ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ.

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Το γεγονός ότι η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στη χώρα μας συμβαδίζει με μια αύξηση στις γεννήσεις νεκρών εμβρύων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς διαφαίνεται ότι ένα διογκούμενο ποσοστό γυναικών μένει άνεργο και κατ’ επέκτασιν ανασφάλιστο, με συνέπεια να παραλείπει σημαντικές εξετάσεις και ελέγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το Μνημόνιο και η τρόικα δεν σκοτώνουν τελικά μόνο την τσέπη μας, αλλά και τα παιδιά μας. Στα χρόνια της άγριας λιτότητας, ειδικοί επιστήμονες καταγράφουν δραματική πτώση των γεννήσεων αλλά και κατακόρυφη αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών, κάτι που αποδίδεται ευθέως στην ανεργία αλλά και στην πτώση του εισοδήματος των Ελλήνων. Μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε η κ. Εφη Σίμου, επιστημονική συνεργάτις στον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), υπό την επιστημονική εποπτεία και ευθύνη της καθηγήτριας του Τομέα, Αναστασίας Ρουμελιώτη, δείχνει ξεκάθαρα τη σταδιακή πτώση των γεννήσεων από τότε που μπήκε στη ζωή μας το ΔΝΤ, αλλά και στα επόμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα με βάση τα ευρήματα της έρευνας:

* Από το 2009 και μετά κατεγράφη πτώση των γεννήσεων 10,13% από το 2009 στο 2011 (2009: 10,45 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, 2010: 10,15 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, 2011: 9,39 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους).

* Από το 2008 και μετά καταγράφηκε αύξηση των γεννήσεων νεκρών εμβρύων 21,15% από το 2008 στο 2011 (2008: 3,31 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2009: 4,28 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2010: 4,36 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2011: 4,01 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα).

* Η παραπάνω εξέλιξη συνδέεται με τη δραματική πτώση του ΑΕΠ από το 2009 στο 2011 κατά 14,82%.

* Ειδικά η αύξηση στις γεννήσεις νεκρών βρεφών συνδέεται με την αύξηση της ανεργίας και κυρίως των γυναικών από 11,7% το 2008 σε 24,5% το 2011.

Οπως εξηγεί η ερευνήτρια της ΕΣΔΥ, Εφη Σίμου: «Τα δεδομένα της μελέτης δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν, καθώς, όπως έχει παρατηρηθεί στη βιβλιογραφία, συχνά η οικονομική ύφεση συνδέεται με μείωση των γεννήσεων. Από τη μία, οι περίοδοι οικονομικής ευμάρειας και ανάπτυξης φαίνεται ότι συνοδεύονται από περιόδους αυξημένης γεννητικότητας και, από την άλλη, σε περιόδους οικονομικής ύφεσης μειώνονται οι γεννήσεις, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι αυξάνονται οι γεννήσεις νεκρών εμβρύων».

Βέβαια οι ειδικοί σίγουρα δεν εκπλήσσονται, καθώς ιστορικά κάποιες από τις σημαντικότερες οικονομικές κρίσεις του 20ού αιώνα φαίνεται ότι είχαν επίπτωση στους δείκτες γεννήσεων, για τουλάχιστον όσο διάστημα διήρκεσαν. Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929, που συνοδεύτηκε από δραστική αύξηση της ανεργίας και ένα γενικό συναίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, συνδέθηκε με σημαντική πτώση στους δείκτες γεννήσεων. Αργότερα, μετά την οικονομική κρίση του 1973-1975, σημειώθηκε και πάλι πτώση στο δείκτη γεννήσεων. Πιο πρόσφατα, η πτώση της γεννητικότητας στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 συνδέθηκε με την οικονομική κρίση που ακολούθησε την πτώση του ανατολικού μπλοκ.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον για την ενδεχόμενη επίδραση της οικονομικής κρίσης στη γέννηση νεκρών εμβρύων. Σε μελέτη που έγινε στον πληθυσμό της Βρετανίας για τα έτη 2009-2011, οι γεννήσεις νεκρών εμβρύων βρέθηκε ότι σχετίζονταν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συνήθειες της μητέρας, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία, ωστόσο ο σημαντικότερος από όλους τους παράγοντες κινδύνου βρέθηκε να είναι η μη διαγνωσμένη ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης του εμβρύου, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία της προγεννητικής φροντίδας και της τακτικής παρακολούθησης της εγκύου κατά τη διάρκεια της κύησης.

Η πτώση του ΑΕΠ

«Η μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα από το 2009 και μετά φάνηκε να συμβαδίζει με την πτώση του ΑΕΠ την ίδια περίοδο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι γεννήσεις σημείωσαν αυξητική τάση από το 2003 έως και λίγο μετά το 2004, περίοδο οικονομικής ευμάρειας και βελτιωμένων συνθηκών διαβίωσης για τον ελληνικό πληθυσμό. Αν και η σύνδεση της μειωμένης γεννητικότητας αποκλειστικά και μόνο με την οικονομική κρίση είναι επισφαλής, το «κόστος» τού να μεγαλώνει κανείς παιδιά στις σύγχρονες κοινωνίες είναι αναμφισβήτητα σήμερα περισσότερο αυξημένο από ποτέ», υπογραμμίζει η κ. Σίμου.

Πέραν της οικονομικής ευμάρειας, που ενδεχομένως ενθαρρύνει τα ζευγάρια να δημιουργήσουν οικογένεια, η αύξηση των γεννήσεων έχει συνδεθεί στο παρελθόν και με παράγοντες που δεν συνδέονται παρά μόνον έμμεσα με τις καλές οικονομικές συνθήκες. Ετσι, κατά την τελευταία δεκαετία, τα μέσα στη Βρετανία έκαναν λόγο για περιόδους «έκρηξης» στις γεννήσεις ύστερα από γεγονότα που σηματοδότησαν ένα κλίμα γενικότερης ευφορίας και μειωμένου στρες για το βρετανικό πληθυσμό.

Συγκεκριμένα, ενώ ο δείκτης γεννήσεων στη χώρα ώς τις αρχές της δεκαετίας του 2000 σημείωνε συνεχή πτώση, μετά την πρόκριση το 2002 της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας στους ημιτελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου, αλλά και τον εορτασμό την ίδια χρονιά για τα 50 έτη από τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ, οι γεννήσεις σημείωσαν ανοδική πορεία (κατά 4,25%).

Τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να μας θυμίσουν την ευφορία που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα. «Εκείνη την περίοδο οι γεννήσεις αυξήθηκαν από 105.444 το 2004 σε 107.166 το 2005 και 111.625 το 2006 (αύξηση κατά 5,86% από το 2004 στο 2006). Η ίδια τάση διεφάνη και το 2005, έτος που ακολούθησε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και την επιτυχία της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο», εξηγεί η κ. Σίμου.

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων θα πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη το γεγονός ότι οι γεννήσεις νεκρών εμβρύων συνδέονται με την ελλιπή πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας, η οποία αποτρέπει τις εγκύους από τον ολοκληρωμένο περιγεννητικό έλεγχο.

Οι αναλύσεις για την ενδεχόμενη επίδραση της οικονομικής κρίσης στις γεννήσεις νεκρών εμβρύων κατέδειξαν σημαντική συσχέτιση του δείκτη με την ανεργία, και κυρίως την ανεργία των γυναικών. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι «αν κάθε γυναίκα είχε δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο προγεννητικής φροντίδας, θα οδηγούμασταν σε ραγδαία μείωση των γεννήσεων νεκρών εμβρύων». Το γεγονός ότι η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στη χώρα μας συμβαδίζει με μια αύξηση στις γεννήσεις νεκρών εμβρύων -τη στιγμή που σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο δείκτης παρουσιάζει διαρκή μείωση, χάρη στην ανάπτυξη νέων ιατρικών τεχνολογιών- είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς διαφαίνεται ότι ένα διογκούμενο ποσοστό γυναικών μένει άνεργο και κατ’ επέκτασιν ανασφάλιστο, με συνέπεια να παραλείπει σημαντικές εξετάσεις και ελέγχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ιατρική φροντίδα

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με την Ερευνα Συνθηκών Διαβίωσης για το έτος 2011, οι Ελληνες βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ των Ευρωπαίων που δηλώνουν ότι παρέλειψαν κάποιου είδους ιατρική φροντίδα (παρ’ ότι την είχαν ανάγκη) λόγω κόστους. Δεδομένου ότι οι γεννήσεις νεκρών εμβρύων είναι σε μεγάλο βαθμό αποτρέψιμες, καθώς σχετίζονται και με την ποιότητα της προγεννητικής φροντίδας, η ανάπτυξη προστατευτικών πολιτικών για τον ανασφάλιστο πληθυσμό καθίσταται αναγκαία.

«Η υπογεννητικότητα, σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού άνω των 65 ετών, είναι ανησυχητική για τη γήρανση του ελληνικού πληθυσμού. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής πολιτικών οι οποίες αφ’ ενός θα δίνουν κίνητρα στα ζευγάρια για να αποκτήσουν παιδιά, αφ’ ετέρου θα παρέχουν ολοκληρωμένη προγεννητική και περιγεννητική φροντίδα στις εγκύους, ανεξάρτητα από την οικονομική ή την εργασιακή τους κατάσταση», επισημαίνει η ερευνήτρια.

ΠΗΓΗ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η ανάλυση των στοιχείων υλοποιήθηκε από την Εφη Σίμου, επιστημονική συνεργάτιδα στον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής της ΕΣΔΥ, υπό την επιστημονική εποπτεία και ευθύνη της καθηγήτριας του Τομέα, Αναστασίας Ρουμελιώτη. Στην ερευνητική ομάδα επίσης συμμετείχαν οι ερευνήτριες Μυρτώ Σταύρου και Ελευθερία Καναβού.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

46 σκέψεις σχετικά με το “ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ.”

  1. Εμ βεβαια,η Ελλαδα αντικειμενικα ειναι απο τα ωραιοτερα μερη του κοσμου.Το να την χαιρονται οι Ελληνες,ενα εθνος με μοναδικα χαρακτηριστικα,δεν το χωνεψαν ποτε.Απο την απελευθερωση απο τους τουρκους μας ειχαν βαλει στο ματι.Με την ληξη του Β’ΠΠ αντι να ειμαστε με τους μοιραζοντες,βρεθηκαμε μοιραζομενοι.Προιοντος του χρονου αποκτησαμε και γαιοπολιτικη αξια.Γνωστα τα γεγονοτα.Και το χειροτερο ανακαλυψανε και το υπεδαφος μας.Ο δε ηλιος μας λαμπει ασταματητα και η θαλασσες μας παντα στη θεση τους.Τους ηρθε τρελα,αμοκ!Και σχεδιασαν τον αφανισμο μας.Μεθοδικα και σε καθε επιπεδο.Βεβαια βρεθηκαν και οι πεμπτοφαλαγγιτες.Αυτοι,που ανοιξαν την κερκοπορτα.Αυτοι,που τους εδειξαν το μονοπατι στο Καλλιδρομο.Οποτε η δουλεια εγινε ευκολη.Αλλα δεν θα τους αφησουμε.Δεν ειμαι στην πρωτη νιοτη μου αλλα ειμαι Ελληνας πατριωτης και εχω και εγω αυτο το «κατι αλλο»,που ειπε το ’13 κι βουλγαρος αξιωματικος,οταν εκληθη να εξηγησει την νικη του Ελληνικου Στρατου.Ραντεβου στις 28/9 ωρα 16.00 στο Συνταγμα.

   Μου αρέσει!

   1. Δεν θα είμαι εκεί φίλε Γρηγόρη τη συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς, εδώ στη Συρία, είμαστε σε μόνιμη επιφυλακή (ιδίως μετά τις γερμανικές εκλογές) , η Ελληνική ομάδα εθελοντών. Εύχομαι πάντως όλα να έρθουν κατ’ ευχήν.
    Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Πανεπιστήμιο Πάτρας για τη βοήθειά τους στην επικοινωνία με την πατρίδα.

    Μου αρέσει!

   2. Φιλε Γιαγκο,χαιρομαι ιδιαιτερως,που με τιμας με την επικοινωνια σου.Εγω παντως θα ηθελα παρα πολυ να ημουν εκει κοντα σας.Τις ευχες μου σε ολους σας και να ξερετε οτι η Ελλαδα ειναι απο τις λιγες χωρες,που παραγουν ακομα ηρωες.Καλη επανοδο με σωματικη και ψυχικη υγεια.

    Μου αρέσει!

  2. Όταν έλθει η ώρα της Επαναστάσεως βάλτε με και μένα παρών.
   Το πεδίο της μάχης θα είναι το σπιτικό μου, και αν με βρεί εκεί ο Θάνατος, ΔΟΞΑ Η ΠΑΤΡΙΣ!
   Τώρα που ακόμα είμαστε Αριθμός ας ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ. Στα όπλα ΟΛΟΙ!

   Αν αργήσουμε, εάν περιμένουμε να πουληθεί η Ελλάδα κομματάκι, κομματάκι, τότε θα είναι αργά πια για Επανάσταση.
   Μην αφήσουμε τά τέρατα να κάνουν την Ελλάδα κιμά, δείπνο όρνεων.

   Τον κιμά δεν μπορείς ποτέ μετα να τον κάνεις ενιαίο κομμάτι, όσο και να Ελπίζεις, όσο και να περιμένεις.

   Όλα και όσα εδάφη χωριστήκανε από την Πατρίδα μας, παραμένουν χωρισμένα.

   Μην κρυβόμαστε πίσω από την ΑΔΡΑΝΗ ΕΛΠΙΔΑ.

   Στα όπλα ΤΩΡΑ!

   Μου αρέσει!

  3. Σοφία,

   θα σου έλεγα κάνε υπομονή τα πράγματα θα αλλάξουν και να κάθεσαι να περιμένεις …..

   όμως σου λέω

   τα πράγματα ήδη άλλαξαν

   βγήκε το Τζίνι από το λύχνο, πέταξε και συνεχίζει να πετάει

   θα το δεις το Τζίνι μπροστά σου όταν ανακοινωθεί

   είναι θέμα ανακοίνωσης

   και μετά θα έρθει και η παρέλαση των 144 νταλικών

   να θυμάσαι αυτό το σχόλιό μου

   θα ακούσεις την ανακοίνωση και θα δεις και την παρέλαση

   Μου αρέσει!

 1. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ!!!

  ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ,ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ…ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ…ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ…ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΜΕ ΤΑ 66 ΑΚΙΝΗΤΑ BARBIΤΣΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ…

  ΛΥΚΟΡΝΙΑ…ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ…ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ…,ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!

  Μου αρέσει!

 2. Ρέέέέέ, μέ τά μυαλά πού κουβαλάνε οι …»ελληνίδες»,
  ΔΕΝ τούς φταίει κανένας εξωγήϊνος Ελλοχίμ, κανένα μνημόνιο,
  τίς ξέραμε τίς γεννήσεις καί ΠΡΟ πτωχεύσεως, άστα, βράστα….

  Μόνες τους εκφυλίστηκαν πρός αμοιβάδες,
  καί οσονούπω θά γεννοβολάνε ΜΟΝΟΝ από ..ανεμογκάστρια !
  (συμπραττόντων καί τών ……..»Ανδρών», πού έχουν ρέψει πρός λειχήνες καί βρύα).

  ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΑΝΕ — ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ :

  Αλλάχτε ρότα. Αφήστε τήν κλάψα, τήν ζητιανιά ΚΑΙ τήν Γυφτο-κουτοπονηριά.
  Πάρτε τίς πραγματικές – real ΔΟΥΛΕΙΕΣ απ’ τούς λάθρο,
  Αφήστε τά γυναικωτά «Πατριωτικά» κωλοκουνήματα στό .. » Ραντεβου στις 28/9 ωρα 16.00 στο Συνταγμα.», τρείς κι’ ο κούκκος, ρεζίληδες τών σκυλιώνε,

  Μαζευτήτε ΝΩΡΙΣ στό σπίτι, μαζέψτε καί τά τσουλιά σας,
  πού επιστρέψουν σουρωμένα στίς 05.00 τό ξημέρωμα,

  καί……… » ……..άτε γιατί χανόμαστε».

  Μου αρέσει!

  1. Ανύπαρκτε!
   Η Χριστιανική σου τυφλαμάρα, μαζί και με τους σωβινιστές ομοίους σου, σε κάνει υπεύθυνο για την Εθνοκτονία των απογόνων Ελλήνων.
   Οι εκτρώσεις που γίνονται στην Ελλάδα από τις Ελληνίδες που εξαναγκάζονται να φθάσου εκεί, είναι ένας μεγάλος παράγοντας στην μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας. Ας υπενθυμίσω ότι η Χριστιανική κοινωνία καταδικάζει γέννες ανύπαντρων Ελληνίδων, και η έκτρωση των αγέννητων Ελλήνων παίδων είναι όργανο εκκλησιαστικό για την εξολόθρευση του Ατίθασου Έλληνα ως ΦΥΛΗ!
   Εάν εσύ ισχυρίζεσαι ότι είσαι άνδρας, δούλεψε σκληρότερα να φέρεις τροφή στην εγκυμονούσα σύζυγο, που δεν πρέπει να δουλεύει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαιτέρως τα χρόνια αυτά της λιτότητας, αντί να κλαίγεσαι στα καφενεία και να δίνεις τον οβολό σου τις Κυριακές στην εκκλησία που κατακλέβει και ρημάζει την Ελλάδα.
   Καί εφόσον τά προβλήματα που πλακώνουν την Ελλάδα πρέπει να λυθούνε και μπορούνε να λυθούνε μόνο με στρατιωτική επέμβαση, και εφόσον εσύ αδρανείς [δεν συμπεριφέρεσαι] ως άνδρας να κάνεις το καθήκον σου και να πολεμήσεις και να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ [ΥΠΕΡ-ΑΣΠΙΣ = Να σηκώσεις την Ασπίδα σου-Εννοείς τι σημαίνει αυτό;] οικογένεια, γυναίκα, παιδιά, Πατρίδα…σιγή τότε στην μωρία σου. Η Ελλάδα χάνετε παρούσα της ΔΕΙΛΙΑΣ των αρένων…

   Μου αρέσει!

   1. Πρόβλημα με τον Χριστιανισμό ?? Την μόνη θρησκεία που ανύψωσε τη γυναίκα στα χρόνια που ήταν μόνο πόρνη και εργαλείο παραγωγής παιδιών????
    Αλλος ένας πράκτορας του μασονοσιωνισμού η άλλος ένας μαλάκας ?????????????????????????????

    Μου αρέσει!

 3. «οι γεννήσεις νεκρών εμβρύων βρέθηκε ότι σχετίζονταν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συνήθειες της μητέρας, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία»

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΨΕΥΔΟΣ!
  Ὑπ’ ὅψιν ἡ γενιὰ τῶν ‘baby boomers’ τοῦ ’50 εἶναι ἡ ὑγιέστερη ὅλων, καὶ ἡ μακροβιότερη, ποὺ συνελήφθη, γεννήθη καὶ ἀνατράφη σὲ συνθῆκες κανονικότατου καπνίσματος.

  Ἐπίσης θυμόσταστε μήπως μέχρι πρὶν λίγα ἔτη ποὺ ὅλοι οἱ γιατροὶ διαβεβαίωναν ὅτι δὲν ὑπάρχει πρόβλημα ἀπὸ τὸ κάπνισμα τῆς μητέρας σὲ μέτρο περίπου 10 τσιγάρων / ἡμέρα;

  Λοιπὸν ἀρκετὰ μὲ τὰ παπαγαλάκια τῆς καπνοαπαγόρευσης! Ἀντὶ νὰ τοὺς κλείνουμε στὴν φυλακὴ γιὰ τὴν ἐσκεμμένη παραπληροφόρηση (χώρια τοῦ ὅτι συνεχίζουν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τὴν ναζιστικὴ καπνοαπαγόρευση τῶν δυσγενετιστῶν), τοὺς δίνουμε ἀκόμη σημασία…

  Μου αρέσει!

 4. Αυτο τελικα ειναι Ολοκαυτωμα…!

  Και εν καιρω…ειρηνης ..υποτιθεται ..και απο Φιλους και συγγενεις!

  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

  ετσι ακριβως…

  Και ετσι θα γραφτει στην Ιστορια….

  Μου αρέσει!

  1. Κάτι παρόμοιο

   Spineless from the start, sucked into the part
   Circus comes to town, you play the lead clown
   Please, please
   Spreading his disease, living by his story
   Knees, knees
   Falling to your knees, suffer for his glory
   You will

   Time for lust, time for lie
   Time to kiss your life goodbye
   Send me money, send me green
   Heaven you will meet
   Make a contribution
   And you’ll get a better seat
   Bow to Leper Messiah

   Marvel at his tricks, need your Sunday fix
   Blind devotion came, rotting your brain
   Chain, chain
   Join the endless chain
   Taken by his glamour
   Fame, Fame
   Infection is the game, stinking drunk with power
   We see

   Time for lust, time for lie
   Time to kiss your life goodbye
   Send me money, send me green
   Heaven you will meet
   Make a contribution
   And you’ll get a better seat
   Bow to Leper Messiah

   Bow to Leper Messiah
   Witchery, weakening
   Sees the sheep are gathering
   Set the trap, hypnotize
   Now you follow

   Time for lust, time for lie
   Time to kiss your life goodbye
   Send me money, send me green
   Heaven you will meet
   Make a contribution
   And you’ll get a better seat
   Bow to Leper Messiah

   Lie.

   Μου αρέσει!

   1. Συνεχίζεις να μαλακίζεσαι………Τελικά είσαι ΚΑΙ πράκτορας ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ……..
    Και αν δεν σου αρέσει το Σύνταγμα που προστατεύει τον Χριστιανισμό, ΑΛΛΟΥ σε άλλη χώρα………..με τους κτηνοβάτες και τους παιδεραστές των «πολιτισμένων» φίλων σου…

    Μου αρέσει!

 5. Συγχαρητήρια για την έρευνα, αλλά η αύξηση των γεννήσεων την περίοδο 2003 – 2009 δεν οφείλονται στους Ολυμπιακούς αγώνες!!!…, αλλά στους πραγματικούς δημογραφικούς νόμους που πάρθηκαν τότε.

  Για πρώτη φορά μετά το 1981 η μεταβολή του αριθμού των παιδιών κάτω των 5 ετών είχε θετικό πρόσημο το 2004 και συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό2% κατά το 2007, 1,64% το 2008 και 2,48% το 2009. Από το 2003 και μετά έχουμε μια σαφή αύξηση του αριθμού των γεννήσεων με το να φτάνουν το 2009 τις 117866 αριθμός που έχει να παρατηρηθεί από το 1986.Ποτέ άλλοτε τα τελευταία 30 έτη δεν παρατηρήθηκε ανάλογη αύξηση ανά τετραετία, πενταετία και δεκαετία. Η εφαρμογή των ν. 3027/2002 και 3255/2004 καθώς και τα μέτρα στήριξης για τους τρίτεκνους με το ν.3454/2006 όπως αποδείχθηκε στην πράξη ήταν μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση για την επίλυση του Δημογραφικού Προβλήματος της χώρας.

  Μου αρέσει!

  1. μα γιατί το λές ;
   Δεν οφείλεται στην ανύψωση του εθνικού μας φρονήματος;
   Τα ποσοστά χωρίς την αναφορά του απόλυτου πλήθους στο οποίο αναφέρονται συνήθως είναι παραπλανητικά.

   Το τρίτο μου παιδί το έκανα με τον άντρα μου κι όχι με τους
   ν. 3027/2002 , 3255/2004 και ν.3454/2006!!!

   Μου αρέσει!

 6. Το προηγούμενο άρθρο δεν αποτελεί στατιστική έρευνα αλλά τις εντυπώσεις και τις εικασίες που αυτή δημιούργησε σε κάποιον.

  Ολο το κείμενο είναι τρομολάγνο κι απευθύνεται στο συναίσθημα:άγρια λιτότητα,δραματική πτώση των γεννήσεων,νεκρά βρέφη..κ.α.
  Αιτιακή σχέση ανάμεσα στην πτωση του πλήθους των γεννήσεων και του Δ.Ν.Τ. δεν τεκμηριώνεται.(Αν σκεφτούμε ότι οι γεννήσεις μειώνονται από το 1981 ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα ειναι:To όνομα Παπανδρέου στην ελληνική Βουλή προκαλεί υπογεννητικότητα).
  Κι άλλα πολλά γράφονται αυθαίρετα κι ανυπόστατα.

  Πρίν πάρουμε στα σοβαρά κάποια στατιστική έρευνα θυμόμαστε πως η στατιστική δεν αποδυκνύει ποτέ και τίποτα.Δίνει κάποιες τάσεις, ενδείξεις..

  Πολύ σημαντικό ακόμη είναι να ξέρουμε ποιός έχει πληρώσει για την έρευνα.
  Πιστεύω ακράδαντα πως η συνεχής λιτότητα κι η μείωση των ασφαλιστικών παροχών έχει πλήξει κυρίως τις φαρμακοβιομηχανίες και γενικά τις επιχειρήσεις υγείας.

  Μου αρέσει!

  1. Νίκη, κρίμα αλλά είσαι εντελώς άσχετη!

   Δηλαδή χθες το βράδυ λόγω της νίκης της Εθνικής στο Μπάσκετ επί της Ισπανίας, θα έχουμε αύξηση των γεννήσεων!

   Μελέτησε κυρία μου τους ανωτέρω νόμους που σου είπαν, να δεις τα δημογραφικά κίνητρα που δόθηκαν τότε στον κόσμο… και μάλιστα αυτά δεν είχαν κανένα δημοσιονομικό κόστος.

   Ενώ σήμερα οι διάφοροι Σωτήρες μας, που μας κυβερνούν κατήργησαν αυτούς και έκαναν τα παιδιά μας φορολογικό τεκμήρια!!!

   Κατάλαβες;

   Μου αρέσει!

  2. Δηλαδη, Νικη, κατα την γνωμη σου δεν υπαρχει υπογεννητικοτητα στην Ελλαδα;; Απλα ειναι μια ‘ζυμωμενη’ στατιστικη εκθεση οπου παρουσιαζει τις επιθυμιες αυτων που την εβγαλαν;;

   Εαν πραγματι αυτο πιστευεις τοτε πιο εγκαθετος υποστηριχτης της διεθνιστικου ‘μοντελου’ που θελουν να επιβαλλουν μερικοι στην Ελλαδα, απο εσενα δεν εχω ακουσει ουτε δει.

   Μου αρέσει!

 7. Ρε μουν….να Σαμαρα Βενιζέλε , δεν καταλαβενετε τι συμβαίνει στον λαο μας στη φυλή μας πως αντιδρατε μήπως χαίρεστε με τα κατορθώματα σας, ρε ανιψιά του Κισιγκερ, όταν θα έρθει η ώρα σας θα αναστενάζει όλο σας το σωι δεν μπορεί να γλυτωσετε απο τόσους που θανατωσατε αλήτες, δεν μπορεί τόση αγανάκτηση να μη βρει δικαίωση.

  Μου αρέσει!

 8. να πείτε στα άτομα του ιδίου φύλου(θυληκά) να σταματήσουν τότε να ψάχνουν τον πρίγκηπα με το λευκό σπορ αυτοκίνητο και τη βίλα στην πάρο, να σταματήσουν να διαβάζουν elle, cosmo, espresso, hi, ciao και κουτσομπολίστικα σάιτ, να ξεκολλήσουν από το κωλοσμαρτφόουν τους και να κοιτάξουν γύρώ τους, να ξεκολλήσουν από το ναρκισσισμό των social media(fb, twt, imgur, instagram, tumbir και δε συμμαζεύεται) όπου περιμένουν τους λιγούρηδες να τους κάνουν poke & like και comments εισαι θεα είσαι έτσι είσαι γιουβέτσι, να σταματήσουν να βάφονται σα λατέρνες και να ντύνονται λες και θα τραγουδήσουν σε πανηγύρια στον ορχομενό από το πρωί, να μην ψάχνουν και καλό παιδί και άγριο αρσενικό, δεν υπάρχουν και τα δύο εκτός και αν ψάχνουνε σχιζοφρενή. Κάντε καμιά τέτοια group therapy όλες μαζί και μετά ελάτε να το συζητήσουμε διότι όχι παιδιά δεν θα κάνουμε στο τέλος, θα βγαίνετε ραντεβού με τους δονητές μετά.

  Μου αρέσει!

 9. υπενθύμισις προς πάντας δημοκράτας

  οι εκλογές ίσως είναι πολύ πιο κοντά απ’όσο φαντάζεσθε

  αν βγει ΝΔ, Τσύριζα ή ΝΔ-Τσύριζα και σας πάνε πεολειχία-πρωκτό με τα νέα μέτρα και την συνεχιζόμενη αντικατάσταση τού πληθυσμού

  δεν θέλω να ακούσω τα εξής

  1) δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία
  2) παραπλανήσανε τον κόσμο
  3) εκβιάζουν τον κόσμο

  και όλα όσα ανήκουν στην αυτήν κατηγορία

  ο δημοκράτης λαός θα επανεκλέξει τα ίσια σιωνιστικά νεοταξικά καθίκια και μέσα σε ένα μήνα θα βρίζει την κυβέρνηση που εξέλεξε

  ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ Τ’ΑΠΡΙΛΗ

  ΘΑ ΛΕΜΕ

  ΕΘΝΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

  ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Μου αρέσει!

 10. εσείς οι χουντικοι και οι «εθνικιστές» που γράφετε εδω μέσα με τόση ευκολία για όπλα και κρεμάλες θα είστε απο τους πρώτους που θα μαζέψουν σε σοβαρή υποψία πραξικοπήματος -στην μια περίπτωση- και οι πρώτοι που θα στρατολογηθούν απο ξένα πρακτόρια -στην άλλη περίπτωση-, Δεν σας φτάνανε οι αποκαλύψεις του σνόουντεν;

  η μιλάμε για τόοοοοόση χαζομάρα, η ρίχνετε άδειες για να πιάσετε γεμάτες

  υ.γ. εδω και μια πενταετία είμαστε στον πάτο του γουρλντ φακτμπουκ στις γεννήσεις, καλημέρα εθνίκια…

  Μου αρέσει!

 11. Θα καταγράψει κάποτε η ιστορία την αναίδεια, την αλλαζονική αναλγησία των πολιτικάντηδων με πολύ ζωηρά χρώματα…

  Κάθε υπουργός-βοναπαρτίσκος αποτελεί και ένα «case study» προκλητικής ανεπάρκειας και ειρωνικής φιγούρας…

  Ας πάμε σε ένα επίκαιρο ζήτημα π.χ την ανεργία.

  Εκείνος ο Βρούτσης ΔΕΝ ντρέπεται ήθελα να ξέρω;;;
  Υπάρχουν σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ 1,4 εκατομμύρια άνεργοι, σύμφωνα με την ΓΣΕΕ σχεδόν 1 στους 3 (!!!) έλληνες είναι άνεργος, και αν δείτε περιφέρει ένα κολοπρόγραμμα για ανέργους πτυχιούχους μόλις 2.200 θέσεων από τον περασμένο Μάιο!!!!

  Μια σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή, που έχει χιλιοδιαφημιστεί, έχει λάβει αλεπάλληλες «εγκρίσεις», φημολογίες υπουργικών αποφάσεων, και που παρόλα αυτά δεν προκύπτουν από πουθενά!

  Που στο διάστημα πάνε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ;;;

  Είναι δε δυνατόν ας μου πει κανείς, να επιδοτούνται μόλις 1 στους 10 άνεργους;;;
  Που πήγαν οι εισφορές των πολιτών για την ανεργία.

  Το δημογραφικό καταρρέει και οι γενιές νέων ανθρώπων 25-34 που καλούνται να φέρουν στη ζωή νέα παιδιά , είναι 4 στους 10 ΑΝΕΡΓΟΙ!
  Πως διάολο θα προχωρήσει αυτός ο τόπος;
  Εδώ μιλάμε για γενοκτονία…
  Ποιοι θα εργάζονται, προς πόσους συνταξιούχους;
  Ή μήπως έχουν έτοιμη τη λύση της αντικατάστασής μας με εξαθλιωμένους μετανάστες -που φυσικά δεν τους αγαπάνε, αλλά τους χρησιμοποιούν ως αριθμούς και ως εξευτελιστικά φθηνό εργατικό δυναμικό-;;

  ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ
  ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ’

  Μου αρέσει!

  1. ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΟΣΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ,Π.Χ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Κ.Λ.Π,ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ,ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ.ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΝΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ,ΝΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ[ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ],ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΜΑΣ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ,ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ.ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΗ ΠΑΙΔΙΑ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.ΜΑΣ ΕΞΩΝΤΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΩΝΤΩΝΟΥΝ,ΑΣ ΄ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ.

   Μου αρέσει!

 12. Ευγε στις κυριες της επιστημης. Μπραβο τους και ελπιζω να συνεχισουν με μια σταυροφορια, ενημερωσης του Ελληνικου πληθυσμου αλλα κυριως προς τις Ελληνιδες και να δημιουργησουν πολιτικες συσφιξεις με αλλες Ελληνικες οργανωσης ωστε να παρουσιασουν μια υπολογισημη πολιτικη πιεση προς το πολιτικο κατεστημενο. Δηλαδη μια ΜΚΟ που θα προωθει/προπαγανδιζει για την πληθυσμιακη αυξηση του Γενους. Το πιο σπουδαιο ομως ειναι η ενημερωση του Ελληνα ωστε να αρχισει να ανησυχει και να ενδιαφερεται αμεσα.

  Αλλα δυστυχως το αρθρο ειναι ελλιπης. Που ειναι ελλιπης;; Στην ελλειψη αναφορας για την ολικη εικονα της φρικης……

  Ποια ειναι αυτη;; Η αλλη οψη του νομισματος στην Ελλαδα της υπογεννητικοτητας και της οικονομικης/πολιτικης/κοινωνικης/ηθικης κρισης, ειναι η υπεργεννητικοτητα των λαθροεισβολεων. Κατα κανονα η καθε ‘οικογενεια’ απο δαυτους βγαζει 3 με 4 κουτσουβελα, με δωρεαν ιατρικη/χειρουργικη, ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, υγειονομικη καλυψη και βεβαια δωρεαν σε επιδοματα. Ολα αυτα τα πληρωνει οικονομικως αλλα και Εθνικος ο γηγενης Ελληνας.
  Τωρα συλλογιστειτε, εχουμε αυξηση υπογεννητικοτητας και νεκρων τοκετων/εμβρυων για το Ελληνικο Γενος και συναμα εχουμε υπεργεννητικοτητα και υπερ παρουσια των λαθροεισβολεων στην Ελλαδα.

  Ο Ελληνας θα γινει ειδος για μουσειο εαν δεν φυγει και ο τελευταιος δηθεν ‘μεταναστης’ απο την Ελληνικη επικρατεια και ταυτοχρονα υπαρχει γενικη και οργανωμενη υποστηριξη σε ΚΑΘΕ Ελληνικη οικογενεια.

  Παρακαλω δειτε τα κατω ‘βιντεο’:
  καθηγητης του Θεολογιας στο ΑΠΘ
  h##ps://www.youtube.com/watch?v=cxRjsJYS4tc

  Demographic winter
  h##ps://www.youtube.com/watch?v=jxUD8E-qbyI

  Demographic Decline: Running out of Time
  h##ps://www.youtube.com/watch?v=v59SqkJ2P9Q

  Υ.Γ. Επιβαλλεται να αποκτησουμε στην Ελλαδα μια Εθνοκεντρικη, πατριωτικη, κυβερνηση με σκοπο την θεμελιωση και αναδειξη του Ελληνικου Γενους, αλλα πρωτα πρεπει ο Ελληνας να ειναι κυριαρχος τουλαχιστον φυλετικα στο ιδιο του το σπιτι.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s