Το Αόρατο Χέρι στην Δαμασκό

Του Ηλία Καραβόλια,

Μπορεί τον κάθε Έλληνα να τον απασχολούν μέχρι απόγνωσης οι ”βόμβες” απο τον ΦΑΠ και τα χαράτσια που στοιβάζονται στις εισόδους των πολυκατοικιών και στα γραμματοκιβώτια όλης της χώρας, δυστυχώς όμως εξ ίσου επικίνδυνες θα αναδειχθούν για την καθημερινότητα μας και οι βόμβες που ετοιμάζονται να πέσουν στην Συρία. Είναι προφανές ότι μεσούσης βαριάς οικονομικής κρισης στην ευρωπαική Μεσόγειο και μεγάλων διετών
πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών στην Βόρεια Αφρική, μια πολεμική εμπλοκή στην Μ.Ανατολή μοιάζει σαν εφιάλτης βγαλμένος απο τα χειρότερα σενάρια.
Δεν θα αναλύσω σε βάθος τις γεωπολιτικές διαστάσεις στο συριακό ζήτημα, ούτε τις πιθανές επιδιώξεις απο τις δυνάμεις ισχύος που έχουν ήδη ξεκινήσει κλίμα ψυχρού πολέμου( ΗΠΑ, Ρωσία, Μ.Βρετανία, Κίνα,Τουρκία, Γαλλία κ.α) Αυτό που με απασχολεί είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στην διεθνή οικονομία και συγκεκριμένα στην καθημερινότητα των πολιτών στην ευρυτερη περιοχή, καθ όλη αυτή την περίοδο και ειδικά στην απευκταία περίπτωση εκκίνησης των βομβαρδισμών.
Δεν υπάρχει ενημερωμένος πολίτης στο παγκόσμιο χωριό της πληροφορίας που να μην κατανοεί τί σημαίνει ”πόλεμος” για τα οικονομικά δρώμενα. Τζίροι σε πολεμικές βιομηχανίες, σε πολυεθνικές του πετρελαίου για ανεφοδιασμό στόλων, σε οργανισμούς ασφάλειας και πολεμικού σχεδιασμου, και σε πολλά άλλα ”μέρη” του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος. Κατασκευαστικές εταιρείες και επιχειρήσεις ανάπτυξης και δημοσίων υποδομών, παίρνουν την σκυτάλη μετά τις καταστροφές απο τους βομβαρδισμούς, ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες και οι εταιρείες σίτισης και τροφίμων, ετοιμάζουν την δράση στους στις πόλεις όπου ο πολεμικός όλεθρος αφήνει, εκτός απο νεκρούς και χαλάσματα, και ανθρώπινα ερείπια.”Κινείται έτσι το χρήμα και παίρνει μπρός η οικονομική μηχανή της ανάπτυξης”, λένε κάποιοι. ”Ξεσκουριάζουν την τεχνολογία τους και γράφουν κέρδη κάποιες πολυεθνικές σε διάφορους κλάδους, ακολουθώντας την ισχύ της ιμπεριαλιστικής δυτικής επιβολής ηγεμονίας”, λένε κάποιοι άλλοι.
Η αλήθεια είναι πάντα σχετική και όχι μονοδιάστατη. Ζούμε μια περίοδο έντονων εμπορικών και νομισματικών πολέμων, μετά την κρίση του 2008 στις ΗΠΑ, σε μια παρατεταμένη περιοδο δημοσιονομικής, τραπεζικής και εμπορικής κρίσης στην νότια Ευρωζώνη απο τα τέλη του 2009. Έτσι, ένα χτύπημα των δυτικών ηγεμονικών δυνάμεων( Ευρωπαικών και ΗΠΑ) στην Μ.Ανατολή,με αντιτιθέμενους τους ισχυρούς οικονομικούς γίγαντες( Κίνα, Ρωσία) σε μια περιοχή(Συρία) όπου ο μεγάλος δαίμονας της Δύσης (Ιράν) ψάχνει αφορμή για τεχνητή πόλωση, μοιάζει να περιπλέκει την κατάσταση. Τα νομίσματα των ισχυρών και τα τα όπλα τους,οι οικονομίες και η ηγεμονία τους δηλαδή, έχουν ταυτόσημους στόχους: την διατήρηση τους στο προσκήνιο της παγκόσμιας αρένας. Το πιθανό χτύπημα στον Άσαντ και στην Δαμασκό μετά απο μια περίοδο αποχής των δυτικών δυνάμεων σε πολεμικές εμπλοκές, ίσως σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι. Ισοτιμίες νομισμάτων, κόστος ενέργειας,τιμές εμπορευμάτων αλλά κυρίως τα υπέρτατα αγαθά της ασφάλειας και της ελευθερίας, θα επανατιμολογηθούν. Ο κίνδυνος θα επανεκτιμηθεί και τα χρηματιστήρια αξιών θα αναγκαστούν να αποτιμήσουν μειωμένες προσδοκίες για το άμεσο μέλλον των οικονομιών. Να σημειώσω ότι το ισχυρό μπλόκ του κρατικού καπιταλισμού(χώρες BRICs) εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης και πιθανής αναστροφής της αναπτυξιακής τους πορείας, ενώ τόσο το ταβάνι του δυσθεώρητου χρέους στις ΗΠΑ όσο και η εξουθενωτική λιτότητα και η εκρηκτική ανεργία στην Ευρώπη, αποτελούν ένα επικίνδυνο μίγμα πιθανής καθίζησης στην παγκόσμια οικονομία.
Αποφεύγω να προβλέψω συγκεκριμένες τάσεις για συγκεκριμένες αξίες, αγορές, χώρες,διότι ο πολυπολικός χαρακτήρας της σημερινής ημι-παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτα κερδοφόρα πεδία σε διάφορους παίχτες των αγορών( ομόλογα, μετοχές, μέταλλα, εμπορεύματα, ενέργεια).
Ένας πόλεμος σήμερα σε μια περιοχή σαν την Μ. Ανατολή,με μακρόχρονες διενέξεις και θρησκευτικο-φυλετικές διαφορές, σε μια περιοχή όπου διασταυρώνονται οι μεγάλες δυνάμεις (με την διπλωματία των ενεργειακών αγωγών και αυτή των πολεμικών βάσεων), η πολιτισμική διπλωματία και οι πολιτικές διαπραγματεύσεις αποτελούν δυστυχώς έσχατες λύσεις. Η παγκόσμια οικονομία και η μηχανή του πολέμου που την λαδώνει και την συντηρεί, υπερτερεί των οργανισμών τύπου ΟΗΕ και των ψηφισμάτων του. Τα χημικά, απο όπου και να προήλθαν στην Δαμασκό, αποτελούν καύσιμα ευκαιρίας για να πάρει μπρος η πολεμική μηχανή και να στηθεί σκηνικό ” χρηματοδότησης για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια”: έτσι ονομάζονται σήμερα τα δισεκατομμύρια που πρέπει να δαπανηθούν απο ΗΠΑ και Ευρώπη, απέναντι στον άξονα του Κακού, στον φονταμεταλισμό και στην αλαζονεία δικτατόρων(που έθρεψε επι χρόνια η Δύση)και απέναντι στην προκλητική και υποκριτική στάση Ρώσων, Τούρκων, Κινέζων, Αράβων.
Κάποιους Ασαντ, Μουμπάρακ , Μπεν Αλί, Κανταφι, Χουσείν, η ανθρωπότητα θα ξαναδεί.Ίσως σύντομα και ίσως για πολλά χρόνια! Τα αλαζονικά υποχείρια των μεγάλων δυνάμεων και των συμμάχων τους, θα σκοτώνουν εν αγνοία ημών των υπολοίπων άμαχους πληθυσμούς και πεινασμένους λαούς, μέχρι εμείς οι πρωτοκοσμικοί Δυτικοί να επέμβουμε για την ελευθερία, την ασφάλεια, την δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση βουλευτή στο βρετανικό κοινοβούλιο, όταν ψηφίστηκε το όχι στην επέμβαση:”Έχει νόημα αν πεθαίνουν παιδιά και βρέφη απο χημικό αέριο ή απο πυραύλους Τόμαχοκ;” Η εύκολη απάντηση είναι ότι τα χημικά και τα όποια πυρηνικά που κρατάνε στα χέρια τους οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές στις εκεί χώρες, συνιστούν κίνδυνο για τον πολιτισμό και την ζωή μας. Και οι Τόμαχοκ, οι έξυπνες βόμβες, τα δικά μας πυρηνικά, είναι ”αμυντικά μέσα”. Όλοι ξέρουμε τον επικίνδυνο ισλαμο-αραβικό εξτρεμισμό και την φονταμενταλιστική θρησκευτική του δράση. Αλλά πλέον έχουμε δεί κατάματα, ειδικά εδώ στην νότια Ευρώπη, και τον ισχυρό εξτρεμισμό της άλλης θρησκείας που μας επιβλήθηκε: του μανιακού χρηματοπιστωτισμού,που σήμερα τρίζει συνθέμελα και έχει ανάγκη να εξάγει την κρίση του.
Ας κατανοήσουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι όμηρος αυτού ακριβώς που δήλωσε:” Κάποιος πρέπει να κάνει την επέμβαση…”.Αυτή είναι δυστυχώς η ουσία της σημερινής παγκόσμιας σταθεράς: όταν το σύστημα αρχίζει και ακουμπάει τα όρια του, πρέπει να βρεί τρόπους διαφυγής. Όταν οι άνεργοι αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, όταν οι φόροι καθηλώνουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, υπάρχει μια επένδυση η οποία πάντα αποδίδει:ο φόβος της παγκόσμιας απειλής για την ασφάλεια και την ελευθερία ( η οποία έχει εν τω μεταξυ καταπατηθεί στα δικά μας καθεστώτα: λιτότητα, ανεργία, φόροι, καταστολή διαμαρτυριών και συλλογικών αντιδράσεων, είναι στην ημερήσια διάταξη της βιοπολιτικής καταστολής, της κοινωνικής μηχανικής για καθίζηση των μαζών)
Η κυβέρνηση του Λονδίνου, που βοηθούσε βρετανική εταιρεία να πουλήσει χημικά πριν έξι μήνες στο καθεστως Ασαντ( βλ. δημοσίευμα 3/9 Guardian) , οι γαλλικές και αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες που εξόπλιζαν τόσα χρόνια τους Άσαντ της οικουμένης, οι Ρωσικές, Αραβικές και Κινεζικές ηγεσίες που ενισχύουν πολλές φορές φονταμενταλιστικά καθεστώτα και εξτρεμιστές, μπορούν- όταν έχουν εγχώριες αναταραχές και υποψιάζονται κοινωνικές εκρήξεις- να εξάγουν το πρόβλημα: κάνουν, εν όνοματι του διεθνούς δικαίου, πόλεμο σε άλλο μέρος του πλανήτη. Πώς γίνεται όμως σχεδόν πάντα και εμπλέκονται σχεδόν όλοι μαζί στο ίδιο μέρος, στο ίδιο θέατρο του πολέμου; Πώς γίνεται άραγε και σε Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, παλιότερα σε Βιετνάμ, Κορέα, και αφρικανικές χώρες, να συγκρούονται ξένα συμφέροντα των ισχυρών για να διαχειριστούν τον πλούτο και τις τύχες των λαών εκεί;(είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Α. Ανδριανόπουλου, ”Γιατί να γίνει επέμβαση στην Συρία;”, στον ιστοσελίδα του) Η απάντηση δεν είναι πάντα απλή και εύκολη.Το σίγουρο είναι όμως ότι τα καθεστώτα που οι μεγάλες δυνάμεις ευνοούν για να διοικούν δύσμοιρους λαούς, μια μέρα πληρώνουν(μαζί με χιλιάδες αμάχων πολιτών)το τίμημα του χορηγού. Νομοτελειακά και πανάκριβα. Αυτό το τίμημα, δυστυχώς, μετακυλίεται στις ζωές όλων μας. Αυτός ο ιμάντας μεταφοράς που το κινεί, είναι το αόρατο χέρι της οικονομίας. Που δεν υπάρχει μόνο για να ισορροπεί προσφορά και ζήτηση, αλλά και για να μεταφέρει τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών εις βάρος των πολλών και αδύναμων…

3 thoughts on “Το Αόρατο Χέρι στην Δαμασκό”

 1. η Αμερική είναι έτοιμη να εφαρμόσει τον νόμο Νεσάρα

  την περασμένη φορά που ήταν πάλι έτοιμη να εφαρμόσει τον ίδιο νόμο γρέμισαν τους 2 Πύργους

  τώρα μπορεί να γίνει ο 3ος ΠΠ για να μην ισχύσει αυτός ο νόμος

  in brief ο νόμος κλείνει την Federal Reserve Bank και ανοίγει την νέα Κεντρική τράπεζα που θα ανήκει στον αμερικανικό λαό και όχι στον Rothschild και την παρέα του

  άρα αυτός που θίγεται από την εφαρμογή του νόμου Νεσάρα είναι ο Ρόθτσάϊλντ και η παρέα του

  ο Ομπάμα είναι καλωδιωμένος με τους Νεοταξίτες;;;;;

  Like

 2. Των Felicity Arbuthnot και Timothy Bancroft-Hinchey
  Εφημερίδα Pravda
  2 Σεπτεμβρίου 2013
  Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

  Παρακάτω θέτουμε μια σειρά από ερωτήματα, ως βάση αυτού του άρθρου, σκοπός του οποίου είναι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια πίσω από το θέμα του «εμφυλίου πολέμου» της Συρίας. Tα ερωτήματα αυτά έχουν σταλεί στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι απαντήσεις τους, εάν υπάρξουν, θα αποκαλυφθούν στους αναγνώστες μας.

  Ερώτημα 1ο: Γιατί η Δύση υποστηρίζει τις δυνάμεις των τρομοκρατικών που δρουν στη Συρία εδώ και δύο χρόνια;

  Ερώτημα 2ο: Δεν σας έχει περάσει ποτέ από το νου ότι για να λυθεί το θέμα της Συρίας, θα αρκούσε η διακοπή από μέρους της Δύσης του εφοδιασμού των τρομοκρατών με όπλα, της χρηματοδότησής τους και της στήριξής τους με πλείστα μέσα προκειμένου να πολεμούν εναντίον του προέδρου Assad;

  Ερώτημα 3ο: Γνωρίζετε, ναι ή όχι, ότι με το να στηρίζετε δυνάμεις εχθρικές προς τον πρόεδρο Assad, στηρίζετε συγχρόνως ομάδες πιστές και αφοσιωμένες στην Αλ-Κάιντα;

  Ερώτημα 4ο: Παραδέχεστε, έστω σήμερα, ότι οι αρχές σας είπαν ψέματα σχετικά με το θέμα των όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ; Σε περίπτωση που η απάντησή σας είναι αρνητική, τότε σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πού βρίσκονται αυτά τα όπλα.

  Ερώτημα 5ο: Όσον αφορά σε προηγούμενες επιθέσεις με χημικά και βιολογικά όπλα στη Συρία, από τους αντάρτες που στηρίζετε, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την Karla del Ponte του ΟΗΕ, ποια είναι τα σχόλιά σας;

  Ερώτημα 6ο: Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, είναι παράνομο να μεροληπτείτε σε οποιοδήποτε είδος εσωτερικής σύγκρουσης. Πώς δικαιολογείτε τις ενέργειές σας, πρώτον, στη σύρραξη και εισβολή στη Λιβύη και δεύτερον, στη Συρία;

  Ερώτημα 7ο: Η ακόλουθη καταγγελία εστάλη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη:

  Η δικαστική υπόθεση του αιώνα: παραπομπή εναντίον της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του ΝΑΤΟ

  Γιατί δεν είχε κανείς την υποτυπώδη ευγένεια να απαντήσει επί του θέματος;

  Ερώτημα 8ο: Με ποιο δικαίωμα βγήκε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών William Hague και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Assad ήταν υπεύθυνη για την πρόσφατη επίθεση με χημικά στα περίχωρα της Δαμασκού, χωρίς να διαθέτει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο;

  Ερώτημα 9ο: Γιατί τα βίντεο της λεγόμενης «χημικής επίθεσης» που ανέβηκαν στο Διαδίκτυο πριν λάβει χώρα η υποτιθέμενη «χημική επίθεση»;

  Ερώτημα 10ο: Μήπως γνωρίζατε εσείς και οι υπηρεσίες σας εκ των προτέρων ότι οι εν λόγω «χημική επίθεση» θα πραγματοποιούνταν; Εάν δεν το γνωρίζατε, τότε τι έχετε να πείτε για τα αποδεικτικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτό το βίντεο;

  Ο συριακός στρατός ανακάλυψε οπλοστάσιο χημικών καθώς το ναυτικό των ΗΠΑ επεκτείνει την παρουσία του στην περιοχή:

  Ερώτημα 11ο: Τι έχετε να πείτε για τα υπάρχοντα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έγινε χρήση τέτοιων όπλων σε κατεχόμενες από «αντάρτες» περιοχές χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια πυραυλική τεχνολογία;

  Ερώτημα 12ο: Αρνείστε το γεγονός ότι οι ειδικές δυνάμεις σας εμπλέκονται σε μάχες στο συριακό έδαφος; Αν η απάντησή σας είναι «ναι, το αρνούμαστε», πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι υπάρχουν εικόνες που αποδεικνύουν ότι κάποιοι από αυτούς έχουν συλληφθεί; Αρνείστε, μήπως, και το γεγονός ότι το εν λόγω προσωπικό θα ήταν σε θέση να παρέχει στους τρομοκράτες τη δυνατότητα να μεταφέρουν τέτοια όπλα;

  Ερώτημα 13ο: Για ποιον λόγο η ηγεσία σας διεξήγαγε μια παράνομη αποστολή στη Λιβύη το 2011, κατά παράβαση των όρων των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ από το 1970 και 1973;

  Ερώτημα 14ο: Γνωρίζετε ότι από τα κατά συρροή ψέματα των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών κυβερνήσεων κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, λόγω των συνεχιζόμενων εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράττετε, λόγω της παράνομης και ανήθικης εξωτερικής πολιτικής σας, το ΝΑΤΟ γενικά και ο άξονας Γαλλίας-Βρετανίας-ΗΠΑ, ειδικότερα, έχουν χάσει κάθε περιθώριο να διεκδικούν το υψηλό επίπεδο ήθους που κάποτε διεκδικούσαν;

  Ερώτημα 15ο: Γιατί δεν ομολογείτε στους πολίτες σας ότι ο πρόεδρος Assad έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού της χώρας του και γιατί δεν τους ενημερώνετε για τη λίστα με τα ποσοστά «δημοτικότητας» των 30 περίπου τρομοκρατικών ομάδων της «αντιπολίτευσης» που μάχονται εναντίον του συριακού κράτους;

  Ερώτημα 16ο: Αν ομάδες ενόπλων τρομοκρατών έπαιρναν τα όπλα κατά των αρχών των ίδιων των χωρών σας, τι θα κάνατε; Θυμηθείτε τι είπε ο Cameron μετά τις ταραχές το Αυγούστου του 2011 στο Λονδίνο: «Όταν ξεσπούν εξεγέρσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μετράνε». Φανταστείτε τι θα έκανε αν χιλιάδες ένοπλοι τρομοκράτες εξαπλώνονταν σε κάθε γωνιά της χώρας του, αποκεφαλίζοντας κεφάλια παιδιών και κόβοντας στήθη γυναικών.

  Ερώτημα 17ο: Τι έχετε να πείτε για τη δολοφονία χιλιάδων Σύριων αστυνομικών και μελών του συριακού στρατού από τους τρομοκράτες που υποστηρίζετε; Θα εγκρίνατε στη μετατροπή του δικού σας προσωπικού ασφαλείας σε νόμιμους στόχους;

  Ερώτημα 18ο: Ας επιστρέψουμε στη Συρία και τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση του προέδρου Assad ήταν υπεύθυνη για τις «χημικές επιθέσεις». Τι έχετε να πείτε ως απάντηση στο παρακάτω άρθρο;

  Οι ισχυρισμοί ακτιβιστών «γιατρών» για τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές αρχές υποβοηθούν τους τρομοκράτες

  Ερώτημα 19ο: Με δεδομένες τις προηγούμενες επιθέσεις με χημικά όπλα από τις τρομοκρατικές δυνάμεις που υποστηρίζετε, πιστεύετε ειλικρινά ότι θα πιστέψει κανείς τους ισχυρισμούς σας ότι ο Πρόεδρος Assad, ένας γιατρός, πρόκειται να αναπτύξει τέτοια όπλα στα περίχωρα της πρωτεύουσας του την ίδια ημέρα που οι επιθεωρητές του ΟΗΕ θα φτάσουν προκειμένου να διαπιστώσουν τι συνέβη στην πραγματικότητα όταν οι τρομοκράτες σας εξαπέλυσαν τις εν λόγω επιθέσεις; Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι είναι τόσο ανεγκέφαλος;

  Ερώτημα 20ό: Είχε ποτέ κανείς σε θέση εξουσίας στις χώρες σας την ευγένεια να ζητήσει συγνώμη για τη δολοφονία των εγγόνων του Gaddafy το 2011 και το λιντσάρισμα του ηγέτη της Λιβύης στα χέρια των τρομοκρατών που στήριζε το ΝΑΤΟ;

  Ερώτημα 21ο: Υπάρχουν καταγγελίες ότι μονάδες των ειδικών δυνάμεών σας βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Συρίας σε αποστολές αναγνώρισης και προγράμματα για την εκπαίδευση τρομοκρατών που θα επιτεθούν εναντίον των αρχών της Συρίας. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

  Ερώτημα 22ο: Αρνείστε ότι αξιωματούχοι στρατιωτικοί και πολιτικοί των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν επίγνωση της ενεργούς εκστρατείας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Συρία, μιας εκστρατείας που περιλαμβάνει επιθέσεις δολοφονίας, που αποσκοπούν στην εξουδετέρωση των δυνάμεων των Αλεβιτών και την οργάνωση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων;

  Ερώτημα 23ο: Ποια είναι η απάντησή σας στο ακόλουθο δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει αποδεικτικά στοιχεία ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο πράγματι βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη χημική επίθεση στη Συρία;

  Aντίγραφο άρθρου που σβήστηκε από το Διαδίκτυο επιβεβαιώνει την χρήση χημικών όπλων από τους «αντάρτες» στη Συρία με τη στήριξη ΗΠΑ και Βρετανίας

  Ερώτημα 24ο: Στη Νυρεμβέργη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία άσκησαν πίεση ώστε να διωχθούν ποινικά οι επικεφαλής των Ναζί για το σχεδιασμό και την έναρξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Ο δικαστής του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου Robert Jackson, επικεφαλής της αμερικανικής εισαγγελικής αρχής, υποστήριξε ότι «η έναρξη ενός επιθετικού πολέμου είναι έγκλημα και ότι καμία πολιτική ή οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει». Επίσης, δήλωσε ότι «αν ορισμένες πράξεις κατά παράβαση των συνθηκών συνιστούν εγκλήματα, είναι εγκλήματα ανεξάρτητα από το αν τα διαπράττουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Γερμανία, και δεν έχουμε δικαίωμα να ορίσουμε οποιοδήποτε πρότυπο εγκληματικής συμπεριφοράς σε βάρος άλλων, τον οποίο δεν θα θέλαμε άλλοι να έχουν επικαλεσθεί εναντίον μας». Ποιο είναι το σχόλιό σας;

  Ερώτημα 25ο: Όσον αφορά το θέμα των χημικών όπλων, γιατί οι δυνάμεις τις οποίες οργανώσατε χρησιμοποιούν απεμπλουτισμένο ουράνιο σε διάφορα θέατρα πολέμου, και στην περίπτωση αυτή, αυτό δεν σας καθιστά ένοχους για τη χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων; Σε περίπτωση που είστε έτοιμοι να δηλώσετε ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο δεν είναι χημικό όπλο, τότε τι θα είχατε να πείτε για αυτό το απόσπασμα από τη σελίδα 101 ενός εγγράφου από τον Ιούνιο του 1995 με τον τίτλο «Συνέπειες υγειονομικές και περιβαλλοντικές από τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου από τον αμερικανικό στρατό», της Μονάδας Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Αμερικανικού Στρατού:

  «Αν το απεμπλουτισμένο ουράνιο εισχωρήσει στο ανθρώπινο σώμα, έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικές ιατρικές συνέπειες. Οι κίνδυνοι που συνδέονται με το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι και χημικοί και ραδιολογικοί».

  Ερώτημα 26ο: Σας θυμίζει κάτι η δήλωση: «Θα πάρουμε επτά χώρες σε 5 χρόνια, αρχής γενομένης με το Ιράκ, στη συνέχεια τη Συρία, τον Λίβανο, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και τέλος το Ιράν» του στρατηγού Wesley Clark, απόστρατου αρχηγού του στρατού των ΗΠΑ, επικεφαλής της Διοίκησης των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1999 στη Γιουγκοσλαβία;

  Τέλος, ένα ακόμη ερώτημα: το 27ο: Είναι αλήθεια ότι το Ισραήλ έχει χορηγήσει στην αμερικανική εταιρεία GENIE ENERGY τα δικαιώματα εξερεύνησης ενέργειας του φυσικού αερίου από σχιστόλιθο μέσα σε συριακό έδαφος, της οποίας εταιρείας μεγαλομέτοχοι είναι ο μεγιστάνας Rupert Murdoch και ο Λόρδος Jacob Rothschild;

  http://freepen.gr/2013/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-27-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD/

  Like

 3. Μπερδεμένα μας τα λέτε. Τα καθεστώτα που οι μεγάλες δυνάμεις ευνοούν για να διοικούν δύσμοιρους λαούς, στο τέλος πληρώνουν το τίμημα του χορηγού μαζύ με τους αμάχους; Πόσο δύσμοιρος ήταν ο λαός του Άσαντ ή του Καντάφι; Ή του Μιλόσεβιτς παλιότερα; Πιο δύσμοιρος απ’ το λαό της Σαουδικής Αραβίας ας πούμε; Εκεί γιατί δεν πληρώνεται κανένα τέτοιο τίμημα κι ούτε πρόκειται;

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s