olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Σταμάτης Σπανουδάκης: Τιμή μου η σχέση μου με τον Κώστα Καραμανλή.

Posted by olympiada on Σεπτέμβριος 5, 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ

– Κύριε Σπανουδάκη, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Πείτε μας, καταρχήν, τι σημαίνουν για σας αυτές οι δύο έννοιες: Ελλάδα και Ορθοδοξία.
Έμπνευση, χαρά, λόγο υπάρξεως.
– Είστε ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που τολμούν και μιλούν για τον Χριστό, την Πατρίδα, τους Αγίους, την Ιστορία μας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως τα προααναφερθέντα είναι κατά κάποιον τρόπο απαγορευμένα στη χώρα μας;
Κι’ εγώ απορώ με αυτό. Γιατί το κατ’ εμέ αυτονόητο, να είμαι ένας απο τους ελάχιστους που το εκφράζουν. Δεν φτάνουν οι όποιες απαγορεύσεις, για να σταματήσουν την δίψα της καρδιάς σου για όσα αγαπάς και για να σε σταματήσουν απο το να φωνάξεις την αλήθεια, ή τον έρωτα σου. Φτάνω λοιπόν στο

λογικό συμπέρασμα, ότι λίγοι καλλιτέχνες αισθάνονται έτσι, ή στην καλύτερη περίπτωση, λίγοι τολμούν να το ομολογήσουν.

«Οι “ελέγχοντες”, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες και παντός τύπου εγκάθετοι, δεν με έχουν θα έλεγα, στις προτιμήσεις τους.»
– Αυτή η τοποθέτησή σας στα εν λόγω «απαγορευμένα» θέματα, σας έχει κοστίσει στην καριέρα σας;

Ναι, όσον αφορά τα “ανθρώπινα”. Οι “ελέγχοντες”, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες και παντός τύπου εγκάθετοι, δεν με έχουν θα έλεγα, στις προτιμήσεις τους. Αυτό όμως ποτέ δεν με εμπόδισε, να κάνω ακριβώς αυτό που ζητάει η ψυχή μου και, δεν εμπόδισε τούς ανθρώπους, να αγαπήσουν την μουσική μου και να με ακολουθούν στίς συναυλίες μου.
– Ειδικότερα στο θέμα της Πίστης στον Χριστό, έχετε εκφράσει δημοσίως και ανοιχτά τις πεποιθήσεις σας. Μιλήστε μας λίγο για τις σχέσεις σας με την Εκκλησία, καθώς και για την προσπάθεια που κάνατε μέσω της μουσικής σας, ήδη από την δεκαετία του ’70, να φέρετε τον κόσμο κοντά στον Χριστό.
Γύρναγα όλη την Ελλάδα, με μια παρέα φίλων συμπροσευχώμενων και αρκούντως ημιτρέλων, Χριστιανών και μια κιθάρα τραγουδώντας και μιλώντας για την πρόσφατη τότε αγάπη μου, τον Χριστό. Βρεθήκαμε σε νοσοκομεία, φυλακές, πανεπιστήμια και ό,τι χώρο μπορεί να βάλει ο νούς σου. Αυτό εγινε για τρία περίπου χρόνια. Μετά έπαψα να μιλάω σε κόσμο και κλείστηκα για να γράψω μουσική και να προσπαθήσω να αφήσω το στίγμα μου στην Ελληνική πραγματικότητα. 40 χρόνια μετά, αναρωτιέμαι ακόμα αν το κατάφερα.
– Ξέρετε, είναι εξαιρετικά σπάνιο ένας μουσικός να δηλώνει Πιστός Χριστιανός. Το αντίθετο μάλιστα, εδώ και χρόνια αλλά ειδικότερα στην εποχή μας, μέσω της μουσικής προβάλεται ο αντιχριστιανισμός, η αθεΐα, ακόμα και ο σατανισμός.
Ναι, το ξέρω. Το είπαμε. Άλλωστε έχουμε, κατά τα πιστεύω μας, την τιμή και την δύσκολη υποχρέωση,να είμαστε το αλάτι της γης. Μεγάλη, βαρυά και νοθευμένη στην εποχή μας η σούπα και ελάχιστο το αλάτι. Μεγαλύτερος όμως ο εν ημίν….
– Διαβάζοντας διάφορες παλιότερες συνεντεύξεις σας, παρατηρώ ότι βάλλετε συχνά εναντίον ενός «συστήματος» που επιδρά τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό. Μιλάτε ξεκάθαρα για πόλεμο από «προοδευτικούς» και αριστερούς, που πλασάρονται ως υπερ-δημοκράτες, φιμώνοντας τελικά όποιον διαφωνεί μαζί τους. Είναι αυτή η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας;
Δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό, αυτή είναι ακόμη. Και όχι μόνον στην Ελλάδα. Έχει παντού περάσει η άποψη ότι ο καλλιτέχνης, ο “πνευματικός άνθρωπος”, πρέπει νά’ ναι “προοδευτικός”. Ανάθεμα με κι αν κατάλαβα ποτέ, τι σημαίνει αυτό! Πραγματικά προοδευτικός καλλιτέχνης, είναι αυτός πού αφήνει πίσω του έργο και πάει την τέχνη του, λίγο παρακάτω.
«…Θα μου πήγαινε περισσότερο ένα πολίτευμα αριστοκρατίας. Δηλαδή, να κυβερνούν οι άριστοι. Λίγη πίστη έχω στους πολλούς.»
– Η επόμενη ερώτηση έρχεται αυθόρμητη: Στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, υπάρχει δημοκρατία σήμερα;
Χρειάζεται αποσαφηνισμός τών όρων. Εμένα πάντως θα μου πήγαινε περισσότερο ένα πολίτευμα αριστοκρατίας. Δηλαδή, να κυβερνούν οι άριστοι. Λίγη πίστη έχω στους πολλούς. Ποιοί ψήφιζαν τόσα χρόνια, αυτούς που τώρα κατηγορούν; Και θα τους ψηφίσουν δυστυχώς και αύριο.
– Ποια είναι η γνώμη σας για τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, μικρά και μεγάλα; Πιστεύετε πως εκφράζουν τον πολίτη ή εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα;
Η σημερινή μου στάση απέναντι στα κόμματα είναι η εξής: Η ΝΔ είναι πια Πασοκ και τούμπαλιν. Ο Συνασπισμός είναι εν φιλοδοξία Πασοκ. Το ΚΚΕ είναι αυτό που ήτανε και γενικά, στου κουφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φύγε!
– Γενικά ζούμε σε μια ταραγμένη περίοδο, όπου όμως ακόμα δεν έχει εκδηλωθεί η κοινωνική οργή. Με άλλα λόγια, ο κόσμος έπαψε να κατεβαίνει στους δρόμους. Είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα ή απλά ο λαός συμβιβάστηκε;
Φοβούνται οι άνθρωποι. Γιατί δεν πιστευουν πια κανέναν από τους αρχηγούς τους. Γιατί έχουν προδοθεί από όλους και κυρίως από τον εαυτό τους και αυτά που χρόνια τώρα με φανατισμό υποστήριζαν. Γιατί μάθαν χρόνια τώρα, οτι ο “Τούρκος” δεν νικιέται. Και, γιατί μάθαν δυστυχώς, στα εύκολα.
«Τιμή μου και χαρά μου η σχέση μου με τον Κώστα Καραμανλή»
– Έχετε χαρακτηριστεί ως οπαδός της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα του Κώστα Καραμανλή. Τι απαντάτε;
Γιατί άραγε να πρέπει να απαντήσω; Κατηγορία είναι αυτό; Τιμή μου και χαρά μου και ήταν ωραίο και ειλικρινές, όσο κράτησε.
– Επίσης, είναι γνωστή η θετική γνώμη που είχατε για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Πιστεύετε ότι ενοχλούσε το κατεστημένο και, κατά κάποιον τρόπο, έπρεπε να «φύγει από τη μέση»;
Τον Χριστόδουλο τον αγαπούσα και τον αγαπάω. Μακάρι να ζούσε. Όλοι οι Έλληνες θα τον είχαν ως ελπίδα τους. Και όσοι τόν πολέμησαν βέβαια, δυστυχώς θα συνέχιζαν τον ύπουλο και ανθελληνικό πόλεμό τους. Είναι τώρα όμως, εκεί που θά’ πρεπε. Παρέα με τους αγγέλους και την αγγελική μουσική τους.
– Βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι νέοι και νέες αποφασίζουν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους και να φύγουν από την Ελλάδα, αναζητώντας την τύχη τους στο εξωτερικό. Εσείς τι θα λέγατε σε κάποιον που το σκέφτεται, αλλά ακόμα δεν το αποφάσισε;
Να φύγει το γρηγορότερο. Και να κάνει εκεί, όσα δεν μπορεί να κάνει εδώ. Άλλωστε η Ελλάδα δεν είναι τόπος, αλλά τρόπος. Συνήθως στό εξωτερικό και αγαπάς αλλά και βοηθάς περισσότερο την πατρίδα σου.
– Τελικά, «τα φάγαμε μαζί», όπως είπε γνωστός πολιτικός; Ποιες είναι οι ευθύνες μας συλλογικά, ως κοινωνία, για την σημερινή κρίση;
Ο “γνωστός πολιτικός” δεν “δικαιούται δια να ομιλεί”, για να χρησιμοποιήσω όρο της πολιτικής του κουλτούρας. Πέραν αυτού για μένα, δεν είναι το ποιός φταίει, αλλά το ποιός την πληρώνει, τελικά που φανερώνει την αλήθεια και το σχέδιο.
– Η κρίση αυτή είναι μόνο οικονομική; Τι «πήγε στραβά» όλα αυτά τα χρόνια;
«Πάλι καλά που ο Θεός μακροθυμεί και υπάρχουμε ακόμα.»
Όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε. Λάθος αρχηγοί, λάθος ιδεολογίες, λάθος πολίτες και γενική ισοπέδωση σε επιπέδο καφενείου. Όλοι ίδιοι, όλοι μικροί με κοντά όνειρα και θολές ιδεολογίες. Μικρύναν τα μεγέθη για να χωρέσουν και να μεγαλουργήσουν οι ασήμαντοι. Ξεχάστηκαν οι τρόποι κι η ευγένεια, για να λάμψουν οι απατεώνες και οι αναιδείς. Και το ουσιαστικότερο για μένα. Μπήκε ο άνθρωπος στην θέση του Θεού. Πάλι καλά που μακροθυμεί και υπάρχουμε ακόμα.
– Αρκετά από τα τραγούδια σας μιλάνε για μια Ελλάδα που φαντάζει απόμακρη σήμερα, μια Ελλάδα ανθρωπιάς, αγάπης, σεβασμού και αλληλεγγύης. Έχει χαθεί οριστικά αυτή η Ελλάδα ή μπορούμε να την ξαναβρούμε;
Τα πραγματικά μεγάλα, γεννιούνται, ζούνε και πεθαίνουν στις καρδιές τών ανθρώπων. Έτσι κι’ η Ελλάδα. Και ως χώρα και ως ιδέα και ως πίστη και ως όνειρο. Θα ζεί έστω κι’ αν ένας μόνον άνθρωπος την έχει στην καρδιά του. Ο ένας για μένα, είναι σημαντικότερος από τούς πολλούς.
– Ο Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης είχε πει ότι «η προσευχή και το κομποσχοίνι είναι τα αυτόματα όπλα κάθε Χριστιανού». Συμφωνείτε;
Και να με έβριζε ολημερίς ο Παΐσιος, πάλι θα συμφωνούσα.
– Επισκέπτεστε το Άγιον Όρος;
Όχι πια, όπως παλαιότερα. Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε τίποτε άλλο επισκέπτομαι. Ζώ στο σπίτι- στούντιο, με την Ντόρη και 6 αγαπημένα σκυλιά. Και το εργόχειρό μου, είναι η μουσική.
– Η μουσική σας θυμίζει σε πολύ κόσμο βυζαντινούς ύμνους, πιο «εκμοντερνισμένους». Έχετε ως πηγές έμπνευσης τον Χριστό και την Ορθοδοξία γενικότερα;
Τό’ χω πει αυτό, σε όλους τους τόνους, τούς στίχους και τις μελωδίες, από το 1975 πού πίστεψα στον Ιησού κι’ αυτόν Εσταυρωμένο. Πόσο τον αγαπάω! Και πόσο θά’ θελα νά’ μαι πάντα κοντά Του!
– Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό κομμάτι σας, είναι το «Θά’ ρθεις σαν αστραπή», όπου μιλάτε για τον ερχομό του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Πιστεύετε πως όλα αυτά θα γίνουν κάποτε και πως «ο καιρός γαρ εγγύς»;
Αυτό είναι το ωραίο. Ότι δεν μπορείς να βάλεις ημερομηνία στο όνειρο. Το πιστέψαν πολύ σημαντικότεροι εμού Έλληνες. Εγώ θα το αρνηθώ; Αμήν και πότε!
«Είναι για μένα αναμφισβήτητο, ότι ζούμε σε καιρούς εσχατολογικούς.»
– Πώς βλέπετε τα τελευταία γεγονότα με την επικείμενη επέμβαση των ΗΠΑ στην Συρία; Θεωρείτε πως είμαστε προ των πυλών ενός Παγκοσμίου Πολέμου;
Είναι για μένα αναμφισβήτητο, ότι ζουμε σε καιρούς εσχατολογικούς. Τα πώς και τα πότε, δεν είναι για μας να ξέρουμε. Αυτό που είναι για μας, είναι να ζούμε κάθε μέρα σαν νά’ ναι η τελευταία μας. Καί νά’ μαστε όσο πιό κοντα στον τελικό νικητή μπορούμε.
– Υπάρχει μια γενικότερη απογοήτευση στον κόσμο, ενώ έχουν αυξηθεί ανησυχητικά και οι αυτοκτονίες. Ποια είναι η «οδός σωτηρίας» όσων απελπίζονται; Πώς μπορούν να πάρουν κουράγιο;
Πάντα ίδια ήταν και είναι η μόνη ” οδός σωτηρίας”. Οδός Παραδείσου, αριθμός τρία.
– Κλείνοντας, κι αφού σας ευχαριστήσω ξανά για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη, θα ήθελα να απευθύνετε ένα μήνυμα σε όσους την διαβάζουν. Ό,τι θέλετε εσείς.
Πίστευε και όλα τα καλά θα ακολουθήσουν. Αν δεν μπορείς, λέγε με γλύκα και αγάπη: Κύριε γεννηθήτω το θέλημά Σου.

13 Σχόλια to “Σταμάτης Σπανουδάκης: Τιμή μου η σχέση μου με τον Κώστα Καραμανλή.”

 1. oxtapus said

  Reblogged this on Oxtapus *beta.

 2. ΔΙΟΝΎΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΊΟΥ , Ο ΕΝ ΟΛΎΜΠΩ said

  >>>ΣΤΑΜΆΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΆΚΗΣ.
  ΈΝΑΣ ΈΛΛΗΝ ΠΟΥ,ΕΆΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ,
  ΘΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ,ΥΠΕΡΠΟΛΎΤΙΜΕΣ, ΕΙΣ ΤΉΝ ΠΑΤΡΊΔΑ.~~~>>>>>>>>>

 3. ΕΥΗ said

  Ενταξει καταλαβαμε τι μερος του λογου ειναι κι αυτος!!!!!! Πες το ινδαλμα σου οτι καιγεται η χωρα θα κανει τιποτα;

 4. Panos Thes said

  ”Σταμάτης Σπανουδάκης: Τιμή μου η σχέση μου με τον Κώστα Καραμανλή”

  Ε… και λοιπόν …

 5. george said

  Μπραβο ρε Σπανουδάκη. Τιμή σου η φιλία σου με τον “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”….
  Με αυτόν που παρέδωσε την χώρα στον Jeffry……
  Που για την καταστροφή που ήρθε δεν έχει πει ένα ΚΙΧ για τον ρόλο του, σαν να μην ήτανε πρβθυπουργός αλλά ο τελευταίος δήμαρχος…..

 6. ER said

  Δεν θα ανεχθούμε να κυβερνούν αυτό τον τόπο 5 νταβατζήδες και 6 συντεχνίες.
  Κώστας Καραμανλής, τέως Έλληνας πρωθυπουργός
  (Στου “Μπαϊρακτάρη”, το 2004. Τελικά το ανέχθηκε)

  Και ο γιος του ενος νταβατζη συναδελφος σου βουλευτης………. Ριρικα.

 7. ARIS said

  ΓΛΥΦΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΗ ΜΑΛΑΚΕΣ

 8. ΟΞΥΣ said

  ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ;

  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ.

  • Panos Thes said

   εσύ τί λες … α-κομπλεξάριστε ;
   πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση … απ’ όλο αυτό το κατεβατό της συνέντευξης … να προκύψει ποτέ ο τίτλος της ανάρτησης της olympiada ;
   για τα ελληνικά δεδομένα … μόνο η ‘αυριανή’ στις ‘χρυσές’ εποχές του σοσιαλισμού έκανε κάτι τέτοια άρθρα … κουμουνιστικού τύπου …

 9. ΚΥΡ ΜΑΝΩΛΗΣ said

  ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ
  ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ…ΜΕΓΑΛΕ ΑΝΘΡΩΠΕ…
  ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΩ: ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!
  ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ…..

 10. eyesoftheallseeing said

  ΚΑΘΑΡΣΗ
  Η ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
  http://www.tlig.org/el/messages/316/

  17 Aυγούστου 1988

  -Κύριέ Μου;

  -Εγώ είμαι. Είμαι ο Λύτρωτής σου, γι’ αυτό έχε Μου εμπιστοσύνη. Ήρθα μέσ’ από σένα να δώσω το μήνυμά Μου της παγκόσμιας Ειρήνης και Αγάπης και να δείξω σε όλη τη Δημιουργία Μου την Ιερή Μου Καρδιά και πόσο σας αγαπώ. Ω, Βασούλα! Το Έλεός Μου είναι μεγάλο για όλους σας! Πολυαγαπημένες ψυχές, ο καιρός της κάθαρσής σας πλησιάζει, ό,τι κάνω γίνεται από αγάπη, η κάθαρσή σας θα γίνει για να σας σώσει από τις πύλες της Κόλασης. Θα έρθω σαν αστραπή και θα σας ανανεώσω με το Πυρ Μου. Το Πνεύμα της Αγάπης Μου θα σας λυτρώσει, έλκοντάς σας στην Αγάπη και θα σας αναλώσει σε μια ζωντανή φλόγα Αγάπης. Θα εκχύσω από τον ουρανό το Πνεύμα Μου για να εξαγνίσω τις σπιλωμένες σας ψυχές σε άγιες, άσπιλες ψυχές, καθαρίζοντάς σας, όπως ο χρυσός καθαρίζεται στη φωτιά. Θ’ αναγνωρίσετε τον Καιρό της Σωτηρίας, όταν το Πνεύμα της Αγάπης Μου κατέβει.

  Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα δείτε ούτε τους Νέους Oυρανούς, ούτε τη Νέα Γη που σας υποσχέθηκα. Παιδί Μου, με το Πυρ Μου, με την Αγάπη Μου, με το Έλεός Μου και με τη Δικαιοσύνη Μου, οι σπόροι Μου 1 θα φυτρώσουν και θ’ ανοίξουν, σαν νέα κρίνα που αντικρύζουν τον ήλιο, γυρεύοντας το Φως Μου και τη Δρόσο Μου. Κι από τον Oυρανό θα ρίξω το Φως Μου, ομορφαίνοντάς σας και τη Δρόσο Μου τρέφοντάς σας, για να δείτε μια νέα εποχή Αγάπης. Με τη Δύναμή Μου, θα σαρώσω κάθε ανομία, διαστροφή και κακία. Θα έρθω πάνω σας σαν ορμητικός χείμαρρος εξαγνιστικών υδάτων, για να ξεπλύνω κάθε κακό και να σας αφήσω όρθιους, σαν κολώνες από ατόφιο χρυσάφι. Με τους χείμαρρους της Φλογερής Αγάπης Μου θα σαρώσω ό,τι είναι πλαστό και ψεύτικο όπως ακριβώς ο πηλός διαλύεται με λίγες σταγόνες βροχής, έτσι και το Πνεύμα της Ανυπέρβλητης Αγάπης Μου θα ξεπλύνει τις αμαρτίες σας, που κηλίδωσαν την ψυχή σας.

  Εγώ, ο Σωτήρας σας, θα σας ανακαινίσω, Δημιουργία, και θα σας προσφέρω το δώρο Μου. Το δώρο Μου θα κατέβει από τον Oυρανό 2, μια Νέα Ιερουσαλήμ θα αναβιώσει, μια Ανακαινισμένη Εκκλησία, Αγνή και Αγία, γιατί Εγώ, που υπήρχα, υπάρχω και θα έρθω, θα ζήσω στο μέσον Της και στην ίδια Της την Ψυχή. Θα Την αισθανθείτε όλοι πάλλουσα και ζωντανή, γιατί μέσα Της θα χτυπάει η Ιερή Μου Καρδιά. Εγώ, ο Κύριος των Κυρίων, είμαι σαν τη Φωτιά 3 και η Ιερή Μου Καρδιά φλέγεται, ανυπόμονη από την επιθυμία να σας τυλίξει όλους, να σας βυθίσει στο Καμίνι της Αγάπης Μου και να σας αφήσει αναμμένους, σε πλήρη έκσταση αγάπης για Μένα, τον Αγαπημένο σας Θεό! Ναι, θα κάνω τον καθέν’ από σας ένα ζωντανό θυσιαστήριο, αναμμένο με το Πυρ Μου.

  Ω, Δημιουργία! Όταν το Πυρ Μου φλογίσει τις καρδιές σας, θα φωνάξετε τελικά σε Μένα: “Είσαι ο Ένας-και-Μοναδικός-Θεός, ο Δίκαιος. Είσαι αληθινά ο Αμνός. Είσαι ο Oυράνιος Πατέρας μας. Πώς μπορέσαμε να είμαστε τόσο τυφλοί; Ω, Άγιε των Αγίων, μείνε-μέσα-μας, ζήσε-μέσα-μας. Έλα, Σωτήρα!” Και σ’ αυτή σας την κραυγή, δεν θα διστάσω, θα έρθω κοντά σας σαν αστραπή και θα ζήσω ανάμεσά σας κι εσείς, αγαπημένοι, θ’ αντιληφθείτε ότι από την Αρχή ήσασταν δικοί Μου και ήσασταν ο Σπόρος Μου. Θα είμαι τότε ανάμεσά σας και θα βασιλεύω πάνω σας με μιαν αγάπη αιώνια. Θα είμαι ο Θεός σας κι εσείς οι δικοί Μου. Πολυαγαπημένη ψυχή, να Μου φέρεσαι σαν σε Βασιλιά, να Με στέψε Mε με την αγάπη σου. Εμείς, έλα.

  ΙΧΘΥΣ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: