olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 8, 2013

20130908-080156.jpg

 

«Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»

Αφιερωμένη σε όλους αυτούς που σήμερα εκτελούν πάλι την Ελληνίδα μάνα και την οικογένεια. Τους Γερμανοτσολιάδες της Siemens, του μνημονίου, της εκποίησης Εθνικής κυριαρχίας που κάποιοι σαν την Λέλα κέρδισαν με αίμα. Να την θυμάστε καλά.

Χαράματα 8 Σεπτέμβρη 1944, η εκτέλεση της Λέλας Καραγιάνη…

H μεγάλη ηρωίδα πολύτεκνη μητέρα της Eθνικής Aντίσταση παράδειγμα στίς μέρες μας, αλλά και μέτρο σύγκρισης…
Aπό τον Δρ. Νίκο Κρεμμύδα

Γεννήθηκε στην Λίμνη Ευβοίας το 1898. Ήταν η ψυχή τής της αντιστάσεως, την περίοδο
της Γερμανικής κατοχής. Με κέντρο ένα σπίτι στην οδό Φυλής και το φαρμακείο τού άνδρα της, στην Πατησίων, αρχικά οργάνωσε ένα δίκτυο για την απόκρυψη, περίθαλψη και φυγάδευση Άγγλων στρατιωτικών. Αργότερα, με κέντρο την Μονή τού Αγίου Ιεροθέου στα Μέγαρα, συγκρότησε την παράνομη οργάνωση «Μπουμπουλίνα», με πρώτα μέλη τον συζυγό της και τα 7 παιδιά της…
Η οργάνωση σε συνεργασία της με το Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Άγγελο Έβερτ, καθώς και διάφορους αντιφασίστες και…
αντιναζιστές που υπηρετούσαν μέσα στις υπηρεσίες των στρατευμάτων των κατακτητών είχε χαρακτήρα κατασκοπευτικό και αποστολής πληροφοριών. Με τη δράση της βυθίστηκαν πολλά πλοία, ανατινάχτηκε το αεροδρόμιο του Τατοϊου και κάηκαν αποθέματα βενζίνης και πυρομαχικών.
Στις 11 Ιουλίου 1944, οι Γερμανοί πληροφορούνται, από τον ‘Εφιάλτη¨ , – Ριζόπουλος λέγονταν, για την δράση της και την συλλαμβάνουν. Την οδηγούν στα κολαστήρια των S.S., στην οδό Μέρλιν, και την βασανίζουν για να ομολογήσει την δράση της. Η Λέλα υποβάλλεται σε φοβερά βασανιστήρια ώς καί απειλές εκτέλεσης των τέκνων της μπροστά στα μάτια της…. Ακλόνητη και ατάραχη με αυταπάρνηση και περιφρόνηση προς τους δημίους της αποκρίνεται: «Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»
Τα χαράματα της 8ης Σεπτεμβρίου 1944, οδηγήθηκε μαζί με άλλους πατριώτες στο Δαφνί, όπου εκτελέσθηκε ψάλλοντας με γενναιότητα τον Εθνικό Ύμνο .
Αποσπάσματα από το χρονικό :
“ Ενας Γερμανός, ονόματι Λίντερ, συνεργαζόταν μέ τήν Καραγιάννη καί είχαν καταφέρει νά σώσουν πολλούς πατριώτες. Τόν Λίντερ τόν τουφέκισαν τά ΕΣ-ΕΣ, τό Γενάρη του ’44. Αλλος Γερμανός, ο Μάρκοβιτς τής έδωσε τά σχέδια του αεροδρομίου στό Τατόϊ. Η Λέλα έστειλε τά σχέδια στό Κάϊρο, και η RAF κατέστρεψε τό αεροδρόμιο. Η Λέλα, συνεχίζοντας τή δράση της, στρατολόγησε μία δακτυλογράφο του Γερμανικού Ναυαρχείου καί από πληροφορίες της, έστελνε τά ακριβή δρομολόγια των νηοπομπών στούς Συμμάχους, οι οποίοι τίς περίμεναν καί τίς κατεβύθιζαν “
“ Η Λέλα τουφεκίστηκε ένα μήνα πρίν τήν απελευθέρωση. Είχε συλληφθεί, αυτή μέ τέσσερα από τά παιδιά της, από τήν κατάθεση του συνεργάτη της Ριζόπουλου. Τήν ανάκριση τήν ανέλαβε ο αιμοβόρος Γερμανός ανακριτής Μπαίκε. Οταν ο Ριζόπουλος επανέλαβε τίς κατηγορίες μπροστά της αυτή τόν έφτυσε. Οταν ο Μπέκε τήν κτύπησε του ανταπέδωσε τό κτύπημα, όταν τήν απείλησε ότι θά σκοτώσει τά παιδιά της, του απάντησε ότι δέν είναι δικά της τά παιδιά, αλλά παιδιά της Ελλάδος “
H μεγάλη ηρωΐδα πολύτεκνη μητέρα της πραγματικής Eθνικής Aντίστασης.H δράση και η εκτέλεσή της όπως την περιέγραψε ο γυιός της Bύρων KαραγιάννηςΑρθρογράφος: Βύρων Καραγιάννης, τέκνο Λέλας Καραγιάννη
Ήταν Άνοιξη του 1941, όταν μετά από σκληρή πάλη έξι μηνών, έπεσαν τα μαύρα πέπλα του Ναζισμού και του Φασισμού πάνω στην γαλάζια μας χώρα… Ακολούθησαν σε λίγο: πείνα, βία, τρομοκρατία, εκτελέσεις, θάνατος. O λαός μας υπέφερε, δυστυχούσε και έμοιαζε να έχει χάσει κάθε ελπίδα.

Τότε άρχισε να γεννιέται, σε μερικές γενναίες και αδάμαστες ψυχές, η ανάγκη της αντίστασης, ανάγκη για την δημιουργία ομάδων από ψυχωμένους πατριώτες, που θα αναπτέρωναν το κλονισμένο φρόνημα του ελληνικού λαού και θα τον ωθούσαν σε πράξεις αντίστασης κατά των κατακτητών.

Με βαθιά συγκίνηση σας γνωρίζω ότι η πρώτη που οργάνωσε μια τέτοια ομάδα αντίστασης ήταν η αξέχαστη μάνα μας, η Λέλα Καραγιάννη. Είχε επτά παιδιά να φροντίσει, να θρέψει, να μεγαλώσει. Όμως ήταν τόση η αγάπη της για την πατρίδα που έβαλε την οικογένεια σε δεύτερη μοίρα. Υπεράνω όλων η Πατρίδα! Ακριβώς όπως δίδασκαν οι πρόγονοί μας.

Την οργάνωση ονόμασε «Μπουμπουλίνα» και την απετέλεσαν λίγοι στην αρχή, αποφασισμένοι πατριώτες, και τα μεγαλύτερα απ’ τα παιδιά της.

Άρχισε να προκαλεί σαμποτάζ σε βάρος των κατακτητών και ήρθε σε επαφή με το συμμαχικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής, όπου διεβίβαζε πληροφορίες για τις κινήσεις του εχθρού. Oι Γερμανοί προσπαθούσαν να την ανακαλύψουν, αλλά δεν το κατόρθωναν.
Και ενώ πια ροδοχάραζε η ελευθερία πάνω απ’ την τυραννισμένη χώρα, η Λέλα Καραγιάννη, ύστερα από προδοσία, συλλαμβάνεται μαζί με τα 5 μεγαλύτερα παιδιά της. Στα χέρια των Ες-Ες μαρτύρησε, αλλά δεν πτοήθηκε. Δεν απεκάλυψε κανένα συναγωνιστή ούτε όταν βρέθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αντίθετα, βρήκε τον θάνατο, ψέλνοντας τον Εθνικό μας Ύμνο, τον ύμνο προς την Ελευθερία για την οποία θυσιάστηκε.

Oι γονείς μου, Νικόλαος και Λέλα Καραγιάννη, απέκτησαν επτά (7) παιδιά. Εγώ είμαι το τέταρτο στη σειρά. Όλα μεγαλώσαμε μέσα σ’ ένα χριστιανικό περιβάλλον, με τις παραδόσεις της φυλής μας, όπου η φιλοπατρία ήταν ανωτέρα στην ιεράρχηση των καθηκόντων. Είχαμε πάθος για την πατρίδα μας, που μας το ενέπνευσαν οι γονείς μας και προπάντων η μητέρα μας.

Με την κήρυξη του πολέμου

Όταν κηρύχθηκε ο Ιταλοελληνικός πόλεμος, η μητέρα, αλλά και εμείς, τ’ αγόρια, λυπηθήκαμε που ήμασταν μικροί και δεν είχαμε την ηλικία για να πολεμήσουμε στην πρώτη γραμμή για τα πάτρια. Το μόνο που απέμενε ήταν να καταταχθούμε στις τάξεις του Ερυθρού Σταυρού και αυτό κάναμε. Τα τέσσερα απ’ τα μεγαλύτερα αδέλφια, αγόρια και κορίτσια, ύστερα από μια σύντομη εκπαίδευση, γίναμε τραυματιοφορείς του Ερυθρού Σταυρού, η δε αδελφή μου Ιωάννα υπηρέτησε ως αδελφή τραυματιοφορέας στους συρμούς, στην μεταφορά των τραυματιών απ’ το μέτωπο. O στρατός μας νικούσε τους Ιταλούς, παρά την μεγάλη αριθμητική υπεροχή τους, και εμείς ζούσαμε σε μια εθνική έξαρση. Αλίμονο όμως, γιατί εκεί που νικούσαμε τους εισβολείς, ξαφνικά μας επετέθησαν οι Γερμανοί, για να σώσουν τους Ιταλούς συμμάχους τους, που εμείς οι Έλληνες είχαμε πάρει στο κυνήγι. Επόμενο ήταν η Ελλάδα να υποκύψει στον Χιτλερικό οδοστρωτήρα και από νικήτρια να βρεθεί σκλαβωμένη από δύο στρατούς. Η πατρίδα μας ήταν απ’ τον Απρίλιο του 1941 κάτω από διπλή κατοχή.

Μ’ αυτές τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά, με τα οποία γαλουχηθήκαμε, δεν ήταν δυνατόν να αδιαφορήσουμε γι’ αυτήν την Κατοχή και να περιμένουμε τους συμμάχους να νικήσουν και να μας ελευθερώσουν. Θυμάμαι τη μητέρα μας που έλεγε το αρχαίο ρητό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει», δηλαδή ότι έπρεπε ο κάθε Έλληνας να ξεσηκωθεί, να αγωνισθεί για την ελευθερία του και όχι να περιμένει τους συμμάχους να τον ελευθερώσουν. Και αυτό ακριβώς έκανε εκείνη. Ξεσηκώθηκε και αγωνίσθηκε.

Η πρώτη αντιστασιακή οργάνωση

Όλα άρχισαν απλά, αυθόρμητα απ’ τα βάθη της καρδιάς μας. Απ’ τις πρώτες ημέρες που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα τα στρατεύματα κατοχής, άρχισε από μόνη της την πατριωτική της δράση και δημιούργησε ομάδα αντίστασης, η οποία αρχικά απετελείτο απ’ τα μέλη της οικογένειάς μας και μερικούς φίλους μας πατριώτες. Άρχισε να αγωνίζεται ακούραστα με όλη την δύναμη της ψυχής της και καθ’ όλη την διάρκεια της Κατοχής μέχρι το τέλος, την ημέρα που συνελήφθη.

Βέβαια, στην αρχή δεν ήξερε τι να κάνει, ούτε είχε συγκεκριμένα σχέδια, πήγαινε ψαχουλευτά, την καθοδηγούσε η καρδιά της, που ήταν γεμάτη Ελλάδα, και γρήγορα βρήκε το δρόμο της, στην Αντίσταση. Στην αρχή ασχολήθηκε με την περίθαλψη και φυγάδευση των συμμάχων μας, με αυτούς που δεν τα κατάφεραν να φύγουν μαζί με το εκστρατευτικό σώμα και είχαν εγκλωβισθεί στην Ελλάδα. Έλεγε ότι ήταν χρέος και καθήκον ημών των Ελλήνων, να συντρέξουμε τους συμμάχους και συμπολεμιστές μας, που είχαν έλθει απ’ τα πέρατα της γης, για να μας βοηθήσουν, και ότι τώρα που βρίσκονταν σε τραγική θέση, σκόρπιοι σε όλη την Ελλάδα, κυνηγημένοι, πεινασμένοι, και έτρεχαν να κρυφτούν, είχαν απόλυτη ανάγκη απ’ την βοήθειά μας. Εμείς τους βοηθήσαμε με όλη μας την ψυχή, παρά την απειλή του θανάτου και πέρα απ’ τις δυνάμεις μας, και πολλούς απ’ αυτούς τους φυγαδεύσαμε στη Μέση Ανατολή. Εν τω μεταξύ η δράση της μητέρας μπήκε σε άλλο δρόμο. Βρήκε μονοπάτια, που οδηγούσαν στην κατασκοπεία και στις δολιοφθορές κατά του εχθρού. Βρήκε τον τρόπο να κατασκοπεύει τις κυριότερες υπηρεσίες του εχθρού. Oργάνωσε πιο καλά τα σχέδιά της, και χρειαζόταν ικανά στελέχη για να την βοηθήσουν. Μάζεψε γύρω της και άλλους ένθερμους πατριώτες. Έτσι η ομάδα της πλουτίσθηκε με πολλά δυναμικά στελέχη και μεταβλήθηκε, μετά την στελέχωση αυτή, σε αντιστασιακή οργάνωση, την οποία η μητέρα ονόμασε «Μπουμπουλίνα» (απ’ το οικογενειακό όνομα της μητέρας της, η οποία λεγόταν Μπούμπουλη).

Ένας μικρός στρατός

Η οργάνωση ήταν ένας μικρός στρατός που εκινείτο αθόρυβα, σιωπηλά μέσα στο σκοτάδι, με σκοπό να προκαλέσει όσο πιο πολύ κακό μπορούσε στον εχθρό. Ήταν ένας αγώνας ζωής και θανάτου, για την επιβίωσή μας, ως Έθνος και λαός. Η μητέρα ρίχτηκε με ορμή σ’ αυτόν τον ιερό αγώνα μαζί με τα παιδιά της. Όσο μεγάλη και αν ήταν η αγάπη της για μας, δεν μπόρεσε να την κάνει να ξεχάσει ότι πάνω απ’ όλα και από μας ήταν η πατρίδα.Και εμείς, τα έξι απ’ τα επτά πιδιά της, την βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε με όλον τον ενθουσιασμό της νεανικής ψυχής μας. Αξιόλογο είναι να τονισθεί εδώ ότι στη οργάνωσή της προστέθηκαν και μερικοί Γερμανοί και Αυστριακοί, αντιναζιστές, αλλά και Ιταλοί, οι οποίοι της παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες. Παράλληλα, η «Μπουμπουλίνα» βοηθούσε και τις αντάρτικες ομάδες της υπαίθρου με πολεμοφόδια, που προέρχονταν από αποθήκες των στρατευμάτων κατοχής, και που οι ηρωικές μορφές, για να τα αποκτήσουν, πολλές φορές έδωσαν τη ζωή τους. Ακόμη τις τροφοδοτούσαμε και με φαρμακευτικό υλικό, ένα μέρος του οποίου προερχόταν απ’ την φαρμακαποθήκη του πατέρα μας, διότι εκτός απ’ την αρωματοποιΐα διατηρούσε και φαρμακείο και φαρμακαποθήκη.

Ευθύνες και καθήκοντα

Όλοι είχαμε αναλάβει ορισμένες ευθύνες και καθήκοντα και την βοηθούσαμε, ακόμα και η Νεφέλη που ήταν πολύ μικρή. Πόσες φορές δεν μετέφερα μηνύματά της. Η μητέρα με χρησιμοποίησε πολλές φορές σε επικίνδυνες αποστολές, όπως η μεταφορά σακιδίων γεμάτων με πυρομαχικά και οπλισμό, τα οποία κρύβαμε στο κατάστημα του πατέρα, αλλά και αλλού. Πολλά πυρομαχικά, όπλα και άλλα συναφή, μας έφερνε ο Ζήσιμος Παρρίδος, βασικό στέλεχος της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» και ο οποίος δεν δίστασε να καταταγεί στον γερμανικό στρατό, μόλις του το ζήτησε η μητέρα, σαν μάχιμος διερμηνέας του Τάγματος Χόλμαν, της Μεραρχίας Βραδεμβούργου, σκοπός της οποίας ήταν η δίωξη και εξολόθρευση των αντάρτικων ομάδων στην Στερεά Ελλάδα και αλλού. Αυτό το παλικάρι δέχτηκε να παίξει αυτόν τον άχαρο και επικίνδυνο ρόλο, προσφέροντας εξαιρετικά πολύτιμες υπηρεσίες. Πληροφορούσε την μητέρα για τις κινήσεις και τα σχέδια του Τάγματος Χόλμαν.

Ανθρωποκυνηγητό

Ήταν αρχές του 1944. Oι νίκες και τα αλλεπάλληλα πλήγματα που κατάφεραν οι σύμμαχοι στους Γερμανούς, στα διάφορα μέτωπα, έδωσαν καινούργιες ελπίδες και κουράγιο στους Έλληνες, τους αναπτέρωσαν το ηθικό, και άρχισαν να βλέπουν ότι πλησιάζει η ώρα της λευτεριάς. Τώρα οι όροι της πολεμικής κατάστασης είχαν αντιστραφεί. Oι Γερμανοί, που έβλεπαν να χάνουν τον πόλεμο, ξεσπούσαν με λύσσα πάνω στους αγωνιστές που έπεφταν στα χέρια τους. Έβλεπαν να διαρρέουν τα μυστικά τους και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό. Με πληροφοριοδότες τους κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους αρχηγούς ορισμένων οργανώσεων. Μερικοί δεν άντεξαν τα φρικτά μαρτύρια, στα οποία τους υπέβαλαν, και μίλησαν και έτσι οι Γερμανοί κατόρθωσαν να ανακαλύψουν την ύπαρξη ορισμένων οργανώσεων. Η μητέρα υπό την πίεση των καθηκόντων είχε κουρασθεί ψυχικώς και σωματικώς και αυτό μας ανησύχησε. Oι ιατροί και συνεργάτες της Μιχαήλ Σαρακηνός και Παύλος Βακατάτσης, μας συμβούλεψαν να την βάλουμε στο νοσοκομείο. Με δυσκολία την πείσαμε να δεχθεί.

Συλλήψεις και βασανιστήρια

Τον Ιούνιο του 1944 έγιναν οι πρώτες συλλήψεις και στελεχών της οργάνωσης «Μπουμπουλίνα». Αυτές οι συλλήψεις την ανησύχησαν και βγήκε, πολλές φορές, κρυφά απ’ το νοσοκομείο για να ειδοποιήσει τους συνεργάτες της να εξαφανισθούν. Τότε η μητέρα πληροφορήθηκε από άνθρωπο μέσα απ’ τα Ες-Ες, ότι επέκειτο και η δική της σύλληψη. O γαμβρός μου ο Σπύρος έστειλε άνθρωπο να την πάρει και να την κρύψει. Eπίσης ο Άγγλος Έβερτ την παρακάλεσε να την κρύψει αυτός ο ίδιος. Εκείνη όμως ήταν αμετάπειστη και δήλωσε σε όλους ότι θεωρούσε λιποταξία να τρέξει να κρυφτεί για να σωθεί εκείνη και να εγκαταλείψει σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή τους συνεργάτες της, μερικοί απ’ τους οποίους ήταν ήδη στα χέρια των Ες-Ες. Πίστευε ότι με τη δική της σύλληψη και επωμιζόμενη τις ευθύνες της θα σταματούσε την έκταση του κακού και τις συλλήψεις και ότι έτσι θα έσωζε και εμάς τα παιδιά. «Αν ποτέ σας πιάσουν οι Γερμανοί, μας είπε, να δείξετε γενναιότητα και να μην λυγίσετε, γιατί έτσι θα επιβαρύνετε περισσότερο την θέση σας. Προσέξτε καλά, δεν ξέρετε τίποτα για το τι έκανα, έτσι μόνο θα γλυτώσετε, και δεν θέλω να κλάψετε ή να πενθήσετε γαι μένα, μόνο να σκέπτεστε, ότι ό,τι κάναμε το κάναμε για την πατρίδα και αυτό θα σας ανακουφίζει». Μας έλεγε ακόμη ότι πίστευε στον Θεό και στην βοήθειά του για να σωθούμε εμείς, τα παιδιά της.

Ύστερα, ήλθαν στο δικό μου κλουβί και με ανέβασαν πάλι στον ανακριτή Μπέκε. Αυτήν την φορά είδα με έκπληξη την μητέρα μου και τον αδελφό μου Νέλσωνα στο ανακριτικό γραφείο του Μπέκε. Η μητέρα, προφανώς για να μην λυγίσω, ή για να μην δουν οι Γερμανοί μητρική αδυναμία και στοργή για μας και τα εκμεταλλευτούν, με κοίταξε αυστηρά, κάνοντάς μου νεύρα με το βλέμμα, που σήμαινε να σταθώ στο ύψος μου και να φερθώ γενναία. Μια μόνο λέξη μου είπε επιτακτικά: «Πρόσεχε». Βέβαια είχε δει τα χάλια μου, τα καμένα πόδια μου, το ματωμένο πουκάμισό μου και τα παράλυτα χέρια μου. Αυτή η στάση της, απέναντί μου, έκανε τον Μπέκε να καταλάβει, ότι η Λέλα Καραγιάννη δεν είναι εύκολη λεία, και θα ήταν αδύνατον να της πάρει λέξη. O Μπέκε με άρπαξε και βίαια με γύρισε και με κόλλησε με το πρόσωπο στον τοίχο, το ίδιο έκανε και στον αδελφό μου. Έβγαλε το περίστροφο απ’ την θήκη του, το κόλλησε στο κεφάλι του Νέλσωνα, και κοιτάζοντας το ρολόι του χεριού του και μέσω διερμηνέα είπε στην μητέρα, με ύφος αποφασισμένο να εκτελέσει την απειλή του: «Λέλα Καραγιάννη, πρόσεξε καλά, σου δίνω δυο λεπτά προθεσμία, για να μου απαντήσεις σ’ αυτά που σ’ ερωτώ, διαφορετικά θα εκτελέσω, τώρα εδώ μπροστά σου, ένα – ένα τα παιδιά σου, αρχίζοντας από αυτόν εδώ. Λέγε, γιατί θα πιέσω την σκανδάλη, πού έχεις τον πομπό σου, ποιος τον χειρίζεται, με ποιους συνεργάζεσαι, ποιες είναι οι πηγές απ’ τις οποίες παίρνεις τις πληροφορίες για τις κινήσεις μας, ποιοι είναι οι συνεργάτες σου, πού βρίσκεται ο καπετάνιος Χρυσίνης με το καΐκι του». Το περίστροφο του Μπέκε έσπρωχνε το κεφάλι του Νέλσωνα, και το έκανε να γέρνει, ήταν αγριεμένος και φαινόταν αποφασισμένος να εκτελέσει την απειλή του. Τότε άκουσα την μητέρα να λέει, με σταθερή και ήρεμη φωνή: «Τα παιδιά μου, εγώ τα γέννησα, δικά μου είναι, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι πρωτίστως ανήκουν στην πατρίδα μας. Πρόσεξε καλά, και πάλι σου λέω ότι αυτά δεν ξέρουν τίποτα και άδικα θα τα σκοτώσεις». Η ψυχή της έτρεμε καθώς τα έλεγε αυτά, η φωνή της ηχούσε παράξενα, επίσημα και κατηγορηματικά, ο Νέλσων και εγώ κοιταχτήκαμε έντρομοι με λοξή ματιά, ο Μπέκε έμεινε άναυδος, αμήχανος. Τελικά τράβηξε το πιστόλι απ’ τον κρόταφο του Νέλσωνα και βάζοντάς το μέσα στην πέτσινη θήκη που κρεμόταν απ’ την ζώνη του, είπε τρέμοντας από οργή: «Τα παιδιά σου τα χρειάζομαι προς το παρόν, και μόλις τελειώσω μ’ αυτά, υπόσχομαι να τα στείλω στο εκτελεστικό απόσπασμα, να μην αμφιβάλλεις γι’ αυτό».

Παίρνουν τη Μάνα…

Το σούρουπο της 7ης Σεπτεμβρίου διεδόθη αστραπιαία στο στρατόπεδο, ότι ήλθαν οι κλούβες με τη συνοδεία αποσπάσματος. O Νέλσων και εγώ σκαρφαλώσαμε στα δυο μικρά παραθυράκια του υπόγειου και είδαμε τις κλούβες, σταματημένες μπροστά στο κτίριο Νο 15. Έβγαζαν απ’ το κτίριο άνδρες κρατουμένους και τους παρέτασσαν εφ’ ενός ζυγού, με μέτωπο προς το κτίριο Νο 4. Είδαμε επίσης να βγάζουν απ’ το κτίριο Νο 14, όπου ήταν η αυστηρή απομόνωση γυναικών, γυναίκες τις οποίες παρέτασσαν κατά τον ίδιο τρόπο. Άκουσα τον αδελφό μου, απ’ το άλλο παράθυρο, να μου φωνάζει: «Βύρων, παίρνουν και την μαμά». Εγώ έντρομος, κοιτώντας προσεκτικά τις γυναίκες, διαπίστωσα ότι η πρώτη της σειράς ήταν η μητέρα μου. Στο γκρουπ των ανδρών ξεχώρισα μερικούς συνεργάτες της μητέρας, καθώς και μέλη της οργάνωσής της. Είδα το Γιαννάκη Χούπη, τον ταγματάρχη Σούλη και άλλους, καθώς και τον Ιωάννη Ριζόπουλο. Στο γκρουπ των γυναικών, εκτός απ’ την μητέρα μου, διέκρινα και μερικές συνεργάτιδές της. Κοντά στην μητέρα στεκόταν ο Γεώργιος Ριζόπουλος. Σε κάποια στιγμή τον είδα να μετακινείται απ’ την θέση του, να παίρνει την θέση του πρώτου, να πλησιάζει την μητέρα, να γονατίζει μπροστά της και να φιλάει το χέρι της. Προφανώς της ζητούσε συγχώρεση γι’ αυτό που είχε κάνει εξ αιτίας του φόβου του για τα μαρτύρια και την ζωή του. Είδαμε την μητέρα να σκύβει προς το μέρος του, σαν να τον συγχωρούσε. Μετά τους έβαλαν όλους στις κλούβες με ένοπλη συνοδεία. Ξεκίνησαν προς άγνωστη κατεύθυνση για μας. Κοίταζα το καμιόνι, που έπαιρνε την μητέρα μου, μέχρι που βγήκε απ’ την πύλη του στρατοπέδου και εξαφανίσθηκε. Εκείνη την στιγμή είδα να έρχεται προς το κτίριό μας ο στρατοπεδάρχης Ραφαήλ Παρίσης, και του φώναξα αν ξέρει πού τους πήγαιναν. Εκείνος για να αποκρύψει την τραγική αλήθεια μου είπε: «Μην ανησυχείς Βύρωνα τους πάνε για όμηρους στα τρένα, και όταν φτάσουν στα σύνορα θα τους αφήσουν ελεύθερους, για να τους αντικαταστήσουν με όμηρους Γιουγκοσλάβους». Παρ’ όλο που μέσα μου ήξερα πολύ καλά ότι δεν θα ξανάβλεπα την μητέρα μου γιατί η κατηγορία ήταν βαρύτατη: «Αρχηγός οργάνωσης, κατασκοπεία σε βάρος των Γερμανών, σαμποτάζ», ήλπιζα μέσα στην απελπισία μου σε κάποιο θαύμα.

Εδώ σταματάει η συγκλονιστική περιγραφή του γιού, του Βύρωνα Καραγιάννη, που μέσα στην απελπισία του περίμενε κάποιο θαύμα!

Όμως το θαύμα δεν έγινε, αλλά η θυσία της Μάνας για την Πατρίδα! Η Λέλα Καραγιάννη, η ηρωίδα Πολύτεκνη Μάνα, εκτελέστηκε από «τους σιδηρόφραχτους και θηριώδεις» Ναζί του Χίτλερ, πριν προλάβει να την στεφανώσει η Λευτεριά.

Με τη θυσία της σφράγισε τον τίμιο κι ένδοξο αγώνα της για την Πατρίδα. Με το αίμα της έγραψε τον ωραιότερο τίτλο τιμής: Μια Πολύτεκνη Μάνα θυσιάστηκε για την Ελλάδα!

Κι ήρθε το Φως της Λευτεριάς να την υψώσει στα Oυράνια!….
aspe

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/2011/09/08/%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7/

https://olympia.gr/2010/09/09/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF/

470 Σχόλια to “ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Η ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ.”

 1. Βούλγαρης Χρήστος said

  Παντώς η τακτική των χ,α σε τετοία θέματα καταντά βαρετή λογώ επανάληψεώς (περα από το γεγονός ότι ειναι αηδιαστική) α) πέτανε σεντόνια αποπροσανατολισμού με ΑΣΧΕΤΑ θεμάτα και β)»φυσικά προσπαθουν να «βρουν τραβηγμένες απο τα μαλλιά » δικαιολογίες για τα ινδαλμάτα τους του ναζί…

  Μου αρέσει!

  • Βούλγαρης Χρήστος said

   α)ΔΕΝ ειμαι «συριζιαιός» β) ο πάνος βαμμένος χάνει ευκαιριά να δείξει πόσο πάνος βλαμμένος είναι και δεν μιλώ για το ποσο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ είναι, είναι περιτό…
   ΥΓ τα σέβη μου στον κ, στεργκντογκ…

   Μου αρέσει!

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) said

    βούλγαρης= άλλο ένα ψώνιο που παριστάνει τον «ιστορικό».
    Στη χώρα όπου κομματικά στελέχη τύπου Γιώργου Μαργαρίτη θεωρούνται σοβαροί και έγκυροι «ιστορικοί», λογικό είναι να ξεπετάγονται κάτι αρχιψωνάρες σαν τον εαμοβούλγαρη και να παριστάνουν τους κριτές και τους παντογνώστες.

    Μου αρέσει!

   • Μιχαηλ Ανδρεαδης said

    Αδερφε μου,αν μου επιτρεπεις,επειδη αδικειται ο κ.Βουλγαρης,περαν οποιων ιδεολογικων διαφορων εχω μ’ αυτον,να πω στην αγαπη σου,οτι ο «εαμοβουλγαρος»ειναι αλλο προσωπο,μαλλον ο «Στεργιος»,αποκλειεται να ξευτιλιζοταν,ετσι,ενας Συριζαιος η κομμουνιστης,λαβε υπ’ οψιν δε και την αντιδραση αυτου του χωρου στον συγκεκριμενο,μειωτικο χαρακτηρισμο για οποιονδηποτε ανθρωπο στοιχειωδους αξιοπρεπειας.Ειδες τη δικαιολογημενη αντιδραση του κ.Βουλγαρη,τον καταλαβαινω,προ ολιγου,βρεθηκα στην ιδια θεση μ’ αυτον,την ταπεινη μου αποψη,απλως,εκφραζω,μην με παρεξηγεις.

    Μου αρέσει!

   • stergdoc said

    Ρε πατρικιε-ανδρεαδη εχεις φτασει στους 25 τις ταυτοποιησεις με τελευταια αυτην «ο “εαμοβουλγαρος”ειναι αλλο προσωπο,μαλλον ο “Στεργιος”,».Εισαι πραγματικα αρρωστος και επιχειρεις χυδαια να γλυψεις (ΚΑΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ) και τον Βουλγαρη.Μωρη τι κοττα εισαι εσυ?Σε περιμενα καλυτερο διαφορετικα ουτε διαλογο δεν θα σου ανοιγα εστω και αν εβριζες.Σκετη καταντια.

    Μου αρέσει!

   • Μιχαηλ Ανδρεαδης said

    Επειδη η δικη σου γλωσσα επιασε λεπια φιδιου απο το σφουγγαρισμα ενος κτηριου κατα Συγγρου μερια,δε σημαινει οτι και αλλοι τιμωρουν τον εαυτο τους που γεννηθηκαν λειψοι στο μυαλο,βρε αρχιγκαφατζη,μονος σου προδιδεσαι,αν ειμαστε το ιδιο προσωπο εγω και ο «Πατρικιος»,φαινεται απο την εικονα των δυο κειμενων,τωρα θα σε μαλωσω,τρεχω στη δασκαλα σου να μαθω για ποιο λογο,δε σου μετεδωσε,ακομη,κοντευεις στα οκτω,την αξια της αντιδρασης στις γενομενες αδικιες,δεν πειραζει,περπατας με το κεφαλι και σκεφτεσαι με τα ποδια,οταν επανελθεις στην κανονικη κατασταση,θα εχεις σημειωσει το πρωτο βημα στη λαμπρη οδο της ολοκληρωσης σου.

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Δυστυχώς για το αμόρφωτο/συμπελγματικό πανο βλαμμένο/nk κτλ εχω και τις αναλογές σπουδές και «χαρτουρά» που βεβαιώνουν τι είμαι …αληθεια το παρμενίδιο ον πανός βλαμμενος τι σπούδες εχει κάνει «χασικλή» η προαγωγού οπώς η πλειοψήφια των ομοιδεατών του ;Bλέπω πόσο τον εβλάψε η μορφώση που ΔΕΝ έχει και ΔΕΝ θα αποκτήσει ποτε..Επειδη η υπάρξη του ντροπιάζει την χώρα που εβγαλε ΗΡΩΙΔΕΣ σαν και αυτή που αναφέρεται στο άρθρο ας πάει να ακολουθήσει την «συμβουλή» του Αντιγόνου της Μακεδονίας στον Πύρρο της Ηπείρου…

    Μου αρέσει!

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) said

    Καλά να σου πω χαλάρωσε λίγο γιατί όπως φαίνεται ταράχτηκες.

    συμπελγματικό

    “χαρτουρά”

    πανός

    τι σπούδες

    η πλειοψήφια

    τον εβλάψε η μορφώση

    η υπάρξη

    Ούτε Αλβανός να ήσουν!

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    ‘Εγραψα στην γλώσσα του πάνου βλαμενου/nk τα χρυσάυγουλιτικά γιατι ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεν καταλαβαίνει …Αληθεία γιατι δεν μας γράφει για το δικό του πτύχιo; μήπως όντως είναι «πτυχίο» προαγωγού» και χασικλη;

    Μου αρέσει!

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) said

    Μηχανολόγος μηχανικός έχω τελειώσει, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, έχω δει παλιούς συμφοιτητές μου να ξεφτιλίζονται από κάτι «μαστόρια» 50+ τα οποία είχαν τελειώσει ΕΠΑΣ.
    Αν όντως έχεις σπουδάσει θα ξέρεις πολύ καλά πως παίρνουν τις βαθμολογίες κάποιοι φοιτητές που ανήκουν σε ΠΑΣΠ, ΔΑΠ κλπ και εσύ μου φαίνεσαι ένας από αυτούς. Ειδικά η υπεροψία σου και το ύφος αυθεντίας απέναντι στους άλλους αυτό δείχνει.

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Παραφράζωντας τον μεγάλο Βάρδο του Στανφορντ-σπόν-Ειβον στο έργο του Μάκβεθ «ο δαίμονας που ορμηνεύει τον ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ ΠΑΝΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟ τον ορμηνεύει λάθος» ΠΟΤΕ μου δεν ανήκα σε ΠΑΣΠ ΔΑΠ – «νέους ορίζοντες»¨κτλ…Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ είναι ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ και όσο αυτός ειναι μηχανικός αλλό τόσο εγώ είμαι Δομεστικός των Σχολων της Ανατολής και Στρατάρχής του Ναπολεώντα…Ας παει στην «δουλείᨻ του τώρα με τις αλβανίδες ¨»αρτίστες»

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    ΥΓ και να μην ξεχνά να παιίρνει ένα ενα τα χαπάκια από τα γερμανικά ψυχοφαρμάκα και όχι 15 μονοκοπανίας γιατι από βρωμοχρυσαυγούλο θα γίνει νεκροχρυσαυγούλο..,,,

    Μου αρέσει!

   • ότι είναι να γίνει, θα γίνει said

    Σαν σήμερα για μια άλλη φορά προσπαθούμε να θυμηθούμε όταν δε ζούσαμε τότε,…, έστω να θυμηθούμε το πρόσφατο αντιστασιακό παρελθόν για κάποιον\κάποια που πέθανε σαν ήρωας

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να θυμόμαστε πως υπήρξαν τέτοιοι άνθρωποι

    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕ τη Χρυσή αυγή

    τους αναρχικούς

    το Σύριζα
    το Πασοκ
    τη Νδ
    το ΚΚΕ

    Αν είσαι κάτι από τα παραπάνω σίγουρα καμμία μνήμη της Λένας δε ταράζει τον ύπνο σου

    ΔΟΥΛΕ !!!!

    Μου αρέσει!

   • Διαφανης said

    επιτηδες το κανουν ειναι και αυτοι βαλτοι να καταστρεφουν καθε τι αξιολογο…να μην μπορει ο περαστικος αναγνωστης να διακρινει τιποτα μεσα στο νεφος της μαλακιας τους.Κομματισμος,ο καλος στον εγκεφαλο…και προσπαθουν να τον επιβαλλουν.Ενω τα αφεντικα τους κανουν παρτυ εις υγειαν του κοροιδου.

    Μου αρέσει!

   • stergdoc said

    Ποια χρονια πηρες πτυχειο?Αν τελειωσες ΕΜΠ απαντησε αν θελεις,αν τελειωσες αλλο «πολυτεχνειο» Ελληνικο δεν θα με ενδιεφερε η απαντηση.

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Φουντικός,
    Χασίστας
    Αυτά είναι τα «ελληνικά» που «ξέρει» ο «έλληνας μηχανικός» (αλβανός προαγωγός) πάνος βλαμένος…ας γράφει στα αλβανικά καλυτέρα μια που ούτε Ιστορία ούτε και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ξέρει…

    Μου αρέσει!

   • Kimwn said

    Άμα «πίνεις» ότι και να γράψεις πάει χαμένο….
    Επίσης να γνωρίζετε κε Χρήστο ότι υπάρχουν μηχανικοί με αρ@@@@
    και αρ@@@@ μηχανικοί.
    Ας είναι καλά τα πανεπιστήμια και το πολυτεχνείο που τους δώσανε πτυχίο…

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Κιμώνα ΠΟΤΕ δεν θα έβαζα ολούς τους μηχανικούς στο ίδιο τσουβάλι με το «πάνος βαμμένος¨»που ανήκει στην δεύτερη κατηγορία…Καλά να περνάς και καλή εβδομάδα εύχομαι

    Μου αρέσει!

   • stergdoc said

    Αυτη την στιγμη ενα 5% ειναι στο εξωτερικο και απο αυτους μονο οι μισοι πανε καλα.Το υπολοιπο 95% μοιραζεται σε αλλη εκτος Μηχ.Μηχ. ασχολια/σε φυτοζωουσα επιχειρηση/σε δηθεν μεταπτυχιακα για να σκοτωσουν την ωρα τους με ντοκτορα που ειναι μακροχρονιο και δινει αλλοθι ασχολιας/χρονου,/σε αλλες σπουδες «συμπληρωματικες» του Μηχ.Μηχ.η ασχετες με αυτες/στο καφενειο περιμενοντας δεν ξερω τι.Πραγματι ειναι τραγικο το 95% να αυτοκοροιδευεται ιδιως αν βγηκε απο Μετσοβειο το οποιο εχει σκληρα μαθηματα,καλους καθηγητες και καλα προγραμματα κατευθυνσης.υπαρχουν φυσικα και υπηρξαν καθηγητες που εκβιαζονται με καθε μεσο για να περασουν στα μαθηματα σκραπες ασχετους οπως πληροφορηθηκα και τον ιδιο τον Τσιπρα,αλλα αυτα ειναι σε ενα ποσοστο παλι 2-5% και δεν αποφευγονται ευκολα απο την Σχολη.

    Μου αρέσει!

   • Kimwn said

    ΜετσόβΙο (χωρίς -ει-).
    Τα ποσοστά είναι αυτά που λες μόνο στην Αθήνα, σε κάποια «ιδρύματα» της επαρχίας (που δίνουν ισοδύναμα πτυχία) τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα ….

    Μου αρέσει!

   • Μιχαηλ Ανδρεαδης said

    Tις ανορθρογραφιες του,κυριε,Κιμωνα,μην τις δινεις σημασια,το κανει απο μετριοφροσυνη το «Στεργακι»,δε θελει να αποκαλυψει ολο το φορτο των χαρισματων του,εδω,ανακαλυψε τη μεθοδο αντιστροφης του χρονου,τι να λεμε,φυσαει αερα κοπανιστο ο ανθρωπος.Το μεγαλο προβλημα εστιαζεται στις διανοητικες του ανορθρογραφιες,τι στον ενα γιατρο πηγε,τι χαπακια καταπινει στο λεπτο,το μυαλο του εχει κολλημα γερο.Και επειδη το δικο του πτυχιο το πηρε,εκμεταλευομενος τη «στραβωμαρα» των καθηγητων του,ζοριζεται,οταν ο συνομιλητης περασε δια της νομιμης οδου προς την επιτευξη του στοχου.

    Μου αρέσει!

   • stergdoc said

    Στημ επαρχια οι εχοντες τελειωσει ΤΕΙ εχουν μεγαλυτερη πιθανοτητα να ασκησουν επαγγελμα απο ο,τι στο Μετσοβιο (ευχαριστω για διορθωση).Παντως πολλοι μηχανικοι κανουν αλλες εργασιες η βοσκουν το κοπαδι τους

    Μου αρέσει!

 2. […] https://olympia.gr/2013/09/08/%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF… […]

  Μου αρέσει!

 3. grigoris said

  Τελικα η αναφορα στην μνημη της ηρωιδος δεν καταφερε να ξεφυγει απο την πολιτικοποιηση.Βεβαια οι συζητησεις ειναι παντα χρησιμες και εποικοδομητικες.Το κακο ειναι οτι απεπνευσαν κατακερματισμο,διχασμο. Και δεν ειναι τυχαιο ποιοι λαοι επελεγησαν να υποφερουν σημερα.Οι Ισπανοι (φρανκιστες-δημοκρατικοι),Ελληνες (αριστεροι-δεξιοι),Ιρλανδοι (καθολικοι-διαμαρτυρομενοι),Κυπριοι (Μακαριανοι-Γριβικοι). Δηλαδη λαοι με εμφυλιοπολεμικη Ιστορια.Τωρινο παραδειγμα δε η Συρια (Σουνιτες-Αλεβιτες). Ο εχθρος μας ειναι οι τραπεζιτες και οι ντοπιοι πραιτωριανοι τους.Ας εστιασουμε μια φορα ΜΟΝΟ σ’αυτο,και ενωμενοι θα τους βαλουμε σε διαδικασια σκεπτικισμου,μπας και πεισθουν να πληθωρησουν αυτο το κωλο-ευρω και μεινουν τελικα ολοι ευχαριστημενοι.

  Μου αρέσει!

  • Πύκτης said

   Απο μένα έχεις ένα μεγάλο ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΑ ΓΡΗΓΟΡΗ και υπόσχομαι να είμαι και εγώ στις 28 του μήνα μαζί σας

   Μου αρέσει!

   • grigoris said

    «Εαν σωσουμε την Μακεδονια,θα σωσουμε την Ελλαδα»,ειπε ο ανεπαναληπτος (δυστυχως) Ιων Δραγουμης.Κατ’αντιστοιχιαν σημερα,εαν τρεξουμε να σωσουμε την Ελλαδα (οχι βεβαιως οπως την εννουν οι καταπτυστοι πολιτικοι) θα σωσουμε τις οικογενειες μας,την αξιοπρεπεια μας,την Ιστορια μας.

    Μου αρέσει!

 4. nk said

  η τακτικη των επαγγελματιων ΤΡΟΛΛ ……………….γνωστη

  ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

  ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ

  Μου αρέσει!

 5. nk said

  ναζι εισαι και φαινεσαι μερκελακια

  Μου αρέσει!

 6. Βούλγαρης Χρήστος said

  ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) είπε
  Σεπτεμβρίου 8, 2013 στις 11:39 μμ

  μαλακία
  εδω βλέπουμε ενα χρυσαυγούλο να αναφέρεται στην κεντρική ιδέα της ιδεολογίας του οπώς και την αγαπημένη του καθημερινή συνήθεια…

  Μου αρέσει!

  • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) said

   Μπράβο εαμοβούλγαρη πολύ χαριτωμένο και πνευματώδες το αστειάκι σου, γελάσαμε! Πόσο χρονών είσαι εαμοβούλγαρη 12?

   Υ.Γ. «χρυσαυγούλο»? Καινούργιο αυτό?

   Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    η διανοντική ηλικία του πάνου βλαμένου/ nk κτλ είναι γυρώ στα 4 φαίνεται και αυτά που γράφει…μιλάμε για πολύ ¨¨καμμένο» μυαλό ,,,τα γερμανικά ψυχοφαρμάκα φταίνε …

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    ΥΓ ο σκουπιδοφάγος της ολυμπιάς ειναι αδείος,,,, παρακαλειται ο πάνος βλαμμένος «καμμενος» nk να γράψει μερικές αρλούμπες παραπάνω για να τον γέμισει…τσάμπα πληρώνεται..;

    Μου αρέσει!

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) said

    Η ποια Βούλγαρη? Η «διανοντική» ηλικία? Καινούργιο και αυτό?

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    εγραψα στα γλώσσα του βρωμοχρυσαυγουλου «διανοητική ηλικία¨’ αλλά που να καταλάβει.,,,Μύαλο δεν έχει έτσι και αλλιως μάλλον τον υτεριτιμήσα όταν είπα ότι εχει μυαλό τετράρονου,,στην πραγματικότητα το διανοητικό του επιπέδο είναι ισοδύναμο με αυτό της αμοιβάδας,,,,

    Μου αρέσει!

 7. Διονύσης Παπαγιαννόπουλος said

  Μου αρέσει!

 8. demetres said

  Να πάλι η Εκκλησία που μπαίνει ως Δούρειος Ίππος. Αγιάζει τους νέους εθνομάρτυρες, τους ήρωες και ηρωίδες του Γένους να προσηλυτίσει τους νεοέλληνες που αρχίζουνε να περιφρονούνε το μαντρί…
  Θα πάρει πολύ ζάχαρη να σκεπάσουν το βιτριόλι τους οι Τσοπάνηδες…πάνε τά αρνιά, ένα, ένα φεύγουν. Γιατί τίποτα δεν παραμένει κρυφό κάτω από τον Ήλιο.
  Ενώ το θρήσκευμα λέει να σκύβουμε το κεφάλι στον κατακτητή, κατά Πέτρον ευαγγέλιον2:18 Οἱ οἰκέται1 ὑποτασσόμενοι ἐν παντὶ φόβῳ τοῖς δεσπόταις2, οὐ μόνον τοῖς ἀγαθοῖς καὶ ἐπιεικέσιν3 ἀλλὰκαὶ τοῖς σκολιοῖς4…,και κατά την υποδούλωση του Γένους στους Τούρκους η προδοσία της Εκκλησίας κατά των ηρώων ήταν ο κανόνας, τώρα έχουν πάρει την αντίθετη στάση της εσχάτης υποκρισίας, και αγιάζουν την ηρωίδα μαχήτρια, ενώ είναι πασίγνωστο ότι οι άγιοι της ορθοδοξίας ήταν εκείνοι και εκείνες που διέλυσαν τον Ελληνισμό και ως έθνος και ως λαόν.

  Να και ορισμένοι άγιοι και αγίες της Ορθοδοξίας, πρόσωπα που διέλυσαν την Ελλάδα μας, Φως και Αίγλη Πολιτισμού, Πατρίδα ΜΑΣ, που με απέραντες θυσίες οι πρόγονοί μας κληρονομήσαν σε εμάς.

  « Χαίρε , Ελλήνων ο καθαιρέτης »
  Οι παρατιθέμενοι ανθελληνικοί « χαιρετισμοί » των αγίων που ψάλλονται καθημερινά στις Εκκλησίες λήφθηκαν από το « Υμνολόγιον το Χαρμόσυνον » της Μονής Σταυροβουνίου Κύπρου και που στοχεύουν κατά της Ελλάδος, των Ελλήνων και κατά του Ελληνικού Πολιτισμού :
  • « Χαίρε της ειδώλων θρησκείας κατήγορε » ( Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρα Χαραλάμπους του θαυματουργού, 10 Φεβρουαρίου ).
  • « Χαίρε ο ειδώλων εκτίλας την άκανθαν. Ήκουσας αθλοφόρε των βεβήλων δογμάτων , ά έγραψαν οι ειδωλολάτραι. Χαίρε ο Ελλήνων καθαιρέτης. Χαίρε ο συντρίψας τα άψυχα είδωλα. Χαίρε πολυθεΐας πλατυσμόν ο συστείλας . Χαίρε πρηστήρ βωμών φλογερότατε .» ( Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου τροπαιοφόρου, 23 Απριλίου ).
  • « Χαίρε φθορά ειδώλων και θρήνημα .» (Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, 21 Μαΐου ).
  • « Χαίρε των σοφών σοφίας η κατάργησις .» ( Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου , 29 Ιουνίου ). Εβραίοι και οι δύο (κατά της Ελληνικής σοφίας) προπάτορες της χριστιανικής θρησκείας.
  • « Χαίρε, ότι σφόδρα ήλγησαν των ειδώλων λατρευταί .» ( Αγίας ενδόξου παρθενομάρτυρος Μαρίνας, 17 Ιουλίου ) .
  • « Χαίρε, ότι κατεδάφισας των ειδώλων τους βωμούς.» ( Χαιρετισμός εις την νοητήν κλίμακα του Τιμίου και ζωοποιού σταυρού του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, 14 Σεπτεμβρίου ).
  • « Χαίρε , πρηστήρ ειδώλων και χαύνωμα .» ( Αγίου Αρτεμίου, 20 Οκτωβρίου ).
  • « Θεόν όντα γιγνώσκων, την Τριάδα παμμάκαρ θεούς Ελληνικούς εβδελύξω. Χαίρε, ότι εφιμώθησαν οι ειδώλων ζηλωταί. » ( Αγίου Δημητρίου, 26 Οκτωβρίου ).
  • « Χαίρε, αράς της αρχαίας η λύσις. Χαίρε, αράς της αρχαίας αναίρεσις. » ( Αγίας Σκέπης, 28 Οκτωβρίου ).
  • « Των ειδώλων δεινού σκοτασμού.» ( Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ασιατών, 14 Νοεμβρίου ).
  • « Χαίρε, των ειδώλων ανήλεον ράπισμα. Χαίρε, ο των Ελλήνων τους θεούς μυκτηρίσας. Χαίρε, δι’ ου Ολύμπιοι ήττηνται. » ( Αγίου μεγαλομάρτυρος Μηνά, 14 Νοεμβρίου ).
  • « Χαίρε , των ειδώλων της πλάνης έλεγχος. Χαίρε, σοφών ασόφων η σόφισις. » ( Αγίας και πανσόφου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, 25 Νοεμβρίου ).
  • « Χαίρε, των ειδώλων σκοτίσας την πλάνησιν. Ρήτορας μυθολόγους ως αθυρματολόγους απέδειξας. Χαίρε , ότι κατελύθησαν των ειδώλων οι βωμοί. Χαίρε , ότι κατηργήθησαν των Ελλήνων ραψωδοί .» ( Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα του πρωτοκλήτου, 30 Νοεμβρίου ).
  • « Χαίρε των ειδώλων το ψεύδος πατήσασα.» (Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, 4 Δεκεμβρίου ).
  • « Χαίρε , ο εκτεφρώσας τους βωμούς των ειδώλων.» ( Αγίου Νικολάου θαυματουργού, 6 Δεκεμβρίου ).

  Να και τι έλεγε η Εκκλησία για τήν Υποδούλωσή μας στους Τούρκους.

  Διαβάζουμε εις την ειδική εγκύκλιο στις μητροπόλεις : « Γρηγόριος ελέω θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως , Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης.
  …….Η πρώτη βάσις της ηθικής είναι η προς τους ευεργετούντας ( Οθωμανούς) ευγνωμοσύνη , …. , και όστις ευεργετούμενος αχαριστεί ( εναντίον της Τουρκικής κατοχής) είναι ο κάκιστος πάντων των ανθρώπων . Αυτήν την κακίαν βλέπομεν πολλαχού στηλιτευομένην παρά των ιερών γραφών και παρ’ αυτού του κυρίου ημών Ιησού Χριστού ασυγχώρητον , καθώς έχομεν το παράδειγμα του Ιούδα.
  Όταν η αχαριστία είναι συνδεδεμένη και με πνεύμα κακοποιόν και αποστατικόν εναντίον της κοινής ημών ευεργέτιδος και τροφού κραταιάς και αηττήτου βασιλείας ( Οθωμανική εξουσία ) , τότε αμφαίνει και τρόπον αντίθετον, επειδή ούκ έστι φησί, βασιλεία και εξουσία ει μη υπό θεού τεταγμένη και πας ο αντιτασσόμενος αυτή τη θεόθεν εφ’ ημάς τεταγμένη κρασταιά βασιλεία, τη του θεού διαταγή ανθέστηκε ( δηλαδή η Οθωμανική τυρρανία ήταν θέλημα θεού και όποιος αντιστέκεται αυτής της τυρρανίας αντιτάσσεται του θεού ) . Αυτά τα δύο ουσιώδη και βασικά ηθικά και θρησκευτικά χρέη, κατεπάτησαν με απαραδειγμάτιστον θρασύτητα και αλαζονείαν ό τε προσδιορισθείς της Μολδαβίας ηγεμών, ως μη ώφειλε, Μιχαήλ και ο Αλέξανδρος Υψηλάντης……
  Με τοιαύτας ραδιουργίας εσχημάτισαν την ολεθρίαν σκηνήν οι δύο ούτοι και οι τούτων συμπράκτορες φιλελεύθεροι ή μάλλον ειπείν μισελεύθεροι και επεχείρησαν εις έργον μιαρόν, θεοστυγές και ασύνετον , θέλοντες ν; διαταράξωσοι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας, πιστών ρεαγιάδων της κραταιάς βασιλείας , την οποόιαν αποπλαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή σκιάν αυτής με τόσα προνόμια ελευθερίας, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος υποτελές και υποκείμενον,……
  Και δη γράφοντες εντελλόμεθα και παραγγέλλομεν τη αρχιερωσύνη σου, … να διακηρύξει την απάτην των ειρημένων κακοβούλων ανθρώπων και να καταρτίσης τους υπό την πνευματικήν προστασίαν σουχριστιανούς εκάστης τάξεως εις την διατήρησιν του πιστού ρεαγιαλικίου και της άκρας υποταγής και δουλικής ευπειθίας προς αυτήν την θεόθεν εφ’ ημάς τεταγμένην κραταιάν βασιλείαν, Ως παραβάται , …. αφωρισμένοι υπάρχουσι και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι και άλυτοι μετά θάνατον και τω αιωνίω υπόδικοι αναθέματι και τυμπανιαίοι….. Πατάξαι Κύριος αυτούς τω ψύχει, τω πυρετώ, τη ανεμοφθορία και τη ώχρα. Γεννηθήτω ο Ουρανός, ο υπέρ την κεφαλήν αυτών χαλκούς και η Γη υπό τους πόδας αυτών σιδηρά…. Επιπεσάτωσαν επί τας κεφαλάς αυτών κεραυνοί της θείας αγανακτήσεως . Είησαν τα κτήματα αυτών εις παντελή αφανισμόν και εις εξολόθρευσιν . Γεννηθήτωσαν τα τέκνα αυτών ορφανά και οι γυναίκες αυτών χήραι…. Άγγελος Κυρίου καταδιώξαι αυτούς εν πυρίνη ρομφαία….» αωκα΄ (1821) εν μαρτίω
  Υπεγράφη συνοδικώς επί της αγίας Τραπέζης παρά της ημών μετριότητος και της μακαριότητος του και πάντων των αγίων αρχιερέων.
  Ο Κωνσταντινουπόλεως ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ αποφαίνεται .
  Ο Ιεροσολύμων ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ συναποφαίνεται
  Ο Καισαρείας ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ
  Ο Ηρακλείας ΜΕΛΕΤΙΟΣ
  Ο Κυζίκου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  Ο Νικομηδείας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  Ο Νικαίας ΜΕΛΕΤΙΟΣ
  Ο Χαλκηδόνος ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
  Ο Δέρκων ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
  Ο Θεσσαλονίκης ΙΩΣΗΦ κτλ. κτλ.

  Αυτή δε η νόησις του χριστιανικού δόγματος ότι η δουλεία δεν βλάπτει καθόλου, εξηγεί γιατί γράφει ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στην « Πατρική Διδασκαλία » του : « Εδώ όμως πάλιν αγαπητοί χριστιανοί, πρέπει να ιδωμεν και να θαυμάσωμεν την άπειρον του θεού προς ημάς αγάπην. Ιδέτε λαμπρότατα τι οικονόμησεν ο άπειρος εν ελέει και πάνσοφος ημών Κύριος, δια να φυλάξη και αύθις αλώβητον την αγίαν και ορθόδοξον πίστιν ημών των ευσεβών και να σώση τους πάντας. Ήγειρεν εκ του μηδενός την ισχυράν αυτήν βασιλείαν των Οθωμανών , αντί της των Ρωμαίων ημών βασιλείας, η οποία είχεν αρχίσει, τρόπον τινα, να χωλαίνει εις τα της ορθοδόξου πίστεως φρονήματα.
  Η υποδούλωση των Ελλήνων λοιπόν από τον Τύρρανο Τούρκο ήταν θέλημα του θεού, μία ευλογία έτσι ώστε ο Κύριος ημών να διαφυλάξη αλώβητον την ορθόδοξο πίστη μας.
  Η Εκκλησία λοιπόν για να διαφυλάξει την ορθόδοξο πίστη έγινε ταφόπλακα του Ελληνισμού και των Ελλήνων καθώς παρέδωσε το Έθνος μας στον Οθωμανικό ζυγό και βοήθησε ώστε να παραμείνη ο Λαός μας αμόρφωτος και δούλος – υποταγμένος στους Τούρκους »

  Κατά την διάρκεια της επαναστάσεως του 1821 η ορθόδοξος Εκκλησία συγκρούσθηκε σφοδρά με τους επαναστάτες. Το όραμα της παλιγγενεσίας και αναδημιουργίας του Ελληνικού Έθνους κατά το κλασσικό πρότυπο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο με τις απόψεις και τα συμφέροντα της Εκκλησίας, όπως ήταν και εξ αρχής, κατά τα Ρωμαιοβυζαντινά χρόνια.
  Με αφορισμούς, απειλές και προδοσίες η Εκκλησία προσπαθούσε να ματαιώση το Ελληνικό Επαναστατικό κύμα, που από τις αρχές του δέκατου αιώνα εσάρωνε ολόκληρη την χερσόνησο του Αίμου.
  Το 1805 ο Πατριάρχης Καλλίνικος εξαπέλυσε αφοριστική εγκύκλιο κατά των επαναστατών. Πολλοί δε ήρωες βρήκαν μαρτυρικό θάνατο εξ αιτίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.
  Ας εξετάσουμε μαζί ωρισμένα παραδείγματα δια να εννοήσουμε την αλήθεια, να καταλάβουμε πως συστηματικά η Ορθόδοξος Ελληνική Εκκλησία πρόδωσε πάμπολλες φορές το Ελληνικό Έθνος.
  Ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης , ο νεότερος αδελφός του Γέρου του Μωριά, και πέντε παλικάρια μαζί του, εις εκτέλεσιν της αφοριστικής εγκυκλίου του Πατριαρχείου, σκοτώθηκαν από τους Τούρκους 1η Φεβρουαρίου 1806 ύστερα από προδοσία των καλόγερων της Μονής « Παναγίας των Αιμυαλών » εις την οποίαν είχαν πάει οι ήρωες γυρεύοντας καταφύγιο.

  Οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια, τα έμπηξαν σε κοντάρια και τα περιέφεραν στην Δημητσάνα , το Ζυγοβίτσι και την Τρίπολη, όπου και τα κρέμασαν στον μεγάλο πλάτανο της πόλεως. Ο αδελφός του Ιωάννη Κολοκοτρώνη, ο Γέρος του Μωριά- Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μετά την άλωση της Τριπολιτσάς έβαλε και έκοψαν τον πλάτανο αυτό « γιατί με αρκετό αίμα της γενιάς του ήταν ποτισμένος » όπως είπε.
  Ο Κατσαντώνης ( ο Αετός της Ρούμελης ) καί αδελφός του Χασιώτης, μαζί με πέντε άλλα παληκάρια , προδόθηκαν από τον καλόγερο Καρδερίνη εις εκτέλεσιν της αφοριστικής εγκυκλίου του Πατριαρχείου. 300 Τούρκοι τους επετέθησαν. Τα 5 παληκάρια σκοτώθηκαν . Τα αδέλφια παραδόθηκαν στον Αλή Πασά Ιωαννίνων , όπου και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο, κατακρεουργήθηκαν.

  Η προδοσία των Αγιορειτών ( των μοναχών καλόγερων του Αγίου Όρους) στην Επανάσταση του 1821.
  Ο διακεκριμένος Σερραίος πατριώτης Εμμανουήλ Παππάς αγωνίσθηκε και έδωσε όλη του την περιουσία για τις ανάγκες του αγώνος για την Ελληνική ελευθερία.
  Τον Οκτώβριο του 1820 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ανήγγειλε στον Εμμανουήλ Παππά την έναρξη της Επαναστάσεως. Το 1821, στις 23 Μαρτίου, ο Εμμανουήλ Παππάς μαζί με τον Ιωάννη Χατζηπέτρο αποπλέει για την χερσόνησο του Άθω με όπλα και πολεμοφόδια.
  Οι Τούρκοι φοβούμενοι την επέκταση της επαναστάσεως και στην Μακεδονία επετέθησαν στην αγορά του Πολυγύρου για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό. Οι κάτοικοι του Πολυγύρου όμως ωπλίσθηκαν και επετέθησαν κατά των Τούρκων, φονεύοντας τη φρουρά (18 τούρκους) και τον διοικητή. Αυτό το γεγονός απετέλεσε την έναρξη της επαναστάσεως στην Μακεδονία.

  Οι Τούρκοι προέβησαν σε συλλήψεις , εκτελέσεις και διαπομπεύσεις . Σε αυτές δε τις επιθέσεις των Τούρκων κατά των Ελλήνων συνέβαλαν και συνήργησαν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.
  Η επανάσταση με την πάροδο του χρόνου δείχνει να σβήνει λόγω ελλείψεως πολεμοφοδίων και τροφών. Το ιδιαίτερο(προσωπικό) ταμείο του Εμμανουήλ Παππά εξηντλήθη. Είναι άξιον λόγου εδώ να αναφέρω ότι καθ’ όλην την διάρκεια της Τουρκοκρατίας η « Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους » είχε επιβάλει στο ποίμνιο της ( τους υπόδουλους Έλληνες ) τον φόρο της « δεκάτης » ( Παλαιά Διαθήκη ) , δηλαδή 10% της περιουσίας κάθε χριστιανού να δίδεται στην Εκκλησία και τα « δοσίματα » (δωρεές ). Επίσης κάθε χριστιανός γαιοκτήμονας μετά το θάνατο του άφηνε υποπχρεωτικά το 1/3 της γης του στην Εκκλησία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επίσης το δικαίωμα, εκτός των προηγουμένων, να φορολογή εκτάκτως και κατά βούληση το ποίμνιο του.
  Ο Εμμανουήλ Παππάς στρέφεται για βοήθεια στις πάμπλουτες μονές του Αγίου Όρους. Μάταιος κόπος ! Παρά τις εκκλήσεις του ιδίου του Υψηλάντου οι μοναχοί δεν εννοούσαν να θίξουν τους πλουσιώτατους θησαυρούς του Αγίου Όρους, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή σοβαράς ενισχύσεως όχι μόνον του Μακεδονικού αλλά και του Πανελλήνιου αγώνος.
  Ο Κ. Παππαρηγόπουλος ( « Ιστορία του Ελληνικού Έθνους » τόμος 5, σελ. 507) μας παραδίδει την ακόλουθη επιστολή του οπλαρχηγού Ρήγα Μάνθου προς τον Εμμανουήλ Παππά, με ημερομηνία 19 Ιουνίου 1821: « Κατά την παραίνεσιν της εξακολουθώ φυλάττων τον στρατόν εντός των οχυρωμάτων….Μα τι να κάμη κανείς την μικρολογία των Αγίων Πατέρων; Αυτή η στυγερά ανελευθεριότης και μικροπρέπεια αυτών μας εμποδισαν από πολλά ωφέλιμα και από πολλά αναγκαία….. Επάσχισα να τους διαθέσω διαφορετικά με λόγον. Όμως αυτοί από τον σκοπόν των δεν εβγαίνουν . Έχουν τα φρονήματα των , τα οποία μόνα εγκρίνουν δια καλά και τα προσκυνούν , και τα λατρεύουν και φροντίζουν μόνον δια την συντήρησιν των ιδίων των υποκειμένων, και μόνον δια την ασφάλειαν των . Φοβούμαι μήπως ο λαός από την πείναν και τας πολλάς θλίψεις του εφορμήσει εναντίον των ( των μοναχών του Αγίου Όρους ) και δεν δυνηθώμεν να απαντήσωμεν εις την ορμή των….».
  Οι Τούρκοι συνέχιζαν τις σφαγές στα γύρω χωριά του αμάχου πληθυσμού. Πείνα και επιδημίες ακολούθησαν. Τον Μάϊο του 1822 ο πασάς της Θεσσαλονίκης ο Αβδούλ Αμπούδ ξεκινά εκστρατεία εναντίον της Κασσάνδρας συνοδευόμενος από μεγάλη στρατιωτική δύναμη. Η Κασσάνδρα μεταβλήθη σε σφαγείο και σε στάχτη. Τα χωριά επυρπολήθηκαν και όσοι κάτοικοι δεν εσφάγησαν πουλήθηκαν ως δούλοι. Απέμενεν ο Άθως, όπου οι μοναχοί ζούσαν ήρεμοι στην πανθάλασσα των πλούτων τους.
  Ο πασάς υπεσχέθη να σεβασθή το προαιώνιο προνόμιο των μονών, της απαγορεύσεως εισόδου τουρκικού στρατού στη γη των αγιορειτών, εφ’ όσον παρέδιδαν όπλα , κανόνια και ομήρους σε αυτόν, καθώς και χρηματικό ποσό δυόμισυ εκατομμυρίων γροσίων. Οι αγιορείτες εδέχθησαν χωρίς διαπραγματεύσεις να παραδώσουν τον ακόμη στην μονή ευρισκόμενο Εμμανουήλ Παππά. Η παράδοσις του Εμμανουήλ Παππά από τους αγιορείτες εζητήθη από τον Αβδούλ Αμπούδ. Οι αγιορείτες όχι μόνο δεν διαπραγματεύθηκαν κάν την παράδοση του αλλά τον κατεδίωξαν αμέσως οι ίδιοι. Ακολουθεί το έγγραφο της προδοσίας των ηγουμένων των δεκαεννέα υπολοίπων μονών προς τους μοναχούς της μονής του Εσφιγμένου : « Εις την πανοσιότητα σας, άγιοι πατέρες, του ιερού κοινοβίου Εσφιγμένου. Χθές ο ενδοξότατος ημών Χασεκή αγάς μας, σας έγραψε μουρασελέν δια να πιάσετε ενέχειρον τον Άρχοντα Παππάν ( τον Εμμανουήλ Παππά ) και τους λοιπούς καθώς και ο ίδιος σας έγραψε. Λοιπόν σας γράφομεν και ημείς οι των είκοσι ιερών μοναστηρίων Προϊστάμενοι, οι εν τη ιερά Συνάξει, να κάμετε το ίδιον, ομοφώνως δηλαδή να μας τους φέρετε ενταύθα αναμφιβόλως και τους ζητούμεν από εσάς εφεύκτως. Και ιδού όπου στέλλομεν επίτηδες ανθρώπους δια να τους πάρουν. Και όσοι ακολουθούν τον Άρχοντα από τους εντοπίους Πατέρας, να τον αφήσουν και να επιστρέψουν εις τα κελλιά τους. Ειδέ και φανούν παράκοοι, θέλουν υποπέσει εις οργήν μεγάλην και θέλουν χάσει και τα οσπίτια των. Ομοίως και όσοι άλλοι πιασθούν έχουν να παιδεύωνται. Ταύτα προς είδησιν σας και εμμένομεν. 1821-18 Νοεμβρίου οι εν τη Κοινή Συνάξει των δεκαεννέα ιερών μοναστηρίων του Αγίου Όρους Προϊστάμενοι ».

  Αν η εκκλησία πράγματι θέλει να πείσει ότι είναι των Ελλήνων, Υπέρ των Ελλήνων και διά των Ελλήνων, ας βάλλει τά χρήματά της στο στόμα της ας ανοίξει τά ταμεία της, ας επιστρέψει τά κλεμμένα και παράνομα πλούτη της πίσω στον λαό, και να δείτε πόσο γρήγορα θα έλθει η οικονομική ευημερία πάλι στην Ελλάδα. Έτσι θα εξωθούν οι Γερμανοί και τά μαντρόσκυλα του ΔΝΤ…

  Μου αρέσει!

 9. ΕΔ said

  τι δουλεια εχει ,ρε @ουστη μου,η ΧΑ,το ΚΚΕ ή οποιοσδηποτε κομματικος σχηματισμος σε αναρτηση Αντιστασης σε υπανθρωπους,Ελευθεριας Πνευματος και ψυχικου και ηθικου Αναστηματος;
  γι αυτο μενουν 397 χρονακια υποτελειας ,τουλαχιστον.
  δεν μας αξιζει τιποτα καλυτερο
  εξανδραποδιστηκαμε
  οσο οποιοσδηποτε βαζει το Κομμα πανω απ την Πατριδα,
  δεν ασελγει απλα στους συμπολιτες του.
  προδιδει την Πατριδα,υπερπατριωτικα,πρωτος απ ολους
  ως συνηθως….

  Μου αρέσει!

 10. Μιχαηλ Ανδρεαδης said

  Eπειδη το σχολιο μου «κοπηκε»,θα προβω σε καποιες παρατηρησεις γυρω απο το ρολο του»Στεργιου»,κι ας μη δημοσιευτει,ο κοσμος εχει ματια και νου,θα μας κρινει.Πρωτα απ’ ολα,ο «εαμοβουλγαρος» δεν ειναι ο κ.Χ.Βουλγαρης,να το ξεκαθαρισουμε,γιατι ο ανθρωπος εμφανιζεται με το ονοματεπωνυμο του,τον συγχαιρω για το θαρρος του,επειτα,ποιος λογικος αριστερος θα αποκαλουσε εαυτον με το προαναφερθεν ψευδωνυμο,ουδεις,εγω λεω,μονο καποιος που εχει συμφερον,επι του προκειμενου,αφενος μεν,να γελοιοποιησει τους Συριζαιους(βλεπε «Τσυριζα»),τους κομμουνιστες,ωσαυτως,και αφετερου να ερεθισει τα αντανακλαστικα των εθνικιστων,ωστε να χαιρεται,αρξαμενου του αλληλοφαγωματος των δυο παραταξεων,επωφελουμενων των καθεστωτικων συμφεροντων.Συμπεραινουμε πως μονο ενας Σαμαροφυλακας θα διαλεγε αυτα τα ψευδωνυμα που αλλωστε τα παραταει την επομενη μερα,λιγα,εξ αυτων,διατηρει σε σταθερη βαση,αρα,ο «Στεργιος» ανακατευει την τραπουλα,οσο κι αν παριστανει την αθωα περιστερα.Εφοσον οι διαχειριστες κοπτονται για το συμφερον του λαου,ας αφησουν τουτο το σχολιο στην κριση των αναγνωστων,διοτι,παει πολυ,να πουλανε μουρη οι κρυπτομενοι και οι παρεμβαινοντες με το ονοματεπωνυμο τους να παρουσιαζονται ως αλλα προσωπα,νοσηρης φαντασιας.

  Μου αρέσει!

 11. Reblogged this on ΠΑΡΟΣ | ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | ΕΙΔΗΣΕΙΣ 24 ΩΡΕΣ and commented:
  Δεν ξεχνάμε ποτέ και τίποτε …

  Μου αρέσει!

 12. Θεσσαλος said

  Το μονο σιγουρο ειναι οτι παραγουμε πληθος ηρωων οταν εχουμε εχθρο ενστολο και πληθος προβατων οταν ο εχθρος φοραει γραβατα…

  Μου αρέσει!

 13. ότι είναι να γίνει, θα γίνει said

  Δε μου αρέσει που με καπελώνουν αλφάδες, αλλά έτσι θέλεις μαλάκα νεοέλληνα να οδηγήσεις τα πράγματα σε κάποιους … αλήτες να ρίξετε το φταίξιμο για να μας πεις πως αυτοί που τα λένε αυτά είναι τέτοιοι και δωστου ταμπέλες…

  Εδώ μια Λένα δε σέβεστε ρε μαλάκες και γράφετε ότι μλκ βάζει ο διχασμός στο πορτοφόλι σας θα σεβαστείτε μια γνώμη όπως η δικιά μου ρε αλήτες;;;

  Διευκρίνηση: Με τους αλφάδες κομπάρσους της ίδιας προοπτικής να μη με μπερδεύετε. Κατάτη γνώμη μου κι ο ποιητής έκανε λάθος..

  Μου αρέσει!

 14. Παρατηρητής said

  Για όποιον δεν καταλαβαίνει γιατί η Ελλάδα ενώ ήταν με τη μεριά των νικητών του ΒΠΠ έχοντας προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών δεν κατάφερε να βγει ενισχυμένη , αλλά εξήντα χρόνια μετά ξαναυποδουλώνεται στους γερμανούς , δεν έχει παρά να διαβάσει όλα τα σχόλια που με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις μόνο στην ηρωίδα που θυσιάστηκε δεν αναφέρονται.

  Επίσης , με βάση τα αρχεία του φόρειν όφις που δημοσιεύτηκαν και αφορούν τη περίοδο 1945 – 55 μαθαίνουμε ότι οι άγγλοι χρηματοδοτούσαν και εξόπλιζαν και τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στον Εμφύλιο κατά πάγια τακτική τους. Να υποθέσουμε ότι εκτός από τους πουλημένους πολιτικούς , έχουμε και πρακτοράκια εδώ μέσα που τα παίρνουν για να σπέρνουν τη διχόνοια ;

  Μου αρέσει!

 15. ότι είναι να γίνει, θα γίνει said

  Σαν σήμερα για μια άλλη φορά προσπαθούμε να θυμηθούμε όταν δε ζούσαμε τότε,…, έστω να θυμηθούμε το πρόσφατο αντιστασιακό παρελθόν για κάποιον\κάποια που πέθανε σαν ήρωας

  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να θυμόμαστε πως υπήρξαν τέτοιοι άνθρωποι

  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

  ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕ τη Χρυσή αυγή

  τους αναρχικούς

  το Σύριζα
  το Πασοκ
  τη Νδ
  το ΚΚΕ

  Αν είσαι κάτι από τα παραπάνω σίγουρα καμμία μνήμη της Λένας δε ταράζει τον ύπνο σου

  ΔΟΥΛΕ !!!!

  Μου αρέσει!

 16. […] Κι ήρθε το Φως της Λευτεριάς να την υψώσει στα Oυράνια!….aspe ΠΗΓΗ […]

  Μου αρέσει!

 17. ότι είναι να γίνει, θα γίνει said

  Σαν σήμερα για μια άλλη φορά προσπαθούμε να θυμηθούμε όταν δε ζούσαμε τότε,…, έστω να θυμηθούμε το πρόσφατο αντιστασιακό παρελθόν για κάποιον\κάποια που πέθανε σαν ήρωας

  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να θυμόμαστε πως υπήρξαν τέτοιοι άνθρωποι

  ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

  ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΕ τη Χρυσή αυγή

  τους αναρχικούς

  το Σύριζα
  το Πασοκ
  τη Νδ
  το ΚΚΕ

  Αν είσαι κάτι από τα παραπάνω σίγουρα καμμία μνήμη της Λένας δε ταράζει τον ύπνο σου

  ΔΟΥΛΕ !!!!

  Μου αρέσει!

 18. ΕΑΜ-ΕΛΑΣ said

  Διαβάζοντας τα σχόλια στην ανάρτηση για την Λελα Καραγιάννη μόνο να φρικάρεις μπορείς.
  Ευτυχώς όχι όλα .
  Η Καραγιάννη ήταν μια πατριώτισσα και με το έργο και την θυσία της έβαλε ένα πετραδάκι όπως θα έλεγε η ίδια αν ζούσε σήμερα ενάντια στον Ναζισμό και φασισμό που σήμερα πάει να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη .
  Είναι διαφορετικά τώρα τα όπλα του Ναζισμού και του φασισμού .
  Εμείς στην Ελλάδα θα του αχρηστεύσουμε τα όπλα ας το έχουν υπ όψιν τους όλοι αυτό .
  Το σχοινί που βάζει γύρω από τον λαιμό των λαών με το ίδιο σχοινί θα τον πνίξουμε .
  Η αναμνηστική πλάκα που είναι τοποθετημένη από το Δήμο Αθηναίων στην πρόσοψη της οικίας της Λελας Καραγιάννη γράφει:
  «Σ’ αυτό το σπίτι έζησε και το χρησιμοποίησε σαν αρχηγείο της η ηρωίδα της Κατοχής Λέλα Καραγιάννη, «Μπουμπουλίνα». Εκτελέστηκε στις 8.9.1944. Τιμής Ένεκεν, ο Δήμος Αθηναίων, 8-9-1987.

  Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής η ημερομηνία και η εποχή εκτέλεσης της Καραγιάννη.

  8-9-1944 .

  Ιστορικά είναι η εποχή που οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Ναζί είχαν ήδη ξεκινήσει από την Άνοιξη σε μια μεγάλη κλίμακα στην Πελοπόννησο μαζί με τους ταγματασφαλίτες για να χτυπηθεί το αντάρτικο και όσες εστίες αντίστασης και δολιοφθορών υπήρχαν στις πόλεις Αθήνα και Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
  Μαζί με την Λελα Καραγιάννη την ίδια μέρα εκτελέστηκαν 27-30.

  Τις ίδιες ημέρες επίσης έπεφταν νεκροί από εκτελεστικά αποσπάσματα εκατοντάδες παλληκάρια και κοπέλες της αντίστασης σε όλη την Ελλάδα .

  Εμείς όλους αυτούς θα τους θυμόμαστε πάντα.

  Η Θυσία τους δεν πήγε χαμένη .

  Μου αρέσει!

 19. ΕΑΜ-ΕΛΑΣ said

  Διαβάζοντας τα σχόλια στην ανάρτηση για την Λελα Καραγιάννη μόνο να φρικάρεις μπορείς.
  Ευτυχώς όχι όλα .
  Η Καραγιάννη ήταν μια πατριώτισσα και με το έργο της και την θυσία της έβαλε ένα πετραδάκι όπως θα έλεγε η ίδια αν ζούσε σήμερα ενάντια στον Ναζισμό και φασισμό που σήμερα πάει να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ευρώπη .
  Είναι διαφορετικά τώρα τα όπλα του Ναζισμού και του φασισμού .
  Εμείς στην Ελλάδα θα του αχρηστεύσουμε τα όπλα ας το έχουν υπ όψιν τους όλοι αυτό .
  Το σχοινί που βάζει γύρω από τον λαιμό των λαών με το ίδιο σχοινί θα τον πνίξουμε .
  Η αναμνηστική πλάκα που είναι τοποθετημένη από το Δήμο Αθηναίων στην πρόσοψη της οικίας της Λελας Καραγιάννη γράφει:
  «Σ’ αυτό το σπίτι έζησε και το χρησιμοποίησε σαν αρχηγείο της η ηρωίδα της Κατοχής Λέλα Καραγιάννη, «Μπουμπουλίνα». Εκτελέστηκε στις 8.9.1944. Τιμής Ένεκεν, ο Δήμος Αθηναίων, 8-9-1987.
  Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής η ημερομηνία και η εποχή εκτέλεσης της Καραγιάννη.
  8-9-1944 .
  Ιστορικά είναι η εποχή που οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Ναζί είχαν ήδη ξεκινήσει από την Άνοιξη σε μια μεγάλη κλίμακα στην Πελοπόννησο μαζί με τους ταγματασφαλίτες για να χτυπηθεί το αντάρτικο και όσες εστίες αντίστασης και δολιοφθορών υπήρχαν στις πόλεις Αθήνα και Πειραιά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.
  Μαζί με την Λελα Καραγιάννη την ίδια μέρα εκτελέστηκαν 27-30.
  Τις ίδιες ημέρες επίσης έπεφταν νεκροί από εκτελεστικά αποσπάσματα εκατοντάδες παλληκάρια και κοπέλες της αντίστασης σε όλη την Ελλάδα .
  Εμείς όλους αυτούς θα τους θυμόμαστε πάντα.
  Η Θυσία τους δεν πήγε χαμένη .

  Μου αρέσει!

 20. ΕΑΜ-ΕΛΑΣ said

  Λαός χωρίς ιστορική µνήµη δεν µπορεί ποτέ να ευελπιστεί σε ένα αξιοπρεπές µέλλον. Αντίθετα, όσο µια κοινωνία τροφοδοτείται µε µνήµες από το παρελθόν ενισχύει τον αυτοσεβασµό της, αυξάνει τον βαθµό συνοχής της και βρίσκεται πάντοτε έτοιµη να αντιµετωπίσει τις όποιες προκλήσεις, εκούσα άκουσα, κληθεί να διαχειρισθεί. Ο Β’ Παγκόσµιος Πόλεµος και οι εξαιρετικές πράξεις ηρωικής αντίστασης που προέβαλε ο ελληνικός λαός στον Αξονα είναι οι πιο πρόσφατες, µαζί µε την περίοδο της χούντας, σελίδες µεγαλείου που κατέγραψε η νεότερη Ιστορία της χώρας.
  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=422810

  Μου αρέσει!

  • ΕΑΜ-ΕΛΑΣ said

   Ο τιτλος να ομολογησω για την Καραγιαννη πιστευω οτι ειναι υπερβολικος σαν Αγια του Ελληνισμου.

   Επειδη εχουμε πολλες αγιες και Αγιους πιστευω οτι η Καραγιαννη αν εβλεπε οτι την αποκαλεις Αγια του Ελληνισμου θα σου εσκαγε ενα μπατσο φιλε μου …που θα ηταν ολος δικος σου .
   Ηταν απλη γυναικα και θαραλεα οπως δεν διστασε να χαστουκησει τον ανακριτη της δεν θα δισταζε να γελασει με τον τιτλο της Αγιας που της κολησες , για αυτο δεν θα τις γλυτωνες τις σφαλιαρες στο τελος ……με το συμπαθειο κιολας.

   Μου αρέσει!

 21. Αθάνατη Λέλα Καραγιάννη. Η Πατρίδα -και σωστά-, δεν σού’βαλε ταμπέλες,

  δεν σε ‘μπογιάτισε’, δεν σε ενέταξε. Δεν το επέτρεψες εσύ. Και όσο ζούσες,

  αλλά και τώρα, μέσα από στη δόξα της Α-θανασίας.

  Με το ιερό σου αίμα, πότισες το δέντρο της λευτεριάς.

  Και θυσιάστηκες, γιά την Πατρίδα. Γιά ΟΛΟΥΣ μας. Και γιά τους σεμνούς

  ευλαβικά σιωπούντες, αλλά και γιαυτούς που εφτά δεκαετίες μετά,

  σκυλεύουν την ιερά σου μνήμη. Χαμογελάς, από τους ουρανούς,

  Α-θάνατη Ελληνίδα. Και συγχωρείς. Συγχωρείς, όπως μόνον οι

  α-θάνατοι, γνωρίζουν να συγχωρούν. Και περήφανη γαληνεύεις.

  Σε μιά γαλήνη , που καμιά μικρότητα δεν δύναται να διαταράξει.

  Αιωνία η δοξασμένη μνήμη σου. Α Θ Α Ν Α Τ Η.

  Σέβας.

  Μου αρέσει!

 22. Νίκος Δ. said

  Για τους εθνικισταράδες-φασίστες του Olympia.gr, δείτε το video για την είδηση ότι το νούμερο 1 του θεωρητικού Ελληνικού Εθνικισμού – ο Κώστας Πλέυρης – ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για την την διακίνηση και πώληση 4.000 χρυσών λιρών που αποκόμισε από την δράση του ως μαυραγορίτης της Κατοχής – τότε που έκανε αντίσταση στους Γερμανούς όπως όλοι οι Εθνικιστές της εποχής.

  Είναι γνωστοί εξάλλου οι αγώνες των Ελλήνων Εθνικιστών ενάντια στους Ναζί την περίοδο της Κατοχής.
  Αγώνες για το ποιος θα καρφώσει τους περισσότερους, ποιος θα είναι ο περισσότερο δοσίλογος και ποιος θα καταστεί ο πλουσιότερος μαυραγορίτης.

  Πάρτε το:

  Μου αρέσει!

  • stergdoc said

   Μμμμμμμμ.Καλη δουλεια εκανες στην αναρτηση αυτη Νικος.Δ. Τελειωσε ο Πλευρης

   Μου αρέσει!

  • Νίκος Δ. said

   Για να μην γράφω μόνο για τους Εθνικοσοσιαλιστές των Χρυσών Αβγών, μπορεί κάποιος από τους Έλληνες Εθνικιστές που διαβάζουν και γράφουν στο Ολυμπία να μας πει, ποια ήταν η δράση και η αντίδραση των Ελλήνων Εθνικιστών όταν ένα ξένο Κράτος κατέλαβε την Ελλάδα και άφησε ένα ιδιαίτερο σαδιστικό στρατό κατοχής να φυλάει την χώρα ;

   Ποια οργάνωση σύστησαν, με ποιους συμμάχησαν πως έδρασαν ρε παιδί μου οι υπερπατριώτες Έλληνες πριν από 70 χρόνια εδώ στον τόπο τους ;

   Δεν υπήρχαν Εθνικιστές την δεκαετία του ’40 στην Ελλάδα ; Δεν υπήρχαν Εθνικιστές κατά την διάρκεια της Κατοχής ;

   Τι σκατά έκανε ο Μεταξάς 4 χρόνια, δεν έφτιαξε καμία Εθνικιστική οργάνωση ;
   Δεν ενέπνευσε κανέναν να ακολουθήσει την ιδεολογία του Εθνικισμού ;

   Θέλω συγκεκριμένες οργανώσεις και δράσεις των Ελλήνων Εθνικιστών κατά την διάρκεια της Κατοχής, δηλαδή κατά την διάρκεια της ύψιστης δοκιμασίας για κάθε χώρα

   Μου αρέσει!

   • stergdoc said

    Αυτα ειναι πολυ-γραμμενα Νικος Δ. Οι λεγομενοι «εθνικιστες» τοτε ητε στον πολεμο την κοπανησαν στο εξωτερικο ητε αλλοι απο αυτους αφου πολεμησαν τους ιταλους με το που μπηκανε οι Γερμανοι κατακτητες συνεργαστηκαν μαζι τους και κανανε περιουσιες σαν μαυραγοριτες (βλεπε πχ. Λατσης ) σαν ταγματα σαφαλειας,Χιτες (Γριβας),»διερμηνεις»,καταδοτες.Και ολα αυτα με το προσχημα του «αντικομμουνισμου» μια και οι Ναζι τα ειχανε χαλασει συντομα με την USSR.

    Μου αρέσει!

   • Nikiforos33 said

    Τι σκάτα να κάνει και ο Μεταξάς.;;….μια γραμμη οχυρωματικών έργων να χαμε να λέγαμε…200 χιλιόμετρα….προσπάθησε να εκπαίδευσει και να εξοπλίσει τον στρατό με τα δεδομένα της εποχής…τρίχες δηλ.. και στο κάτω – κατω την περίοδο 39-41 ο Μουσολίνι ήταν καλός…δεν υπήρχε λόγος να πολεμήσουμε…
    Και οι ιδρυτές των τ.α και τα μέλη των κατοχικών κυβερνήσεων ήταν όλοι εθνικιστές…μη τυχόν και σου περάσει απο το μυαλό οτι ηταν πρώην βενιζελικοί…και μην διανοηθείς να σκεφτείς οτι προς το τέλος της κατοχής αρκετοί ευπατριδείς απ’ αυτούς προσχωρήσανε στο ΕΑΜ….οκ;;;

    Μου αρέσει!

  • astillais said

   Αντιγράφω:

   Κωνσταντίνος Πλεύρης – Βικιπαίδεια
   el.wikipedia.org/wiki/Κωνσταντίνος_Πλεύρης‎
   Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης (γεννημένος στην Αθήνα το 1939) είναι Έλληνας συγγραφέας, δικηγόρος και πολιτικός. Θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους …
   ___________________

   Παρατηρώ και απορώ.

   Καλά απ΄την κοιλιά της μάνας του έκανε τον μαυραγορίτη;

   Πολύ αμάσητο πέφτει εεε;;;

   Μου αρέσει!

   • Νίκος Δ. said

    Έχεις δίκιο.
    Τις χιλιάδες λίρες τις κέρδισε από την δουλειά του, τόσοι και τόσοι δικηγόροι δεν έχουν την περιουσία του Πλεύρη και μερικές χιλιάδες χρυσές λίρες στην άκρη ;

    Βέβαια κακώς τον αποκαλώ Πλεύρη, θα έπρεπε να τον λέω «Αναστάσιο», όπως ήταν ο κωδικός του στην Ασφάλεια Αττικής τότε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 που δουλευε με μηνιάτικο 200.000 δρχ.

    Εσύ που τα ψάχνεις ξέρεις για ποια εποχή μιλαω.
    Τότε που ηταν συνεταιράκια με τον Νικόλα τον Μιχαλολιάκο με κωδική ονομασία «Αστυαναξ», που τον είχαν ρίξει στον μισθό στην ασφάλεια και έπαιρνε μόλις 120.000 δρχ.

    Ήταν η εποχή που ο Μιχαλολιακος έβαζε βόμβες σε κινηματογραφους που έπαιζαν φιλοκομμουνιστικές ταινίες, με κόσμο μεσα, ως γνήσιος παρακρατικος της δεκαετίας του ’70 επί Καραμαν-αλη.

    Μετά βέβαια ο Πλευρης τον έδωσε στεγνά τον Νικόλα, προλαβε δηλαδή και ρουφιανεψε πρώτος οταν τους συνέλαβαν και τους δύο και μάλλον δεν του το συγχώρεσε ποτέ ο Μιχαλολιακος του δασκάλου του.

    Και μια που εσύ είσαι ο ψαγμενος της παρέας, δεν μου λες ποια ηταν η δραση των υπερπατριωτών Ελλήνων Εθνικιστων στην Κατοχή;

    Θα μου πεις κάποια οργάνωση που έφτιαξαν για να πολεμήσουν το ξένο εχθρικο Κρατος που κατελαβε την Χώρα ;

    Πες το μην ντρέπεσαι.
    Η ομάδα Χ ήταν του Γριβα. Οι Χιτες ή νεροχίτες οπως τους ελεγαν οι Ελασιτες.

    Ξέρουμε πολύ καλά και την δράση της ομάδας Γριβα και την δραση των Ταγματων Ασφαλειας που στελεχωθηκαν από τους ακροδεξιούς Εθνικισταραδες που η μόνη τους έγνοια ήταν να σκοτώνουν όσους περισσότερος αγωνιστές μπορούσαν, για να έχουν λιγοτερες απώλειες οι Ναζί.
    Εξαλλου στον Χιτλερ ορκιζονταν οι παππούδες των Χρυσαβγιτων, οι Ταγματασφαλίτες και Ναζί αξιωματικό είχαν για προϊστάμενο τους.

    Αυτοι που εμπαιναν μέσα στα σπίτια και ξεκοιλιαζαν εγκυους, οι Γερμανοτσολιαδες που φοραγανε την φουστανέλα του τσολιά ως γνησιοι Ελληναρες και στο περιβραχιονιο είχαν την σβάστικα.

    Εγώ θα τα λέω όλα ;

    Μου αρέσει!

   • Nikiforos33 said

    Ναι ρε νικολακη…πες τα….

    «Η κομμουνιστική οργάνωσι Αθήνας δηλώνει και άλλη μια φορά πως οι κομμουνιστές καταγγέλλουν την ατομική τρομοκρατία…. Εμείς οι κομμουνιστές σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε χρήσι του ατομικού σαμποτάζ, που ξεφεύγει από την οργανωμένη μορφή και καταντά όπλο στα χέρια του εχθρού…Η ανατίναξη της Ε.Σ.Π.Ο είναι προβοκάτσια (!), που είχε σαν συνέπεια άσκοπα θύματα!» Μάλιστα αποκαλούν την Π.Ε.Α.Ν «Αντεθνική συμμορία που τη καθοδηγούν πράκτορες του κατακτητή!»

    «Το Γενάρη σκοτώθη στην Αθήνα ο αξ/κός Τσιγάντες. Αυτός δουλεύοντας για λογαριασμό της Κυβέρνησης του Λονδίνου ήρθε δυο φορές στην Αθήνα φέρνοντας λεφτά, τα οποία διέθεσε για το ΕΑΜ. Την τρίτη φορά που ήρθε συνδέθηκε με «σαλδάρες» και τους έδωσε άφθονο χρήμα για να οργανώσουν ομάδες ανταρτικές με διαφορετικό πολιτικό περιεχόμενο από κείνο που έχει το ΕΑΜ. Οι οργανώσεις μας που πιστεύουν απόλυτα στην αρχή του αθανάτου μας Λένιν… όλα τα μέσα για το σκοπό ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ βρήκε καραμπινιέρους στο σπίτι του που τον είχαν σκοτώσει σε συμπλοκή».

    Και για τον Γριβα έχεις απόλυτο δίκιο…μια χαρα ομως τον κανόνισαν οι σύντροφοι στην κύπρο με την βοήθεια των σύντροφων βρετανών και τούρκων

    Μου αρέσει!

   • astillais said

    Νίκος Δ.
    Ψάχνω μόνο τα προφανή και αυταπόδεικτα. (απλό γκούγκλισμα είναι , σιγά το δύσκολο)
    Σε θέματα που δεν έχω αποδείξεις δεν ανακατεύομαι.
    Εσύ έγραψες
    ______________________
    Νίκος Δ. είπε

    Σεπτεμβρίου 9, 2013 στις 10:56 πμ

    ο Κώστας Πλέυρης – ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για την την διακίνηση και πώληση 4.000 χρυσών λιρών που αποκόμισε από την δράση του ως μαυραγορίτης της Κατοχής
    _________________________
    Εγώ απλώς διερωτήθηκα
    Τελικά ήταν μαυραγορίτης 2-3-4 ετών;

    Μου αρέσει!

 23. Αννα said

  Ανορθρογραφιες μπορει να κανει καποιος και επειδη ειναι δυσλεκτικος.Σε αλλη περιπτωση επειδη επεμβαινει το υποσυνειδητο του.Οι ανορθογραφιες ειναι η χαρα του ψυχαναλυτη.Μπορει να σε δει » πιατο» μεσα απο τις ανορθογραφιες σου.Δεν εχω προχει.. οχι εχω.Καποτε ειχα προθεση να γραψω » μεγκαλειωδεις βλακειες», υπαινισομενη οτι το θυμα μου ειχε κλουβιο μυαλο ως αποτελεσμα της προπαγανδας των καναλοντομπερμαν της διαστρεβλωσης. Αργοτερα πηρα ειδηση οτι το υποσυνειδητο μου ειχε γραψει στα παλαιοτερα των υποδηματων του το συνειδητο μου,το οποιο ειχε την προθεση να αποκρυψει οτι τον θεωρουσα επιπλεον και γελΟΙο.. Εγραψα λοιπον αντι μεγκαλειωδεις,μεγκαλΟΙωδεις.Νιck, αυτα που γραφεις για τους Βουλγαρους συντροφους ( ειμαι κομμουνιστρια) ΤΑ ΞΕΡΩ! Και τα ξερω ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι ειμαι πραγματικη κομμουνιστρια,κι οχι χαζοβιολα.Τα ξερω γιατι θελω να προσπαθησω κατι τετοιοι δηθεν κομμουνιστες να παρουν τον αρραβωνα πισω πριν τους παντρευτουμε. Τα ξερω γιατι εχω εννοια να τα μαθω, οπως μια μανα εχει εννοια να δει τα σφαλματα του δικου της παιδιου για να τα διορθωσει και να το δει να αστραφτει.Ουδεμια ανθρωπινη ομαδα ,μηδε αυτης των Αποστολων εξαιρουμενης ( ειμαι Χριστιανη), μηδε αυτης των μαναδων,των μπαμπαδων,των Ελληνων,των παιδιων ,των αντρων, των γυναικων,των χριστιανων κλπ δεν ειχε ,κι ουτε προκειται να εχει ποτε, μονον λουλουδια, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ ΤΗΣ. Αυτο ομως δεν ειναι απαραιτητα ενοχοποιητικο για ολη την ομαδα, πλην Ναζιστων, διοτι οι απειρες τσουκνιδες που εχει στις ταξεις της η ΧΑ συναδουν με την ναζιστικη ιδεολογια,που ειναι τσουκνιδοιδεολογια. Εσυ, και ολοι οι εθνικιστες, ναζι η φασιστες, θα ηθελες να εξαφανισεις και τους 12 Αποστολους.Ομως αυτο ειναι τρελλα.Προσωικα σου επιτρεπω φυσικα να το κανεις.Αμα δλδ εσυ, η η Βασιλω, δαγκωσετε την γλωσσα σας – και με τις κραυγες που βγαζετε ,αργα η γρηγορα θα την δαγκωσετε- , ευχαριστως να σας αφησουμε να την βγαλετε ολη, και να την πεταξετε στους κροκοδειλους. Μην περιμενεις ομως να το κανουμε κι εμεις. Εκτος απο κατι γελοιους που εχουμε κι εμεις στις ομαδες μας,ολοι οι υπολοιποι ειμαστε ,αλλοι λιγωτερο,κι αλλοι περισσοτερο,αλλοτε λιγωτερο ,κι αλλοτε περισσοτερο,οντα που θυμιζουν ανθρωπο. Και οι ιδεολογιες μας μπορει να μην ειναι τελειες,αλλα Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΥΡΟ. Η ΚΟΛΑΣΗ. Βασιλω μου εχω την ιδια καταγωγη με Λελα Καραγιαννη και την Ηλεκτρα Αποστολου, που οταν την ρωτουσαν οι ομοιδεατες σου ( Γερμανοι, Ελληνες, Κινεζοι , η Κογκολεζοι, καμμια απολυτως διαφορα δεν εχει} πως λενε τους συνεργατες της απαντουσε «Ελληνες»,κι οταν ποιο ειναι το ονομα της απαντουσε » Ελληνιδα» .Λυπαμαι που δεν εχω την ιδια καταγωγη με τον λαθρομεταναστη Χριστο μου ( στην Αιγυπτο κυνηγημενος μαζι με ολη την οικογενεια του,χωρις χαρτια, φυγανε νυχτα, ξυπολητοι καθοτι βιαστικοι για να γλυτωσει απο τον Αρειο Ρωμαιο Ηρωδη) η με την Εβραια Μαριαμ την Παναγια Θεοτοκο, που στην Ελλαδα την αποκαλουμε με εξελληνισμενο το αγιο ονομα της, ητοι Μαρια, ομως ειτε Ελληνιδα ειτε Εβραια, με το δικο μου χαζοεισιτηριο θα παρουσιαστω στον Κριτη.Ουτε με το εισιτηριο της Ελληνιδας κομμουνιστριας Ηλεκτρας, ουτε με της μανας και αγωνιστριας Λελας με τα 7 παιδια, εγω που εχω κανει 3 εκτρωσεις κι εχω 1 μονο παιδι, η δε αγωνιστικη μου πορεια εξαντλειται σε δυο συγκεντρωσεις των αγανακτισμενων, ουτε με το εισιτηριο της Εβραιας Υπεραγνης ακομματιστης Μαριαμ,ουτε με της Τουρκαλας που πεθανε μετα απο απεργια πεινας 50 ημερων αφηνοντας ορφανα τα ανηλικα παιδια της. Εγω αν δεν εχω να φαω μονον εσενα δεν τρωω.Και οταν θα παρουσιαστω βρωμαυγουλο, θα απολαυσω την αναστροφη που θα σου δωσει, οταν αντι να σκυψεις κατω το κεφαλι απο ντροπη για τα εργα σου, εσυ θα του απαντησεις » μα και ο Ιωαννης ο Προδρομος, και ολοι Σου οι Αγιοι, και ο Μαιλης, και ο Σταλιν κανανε λαθη,αραγε πρεπει να σβησεις και τα…δικα μου!!!!!!!!!!» Να συγχωρεσει ο Θεος τον … Εωσφορο, επειδη κι ο Ιωαννης εκανε λαθη!! ε ε,ρε μπουφλο που εχεις να φας.Εξομολογησου, αφου μετανοησεις, και κοινωνισε.Εως τοτε φιλοι μου ,μονο μια απαντηση στα βρωμαυγουλα.Ολοιδια,μονοτονη, ΚΟΙΝΗ. «πες μας 1 μονον 1 ονομα αγωνιστη της ομαδας σου που ηταν αγωνιστης» , » ενα μονον ονομα αγωνιστη που τιμησατε» . Ο,τι και να λενε, ΜΟΝΟΝ αυτο.

  Μου αρέσει!

  • Νίκος Δ. said

   Αν αναφέρεσαι σε εμένα με το «Nick» που γράφεις, πρέπει να σου πω ότι εγώ δεν ανέφερα κάτι συγκεκριμένο για τους Βουλγαρους κομμουνιστές.
   Εγώ έγραψα γενικά ότι είμαι εναντίον του κόκκινου φασισμού του Στάλιν που δεν τον θεωρώ σε τίποτα καλύτερο από τον μαύρο ναζισμο του Χίτλερ.

   Κατά τα άλλα το πρώτο σου post ως απάντηση στην Αλβανιδα εξ Αμερικής, ήταν εξαιρετικό και πολύ ορθολογικο και συμφωνώ και σε πολλά που γράφεις και επάνω στο δεύτερο post, με μια διαφορά.

   Η υπόθεση πατριωτισμός-εθνικισμος χωράει μεγάλη κουβέντα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς ότι είναι πράγματι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.

   Μου αρέσει!

   • Αννα said

    Νικο Δ.οχι φυσικα δεν εννοουσα εσενα γραφοντας Νιck, αλλα τον Nκ.Συγχωρα με παρ’ο,τι σε ταραξα. Οντως ο εθνικισμος πατριωτισμος ειναι το τελευταιο καταφυγιο πολλων ειδων απατεωνων,Εγω ειμαι διεθνιστρια.Πιστευω δλδ στην υπαρξη, αλλα και στην συνεργασια μεταξυ των εθνων.Πιστευω στα εθνη κατ’οικονομιαν φυσικα.Να οπως περιπου η εκκλησια μας που επετρεψε το διαζυγιο, ενω ο γαμος ειναι μυστηριο,αρα αδιαλυτος.demetris ..περιμενε με πουλακι μου…σουρχομαι…οχι σημερα….αλλα οταν θα σου ερθω δεν θα ξανασηκωθεις.Υποσχεση!!

    Μου αρέσει!

   • stergdoc said

    Υπαρχει και ο Νκ η και Nc

    Μου αρέσει!

 24. Αννα said

  παρακαλω τους διαχειριστες, το σχολιο μου 9/9 5.50 ,που εχει βρεθει σε τελειως ασχετο σημειο- γραφω λιγο καιρο εδω,και προφανως καποιο λαθος εκανα- να μπει στη θεση του.ευχαριστω.Επ’ευκαιρια να πω στην …Αρεια Βασιλικη οτι η Αγια Αννα, που γιορταζει σημερα, παρ’ο,τι στο αιμα της ερρεε ..κακο αιμα, καταφερε και το …ξεπερασε, και οχι μονον Αγια εγινε, αλλα και ανεθρεψε την μονη αναμαρτητη αναμεσα στα τρισσεκατομυρια των ανθρωπων που εχουν γεννηθει.Εσυ με τοσο …πολυτελες αιμα, μοιαζεις στο διαβολο.

  Μου αρέσει!

 25. Ιωάννης. ο Peacemaker said

  Τέτοια άρθρα,προκαλούν «αλλεργία» στους φιλοναζί χρυσαυγίτες,μιάς και οι χιτλερικοί ήσαν λέει αγωνιστές που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο μας!!Ου να χαθείτε ρεμάλια,σκατάνθρωποι, υμνητές του Χίτλερ!!

  Μου αρέσει!

 26. Nikos Ioannidis said

  Το ονομα του έλληνα πράκτορα στη Βέρμαχτ ηταν Ζησιμος Παρτίδος και οχι Ζησιμος Παρριδος … Σας παρακαλω να διορθώσετε το ονομα για την μνήμη του και μονο…ευχαριστω…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: