Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για τα αγροτεμάχια

20131016-201448.jpgΕρώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν 60 βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με «αβάσταχτες» και «άδικες» φορολογίες.

Οι 60 βουλευτές, ανάμεσα τους και η Ντόρα Μπακογιάννη, που κατέθεσαν την ερώτηση ενόψει των διαβουλεύσεων που θα ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών για την κατάρτιση του τελικού νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων του 2014, χαρακτηρίζουν υπερβολική την φορολογική επιβάρυνση στα αγροτεμάχια και τονίζουν:

«Με βάση τους πίνακες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τους συντελεστές θέσης, χρήσης, απόστασης από τη θάλασσα, μεγέθους γηπέδων και κτίσματος, υπάρχει ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση τόσο στους αγρότες που καλλιεργούν τα αγροτεμάχια αυτά, όσο και στους κατόχους αγροτεμαχίων που είναι αναξιοποίητα ή παρατημένα και δεν αποδίδουν».

23 σκέψεις σχετικά με το “Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για τα αγροτεμάχια”

 1. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ 35 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΈΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

  ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ

  Μου αρέσει!

   1. Μηδεν επιχειρηματολογια και ολο μουγκρισμα απο το πρωι ως το βραδυ
    Αηδια καταντησατε ρε ουγκανα , οι αμοιβαδες εχουν περισσοτερο μυαλο απο σας
    Δυστυχως εχετε δικαιωμα ψηφου γιαυτο πηγε κατα διαολου η χωρα …

    Μου αρέσει!

   2. δηλ. για να το καταλάβω Έγινε δίκη και αθωώθηκε, άρα τότε η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκανε την δουλειά της, τώρα όμως οι αλητήριοι της δικαιοσύνης, κυνηγούν τους εθνικιστές, τους αληθινούς πατριώτες Μάλιστα Τώρα το κατάλαβα !!!

    Μου αρέσει!

   3. ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ dimitrt είπε
    Οκτωβρίου 16, 2013 στις 8:42 μμ

    ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ;;;;
    ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ;;;;

    Μου αρέσει!

   1. ΑΓΑΠΗΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΜΑΡΑ-ΤΣΙΠΡΟΜΠΕΝΙ

    «ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    Αριθμός 52803/04
    ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της 5-10-2004
    Κατηγορούμενος
    Σωτήρης Σοφιανόπουλος
    του Αριστοτέλη κατ. Αθηνών
    Πράξεις
    1) Συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση
    2) Χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση
    ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
    Κατά τη σημερινή δημόσια στο ακροατήριο συνεδρίαση του Δικαστηρίου κ, Πρόεδρος, εκφώνησε το όνομα του κατηγορουμένου ο οποίος αφού εμφανίστηκε και ρωτήθηκε από την Πρόεδρο σχετικά με την ταυτότητά του κλπ, είπε ότι ονομάζεται όπως αναγράφεται παραπάνω…
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ
    Η Εισαγγελέας στην οποία δόθηκε ο λόγος, αφού ανέπτυξε την κατηγορία, πρότεινε να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος ένοχος για τις λοιπές πράξεις. Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την Πρόεδρο εάν έχει να προσθέσει οτιδήποτε για την υπεράσπισή του και απάντησε αρνητικά.
    Κατόπιν τούτων η Πρόεδρος κήρυξε το πέρας της συζητήσεως.
    Το Δικαστήριο στη συνέχεια, σε μυστική διάσκεψη με την παρουσία και του Γραμματέα του, κατάρτισε και η Πρόεδρος του δημοσίευσε σε δημόσια συνεδρίαση του την 52803/04 απόφασή του που έχει ως εξής:
    ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ
    Από την κύρια αποδεικτική διαδικασία και τα έγγραφα των οποίων έγινε η ανάγνωση στο ακροατήριο, καθώς και από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπερασπίσεως, που εξετάστηκαν νομότυπα στο ακροατήριο, σε συνδυασμό με την απολογία του κατηγορουμένου και την εν γένει συζήτηση της υποθέσεως, προέκυψε και το Δικαστήριο πείστηκε, ότι ο κατηγορούμενος έχει τελέσει τις πράξεις που του αποδίδει το κατηγορητήριο: της συκοφαντικής δυσφήμισης και της χρήσης πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση

    “Ειδικότερα αποδείχθηκε ότι: 1) ο εν λόγω κατηγορούμενος, τελώντας εν γνώσει της αναληθείας, ισχυρίστηκε και διέδωσε ενώπιον τρίτων για τον εγκαλούντα Νικόλαο Μιχαλολιάκο γεγονότα ψευδή, τα οποία μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη αυτού και συγκεκριμένα: α) κατά το από 15 έως 20 Νοεμβρίου 1999 χρονικό διάστημα τοποθέτησε στις θυρίδες των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου δήθεν “απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που είχε στην κατοχή και με την ένδειξη “δια να μάθετε την αλήθεια” ότι εγκαλών (Νικόλαος Μιχαλολιάκος) ήταν “έμμισθος έκτακτος συνεργάτης της ΕΥΠ, με μηνιαίες αποδοχές 120.000 δραχμές”
    “2) ότι αυτός, ενώ γνώριζε τουλάχιστον από την 21-6-1999 και αφότου διεκόπη η προαναφερθείσα τηλεοπτική εκπομπή στο ΤΗΛΕΤΩΡΑ την πλαστότητα του παραπάνω εγγράφου και συγκεκριμένα ότι αυτό είχε συνταχθεί και υπογραφεί από τον Νικόλαο Αεράκη, που φέρονταν ως Κλαδάρχης και Ταξιάρχος, αφού ουδέποτε υπηρέτησε έλληνας αξιωματικός στο στρατό με το όνομα αυτό και το οποίο είχε το αναφερόμενο στο διατακτικό της παρούσας περιεχόμενο, παρά ταύτα έκανε χρήση αυτού: α) κατά το από 15 έως 20 Νοεμβρίου 1999 χρονικό διάστημα δια της τοποθετήσεως αντιγράφου αυτού στις θυρίδες των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και β) στις 20-11-1999 δια της παραδόσεως του σε πρόσωπα που βρίσκονταν στα γραφεία το πολιτικού κόμματος ΕΕΛΚ, μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Τσίτουρας…
    Όπως ό ίδιος ο κατηγορούμενος αναφέρει απολογούμενος, μετά από σχετικό εξώδικο που έστειλε στην ΕΥΠ, έλαβε την απάντηση ότι το έγγραφο αυτό δεν έχει εκδοθεί από αυτή”
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    Δικάζει παρόντος του κατ/νου Σωτήρη Σοφιανόπουλου του Αριστοτέλη Κηρύσσει αυτόν ένοχο ΔΙΑ 1)Συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση 2) Χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση
    Μετά την απαγγελία της αποφάσεως.
    Αφού άκουσε την Εισαγγελέα που πρότεινε να επιβληθεί σε βάρος του κατηγορουμένου που κηρύχθηκε ένοχος ποινή φυλακίσεως (1) ενός έτους για κάθε πράξη

    Μου αρέσει!

   2. 1ον δεν είμαι φασίστας ούτε ναζι.
    2ον αυτό που είπες το γνωρίζω το ανέφερα παραπάνω ότι ήταν συκοφαντική δυσφήμιση.
    3ον τότε ο Μιχαλολιάκος δεν ήταν καν στην Βουλή και η Κυβέρνηση είχε άλλα θέματα να ασχοληθεί από το να βάζει το δικαστικό σώμα να κυνηγά Εθνικιστές.

    Όποιον ποινικολόγο να ρωτήσεις το λέει ότι οι Βουλευτές κρατούνται παράνομα στην φυλακή.
    Επομένως αναγνωρίζω ότι σε λάθος άτομο έκανες feedback, ο πραγματικός φασίστας που λέει ότι του κατέβει, άφησε το άθλιο σχόλιο λίγο πιο πάνω.

    Μου αρέσει!

  1. Ωραια εφυγαν 35 αλλα υπαρχουν ακομα πανω απο 190000. και τι εγινε. Οποιος δεν γουσταρει φευγει. Του λαχιστων στους Ανεξαρτητους δεν απειλουμε τα μελη που δεν επιθυμουν να φυγουν. If u know what i mean!!!

   Μου αρέσει!

 2. ακου ηρωα…βολευτη!

  ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ(!!!!!!!!!) ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ…

  ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ…ΔΕΝ ΖΗΤΑΣ!

  ΑΠΑΙΤΕΙΣ!

  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΜΝΑΣ!

  Ολα τα αλλα…..σταχτη για τα ματια μας….

  Μου αρέσει!

 3. Το διαδυκτιο οπου και να ψαξεις θα βρεις το σχετικο εγγραφο , ξεστραβωσου, εβαλε βομβα και η κατηγορια εγινε απλη κατοχη εκρηκτικων ,ετσι προστατευουν τα δικα τους παιδια . Απαρνηθηκε οπως ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΡΙς ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΟΤΑ. Αυτος σε λιγο θα ειναι εξω αλλοιμονο απο τους αφελεις κρετινους που τους παρεσυρε . Αυτη ειναι η δουλεια του. ΞΥΠΝΑ ΡΕ . ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟς ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ? ΕΓΩ ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΙΚΑ, ΠΑΠΑΡΑ.

  Μου αρέσει!

  1. Ολο μαλακιες με κολλημενη βελονα στις ιδιες γραφικοτητες , ελλειψει επιχειρηματολογιας
   Ρε βλακα ο κοσμος πειναει και χανει τα σπιτια του , στα παπαρια του για την προπαγναδα του αντισυνταγματικου τοξου και εν τελει νεοναζιστες ειναι οσοι υπηρετουν το ευρω του 4 ραιχ

   Μου αρέσει!

   1. “Ειδικότερα αποδείχθηκε ότι: 1) ο εν λόγω κατηγορούμενος, τελώντας εν γνώσει της αναληθείας, ισχυρίστηκε και διέδωσε ενώπιον τρίτων για τον εγκαλούντα Νικόλαο Μιχαλολιάκο γεγονότα ψευδή, τα οποία μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη αυτού και συγκεκριμένα: α) κατά το από 15 έως 20 Νοεμβρίου 1999 χρονικό διάστημα τοποθέτησε στις θυρίδες των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου δήθεν “απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ που είχε στην κατοχή και με την ένδειξη “δια να μάθετε την αλήθεια” ότι εγκαλών (Νικόλαος Μιχαλολιάκος) ήταν “έμμισθος έκτακτος συνεργάτης της ΕΥΠ, με μηνιαίες αποδοχές 120.000 δραχμές”

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΛΑΚΕΝΤΙΟ ΜΗΤΣΟΥΛΑ

    Μου αρέσει!

  1. Άστα φωτεινή τραβάνε τα μαλλιά τους όσοι νεοδημοκράτες άκουσαν τον σαμαρά προχθές, τους βγήκε γιωργάκης Νο2 ο αντώνης ο πατριώτης ο μακεδονομάχος.

   Μου αρέσει!

 4. Τρόικα: Ξαναγράψτε τον προϋπολογισμό του 2014, βρείτε 2 δισ. ευρώ με νέα μέτρα

  Στο «κενό» (χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό) φαίνεται πως έχει πέσει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014, το οποίο κατέθεσε προ ημερών μόλις στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Το μήνυμα της επίσκεψης του προέδρου του Euro Working Group Τόμας Βίζερ προς το οικονομικό επιτελείο και τον πρωθυπουργό ήταν πως «θα δούμε όλα τα θέματα μέχρι τον Δεκέμβριο», εννοώντας ουσιαστικά πως τα νούμερα και τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές θα «κλειδώσουν» μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2014 και το νέο Μεσοπρόθεσμο 2014-2017, τον οποίο θα συντάσσουν παράλληλα κυβέρνηση και Τρόικα.

  «Απειλούν» έτσι να κάνουν «αγνώριστο» το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, σε σχέση με αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση μόλις αναχώρησε από την Αθήνα η ομάδα Τόμσεν.

  Οι ξένοι δανειστές μοιάζουν να μην βιάζονται να επιστρέψουν στην Αθήνα και η επάνοδός τους μετατίθεται πλέον χρονικά για την άλλη εβδομάδα, αντί για μεθαύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

  Θεωρούν πως έχουν όλο το χρόνο που χρειάζονται, μέχρι να σχηματιστεί και κυβέρνηση στη Γερμανία, για να προβάλουν κάθε λογική ή απίθανη ένσταση ή απαίτηση.

  Ήδη από τις δηλώσεις Άσμουνσεν προκύπτει πίεση για ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις. Αν οι εισπράξεις δεν έρθουν, πιέζουν για άμεσα διορθωτικά μέτρα που, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, προβλέπουν αυτόματες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Σχεδιάζουν κατά την πάγια τακτική τους, να ανατρέψουν ό,τι σχεδίαζε η κυβέρνηση, με τρεις τρόπους:

  – «ανακαλύπτοντας» δημοσιονομικό κενό –που σημαίνει λήψη νέων μέτρων- ύψους 2 δισ. ευρώ
  – «φουσκώνοντας» το χρηματοδοτικό κενό του 2014 στα 5-6 δισ, αντί 4-4,4 που εκτιμά η κυβέρνηση,
  – «ψαλιδίζοντας» τις προβλέψεις για πλεόνασμα και ανάπτυξη το 2013 και 2014.

  Στην κυβέρνηση πάντως ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για «οριζόντια» νέα μέτρα. «Ποντάρουν πολλά» σε στοιχεία που διαθέτουν και προμηνύουν πολύ μικρότερη ύφεση (3,5%-3,8% αντί 4% για φέτος) και μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα (έως 500 εκατ. αντί 344 εκατ. που με το «ζόρι» δέχτηκαν στο τέλος οι ελεγκτές). Αν της «βγουν» καλύτερα τα νούμερα για το 2013, θα έχει μια καλύτερη αφετηρία και για το 2014.

  Και αν ακόμα όμως η Τρόικα κάνει τελικά κάπου πίσω, στο «παζάρι» που θα διαρκέσει μέχρι και την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, θα έχει ήδη ανοίξει νέα θέματα για τον επόμενο κρίσιμο έλεγχο του Μαρτίου, με απαιτήσεις για πρόσθετα διορθωτικά μέτρα όπως απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις κλπ.

  h@@p://arouraios.gr/2013/10/troika-xanagrapste-ton-pro-pologismo-tou-2014-breite-2-dis-euro-me-nea-metra/#sthash.RQOzMlzf.dpuf

  Μου αρέσει!

 5. Κανένας δεν κρατάει αρχείο με τις αποφάσεις που θα μπορούσες να είχες πάρει αλλά δεν πήρες. Όλοι όμως κρατάνε αρχείο με τις αποφάσεις που έχεις πάρει και ήταν λάθος.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s