ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗ NEW EUROPE! ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!

panhgyrizoyn-gia-pleonasma-eno-exoyme-elleimaΗ επιτήδεια συνεργασία της Eurostat με Έλληνες κυβερνητικούς με σκοπό τη διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος και χρέους της Ελλάδας για την περίοδο 2005-2009

Πώς οι λογαριασμοί του Ελληνικού Δημοσίου φουσκώθηκαν με δισεκατομμύρια ευρώ φανταστικών νοσοκομειακών τιμολογίων

Ας φανταστούμε έναν έμπορο που συνήθως παραγγέλνει το ετήσιο στόκ του από έναν προμηθευτή, ο οποίος προσθέτει στην τιμή ένα έξτρα ποσό, εξαιτίας του ότι πληρώνεται αργότερα από την ημερομηνία παράδοσης του εμπορεύματος. Το έξτρα ποσό περιλαμβάνει τόκο, λόγω καθυστέρησης καταβολής των οφειλομένων, καθώς και ασφάλιστροκινδύνου για την πιθανότητα μη καταβολήςολόκληρου του οφειλόμενου ποσού. Ας υποθέσουμε τώρα ότι, για κάποιο λόγο, τόσο ο έμπορος όσο και ο προμηθευτής συμφωνούν σε μια έκπτωση, ας πούμε 30%, επί του αρχικού τιμολογίου. Ωστόσο, παρά τις νόμιμες προσαρμογές των λογιστικών βιβλίων του εμπόρου και του προμηθευτή, που γίνονται όπως απαιτείται, όταν ελέγχονται τα λογιστικά βιβλία του εμπόρου από την Ανώτερη Ελεγκτική Αρχή, ο Προϊστάμενος Λογιστηρίου του εμπόρου, για προσωπικό του όφελος, αποκρύπτει την έκπτωση που πραγματοποιήθηκε και παρουσιάζει στον Έλεγχο την αρχική τιμή του τιμολογίου. Ας υποθέσουμε όμως τώρα ότι η πράξη του αυτή ανακαλύπτεται και επικρίνεται από την Ανώτερη Ελεγκτική Αρχή, η οποία όμως στη συνέχεια το ξανασκέφτεται, αλίμονο, γιατί βρίσκει ότι μπορεί να προκύπτουν κάποια «οφέλη» από την πράξη αυτήτου Προϊσταμένου Λογιστηρίου και έτσι είναι και οι δύο ευτυχισμένοι.

Οι ηθοποιοί της παραπάνω θεατρικής παράστασης είναι οι εξής: τα Ελληνικά δημόσια νοσοκομεία (ο έμπορος), οι φαρμακοβιομηχανίες (ο προμηθευτής), το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών (ο Προϊστάμενος Λογιστηρίου του εμπόρου), και ηEurostat (η Ανώτερη Ελεγκτική Αρχή). Σε κάποιουςαναγνώστες, αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως παρατραβηγμένο, ειδικά το ότι η Eurostat ενήργησε με τέτοια ραδιουργία, όπως η Ανώτερη Ελεγκτική Αρχή της παραπάνω ιστορίας. Όμως δυστυχώς έτσι έγινε.

Τα γεγονότα

Τον Οκτώβριο 2009, συνέπεσαν δύο γεγονότα που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ψευδή διόγκωση των νοσοκομειακών οφειλών: η αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα από τις βουλευτικές εκλογές και η αποστολή στην Eurostat των συσσωρευμένων νοσοκομειακών οφειλών 2005-2008 που εκκρεμούσαν. Είναι κοινή πρακτική το ότι οι περισσότερες νεοεκλεγείσες κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι κληρονόμησαν σωρεία προβλημάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπορούν τον επόμενο χρόνο να παρουσιάσουν μια «βελτίωση» οφειλόμενη στις δικές τους πολιτικές. Η νοοτροπία αυτή οδήγησε αρχικά τηνέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να αρπάξειτην ευκαιρία εκμεταλλευόμενη ένα συστημικόπρόβλημα του Ελληνικού δημόσιου τομέα, να το ονομάσουν «παραχάραξη των στοιχείων» και ναμανουβράρουν, ή «αναθεωρήσουν», τις συσσωρευμένες νοσοκομειακές οφειλέςκαταλήγοντας σε μια παράνομη υπερεκτίμηση του δημοσίου ελλείμματος και χρέους για την περίοδο 2005-2009. Το σοκαριστικό είναι ότι η υπερεκτίμηση αυτή δεν ήταν το αποτέλεσμα μεταφοράς ήδη υλοποιημένων δαπανών από άλλα έτη στα έτη 2005-2009, αλλά ήταν το αποτέλεσμα επιβάρυνσης όλων των ετών της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης με ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν φανταστικά. Ναι φανταστικά! Και το πιο σοκαριστικόείναι ότι η Eurostat συνεργάστηκε εν γνώσει της επ’ αυτού.

Αντίθετα με άλλες χώρες που αυτές οι πρακτικές, όταν αποκαλυφθούν, τιμωρούνται μέσα από θεσμοθετημένες πειθαρχικές διαδικασίες, στην Ελλάδα το παράνομο μανουβράρισμα των στοιχείων πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις καταλήγοντας στην οικονομική καταστροφή που βιώνουμε σήμερα. Στην περίπτωση των νοσοκομειακών οφειλών, δύο κυρίως γεγονότα διευκόλυναν τη διαστρέβλωση των στοιχείων: το συστημικό πρόβλημα της ύπαρξης απαρχαιωμένων λογιστικών πλαισίων στον δημόσιο τομέα και οι μυστικές διαβουλεύσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης με ανώτατα στελέχη του ΔΝΤ, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, για να υπαχθεί η χώρα στο ΔΝΤ.

Όπως έχει ήδη λεχθεί από Έλληνες Οικονομικούς Στατιστικούς, κάτι δραματικά σοκαριστικό έπρεπε να συμβεί, για να αναλάβει το ΔΝΤ τον έλεγχο της χώρας. Η ιδέα μιας δημοσιονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την αναβίωση των αποκαλούμενωνGreek Statistics, ενεφανίσθη ως η τέλεια δικαιολογία για την εισβολή του ΔΝΤ στα Ευρωπαϊκά πράγματα. Έτσι, στατιστικές πρακτικές, σαν την ταχυδακτυλουργική επινόηση ψεύτικων, μη υπαρχόντων ελλειμμάτων που είχαν εξαχθεί από τις εκκρεμούσες νοσοκομειακές οφειλές της περιόδου 2005-2008, αποδείχτηκαν ως η πιο αντιπροσωπευτική στατιστική ραδιουργία των ετών 2009 και 2010.

Πληρωτέα νοσοκομείων: χρήμα που κανείς δεν πλήρωσε και κανείς δεν εισέπραξε

Στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη ΕΕ, τα δημόσια νοσοκομεία παραδοσιακά προμηθεύονται φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό από προμηθευτές που συνήθως πληρώνονται αργότερα από την ημερομηνία παράδοσης, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών αξιολόγησης του νομίμου των καταβολών από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σχετικά με την Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο 2009, είχε συσσωρευτεί ένας τεράστιος αριθμός μη αξιολογημένων νοσοκομειακών οφειλών των ετών 2005-2008 και ταυτόχρονα η συνολική αξία αυτών των οφειλών δεν ήταν ακόμα γνωστή. Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχει τέτοιου είδους στατιστικά προβλήματα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοβιομηχανιών (EFPIA),που περιλαμβάνει πολυεθνικές όπως οι Roche καιNovartis, το 2011, τα Ευρωπαϊκά κράτη χρωστούσαν€12-15 δις στην φαρμακοβιομηχανία που αντιστοιχούσαν σε περισσότερα από ένα χρόνο.

Στις 2 Οκτωβρίου 2009, δηλαδή πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, και μέσα στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών διαδικασιών, η ΕΣΥΕ, που τώρα λέγεται ΕΛΣΤΑΤ, είχε στείλει στην Eurostat τους πίνακες ελλείμματος και χρέους. Αυτοίπεριελάμβαναν μια κατά προσέγγιση εκτίμηση τωνεκκρεμουσών νοσοκομειακών οφειλών ίση με €2,3 δις που είχαν προκύψει από συνήθη έρευνα της ΕΣΥΕ. Η νέα κυβέρνηση φούσκωσε το ποσό των €2,3 δις φτάνοντάς το στα €6,6 δις, όπως περιγράφεται στην Τεχνική Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών του Φεβρουαρίου 2010, βασιζόμενη σε έρευνα του Υπουργείου και όχι της ΕΣΥΕ. Έτσι, η ψευδής διόγκωση έφτανε στο εντυπωσιακό ποσό των €5,4 δις. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια Τεχνική Έκθεση, από τα €6,6 δις, μόνο τα €1,2 δις είχανεπικυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Και όχι μόνον έγινε αυτή η παρανομία, αλλά επίσης η νέα κυβέρνηση προσπάθησε να φορτώσει όλα αυτά τα επιπλέον €5,4 δις νοσοκομειακών οφειλών σε έναμόνο έτος, δηλαδή στο 2008.

Στην αρχή, η Eurostat το απέρριψε αυτό γράφοντας:

“Στην ανακοίνωση της 21 Οκτωβρίου 2009, ένα ποσό€2,5 δις προστέθηκε στο δημόσιο έλλειμμα του 2008 επί του ποσού των €2,3 δις. Αυτό έγινε, σύμφωνα με τις Ελληνικές Αρχές, κάτω από απευθείας εντολή που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών,παρά το γεγονός ότι το πραγματικό ύψος των νοσοκομειακών οφειλών είναι ακόμα άγνωστο,ότι δεν υπήρχε δικαιολογία για την επίρριψη αυτού του ποσού μόνο στο 2008 και όχι σε προηγούμενα χρόνια επίσης και ότι η ΕΣΥΕ είχε εκφράσει την διαφωνία της προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών.”

Αργότερα, τον Απρίλιο 2010, η Eurostatυπαναχώρησε στις παράνομες απαιτήσεις της νέας κυβέρνησης, προφανώς γιατί οι Γραφειοκράτες τηςEurostat ήταν τότε απασχολημένοι με το να προσπαθούν να βρουν τρόπους να φορτώσουν τους κυβερνητικούς λογαριασμούς της Ελλάδας με πρόσθετο παράνομο χρέος, όπως περιγράψαμε στο άρθρο μας “Οι παραβάσεις και πλημμέλειες τηςEurostat γιγαντώνουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας” (10-16 Νοεμβρίου 2013, σελ. 3).

Η υπαναχώρηση της Eurostat, τον Απρίλιο 2010,ενδίδοντας στις απαιτήσεις της νέας Ελληνικής κυβέρνησης, ήταν ξεκάθαρα αντίθετη με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς ΕΣΑ95 (βλ. ESA95 παρ.3.06, EC No. 2516/2000 άρθρο 2, Commission Reg.EC No. 995/2001) και αντίθετη με τον ΕυρωπαϊκόΚώδικα Ορθής Πρακτικής, κυρίως όσον αφορά τις αρχές της ανεξαρτησίας των στατιστικών μετρήσεων, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας των στατιστικών. Μία εντυπωσιακή παραβίαση του νόμου είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των νοσοκομειακών οφειλών ΠΟΤΕ δεν καταβλήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση στις φαρμακευτικές εταιρείες. Δείτε γιατί:ενάμιση μήνα μετά την παράνομη διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος, το Υπουργείο Οικονομικώνκάλεσε τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους ζήτησε να δεχθούν μία έκπτωση 30% για την περίοδο 2005-2008.

Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε δύο σημεία:

(1)

Όλες αυτές οι παράνομες στατιστικές διαδικασίεςκαι η ουσιαστική αδικία διαπράχθηκαν κατά των Ελλήνων πολιτών. Και, το πιο εκπληκτικό, διαπράχθηκαν κατ’ εξαίρεση ανάμεσα σε όλους τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

(2)

Όλα όσα γράφουμε βασίζονται σε αποδεικτικά έγγραφα τόσο της Eurostat όσο και της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών εκείνης της εποχής.

Θα τελειώσουμε, όπως τελειώσαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας. Δηλαδή, με την ίδια ερώτηση: Πώς είναι δυνατόν η ΕΕ να προχωρήσει μπροστά με ένα από τα μέλη του πυρήνα της να έχει αντιμετωπιστεί τόσο άδικα; Τα στατιστικά γεγονότα του 2009 απαιτούν μια σε βάθος, σοβαρή έρευνα και όχι παρεμβάσεις για μπλοκάρισμα της δικαστικής διαδικασίας στην Ελλάδα, όπως πράττει η Eurostat.Τα πράγματα πρέπει να τεθούν όπως έγιναν και η Ελλάδα να αποκατασταθεί. Το θέμα δεν είναι να αρνηθούμε το χρέος, αλλά το αναληθές και εγκληματικό μέρος του.

24 σκέψεις σχετικά με το “ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗ NEW EUROPE! ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!!”

 1. 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 2.000.000 ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ

  ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΠΑΤΤΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

  Μου αρέσει!

 2. Το θέμα δεν είναι να αρνηθούμε το χρέος, Για ποιο χρέος μιλάει ο αρθρογράφος;
  Για τα χρήματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ – ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ; ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;
  ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ.

  Μου αρέσει!

  1. Σιλάϊλα

   γι αυτό δεν αγγίζει ο σαμαράς τα 600 δις του Αρτέμη
   γιατί ο όρος που έθεσε ο Αρτέμης είναι να γίνει ο λογαριασμός του χρέους

   και εκεί θα βγουν όλες οι συμμορίες από Σημίτη, παπανδρέου, παπακωνσταντίνου, σαμαρά, κλπ γνωστούς όπως Μπαρόζο, Ολυ ρεν, Γιούνκερ κλπ γνωστούς

   οι οικονομικοί δολοφόνοι των λαών

   Μου αρέσει!

   1. πραγματικα ρε φιλε σε χαιρομαι… γιατι μαλλον εισαι εμισθος του Σωρα! Δεν εξηγητε αλλιως αυτη η εμμονη σου….

    ριξε και μια αναρτηση για τα καταπιστευματα …. ακομη ομως δεν απαντησες με δικα σου λογια οπως σου εχω ζητησει να μας εξηγησεις τι ειναι αυτα και απο που προκυπτουν τα τρις που τσαμπουνας καθε τοσο….

    περιμενω…

    Μου αρέσει!

   2. Μάλλον ρομαντικός και πλανημένος είναι.

    Εκτός του ότι δεν πρέπει να γινόμαστε κακοπροαίρετοι, πού να βρει τα λεφτά για να πληρώσει κόσμο ο Σώρρας; Σοβαροί να είμαστε!

    Μου αρέσει!

   3. NEW WORLD ORDER ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ:
    Βρε συ να δουλεύει και ο πάνω όροφος λίγο. Ο Bill Gates ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατά το Forbes διαθέτει περιουσία 67 δις$ δολάρια ο προϋπολογισμός της Γερμανίας είναι περίπου 700 δις€ είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να διαθέτει 600 δις€ , με όποια συνεργασία και να έχει, και να θέλει έτσι δωρεάν να … διασώσει την Ελλάδα !!!!!!!!!!!!!!! ειδικά όταν η Ελλάδα , δηλαδή όλοι μαζί εμείς , ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ …..!

    Μου αρέσει!

 3. η ΣΕΡ ΒΙΑ τους πηρε στο κυνήγι..το ίδιο και οι ΟΥΚΡΑΝΟΊ …κάτι ψήνεται σε ΙΤΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ… βλεπουν την χρυση αυγή που ερχεται … και ομαδική ευρώ-δηλητηριαση… να δείτε σε λίγο πως θα πετάνε στο καιάδα τους διαχειριστες …. 13% οι διαχειριστες …οι ΕΛΛΗΝΕΣ Εθνικιστές 32%… Ο ΣΥΡΙΖΑ εξατμιστηκε… θα εχουμε γέλια και κλάματα … να το θυμάστε….υποχρεωτικά οι απατεωνες… αλλάζουν στρατόπεδο.. αλλα άργησαν… ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ θα εχει το γενικο προταγμα…ρε γέλια…που ερχονται…

  Μου αρέσει!

 4. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΓΑΠ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΗ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΚΑΙ ΔΙΝΗ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΔΡΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ.ΤΩΡΑ ΘΕΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΡΗΜΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΚΡΥΜΕΝΟ,ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ;ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ,ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΤΕΤΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΗ Η ΕΥΡΩΠΗ;ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ;

  Μου αρέσει!

 5. ειπαμε…

  ξαναειπαμε …

  και πολλες φορες ειπαμε εδω μεσα…

  απο την πρωτη εβδομαδα αναληψεως ..ΓΑΠ….

  οτι υπηρχε ΣΧΕΔΙΟ απο το εξωτερικο

  που εκτελεσαν δοσιλογοι , προδοτες , ξενοσπουδαγμενοι και ξενοκαταγωγης …..

  ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….

  Ετσι ηταν ..

  ετσι συνεχιζεται στους αιωνες….

  Μεχρι να Ξαναγινουμε Ελληνες……

  ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΗΤΑΝ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ…

  ΣΚΕΤΗ…ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ..

  ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!

  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!

  Μου αρέσει!

  1. αυτο το παιδι..ο μπουμπουκος μας…

   που το παιζει υπουργος υγειας…

   αυτο…ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ????

   σκιζοταν τοτε απο τη μερια του Λαος…

   οτι θα τοπυς εκλεινε φυλακη!

   Οτι δεν ησαν Ελληνες οι κυβερνωντες….!

   Οτι …και οτι…..

   Και …προχθες μας ειπε το..παιντι…(τετοιους ανεχεσθε ελληνες να σας κυβερνανε…, να κρατουν την Υγεια σας στα χερια τους…..)

   οτι καλα εκανε ο ΓΑΠ και μας εβαλε στο μνημονιο!

   Γραμματα….ξερει?

   Να διαβαζει ξερει?

   Θα το δει το..σημερινο?

   Τι θα απαντησει αυριο…στο πρωτο παραθυρο????

   Μου αρέσει!

   1. Αντε …παρτε τι δηλωσαν οι…φτωχοι μεροκαματιαρηδες βολευτες σας και αρχηγοι σας….

    Και προσοχη…

    αφορα το ετος 2011 (!) τι…ειχαν !

    μη σας μπερδευει το..2012……

    http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epitropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis

    Μου αρέσει!

  2. +1.000.000.000…….

   Καλημερα ΜΑΣ Ραγιαδες κρυωνουμε σαν σκυλια μεσα στα σπιτια μας…….. ;

   «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει…»

   Ίων Δραγούμης, 1878-1920

   Μου αρέσει!

  3. ΑΚΡΙΒΩΣ … ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!!!
   Τους βάλαμε σε υψηλές θέσεις να υπηρετούν την Ελλάδα και αυτοί μας δουλεύουν και είναι παρεάκι με το σκυλολόι των τοκογλύφων. Καλά θα μου πεις αφού ήταν τέτοιας ποιότητας «άνθρωποι» γιατί τους υποστηρίζαμε τόσα χρόνια ,,;;; Εδώ είναι και το κρίσιμο σημείο της όλης ιστορίας. Ο καθένας από εμάς έχει γίνει ατομιστής , παρτάκιας δηλαδή που λέει και μια φίλη μου. Δεν τον ενδιαφέρει ουσιαστικά ο διπλανός του. Δεν τον ενδιαφέρει ο γείτονας του ή ο συμπολίτης του. Σταματήσαμε να ενδιαφερόμαστε για τα κοινά. Σταματήσαμε να σχεδιάζουμε πράγματα για τα παιδιά του άλλου και μας νοιάζει μόνο τι θα γίνουν τα παιδιά τα δικά μας. Όταν λέω μας νοιάζει εννοώ να τα βολέψουμε σε μια θέση στο δημόσιο ή το δήμο. Αφού προηγουμένως τα έχουμε μάθει να μην δουλεύουν να μην ερευνούν πράγματα να μην σκέφτονται. Το παχυλό χαρτζιλίκι από την γιαγιά και τον παππού και από εμάς τους ίδιους τα είχε βολέψει μια χαρά σε αυτήν την κατάσταση. Τα παιδιά μας είναι λοιπόν εντελώς ανεκπαίδευτα στο να ψάχνουν πράγματα να συζητούν να ενδιαφέρονται. Είναι δηλαδή εντελώς ανίκανα στο να επιβιώνουν. Όλο αυτό το σκηνικό το ονομάσαμε «καλύτερη ζωή» γι αυτά. Για να το καταφέρουμε όμως αυτό έπρεπε να έχουμε κάποιο γνωστό να τα σπρώξει στην κατάλληλη θέση. Αφού όμως τα παιδιά τα είχαμε καταστήσει εντελώς άχρηστα στο να προσφέρουν ο «κατάλληλος άνθρωπος» έπρεπε να είναι μειωμένης ηθικής κοινώς «λαμόγιο» και ως αντάλλαγμα ξεπουλούσαμε την ιερή ψήφο μας για να διατηρήσουμε το λαμόγιο στην δημόσια θέση που χρειαζόταν να «σπρώξει» το θέμα μας. Δεν είχε καμία σημασία αν ήταν εντελώς ακατάλληλος ή απατεώνας. Αρκεί που έκανε αυτό που μας βόλευε. Το ίδιο γινόταν στα νοσοκομεία. Έπρεπε να έχεις κάποιο διευθυντή ιατρό «δικό σου» για να γίνει η εγχείρηση που χρειαζόσουν και να μην πεθάνεις. Εδώ δεν είχε ψήφο είχε όμως απαραιτήτως και «φακελάκι». Αν ήσουν ένας μέσος κατασκευαστής εργολάβος που ήθελε να παίρνει «καλές δουλειές» κυρίως στο δημόσιο έπρεπε απαραιτήτως να «ταΐζεις» τα κατάλληλα πρόσωπα. Δεν είχε καμιά σημασία αν το τελικό κόστος του έργου ανέβαινε στο διπλάσιο ή τριπλάσιο του αρχικού. Έχει λεφτά το κράτος λέγαμε δεν γίνεται να πτωχεύσει. Λες και το «κράτος» είναι κάτι μακρινό στο φεγγάρι ας πούμε και δεν είμαστε όλοι εμείς. Λες και τα λεφτά για το έργο δεν θα βγουν από τους φόρους που πληρώνουμε όλοι μας. Ο δρόμος έπρεπε να περάσει από το δικό μας οικόπεδο για να πάρει αξία. Όχι από του διπλανού αλλά από το δικό μας, Να πάει να κουρεύεται ο άλλος.
   Αυτά και άλλα πολλά τα έβλεπαν τα αληταριά τυχοδιώκτες που είχαμε επιλέξει να κυβερνούν και έκαναν και αυτοί τα ίδια και χειρότερα. Μόνο που αυτοί έπαιζαν με τράπεζες με επιχορηγήσεις και γερές κρατικές επιδοτήσεις. Δεν τους ενδιέφερε καθόλου προς τα που πάει αυτός ο τόπος. Δεν τους ενδιέφερε το σύνολο των ανθρώπων σε αυτήν την περιοχή. Δεν τους ενδιέφερε και δεν τους ενδιαφέρει η ΕΛΛΑΔΑ. Βλέπουν τι είμαστε έχουν γίνει χειρότεροι από εμάς και μας φτύνουν και από πάνω. Έχουν αλλοτριωθεί τόσο πολύ που δεν υπολογίζουν τίποτα , ούτε γέρους ούτε παιδιά ούτε ανήμπορους .. κανένα. Μια άποψη λέει ότι «Οι κοινωνίες και οι λαοί έχουν τους άρχοντες που τους αξίζουν». Αυτοί μας αξίζουν αυτούς έχουμε, αν μας άξιζαν καλλίτεροι θα τους είχαμε αλλάξει !
   Δεν ταιριάζουν όμως όλοι οι Έλληνες με την προηγούμενη περιγραφή. Έχουμε λαμπρές εξαιρέσεις παντού. Στην τεχνολογία στην επιστήμη στην ιατρική στην μουσική στον αθλητισμό στην επιχειρηματικότητα που διαπρέπουν. Είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι τίμιοι και ειλικρινείς οι περισσότεροι τους βοηθούν τον συνάνθρωπό τους όταν έχει ανάγκη και μοιράζονται αυτά που ξέρουν με άλλους αρκεί να υπάρχει τίμια προσέγγιση. Σπάνια θα τους δείτε σε εφημερίδες και περιοδικά και σχεδόν ποτέ στην τηλεόραση. Αυτή είναι η Ελλάδα που πρέπει να ξαναφτιάξουμε. Δεν αρμόζει σε όσους από εμάς νιώθουμε ΕΛΛΗΝΕΣ τέτοια συμπεριφορά. Δεν είμαστε κλέφτες εμείς. Δεν είμαστε τεμπέληδες και αργόσχολοι. Δεν έχουμε μάθει να ζούμε με τον ιδρώτα του άλλου. Δεν χρειαζόμαστε τα δανεικά τους. Μας χρωστούν πολλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Όλοι αυτοί που αποτελούν το «πολιτικό σύστημα» δεν έχουν καμία σχέση με μας. Βρέθηκαν εκεί λόγω παλαιών λαθών και κακής τακτικής. Ας είναι δεν πρόκειται να πεθάνουμε. Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες χρόνια ιστορίας. Το όνομα της σημαίνει «διαμάντι» πετράδι που λάμπει. Δεν θα κάνουμε την χάρη σε καμιά τρόικα ή ΕΚΤ ή FED ή Γερμανία ή όπως αλλιώς λέγεται να εξαφανιστούμε. Θα μείνουμε για να φτιάξουμε την νέα πραγματική Ελλάδα όπως την ξέρουμε από τα γραπτά των παππούδων μας και της ιστορίας.
   Για να το καταφέρουμε όμως αυτό πρέπει να κάνουμε ένα πού απλό πραγματάκι.
   Να στείλουμε στον αγύριστο όλους τους απατεώνες του πολιτικού συστήματος που μας κυβερνά. Όλα τα υπόλοιπα είναι πιο εύκολα πιστέψτε με !

   Μου αρέσει!

 6. O ΓΑΠ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΙΤΑΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ,ΚΑΜΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ? ΠΑΝΤΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ

  Μου αρέσει!

 7. Επίσης, αδυναμία στα ξένα funds έχει και επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ο οποίος έχει επενδύσει συνολικά 426.000 ευρώ σε επενδυτικούς κολοσσούς επίσης όπως η JP MORGAN, BLACK ROCK κ.α συναφείς εταιρίες.

  – Αλέξης Μητρόπουλος: Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 1 εκατ. ευρώ που επαναπάτρισε ο Αλέξης Μητρόπουλος το 2005 (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) στη δήλωση πόθεν έσχες δεν αποτυπώνεται ούτε σε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε με αγορά κάποιου ακινήτου

  Μου αρέσει!

 8. Αρα οι περικοπές στην υγεία ειναι πολύ μικρότερες γιατι οι προ μνημονίων ήταν «φουσκομένες», κατά τον αρθρογράφο. Τι είναι αλήθεια? Πάντως οσοι έχουμε δουλέψει στην Υγεία ξέρουμε τι διαφθορά υπάρχει (τώρα αναγκαστικά μειωμένη)

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s