ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, εξαιρετικα διδακτική όμως, για να δειτε ποιοί θέλουν τον εθνικο διχασμό και γιατι.

20131101-183058.jpg

Πραγματικό μάθημα ιστορίας αποτελεί η κατάπτυστη – εμφυλιοπολεμική ανακοίνωση Τατούλη, με αφορμη τις αποκαλύψεις του βουλευτη του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου.
Ο τ. Υπουργός που έκανε τα πάντα για να γκρεμίσει τον Καραμανλή και να έλθει στην εξουσία ο μεγας στοχαστής, ο πολιτικός που καμαρώνει για τις εξαιρετικές του σχέσεις με τους Γερμανούς, σημερα προσφέρει μια μεγαλη υπηρεσία στο Έθνος που πρέπει να απολαύσουμε με ευλάβεια. Όπως εχουμε γράψει πολλάκις στο Ολυμπία, κάθε Ελληνικος εμφύλιος ειχε ως κύρια σκοπιμότητα την διάσωση ανθρώπων που θησαύρισαν και επεδίωξαν καταστάσεις χάους ωστε να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία τους, αλλά και την διατήρηση των κεκτημένων. Οι οικονομικοί δοσίλογοι του Ράιχ για παραδειγμα, έγιναν σε μια νυχτα «Εθνικόφρονες» και «Δημοκρατικός στρατος» παρότι ειχαν συνεργαστεί περίφημα με τους ναζί. Αποτελεσμα; Σήμερα ακόμα να κυβερνούν, μοιρασμενοι σε δεξια και αριστερά, αλλά κυρίως στις μπίζνες, αφού οδήγησαν τον Ελληνισμό στην αλληλοσφαγή.

Διαβάστε λοιπον την ανακοίνωση του Τατουλη και έπειτα την ενέργεια Πετράκου που προκαλεσε την ανακοίνωση. Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο. Δ.Τ. Π. Τατούλης: «Ο ρεβανσισμός και ο συμμοριτισμός είναι στα γονίδια του ΣΥΡΙΖΑ»
Σχολιάζοντας ανακοίνωση του βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ρόλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο φανερώνεται ολοένα και περισσότερο θλιβερός. Ως σύγχρονοι Γκέμπελς, ο κ. Τσίπρας και η κομματική του παρέα κάνουν ασκήσεις ρεβανσισμού και διεκδικούν την εξουσία ως λάφυρο ενός συμμορίτικου πολέμου δεκαετιών, που νομίζουν ότι ήλθε η ώρα κι εκείνοι επιτέλους να κερδίσουν.
Και οι πολίτες; Και ο τόπος; Κανένα σχέδιο για τον τόπο, κανένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες, παρά μόνο ασύδοτος λαϊκισμός, που διαχέουν δεξιά κι αριστερά ως βία στην πιο χειρότερη μορφή της. Ο ρεβανσισμός του κ. Τσίπρα και της κομματικής του παρέας είναι η μεγάλη τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν την γονιδιακή αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, δεν μπορούμε να την αφήσουμε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη από τη σημερινή τραγωδία τη χώρα.
Η σημερινή κρίση απαιτεί νηφαλιότητα και καθαρές κουβέντες. Στην Πελοπόννησο εργαζόμαστε με σχέδιο και απτά αποτελέσματα προκειμένου να δημιουργήσουμε διεξόδους για τον τόπο μας και τους πολίτες. Αυτό το έργο, ο ΣΥΡΙΖΑ των πολλών συνιστωσών αδυνατεί να το πολεμήσει με όρους πολιτικής. Και πολεμάει με όρους μικροπολιτικής και προσωπικών χιλιοειπωμένων και χιλιοαπαντημένων επιθέσεων.
Σε αυτές τις επιθέσεις, απαντάω ξεκάθαρα: Δεν φοβάμαι για τίποτε, δεν εκβιάζομαι με τίποτε, έχω πολλές φορές στην πολιτική μου διαδρομή πολεμήσει το φασισμό των ιδεών και τον λαϊκισμό και έχω βγει νικητής. Δεν είναι η Πελοπόννησος λάφυρο. Δεν θα σοδομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο νομίζοντας -όπως ισχυρίζεται άλλωστε ο αρχηγός της παρέας τους- ότι «λεφτά υπάρχουν». Δεν θα κερδίσουν στο συμμοριτοπόλεμο, το σκηνικό του οποίου οι ίδιοι ακαλαίσθητα και επικίνδυνα στήνουν. Δεν τους χρωστάει η ιστορία καμία νίκη απολύτως».

Δειτε τωρα τι ακριβως έκανε ο Πετράκος:
Θέμα: Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ «ΠΕΡΙΕΡΓΑ» ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος παρέδωσε έναν πρώτο φάκελο στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κύριο Μ.Χρυσοχοίδη και Εσωτερικών κύριο Ι.Μιχελάκη και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κύριο Λ.Ρακιντζή. Ο φάκελος αφορά συγκεκριμένα έργα της περιφέρειας Πελοποννήσου στα οποία έχουν παρατηρηθεί μικρές εκπτώσεις και διάφορες άλλες «περίεργες» μεθοδεύσεις και στα οποία εμπλέκονται με υπεργολαβίες και οι κατασκευαστικές εταιρείες που ιδιοκτησιακά ανήκουν στην οικογένεια Τατούλη αλλα και η ΤΕΡΝΑ. Τα έργα αυτά ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε να διερευνηθούν . Διότι δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ο Ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τις μνημονιακές πολιτικές και φτωχοποιείται, να μην διερευνώνται Δημόσια έργα στα οποία έχουν δοθεί «περιέργως» μικρές εκπτώσεις, και στη συνέχεια υπογράφονται υπεργολαβίες με συγκεκριμένες εταιρίες με συνέπεια το Δημόσιο να έχει ζημιωθεί εκατομμύρια ευρώ.
Οι εταιρίες συμφερόντων της οικογένειας του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη όπως φαίνεται από συγκεκριμένα ΦΕΚ, είναι οι ΚΑΣΤΑΤ ΤΕΧΝΙΚΗ, η ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ 4ης τάξεως καθως και η ΑΣΦΑΛΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Α.Ε.

Πέρα από τις 3 ανωτέρω εταιρίες τελευταία φαίνεται να δραστηριοποιείται και η εταιρία ΤΡΙΤΩΝ ΑΣΕΤΕ που ανήκει στην οικογένεια Χατζημανωλάκη με την οποίαν όμως ο αδερφός του περιφερειάρχη και η κατασκευαστική εταιρία ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ είναι συνέταιροι στο κέντρο αποκατάστασης με την επωνυμία ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στο δήμο Τρίπολης, ένα έργο που έχει επιδοτηθεί με ποσό πάνω από 16 εκ ευρώ ενταγμένο στον αναπτυξιακό νόμο το 2010 και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πριν από λίγους μήνες.
Πέραν δε των ανωτέρω τεχνικών-εταιριών που προφανώς φαίνεται η στενή συγγένεια και συνεταιρική σχέση δυο ακόμη εταιρίες, η ΚΟΡΥΒΟΣ ΑΕ φαίνεται να παίρνει έργα στην περιφέρεια Πελοποννήσου με αστείες εκπτώσεις και αμέσως να λειτουργεί και να συνάπτει υπεργολαβικά συμφωνητικά με τις εταιρίες της οικογένειας Τατούλη και μάλιστα ειδικά με την ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ. Ίδια φαίνεται να συμπεριφέρεται και η εταιρία ΑΤΛΑΣ Α.Ε . Επίσης κοινοπραξίες με μεγάλα ερωτηματικά υπάρχουν και σε έργα με την εταιρία ΗΛΙΟΧΩΡΑ Του ομίλου ΤΕΡΝΑ σε ένα τουλάχιστον σημαντικό έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ συχνά – πυκνά η ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ εμφανιζεται και δίνει περίεργα μικρές εκπτώσεις συμμετέχοντας-στην διαδικασία διαγωνισμού όπως στο λιμάνι του Αστρους. . –
Είναι γνωστό επίσης ότι μετά από διεθνή διαγωνισμό πρώτος ανάδοχος κρίθηκε πριν από λίγους μήνες για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του ομίλου ΤΕΡΝΑ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού των απορριμμάτων ως πρώτος προσωρινός μειοδότης.
Τα συγκεκριμένα έργα που προτείνεται να διερευνηθούν σε πρώτη φάση είναι τα εξής:
1° έργο με αριθμό πρωτοκόλλου σύμβασης 3535 στις 31/7-2012 είναι το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΥΥ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΒΟΥΤΙΑΝΩΝ προϋπολογισμού 2 εκ 600 χιλιάδων ευρώ

2° έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΡΩΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ».
3″ έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΜΠΙΛΑ – ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 5 ΕΚ 300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ»
4″ έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ – ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 12 εκ 388 χιλιάδων_ευρώ».
5° έργο προς διερεύνηση είναι το «ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3 ΕΚ 587 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ» που έγινε στις 8-1-2013 , το έργο αυτό το πήρε η εταιρία ΚΟΡΥΒΟΣ και αυτό με μόλις έκπτωση 13%.
6° έργο: είναι ο δρόμος ΝΑΥΠΛΙΟ – ΛΥΓΟΥΡΙΟ- ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ προϋπολογισμού 7 εκ ευρώ περίπου.
7° έργο το Λιμάνι του Αστρους το οποίο δημοπρατήθηκε πρόσφατα εντός του 2013 με πρόχειρο διαγωνισμό στον οποίον συμμετείχαν 8 εταιρίες ol οποίες εκλήθησαν από την ΔΤΕ της περιφέρειας Πελοποννήσου και αυτό το έργο πάρθηκε από την εταιρία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΤΕ με μόλις 12,1% ενώ δεν εκλήθη αν και είχε αποστείλει εξώδικο , η εταιρία ΜΕΤΡΟΝ ΑΕ η οποία δήλωνε την πρόθεση της να συμμετέχει και να κληθεί στο διαγωνισμό δίνοντας εκ προοιμίου έκπτωση άνω του 25%.
Στο συγκεκριμένο έργο εκλήθη kαι η ΗΛΙΟΧΩΡΑ ΑΕ του ομίλου ΤΕΡΝΑ που έδωσε έκπτωση μόλις 3%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα έργο που δεν δημοπρατήθηκε από την περιφέρεια αλλά είναι συνέχεια του έργου Κουμπίλα – Λουλούδι και αυτό είναι το το Κουμπίλα – Ελαιοχώρι ( προϋπολογισμού 14 εκ ευρώ), που δημοπρατήθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών στην Αθήνα και το οποίο πάρθηκε από την εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΕ με έκπτωση 35% ,ο διαγωνισμός έγινε το 2013 αλλά εδώ συμμετείχε ως 20ς μειοδότης η εταιρία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του ομίλου ΤΕΡΝΑ με όμως έκπτωση 34,75%! Παρατηρούμε λοιπόν ότι 2 έργα τα οποία δημοπρατούνται από την ΔΤΕ της περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεν ένα Κουμπίλα -Λουλούδι ο όμιλος ΤΕΡΝΑ και μετέπειτα σε κοινοπραξία με την ΚΑΣΤΑΤ της οικογένειας Τατούλη να παίρνει το έργο με 4% , να συμμετέχει στον πρόχειρο διαγωνισμό του λιμανιού του Αστρους με μόλις 3% και φυσικά στο έργο Κουμπίλα -Ελαιοχώρι που ο διαγωνισμός έγινε από το Υπουργείο Υποδομών και όχι από τις υπηρεσίες του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, παρ ότι έχει εργοτάξιο στα 500 μέτρα να δίνει έκπτωση 34,75%. Αναρωτιόμαστε πόσο φυσιολογικά και λογικά φαίνονται τα ανωτέρω συσχετιζόμενα περιστατικά;

Όλα τα ανωτέρω ο κύριος Πετράκος ζήτησε να διερευνηθούν διότι το δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατομμύρια ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα ο κύριος Πετράκος θα παραδώσει τον φάκελο αυτό και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

15 σκέψεις σχετικά με το “ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, εξαιρετικα διδακτική όμως, για να δειτε ποιοί θέλουν τον εθνικο διχασμό και γιατι.”

 1. οχι οτι με νοιαζει ο τσυριζα, αλλα τωρα εμενα γιατι μου φαινεται για αγχος κι αγωνια του Τατουλη και των ομοιων του πριν το…ικριωμα… την επομενη μερα ;

  Μου αρέσει!

 2. Κάποτε από την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα από την Αρκαδία
  ξεκίνησε η λευτεριά και σήμερα ένας άθλιος και τιποτένιος
  γυρολόγος της πολιτικής΄ υπερασπίζεται αυτούς που πάλι μας
  σκλάβωσαν, αλλά και μέγα τσιράκι του σαμαρά και του μπόμπολα.

  Οι Αρκάδες ξενόδουλο ανθρωπάκι έχουν και γνώση και μνήμη!!!

  Μου αρέσει!

 3. Τυπικό (και μουσειακό ταυτόχρονα) δείγμα, πολιτικού χαμαιλέοντα.

  Με διαδρομή : ΕΚΚΕ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ. Με ελαφρά πατίνα (όσο πατάει

  η γάτα) καλλιέργειας επιπέδου ‘άρλεκιν’, με βλαχοσοφιστικέ υφάκι

  και με κενότητα λόγου και έργων, ελαφρότερη του ευγενούς

  αερίου ΗΛΙΟΝ.

  Σέβαας.

  Μου αρέσει!

 4. Το ότι ο συμμοριτισμός είναι στα γονίδια του σύριζα δεν σβήνει την πορεία και τα έργα του ταρα τα τα τατούλη. Κι αυτός στα γονίδιά του έχει τον καιροσκοπισμό τον τυχοδιωκτισμό και πολλά άλλα «καλά».
  Αλλά όλα αυτά τα μοιράζεται με όλους τους άλλους που θέλουν να τρώνε μαζί δημόσιο χρήμα.
  Αν ο τατούλης είναι κανα σημαντικό πρόσωπο που είχε ρεύμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι προωθεί κάτι άσχημο, αλλά αυτόν τον βρίζουν όλοι.
  Εξάλλου όταν ο σύριζα έστελνε την νεολέχρα του με τους σκοπιανούς τι έκανε;
  Το ότι ό τατούλης είναι μαλ@κας και πουλημένος δεν σημαίνει ότι οι τσιπριζαίοι δεν είναι προδότες.

  Μου αρέσει!

 5. Αν τώρα, αυτή την έσχατη στιγμή, δεν ενωθούμε όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως, κομματικής-πολιτικής τοποθέτησης του καθένα μας, που αποτελεί λεπτομέρεια αυτές τις ώρες του εθνικού μας χαμού….τότε ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ. Και, ακριβώς, αυτό επιδιώκουν οι εχθροί μας.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s