Ποιές τροφές «φοβάται» ο καρκίνος.

67C346FB-7922-4F9F-B76D-C2D3B2BFF184Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για τις αντικαρκινικές δράσεις διαφόρων τροφών. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τις εντάξουμε όλες σε μία και μοναδική λίστα για να μπορείτε να τη συμβουλεύεστε και να είναι εύκολα προσβάσιμη. Προσθέτοντας αυτές τις τροφές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, μπορείτε να μειώσετε πολύ σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσετε εσείς ή οι αγαπημένοι σας.
Εχθροί του καρκίνου
Τα φυτοχημικά συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών τροφών. Ουσιαστικά, πρόκειται για στοιχεία που θωρακίζουν τα φυτά απέναντι στις
μικροβιακές εισβολές και τις λοιμώξεις, ενώ προστατεύουν και το δικό μας σώμα, προφυλάσσοντας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στη διαδρομή τους κατά την πέψη, ώστε να φτάσουν ακέραια στο λεπτό έντερο και να απορροφηθούν από τον οργανισμό.
Έχουν αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Στα φυτοχημικά συστατικά (περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά) ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.
Πικραμύγδαλα
Η βιταμίνη B17 είναι ίσως η πιο ισχυρή αντικαρκινική βιταμίνη της φύσης. Η πικρή τους γεύση τα έχει κάνει ανεπιθύμητα, όμως η αντικαρκινική αξία τους είναι πραγματικά τεράστια.
Χρειάζεται λίγη προσοχή στην κατανάλωσή τους, επειδή περιέχουν υδροκυάνιο. Μην ανησυχείτε όμως. Για να πεθάνει κάποιος, θα πρέπει να καταναλώσει χιλιάδες μέσα σε λίγες ώρες. Εάν η χρήση είναι προληπτική, τότε τρία έως πέντε πικραμύγδαλα τη μέρα, είναι αρκετά.
Βερύκοκα
Κι όμως δεν είναι το ίδιο το βερύκοκο αντικαρκινικό, αλλά … το κουκούτσι του. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το πικραμύγδαλο, αν και υποστηρίζεται οτι έχει ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη B17. Ακουλουθείτε την ίδια μέθοδο με τα πικραμύγδαλα. Όταν έρθει η εποχή τους λοιπόν, μην πετάξετε τα κουκούτσια. Για να προλάβω την απορία σας, μέσα στο κουκούτσι εμπεριέχεται η ψύχα του. Αυτή είναι που τρώμε. Σπάστε το λοιπόν με ένα σφυράκι και… καλή σας όρεξη.
Κουρκουμάς & Κάρυ
Πρόκειται για μπαχαρικά γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια γίνονται μελέτες που προσπαθούν να διερευνήσουν τη σύνδεσή του με την πρόληψη του καρκίνου.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα χαμηλά ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου στην Ινδία, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα υψηλά ποσοστά στις δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οφείλονται στην αυξημένη κατανάλωση κουρκουμά από τους Ινδούς.
Μάλιστα, ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Τέξας απέδειξαν σε μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 ότι η κουρκουμίνη (ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς) έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά. Προσθέέστε το λοιπόν όπου είναι δυνατόν. Το κάρυ αποτελεί μέρος του κουρκουμά, αφού ο κουρκουμάς είναι μείγμα μπαχαρικών.
Πράσινο τσάι
Η αντικαρκινική δράση του τσαγιού οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει, γνωστές ως κατεχίνες. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του δέρματος.
Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγκχαμ των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προφυλάσσουν και από τον καρκίνο του δέρματος, χάρη στην ιδιότητά τους να «διορθώνουν» το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Tip Εντάξτε στην καθημερινότητά σας 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.
Σκόρδο & Κρεμμύδι
Το σκόρδο, όπως και το κρεμμύδι, είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου (κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου).
Πρόσφατη, μάλιστα, έρευνα από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο συνδέει την κατανάλωση σκόρδου με μειωμένη εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
Κακάο
Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει το κακάο περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες που να αποδεικνύουν την αντικαρκινική δράση του κακάο, η μαύρη σοκολάτα (που αποτελείται από κακαόμαζα σε ποσοστό που φτάνει το 75%) φαίνεται να έχει μια θέση στη λίστα με τις τροφές που θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.
Tip Δύο κομμάτια μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα γλυκά και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού σας
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια (π.χ. οι σαρδέλες, ο σολομός, το σκουμπρί), όπως και οι ξηροί καρποί (κυρίως τα καρύδια), είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία φαίνεται να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων με προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη μετα-ανάλυση από το Τμήμα Ουρολογίας του Πανεπιστημίου «Mc Gill» στο Μόντρεαλ, άτομα που καταναλώνουν συστηματικά ω-3 λιπαρά οξέα παρουσιάζουν 63% μειωμένη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη.
Ελαιόλαδο
Ελληνική επιδημιολογική έρευνα από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Γραφείο Επιδημιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτριο Τριχόπουλο, δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η προσήλωση στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή (η οποία βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση ελαιόλαδου) σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Για περίπου 10 χρόνια, επιστήμονες παρακολούθησαν 14.800 Ελληνίδες και διαπίστωσαν 240 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
Μπρόκολο
Τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών) θεωρείται ότι προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου. Οι επιστήμονες μιλούν για θεαματική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε ανθρώπους με διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και συγκεκριμένα σε σταυρανθή λαχανικά, λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν. Πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία σουλφοραφάνη (πηγή της οποίας είναι το μπρόκολο) βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.
Tip Η κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα θεωρείται ότι προστατεύει κυρίως από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού.
Ντομάτα
Η ντομάτα θεωρείται εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει (φυτοχημικό με έντονη αντιοξειδωτική δράση). Το λυκοπένιο, εκτός από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που προσφέρει στην ντομάτα, έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Πρόσφατες, μάλιστα, μελέτες συνδέουν την ουσία αυτή με την προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και ειδικά του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας λυκοπενίου που προσλαμβάνουμε προέρχεται από προϊόντα με βάση την ντομάτα (π.χ. ντοματοπολτός, ντοματοχυμός, σάλτσα ζυμαρικών, κέτσαπ).
Προτιμήτε τη ντομάτα σε χυμό ή μαγειρεμένη με φυτικό λάδι όπως ελαιόλαδο, για μέγιστη απόδοση.
Φράουλα & Βακκίνια
Οι φράουλες, όπως και κάποια είδη μούρων (π.χ. βατόμουρα, μύρτιλλα), είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο συγκέντρωσαν εργαστηριακές μελέτες και μελέτες σε ανθρώπους και παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους, τα οποία αποδεικνύουν την προστατευτική δράση των φρούτων αυτών απέναντι στις οξειδωτικές και κυτταρικές λειτουργίες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου.
Λεμόνι
Το λεμόνι καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος… τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από φαρμακευτικό προϊόν, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.
Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201
Σελήνιο
Ο καθηγητής παθολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σ. Καραγιαννόπουλος βασιζόμενος σε πλήθος μελετών, αναφέρει πως το σελήνιο – είναι ένα ιχνοστοιχείο όπως ο σίδηρος – είναι αντικαρκινικό.Έχετε μήπως δει κανένα γιατρό να το χορηγεί στους ασθενείς του; Πείτε το μου για να σας πω μπράβο.
Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε 300.000 άτομα μαζί με το Πανεπιστήμιο Cornel των ΗΠΑ σχετικά με το σελήνιο επί 10 έτη. Είδατε τη μελέτη δημοσιευμένη πουθενά; Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Το σελήνιο προλαβαίνει τον καρκίνο και βοηθάει τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο μαζί με βιταμίνη Ε.
Μαγειρική Σόδα
Ναι! Καλά διαβάσατε! Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα.
Ο δρ Tullio Simonici και ο Mark Sircus συμβουλεύουν την χρήση μαγειρικής σόδας, ακόμη και για την πιο σοβαρή από τις ασθένειες του: τον καρκίνο!

Καρότο 

Πολλά είναι τα οφέλη του καρότου στην υγεία μας, κυρίως για το αναπνευστικό, τη χοληστερίνη και πολλά άλλα. Ωστόσο το καρότο περιέχει και φαλκαρινόλη, η οποία είναι μια δραστική αντικαρκινική ουσία.
Κάνναβις
Ομάδα Αμερικανών ειδικών σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cancer Therapeutics υποστηρίζει οτι, συστατικό της Ινδικής Κάνναβης μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού να δώσει μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος. Ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον δρ Σον Μακ Aλιστερ, ευελπιστούν ότι η κανναβιδιόλη (cannabidiol ή CBD), μπορεί να είναι μια μη τοξική εναλλακτική λύση στη χημειοθεραπεία.
Σε αντίθεση με την ινδική κάνναβη, η κανναβιδιόλη δεν έχει ψυχο-ενεργές ιδιότητες, επομένως η χρήση της δεν παραβαίνει τους νόμους. Σπεύδουν, πάντως, να διευκρινίσουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν συστήνουν τη χρήση ινδικής κάνναβης σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Προσθέτουν, επίσης, ότι είναι απίθανο οι αποτελεσματικές συγκεντρώσεις της κανναβιδιόλης στον οργανισμό να επιτυγχάνονται διά του καπνίσματος ινδικής κάνναβης. Η κανναβιδιόλη δρα μπλοκάροντας τη δραστηριότητα του γονιδίου Id-1, το οποίο πιστεύεται ότι ευθύνεται για την επιθετική εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων μακριά από το αρχικό σημείο του όγκου. Προηγούμενη μελέτη για την κανναβιδιόλη είχε δείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει τους επιθετικούς καρκίνους του εγκεφάλου. Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι έχει παρόμοια επίδραση και στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, σε εργαστηριακό περιβάλλον.
Ρόδι
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.
Σιταρόχορτο
 Το σιταρόχορτο περιέχει τεράστια περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τι σημαίνει αυτό;. Σημαίνει οτι περιέχει τεράστια ποσότητα οξυγόνου. Ως γνωστόν λοιπόν, ο καρκίνος δεν έχει καθόλου καλή σχέση με το οξυγόνο. Το θαυματουργό σιταρόχορτο είναι ιδανικό για πλειάδα παθήσεων, μεταξύ των οποίων και του καρκίνου.
Και κάποιες γενικές αρχές…
Βασική προϋπόθεση της ανάπτυξης του καρκίνου, είναι το όξινο, γεμάτο υδατάνθρακες και χωρίς οξυγόνο περιβάλλον.
Εξαλείφοντας αυτούς τους παράγοντες «φιλοξενίας», θα ελαχιστοποιήσετε τη πιθανότητα ανάπτυξης του καρκίνου.
Τέλος ακολουθώντας μια αλκαλική διατροφή, εξουδετερώνετε πλήρως το όξινο περιβάλλον που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του καρκίνου και πολλών άλλων παθήσεων.
alttherapy.blogspot

30 σκέψεις σχετικά με το “Ποιές τροφές «φοβάται» ο καρκίνος.”

 1. Έχω την εντύπωση πως κάποια απο τα στοιχεία εμπεριέχουν μάρκετινγκ. Το κλασσικό τσάι βουνού της Ελλάδας και το πράσινο τσάι προέρχονται απο το ίδιο φυτό, έχουν τις ίδιες ουσίες. Διαφορά υπάρχει μόνο στην επεξεργασία.

  Μου αρέσει!

  1. Αδερφέ χρήστο το ελληνικό τσάι βουνού: http://en.wikipedia.org/wiki/Sideritis
   το πράσινο τσάι: http://en.wikipedia.org/wiki/Camellia_sinensis
   είναι διαφορετικά φυτά, το δικό μας όντως είναι καλύτερο. Υ.Γ.1 όντως τα περισσότερα από τα παραπάνω
   είναι αντικαρκινικά πιστεύω. Καλύτερα να καταναλώνονται σε όσο πιο φυσική μορφή γίνεται και αν γίνεται ακόμα να τα καλλιεργούμε ακόμα. Υ.Γ.2 Κατά την ταπεινή μου άποψη προσπαθήστε να τρώτε 1/2 κιλό τουλάχιστον ωμά φρούτα και λαχανικά την ημέρα.

   Μου αρέσει!

 2. H μαμά μου πέθανε από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 70 ετών.
  Συνήθιζε να τρώει το πρωί με τον καφέ της μισό παριζάκι(σχεδόν 200 με 250 γραμμάρια) με ψωμί.Της άρεσε πολύ.
  Πολλές φορές της έλεγα ότι αυτή η διατροφή δεν ήταν καλή.Δεν με άκουγε.
  Εχω την εντύπωση ότι τον καρκίνο, τής τον δημιούργησαν τα άφθονα συντηρητικά που βρίσκονται σε αυτά τα αλλαντικά τα οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ τρώνε κατά κόρον και μικρά παιδιά.
  Και η γνώμη μου είναι ότι το κλασσικό τοστ που δίνουμε στα παιδιά μας, είναι μία δόση καρκίνου την ημέρα.
  Φορτωμένο συντηρητικά το έτοιμο ψωμί, όπως και το ζαμπόν, με ακόμη περισσότερα και πιο επικίνδυνα.
  Ενημέρωση χρειάζονται οι γονείς, γιατί όπως παρατηρώ τα καροτσάκια των σούπερ μάρκετς, μόνον άχρηστη και πλαστική τροφή αγοράζουν, για να ταίσουν ότι πολυτιμότερο τους έχει δώσει ο Θεός.

  Μου αρέσει!

  1. Συλλυπητήρια για τη μαμά σας , κ. Σταυρούλα

   Αποφύγετε όσο μπορείτε τις τροφές , που έχουν κάποιο πρόσθετο Ε. Είναι ασφαλή , όπως μας λένε , αλλά εγώ έχω επιφυλάξεις . Ο καθένας φέρει την ευθύνη των επιλογών του.
   Από περιέργεια είδα σε Super market , ότι τα χρώματα ζαροπλαστικής είναι:
   Κόκκινο : Ε122
   Μπλε : Ε 137
   Κίτρινο : Ε 102
   Ρυθμιστής κιτρικό οξύ : Ε 202
   Όταν σε γενέθλια μικρού αγοριού , είδα τούρτα με θαλασσί επικάλυψη , την καθάρισα από το κομάτι που με κέρασαν.
   Στο σπίτι φτιάχνουμε γλυκό βύσινο ,(κυρίως για το καλοκαιριάτικο παγωτό) από δικά βύσινα . Είναι βύσινο , ζάχαρη και λίγες σταγόνες λεμονιού απότι λένε για να μη ζαχαρώνει και βαστάει 2χρόνια τουλάχιστον , χωρις να ζαχαρώσει . Μια χρονιά χρειάστηκε να αγοράσω ένα βαζάκι έτοιμο γλυκό βύσινο , το οποίο είχε κάποια Ε και ημερομηνία λήξεως απότι θυμάμαι.
   Τα αγνά φυσικά προϊόντα είναι δύσκολο να τα βρεις. Μη δίνετε ‘’πλαστικές’’ τροφές στα παιδιά σας . Χρησιμοποιείστε μόνο ελαιόλαδο αγορασμένο , από παραγωγό της εμπιστοσύνης σας . Και οσες γυναίκες μπορείτε , θηλάζετε τα παιδιά σας .
   Για τις τροφές που αναφέρονται ανωτέρω , το έχω διαβάσει και παλιότερα το άρθρο . Δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να τα τεκμηριώνουν .
   Πριν μερικούς μήνες έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο , οι σωστές τροφές είναι φάρμακο. Από μια ματιά έριξα , έλεγε για τις ευεργετικές ιδιότητες κάποιων τροφών , γνωστες από την εποχή του Φαραώ , αλλά νεώτερες επιστημονικές έρευνες , δεν το αποδείκνυαν.
   Ας τρώμε όσο περισσότερο μπορούμε φυσικές , μη επεξεργασμένες , υγειεινές τροφές .

   Μου αρέσει!

   1. Σ΄ευχαριστώ κι εσένα Αλέξανδρέ μου.
    Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι το φάρμακό σου είναι η τροφή σου.
    Ε… και για να το πει Εκείνος, κάτι παραπάνω θα ήξερε από εμάς.
    Επίσης κάτι άλλο που διάβασα και το έλεγε ο Ιπποκράτης ήταν για τον πυρετό.
    Η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος όταν υπερβαίνει τους 40 βαθμούς, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα.
    Σ΄έναν αρχόμενο καρκίνο, ένας τυχαίος πυρετός, τον καταστρέφει.
    Αρχίζουν να κάνουν έρευνες οι επιστήμονες ορμώμενοι από αυτή την πληροφορία.

    Οπως και νάχει εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους δίνουν αυτή την μάχη.

    Μου αρέσει!

 3. Η παλιοαρρώστεια είναι ΚΑΙ θέμα κληρονομικότητας,όμως το σπουδαιότερο όπως έχει αποδειχθεί είναι η ψυχολογία του ασθενούς!!Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ασθενείς με καρκίνο,έκαναν την παλιοαρρώστεια αυτή να …….αυτοκτονήσει έχοντας θετική και αισιόδοξη ψυχολογική διάθεση σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή!

  !Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις είχε διαγνωστεί από γιατρούς,προσδόκιμο ζωής μέχρι 10 μήνες και όμως οι ασθενείς έζησαν 30-40 ακόμη χρόνια!!

  Μου αρέσει!

 4. Και εγω που τα κάνω όλα αυτά, και μαγειρική σόδα, και αλκαλική διατροφή και καθημερινα όλα οσα αναγράφονται εδώ πέρα (έγινα χοτροφάγος) και ακόμα να δω ασπρη μερα. Ο καρκίνος μου (μελάνωμα) όλο και προχωρά. Υποψιάζονται ότι εχει παει στα κόκκαλα τωρα. Μπας και δε βοηθάνε όλα αυτά τελικά ? Ξερει κάποιος πόσο καιρό παιρνει για να σε βοηθήσουν όλα αυτά ?

  Μου αρέσει!

  1. Καλημέρα Αριάδνη
   έχοντας κάνει κι΄εγώ πολλά απ΄αυτά και περισσότερα για την μητέρα μου διαπίστωσα ότι δεν λειτουργούν.
   Ακόμη θυμάμαι πόσο απόλυτος ήμουν και δεν της έδινα αυγό που μου ζητούσε επειδή το απαγόρευαν κάποιοι »ειδικοί»
   σε αυτά που έφτασα να τους πιστεύω σαν οπαδός.
   Να προσέχεις τις ειδήσεις γύρω σου και να είσαι όσο μπορείς ήρεμη.
   Εάν κρίνω από την ανάγκη που είχε για φαγητό η μητέρα μου (εννοώ πραγματικό φαγητό αυγό κρέας) και το συνδυάσω και με τα γραφόμενα από τον δρ Ηamer τότε η πρόσληψη τροφής είναι ότι καλύτερο μαζί με την επίλυση των συγκρούσεων.
   Για κάποιους ο καρκίνος δεν είναι αρρώστια αλλά »επανορθωτικός» μηχανισμός!
   Επίσης ο παραπάνω αμφισβητεί εντελώς την έννοια της μετάστασης.
   Καλύτερα μόνη σου να δεις τα πράγματα και να ηρεμήσεις.
   Η προσευχή νομίζει η αμαρτωλότητά μου ότι θα σε βοηθήσει όσο τίποτα άλλο.
   Επειδή για κάποιο λόγο τα σχόλιά μου αργούν να αναρτηθούν εύχομαι να το δεις.
   Να είσαι καλά.

   Μου αρέσει!

   1. Γεια σου Μανώλη,
    Ευχαριστώ για την ειλικρινή σου απάντηση. Ελπίζω να λειτουργούν όλα αυτά και να μην είναι ψέματα. Τρώγω μόνο βιολογικά λαχανικα και όσπρια, σόδα, χυμους από παντζάρι κλπ, αλλα μέχρι τώρα δε με εκαναν καλύτερα. Μαλλον έχει χειροτερέψει η υγεία μου με νέες μεταστάσεις. Κάνω τόσα πολλά ήδη αλλά ίσως να μην είμαι τυχερή. Ούτε οι θεραπείες απο τους γιατρούς εχουν βοηθήσει. Ελπίζω και προσεύχομαι να γίνει ένα θαύμα, μόνο αυτό νομίζω θα με σώσει.

    Μου αρέσει!

   2. Αριάδνη

    από τα γραφόμενά σου

    »…ευχαριστώ για την ειλικρινή σου απάντηση»

    μάλλον θα εξέλαβες την απάντησή μου ως απογοητευτική ενώ δεν είναι πίστεψέ με.

    Πρώτα πρώτα επειδή είδα ότι αυτά δεν λειτούργησαν θεώρησα καθήκον μου να στο πω,
    γιατί μπλέκει ο άνθρωπος σ΄΄ενα είδος απόλυτης πίστης σε τρόφιμα που μοιάζουν να λειτουργούν θεραπευτικά και δημιουργείται έτσι εξάρτηση από αυτά και »αυτούς» που ξέρουν..
    .δεδομένης και της επιβαρυμένης ψυχολογίας και της τρωτότητάς του,

    Νά ξερες πόσο μετάνοιωσα που δεν έδινα στη μητέρα μου αυτά που μου ζητούσε και αντ΄αυτών της έστιβα χυμούς με χειροκίνητες μηχανές αποχυμωτές……….
    άσε δε θέλω να τα θυμάμαι.

    Όταν σου έγραψα για την θεωρία του δρ χάμερ ήταν ακριβώς για να γίνω το έναυσμα να κινητοποιηθείς και να απαγκιστρωθείς από την θέση ότι έχεις μια χαμένη μάχη.

    Το είδος ας πούμε του καρκίνου που έχεις αν θυμάμαι καλά αφορά μια σύγκρουση τραυματική που υπέστεις στο πρόσφατο παρελθόν πριν εκδηλώσεις το πρόβλημα του τύπου »είμαι βρώμικος-ια» ή κάτι τέτοιο.
    Με την λύση της σύγκρουσης λύνεται με ειδικούς μηχανισμούς του ίδιου του σώματος και ο καρκίνος.

    Θα σου πω επίσης κάτι που ίσως δένει με τα παραπάνω με κάποιον γνωστό μου που πριν πολλά χρόνια είχε αναπτύξει καρκίνο και με μεταστάσεις στα νεφρά.

    Ε λοιπόν όχι μόνο το ξεπέρασε αλλά και η δουλειά που κάνει υποτίθεται πως είναι ανθυγεινή
    (ραντιστής επαγγελματίας σε αγροτικά φάρμακα).

    Είναι πάνω από 120-130 κιλά τρώει ζάχαρη αναψυκτικά (όξινη) καπνίζει και τρώει πολύ.

    .και μάλιστα ξέρω από δικό μου άνθρωπο που τον άκουσε πως είπε
    »παιδιά εμένα με έσωσε το ότι έτρωγα»

    Οι μεταστάσεις σου ξαναλέω ότι για τον Γιατρό αυτόν (δρ Χάμερ) δεν υπάρχουνε απλά είναι νέα σοκ που παθαίνει ο »ασθενής» ακούγοντας νέες διαγνώσεις.

    Ασχολήσου λίγο και θα καταλάβεις.

    Επίσης δεν θέλω να πάρεις τα λόγια μου σαν θέσφατα.
    Αισθάνθηκα την ανάγκη να σου πω την εμπειρία μου.

    Νομίζω επίσης πως καλό είναι να βγάλεις αυτά τα »Μάλλον» όταν μιλάς για την υγεία σου.

    Πίστη αγάπη ελπίδα και προπάντων ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

    Ο Χριστός μαζί σου.

    Να είσαι καλά.

    Μου αρέσει!

 5. Καλησπέρα Μανώλη, ο dr Hammer έθιξε μια σημαντική πλευρά που συνήθως η σημερινή
  ιατρική αγνοεί.Για αυτό το λόγο το δημοσίευσα και εγώ στο παραπάνω σχόλιό μου.

  Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τη διατροφή η οποία παίζει επίσης το δικό της σημαντικό
  ρόλο στην θεραπεία του ανθρώπου από όλες τις ασθένειες. Υπάρχουν άνθρωποι που
  απαλλάχτηκαν από τον καρκίνο μόνο αλλάζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες.Το σώμα και
  η ψυχή δεν είναι δύο ξεχωριστά τμήματα στον άνθρωπο και αυτό γιατί το ένα με το άλλο βρίσκονται
  σε σχέση εξάρτησης. Είναι απαραίτητο λοιπόν να προσέχουμε τι τρώμε γιατί η σωματική υγεία
  επηρεάζει την ψυχική και το αντίστροφο. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να επιλυθούν γρήγορα
  συναισθηματικές συγκρούσεις και εκρεμότητες του παρελθόντος. Είτε γιατί εμείς δεν είμαστε
  έτοιμοι είτε γιατί οι άλλοι δεν είναι. Η διατροφή είναι το όπλο που θα μας κάνει να δυναμώσουμε τον
  οργανισμό μας για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η επίλυση αυτών των συναισθηματικών εκρεμοτήτων..
  Μια κακή διατροφή αδυνατίζει, κουράζει το σώμα, το οποίο με τη σειρά του κουράζει το πνεύμα.
  Θυμήσου πως νιώθεις όταν έχεις πάθει κάποια ίωση..Ίσως δεν μπορείς να φανταστείς τη διαφορά
  που νιώθει κάποιος όταν αλλάζει τις διατροφικές του συνήθειες, όμως υπάρχουν πολλοί που
  πραγματικά ‘ανασταίνονται» όταν κόψουν κάποιες βλαβερές τροφές για αυτούς. Για παράδειγμα
  όταν κόψει τη ζάχαρη κάποιος που πάσχει από αντιδρασιτκή υπογλυκαιμία, ή όταν κάποιος που είναι
  στο παρα πέντε για έμφραγμα σταματήσει να τρώει τηγανιτά κ.λ.π.
  Στον καρκίνο για παράδειγμα απαγορεύεται η ζάχαρη η οποία «τρέφει τον καρκίνο», απαγορεύονται οι επεξεργασμένες τροφές, η γλουτένη, οι τροφές που περιέχουν συντηρητικά,ή είναι ψεκασμένες με
  φυτοφάρμακα, και πολλά ακόμα. Όσο για το τσιγάρο δεν το συζητάω..

  Σε καταλαβαίνω πάντως για αυτό που νιώθεις για τη μητέρα σου, το έχω περάσει κι εγώ..
  Αργότερα σκεφτόμουν πως της στέρησα τροφές που ικανοποιούν την αίσθηση της γεύσης
  Πάντως όταν βρέθηκε η μητέρα μου στη ΜΕΘ οι γιατροί διέγνωσαν αιμορραγικό εγκεφαλικό και
  μόνο όταν τους είπαμε ότι είχε διαγνωστεί από καρκίνο μας είπαν για μετάσταση στον εγκέφαλο!
  Τρεις μήνες περίπου πριν μπει στο Νοσοκομείο είχε βγάλει ακτινογραφίες και ήταν όλες καθαρές!
  Έκανες αυτό που έπρεπε.. όμως καταλαβαίνω ότι έχεις πολύ δίκιο όταν λες ότι δεν πρέπει να
  είμαστε τόσο αυστηροί με τη διατροφή όσων φροντίζουμε.. αν τους στενοχωρεί ίσως να μην έχει τα
  ποθητά αποτελέσματα..Να είσαι πάντα καλά και να μη χάσεις ποτέ σου αυτή την ευαισθησία για τα
  προβλήματα των συνανθρώπων σου.

  Αριάδνη
  μην απελπίζεσαι γιατί απλά βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο και μην ακολουθείς καμία συμβατική
  θεραπεία από τους σημερινούς δολοφόνους γιατρούς. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές
  πληροφορίες για τροφές και συμπληρώματα όπως επίσης και για ανθρώπους που έχουν θεραπευτεί
  όχι μόνο από καρκινικό μελάνωμα αλλά και από μετέπειτα πολλαπλές μεταστάσεις..
  Μην αγχώνεσαι αν θες κοίταξε και εδώ με την ησυχία σου ίσως και να τα έχεις διαβάσει….
  http://www.webmd.com/vitamins-supplements/condition-1364-Malignant+melanoma.aspx?diseaseid=1364&diseasename=Malignant+melanoma&source=0
  http://www.raysahelian.com/melanoma.html
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/12/10/vitamin-d-exposure-possible-natural-cure-for-skin-cancers.aspx
  http://www.healingcancernaturally.com/malignant-melanoma-testimonial.html
  http://www.malignantmelanomaskincancer.com/?hop=wellcafe
  Βιαστικά θα έλεγα μην ξεχνάς τη βιτ.d3 βιτ. c, κουρκουμά,
  Συνέχισε την υγιεινή διατροφή που κάνεις και πάνω από όλα να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι ο
  ο καρκίνος που μας αρρωσταίνει αλλά ο φόβος που συνοδεύει αυτή τη λέξη. Οι φαρμακευτικές
  εταιρείες μας έχουν καλλιεργήσει αυτό το φόβο και τρίβουν τα χέρια τους..Θα σου πω ότι και ο
  Μανώλης, βγάλε από το μυαλό σου το σοκ που δημιουργούν οι τρελογιατροί με τη λέξη καρκίνος
  και να σκέφτεσαι τη μόνη αλήθεια που είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ. Μια ίωση είναι
  και περνάει.. Τώρα θυμήθηκα ένα γνωστό μου που ο πατέρας του διεγνώσθη με καρκίνο του
  πνεύμονα. Η οικογένειά του δεν του είπε τίποτα και δεν έκανε καμία χημειοθεραπεία ‘η χειρουργική
  επέμβαση. Του είχανε δώσει πολύ λίγο χρόνο ζωής.
  Ο άνθρωπος αυτός μετά από δύο χρόνια (!) πήγε στο γιατρό για εξετάσεις και ο προσβεβλημένος
  πνεύμονας ήταν εντελώς καθαρός! Οι γιατροί έμειναν με ανοιχτό το στόμα..

  Μου αρέσει!

 6. Στην παραπάνω λίστα με τροφές, ας προστεθεί και το Γανόδερμα.

  Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από 100 παραπομπές από τον Εθνική Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ αναφέρουν ότι γανόδερμα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των καρκινικών κυττάρων.

  Επίσης, επειδή στο παραπάνω άρθρο, αναφέρεται και το τσάι, βρήκα και μία έρευνα που αναφέρει ότι η δράση του πράσινου τσαγιού ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το Γανόδερμα

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s