Οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι” σβήνουν και τον Ελληνισμό της Αιγύπτου! Βανδαλισμοί άνευ προηγουμένου σε Ελληνιστικές αρχαιότητες.

 εσωτερικόOI ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

To μουσείο Mallawi της πόλης Μίνυα στην Άνω Αίγυπτο, λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από Πέμπτη προς Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013. Μετά τους βανδαλισμούς των παλαιοχριστικών ναών και των άλλων νεότερων χριστιανικών μνημείων της πόλης , ήρθε η σειρά του αφανισμού των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.Απειλούν να πυρπολήσουν ακόμα και μνημεία της ελληνιστικής περιόδου στον Οξύρρυγχο.

Σπασμένες προθήκες άνευ εκθεμάτων και σπασμένα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν το μέγεθος της  πολιτιστικής καταστροφής. Ο πλήρης κατάλογος των κλεμμένων ή βανδαλισμένων αρχαιολογικών θησαυρών δεν έχει ακόμα συνταχθεί. Σε μια πρώτη εκτίμηση οι υπεύθυνοι του μουσείου  τα υπολογίζουν σε τουλάχιστον χίλια , κάποια ανεκτίμητης αξίας. Πολλοί αιγύπτιοι βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς θεωρούν αυτήν την πράξη σαφή επίθεση κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Αρχαιοτήτων κ. Mohamed Ibrahim, οι υποστηρικτές του Μόρσι είναι υπεύθυνοι για αυτήν την εγκληματική καταστροφή.

κεφαλή από τον ελληνιστικό Οξύρρυγχο
κεφαλή από τον ελληνιστικό Οξύρρυγχο

Ενώ αρχικά είχαν ανακοινώσει καθιστική διαμαρτυρία στον κήπο του μουσείου, τελικά κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας,παραβίασαν πόρτες και παράθυρα και εισήλθαν παράνομα στον εσωτερικό χώρο. Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων έχει διατάξει τη σύσταση ειδικής επιτροπής για την καταγραφή των ζημιών προκειμένου να διαβιβασθεί στον εισαγγελέα που έχει     χρεωθεί την υπόθεση. Επίσης ο ίδιος κατάλογος με τα κλεμμένα αντικείμενα θα αποσταλεί σε όλες τις συνοριακές πύλες εξόδου της χώρας αλλά και σε λιμάνια και αεροδρόμια. Η πρωτοβουλία πολιτών “Stop the Heritage Drain”, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον κατάλογο του μουσείου που όμως  δεν περιέχει όλα τα εκθέματα.

Επίσης κ. Mohamed Ibrahim ζήτησε από την κυβέρνηση την απόσπαση αστυνομικών και στρατιωτικών για τη φύλαξη όλων των αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από τηλεφώνημα που έλαβε από ανώνυμο ο οποίος τον απειλούσε ότι θα πυρπολήσουν τις στοές της Al-Bahnasa δηλαδή στην αρχαία ελληνιστική Οξύρρυγχο που ο Αλέξανδρος θέσπισε ως πρωτεύουσα της ευρύτερης περιοχής και έγινε κέντρο της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Κατά τις ανασκαφές ήρθαν στο φως πάπυροι με κείμενα του Ομήρου,του Αριστοτέλη,Σοφοκλή,Ευριπίδη που καταλογοποιήθηκαν ως Η Ελληνική της Οξυρρύγχου . Επίσης στην πόλη υπάρχουν ερείπια ναών της Δήμητρας, του Απόλλωνα, του Διονύσου και του Ερμή.

Τέτοιες  ενέργειες εκτιμάται ότι δεν έχουν μόνο οικονομικά κίνητρα. Είναι γνωστές στην αιγυπτιακή κοινωνία  οι απαξιωτικές δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών των « Αδελφών Μουσουλμάνων » περί της πολιτιστικής κληρονομιάς των Αιγυπτίων, καθ’όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μόρσι.

πάπυρος Οξυρρύγχου
πάπυρος Οξυρρύγχου

Η ρητορική τους βασίζεται στη θέση ότι όλα αυτά τα απομεινάρια του παρελθόντος δεν θα έπρεπε να προστατεύονται και να έχουν θέση στις καρδιές των Αιγυπτίων καθώς δεν είναι παρά βλάσφημες εικόνες/ομοιώματα που πρέπει να καταστραφούν. Δυστυχώς η επίθεση στο αρχαιολογικό μουσείο Mallawi δεν μπορεί να εκληφθεί παρά ως υλοποίηση αυτής της μηδενιστικής,  για την αιγυπτιακή πολιτιστική κληρονομιά, ιδεολογίας.Το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καίρου είχε επίσης βανδαλισθεί και λεηλατηθεί ήδη από τις πρώτες μέρες της 1ης επανάστασης στις 25 Ιουανουρίου του 2012 ενώ και παράνομες ανασκαφές έγιναν σε όλη τη χώρα.

           Σήμερα, ο βανδαλισμός του Μουσείου του Μαλαουί εγγράφεται στο πλαίσιο μιας σειράς παράνομων επιθέσεων κατά της ιστορίας και του πολιτισμού της Αιγύπτου,όπως εκτιμούν οι διάφορες οργανώσεις υπεράσπισης και διατήρησης της πολιτιστικής ταυτότητας της Αιγύπτου. Το ίδιο το μουσείο έχει γίνει το σύμβολο ενός αγώνα για τη διατήρηση της αιγυπτιακής ταυτότητας και ιστορίας.

το εσωτερικό μετά το βανδαλισμό
το εσωτερικό μετά το βανδαλισμό

Η διατήρηση των αρχαιολογικών θησαυρών και της ιστορικής μνήμης είναι άμεση προτεραιότητα σε αυτές τις περιόδους κρίσης που διέρχεται η χώρα, όπως τονίζουν τα αιγυπτιακά μέσα. Έχουν την αξία ενός δυναμικού συμβολισμού που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική και ιστορική ενότητα του αιγυπτιακού έθνους .

malawi

Πηγές:EgyptianStreets.com και Ahram online

63 thoughts on “Οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι” σβήνουν και τον Ελληνισμό της Αιγύπτου! Βανδαλισμοί άνευ προηγουμένου σε Ελληνιστικές αρχαιότητες.”

  1. EΧΜΜΜ….ΚΑΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΕΛ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ,ΟΤΙ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΠΑΡΕΑ USRAHELL ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΟΡΣΙ….
   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΑΚΟΣ.
   ΧΕΧΕΧΕΧΟΧΟΧΟ

   Like

  2. Τα ορφανά της Κλίντον δεν είναι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά και στην Ελλάδα και σε δουλεύουν μπροστά στα μάτια σου μέσω των ιστοσελίδων τους.

   Like

 1. ΠΡΙΝ μερικα χρονια τα αλλα κτηνη στο αφγανισταν κατεστρεψαν με ρουκετες αναλογης αξιας πολιτιστικα μνημεια.Και καλα στην πατριδα τους αλλα οχι και στην ελλαδα ,αν τωρα δεν ξυπνησουμε ,αργοτερα θα ειναι παρα πολυ αργα το κακο ερχεται.

  Like

 2. Μη ξεχναμε τα αλλα κτηνη τι εκαναν και στο Ιρακ οπου κατεκλεψαν και βανδαλισαν τα μουσεια με τα εκθεματα απο την εποχη των Σουμεριων και Βαβυλωνιων της Μεσοποταμιας

  Like

  1. Μονο για αυτες τις πραξεις τους και ασχετως ολων των δηθεν αλλων αιτιων αυτοι που κατεστρεψαν και λεηλατησαν τα μουσεια Ιρακ,Αφγανισταν,Αιγυπτου κλπ θα πρεπει να χαρακτηριστουν “ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ” και να τυχουν αναλογης μεταχειρησης απο την διεθνη κοινοτητα που τους ανεχεται να βγαζουν την μαυριλα της ψυχης τους παιζοντας τους επαναστατες και δηθεν αντιφρονουντες.

   Like

   1. Σοκ και δέος: Μετά την ΕΡΤ σηκώνουν στα μουλωχτά και τα αρχαία του ΜΕΤΡΟ
    h@@p://www.parallaximag.gr/parallax-view/sok-kai-deos-meta-tin-ert-sikonoyn-sta-moylohta-kai-ta-arhaia-toy-metro

    Like

   2. Kαι με τις καταστροφές και εκθεμελίωσεις αρχαίων ναών και ολόκληρων αρχαίων πόλεων από θρησκόληπτους τύπου Βούλγαρη και stergdoc κατά τα πρωτοχριστιανικά χρόνια τι θα γίνει;Πως θα πρέπει να ονομάσει η ιστορία όλους αυτούς;

    Like

   3. Να και κατι καλο απο τον Μπουταρη
    “…Στο μεταξύ τη Δευτέρα καταθέτει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της απόφασης του υπουργείου για μεταφορά των αρχαιοτήτων. Αν η απόφαση του συμβουλίου ήταν θετική τότε η ιστορία θα είχε πάρει άλλη τροπή…”

    Like

   4. Ιεροφαντη να εισαι καλα με διασκεδασες με το “θρησκοληπτοι” ( θρησκόληπτους τύπου Βούλγαρη και stergdoc).Πλακα θα κανεις η τριβεις το θερμομετρο για να περασεις καλα.Προσεξε μη το σπασεις και ειναι με ..υδραργυρο.

    Like

   5. “Kαι με τις καταστροφές και εκθεμελίωσεις αρχαίων ναών και ολόκληρων αρχαίων πόλεων από θρησκόληπτους τύπου Βούλγαρη και stergdoc” Ομολογώ ότι δεν ήξερα υπάρχουν και ιεροφάντες οι οποίοι είναι και παλιάτσοι ταυτοχρόνα…Σε ποοιον θεό πιστεύουν άραγε; αν έχουν τον Θεό τους φυσικά…

    Like

   6. Χρηστο εισαι ‘συνεργατης’ του “Μετωπο οχι” του κ.Σιδηρουντιου οπως σε αναφερει ο ιδιος στο ιστολογιο του?

    Like

   7. @stergdoc μου αρέσει να είμαι ειλικρίνης η απάντηση στο ερώτημα σου είναι καταφαατική δηλαδή όντως συνεργάζομαι φυσικά αυτο ΔΕΝ σημαίνει ότι σημεριζόμαι με τις ιδέες του…και στην τελική δεν είμαι μόνος μου ρκει πέρα….

    Like

  2. Ξαναγράφουν την Ιστορία Στέργιε ή τουλάχιστον αυτό επιχειρούν καθώς μετά από 100 χρόνια και εφ όσον έχουν εξαφανισθεί στοιχεία παιλαιότερων πολιτισμών το έργο της χάλκευσης θα είναι πανεύκολο.
   Η Ιστορία, οι Ρίζες των Λαών, εκεί είναι ο στόχος.

   Like

   1. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια
    Την ΕΡΤ γιατί την έκλεισαν ;
    Μα για το ΑΡΧΕΙΟ φυσικά
    ΜΟΝΟ που η ΙΣΤΟΡΙΑ έχει ένα προσόν
    Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει

    Like

   2. Γιάννη Μ.

    σβήνουν την ιστορία των λαών γιατί αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν ιστορία

    Like

   3. “σβήνουν την ιστορία των λαών γιατί αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν ιστορία”.Δεν ειναι ακριβως ετσι.Θεωρω οτι η Ιστορια του καθε λαου ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ.Κοινη η μοιρα των ανθρωπων εστω και μεσα απο υπερβολες ολων των ειδων.
    Γιάννης Μ.Αυτο δεν μπορει να γινει ουτε με τον βουρδουλα ουτε με την πεινα διοτι ειναι η ιστορια καλα χαραγμενη μεσα στο ανθρωπινο ασυνειδο που αποτελειται απο υφανση ολων των φυλετικων ασυνειδων ΟΛΩΝ των λαων.Δεν σβυνει αυτο εκτος και αν…η τεχνολογια βλεπεις της αλλαγης συνειδησεων στο μελλον.

    Like

   4. Έχεις μπερδέψει την ιστορία του κάθε λαού
    με την ιστορία του ανθρωπίνου γένους
    Αυτιστική ολότητα.
    Αυτιστική ισότητα
    Αυτιστική αδελφότητα

    Like

   5. @stergdoc σε τελική ανάλυση κάνεις λαός ειδικά στην περιόχη μας “δεν είναι νησί” οπώς θα έλεγε και ένας ποιητής αρα η συγγραφή της Ιστοριάς ενός λαού απαιτεί αναφορά και κατά συνέπεια σχετικές γνώσεις σε ότι αφορά Ιστορία των γειτόνων του…Θα έργαφε π.χ. κανείς την Ιστορία των Μηδικών χωρίς να κάνει αναφορά στην πολίτική και στην φύση της Περσικής Αυτοκρατόριας (και φυσικά χωρις να έχει αναγνώσει ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ όπως ο Ηρόδοτος ) δεν το νομίζω….

    Like

   6. Χρηστο πιστευω οτι η αποκλειστικοτητα και ιδιοποιηση απο καθε λαο της πορειας αυτου μεσα απο την πορεια γειτονικων λαων με εριδες ,πολεμους και φιλιες ειναι το χαρακτηριστικο υπολειματικο του “ζωτικου χωρου” που ειναι ενα απλα βιολογικο φαινομενο εχων σχεση με επιβιωση και ειναι θεμητο αλλα οχι το ΠΟΙΟΤΙΚΟ .

    Like

  3. ΑΝ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΕΛ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ.
   ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η EUSSR ΚΑΙ H ΑΓΓΛΙΑ.
   Α ΚΑΙ Ο ΘΕΡΜΙΤΗΣ.

   Like

 3. “Οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι” σβήνουν και τον Ελληνισμό της Αιγύπτου”

  Τον σβησμένο; Αυτόν που οι προπάτορες του σισι,εξεδιωξαν και κατέστρεψαν εντελώς,επι εθνάρχη βεβαίως βεβαίως και αυτός….

  Like

  1. Διωγμός,με σύνθημα βεβαίως,η Αίγυπτος,ανήκει στους Αιγυπτίους κι αναρωτιέμαι…Τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζει…..

   Like

   1. Αυτον που σου πηρε την παρθενια,βεβαιως και δεν ξεχνιεται τετοια εμπειρια,κοιτα να το καταπιεις το στραγαλι,τι στο καλο,περασαν απο τοτε χρονια και χρονια,η φραγη θα σημειωθηκε,καπου,μεταξυ λαιμου και κερατων,θα σου πω αλλη φορα τα ευχαριστα νεα.

    Like

   2. μιχαλακ,δε μας νοιάζει τι βαζεις στο κώλο και στόμα σου,καθώς επίσης και οι λεπτομέρειες.

    Like

 4. οι αδελφοί Μωαμεθανοί σίγουρα δεν έχουν διαβάσει το Κοράνι

  γιατί αν το είχαν διαβάσει θα γνώριζαν τι είπε ο προφήτης τους για τους Έλληνες

  όταν βρέθηκε σε δύσκολη στιγμή ο προφήτης τους τον έσωσε ένας Έλληνας έμπορος και είπε

  ποτέ μην αγγίξετε και μην κάνετε κακό στους Έλληνες

  μου θυμίζουν τους Έλληνες βουλευτές Χρυσοχοϊδη κλπ που χωρίς να διαβάσουν το μνημόνιο το υπέγραψαν

  Like

  1. εδω δε ξέρουν οι ξεφτιλέλληνες,την ιστορία τους και τη θρησκεία τους,θα τη ξερουν οι αγράμματοι κι απαίδευτοι άραβες;

   Like

   1. Θα τους τη διδαξεις εσυ,κρατησου μονο μακρυα,ετσι ξανθομαλλικο,που εισαι,πεταχτουλικο και αυθαδικο,κινδυνευεις,οχι πως δεν σε ξετιναξαν τα μπουρια μεχρι τωρα,απλως,ακομη βλεπω νωπες τις ραφες της ποδιτσας και ανησυχω,θα λαβεις και τα αναλογα ανταλλαγματα Δικεροπικουλι,ποιος τη χαρη σου,στειλε βιογραφικο στους στρατιωτικους.

    Like

   2. Ρίκος
    οι Αιγύπτιοι είναι 90 εκ
    τα 15 εκ έχουν διδακτορικά

    ναι οι ισλαμοφασίστες είναι αγράμματοι
    άλλωστε φαίνεται στο πρόσωπό τους

    Like

  2. Ναι ναι! Απειλούσαν τον μουχαμέτη κάτι νεφελίμ, αυτός -πάνω στην αγωνία του- λήστεψε ότι καραβάνι περνούσε σε ακτίνα 500 μιλίων (γιατί πεινούσε ω αλλάx), μετά έσφαξε όλους τους κακούς εμπόρους στη περιοχή, γιατί τούκαναν αθέμιτο ανταγωνισμό και τέλος βιάσε 72 εννιάχρονα, για να ξεπεράσει το φόβο του! Τελικά κυνηγημένος από τον σατανά αυτοπροσώπως, βρέθηκε μπροστά σ΄ένα πρόγονο του λιακό, ο οποίος επικαλέστηκε τους τζελ (απογόνους των ελ), οι οποίοι σώσανε τον μουχαμέτη κι΄αυτός (καίτοι αγράμματος), υπαγόρευσε μια επιστολή σε άπταιστα αραβικά (όπου έλεγε ότι οι μουσουλμάνοι δεν θα πειράζουν τους Έλληνες, εκτός κι΄αν οι μουσουλμάνοι είναι οθωμανοί, απ΄το μισίρι, αλβανοί ή/και άλλης εθνικότητος) και η οποία επιστολή είναι καταχωνιασμένη στο Σινά, ή στη Κωνσταντινούπολη, ή στο Α του Κενταύρου. Βέβαια, για ευνόητους λόγους η original επιστολή δεν εκτίθεται, αλλά εκτίθεται ένα αντίγραφο του 13 αιώνα με την παλάμη του profitη (sic)…
   αλλαουάκμπαρ και ζήτω το ευσπλαχνικό και φιλάνθρωπο ισλάμ…

   Like

   1. υπάρχει στο ηλεκτρονικό αρχείο του πανεπιστημίου κρητης.
    Ειναι η συναλλαγή,μεταξύ έξυπνων ανθρώπων,πασπαλισμένη,με θρησκευτικές και υπερφυσικές παπαριές

    Like

 5. Αυτό ακριβώς! προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία κατά το δοκούν! Το χτύπημα δεν γίνεται στις ρίζες των λαών γενικά, αλλά στις ρίζες του ελληνισμού.

  Like

 6. ΓΙΑΝΝΗ Μ 7,02
  ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!! ΣΑΝ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!!!!!
  +++++++++++++++++++++++++++++++++

  Like

 7. Και ο τιποτένιος ο ρεζίλης ο Πούτιν ο και καλά ο προστάτης των Ορθοδόξων παίζει το πουλί του, ασχολείται με τους γκέη. Η Ρωσία τελικά, πάντα τον ίδιο ρόλο είχε, όπως επί Κεμάλ βοηθούσε τους κεμαλιστές να ξεριζώσουν εκατομμύρια χριστιανών από Πόντο και Μικρά Ασία και τώρα τα ίδια κάνει.

  Like

  1. Εσυ Δικερουλη,που παιζεις τα πουλια των αλλων,αλλαξε ταχυτητα και λιγο,στη δευτερη στροφη αγκομαχας,πιες το χαπακι για να εφοδιαστεις με περισσοτερες αντοχες,ξεφτιλοβλαχε της ανωτερης γυφτιας.

   Like

 8. τι γινεται η ρωσικη σαλατ…πρεσβεια δεν εχει καποιο χρησμο να μας πει; η το πηρε αποφαση και θα μας στειλει διαβολικο χρησμο.

  Like

  1. Δε χρειαζεται να γελοιοπειται οπως, η τροφοδοτρα σου,Αμερικανικη πρεσβεια,οι Ρωσσοι στεκονται ορθιοι,οχι σαν μερικα-μερικα ρεμαλια που,πετυχαινουν διανα στα ψευδωνυμα,τα διαλεγουν κατα την προσωπικοτητα τους Δικερουλη.

   Like

   1. Χαιρετισματα στον Ρωσο πρεσβευτη τ αφεντικο σου. Συγκαταλαγεσαι στο Ξανθο γενος;

    Like

   2. Μονο εσυ εχεις αυτη την χαρη,εμεις ειμαστε μελαμψοι,γυφτογεννια,οπως ισχυριζεσαι,θα σε εφερε συστημενο κανα πουλι της Καραιβικης,μην ανησυχεις,πλησιασες παλι στην Αμερικη ατιμουλη,ξαστοχησες λιγακι,ξεχειλιζει απο τις τσεπες της ποδιας η ευγενεια σου,συγκαταλεγομαι στους απλους ανθρωπους.

    Like

   3. Οχι ρεμάλι,στις ξανθές πουτάνες ανήκει,ανευ πελατείας.
    ξέρεις αυτές τις Συγγρού.

    Like

 9. Οι βάνδαλοι,σήμερα, δεν έχουν ούτε εθνικότητα ούτε ούτε θρησκεία! Είναι απλά “πολιτισμένοι”βάρβαροι!…Οι ζημιές και οι κλοπές που έκαναν οι Αμερικάνοι στο Μουσείο της Βαγδάτης(και όχι μόνο)είναι εφάμιλλες με των εκ”πίστεως”πλιατσικολόγων αδελφών Μουσουλμάνων!…ΟΗΕ ΔΕΝ ΚΟΙΤΆΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ,λέω εγώ!

  Like

   1. …Και ΄΄οχι μόνο ΆΣΤΙ μου!-Βασικός τους στόχος είναι ο “γκρίζος”άνθρωπος!

    Like

 10. Με λίγα λόγια….
  …στόχος είσαι εσυ Έλληνα….
  ….στα παπάρια τους τι πιστεύεις σαν κομματόσκυλο…………
  Για δεύτερη φορα….
  …πρώτα με τις ευλογίες της ΕΣΣΔ και τώρα με το Ισλάμ και τους σιωνιστές…..
  ….ο στόχος είσαι εσυ…….
  Εάν το κατάλαβες……
  …ξεκινάς.

  Like

  1. ,Διονύσιε!-ΠΆΝΤΑ ο στόχος τους ήταν οι ‘Ελληνες(τω πνεύματι).Ο Ασιατικός Δεσποτισμός όταν κατάλαβε ότι με την άμεση βία, δεν θα μπορούσε ποτέ να νικήσει τον ελληνισμό,φρόντισε να της φορέσει “προβιά”,γιά να την πετάξει όταν οι σκοποί του θα είχαν πλέον επιτευχθεί!-ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ πλασάροντας θρησκείες “αγάπης” και πολιτεύματα “πανανθρώπινα”.

   Like

   1. >>>Η ΠΊΣΤΙΣ,,, ΑΓΑΠΗΤΈ ΜΑΣ ΑΚΈΛΑΕ,
    ΗΜΏΝΝΝ ΤΏΝΝΝ ΧΡΙΣΤΙΑΑΑΝΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΌΞΩΝΝΝ,
    ΔΙ’ ΑΥΤΌΝ ΚΑΊ ΜΑΣ ΣΦΆΖΟΥΝΕ ΕΝΤΑΤΙΚΌΤΑΤΑ & ΑΝΕΛΈΗΤΑΑΑ,,,
    ΑΦΟΡΆ “ΟΎ ΤΗΝ ΕΔΏ ΠΟΛΙΤΕΊΑΝ”……….
    ΔΙ’ ΗΜΆΣ,ΤΟΥΣ ΕΛΤΑΛ {ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΛΙΜΠΆΆΆΝΝΝ},,, ,,, ,,, ,, ,,,
    Ο “ΘΆΝΑΤΟΣ”,,, ,,, ,,,
    ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΤΉΝ ΑΛΗΘΙΝΉΝ ΓΈΝΝΗΣΙΝ,
    ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΉΝ ΖΩΉΝ,
    ΤΉΝ ΑΙΩΝΙΩΣ,ΑΑΑΠΕΙΡΟΝΝΝ,& ΑΤΕΛΕ’ΥΤΗΤΟΝΝΝ.->>>>>>>>>

    Like

 11. Οι “Έλγιν” δεν έπαψαν να υπάρχουν και να αρπάζουν τους Ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς όπου και αν φυλάσονται. Πίσω από την λεηλασία των μουσείων κρύβονται είτε ιδιώτες συλλέκτες, είτε μουσεία, που πληρώνουν ειδικές μονάδες να τα λεηλατούν όταν γίνεται αναμπουμπούλα, όπως στο Αφγαγιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη, την Συρία, την Αίγυπτο και όπου αλλού στο άμμεσο μέλλον……αναμένομεν …την ανάπτυξη !!!!!!

  Like

 12. Είδες το αδελφάτο;
  Οι αδελφοί απατεώνες εκτός από αδελφοί δολοφόνοι είναι και αδλεφοί κάφροι.
  Τζαμί ρε αλλαχουσκατάρ δεν θα δείτε ποτέ στην Αθήνα.
  @@ ! Και στην Αίγπυτο να σας σφάξουν σαν τα αρνιά.

  Like

  1. ο Καμίνης, Μπουτάρης και σαμαρ ass όταν φτιάξουν το τζαμί να βάλουν και τα κανόνια στον μιναρέ, να μην κουραστούν να τα ανεβάζουν μόνοι τους

   Like

  2. >>>ΈΡχΧΧΕΤΑΙ Η ΏΏΏΡΑ ΤΩΝΝΝ, ΑΓΑΠΗΜΜΈΝΗ ΜΑΣΣ ΣΟφΦφΊΑ. ~~~>>>>>>>>>

   Like

 13. Οσες περπατουν με ξεσκισμενες τις ποδιες,φαινεται τι αρπαζουν καθε μερα,ελα ομως που υπαρχουν και αντρες με παντελονια,εξωτικο ειδος στους συναναστρεφομενους με καθε ανωμαλιαρη της Συγγρου,σε δικαιολογω,συνηθισες με τα ερμαφροδιτα φιλαρακια σου και
  ξεμαθες στη διακριση αντρικου-γυναικειου οργανου,προσεχε,η παρατεταμενη χρηση του πισινου για αλλον,απο τον προβλεπομενο,σκοπο,μπορει να σε στειλει στο χειρουργειο για εγχειριση αλλαγης φυλου,ηδη κλωθογυρναει η σκεψη,φαντασου,να ψαχνουμε κερατα και να αντικρυζουμε σκιαχτρο,να μην ξερουμε το καινουργιο ονομα σου,αν και τα ψευδωνυμα,καθ’ αυτα,προιδεαζουν τα επακολουθα,εμπρος,φερσου θαρραλεα,ομολογησε το νεο,φιλοδοξο,σχεδιο σου,θα λαβεις αμετρητα χειροκροτηματα.

  Like

 14. Αυτή η ρημάδα η UNESCO που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι προστατεύει αυτά, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΟΕΟ;

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s