμφωνούσε με τη διαγραφή του χρέους αυτού, καθώς και αυτοί που χρωστούν στη εφορία με τα δεδομένα που αναφέρω ανωτέρω.
   Και τελικά που θα καταλήξει όλη η ιστορία αυτή με τα τεράστια χρέη που έχουν , όλες σχεδόν οι χώρες???

   Αναφέρεις:
   Ο Ρ. Κορεα που υπηρετουσε τον λαο του το καταφερε, με εκπληκτικα αποτελέσματα.

   Αν μπορείς ας γίνεις πιο σαφής . Εννοείς βόρεια ή νότια Κορέα και τα εκπληκτικά αποτελέσματα???

   Μου αρέσει!

   1. ο Ραφαελ Κορεα ο προεδρος του Ισημερινου, μπες στο διαδικτυο να δεις. Οι αλλοι δεν ειναι στοκοι, αλλα κοιταζουν τα συμφεροντα των αφεντικων τους που πια, μεσω των χρεων, επενδυουν σε χωρες.

    Μου αρέσει!

   2. Αννα
    Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση .
    Διαβασα ότι τον Δεκέμβριο του 2008 , ο ανωτέρω πρόεδρος , απαρνήθηκε το εθνικό χρέος, χαρακτηρίζοντάς το παράνομο επειδή συσσωρεύτηκε μέσω συμφωνιών που υπέγραψαν στρατιωτικά καθεστώτα και υποσχέθηκε να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια για το θέμα . Δεν νομίζω να έχουν αποφανθεί τα διεθνή δικαστήρια. Μακάρι να τα κερδίσει και αυτό δημιουργεί προηγούμενο και για άλλες χώρες.. Ο Ισημερινός απότι διάβασα , παράγει πετρέλαιο και έχει και ανεπτυγμένη γεωργία στις πλούσιες περιοχές.

    Εμεις εδω , δεν παράγουμε , ούτε και αυτά που τρώμε πλέον.

    Τόσους πολιτικούς έχουμε , όλων των κομματικών αποχρώσεων. Δεν υπάρχει κανένας , που να κοιτάξει μόνο τα συμφέροντα του λαού μας και να διαγράψει το χρέος μας που εμπίπτει στη κατηγορία αυτή????? Οταν είναι στην αντιπολίτευση τα βλέπουν όλα στραβά και ανάποδα οι πολιτικοί μας , αλλά όταν τυχόν έλθουν στη κυβέρνηση , τα βλέπουν όλα ρόδινα και ωραία και ξεχνούν όσα υπόσχονταν σαν αντιπολίτευση. Αυτό έχω αποκομίσει.

    Μου αρέσει!

 8. .. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ..

  .. – οι Έλληνες Δικαστές δεν έχουν ασφαλώς καμία ευθύνη για το ότι η Χώρα είναι υπό οικονομική επιτήρηση και ότι τα μέλη της Τρόικας έρχονται στην Ελλάδα και ασκούν σε οποιοδήποτε κλάδο ;;
  ————————————————————————

  ..- ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ;;

  Μου αρέσει!

 9. Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ ένατ.ι. .τ
  ου δολαρίου.Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

  Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο».
  Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας..Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

  Μου αρέσει!

 10. Απεχθές και επονείδιστο χρέος είναι εκείνο που άλλοι δανείζονται γιά σένα (υποτίθεται),τα τρώνε αυτοί και οι δανειστές και εσύ γίνεσαι θέλεις δεν θέλεις…εγγυητής του ..δανείου τους!

  Μου αρέσει!

  1. ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΨΙΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΑΣΧΕΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ.ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;

   Μου αρέσει!

 11. Όμορφος κόσμος,ηθικός,αγγελικά πλασμένος.
  Οι κλεφτες καί οι απατεώνες κυκλοφορούν ελεύθεροι
  καί κυβερνούν τήν Ελλάδα,
  καί οι Έλληνες Εθνικιστές είναι παράνομα φυλακισμένοι.

  Μου αρέσει!

 12. Απαντηση σε ενα κομματοσκυλο, του ΠακιστανικοΣοσιαλ(η)στικοΚομματιδιο….

  Βρε μας δουλευεις εσυ;;

  «Και μετα το ΠΑΣΟΚ τι ? Αυτο ξερουμε τοσα χρονια….. Μηπως προτιματε τους ανθελληνες του ΣΥΡΙΖΑ ή τους ναζι της Χρυσης Αυγης ? Κακα τα ψεμματα με το ΠΑΣΟΚ και την Ε.Ε. το βιοτικο επιπεδο των Ελληνων ανεβηκε αισθητα….. Δανεια, σπιτια, αυτοκινητα, εκδρομες…. Ειδαμε ασπρη μερα….
  … Ειδαμε ασπρη μερα….»
  Τι λες βρε;;

  Ποιοι ειδαν ‘ασπρη’ μερα, ρεε;;

  Οι συντεχνιες;;

  Οι μεσαζοντες απο τα πακετα επιδοτησεων και δανειων απο την ΕΟΚ μεχρι σημερα;; Ξερεις αυτα που υποθηκευσαν το μελλον του παιδιου μου, την επομενη γενια των Ελληνων.

  Ποιοι ειδαν ‘ασπρη’ μερα, οι κομματαρχες και οι εργατοπατερες που σαν μανιταρια φυτρωσαν σε καθε γειτονια;;,

  Ποιος ειδε ‘ασπρη’ μερα, ο κοινωνικος καρκινος του συνδικαλισμου μαζι με την καθιερωμενη γραφειοκρατια που δεν αφηναν ΚΑΜΙΑ ιδιωτικη επιχειρηματικη δραστηριοτητα, εκτος βεβαια εαν ετρωγε το κομμα;;

  Ποιοι ειδαν ‘ασπρη’ μερα, η φαμπρικα του κομματισμου οταν ο ανδρηκος σου κομματικοποιησε ΟΛΗ την Ελλαδα απο κρατικους Θεσμους μεχρι και σχολεια;;

  Ποιοι ειδαν ‘ασπρη’ μερα, αυτοι που εσπρωξαν την πρωτογενες παραγωγη και τις βιομηχανιες να στερεψουν απο παραγωγη και προσωπικο για να εθιστει ο Ελληνας στις επιδοτησεις των τοκογλυφων, που σημερα πληρωνουμε απο την μυτη;;

  Οταν καταστρεψε την γεωργια, και απελπισμενοι οι γεωργοι εκαναν χωματερες τα χωραφια τους απο ολες τις σοδιες τους, αυτοι ειναι που ειδαν ‘ασπρη’ μερα;;

  Ρε πας καλα, ή εισαι ΤΟΣΟ μα τοοοσοοο κομματοσκυλο;;

  Αντε χασου βρε κοπανε, μας κοροϊδευεις κιολας.

  Μου αρέσει!

 13. Καλα μην σκατε. Θα ερθει η ΧΑ και θα τους κλασει μια μαντρα. Οταν ο Καμμενος τα ελεγε αυτα η ΧΑ ηταν στο 0,2 %. Σημερα μιλανε οι μπραβοι της ΝΔ για διαγραφη χρεους κατι δραχμες και οπου φυσσαει ο ανεμος. Ε οκ περνουν οι 18, 10000ρικακια το μηνα (αλλα κανουν κοινωνικο εργο με τα λεφτα μας δεν το ξεχναμε αυτο, α ειναι και φυλακη 2) να μην ξεχασουμε να βαλουμε και αλλους τοσους μεσα στην βουλη , γιατι ειναι εθνικιστες(αυτοι και οι madonna). γιατι τους ενδιαφερει η Ελλαδα ασχετα που το μοτο τους ειναι ζητω ο αρχηγος(ο αδικα φυλακισμενος μαλλον προθυμα φυλακισμενος) ζητω η ΧΑ. Ακομα μην ξεχασουμε να τους βγαλουμε και ευρωβουλευτες γιατι ειναι μαγκες και θα τιμωρησουν το Πασοκ (που τους τυπωνε τα ψηφοδελτια). Και να μην ξεχασουμε να βγαλουμε και τον Κασ δημαρχο γιατι το παιδι θα κανει ελεγχο στα αφεντικα του!!! Να ασπρισουμε λεω εγω!!!

  Μου αρέσει!

  1. ειναι επαχθες συμφωνουμε, αρα για τους μαζοχες ειναι χαριτωμενο, και για μας τους φυσιολογικους απεχθες.Εσυ τι εισαι, μορφωμενο τουβλο? αγραμματα ηθελες να πεις λοιπον.Μαθε την διαφορα των ορων εγγραματος-μορφωμενος.

   Μου αρέσει!

   1. Παιδια,ο όρος απεχθές χρέος,ειναι ορος που επινοήθηκε στις αρχές του 20ου αιωνα,απο έναν κομουνιστή.
    Ο όρος ισχύει για χρέος το οποιο εχει περιέλθει απο δικτατορίες κλπ.
    δλδ οσο μιλάμε για απεχθές χρεος,τοσο ρίχνουμε νερο στο αυλάκι διαφόρων πυροβολημένων,τοσο αριστερών οσο και δεξιών!
    Εκτός κι αν πιστεύετε οτι απο το 74 εως σήμερα,υπάρχει χούντα ή καθεστώς ,το οποιο δεν εχει ανέβει στην εξουσία,άνευ λαϊκής ετυμηγορίας.

    Ειμαστε ολοι μουρλαμένοι με αυτα που συμβαίνουν αλλά ας μη ρίχνουμε νερο,στο μύλο αυτων που θέλουν,να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας!!!!!!

    Μου αρέσει!

 14. Λέτε: Ένας έλεγχος στα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών θα αποδείξει το επονείδιστο .. «.
  Ο επερχόμενος βέβαια Σύριζα με τον προφανώς υποδειχθέντα ήδη από τους Γερμανούς υπουργό οικονομικών θα φροντίσει να μην …
  Έχουν άραγε κουκούτσι μυαλό όσοι σκοπεύουν να ψηφίσουν Σύριζα ?
  Τον θιασώτη και του σχεδίου Αννάν ?
  Τον Σύριζα που έτσι κατάφερε να το κρατήσει ζωντανό καρκίνο για τον Ελληνισμό ?
  Θα μου πείτε τι σχέση μπορεί να έχει ο Σύριζα με τον Ελληνισμό !
  Σωστά.
  Η τύχη μας στα χέρια μας μόνο αν αποβάλλουμε εξαρτήσεις από τα κόμματα μιας Βουλής που με τις αποφάσεις της:
  – παραδίδει Εθνική Κυριαρχία
  – παραδίδει Εθνικό πλούτο με βουλευτές που συμμετέχουν και οι ίδιοι στην λεηλασία
  – καταπατάει βασικά συνταγματικά μας δικαιώματα
  – καταργεί κάθε έννοια κοινωνικής πρόνοιας
  – δεν διεκδικεί κανένα από τα δικαιώματα μας από την ναζιστική Γερμανία
  – ανέχεται αδιαμαρτύρητα την συμμαχία της κατοχικής κυβέρνησης με τους καθαρόαιμους ναζιστές της Ουκρανίας.
  – με μια αξιωματική αντιπολίτευση που με την προ ετών υποστήριξη του σχεδίου Αννάν το κράτησε ζωντανό ώστε να επανέλθει σήμερα χειρότερο.

  Αποδεικνύεται εν κατακλείδι ότι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις ερήμην της Κοινωνίας, αλλά και όσοι με την συμμετοχή τους σε αυτό το Εθνικό διαφθορείο τις νομιμοποιούν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s