olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΕΤΣΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΤΟΥΛΗ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Posted by olympiada στο Οκτώβριος 26, 2013

20131026-205118.jpg
Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε για να πάρει απόφαση για την επέκταση της σύμβασης της ΚΑΣΤΑΤ (εταιρείας του αδελφού του Πέτρου Τατούλη) για το έργο Γέφυρα ΚΟΥΜΠΙΛΑ – ΛΟΥΛΟΥΔΙ, που έπεσε πριν ενάμιση μήνα.
Η πρόεδρος της Οικ. Επιτροπής κ. Ντίνα Νικολάκου απουσίαζε ενώ δεν το συνηθίζει. Η απόφαση φυσικά και ήταν θετική -κατά πλειοψηφία- με μειοψηφήσαντα τον σύμβουλο της παράταξης Τατούλη κ. Ντάνο.
Πριν πάμε στην ανάλυση της διαπλοκής και των πλοκαμιών της, θα θυμίσουμε πως ο περιφερειάρχης είχε δηλώσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην επί τόπου αυτοψία του, πως θα οριζόταν επιτροπή πραγματογνωμόνων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η
οποία και θα έβγαζε πόρισμα μετά από την έρευνα των αιτίων, για να αποδοθούν οι ευθύνες.
Αυτό δεν έγινε ποτέ!
Και σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία, δεν μπορεί να προωθηθεί τέτοιο θέμα σε συζήτηση και λήψη απόφασης χωρίς πραγματογνωμοσύνη (Νόμος 1418/1984 περί επεκτάσεων συμβάσεων έργων).
Συνέβη λοιπόν το εξής τραγελαφικό.
ΔΕΝ συστάθηκε επιτροπή.
ΔΕΝ έγινε πραγματογνωμοσύνη.
ΔΕΝ βγήκε πόρισμα για τον καταλογισμό ευθυνών και ανάδειξη υπευθύνων.
Αλλά… κλήθηκε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αίτημα της κατασκευάστριας εταιρείας!
Στην Οικονομική Επιτροπή προσκομίστηκε εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων-δομών – Περιβάλλοντος, κ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΥ και του προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. ΣΚΟΥΡΑ, στην οποία τόνιζαν πως, εάν υπάρξει αναθεώρηση του έργου, θα είναι με επιβάρυνση των αναδόχων!
Ο Διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ. εισηγήθηκε αντίθετα προς τους προηγούμενους, την δίμηνη παράταση του έργου, χωρίς υπαιτιότητα της κατασκευάστριας εταιρείας! Και… ζήτησαν συμπληρωματική πίστωση 1.400.000 ευρώ!!!
Άπαντες οι προαναφερθέντες έχουν παραβιάσει το Νόμο 1418/1984, όπου ορίζονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες των παρατάσεων και επεκτάσεων των συμβάσεων δημοσίων έργων.
Η νόμιμη διαδικασία προβλέπει την σύσταση 3-5μελούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων από τον κ. Κωστόγιαννη Γ. και μετά το πόρισμα της επιτροπής ακολουθούν οι αποφάσεις για παράταση ή όχι , αλλά κυρίως αποφασίζεται η υπαιτιότητα της ζημιάς και η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ του αναδόχου. Κάτι που με πολύ προκλητικό τρόπο εδώ το απέφυγαν κι έβγαλαν «λάδι» τον αδελφό του ….αδελφού Πέτρου.
Οι εισηγήσεις και του κ. Παπαϊωάννου και του κ. Σκούρα, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, διότι αποφεύγουν να αποδώσουν ευθύνες. Ή έχει ευθύνη η κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, για τη ζημιά, οπότε επιβάλλεται η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ, ή δεν έχει. Αυτοί ανέφεραν την πιθανότητα αναθεώρησης ως στοιχείο πιθανής υπαιτιότητας και ρήτρας!
Για να δούμε όμως πώς γίνονται όλες αυτές οι …ντρίμπλες, πρέπει να κατανοήσουμε την εσωτερική πλεκτάνη που έχει υφάνει ο κυρ Πέτρος και τυλίγει όλες τις υποθέσεις και τις επεξεργάζεται, προς όφελος των δικών του εργολάβων.
Λοιπόν…
Στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, όπως προείπαμε, ο κ. Κωστόγιαννης Γ. για τον οποίο εκκρεμεί στην Εισαγγελία Σπάρτης ποινικό δικαστήριο, μετά από απόδοση δόλου από τον κ. Ρακιντζή, για τον Περιφερειακό δρόμο Σπάρτης ΣΚΟΥΡΑ –ΠΥΡΙ που δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ εκταμιεύθηκαν ΟΛΑ τα χρήματα του προϋπολογισμού του έργου…
Στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων-δομών – Περιβάλλοντος, προϊστάμενος είναι ο κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΣ -επομένως υφιστάμενος του Κωστόγιαννη.
Με απόφαση Τατούλη έχει οριστεί, από την αρχή της θητείας του, ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Ν. ως Αναπληρωτής Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου…
Δηλαδή… προϊστάμενος του προϊσταμένου του Κωστόγιαννη, αλλά και …του εαυτού του!
Αυτό ερμηνεύεται ως εξής στην περίπτωσή μας :
Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, θα συντάξει ΑΠΕ και συμπληρωματική πίστωση του έργου ως προϊστάμενος τμήματος.
Θα την στείλει στον ….προϊστάμενό του, Διευθυντή Τεχνικών Έργων, κ. ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ.
Ο ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ θα την στείλει στον Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. ΣΚΟΥΡΑ, και θα πάρει προέγκριση.
Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ θα φέρει το ΠΡΟΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (ΑΠΕ και συμπληρωματική πίστωση) στο Τεχνικό Περιφερειακό Συμβούλιο, που είναι και το αρμόδιο όργανο, να αποφασίσει για την έγκριση της πίστωσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως:
Πρόεδρος ΤΟΥ Τεχνικού Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ο …ίδιος ο κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΣ, που θα πάρει απόφαση για την δική του εισήγηση, άρα …Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!!!
Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ έχει ορίσει, με απόφασή του, τον ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟ, ως Πρόεδρο του Τ.Π.Σ.
Οπότε το μπλοκάρισμα είναι βέβαιο σε κάθε περίπτωση.

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ.

Για τον Υπουργό Εσωτερικών δεν λέμε κουβέντα, αφού ήταν …πρώτη μούρη στη φιέστα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Cοsta Navarino στην Πύλο, που …άρμεξε από τα ΕΣΠΑ 150 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της αγίας οικογένειας των αρπακτικών του Πέτρου.

Κίνηση Ελευθέρων Αρκάδων
24.10.2013

«Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης» (Μάγερ).

facebook.com/free.arcadians
twitter.com/freearcadian

——————————————-

13 Σχόλια to “ΕΤΣΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΤΟΥΛΗ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.”

 1. τάσος said

  αχυράνθρωπος.

  Μου αρέσει!

 2. ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ said

  EΛΑ ΠΕΣ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΛΕΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΓΑΝΑ .ΚΟΚΚΙΝΟ , ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ. ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΕΣΙΑΛ ΛΕΜΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΦΑΓΑΝΟΦΑΜΙΛΙΑ ΕΠΙΣΗΣ , ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΛΕΜΕ.

  Μου αρέσει!

 3. άστα να πάνε πετράκη, τέλειωσες said

  Ρε σεις εκεί κάτω στην Αρκαδιά, τι κάνετε ;

  Tον έχετε ρημάξει τον κακομοιρούλη τον πετρή

  h**p://olympia.gr/2013/08/25/o-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%80-%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3/

  Μου αρέσει!

  • άστα να πάνε πετράκη, τέλειωσες said

   μέχρι και το αντινιουζ του τα έχωνε

   Αντιγράφω :
   Ξεκίνησε δεξιός, πέρασε στα φοιτητικά του χρόνια στο Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Ε.Κ.Κ.Ε), γύρισε πάλι στη Δεξιά σαν προσκυνητής και υπηρέτης του Κώστα Μητσοτάκη κι έτσι εξελέγη Βουλευτής.

   Συνέχισε σαν ρουσφετολόγος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι την διαγραφή του από τον Κώστα Καραμανλή, ξαναμπήκε στη Δεξιά και έγινε υμνητής υφυπουργός του Καραμανλή, και όταν έχασε το κυβερνητικό του αξίωμα άρχισε να καταγγέλλει τον ευεργέτη του Καραμανλή και να συνομιλεί με τον Γ. Καρατζαφέρη.

   Στις εκλογές του 2009 δεν βρήκε κομματική στέγη που να διασφαλίζει την εκλογή του και δεν πολιτεύτηκε.

   Το 2010 επανέρχεται στο προσκήνιο και κατεβαίνει ως ανεξάρτητος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχοντας καταφέρει να πάρει παρασκηνιακά πρώτα το χρίσμα και τη πολιτική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με την πολιτική στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντόρας Μπακογιάννη.

   h**p://www.antinews.gr/2010/10/20/67461/

   Μου αρέσει!

 4. Mastoras said

  Έχει μείνει κανείς χωρίς να αποκαθηλωθεί από την παρέα των μπλε και πράσινων κόκκων ; (αριελ 🙂 )

  Μου αρέσει!

 5. THOMAS said

  .. ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ..
  .. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ..ΑΝΘΡΩΠΩΝ .. -> ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ , ΕΝΑ ΑΠ ΑΥΤΑ !!

  Μου αρέσει!

 6. BOΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ said

  ΕΡΩΤΗΣΗ

  ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡ-ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΤΟ 1940 ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥ? Η ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗ-
  -ΚΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΝ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΝΑ ΔΩ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ.- Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ………..

  ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΚΑΙ ΝΥΝ ΡΑΓΙΑΣ
  .
  (ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ.- ΚΑΝΤΑΝΤΙΑ.

  ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΛΕΓΕ

  (ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ) ΤΟ ΟΝ0ΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

  Ο ΚΥΡ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ – ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ-

  Μου αρέσει!

 7. nestor said

  Μου αρέσει!

 8. Aκέλας said

  Πελοπονήσιοι μια λύση υπάρχει! -ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: