Η πολιτική σύγκρουση του μέλλοντος. Παγκοσμιοποίηση VS εθνικών κοινωνιών.

Clashes at protests in IstanbulΑυτή θα είναι η πολιτική σύγκρουση του μέλλοντος. Τα εθνικά αστικά κράτη σαρώνονται ήδη το ένα μετά το άλλο από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία, κάτω από την κατεύθυνση των διεθνών οικονομικών ελίτ.

Η παραδοσιακή πολιτική σύγκρουση (Κεντροδεξιάς – Κεντροαριστεράς) μέσα στα υπό διάλυση αστικά κράτη, δεν έχει στο εξής νόημα. Το πρόβλημα έχει ξεφύγει πλέον από την διανομή του εθνικού προϊόντος μέσα στην εθνική κοινωνία. Άλλωστε το βλέπουμε όλοι στην πολιτική αμηχανία και την υποχώρηση των παραδοσιακών κομμάτων και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και δεν έχει φυσικά νόημα αφού οι εθνικές οικονομίες δεν ελέγχονται πια από τις εθνικές κυβερνήσεις. Πολύ δε περισσότερο στην Ευρωζώνη, όπου τα εθνικά κράτη δεν έχουν πλέον ούτε καν δικό τους νόμισμα. 

Την κατάργηση των εθνικών οικονομιών ακολουθεί και η αλλοίωση των εθνικών χαρακτηριστικών των λαών με την προπαγάνδα (ενάντια στη θρησκεία, την ιστορία, τα εθνικά σύμβολα κ.λ.π.), την οπισθοχώρηση των εθνικών πολιτιστικών χαρακτηριστικών και την εξαναγκασμένη μίξη των λαών με την διεξαγωγή επιλεγμένων πολέμων για δημιουργία μεταναστευτικών κυμάτων.  

Το πολιτικό σύστημα που εισήγαγαν τα εθνικά αστικά κράτη ήταν αυτό της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, το οποίο γρήγορα μεταμορφώθηκε σε ένα ολιγαρχικό σύστημα ελεγχόμενο από τους ολιγάρχες μεγαλοαστούς. Αποδείχθηκε τελικά ότι το σύστημα αυτό άνοιξε την «κερκόπορτα» της παγκοσμιοποίησης.

Το σοβαρό ερώτημα που βάζει ο τίτλος, απαιτεί μεγάλη ανάπτυξη, ίσως και αντικείμενο ολόκληρης μελέτης, που ξεφεύγει από μια απλή ανάρτηση. Εκείνο όμως που υπονοεί είναι ότι η πολιτική σύγκρουση στο μέλλον δεν θα είναι μεταξύ της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς, αλλά μεταξύ των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης και των εθνικών αντιστασιακών δυνάμεων.

Με την έννοια αυτή θα συγκρουστούν τόσο η παγκοσμιοποιημένη οικονομία με τις εθνικές οικονομίες και φυσικά τα εθνικά νομίσματα, όσο και το όργανο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή η αντιπροσωπευτική δημοκρατία με την πραγματική δημοκρατία.

Προς το παρόν αναπτύσσονται ακραία εθνικιστικά κινήματα, αλλά πολύ γρήγορα θα αναπτυχθούν και αμυντικά εθνικά κινήματα με προτάγματα την εθνική οικονομία, το εθνικό νόμισμα και την πραγματική δημοκρατία.

Πέτρος Χασάπης

 

 

24 thoughts on “Η πολιτική σύγκρουση του μέλλοντος. Παγκοσμιοποίηση VS εθνικών κοινωνιών.”

  1. Διαβαστε Τραιανό τα λέει όλα ειδικά στο τελευταίο του άρθρο. Θα σας φτιάξει τη διάθεση.

   Like

  1. TRANMAN
   υπάρχουν μερικά ενθαρρυντικά μέσα στην μαύρη μαυρίλα – κατά την γνώμη μου :

   1. ο Πρόεδρος Κλίντον το 2000 υπέγραψε το N.E.S.A.R.A. law – 19 άρθρα υπερ του ανθρώπινου γένους. Όταν ήταν έτοιμη η Αμερική να εφαρμόσει τον νόμο οι παγκοσμιοποιητές ή ελίτ ή τραπεζίτες τοκογλύφοι γκρέμισαν τους 2 πύργους για να βρεθεί η Αμερική σε εμπόλεμη (τρομοκρατική) κατάσταση και να αναβληθεί. Τώρα ξανά είναι έτοιμη να εφαρμόσει πλήρως τον νόμο γιατί ήδη ένα τμήμα του εφαρμόζεται

   2. οι ποντίφικες που κάλυπταν την παγκόσμια ελίτ, έχασαν την δύναμή τους. Το 2012 μια ομάδα Αμερικανών πήρε από τον προηγούμενο Πάπα την σφραγίδα του Αγ Πέτρου. Τώρα ο πάπας Φραγκίσκος εκδίδει και στέλνει παπικά έγγραφα στα 203 Ενωμένα Έθνη υπό την καθοδήγηση άλλων. Τα 2 τελευταία έγγραφα – υποδείξεις – που έστειλε πρόσφατα είναι υπερ του ανθρώπινου γένους

   3. εξυπακούεται ότι ο Πούτιν έχει ταχθεί υπερ του ανθρώπινου γένους

   αναμένεται η στιγμή της ανακοίνωσης της κατάργησης της FED και της αντικατάστασης με κεντρική τράπεζα που επί τέλους μετά από 100 χρόνια θα ανήκει στο Αμερικανικό κράτος

   καταλαβαίνεις τι θετικό αντίκτυπο θα έχει στην παγκόσμια κοινωνία

   ίσως ησυχάσουμε από την παγκοσμιοποίηση ή Νέα Τάξη Πραγμάτων ή ελίτ του κόσμου

   Like

 1. ΈΡΧΕΤΑΙ {ΉΡΘΕ} Η ΏΡΑ ΤΏΝ ΕΛΛΉΝΩΝ,
  ΚΑΊ ΝΑ ΙΔΕΊ ΞΑΝΆ Ό ΚΌΣΜΟΣ ΤΊ ΣΗΜΑΊΝΕΙ “ΈΛΛΗΝ”.

  Like

 2. παγκοσμιοποίηση εναντίον εθνικών κοινωνιών

  αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος Ν Ε Σ Α Ρ Α

  Like

 3. Τα σημερινά πολιτικά καρναβάλια της “αστικής” τάξης, δηλαδή οι υπηρέτες των Αμερικανών και των Γερμανών σφυρίζουν αδιάφορα και φυσικά στο συγκεκριμένο γήπεδο παίζει μπάλλα μόνη της η Χρυσή Αυγή.

  Μήπως όμως έχουμε καιρό να ακούσουμε κορώνες του τύπου “αν φύγουμε από το Ευρώ καταστραφήκαμε” ;

  Λέτε να κόλλησε κάπου η καραμέλλα της ΕΕ ;

  Like

 4. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που αναπτύσσονται ακραία εθνικιστικά κινήματα.
  Από το άρθρο καταλαβαίνουμε πολλά.

  Like

 5. Θα πρέπει τα έθνη, τουλάχιστον τα ευρωπαϊκά να ξυπνήσουμε γρήγορα
  πριν κηλιδώσουν τον εθνικό μας απελευθερωτικό αγώνα με ακραία εθνικιστικά φαινόμενα
  ώστε να βρουν ευκαιρία να μας βάλουν στο γύψο..

  Like

  1. πρώτοι ξύπνησαν οι Αμερικάνοι, σου φαίνεται περίεργο;;;

   επειδή τους λέμε Αμερικανάκια;;;;;

   όπου νάναι την κάνουν την δουλειά

   Like

 6. Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας

  http://el.wikipedia.org/wiki/ETH_%CE%96%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%B7%CF%82

  To πιο πάνω Ινστιτούτο τεχνολογίας της Ελβετιας έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα
  με γραφικά και χάρτες κατ έτος και σε κάθε Ήπειρο όπως και σε κάθε χώρα ξεχωριστά και δείχνει την πορεία της Παγκοσμιοποίησης .

  Εφ όσον η ανάρτηση μας μιλαει για την παγκοσμιοποίηση καλό θα είναι να δει κανείς και τους ανάλογους χάρτες και δείκτες.
  Υπ οψιν ότι o δείκτης KOF της Παγκοσμιοποίησης μετρά τις τρεις βασικές διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης:
  • οικονομική
  • κοινωνική
  • και την πολιτική.

  Εκτός από τις τρεις δείκτες μέτρησης αυτών των διαστάσεων, που υπολογίζουν ένα συνολικό δείκτη της παγκοσμιοποίησης και υπο-δείκτες που συνδέονται με
  • πραγματικές οικονομικές ροές
  • οικονομικοί περιορισμοί
  • στοιχεία σχετικά με τις ροές πληροφοριών
  • Τα δεδομένα στην προσωπική επαφή
  • και τα δεδομένα σχετικά με την πολιτιστική εγγύτητα.

  http://globalization.kof.ethz.ch/

  Νομίζω οι πιο πανω πληροφορίες ίσως είναι χρήσιμες για να δει κανείς και οπτικά ότι η Παγκοσμιοποίηση εδώ και χρόνια
  έχει ταχύτατους ρυθμούς διεθνώς.

  Τι χειρισμοί θα γίνουν μέσα πλέον σε μια παγκοσμιοποιημενη οικονομία δεν είναι θέμα ούτε κάποιας Κεντροδεξιάς ούτε

  κάποιας Κεντροαριστερας η ενός κόμματος

  Είναι θέμα πλέον πως ο κάθε λαός συνολικά θα χειριστεί την παγκοσμιοποίηση για να διατηρήσει αυτόνομα πλέον την Εθνική του Ανεξαρτησία – ευημερία και όχι στηριζόμενος σε κάθε είδους ….προστάτες.

  Από προστάτες πια έχουμε απηυδήσει εδω και παρα πολλα χρονια.

  Οι οικονομιες πλεον ειναι παγκοσμιοποιημενες .

  Like

 7. Νομίζω ότι με το να δαιμονοποιούμε την παγκοσμιοποίηση, έστω και με την απλή μορφή ερώτησης διλλήματος όπως έκανε ο Πέτρος Χασάπης, δίνει πατήματα στα άκρα που είναι εναντίον τόσο της συνεργασίας μεταξύ των κρατών(ακροδεξιοί, ευρωσκεπτιστές, ναζιστές κλπ) αλλά και αυτών που είναι εναντίον των εθνών κρατών(γκλομπαλιστές, φεντεραλιστές, εθνομηδενιστές κλπ).
  Ο ισχυρισμός ότι ζούμε σε έναν «κόσμο χωρίς όρια» ή ότι το κράτος (state) έχει πάψει να λειτουργεί και η εθνική κυριαρχία είναι άνευ σημασίας εξακολουθεί να κινείται στη σφαίρα της φαντασίας. Σε καμία περίπτωση η πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει υπερκεράσει την πολιτική σε εθνικό, τοπικό ή άλλο επίπεδο.
  Από την άλλη, το πρόβλημα με την έννοια της παγκοσμιοποίησης είναι ότι δεν μπορεί να συνοψιστεί σε ένα φαινόμενο, αλλά σε πολλά δεν αποτελεί ενιαία διαδικασία, αλλά ένα σύμπλεγμα διαδικασιών, που πολλές φορές αλληλεπικαλύπτονται και συνδέονται, ενώ κάποιες άλλες έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη. Η παγκοσμιοποίηση ερμηνεύεται με πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό τρόπο

  Like

  1. Κάνεις τραγικά λάθη. Εθνική κυριαρχία δεν έχουν ούτε οι ΗΠΑ. Αν είχαν δεν θα έφευγαν όλες τους οι επιχειρήσεις στην Κίνα. Δεν θα επέτρεπαν το δυνάμωμα ενός μελλοντικού εχθρού. Οι πολιτικοί και τα κόμματα πλέον είναι απλώς ιδιωτικοί υπάλληλοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Ούτε καν δημόσιοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου. Σε κανένα κράτος του (δήθεν) Δυτικού κόσμου σήμερα, οι νόμοι που ψηφίζονται σχετίζονται με το συμφέρον τους Έθνους ή έστω του κράτους ως κράτος.

   Like

   1. Η ρεαλιστική οικονομική θεωρία θεμελιώνεται στον «οικονομικό εθνικισμό» ή «μερκαντιλισμό».
    Σύμφωνα με το μερκαντιλισμό, το κράτος είναι ο πιο σημαντικός οικονομικός δρων και οι οικονομικές σχέσεις καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική εξουσία. Υπό αυτό το πρίσμα, οι αγορές δεν είναι «φυσικές», αλλά λειτουργούν εντός ενός κοινωνικού πλαισίου που διαμορφώνεται κυρίαρχα από την άσκηση της κρατικής ισχύος.

    Η παγκόσμια οικονομία διαμορφώνεται από τα συμφέροντα των πιο ισχυρών κρατών, κάποιες φορές μέσω νεοαποικιοκρατικών πολιτικών αλλά και μέσω ρυθμίσεων ελεύθερου εμπορίου, που επιβάλλουν σε αδύναμα κράτη να ανοίξουν τις αγορές τους.
    Μια σταθερή παγκόσμια οικονομία προϋποθέτει την ύπαρξη μιας κυρίαρχης δύναμης, στοιχείο που συνοψίζεται στη θεωρία της ηγεμονικής σταθερότητας.

    Η Γερμανία με την εμμονή της για ποιον δουλεύει;
    Η Ρωσία του Πούτιν για ποιον δουλεύει;
    Το ίδιο και η Κίνα.
    Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ θέλει πολύ κουβέντα για να το συζητήσουμε.

    Like

 8. Υπ οψιν ότι o πιο πανω δείκτης KOF της Παγκοσμιοποίησης μετρά τις τρεις βασικές διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης:
  • οικονομική
  • κοινωνική
  • και την πολιτική.

  Εκτός από τις τρεις δείκτες μέτρησης αυτών των διαστάσεων, που υπολογίζουν ένα συνολικό δείκτη της παγκοσμιοποίησης και υπο-δείκτες που συνδέονται με
  • πραγματικές οικονομικές ροές
  • οικονομικοί περιορισμοί
  • στοιχεία σχετικά με τις ροές πληροφοριών
  • Τα δεδομένα στην προσωπική επαφή
  • και τα δεδομένα σχετικά με την πολιτιστική εγγύτητα.

  Like

 9. Διονυσιε Βουτε και αποδελοιπα

  ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΡΜΟΥΣΗΣ- ΜΕΤΑΞΑΣ

  παρακαλαει τον Τσιπρα σας………………. να τον μυνησει

  εμποριο ανθρωπων απο την Αφρικη ………..η κατηγορια που αποδιδει ΕΠΩΝΥΜΑ στους τσιπρες

  γιατι δεν του κανετε αγωγη ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Like

 10. ..
  – ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗ .. σχέδιο “Σοφοκλής” !!

  ΠΕΡΙΛΗΨΗ //

  > ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  http://anatropitora.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1985.html?spref=fb

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ..

  > Α΄ΜΕΡΟΣ ..

  > Β΄ΜΕΡΟΣ

  > Γ΄ΜΕΡΟΣ

  > Δ΄ΜΕΡΟΣ

  – ΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
  Ι.ΣΑΚΚΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ “ΒΟΜΒΑ” ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

  Like

 11. Η παγκοσμιοποίηση δημιουργήθηκε ως ιδέα από τους Εβραίους και την μεγάλη τους ιδέα Σιών. Έπρεπε, ήταν μείζων θέμα για αυτούς να υπερισχύσει η ΣΙΩΝ, να γίνουν αυτοί διοικητές της μάζας όλων των λαών-των γουρουνιών!

  Πρωτίστως έπρεπε όλα τά διάφορα έθνη, να ενωθούν κατά κάποιον τρόπο σκέψεως. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία γίνεται ο τρόπος εφαρμογής αυτής της ιδέας, και της ενώσεως όλων των λαών υπό την κατοχή της.

  Η ιδέα του Χριστιανισμού, για αυτό ακριβώς τον σκοπό είχε προ- παρασκευασθεί από τους Εβραίους. Και ο Ιησούς, ο αγαπητός των φτωχών και αμόρφωτων δούλων υπό την κατοχή των Ρωμαίων, ο υποσχόμενος τήν λύτρωση από τά δεινά τους μόνον μετά τον θάνατο τους, [το ψέμα εύκολα κρύβετε πίσω από ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΕΙΧΤΟ] αυτή η παραλυτική Ελπίδα που κρατάει όμηρο τον άνθρωπο, δουλοπρεπή και ανεχτικό με τους δυνάστες του, έγινε ο ΚΡΙΚΟΣ ενώσεως όλων των υπό Ρωμαϊκής κατοχής λαών. Ο Ιουστινιανός και ο Θεοδόσιος έφεραν αμετάκλητο χτύπημα στην Εθνικότητα όλων των υπό κατοχής τους λαούς, απανταχού.
  Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ο κύριος Στόχος της Σιών, διότι οι Έλληνες είχαν αποδείξει ότι έχουν την ΝΟΗΤΙΚΗ Δύναμη και διαύγεια Ψυχής να διαλύσουν την πάσα έννοια της Σιών και να την ισοπεδώσουν, εάν και μόνον εάν διδάσκονταν τά Ελληνόπουλα, Ελληνική Παιδεία=ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ!.
  Αντί αυτού όμως, υπό την Θεοκρατία που ασπάζονται οι πολιτικοί πάν κόμματος εν Ελλάδι, τά Ελληνόπουλα διδάσκονται την μεταλλαγμένη σοβινιστική, μισογύνη, ανθελληνική παιδεία που μπόλιασε η Εβραϊκή θυγατέρα Χριστιανοσύνη με την υποπνευματικότητα που χαρακτηρίζει όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής και Αφρικής!

  Το Ισλάμ επίσης έχει την Σιών ως γενέτειρα, και τά ίδια χάλια φανατισμού και θεοκρατίας κρατάει τους λαούς εκεί υπόδουλους, βάρβαρους, και υπάνθρωπους! Το Ισλάμ όπως και όλα τά Χριστιανικά δόγματα και κλάδοι του, αποσκοπούν στην ΔΙΑΛΥΣΗ όλων των Εθνών για να Εδραιωθεί πανίσχυρη επί όλων αυτών η κατάμαυρη ΣΙΩΝ!

  « Η έννοια Πατρίδα είναι απαράδεκτη από χριστιανικής απόψεως ». Η φράση αυτή ανήκει στον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Αμβρόσιο Γιακαλή . Αυτήν την φράση και άλλες πολλές ανακοίνωσε μέσω της εισήγησης του προς την ολομέλεια της ιεραρχίας.
  Αυτός προσβλέπει με ελπίδα στην μετατροπή της Ελλάδος « σε μια πολυπολιτισμική, πολυφυλετική και πολυγλωσσική χώρα ».
  Γι’ αυτόν αυτή είναι μια « εξαιρετικά ευπρόσδεκτη και θεάρεστη κατάσταση ». Δήλωσε δε πως « κάθε έννοια Πατρίδας δεν συμβιβάζεται με την ουσία του χριστιανικού κηρύγματος », αλλά αντιθέτως λέει πως έννοιες όπως « το έθνος και η φυλή μόνον ως νόσημα μπορούν να ιδωθούν από την εκκλησία μας , ως αίρεση επίσημα διαγνωσμένη και καταδικασμένη ».

  Όπως βλέπετε η Ελλάδα αδυνατεί να υψωθεί στα παλιά της ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ μεγαλεία. Παραμένει ως λαός παράλυτος, προσδοκώντας ευτυχία όχι στην ελευθερία του αλλά στην μετά ζωή δικαιοσύνη, που παραμένει ΆΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, εφόσον κανένας προσωπικός γνωστός οικογένειας ή φίλος γύρισε μετά θάνατον να μας εγγυηθεί τίποτα απολύτως.
  Όλα τά ΠΙΣΤΕΥΩ τών φτωχότατων πιά διανοητικά, Ελλήνων απογόνων, λαού περικλείονται στην μετά θάνατον ζωή.
  Όλοι οι εν Ελλάδι Χριστιανοί, μεριμνούνε να ζούνε σε Εβραίων καταθέσεις περί μεταθανάτιου δικαίου, Εβραιών που οι ίδιοι ακόμα και στις μέρες μας αρνούνται να δούνε τον Χρηστό ως δικό τους Μεσσία, και που παραδέχονται ότι ο Μεσσίας ήταν δημιούργημα τους για την Παγκοσμιοποίηση των λαών που θέλουν να δουλοποιήσουν.

  Για όσο τά κόμματα της Ελλάδας επιτρέπουν τη Θρησκεία να βρίσκετε μέσα στο Σύνταγμα και στην Βουλή, να κατευθύνει την Πολιτική και την Παιδεία, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ, όσο και να υποστηρίζουν οι οπαδοί των κομμάτων ότι είναι ΥΠΕΡ ΕΘΝΟΥΣ! Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όπου υπάρχει ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ, όπου υπάρχουν πιστεύω που μισούν το άτομο, και καταδυναστεύουν την Δημοκρατία.
  Κάποιος στην Γερμανία ονόματι Χίτλερ, προσπάθησε να μεγαλουργήσει μέσω Χριστιανισμού και Εθνικισμού! Τά δύο αυτά είναι ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ και ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ. Βατικανό καί Χίτλερ αποσκοπούσα τά ίδια. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που αποδεικνύουν το αληθές.

  google.com/search?q=Hitler+Vatican&oq=hitler+vatican&aqs=chrome.0.69i59j0l2.6346j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  Η Γερμανία διαλύθηκε.
  Κόστισε αυτή η σύζευξη των δύο ιδεών την ζωή σε 54 εκατομμύρια ανθρώπους και την διάλυση της Γερμανίας, που ακόμα και τώρα αμάθευτη όπως παραμένει να είναι, βάρβαρη και φανατικά θρησκόληπτη στην φύση της, προσπαθεί και πάλι να αυτοκρατοροποιηθεί. Παράλληλη ματαιοπονία προσδοκούν οι Ισλαμιστές Τούρκοι που με ισχύ τον θρησκευτικό Φανατισμό και την βάρβαρη απληστία τους πεινούνε για αυτοκρατορία.
  Οι Βάρβαροι λαοί προσδοκούνε σε αυτοκρατορίες, και η αιχμή τους η Θρησκεία, είναι και η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τους.

  Like

 12. Αυτή είναι μια ανάρτηση, που μέσα σε εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, δεν δώσαμε την κατάλληλη προσοχή.
  Στην ουσία πρόκειται για ολόκληρη ιδεολογία που θα επενδύσει τους αγώνες των λαών από εδώ και στο εξής.
  Πάντως τα λίγα σχόλια που έγιναν δείχνουν μια σοβαρότητα αντιμετώπισης του θέματος και συνειδητοποίησης του προβλήματος.

  Like

 13. Μην μπερδευουμε παντα τους Εβραιους με τον Σιωνισμο ο οποιος ειναι ενα πολιτικο εθνικιστικο κινημα .
  Υπαρχουν παμπολοι Εβραιοι που οχι μονο ειναι αντιθετοι με τον Σιωνισμο αλλα διαδηλωνουν και εναντιον του.

  Αυτο το λεω διοτι επικρατει συνηθως ….ελα μωρε Εβραιος ειναι αυτος τι περιμενεις τωρα ? Τα παντα ολα σε ενα τσουβαλι .

  Αυτη ειναι πολυ μεγαλη συζητησι περι θρησκειων και εχει πολλες παραμετρους παγκοσμιως που μονο σε φορουμ μπορει να γινει η σε αιθουσες πανεπιστημιων .

  Με αποσπασματικες παραγραφους δεν βγαινουμε πουθενα.

  Γνωριζω οτι και ο Χιτλερ συνεργασθηκε αριστα και με σιωνιστικους κυκλους ξεχωρα αν εστελνε τους Εβραιους στους φουρνους.

  Υπαρχουν σοβαρες αναφορες γυρω απο αυτο που δεν ειναι ….επιστημονικης φαντασιας απο τις πολλες που κυκλοφορουν γυρω γυρω.

  Επειδη πολλα λεγονται και για ναζισμο και την Νεα ταξη πραγματων οι μεγαλες εταιρειες και τα μεγαλα βιομηχανικα τραστ ηταν εκεινα που οχι μονο εδωσαν χερι βοηθειας στον Χιτλερ αλλα ηταν ο δικος τους ανθρωπος που προωθησαν κυριολεκτικα βλεπωντας οτι τα κερδη τους θα αυξηθουν αν ριξουν σε πολεμο την Ναζιστικη τοτε Γερμανια .

  Αν πλήρωσαν την νυφη εκατομυρια ψυχες αυτο …….δεν ειχε σημασια καμμια .

  Και το Βατικανο σαν κρατικη οντοτητα (ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΚΡΑΤΟΣ) εχει παμπολες αμαρτιες πισω του αν αναλογισθει κανεις τον ρολο που επαιξε ας μην παμε μακρυα την πολεμικη επιθεση στα Βαλκανια τα τελευταια χρονια.
  Γνωριζω επισης απο ντοκουμεντα οτι η καθολικη εκκλησια βοηθησε βασει σχεδιου να διαφυγουν πολλοι Εγκληματιες Ναζι στην Λατινικη Αμερικη που ηταν καταζητουμενοι πλεον……..για τις θεαρεστες ….χριστιανικες …….πραξεις τους..

  Το θεμα των θρησκειων ειναι πολυ λεπτο θεμα εγω δεν εχω τις καταλληλες γνωσεις να το αναπτυξω .

  Γνωριζω βεβαια σαν χριστιανος ορθοδοξος που ειμαι οτι η ορθοδοξια δεν ειχε τουλαχιστον πολεμικους επιθετικους προσδιορισμους αντιθετα ομως ενα αλλο κοματι του χριστιανισμου η καθολικη εκκλησια σαν κρατικη οντοτητα ανεπτυσε κρυφα η εβαζε φωτιες σε επιθετικες πολεμικες συραξεις ακομα και τα τελευταια χρονια στην γειτονια μας , για να μην παμε πιο μακρυα .

  Για να μην τα κανουμε αχταρμα στην εποχη της παγκοσμιοποιησης δοξα τον θεο παλι εχουμε πληθορα κατασκευαστες οπλων που προωθουνται γυρω γυρω …… για την παγκοσμια ειρηνη .

  Τα κερδη τους ε τα γνωστα ……ολα τα λεφτα .

  http://www.sipri.org/research/armaments/production/Top100.

  Like

 14. Το παγκοσμιο χρεος την εποχη της παγκοσμιοποιησης .

  http://www.nationaldebtclocks.org/

  Τοσα πολλα χρωσταει η ανθρωποτητα . Σε ποιους τελος παντων ειναι χρεωμενος ολος ο κοσμος και ΓΙΑΤΙ ?

  Αυτα ειναι τα θεματα που πρεπει να απασχολουν τις κοινωνιες σημερα σε παγκοσμια κλιμακα .

  Πως ειναι δυνατον σε χωρες της Αφρικης που ειναι πλουσιες σε ορυκτο πλουτο και διαμαντια ο κοσμος να πειναει και να πεθαινει ?

  Οι πολεμικες συγκρουσεις στην Αφρικη μεμωνομενες η μαζικες συμφωνα με τους δεικτες της Νορβηγιας ηταν σε παγκοσμιο επιπεδο οι μεγαλυτερες σε αριθμο συγκρουσεων .

  Βλεπεις και εκει ……θελανε τον προστατη τους …..που ετρεξε γρηγορα να προστατευσει τους Αφρικανους.

  Πολλοι λενε …μακρυα απο τον κολο μας και οπου θελουν ας πανε .

  Καλο αυτο εχει την πλακα του ……..αλλα……μην εισαι και πολυ σιγουρος για μεγαλο διαστημα καθ οσον και η Αγαπημενη μας Τροικα που ηταν ευλογια για τον τοπο κατα Παγκαλο ….εχει πολυ ασχημα γουστα και ορεξεις . Ειναι εντελως ανωμαλιαρα.

  Γουσταρει αλυσιδες χειροπεδες και τετοιες Μαζοχοιστοριες.

  Like

 15. Λεπτομερης χαρτης συραξεων στην…… φτωχη Αφρικη . Δεν υπαρχει σε καμια αλλη Ηπειρο η συχνοτητα συραξεων οσο στην Αφρικη .

  Χαρτης .

  http://www.ucdp.uu.se/ged/

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s