olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:»ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ»

Posted by olympiada στο Οκτώβριος 16, 2013

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣΓράφει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Από το 2008 με το κάψιμο της Ολυμπίας, της Πελοποννήσου και της Αθήνας έως σήμερα η χώρα υφίσταται μια συνεχή αποσταθεροποίηση. Αυτή έχει πολλούς υποκινητές, παίρνει διάφορες μορφές και φθάνει σε πολλά επίπεδα συγκρούσεων και έντασης. Ένα από αυτά είναι οι ….
πιλοταρισμένες δολοφονίες και πυρπολήσεις.
Δυστυχώς οι άνθρωποι των θεσμών παρουσιάσθηκαν και παρουσιάζονται ανεπαρκείς στην πρόληψη, αποτροπή και διαχείριση αυτών των έκτακτων συνθηκών.
Η κρίση της χώρας προήλθε από την κρίση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Είναι κρίση Πολιτική.

Η στιγμιαία μετατροπή ολιγάριθμων δεξιών και αριστερών ομάδων – πολλές φορές χρησιμοποίησα την λέξη γιάφκες – σε μαζικά πολιτικά κόμματα, χωρίς να είναι πολιτικά κόμματα, είναι έκφραση μιας μπλοκαρισμένης, παθολογικής παρά ελεύθερης, υγιούς και φυσιολογικής δημοκρατίας.
Ένα παράδειγμα αυτής της παθολογίας είναι η Χρυσή Αυγή. Η ατιμωρησία και συντήρηση των μιζοκομμάτων,είναι άλλο σύμπτωμα αυτής της πολιτικής παθολογίας. Έχω μιλήσει και γράψει για αυτά.
Μελετήστε όμως την προσχεδιασμένη αρχικά, προβολή της Χρυσής Αυγής και την επισημοποίηση της από την τηλεκρατία και θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα. Π.χ. το επεισόδιο στην Πλατεία Χαλανδρίου και την προβολή του από την παρούσα εκεί τηλεκρατία. Πώς ήξεραν τι θα συμβεί;Οι Εισαγγελείς θα πρέπει να μελετήσουν αυτήν την περίοδο. Πολύ περισσότερο όμως, αυτά είναι ζητήματα μιας ελεύθερης, αληθινά Δημοκρατικής, Πολιτικής συζήτησης η οποία απουσιάζει από την χώρα.
Η Χρυσή Αυγή και όχι μόνον αυτή είναι τα προϊόντα, τα πιλοταρισμένα δημιουργήματα μιας εξαρτημένης από τους ξένους και τις τοπικές μαφίες μπλοκαρισμένης και ελεγχόμενης εξωθεσμικά Δημοκρατίας.
Η πολιτική επιστήμη χρειάζεται άλλα εργαλεία για να αναλύσει αυτά τα φαινόμενα που κινούνται εκτός μιας φυσιολογικής πολιτικής και θεσμικής δημοκρατικής σφαίρας.
Οι γενεσιουργικές δομές, τα αίτια αυτών των ξαφνικών «πολιτικών» προϊόντων δεν είναι μόνο η Κρίση. Είναι το αποτυχημένο, εκφυλισμένο και κακιστοκρατικό, δεξιοαριστερό πολιτικό προσωπικό,τα λόμπυ συμφερόντων, η τηλεκρατία, ο τηλεφασισμός, οι μηχανισμοί εξάρτησης της χώρας από τους ξένους.
Αυτές είναι οι δομές του νεοφασισμού που ως κατηγορία και ανάλυση διαφέρει από τον φασισμό. Αυτό λέει η Επιστήμη και η Ιστορία του Τόπου μας.
Θα μπορούσαν τα Πανεπιστήμια αλλά και νέα, αληθινά δημοκρατικά, κινήματα νεολαίας, γιατί τα παλιά μορφώματα είναι καθεστωτικά και συντηρητικά, να ανοίξουν αυτήν την συζήτηση στα Πανεπιστήμια και στις Πόλεις.
Οι εξαρτημένες, ολοκληρωτικές,ιδιόμορφες, νεοφασιστικές δομές, η πολιτιστική χούντα της μεταπολίτευσης,δημιούργησαν την Χρυσή Αυγή για πολλούς λόγους και την χειραγωγούν για άλλους τόσους.
Την δημιούργησαν οι πλέον αντιδημοκρατικές ομάδες και μηχανισμοί της μεταπολίτευσης για να παρουσιασθούν,να επανανομιμοποιηθούν ως δημοκράτες.
Θέλουν να παραχαράξουν, να συσκοτίσουν την ιστορική πολιτική διαλεκτική που διαμορφώνει και καθορίζει τις πολιτικές ταυτότητες.
Όταν η ιστορία είπε, αποκάλυψε ότι δεν είναι δημοκράτες, αυτοί άρχισαν την επιχείρηση επανανομιμοποίησης τους με το:Εμείς είμαστε δημοκράτες, αντιφασίστες, η Χρυσή Αυγή οι φασίστες, οι αντιδημοκράτες. Έφτασαν να καθορίζονται ως δημοκράτες σε σχέση με την Χρυσή Αυγή. Διαφορετικά δεν μπορούν να παρουσιασθούν, να εμφανισθούν ως δημοκράτες.Προκαλούν τον γέλωτα, την περιφρόνηση και την οργή. Για αυτό την έχουν ανάγκη,υπαρξιακή ανάγκη.
Την δημιούργησαν για να συκοφαντήσουν τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα εδώ, στην Ευρώπη, Διεθνώς. Ελληνικότητα ίσον Χρυσή Αυγή. Πολλά μάλιστα παπαγαλάκια, απόγονοι και συνεχιστές αποικιοκρατικών, ναζιστικών και ληστρικών ομάδων εκτός Ελλάδος συγχρονίστηκαν μαζί τους.
Την δημιούργησαν για να καλύψουν τον δεξιοαριστερό Κεμαλοφασισμό τους. Αυτήν την μεταπολιτευτική ευλογιά που κατέλαβε τους εκπαιδευτικούς και τους πολιτικούς θεσμούς. Αποτέλεσε τον νέο μηχανισμό γεωπολιτικής και γεωπολιτισμικής εξάρτησης της χώρας. Ένα μέρος του ανθρώπινου υλικού, του προσωπικού που στρατολογήθηκε ήταν «αριστερό»,«σοσιαλιστικό», «κομμουνιστικό». Οι μεν λατρεύουν τον Κεμάλ. Οι δε τον Χίτλερ.Έχουμε δηλώσεις λατρείας προς τον Κεμάλ αρχηγών «κεντροαριστερών κομμάτων»εκτός από τα προσκυνήματα.
Δυστυχώς για όλους αυτούς ο κριτής είναι η ιστορία.
Μετά το τέλος του αποσταθεροποιητικού κύκλου με χειραγώγηση και χρήση της Χρυσής Αυγής μια φυσιολογική, υγιής ιστορική, πολιτική, δημοκρατική διαλεκτική, επαναφέρει ως πρώτο θέμα στην Δημόσια Πολιτική ημερήσια διάταξη, τις ευθύνες και τις ενοχές αυτού του κακιστοκρατικού πολιτικού προσωπικού που προκάλεσε τόσο κακό στον τόπο και τους ανθρώπους του. Το ιστορικό αίτημα της τιμωρίας τους.
Οι Έλληνες Πολίτες δεν Ξεχνούν.
Η Πολιτική Μορφωτική Αναγέννηση της χώρας και ο επανασχεδιασμός της απαιτεί τον εξοστρακισμό τους, την ΚΑΘΑΡΣΗ.ΑΡΚΕΤΑ.

ΠΟΛΙΣ-ΑΓΟΡΑ

64 Σχόλια to “ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:»ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ»”

 1. THOMAS said

  ..


  ..

  Μου αρέσει!

  • Pordologos said

   Όταν ο άνθρωπος αυτός προέβλεψε το μέλλον της Ελλάδας από το 1996, τι να πω; Να διαφωνήσω μαζί του; Δεν έχω τα κότσια να κάνω κάτι τέτοιο.

   Μου αρέσει που αναρωτιέται «θα είναι το 2004; θα είναι το 2010;»

   Μου αρέσει!

  • ZardoZ said

   Το μέλον της Ελλάδας ήταν γνωστό από το 1985 με τότε ΥΠ.ΟΙΚ. τον Σημίτη, δεν είπε κάτι που δεν ήξερε κάποιος εκ των έσω. Βέβαια ο ο λόγος και το ύφος του είναι πολύ ανώτερα από τον σημερινό μ.ο. των πολιτικών.

   Μου αρέσει!

  • γεια χαρα μιχαλη ο αντρεας ειμαι παλι.
   .η χρυση αυγη το 2009 ηταν 0,5%.
   εσυ παρακολουθεις την πολιτικη πολυ καλλιτερα απο μενα.
   ψαξε το λοιπον να δεις απο ποτε οι τουρκοι δουλεμποροι
   αρχισαν να μπαζουν κατα εκατονταδες τους λαθρομεταναστες
   απο τον εβρο. αυτο που ανεβασε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στα ουρανια
   ειναι ο φοβος του μη επωνυμου ελληνα. δεν ξερω αν εχεις ζησει την φτωχεια
   και τον τρομο του αυριο. αλλα αλλο να εισαι επωνυμος και να σε προστατευει η αστυνομια
   και αλλο να εισαι απλος και απροστατευτος πολιτης και φτωχος απο πανω. οι πολιτικοι ειτε της δεξιας ειτε της αριστερας
   μπορουν να αερολογουν οσο θελουνε. ο φτωχος ομως περα που κουβαλαει στην πλατη του τα στρωματα των εχοντων
   των καθωσπρεπει λεγομενων δηλαδη των καλοταϊσμενων αποκτησε και ενα αλλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ βαρυ και ασηκωτο.»ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ»φοβαται για τη δουλεια του,φοβαται για τα παιδια του,φοβαται για την ασφαλεια του. απαιτει προστασια και αυτο που παιρνει ειναι οι σαχλαμαρες της αριστερας για δικαιωμα στη ζωη των λαθρομεταναστων.
   πολυ που σκοτιστηκε οταν ο ιδιος δεν εχει στον ηλιο μοιρα. σε πληροφορω λοιπον πως αυτος ανδρωσε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και οχι το πολιτικο κατεστημενο. περα απο τους φτωχους υποφερουν και τα λογης-λογης μαγαζια για πολους και διαφορους λογους.εν ολιγοις «λιγα ητανε τση γρας εγεννησε κι ο γερος».αλλα και στην περιφημη ΕΕ παρατηρουμε πως τα εθνικιστικα κινηματα ανεβαινουν. ουδεις λαος εννοει να χασει την φυσιογνωμια του για τα σαλιαρισματα των πολιτικων.
   ο πολιτικος ερχεται και παρερχεται ο ΛΑΟΣ μενει και περιμενει οχι να υποβαθμιστει αλλα να αναζωογονηθει,να αναβαθμιστει.αν οι πολιτικοι δεν αλλαξουν μυαλα τα εθνικιστικα κινηματα θα διογκωνονται καθημερινα. τα υπολοιπα ειναι λογια του ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΥ.ανδρεας.Ρ.Μ.Υ.G-4.3/9/2014.
   και μια και περασε η δωδεκατη
   3/9/1974 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 1 δις 750 εκατομ.ευρω
   3/9/2014 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 326 δις ευρω.
   ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΟΛΕΘΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
   ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ.
   γιωργο γερα να πεσει η δεξια
   Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ

   Μου αρέσει!

 2. χρυσαυγιτες ντροπή του ελληνισμού said

  μα τι λες βρε αρθογράφε που ζεις;

  πας μη χρυσαυγίτης, ανθέλληνας!

  Μου αρέσει!

  • Θάλασσα said

   Φυσικα , οποτε παρε δρομο απο την χωρα

   Μου αρέσει!

  • τασος said

   εχεις μεγαλη πλακα . πραγματικα.προσπαθησε να μας διασκεδαζεις,οσο μπορεις περισσοτερο.σε ευχαριστω.κατσε και πολεμα για τον καθε χαραλαμπιδη,που περασε και δεν ακουμπησε.και τωρα το περι ντροπης, περα απο την υποκειμενικη υποσταση της προσωπικης σκεψης υπαρχει και το αντικειμενικο.αυτο που καθε εξυπνος νους προβαινει απλως στα γελια.αυτο αφορα το δευτερο σκελος του τιτλου σου.αντε και καλη νυχτα .

   Μου αρέσει!

   • Ουγκ said

    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ, ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ.
    ΟΥΓΚ!
    ΟΥΓΚ;

    ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ = ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΣΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ ΝΟΥ ΣΟΥ

    Μου αρέσει!

  • NK said

   Ντροπή του Ελληνισμού είναι οι ψηφοφόροι των κομμάτων, τα οποία έπαιρναν μίζες από την Siemens, την καλή αυτή εταιρεία, που μαζί με άλλες γερμανικές εταιρείες χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ. Τα κόμματα αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο αυτά κόμματα είναι οι original φορείς του ναζισμού και των πρακτικών του. Οι χρυσαυγίτες είναι γιαλαντζί ναζί, που δεν φτάνουν ν΄ αγγίξουν το ναζιστικό μεγαλείο της εγκληματικής συμμορίας που κυβερνάει αντισυνταγματικά την χώρα. Ντροπή του Ελληνισμού, πέραν αυτών, είσαι κι εσύ ο ίδιος που με τον τρόπο σου παίζεις το παιγνίδι τους, καθιστάμενος συνεργός τους με ανάλογα κατάπτυστα σχόλια. Εκτός κι αν είσαι βλάκας… Τελείως βλάκας όμως…

   Μου αρέσει!

   • Νίκος Μουτσινάς - Χρυσή Αυγή said

    και συνεχίζεις να καλύπτεις την ΧΑ βάζοντας μπροστά της άλλους..
    αν είμαι ντροπή του ελληνισμού επειδή δεν θέλω να πάμε απο τον στάλιν στον χίτλερ…καμάρι μου

    Μου αρέσει!

   • NK said

    Αγαπητέ Νίκο Μουτσινά, δεν βάζω μπροστά κανέναν, ούτε καλύπτω κανέναν. Σωστά δεν θέλεις ούτε τον Στάλιν ούτε τον Χίτλερ, αλλά έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα, αυτοί που κυβερνούν έχουν υιοθετήσει ΑΠΟΛΥΤΑ όλες τις πρακτικές του ναζισμού, πέρα από το ότι χρηματοδοτήθηκαν από την αμαρτωλή ναζιστική Siemens. Το γεγονός ότι δεν φέρουν τα αντίστοιχα σύμβολα μην σε ξεγελά. Ναζί δεν σε καθιστούν τα σύμβολα αλλά οι πρακτικές. Κι οι πρακτικές της εγκληματικής συμμορίας που κυβερνά είναι ναζιστικές. Ακόμα κι αν θεωρείς υπερβολικό τον χαρακτηρισμό μου, δώσε εσύ έναν χαρακτηρισμό για μια κυβέρνηση που κυβερνά με νομοθετικά διατάγματα, έχοντας καταστήσει το κοινοβούλιο συμβολικό διακοσμητικό σώμα, για να καλύπτεται με δημοκρατική κουρτίνα ο φασισμός, που την διέπει και την χαρακτηρίζει από τα έργα της και τις πράξεις της.

    Μου αρέσει!

  • Φιλόλαος said

   Ένας αισχρός ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ‘ηταν πάντα ο τύπος. Τι λέει τώρα;

   Μου αρέσει!

  • ARIS said

   ΟΥΣΤ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΖΩΑ

   Μου αρέσει!

  • DP said

   Συγνώμη εγώ που πιστεύω ότι και οι 300 είναι συστημικοί και ανθέλληνες ή Ελληνόφωνοι γιατί ή υπέγραψαν τη καταδίκη μας ή την ανέχθηκαν μη κάνοντας τίποτα είμαι μια Ελληνίδα που δεν αγαπάει την πατρίδα της? Είμαι ηλίθια άραγε? δεν ξέρω τι μου γίνεται αφού το μόνο που θέλω είναι τους Ελληνες ενωμένους κάτω από μια μόνο σημαία και ενός χρώματος. Μόνο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ χωρίς κανένα χρώμα και κόμμα στη μέση? Μάλλον κατά τα λεγόμενα σας χάνω βαθιά… Λυπάμαι βαθιά για μένα γιατί το μόνο που αγαπάω πάνω από κόμματα και χρώματα είναι η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

   Μου αρέσει!

   • Γιαννάκης Σαμψών said

    Εύγε DP!!!

    Χίλιες φορές καλύτερα ουδέτερη παρά να παρασυρθείς από ανθΈλληνες. Τα πιστεύω σου για Γαλανόλευκη, Ελλάδα και ορθοδοξία (ίσως;) είναι απολύτως σεβαστά από εμένα τον Χρυσαυγίτη.

    Μου αρέσει!

   • Γιαννάκης Σαμψών said

    Με συγχωρείς επειδή μερικές φορές είμαι κάπως βιαστικός στο ENTER. Κάποιοι είναι στη φυλακή τώρα για τις ιδέες τους για την Ελλάδα και τη Σημαία. Δεν ανέχθηκαν και έκαναν και κάνουν πολλά για τις ιδέες τους.

    Μου αρέσει!

  • ΑΡΗΣ said

   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΗΔΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ… ΓΕΛΑΔΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ… ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ….

   Μου αρέσει!

 3. fainareti said

  Εμείς το ξέρουμε οτι είναι πρόβλημα δικό σας. Πασοκοδημοκρατοδημαρ.. Η ελληνικοτητα πάντα υπήρχε. εσείς πασοκάκια μαζί με τα άλλα τα κουτσαβάκια του συριζα νομίζετε οτι θα συκοφαντίσετε τους Έλληνες??? Γιατί τόσο μίσος για τους Έλληνες. Εμείς είμαστε Έλληνες. εσείς??? τί είστε??

  Μου αρέσει!

 4. Μέτων said

  Ο Μ.Χαραλαμπίδης δεν δικαιούται δια να ομιλή. Μέλος της κλεπτοκρατικής συμμορίας του Ελληνοπολωνού Ανδρέα Παπανδρέου μαζί με τη φράξια των «Ιταλών» παρίστανε την ενδοκομματική αντιπολίτευση χρησιμοποιόντας ενίοτε πατριωτικό λόγο. Δεν είναι νοητόν πατριώτης να συμμετέχει σε μία αντεθνική σπείρα σαν του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο οφείλεται η εθναποδόμηση και η ανηθικοποίση της Κοινωνίας. Η κρίση στην Πολιτική έχει αιτία το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό, το οποίο αποτελείται συλλήβδην από καταχραστές του Δημοσίου και πράκτορες ξένων συμφερόντων.
  Ας παύσουμε, επί τέλους, να χρησιμοποιούμε τη λέξη « δημοκρατία» σαν τοτεμικό σύμβολο για να υπνωτζουμε τους πολίτες και να τους μετατρέπουμε σε άβουλη χεραγωγούμενη μάζα.

  Μου αρέσει!

  • Δημήτρης123 said

   Επειδή ίσως δεν γνωρίζεις, αναφέρω πως ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης εξωστρακίστηκε από τον «εκσυγχρονιστικό» μανδύα του Σημίτη. Παρακολούθησε τον λόγο του. Θεωρώ πως είναι από τους ανθρώπους που μπορούν να έχουν λόγο έκφρασης στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, αφού ξεβρωμίσει ο τόπος.

   Μου αρέσει!

   • Μέτων said

    Εξοστρακίσθηκε ακριβώς διότι έπαυσε να είναι ανεκτός ο, έστω και κατ΄επίφασιν, πατριωτικός του λόγος.
    Οι νεοταξίτες δεν επιθυμούν την ύπαρξη εθνικής συνειδήσεως άρα και ασκήσεως εθνικής πολιτικής στα πλαίσια του εθνικού κράτους.
    Επιτιμώ και δεν εκτιμώ προβολή επιχειρηματολογίας που αναζητεί λύσεις μέσα στα υφιστάμενα καθεστωτικά πλαίσια…

    Μου αρέσει!

  • Φαντάσου…
   Δεν έχει λόγο να ομιλεί ο Χαραλαμπίδης που πέρασε γενιές δεκατέσσερεις τον Πάγκαλο και τον Σημίτη τότε με τον Οτσαλάν…και έχεις λόγο εσύ…ο ναζιστής οπαδός της άριας φυλής…
   Που φτάσαμε…

   Τα σάπια σου Μέτων να τα αφήσεις στην άκρη…Ο Χαραλαμπίδης ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με τον Αντρέα και έφυγε…Το ξέρουν όλοι.
   Ο Αντρέας στα θέματα τα ΕΘΝΙΚΑ και ειδικά με την Τουρκία όμως ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕ τίποτα…ΔΕΝ ΦΟΒΟΤΑΝ.
   Αυτό του το αναγνωρίζω.
   Και είχε και σχέδιο…
   Γνωρίζω πάρα πολύ καλά, από προσωπικές εκμυστηριεύσεις συνεργάτη του…κατάφερα και έμαθα.
   Ο Χαραλαμπίδης είναι καθαρός.Δεν συνεργαζόταν ούτε με την ΚΥΠ ούτε με ρουφιάνους δεξιά και αριστερά.

   Μου αρέσει!

   • Δημήτρης123 said

    Ακριβώς φίλε μου. Είναι καθαρός και αγνός, δηλαδή ΑΞΙΟΣ. Αξιοκρατία είναι η καθαρότητα, είναι η συνείδηση..

    Έννοιες άγνωστες για τους οπαδούς της τηλεκρατίας..

    Μου αρέσει!

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Εκδοροσφαγέας Και Εγκάθετος Της Χ.Α. Έχω Και Leopard 2A4 Πάμε Μια Βόλτα?) said

    «Ο Αντρέας στα θέματα τα ΕΘΝΙΚΑ και ειδικά με την Τουρκία όμως ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕ τίποτα…ΔΕΝ ΦΟΒΟΤΑΝ.
    Αυτό του το αναγνωρίζω.
    Και είχε και σχέδιο…
    Γνωρίζω πάρα πολύ καλά, από προσωπικές εκμυστηριεύσεις συνεργάτη του…κατάφερα και έμαθα.»

    Τα τελευταία χρόνια και ειδικά από το 2009 και μετά όταν πλέον φανερώθηκε στον πολύ κόσμο η ανθελληνική φύση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πολλοί από τους μεχρι τότε Πασόκους και ΝΔούλους δήθεν πατριώτες άρχισαν να πηδάνε από το καράβι, να αρνούνται κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, την ανθελληνική αριστερα και να βρίσκουν καταφύγιο σε κάθε είδους αντιμνημονιακές κινήσεις, κινήσεις πολιτών (πωλητών), κινήματα «αγανακτισμένων», «δημοκρατικούς» συλλόγους, στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ, στους Οικολόγους, κόμμα Δημαρά, στους ΑΝΕΛ, κίνημα «δεν πληρώνω» και πάει λέγοντας.
    Το 2012 όταν μπήκε (με την ψήφο του Ελληνικού λαού) στη βουλή η Χ.Α., όλοι αυτοί οι πρώην πασόκοι και νουδούλοι ψευτοπατριώτες απέκτησαν έναν κοινό εχθρό, ο οποίος (δυστυχώς για αυτούς) με τους λόγους και τις πράξεις του ξεφτίλιζε καθημερινά την αριστεροδεξιά μεταπολιτευτική μυθολογία που μίλαγε για ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΑΡΑΜΑΝ-ΛΗ, για ΗΓΕΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, για «πατριωτικό» ΕΑΜ και και και……
    Άρχισαν ξαφνικά να μιλούν για εκφασισμό των Ελλήνων, για δεκάδες δήθεν δολοφονίες λαθρομεταναστών, για δήθεν υπόγειες χρηματοδοτήσεις από εφοπλιστές χωρίς ποτέ μα ποτέ να αναφέρουν το όνομα έστω και ενός (πάγια τακτική της αριστεροδεξιάς να καταγγέλλει τάχα μου το μεγάλο κεφάλαιο προσέχοντας ταυτόχρονα να μην εκτεθεί σε αυτό).
    Στρατιές από ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ αντιχρυσαυγίτες σχολιαστές ξεχύθηκαν στο internet και αφού παράτησαν στην άκρη τα μεχρι τότε «αντιμνημονιακά» κηρύγματα τους, άρχισαν καθημερινά να βρίζουν και να συκοφαντούν τη Χ.Α. χρησιμοποιώντας όμως (και εδώ φαίνεται η ξεφτίλα τους) τα ψέματα που διέδιδαν για την Χ.Α. τα πλέον συστημικά ΜΜΕ των εργολάβων και εφοπλιστών-πετρελαιάδων νταβατζήδων.
    Καμιά φορά όμως μερικοί από δαύτους μπερδεύονται και επειδή οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, γράφουν ακόμα ύμνους υπέρ του αρχιπροδότη και αστράτευτου (δεν πολέμησε το 1940 στην Αλβανία, ήταν στο USA) Παπανδρέου και διάφορων παλιών αυλικών του όπως ο Χαραλαμπίδης.
    Ο Χαραλαμπίδης από την μεριά του ακολουθεί την πεπατημένη και όπως όλοι οι αριστεροί «πατριώτες» που δεν τους βγαίνει πλέον η θεωρία της «συστημικής Χρυσης Αυγης» ανακάλυψε λέει ότι
    ”ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ”

    Πάντως έχει πολύ πλάκα οι ελεύθεροι και ωραίοι αριστεροδεξιοί «πατριώτες» να αποκαλούν συστημικούς και ρουφιάνους της ΚΥΠ, τους φυλακισμένους από το σύστημα ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ της Χ.Α.

    Μου αρέσει!

   • @ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Εκδοροσφαγέας Και Εγκάθετος Της Χ.Α. Έχω Και Leopard 2A4 Πάμε Μια Βόλτα?)

    Εχετε πλάκα στα νικνέιμ…οφείλω να το ομολογήσω.Αλλά εγώ προσωπικά δεν σας πήρα ποτέ στην πλάκα.
    Το ότι λέω ευθαρσώς τη γνώμη μου δεν θα μου το απαγορέψει κανένας.
    Στο σχόλιο μου προς τον @Μέτων δεν αναφέρθηκα στη Χ.Α.
    Αν ενοχλήθηκες ή είσαι ο Μέτων…απλά ξύδι.
    Μπαλσάμικο.

    Επί της ουσίας.Αυτή είναι η γνώμη μου για τον Α.Παπανδρέου στα Εθνικά θέματα.Μπορεί να κάνω και λάθος.Πάντως είμαι σε θέση πιά να γνωρίζω (και αυτά δεν γράφονται σε σχόλια) ότι είχε σχέδιο.
    Η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ είναι εθνικιστές.
    Περισσότερα επ’ αυτού στον Περίανδρο και τον Κουσουμβρή.
    ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ κόμμα ΧΩΡΙΣ να λατρεύει (στην κυριολεξία) ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821…και όχι να λατρεύει τους…ΚΕΛΤΙΚΟΥΣ σταυρούς…

    Υ.Γ. Εμένα το σόϊ μου ξέρω ποιοί ήταν,από που κατάγεται και ποιούς πολέμησε.Για το 1821 ομιλώ…εσύ δεν ξέρω αν ξέρεις, ποιοί πολέμησαν οι δικοί σου…και μου υποστηρίζεις χρυσή αυγή…

    Μου αρέσει!

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Εκδοροσφαγέας Και Εγκάθετος Της Χ.Α. Έχω Και Leopard 2A4 Πάμε Μια Βόλτα?) said

    Καλά καλά κατάλαβα κέλτικοι σταυροί, Aleister Crowley, ναζί, ναζί, ναζί, ναζί, ναζί και ναζί.
    Πάντως δεν έχω ξαναδεί άλλον σχολιαστή στην Ολυμπία τόσο ευαίσθητο με τον Περίανδρο και τον Κουσουμβρή, εαν ποτέ σου τους δεις να τους σφίξεις θερμά το χέρι και να τους συγχαρείς για τους αγώνες τους, τόσο πολύ που τους αγαπάς.

    Μου αρέσει!

   • Nikiforos33 said

    Το οτι θα ακούγαμε και για τον Αντρέα οτι δεν σήκωνε μύγα στο σπάθι του για τα ελληνοτουρκικά είναι και αυτό σημείο των καιρών…ευκολόπιστο αγόρι…

    Μου αρέσει!

   • Δημήτρης123 said

    ΠΡΟΣ : «ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Εκδοροσφαγέας Και Εγκάθετος Της Χ.Α. Έχω Και Leopard 2A4 Πάμε Μια Βόλτα?)»

    Δυστυχώς στο θέατρο με την Χ.Α συμμετέχει και η υψηλόβαθμη δικαιοσύνη.

    Μου αρέσει!

   • @ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ κλπ…
    Τι κατάλαβες ? Τίποτα δεν κατάλαβες…τη δουλίτσα σου κάνεις.
    Σου είπαν να μπαίνεις να κάνεις πουτ@ν@ το blog να ρίχνεις λάσπη…να μας παίζεις το κασετάκι του ινστρούκτορα σας/γκεμπελίσκου και να είσαι ο αφ’ υψηλού γνήσιος πατριώτης, αφου βέβαια είσαι ψηφοφόρος της χρυσής αυγής.

    Λοιπόν άκου κουμπάρε γιατί έμπλεξες με δύσκολη περίπτωση.
    1.Σε ετούτο εδώ το blog γράφω από το 2010 όταν εσείς ήσασταν στο 1% και ο Σαμαράς-Μπένυ και σία, προετοίμαζε το κλίμα για να μπείτε στη Βουλή…(εάν δεν το κατάλαβες να σου εξηγήσω πώς)
    2.Εγώ δεν αγαπάω κανέναν Κουσουμβρή και κανέναν Περίανδρο.Απλά, αυτοί οι άνθρωποι σας έχουν κάνει «ρόμπα».Ξεκούμπωτη μάλιστα.
    3.Και 20% να πάρετε πάλι τα ίδια θα γράφω.Εδώ ΕΨΗΝΕ όλο το blog (οι περισσότεροι σχολιαστές) το 2010 και το 2011 να ψηφίσουν Σαμαρά,Ζάππεια κλπ…. κι εγώ μαζί με κανά 2-3 άλλους λέγαμε «που πάτε να ψηφίσετε τον απατεώνα»…δεν φοβάμαι κανέναν. ΜΟΝΟ Το Θεό.

    Μου αρέσει!

   • ZardoZ said

    Mea Culpa…….ο πρωθυπουργός τύπου λατινικής Αμερικής με τον στρατό του …….. ο πατριώτης αχαχαχχχαχχαχχχχχαχαχαχχχαχχαχα πέστα ρε Ρένο …. εντάξει το ΔΝΤ έρχονταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή του και το ήξερε.

    Μου αρέσει!

  • NK said

   Την εποχή εκείνη υπήρχε μια ισχυρή πατριωτική πτέρυγα που διαχεόταν οριζόντια σε όλα τα κόμματα. Με τον καιρό οι ηγεσίες των κομμάτων καθάρισαν τα εσωτερικά των κομμάτων τους από τα «εθνικά μιάσματα» κι έτσι φτάσαμε σήμερα έτοιμοι για την εφαρμογή των επιταγών της Νέας Τάξης. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης μπορεί να ήταν στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου εμφορούμενος από σοσιαλιστικές ιδέες, αλλά υπήρξε από τους πιο ένθερμους πατριώτες. Το σχόλιό σου δείχνει έλλειψη ιστορικοπολιτικής γνώσης. Σου θυμίζω επίσης πως το ΚΚΕεσωτερικού που μετεξελίχθηκε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, στα σύμβολά του, πέρα από το σφυροδρέπανο, είχε και την ελληνική σημαία… Με τον καιρό «εξελίχθηκαν» κι αυτοί και θεώρησαν σκόπιμο να βγάλουν την σημαία από τα σύμβολά τους, μέχρι που κατέληξαν να χαρακτηρίζουν φασίστα όποιον τολμά να την σηκώσει, την οποία τώρα αποκαλούν πανί… Θεωρώ πως είσαι εξαιρετικά άδικος στον Χαραλαμπίδη, μάλλον από άγνοια.

   Μου αρέσει!

 5. Δημήτρης123 said

  Τι σχέση έχει η ελληνική ψυχή με την Χ.Α;
  H X.A είναι δημιούργημά τους. Πολύ καλά τα λέει ο αρθρογράφος.

  Μου αρέσει!

 6. Μιχαήλ said

  ΑΨΟΓΟΣ…
  ΑΨΟΓΟΣ…
  …ΑΨΟΓΟΣ!

  Στρηπτίζ ἄνευ…σιέλου…
  No more comments…
  …Μουσική…»ὑπόκρουση» pls:

  Μου αρέσει!

  • Μιχαηλ Ανδρεαδης said

   Απο κει ψηλα που βρισκεσαι Μιχαηλ,ψαξε λιγακι,μηπως αληθευει η πληροφορια που εχω,οτι ο κ.Χαραλαμπιδης ζητησε τα στοιχεια σου, απο τους διαχειριστες της ιστοσελιδας,για να σου προτεινει τη θεση του συμβουλου του,εξ απορρητων,μολις διαβασε το επαινετικο σχολιο σου γι’ αυτον,παρεχοντας σου,ετσι,τα εφοδια μιας μελλοντικης ανελιξης σε υψηλοτερους θωκους,η τυχη σου χαμογελαει και εσυ, αντι του τσιφτετελοχορου,θα ζεσταινοσουν,κιολας,στην παγωνια του διαστηματος,το ‘ριξες στα βιντεακια με τον Μικι Ρουρκ,φερομενος με αναισθησια εναντι του εαυτου σου,του τοσο σκληραγωγημενου στις αναποδιες της ζωης και απεχθανομενου,ασφαλως,δε γενναται θεμα περι τουτου,τις κολακειες.

   Μου αρέσει!

   • Δίκερως said

    Μη μου τον ξαναβάλετε αυτόν,τον γεροξούρη από το νησί,σας πήρε και σας σήκωσε…άκου επίθετο Ανδρεάδης.Την επόμενη φορά θα κλέψω,μονίμως,το ονοματεπώνυμό του,ώστε να μην με λέτε «γκαφατζή»,όταν καρφώνομαι,αμέσως,με τα αδερφίστικα κόλπα μου.Βαριέμαι,όμως,να σας παραθέσω απόσπασμα από τον κοινωνιολόγο Λεμπέση για τη σημασία των βλακών.

    Μου αρέσει!

 7. Θάλασσα said

  Μιλαει ο ολυμπιας για Ελληνικοτητα εδω γελαμε διπλα
  Ποιος ο ΕΥΡΩΔΟΥΛΟΣ – ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ υποστηριχτης της ΝΔ και του Καραμαλνη , που μεχρι προτινος λιβανιζε τον Σαμαρα και το ασκερι του
  Εχετε καταντησει γραφικοι το εχετε παρει χαμπαρι , παντελως ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ στα ματια των χρηστων του Διαδικτυου

  Μου αρέσει!

  • Δημήτρης123 said

   Ο «ολυμπίας» δεν έχει καταλάβει ότι οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει την εικονική πραγματικότητα

   Μου αρέσει!

  • χρυσαυγιτες ντροπή του ελληνισμού said

   τι κάνεις εδω μέσα τότε αφού τα πιστεύεις αυτά; δεν φοβάσαι μην σου στείλουνε πράκτορες του Σορος;

   φύγε και διάβαζε το φιλοχρυσαυγίτικο defencenet και την στόχος, στόκε, που θα μας πείς να φύγουμε και απο το σπίτι μας, γερμανοτσολιά.

   Μου αρέσει!

   • nk said

    ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ;;;;

    ΓΕΡΜΑΝΟδωσιλογοι με ονομα
    Βουλπιωτης ο ιδρυτης των ΤΑ
    ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ..ΓΛΗΝΟΥ ( ναι του γνωστου ΚΚΕ γληνου)

    Μανωλεας βουλευτης Πειραια του ΚΚΕ, ο οποιος νικουσε και τον Ζαχαριαδη στις εκλογες
    OI OPADOI TOY KKE STON PEIRAIA ΛΕΓΟΝΤΑΝ ….ΜΑΝΩΛΗΔΕΣ

    Τυριμος βουλευτης ΚΚΕ,

    Μερκουρη Μελινα και το Σοι της

    Λαμπρακης ο ΔΟΛιος

    Χριστοφορακος πατερας

    Λογοθετοπουλος ο Κατοχικος Πρωθυπουργος σας , που ειχε δεξι του χερι τον
    Λαμπρακη, τον Βουλευτη σας ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ

    Πικραμμενος ο πατερας του πρωην πρωθυπουργου σας

    ο Πατερας του παλιου Προεδρου της ΝΔ σας Μιλτιαδη Εβερτ, Αγγελος

    Μπαντρωνης και Λυκουρεζος οι δυο νεκροι με τις κουκουλες στο Μπλοκο της Κοκκινιας
    μελη του ΚΚΕ

    Αγγελοπουλος Σημιτης Κοκκαλης οι γονεις των σημερινων…….ολοι εγιναν και Υπουργοι της Κυβερνησης του Βουνου ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ
    κτλ κτλ κτλ

    γνωστα και επισημα γραμμενα ειναι αλλωστε καποιους απο αυτους τους καθαρισε το ιδιο το ΚΚΕ

    Μου αρέσει!

   • Ουγκ said

    τον αβέρωφ και τον παγκαλο ξέχασες, αλλα εδω δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιός είναι ο μεγαλύτερος γερμανοτσολιάς
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να κρύβεστε πίσω απο τους άλλους οτι και αν σας πουν, δεν κάνουμε σύγκριση.

    πείτε πως υποστηρίζετε ναζι η πως είστε ναζι (αν και δε βλέπω διαφορά) μην ντρέπεστε

    Μου αρέσει!

   • νκ said

    Κιμ ιλ Σ…………..ουγκ και οποια αλλα ονοματα βαζεις

    ναζι ειστε και φαινεστε ………….φασιστοειδη της μερκελ

    Μου αρέσει!

   • ARIS said

    ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΤΥΡΙΜΟ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΕΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΑΣΕ Η ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΟΠΛΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ

    Μου αρέσει!

 8. mparmpas said

  ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΑΡ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ……ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΛΕΟΝ….Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ………ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ……

  Μου αρέσει!

 9. ΗΜΙΤΟΜΟΣ said

  ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:”ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ”

  Έχει δίκαιο ο Μιχάλης, ο Έλληνας που τιμά την Ελλάδα είναι ο ΠΑΣΟΚος, τόσα πρότυπα έχει δημιουργήσει η παράταξή του… Τσοχατζόπουλος, Μαντέλης, Παυλίδης, ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Σιμίτης, Βενιζέλος, Τσουκάτος και τόσα άλλα παιδιά που κατάφεραν να βγουν λάδι με την μέθοδο των παραγραφών και των εξεταστικών επιτροπών συγκάλυψης… εσείς πάτε να την δυσφημίσετε την δόλια πατρίδα, έτσι Μιχάλη;

  Μου αρέσει!

  • Nίκος K said

   Δεν ξέρεις κυριολεκτικά τι σου γίνεται κι έχεις προφανή άγνοια της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης μπορεί να ήταν πασόκος, αλλά δεν έχει καμμιά σχέση με αυτούς που αναφέρεις.

   Μου αρέσει!

 10. φωτεινη said

  διαβασα προσεκτικα το αρθρο,διοτι συμπαθω τον Χαραλαμπιδη,αλλα ,δεν μπορεσα να καταλαβω επαρκως…

  εψαξα να βρω τις αριστερες γιαφκες,που εγιναν μαζικα πολιτικα κομματα,αλλα βρηκα μονον την Χρυση Αυγη ,ως Δεξια γιαφκα…

  τα αριστερα τι εγιναν;

  «Η στιγμιαία μετατροπή ολιγάριθμων δεξιών και αριστερών ομάδων – πολλές φορές χρησιμοποίησα την λέξη γιάφκες – σε μαζικά πολιτικά κόμματα, χωρίς να είναι πολιτικά κόμματα, …»

  Μου αρέσει!

  • Γιαννάκης Σαμψών said

   Και εμένα μου είναι συμπαθής ο Χαραλαμπίδης και μακάρι το πασοκ να εκφραζόταν από άτομα όπως αυτός. Πιστεύω ότι δεν θα είχαμε φτάσει στο σημερινό χάλι. Χάλι μεν αλλά όχι όσο το σημερινό.

   Δε μπορώ να μην αναγνωρίσω και την ορθότητα των λόγων σου όμως φίλη Φωτεινή.

   Και την εύλογη απορία σου. Τα αριστερά τι έγιναν; οεο;

   Οπότε και να θέλει να αγιάσει κάποιος, αν του έχουν γ@μίσει το μυαλό, κατά τη νεανική ηλικία (και σε συνδιασμό με το νεανικό σεξ μυαλού κόβει και λόρδα τώρα στα στερνά), τι να πει και αυτός ο, συμπαθέστατος κατά τα άλλα, Χαραλαμπίδης;

   Μου αρέσει!

 11. ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Εκδοροσφαγέας Και Εγκάθετος Της Χ.Α. Έχω Και Leopard 2A4 Πάμε Μια Βόλτα?) said

  Πιο κοντά Μιχελάκης-ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

  Οι δύο πλευρές «παραδέχονται» το θετικό κλίμα των συζητήσεων, επισημαίνουν όμως ότι απομένουν ορισμένα θέματα για επίλυση τα οποία θα τους απασχολήσουν κατά την αυριανή συζήτηση

  Κοινό έδαφος βρίσκουν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης αναφορικά με την νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανή η ψήφισή της με ευρύτατη πλειοψηφία κατά την αυριανή συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

  Οι δύο πλευρές «παραδέχονται» το θετικό κλίμα των συζητήσεων, επισημαίνουν όμως ότι απομένουν ορισμένα θέματα για επίλυση τα οποία θα τους απασχολήσουν κατά την αυριανή συζήτηση. Πέραν αυτών πρέπει να σημειωθεί για την τελική στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι ενδοκοινοβουλευτικές δυνάμεις της.

  Πάντως, στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία η τελική μορφή της τροπολογίας θα είναι ένας συγκερασμός των προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από τον υπουργό και από τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

  Ειδικότερα, η ρύθμιση θα περιλαμβάνει τα δύο αδικήματα που πρότεινε ο κ. Μιχελάκης (εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις) με την προϋπόθεση όμως πως η τελική απόφαση για την αναστολή της χρηματοδότησης θα δίνεται από τα 3/5 της Βουλή – «δικλείδα» που περιλάμβανε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ.

  Πέραν αυτών, την ρύθμιση αναμένεται να υποστηρίξουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης ξεκαθάρισε ότι « επιβάλλεται να διωχθεί, να καταδικαστεί η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, να ανασταλεί και να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση» πρόσθεσε όμως πως «αν ορισμένοι ονειρεύονται γενικευμένες τέτοιες προεκτάσεις με βάση το τερατούργημα των τρομονόμων, να ξέρουν ότι θα πολεμήσουμε πολύ σκληρά, ότι δεν μπορούν να βάλουν ή να χρησιμοποιήσουν τέτοιους νόμους για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα».

  Μου αρέσει!

 12. Μου αρέσει!

 13. ΑΡΗΣ said

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΗΔΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ… ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ!!!! ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ….ΓΕΛΑΔΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ… ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ….Ε ΡΕ ΤΙ ΒΟΔΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

  Μου αρέσει!

 14. […] olympia.gr […]

  Μου αρέσει!

 15. ΚΡΗΣ said

  Μιχάλη,
  1. Μην ξεχνάς πόσα χρόνια τους υπηρέτησες, χωρίς να ζητήσεις από κανένα συγγνώμη (ένα βίντεο δεν αθωώνει).
  2. Μήπως από σχόλια και χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις, επεξεργασίες, έρευνες, ατάκες, και εν τέλει ανούσιες περαιτερω αναλύσεις, να περάσομε στο δια ταύτα??
  3. Θα το επιχειρήσει η μετριότητά μου: Ξανά, τέσσερις λέξεις μόνο: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Μετά όλα τα άλλα (Σύνταγμα, Ανεξαρτησία, Δικαιοσύνη, Πρόγραμμα, Δουλειά, Ευρώ-Δραχμή). Πέρα από αυτές τις τέσσερις λέξεις, όλα τα άλλα, αέρας κοπανιστός. Έχομε Πόλεμο. Έχομε Κατοχή. Ξανά για να το καταλάβομε: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ

  Μου αρέσει!

 16. back in black said

  Από τα πιο ελληνικά άρθρα που έχω διαβάσει εδώ μέσα.
  Ο αρθρογράφος με ξεπερνά (στη διατύπωση 🙂 ) αλλά αυτός τα ήξερε από τα μέσα, εγώ ήμουν παιδαρέλι τότε.
  Παρόλα αυτά και με καμία σχέση με τον αρθρογράφο, θυμάμαι εδώ η Ολυμπία, να μας παινεύει τον ανεψιό της Πηνελόπης Δ. ως σωστήρα, εκείνα τα μαύρα χρόνια του μνημονίου…
  κι αναρωτιέμαι… που πας ξεβράκωτος στ’ αγγούρια;
  Μα υπάρχουν χειρότερα αγγούρια από αυτά που περνάω ξεβράκωτος τώρα;
  Τουτέστιν, ποιός γαμεί τ’ αγγούρια;
  Τ’ αγγούρια να φυλάγονται από τις παλινοδρομήσεις 🙂

  Μου αρέσει!

 17. αναγνώστης said

  Ενδιαφέρουσα άποψη. βοηθάει σημαντικά να κατανοηθούν πολλές από τις εξελίξεις.

  Ωστόσο… θα ήθελα να παρατηρήσω είναι ότι τη κρίση δε τη δημιούργησε η χρυσή αυγή.
  Η ανάδειξη της χρυσής αυγής είναι αποτέλεσμα της κρίσης.
  Επίσης… σκεφτείτε λίγο την ανάδειξη παρόμοιων κομμάτων σε όλη την ευρώπη, κυρίως στην Γαλλία και την Αγγλία. το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. τι σημαίνει πανευρωπαϊκά η ανάδυση μιας σκληρής ακροδεξιάς που για δεκαετίες ήταν τελείως απομονωμένη, στο περιθώριο; ποιά αιτήματα, ποιές ανάγκες των κοινωνιών ικανοποιεί που προφανώς αφήνουν ακάλυπτες τα άλλα παραδοσιακά «δημοκρατικά» κόμματα;
  Τη δημοκρατία της Ευρώπης δε τη γκρέμισαν οι ακροδεξιοί. Αυτοί γέμισαν το κενό που δημιουργήθηκε.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: