Πάλι οι “συνωμοσιολόγοι” δικαιώθηκαν. Δες Μέγκα και μούγκα.

κοκκινα δανεια κορακια εξωτερικουΌταν μιλούσαμε για Vulture Funds είμασταν συνωμοσιολόγοι.

Όταν μιλούσαμε για κατάσχεση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από σχήματα της αλλοδαπής, είμασταν τερατολογοι.

Σήμερα η “συνωμοσιολογία” τέλος. Αρχίζει η συνωμοσία.

Τα κοράκια της Κλίντον και του Σόρος υπό την απειλή του Βρετανικού δικαίου, πενταπλασίασαν τα λεφτά τους από την δημόσια περιουσία, κρατώντας ομόλογα στο discount αφού γνώριζαν ότι η κυβερνηση θα αποφάσιζε να τα επαναγοράσει. Για τέτοια “ελεύθερη αγορά” μιλάμε.

Σήμερα έρχεται η σειρά της ιδιωτικής περιουσίας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Οι τράπεζες έκλεισαν τις τρύπες τους απο το δημόσιο χρήμα που έλαβαν και πούλησαν κοψοχρονιά τα

αντίστοιχα δάνεια σε κοράκια του ΔΝΤ. Τις ύαινες που συνοδεύουν κάθε εισβολή του οργανισμού σε χώρα, ώστε να μαζέψουν τα κουφάρια.

Και η κατάληξη (που ακόμα δεν αποκαλύπτουν τα κτήνη) είναι πως ο κυρ Μήτσος δεν θα έχει την τύχη να προσφύγει στην Ελληνική δικαιοσύνη. Το σπίτι του θα κατάσχεται σε εφαρμογή απόφασης Βρετανικού δικαστηρίου. Τι; Ρωτάτε ποιός Έλληνας ένστολος θα τολμούσε να πετάξει μία οικογένεια από το σπίτι της εκτελώντας απόφαση ιμπεριαλιστικού δικαστηρίου;

Υπομονή, σε λίγο θα δείτε και τους “Κόνδορες”. Εκεί θα φανεί ποιανού απόγονοι είμαστε. Του Λεωνίδα ή του γότθου Αλάριχου.

5 thoughts on “Πάλι οι “συνωμοσιολόγοι” δικαιώθηκαν. Δες Μέγκα και μούγκα.”

 1. Τό δίκαιο επιβάλλεται καί μέ τά όπλα…όταν γεμίσουν τά χαντάκια μέ δικαστικούς επιμελητές καί τή συνοδεία τους..τότε θά καταλάβουν τί χαρτιά έχουν στά χέρια τους….ούτε ταπετσαρία δέν θά γίνονται…

  Like

 2. Η Wall Street Journal ανέφερε 19 Απριλίου οτι προκύπτει ότι για όλες τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που έχουν αναφερθεί αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα κέρδη αυξήθηκαν, αλλά τά συνολικά έσοδα ειναι σημαντικά προς τα κάτω, επειδή και τά δύο μεγέθη συγκεντρώνονται εντελώς εις τήν διαπραγμάτευση τίτλων (41%) και επενδυτικής τραπεζικής (43%). Υπήρξε μια συνεχιζόμενη συρρίκνωση των βασικών εμπορικών τραπεζικών δραστηριοτήτων : Νέες καταθέσεις μειώθηκε (-26%) και το συνολικό ύψος των χορηγήσεων (“δανείων και χρηματοδοτικών μισθώσεων») μειώθηκαν κατά άλλο ένα 1,5% από το 4ο τρίμηνο του 2012.

  Ενώ όλα τα άλλα πρόσφατα οικονομικά μεγέθη σχετικώς μέ την κατασκευή, την απασχόληση, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, μισθοί και άλλες εκθέσεις έχουν επίσης δείξει συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ, οικονομικές αυθεντίες από τόν Bernanke καί πολλοί αλλοι έχουν επισημάνει την «επιτάχυνση της ανάκαμψης στον τομέα της στέγασης» ως σωτήρα μας. Εδώ είναι τό μεγάλο πρόβλημα τό οποίο τώρα επηρεάζη καί τά ακίνητα εις τήν Ελλάδα μέ τήν μεθόδευση τών κερδοσκοπικών funds –

  * Η κατοικημένη κτηματομεσιτική φούσκα εις τάς ΗΠΑ , που ενώνει τα ομόλογα junk, CLOs, φοιτητικά δάνεια, κλπ εχει ξεπερασθή.

  Η Washington Post καταγράφει ,22 Απριλίου 2013 χρονικά την κυριαρχία 50-75% των “επενδυτών” αγοραστών μέ μετρητά εις τίς κατησχημένες κατοικίες πωλήσεων στις μεγάλες ζώνες αποκλεισμού των ΗΠΑ και ότι είναι οι πωλήσεις σε αυτές τις πληγείσες ζώνες, οι οποίες οδηγούν την απότομη αύξηση των τιμών εις τίς κατοικίες σε εθνικό επίπεδο.

  Στοιχεία Μαρτίου ανακοινώθηκαν , τόν Απρίλιο τού 2013 για παράδειγμα: Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών μειώθηκαν, αλλά οι τιμές αυξήθηκαν 11,8% σε εθνικό επίπεδο από έτος σε έτος

  Αυτό τό φούσκωμα ειναι ταχύτερα από ό, τι το φούσκωματής στεγαστικής φούσκας 2004-2006 .

  “Κατοικία είναι μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ακρως σημαντική καί βασική», λέει ένας αξιωματικούχος τής Capital Management, στη Φλόριντα.

  Η εταιρεία έχει οργανώσει αγορές περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια σε αγορές χιλιάδες σπίτια για τους πλούσιους επενδυτές. Η Blackstone αγόρασε 20.000 σπίτια για 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Η American Homes 4 Rent, που διευθύνεται από τον δισεκατομμυριούχο B. Wayne Hughes, έχει οργανώσει αγορά 10.000 σπίτια μετρητά, Και ούτω καθεξής.

  Αρχική τιμές είναι ξαφνικά αυξημένες μέχρι 15-25% στη Φλόριντα, Νεβάδα, Αριζόνα, μέρη της Καλιφόρνιας, κλπ.

  Αυτοί οι διαχειριστές της ομάδας των επενδυτών, στη συνέχεια,ασχολόυνται μονοπολιακά με την ενοικίαση των σπιτιών. Τα ενοίκια στα ύψη.Η Ιδιοκατοίκηση έχει μειωθεί στο 65% σε εθνικό επίπεδο. Όταν αυτές οι ομάδες επενδυτών ρευτοποιήσουν, θα υπάρξει μια νέα εθνική κατάρρευση των τιμών στο σπίτι.

  Ένα άλλο μονοπολιακό Fund είναι τά “Στεγαστικό Real Estate Trusts,” ή Δανείου REITs, τά οποία έχουν ξαφνικά τριπλασιαστή σε μέγεθος μέσα σε 18 μήνες σε περίπου μία φούσκα $ 600 δισεκατομμυρίων.

  Η Wall Street Journal ανέφερε (αυτό δεν γράφτηκε το 2006, αλλά στις 21 Απριλίου): «Οι εταιρείες επωφελούται από τα χαμηλά επιτόκια για να αγοράσουν μακροπρόθεσμα εξασφαλισμένα με στεγαστικά δάνεια [από τις τράπεζες] με φθηνό χρέος .

  Στη συνέχεια δεσμεύουν εκείνους τούς τίτλους ως εγγύηση για την εξασφάλιση πρόσθετων βραχυπρόθεσμων χρηματοδοτήσεων [από τις τράπεζες], ή μόχλευση, να αυξήσουν τις αποδόσεις.

  Οι εταιρείες κερδοσκοπούν εις βάρος τών ιδιοκτητών τών κατασχεθέντων κατοικιών εις συνεργασία μέ τίς τράπεζες από τίς οποίες αγόρασαν τά τά μή εξυπηρετούμενα δάνεια μέ τήν ενυπόθηκη κατοικία εις τό 1/4 η 1/5 τής ιστορικής αξίας τού ακινήτου με τη διαφορά μεταξύ του χαμηλού επιτοκίου που πληρώνουν για το χρέος τους και το υψηλότερο ποσοστό που καταβάλλεται για περιουσιακά στοιχεία εις τήν υποθήκη τους.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s