Η Μάχη του Πέτα (εξαιρετικο κειμενο, που αποδεικνύει πως ο ανιστόρητος λαος ειναι καταδικασμένος)

20131029-223938.jpg

Μετά από το «πατριωτικό» ξέσπασμα του κ. Μπαλτάκου , ιδεολογικού καθοδηγητή του Μεγάρου, ήταν αναπόφευκτο να έρθουν στο νού μου κάποιες από τις ηρωϊκές στιγμές του ΄21 που έγιναν γνωστές , όχι δυστυχώς από τα σχολικά βιβλία, κάποια τέτοια γεγονότα αποκρύβονται επιμελώς, αλλά από προσωπικό διάβασμα και μελέτη.
Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος λοιπόν, γνωστός ως «τεσσαρομάτης» αφού εξόντωσε τον ανθό της επανάστασης, φυλακίζοντας τον Κολοκοτρώνη, παραμερίζοντας τον Καραϊσκάκη, τον Πλαπούτα και πολλούς άλλους αγωνιστές, αποφάσισε να ορίσει εαυτόν αρχιστράτηγο και να ηγηθεί προσωπικά στην προσπάθεια απελευθέρωσης της Ηπείρου, για να συνδέσει το όνομά του με μια τεράστια νίκη.
Ορισε μάλιστα, μιας και ο ίδιος ήταν άκαπνος , γενικό διοικητή του στρατεύματος τον Γερμανό Νόρμαν ( ο Νόρμαν για να μην
υπάρξουν παρεξηγήσεις ήταν γνήσιος φιλέλληνας και αγωνιστής και δεν έχει καμμιά σχέση με τους σημερινούς γερμανούς σωτήρες)
Το αποτέλεσμα της μάχης είναι γνωστό. Πανωλεθρία!! Στην οποία μάλιστα εκτός από ελληνες αγωνιστές της ελευθερίας χάθηκε και ένας μεγάλος αριθμός φιλελλήνων από ολόκληρη την Ευρώπη.
Πριν την εκστρατεία, ο άρρωστος και απομονωμένος στο μοναστήρι του Προυσσού, Γεώργιος Καραϊσκάκης , μίλησε με αντιπροσωπεία ελλήνων αγωνιστών που τον επισκέφθηκαν για να του ζητήσουν να συμμετέχει στην εκστρατεία και τους απήυθυνε τα παρακάτω λόγια, τα οποία αφιερώνω στους φίλους μου «Μοϊκανούς» της πάλαι ποτέ Νέας Δημοκρατίας :
« Ποιά Κυβέρνησις, καπετάν Νότη; Το τζογλάνι του Ρειζ εφέντη, ο τεσσαρομάτης; Ποιοί τον έκαναν Κυβέρνηση; Εγω κι άλλοι δεν τον γωνρίζομεν! Ή σύναξεν δέκα ανόητους και τον υπέγραψαν διά της ιδιοτέλειάς των;
Ιδού ποιοι τον υπέγραψαν
Πρώτον εσύ όπου όλα τα πράγματα θέλεις να έρχονται με το ζουρνά
ο Σκαλτζάς όπυ δεν είναι άλλο παρά καμπάνα μπαγκ-μπαγκ,
ο Μακρής ο μακρολαίμης όπου το κεφάλι ηξούρει μόνο να ταράζει,
ο Μήντζιος ο Κοντογιάννης όπου αν ήταν γυναίκα δεν εχόρτανε με 80.000 φορές την ώρα,
ο ξυνόγαλος ο Γιώργος Τσιόγκας όπου στραβώνει τα χείλια του με το τζιμπούκι και δεν ηξεύρει τι του γίνεται και ο αδελφός μου ο Στουρνάρης ο ψεύτης .
Δεν τον υπέγραψε ο μπούντζος μου και να δω την εκστρατεία σας!»

Δυστυχώς ο γιός της καλογριάς, « ο μούλος» , « ο γύφτος» , δικαιωθηκε!

Τα μετά από τη μάχη του Πέτα είναι γνωστά. Ούτε η ανεξαρτησία ούτε το κοινωνικό περιεχόμενο του ΄21 ολοκληρώθηκαν.
Η απόγνωση οδήγησε πολλούς στα βουνά. Ληστές για την επίσημη πολιτεία , λαϊκοί ήρωες για τον απλό λαό.
Ενα απόσπασμα από τα λόγια του «λήσταρχου» λαϊκου ήρωα του 1866 στη Φθιώτιδα , Μήτρου Λαφαζάνη , αρκεί:
« Κανείς από εμάς δεν εφόνευσε , ή επλήγωσε κανένα ασυνείδητο άνθρωπο.
Ενω εσείς σκοτώσατε τόσους ανθρώπους , εδυστυχήσατε τόσας οικογένειας και εφονεύσατε το έθνος με μεγάλα χρέη , τα οποία δεν θα ημπορέσσει να πληρώσει ποτέ.
Και όμως σεις κάθεστε σαν καλοί νοικοκυραίοι και απολαμβάνετε όλα τα αγαθα, ενω εμάς μας έφεραν στην ανάγκη να γίνωμεν ληστές, να τρέχωμεν τα βουνά για να γλυτώσωμεν την λαιμητόμον και να αποθάνωμεν ως άνδρες.»

Γιώτης Γουλινάς

6 σκέψεις σχετικά με το “Η Μάχη του Πέτα (εξαιρετικο κειμενο, που αποδεικνύει πως ο ανιστόρητος λαος ειναι καταδικασμένος)”

 1. Η καταρα της Ελλαδας ειναι η «αρχουσα ταξη» της.
  Απο την αρχη καταφερε να καπελωσει ακομα και τιτανες σαν τον Καραισκακη και τον Κωλοκοτρωνη.
  Απο τοτε μας καθισαν στον σβερκο.
  Κοσμοπολιτες πουλημενοι σε ξενους.
  Αδιαφοροι για την Ελλαδα.
  Ποτε δεν καταλαβαν τι σημαινει να εισαι Ελληνας.
  Σημερα διαγκωνιζονται για μια θεση στον ηλιο της παγκοσμιοποιησης.
  Η Ελλαδα πρεπει να γινει απο χωρα, χωρος.
  Οι Ελληνες απο λαος πολυφυλετικη κοινωνια.
  Η Δημοκρατια, ονομα.
  Η ελευθερια αναμνηση.
  Η ισονομια, πανακριβη.
  Η ισηγορια, ελεω ΜΜΕ, αδυνατη.
  Ο καθενας μας πρεπει επιτελους να καταλαβει τι γινεται και να αντιδρασει οπως μπορει.
  Προσωπικα νομιζω οτι ο Πλατωνας εχει δικιο οταν λεει
  ΜΗΔΕΙΣ ΗΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΩ , Ω ΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΗ ΘΑΤΤΟΝ ΚΑΙ ΡΑΟΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙΝ ΑΝ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ Η ΤΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΝΤΩΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ.
  Κανεις να μη μας πεισει φιλοι μου,οτι γρηγοροτερα και ευκολωτερα θα μεταβαλλει αλλιως καποια πολη τους νομους της απο το να τους μεταβαλλουν οι ηγετες της.
  Επομενως φροντιστε στις επομενες εκλογες να μην αλλαξουμε απλως κυβερνηση, αλλα να αλλαξουμε πορεια.
  Πισω στην Ελλαδα.

  Μου αρέσει!

 2. πολύ καλό να γράφεις ανακρίβιες, ιδίως όταν εξυπηρετείς προπαγανδιστικούς σκοπούς. όπως πάντα η αλήθεια είναι διαφορετική. Η λεγόμενη <> είχε ελάχιστους άτακτους πολεμιστές νεκρούς και σχεδόν όλους τους Φιλέλληνες και επτανησίους τακτικούς. Και αυτό από την στενοκεφαλιά των τακτικών και του πραγματικά ατρομήτου φιλέλληνα Δάνια , που απάντησαν στις προτροπές των άλλων οπλαρχηγών να φτειάξουν ταμπούρια, ότι έχουν τα στήθεια τους , που δυστυχώς κατατρυπήθηκαν από τα τούρκικα σπαθιά. Αν λοιπόν είχαν οχυρωθεί , ακόμη και αν βρίσκανε την δίοδο να εισχωρήσουν τριακόσιοι αλβανοί στο μέσον του στρατοπέδου, πάλι θα έφερναν την μάχη στα μέτρα τους έστω και αν υποχωρούσαν οι Ρουμελιώτες πολεμιστές του Βλαχόπουλου, Ίσκου, τσόγκα κλπ γιατί κράτησαν οι Μωραίτες πολεμιστές του Κανέλλου Δεληγιάνη,, Ζαίμη , Σισίνη κλπ. αφού όμως οι μεταγενέστεροι συγγραφείς χρέωσαν την ήττα αυτή στο Μαυροκορδάτο, που είχε σωστό στρατηγικό στόχο, αυτό της διατήρησης της επανάστασης στην Ήπειρο, να μη καταβαίνουν οι σκληροί αρβανίτες πολεμιστές , αυτοί που κατέπνιξαν και την επανάσταση του 1770 στο Μωριά, όλοι θεωρούν σωστό να βγάζουν την χολή τους σε βάρος του. Αν λοιπόν δεν είχε σκοτωθεί ο Κυριακούλης στην Σπλάντζα και δεν είχε ηττηθεί ο Μάρκο Μπότσαρης στην μάχη της Πλάκας τρεις μέρες πριν τηνμάχη στο Πέτα , η εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική. όμως οι φιλορώσσοι πράκτορες σαμποτάριζαν κάθε αυτόνομη πρόοδο του αγώνα , ώστε να μπορέσουν να επιβάλλουν την αναγνώριση μια τύπου Βλαχομπογδανίας ηγεμονίας , με ηγέτη τον Καποδίστρια , που παραλίγο να το πετύχουν. Ευτυχώς ξύπνησαν οι Άγγλοι την τελευταία ώρα και προτίμησαν την ανεξαρτησία , ποντάροντας ότι δεν θα πέσομε στα νύχια της Ρωσίας. ο αγώνας αυτός συνεχίζεται μέχρι σήμερα που έχουν πάρει το πάνω χέρι οι ρωσόφιλοι και που μας οδηγούν στην αγκαλιά του Βλαδίμηρου. ας ελπίσουμε ότι θα βρεθούν και τώρα Μαυροκορδάτοι!!!!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s