Σαμαράς και Βενιζέλος στοχεύουν να εισάγουν τα μνημόνια στο Σύνταγμα;

samaras_venizelos.jpgΌπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πολιτικού προσωπικού. Ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία ανάμιξη με το Σύνταγμα αυτό. Δεν συμμετείχε ούτε στην αρχική του σύνταξη, ούτε στις μετέπειτα αναθεωρήσεις του και δεν ρωτήθηκε ποτέ. Δεν είναι Σύνταγμα του λαού, αλλά αποτελεί ξένο σώμα προς την ελληνική κοινωνία.

Χθες, στο «προγαμιαίο συμβόλαιο» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που υπέγραψαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, υπάρχει και ο όρος 34, τον οποίο κανένα ΜΜΕ  μέχρι τώρα δεν έχει προσέξει ιδιαίτερα ή δεν θέλει να  προσέξει. Στον όρο αυτό, που αφορά τη συμφωνία τους για τη μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος, αναφέρεται κατά λέξη: «Στόχος είναι, αφενός μεν η περαιτέρω ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής, των εγγυήσεων του κράτους δικαίου και της διαφάνειας, αφετέρου δε η συνταγματική επιστέγαση των διαρθρωτικών αλλαγών που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός “κανονικού” ευρωπαϊκού κράτους στη χώρα μας».

Αυτό, απ’ ότι συμπεραίνουμε, είναι μια προαναγγελία για ενσωμάτωση στο ελληνικό Σύνταγμα των επιταγών των μνημονίων. Την ίδια ώρα χθες ο κ. Όλι Ρεν ανακοίνωσε ουσιαστικά ότι ο 21ος αιώνας που μόλις μπήκαμε είναι ήδη ένας αιώνας χαμένος για την Ελλάδα.

Αν θέλουμε λοιπόν όλα αυτά να ανατραπούν, θα πρέπει η εξουσία να περάσει στο λαό. Θα πρέπει το νέο κανονικό Σύνταγμα του ελληνικού λαού (για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία) να το συντάξει ο ίδιος ο λαός και όχι το πολιτικό προσωπικό. Το έκαναν οι Ισλανδοί, το μπορούμε κι εμείς.

Πέτρος Χασάπης

 

 

25 σκέψεις σχετικά με το “Σαμαράς και Βενιζέλος στοχεύουν να εισάγουν τα μνημόνια στο Σύνταγμα;”

  1. Γερμανικής επινόησης…θα τα διαλύσουν όλα οι Γερμανοί…δεν θα μείνει «κοινωνικό κράτος» ούτε για δείγμα…

   […] Α-1 Η έννοια του οικονομικού συντάγματος

   Το «οικονομικό σύνταγμα» προσδιορίζει τις θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις που προσδιορίζουν και διέπουν το οικονομικό σύστημα μιας χώρας και ιδίως τις σχέσεις κράτους, αγοράς και πολίτη ως φορέα οικονομικής δραστηριότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων . Ο όρος «Wirtschaftsverfassung» απετέλεσε δημιούργημα της γερμανικής ιδίως θεωρίας και συστηματοποιήθηκε κυρίως από τον J.W. Hedemann, ως συμπλήρωση των προσεγγίσεων που εστίαζαν αποκλειστικά τη συνταγματική ανάλυση στο «πολιτικό» σύνταγμα . Η αρχική χρήση του όρου ανάγεται στο Σύνταγμα της Βαϊμάρης και ειδικότερα στο οικονομικό σύστημα των συμβουλίων που καθιέρωνε το άρθρο 165, η έννοια όμως συστηματοποιήθηκε αργότερα από τη νέο-φιλελεύθερη οικονομικής σχολής του Freiburg (Ordoliberalismus) των W. Eucken, W. Röpke και F. Böm Για τους «ορντολιμπεραλιστές» το οικονομικό σύνταγμα της «κοινωνικής οικονομίας της αγοράς» («Soziale Marktwirtschaft») που προτείνουν, καθιερώνει πρωταρχικά την ελεύθερη λειτουργία της τελευταίας, με θεμέλιο την οικονομική ελευθερία των συναλλαγών (Verkehrswirtschaft) και τον ανόθευτο ανταγωνισμό. Η ρητή καθιέρωση, όμως, της αρχής του κοινωνικού κράτους στο Θεμελιώδη Νόμο οδήγησε σε ένα συμβιβασμό μεταξύ άκρατου φιλελευθερισμού και των λειτουργιών του κράτους πρόνοιας.

   Το οικονομικό Σύνταγμα και το «παρασύνταγμα» του Μνημονίου, Άρθρο του Γιώργου Κατρούγκαλου
   http://greek-critical-legal.blogspot.gr/2010/10/blog-post.html

   Χασάπη… ημιμαθείς τους αφήνεις τους αναγνώστες σου…
   Εκτός αν δεν ξέρεις κι εσύ τί σου γίνεται…

   Μου αρέσει!

 1. ας κάνουν ότι θέλουν ..ετσι και αλλιώς ετσι προχώρησαν με ψέμματα..και αυταρχισμό, το σύνταγμα ειναι σε αναστολή… πρώτα -πρώτα… απειλούν τους βουλευτές τους ..ότι αν δεν ψηφίσουν ότι τους πουν …. θα διαγράφονται…κλπ…ετσι ολα ειναι θέμα ερχόμενης κυβερνήσεως ..με ένα απλό διάταγμα,..όπως κάνουν και αυτοί,… να τους τελειώσει, όλο …. το απατηλό οπλοστάσιο καλύψεως των ανομιών και καταστρατηγήσεως του συντάγματος…ειναι απλό……

  Μου αρέσει!

 2. Το θέμα είναι πολύ απλό. Ως γνωστόν οι κυβερνήτες και συγκυβερνήτες αυτού του τόπου δεν διαθέτουν στοιχειώδη νοημοσύνη ώστε να επεξεργαστούν και να εκσυγχρονίσουν το Σύνταγμα. Δεδομένης λοιπόν αυτής της υπέρμετρης ανοησίας τους και της προβεβλημένης παγκοσμίως ανικανότητας τους, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να υιοθετήσουν τις επιταγές των μνημονίων ως αναθεωρημένο Σύνταγμα και να καμαρώνουν κιόλας ότι χάλασαν όση φαιά ουσία είχαν για να το πετύχουν. Τους πολίτες όπως πάντα τους έχουν γραμμένους.

  Μου αρέσει!

 3. Φυσικά, ο βενιζέλος το είχε πει ότι θέλει να αναθεωρηθεί το σύνταγμα για να συνάδει με το μνημόνιο και να είναι η δουλεία συνταγματικά κατοχυρωμένη.

  Είδες τι ωραία Χασάπη; ο φίλος σου θα την κάνει την αναθεώρησει και θα είσαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
  Και να δω μετά αν θα ξαναμιλήσεις για αλλαγή Συντάγματος.

  Μου αρέσει!

  1. Μισή ντουζίνα χρόνια δεν έχω διαβάσει να μιλά γιά αναθεώρηση ο κ.Χασάπης, αλλά γιά σύνταγμα φτιαγμένο από την αρχή και ΜΟΝΟ από τον ΛΑΟ γιά τον ΛΑΟ…..ξέρεις Σοφία , ένα καλό που έχει το Ολυμπία και κάθε σάιτ είναι ότι είναι γραμμένα και όχι λόγια στον αέρα

   Μου αρέσει!

   1. Κοιτάτε να μην κάνετε το άσπρο -μαύρο καλύτερα , γράφω πιό πάνω ότι τα γραπτά μένουν…
    Δεν μου λέτε κ.Αριστέα , που βλέπετε να λέει ο αρθρογράφος ότι επικροτεί την αναθεώρηση του συντάγματος από την βουλή ;;;;;;;;;;;;;;;
    Αιντε γιατί η πολύ κομματο-φανατίλα σας έχει τυφλώσει μάλλον

    Μου αρέσει!

 4. Τι ΓΜΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ???

  ΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙ???

  ΟΛΗ Η ελλαδα με τα προβατακια ..και τα γιδακια…

  στη τρελη χαρα!

  Ουζα στα καφενεια!

  Επι τελους…μονιασαμε!

  Μετα απο 40 χρονια…αγαπηθηκαμε οι ..αιωνιοι εχθροι!

  η ελλας….θα θριαμβευσει!

  Ποιος το περιμενε ..οτι θα φθαναμε σε τοσο κεραυνοβολο ερωτα..και τοσο γρηγορα σε Γαμο????

  Τρε3με Μερκελ και ευρωπαιοι!

  Ηταν μη γινει η παντρια ..των δυο μεγαλων σωτηριων υπερκομματων μας!

  Τρεμε οικουμενη!

  Εμπρος παιδια…της ….παιδια!

  Αντε και καλα ..Γεννητουρια!

  και με προσοχη …μη μας βγει ομο………..φιλο…

  Λεωνιδα το θελουμε!

  Μου αρέσει!

 5. Κύριε Πέτρο Χασάπη, οι δοσίλογοι και πατριδοκάπηλοι που αναφέρεσθε στον τίτλο του προβληματισμού σας (και δεν είναι η εξαίρεση δυστυχώς στον «μπερντέ» των φερομένων ως πολτικών της βουλής σήμερα), δεν έχουν σκοπό να εισαγάγουν το επικαιροποιημένο μνημόνιο στο Σύνταγμα, αλλά να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε «κανονισμό» στρατοπέδου συγκέντρωσης «αλλά Ματχάουζεν & Νταχάου».
  Όλο το σκηνικό συμπληρώνεται από το «πρόγραμμα προσαρμογής» των μνημονίων, τον πρόσφατα ψηφισθέντα δήθεν αντιρατσιστικό νόμο, τις συμβάσεις ανάθεσης «προστασίας» στην Academi και να μην παραλλείψουμε και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
  Δεν θα σταματήσουν εδώ φυσικά. Μην τρέφετε αυταπάτες λοιπόν και μην ενισχύετε, εκούσια ή ακούσια (δεν μπορώ να γνωρίζω), την σκοπίμως καλλιεργούμενη από τους επιτήσειους πολιτική «συγχυση» ενισχυμένη με μπόλικη προπαγάνδα, εκ μέρους των μέσων μαζικής εξαπάτησης κοινώς μμε. Εντός εάν «ψαρεύετε» κατ΄εντολή ή όφελος φυσικά….
  Μία θα έπρεπε (ευκτική όπως βλέπετε…) να ήταν η απάντηση του λαού σε όλους αυτούς. Όμως εάν την εκφράσω όπως την αισθάνομαι …..Άστο καλύτερα …….

  Μου αρέσει!

 6. O Xασάπης του συντάγματος βρήκε ήδη λόγους για τους ιθαγενείς για να αναθεωρηθεί το σύνταγμα σύμφωνα με την Νέα Τάξη πραγμάτων. Σαφώς αυτό δεν πρέπει να φαίνεται έτσι. Ο λαός θα αναθεωρήσει το σύνταγμα σύμφωνα με την αντίχριστη νέα τάξη πραγμάτων. Αγανακτισμένοι που είστε?

  Μου αρέσει!

  1. Φίλε Μάνο, όσο τα «διορισμένα» αδέφια, οι φίλοι και οι συγγενείς μας, ΜΑΤατζήδες/ΕΚΑΜήτες, φέροντες κράνη, ασπίδες, ρόπαλα, μασκες, ψεκαστικά (και κουκούλες ενίοτε…), υπακούοντας σε διαταγές κυβέρνησης κατοχής, προστατεύουν τους προδότες – πατριδοκάπηλους, σακατεύοντας και δηλητηριάζοντας, χωρίς τύψεις, χωρίς αιδώ όλους εμάς, όταν τολμήσουμε να δηλώσουμε ομαδικά την αντίθεσή μας στην ανθρωποκτόνο «πολιτική» τους, μην περιμένεις πιά «αγανακτισμένους» ….ματαιοπονείς…

   Μου αρέσει!

   1. «Aν οι Έλληνες δεν ήταν μαλωμένοι δεν θα μπορούσαν να τους φάνε οι Τούρκοι»

    Ποιος το είπε αυτό, θυμάσαι? Και αν δεν θυμάσαι νοείς?

    πάρε εδώ άλλο ένα της αναθεώρησης των ατζέντηδων

    Μου αρέσει!

 7. τελικώς υπάρχει συντονισμός από την μασωνία για να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη. Συνδικαλισμός, πολιτικοί, δημοσιογράφοι μαζί με πολλά μπλογκς, όπως και το ολυμπια συμμετεχουν

  Μου αρέσει!

 8. Απ οσο ξερω η Βουλη ειναι αναθεωρητικη αλλα οι δοσιλογοι δεν συγκεντρωνουν την απαιτουμενη πλειοψηφια για αναθεωρηση αρθρων, επομενως θα απαιτηθουν οι ψηφοι του μπαρμπα Κουνελη ή/ και της Χ Αυγης εν μερει η στο σύνολο τους. Τον Κουνελη και τους βουλευτες του τους εχω ικανους για ολα η ΧΑ μαλλον δεν θα συναινεσει. Αλλα απο την άλλη εδω τρεμουν να ιδρωσουν θα επιχειρήσουν συνταγματικη αναθεώρηση ? Οψομεθα….

  Μου αρέσει!

 9. κ. αρθρογράφε, τώρα ανακάλυψες τον τροχό; Αντί να «θέτεις» ερωτήματα και να προσπαθείς να μας εντυπωσιάσεις με τα γραφόμενά σου, φρόντισε να διαβάσεις τι έχει υπογραφεί μέχρι τώρα από τους couriers της Μέρκελ (κατ’ ευφημησμόν: «κυβερνώντες»).

  Αναφέρομαι, ενδεικτικά, στον N. 4063 – Α’ 71 – 30/3/2012 ο οποίος εψηφίσθη κατ’ απαίτησην του Eurogroup και με τον οποίον επιβάλλεται “προτεραιότητα της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους έναντι ΠΑΣΗΣ άλλης πληρωμής / υποχρέωσης του Κράτους”.
  Αυτός ο νόμος έχει δέσει χειροπόδαρα τους Έλληνες και έχει ξεγράψει το μέλλον τους. Δηλαδή, πρώτα πληρώνονται οι δανειστές και μετά – αν περισσέψουν λεφτά – θα πληρωθούν οι συντάξεις, τα νοσοκομεία, οι γιατροί, τα σχολεία, η Εθνική άμυνα (…!!!). Οι συνέπειες (άμεσες ΚΑΙ έμμεσες) αυτού του “νόμου” είναι ασύλληπτες.
  Και, βέβαια, οι εντολές του Eurogroup επιβάλλουν αυτή η προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους να ενσωματωθεί και στο Σύνταγμα των Ελλήνων…!!!.

  Η δήλωση του Eurogroup της 21/2/2012 είναι σαφέστατη: “…Finally, the Eurogroup in this context welcomes the intention of the Greek authorities to introduce over the next two months in the Greek legal framework a provision ensuring that priority is granted to debt servicing payments. This provision will be introduced in the Greek constitution as soon as possible…”.

  Η πρώτη (από τις αναφερόμενες) προσταγή του Eurogroup (αυτή για την “προτεραιότητα της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους έναντι ΠΑΣΗΣ άλλης πληρωμής / υποχρέωσης του Κράτους”) έγινε πράξη περίπου ενάμιση μήνα από την διατύπωση της «εντολής». Η ενσωμάτωση στο Σύνταγμα είναι θέμα χρόνου, αφού ΔΕΝ είναι αμιγώς στο χέρι των προδοτών να το αλλάξουν με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» ή «τροπολογίας»…

  Αυτά τα ολίγα για την ώρα και… να διαβάζετε κ. αρθρογράφε… να διαβάζετε…

  Μου αρέσει!

 10. βλέπω τους Ισλανδούς με κεφαλαίο ενώ του Έλληνες με μικρό ….. αυτό περιγράφει και πως τους καταστάσεις ….. μεγάλη κωλοπιλάλα σε έχει πιάσει με τον θεμελιώδη νόμο ….. γιατί;;;;;;;

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s