olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

7 Αυγούστου 1944. Το Μπλόκο του Βύρωνα από 2 Γερμανικούς λόχους και προδότες.

Posted by olympiada on August 11, 2013

Στις 7 Αυγούστου 1944 δυο γερμανικοί λόχοι κσι 800 γερμανοτσολιάδες των Ταγμάτων Ασφαλείας, βαριά οπλισμένοι με πολυβόλα, όλμους και μπαζούκας, έστησαν μπλόκο στον συνοικισμό του Βύρωνα.

Μετά από τετράωρη μάχη που έδωσαν με  ελαφρές δυνάμεις του ΕΛΑΣ που αναπτύχθηκαν εκεί, κατάφεραν τελικά να ολοκληρώσουν το μπλοκό του συνοικισμού. Γερμανοί και Ταγματασφαλήτες μετρούσαν αρκετούς τραυματίες και ένα Γερμανο αξιωματικό νεκρό, ενώ οι ΕΛΑΣίτες, πολλούς τραυματίες και δυο νεκρούς.

 Τελικά στην πλατεία του Βύρωνα αφού συγκέντρωσαν 1.000 άνδρες, που τους έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου, Έλληνες συνεργάτες τους, φορώντας μάσκες υπέδειξαν 10 μέλη της ΕΑΜικής Αντίστασης, όπου και εκτελέστηκαν αφου βασανίστηκαν.

Μαζί τους εκτελέστηκε και ο εικοσάχρονος ΕΠΟΝίτης Παναγιώτης Κασιμάτης, ο οποίος στην προσπάθεια του να σώσει τους προγραμμένους, βγήκε μπροστά και φώναξε ότι αυτός σκότωσε τον Γερμανό αξιωματικό.

Τα ονόματα των εκτελεσθέντων:

 Μυλωνάς Λευτέρης – ετών 22

 Μαλαμούτης Γιώργος – ετών 22

 Μουρίκης Κώστας – ετών 19

 Κεσέρογλου Ιορδάνης – ετών 17

 Χατζηιωάνου Ιπποκράτης – ετών 23

 Μερκουριάδης Ιάκωβος – ετών 18

 Κλειδάς Γιώργος – ετών 35

 Κασιμάτης Παναγιώτης – ετών 20

 Καλίτας Βαγγέλης – ετών 25

 Διαμαντόπουλος Γιώργος – ετών 25

 Καπιτσικάς Μανώλης – ετών 18

Παραθέτουμε 2 κείμενα, μια μαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Κ.Γ. από τον ΟΠΛΑ Βύρωνα, μέσα από το βιβλίο του Ιάσονα Χανδρινού “Το τιμωρό χέρι του λαού. Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη πρωτεύουσα 1942-1944″

Την μαρτυρία του Κ.Γ. επιβεβαιώνει και η σωζόμενη αναφορά του ΙΘ’ Αστυνομικού Τμηματος Βύρωνα

Επίσης ένα άρθρο της δημοσιογράφου-ιστορικού Κατερίνας Μπαλκούρα, για το Μπλόκο του Βύρωνα.

Είναι λυπηρό ότι η Ελληνική Αριστερά, όλων των αποχρώσεων, ενώ χρησιμοποιεί συνεχώς τα

συνθήματα της ΕΑΜικής Αντίστασης, δεν βρήκε τον χρόνο και την διάθεση να ασχοληθεί με την

επετείο του Μπλόκου του Βύρωνα, όπως έγινε δυστυχώς πριν λίγες εβδομάδες και

στην επέτειο της 22ας Ιουλίου 1943, καθώς και στην επέτειο του Μπλόκου της Καλογρέζας,

τον Μάρτιο.

 

Το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου, το Φρουραρχείο του Βύρωνα, με επικεφαλής τον “αριστερόχειρα” λοχαγό και πρώην μέλος της ΟΠΛΑ Μανόλη Τζουλιαδάκη, είχε εμπλακεί σε μία αψιμαχία ρουτίνας με γερμανους και ταγματασφαλίτες κατά μήκος της λεωφόρου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Διατηρώντας μια απόσταση 300 μέτρων από τους αντιπάλους, δύο μαχητές, ο Αριστοτέλης Τσιφλάκος (γνωστότερος ο “Βάγγος Καμπούρης”) κι ο νεαρός Κ.Γ., υπεράσπιζαν το αριστερό μέρος του δρόμου υποχωρώντας σταδιακά προς το αλσύλλιο της Αγ.Τριάδας. Αφού περασαν μέσα απ΄την κλειστή αγορά του Βύρωνα, στο ύψος του Αγ.Λαζάρου και εξήλθαν στην οδό Μεσολογγίου, πρόσεξαν ένα γερμανικό τζιπ που τους καταδίωκε.

 “Ο Βάγγος τράβηξε κανα δυο ριπες και άλλλαξε δεσμίδα κι εγώ τον κάλυπτα με το Μαουζερ. Καλυπτόμασταν και βλέπαμε προς την κατηφόρα και ήρθε ένα τζιπ γερμανικό από αυτά τα χαμηλά. Κι ήταν ένας αξιωματικός γερμανός, μάλλον λοχαγος, και τσολιάδες.

Εμείς καλυφθήκαμε στο στενό μέρος που τελείωνε το αλσύλλιο της Μεσολογγίου που κάνει ένα δίχαλο περίπου και βλέπαμε. Απόσταση 500 μέτρα περίπου. Μπορεί και 300. Πλατεία Αγ.Λαζάρου μέχρι πάνω. Κατεβαίνει ο γερμανός και την ώρα που το λέω του Βάγγου, έριξε ριπή και τον τραυμάτισε”.

Σε αντίποινα, εντεκα νεαροί, μεταξύ των οποιων κι ο γραμματέας της     ΕΠΟΝ Βυρωνα, Παναγιώτης Κασιμάτης, εκτελέστηκαν από τους γερμανούς επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη γωνία του παιδικού σταθμού “Μοργκεντάου” και άλλοι 600 πήραν το δρόμο για τα γερμανικά στρατόπεδα. Ο Βύρωνας άδειασε και από στελέχη, αφού κάπου 70 μαχητές από το ΙΙ Τάγμα κι οι ομάδα της ΟΠΛΑ κατέφυγαν προσωρινά στο Κατσιπόδι και το Δουργούτι.

Μαγνητοφωνημένη συνέντευξη Κ.Γ. (ΟΠΛΑ Βύρωνα). Τη μαρτυρία επιβεβαιώνει η σωζόμενη αναφορά του ΙΘ’ Αστυνομικού Τμηματος Βύρωνα

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Εντεκα παλικάρια εκτελέστηκαν από Γερμανούς και Ελληνες συνεργάτες τους τον Αύγουστο του 1944. Η αυτοθυσία του 20χρονου Π. Κασιμάτη για να γλιτώσει τους άλλους, δείχνει το μεγαλείο της Αντίστασης

Της Κατερίνας Μπαλκούρα

Παράλληλα με τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και τα αντίποινα των Γερμανών σε όλη την Ελλάδα αναπτυσσόταν η τρομοκρατία στις πόλεις. Tα λεγόμενα μπλόκα γίνονταν κυρίως σε συνοικίες-προπύργια της ΕΑΜικής αντίστασης με βαθιές ιδεολογικές ρίζες που αποτελούσαν τους βασικούς στόχους των αντιΕΑΜικών δυνάμεων.

Στόχος ήταν η εξόντωση των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και η σύλληψη ομήρων για τα γερμανικά στρατόπεδα εργασίας. Ο ρόλος του «κουκουλοφόρου» στα μπλόκα ή του ένοπλου τμήματος δεν εξαντλούνταν μόνο στην κατάδοση αλλά ήταν και επιχειρησιακός. Σ’ αυτή την περίπτωση οι συλλήψεις και οι εκτελέσεις μπορούσαν να στηρίζονται σε προηγούμενες πληροφορίες, προσωπικές διαφορές, συμφέροντα ακόμα και σε τυχαία γεγονότα.

Μόνιμος συναγερμός

Τον εφιαλτικό Αύγουστο του 1944 η τακτική των μπλόκων συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη σκληρότητα με την εμπλοκή ισχυρότερων δυνάμεων απ” την πλευρά των Γερμανών. Μονάδες της Βέρμαχτ και τμήματα των Waffen SS ή της Αστυνομίας πρωταγωνιστούσαν σε μπλόκα και μάχες στις συνοικίες της Αθήνας. Πληροφορίες για τα μπλόκα που ετοίμαζαν οι Γερμανοί και οι Ελληνες συνεργάτες τους (ταγματασφαλίτες, Μπουραντάδες, Παπαγιώργηδες) έφταναν από ανθρώπους του ΕΛΑΣ που βρίσκονταν σε θέσεις-κλειδιά (ακόμα και σε αστυνομικά τμήματα).

Οι ΕΛΑΣίτες των Ανατολικών Συνοικιών βρίσκονταν σε μόνιμο συναγερμό, συνήθως στα νταμάρια του Κοπανά, του Καρέα, σε γκρεμισμένα σπίτια ακόμα και σε χαντάκια αγκαλιά με τα αυτόματα και τις χειροβομβίδες, αιφνιδιάζοντας τους Γερμανούς και τους Ελληνες συνεργάτες τους. Κάτι τέτοιο έγινε και το μεσημέρι της 7ης Αυγούστου 1944. Το τμήμα Ασφαλείας Μακρυγιάννη είχε ζητήσει τη γερμανική συνδρομή προκειμένου να εγκατασταθούν δυνάμεις του στην περιοχή του Βύρωνα.

Ετσι οι Γερμανοί, πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους πιστούς τους συνεργάτες, ξεκίνησαν με προορισμό την περιοχή. Την ίδια στιγμή το Φρουραρχείο του Βύρωνα έχοντας επικεφαλής τον λοχαγό και πρώην μέλος της ΟΠΛΑ Μανόλη Τζουλιαδάκη είχε εμπλακεί σε μια συνηθισμένη αψιμαχία με Γερμανούς και ταγματασφαλίτες στον κεντρικό δρόμο που ένωνε τον Βύρωνα με το Παγκράτι.

Λίγο πιο κάτω προς το αλσύλλιο της Αγίας Τριάδας βρίσκονταν δύο άλλα μέλη του Φρουραρχείου, ο Αριστοτέλης Τσιφλάκος ή Βάγγος Καμπούρης μαζί με τον Κ.Γ., που είχαν φτάσει μέχρι την αγορά του Βύρωνα, βγήκαν πίσω απ” το εκκλησάκι της πλατείας του Αγίου Λαζάρου και έφτασαν στο αλσύλλιο της Αγίας Τριάδας. Από εκεί είδαν το ένα γερμανικό τζιπ που τους κατεδίωκε.

Τότε ο Βάγγος έριξε και ο Γερμανός αξιωματικός έπεσε νεκρός. Ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και τις ενισχυμένες με άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας γερμανικές δυνάμεις. Μετά τη λήξη της συμπλοκής απ” το μπαλκόνι του αστυνομικού τμήματος εμφανίστηκε ο Βυρωνιώτης ταγματασφαλίτης Τριαντάφυλλος Κοτζαμάνης και ουρλιάζοντας απ” τον τηλεβόα καλούσε τον κόσμο να παραδώσει ΕΑΜίτες και κομμουνιστές, διαφορετικά θα προέβαινε σε άκριτες εκτελέσεις. Κανείς δεν ανταποκρίθηκε.

Ετσι Γερμανοί και ταγματασφαλίτες μιλώντας για έλεγχο ταυτοτήτων ξεχώρισαν κάποιους και τους χώρισαν σε εξάδες με το μέτωπο προς τη γέφυρα του Βύρωνα. Τότε ο Γερμανός αξιωματικός που επόπτευε την «επιχείρηση» επέλεξε κάποιους νέους μέσα απ” τις εξάδες και τους έστησε στον μαντρότοιχο του παιδικού σταθμού του «Μοργκεντάου» στη Χρ. Σμύρνης. Ζήτησε τότε να παραδοθεί ο δολοφόνος του Γερμανού για να τους αφήσει ελεύθερους.

Χαρακτηριστική όλων αυτών είναι η αναφορά του ΙΘ” Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα: «Την 7/8/1944 και ώραν 17.40 γερμανικά αυτοκίνητα (2) πλήρη στρατιωτών διερχόμενα εκ της αγοράς Βύρωνος εδέχθησαν ριπή πολυβόλου παρ” Εαμίτου και ετραυματίσθησαν εις Γερμανός αξιωματικός και εις στρατιώτης, μετ΄ολίγον κατέφθασε ισχυρά γερμανική δύναμις ήτις διέταξε τη συγκέντρωση απάντων των ανδρών του συνοικισμού εις την πλατείαν Σμύρνης όπου συνεκεντρώθησαν 1.000 άνδρες. Παρέλαβε 10 αδιακρίτως εκ των συγκεντρωθέντων και τους εξετέλεσαν επιτόπου, άλλους δε 600 άνδρας τους μετέφερον εις Χαϊδάρι και εκείθεν τους μετέφερον εις Γερμανίαν».

Η αναφορά της αστυνομίας όμως δεν περιλαμβάνει τον 11ο ήρωα εκείνης της μέρας. Ηταν ο 20χρονος ΕΠΟΝίτης, φοιτητής του Πολυτεχνείου και γραμματέας της ΕΠΟΝ Ζωγράφου, Παναγιώτης Κασσιμάτης, που ενώ βρέθηκε τυχαία στο σημείο του μπλόκου, βλέποντας αποφασισμένο τον Γερμανό αξιωματικό να εκτελέσει τα 10 παλικάρια μπήκε μπροστά και πήρε εκείνος την ευθύνη επάνω του προκειμένου να γλιτώσει τους άλλους 10. «Σταματήστε, φονιάδες. Εγώ σκότωσα τον αξιωματικό σας. Εμένα να σκοτώσετε». Ο Γερμανός αξιωματικός, που είχε δώσει και τον λόγο της στρατιωτικής του τιμής πως αν παρουσιαστεί ο ένοχος θα άφηνε τους μελλοθάνατους ελεύθερους, τον εκτέλεσε απλά πρώτο. Στη συνέχεια ζήτησε απ” τον Ιάκωβο Μερκουριάδη να μιλήσει γιατί θα είχε την τύχη του Κασσιμάτη. Εκείνος απάντησε: «Αφού αυτός δεν φοβήθηκε το πιστόλι γιατί να φοβηθώ εγώ;». Λίγο αργότερα τα 11 παλικάρια ήταν νεκρά.

Μια μαρμάρινη στήλη στο σημείο θυμίζει σε όσους το έζησαν και γνωρίζει σε όσους δεν τους το “μαθε ποτέ κανείς ότι στο σημείο εκείνο στις 7 Αυγούστου του 1944 εκτελέστηκαν οι:

1 Μυλωνάς Λευτέρης – ετών 22, 2 Kαλαμούτης Γιώργος – ετών 22, 3 Μουρίκης Κώστας – ετών 19, 4 Καϊσέρογλου Ιορδάνης – ετών 17, 5 Χατζηιωάνου Ιπποκράτης – ετών 23, 6 Μερκουριάδης Ιάκωβος – ετών 18, 7 Κλειδάς Γιώργος – ετών 35, 8 Κασιμάτης Παναγιώτης – ετών 20, 9 Καλαϊτζής Βαγγέλης – ετών 25, 10 Διαμαντόπουλος Γιώργος – ετών 25, 11 Καπίτσικας Μανώλης – ετών 18.

Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, όλοι άκουγαν τη μάχη που έδινε η ομάδα του Κολλημένου στη Νεράιδα, στο τέρμα της Α. Κοραή που αρχίζει απ” του Μοργκεντάου. Οι ριπές από τα αυτόματα και τις χειροβομβίδες έπεφταν για να σπάσει ο κλοιός των ταγματασφαλιτών και να διαφύγουν. Ομως δεν τα κατάφεραν τελικά γιατί οι γερμανοτσολιάδες ήταν περισσότεροι και είχαν βαρύτερο οπλισμό. Οι 600 συλληφθέντες του μπλόκου κατέληξαν στο Χαϊδάρι κι από κει οι περισσότεροι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας.

Διαφυγή στα βουνά

Σε όλες τις περιπτώσεις των μπλόκων, όσοι προλάβαιναν να διαφύγουν το έκαναν. Τακτική πάντως των ΕΑΜικών οργανώσεων ήταν όταν υπήρχε πληροφορία για επικείμενο μπλόκο να απομακρύνονται οι κάτοικοι. Το ίδιο έγινε και στον Βύρωνα όπου ο ΕΠΟΝίτης Θόδωρος Κυριακίδης καλούσε τους κατοίκους να μην υποκύψουν στις απειλές των Γερμανών αλλά να φύγουν προς τα βουνά. Πράγματι στο μπλόκο του Βύρωνα οι χαράδρες και οι σπηλιές του Υμηττού είχαν γεμίσει κόσμο. Ο Βύρωνας άδειασε και από στελέχη, αφού περίπου 70 μαχητές από το ΙΙ/2 Τάγμα του ΕΛΑΣ και ομάδες της Πολιτοφυλακής κατέφυγαν προσωρινά στο Κατσιπόδι και το Δουργούτι.

Κάποιοι ελάχιστοι έμειναν για να μην αφήσουν τον Βύρωνα στο έλεος των εχθρών. Το επόμενο πρωί τρεις ΟΠΛΑτζήδες των Ανατολικών Συνοικιών, οι Σουλιτζιδάκης, Σωτηράκος και Μπαλμπακάκης, θα παρατηρούσαν τις ύποπτες κινήσεις ενός με πολιτικά. Λίγο αργότερα αυτός θα έπεφτε νεκρός, για να αποκαλυφθεί ότι ήταν άνθρωπος της Ειδικής Ασφάλειας. Ηταν η αρχή που θα οδηγούσε λίγες ώρες αργότερα το ποτάμι του αίματος στο Δουργούτι…

http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/08/7-1944-2-800.html

300 Responses to “7 Αυγούστου 1944. Το Μπλόκο του Βύρωνα από 2 Γερμανικούς λόχους και προδότες.”

 1. ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

  Τό μπλόκο καί οι εκτελέσεις έγιναν σέ αντίποινα εκτέλεσης γερμανού αξ/κού…..

  ..Ο 20χρονος επονίτης Παναγιώτης Κασιμάτης,στή προσπάθειά του νά σώσει τούς προγραμμένους,βγήκε μπροστά καί φώναξε
  ότι αυτός σκότωσε τόν γερμανό αξ/κό…..

  Σήμερα,χωρίς οι Ελληνες νά έχουμε σκοτώσει κανένα γερμανό αξιωματούχο,οι γερμανοί,μέ τή βοήθεια τών προδοτών
  πολιτικών κουκουλοφόρων…εκτελούν ΟΛΟΥΣ τούς Ελληνες…….

  Τότε οι δυνάμεις τού ελάς ήταν ελάχιστες…..σήμερα πόσες δυνάμεις διαθέτει ό ελάς…????

  Οπότε ή αντίσταση στή νέα γερμανική κατοχή,περνά αναπόφευκτα στίς Εθνικιστικές Δυνάμεις…..

  Like

  • ARIS said

   ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ-ΚΚΕ ΣΠΥΡΟ ΦΙΛΟΚΚΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

   Like

 2. του Δημοσίου το κάγκελο said

  Αυτοί οι ταγματασφαλίτες πήραν δωρεάν άδεια ταξί από το ελληνικό κράτος ως αναγνώριση για τις υπηρεσίες τους…

  Like

  • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

   Λανθάνετε,άδειες ταξί καί ποιό πολλές σέ αγοραία-επαρχία, έδωσε ό ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,
   σέ κεντρώους καί αριστερούς,φθάνει αυτοί νά παρακολουθούσαν 2 τουλάχιστον ομιλίες εθνικού περιεχομένου,σέ καφε-
   νεία τού χωριού τους,ο τοπικός αστυνόμος ήταν υποχρεωμένος νά τό γράψει στό φάκελλο τού κεντροαριστερού καί μέ
   βάση αυτό τό χαρτί-νομιμοφάνειας πρός τό καθεστώς,έπαιρνε αυτόχρημα κάποιος άδεια ταξί,μέ 1.500 δραχμές παρά-
   βολο…….Α΄εκείνος ο Συντ/ρχης,χάρισε καί από 100.000 δραχμές,στούς αγρότες,πού είχαν πάρει δάνεια από τήν Α-
   γροτική τράπεζα…ενώ σήμερα ή τράπεζα Πειραιώς,πού τής χαρίστηκε ή ΑΤΕ,πουλά τά κόκκινα δάνεια τών αγροτών,
   άρα καί τήν αγροτική γή,σέ ξένους επενδυτές,….ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ….

   Like

   • του Δημοσίου το κάγκελο said

    Κάνετε λάθος, κύριε προβοκάτορα.
    Οι περισσότερες άδειες ταξί δόθηκαν μετά τον εμφύλιο σε χίτες, ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες. Διότι κάρφωναν τους πάντες.
    Είναι αυτοί που κυκλοφορούσαν με αμερικάνικες λιμουζίνες.
    Μετά από λίγα χρόνια, πούλησαν τις άδειες πανάκριβα.

    Like

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Οι άδειες ταξί,απέκτησαν μεγάλη εμπορική αξία,τίς δεκαετίες 1990-2000,μέχρι τό 2009,πού ενέσκηψε ή
    κρίση χρέους….

    Γράφετε..οι περισσότερες άδειες δόθηκαν μετά τόν εμφύλιο….μετά από λίγα χρόνια ,πούλησαν τίς άδειες
    πανάκριβα…0 εμφύλιος τελείωσε τό 1949…τά επόμενα λίγα χρόνια είναι οι δεκαετίες τού 1950 καί 1960.
    τότε οι άδειες ταξί ήσαν φτηνές….αρα……???????……κάτι ΔΕΝ θυμάσθε καλά……..δέν πειράζει όμως
    θυμόμαστε εμείς …..ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ…

    Like

   • του Δημοσίου το κάγκελο said

    Το 60 η άδεια είχε 50.000 δραχμές και το μεροκάματο βοηθού χτίστη 40 δραχμές. Ήθελες δηλαδή πάνω από 1.000 μεροκάματα για να αγοράσεις την άδεια που οι ταγματασφαλίτες/χωροφύλακες είχαν πάρει δωρεάν.
    Ήταν το “εφάπαξ” που έδωσε το “ελληνικό” κράτος στα τσιράκια των Γερμανών.
    Μετά συνέχισε με την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ… γιατί ήσαν οι ημέτεροι.
    Οι στην απ’ έξω πήραν τ’ @ρχίδια του ελληνικού κράτους και καλούνται τώρα να πληρώσουν όλα τα εφάπαξ που έχουν δώσει στους ημέτερους!

    Like

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Κικλίδωμα τού δημοσίου…έφα….

    Η αδεια ταξί ,τό 60..λίγα χρόνια μετά τό 1949,είχε 50.000 καί τό μεροκάματο τού βοηθού κτίστη είχε 40 δραχμές….ο
    μισθός τού ταγματασφαλίτη χωρ/κα ήταν 3.600 δρχ…τρείς κι εξήντα παίρνετε καί τό κόσμο δέρνετε..επομένως,λογιστικά
    ο χωρ/κας αγόραζε γρηγορότερα,τού βοηθού κτίστη,άδεια ταξί…απλά μαθηματικά….

    Τά μισθά καί εφάπαξ τών ΔΕΚΟ.ολυμπιακή,ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ..κλπ ήσαν πράγματι υψηλά καί χαριστικά,όχι τού παραπάνω φουκαρά καί χωριάτη χωρ/κα,πού πήγε στήν χωρ/κή κυριολεκτικά γιά ένα πιάτο φακή,ενώ οι ψηφοφόροι
    τού πασόκ,στίς ΔΕΚΟ,τρώγανε μέ χρυσά κουτάλια……αυτοί στηρίζουν ακόμη τό κλεπτοκρατικό τόξο…αυτούς πλη-
    ρώνουμε μέ τίς περικοπές συντάξεων στόν ΟΑΕΕ,γι αυτούς ο ΟΑΕΕ,στέλνει τά κατασχετήρια,στούς οφειλέτες του…

    Like

   • ARIS said

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΖΩΡΤΖ ΠΑΠΑΣ

    Like

 3. Akt11 said

  Ξυπνηστε ζωα. 70 χρονια περασαν και σταζετε μισος. Φανατισμενοι. Ο κοσμος καιγεται και το μ…. κτενιζεται. Μας πηραν και τα σωβρακα και σεις ασχολειστε με το 1944! Κοθωνια!!!! Καλα μας κανουν αφου βρισκουν βοδια σαν και σας να τα κατευθυνουν για δικους τους λογους προς το μισος και τον αλληλοσπαραγμο.. Στη δεδομενη στιγμη ειστε ΠΙΟ προδοτες απο αυτους που κατηγορειτε. Ντροπη σας!!

  Like

 4. ER said

  Στις “εθνικες δυναμεις ” με τον αγκυλωτο στο μπρατσο….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

  • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

   Ο αγκυλωτός σταυρός,δεξιόστροφος καί αριστερόστροφος,όπως καί ο μαίανδρος είναι αρχαιοελληνικά σύμβολα…
   Η κλοπή καί ή χρήση άπό βαρβάρους τών συμβόλων αυτών..ΔΕΝ μάς απασχολεί…

   Like

   • Миша said

    Σπύρο , δεν σε απασχολει ο θαυμασμός των ΧΑ στον Χιτλερ και την ιδεολογία του ??
    Εδω βγαινει φωτογραφία ο Παναγιωταρος με το Mein Kampf και το πορτραιτο του Χιτλερ ως φοντο…

    Like

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Μίσα,κατά πώς έλεγε ό μέγας διανοητής,ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ,τό κόκκινο βιβλιαράκι τού οποίου διαθέτω,στήν αγγλική,

    ……ΑΣΠΡΟΣ ΓΑΤΟΣ..ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ…αδιάφορο..αρκεί νά πιάνει τά ποντίκια

    Like

   • Миша said

    Αυτό ειναι υπεκφυγη.δεν είναι απάντηση.
    Τα ΧΑ πήραν τα συμβολα τους απο τους Ναζί και όχι απο τους αρχαίους έλληνες.

    Like

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Μίσα,ποτέ ΔΕΝ υπεκφεύγω…ΠΟΤΕ…..θά στό πώ μέ άλλες κουβέντες,λοιπόν….

    Οι ντόπιοι πού τό παίζουν κυβερνήτες..πολιτικοί,τραπεζικοί,δικαστικοί,μμε,εργολάβοι καί λοιπά μπουμπούκια είναι
    γκάνγκστερς……….αυτούς ΔΕΝ τούς πολεμάς μέ διαλεκτικά παιχνιδίσματα…τούς πολεμάς μέ αποφασισμένους τραμπούκους,αδίστακτους πού λειτουργούν ώς αγέλη λύκων,έτοιμους νά εφορμήσουν στούς γκανγκστερς καί νά
    τούς κατασπαράξουν….

    Εκείνη ή φάπα τού κ.Κασιδιάρη στήν πάνσοφο,γνωρίζουσα τή πάσα,από τηλεοράσεως,αλήθεια,μού δημιούργησε
    ένα πρωτόγονο αίσθημα εφορίας,απαλλαγής από τήν καθέδρας ηγεμονία της….

    Τό θέαμα,βουλευτών τής Χ.Α,νά αναποδογυρίζουν πάγκους λαθρομεταναστών,ήταν ή δίκαιη τιμωρία έκείνων πού
    λάθρα απομυζούν τό μεροκάμματο τών άγρια φορολογουμένων Ελλήνων…

    Καί ξέρεις ΜΙΣΑ,δέν ήμουν ό μόνος,μετά τά παραπάνω,πού ψήφισα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ….ήδη είναι κοντά στό 1.000.000
    όι ψηφοφόροι της……….ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ …ναζιστές..???…φασίστες..?????..ρατσιστές..?????..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..

    Like

   • Миша said

    Σπύρο

    αν βλέπεις τα ΧΑ ως «αποφασισμένους τραμπούκους,αδίστακτους πού λειτουργούν ώς αγέλη λύκων» θα συμφωνήσω…

    ΑΛΛΑ….

    δες τωρα την αντιφαση σου…αφου σχολιασες την επιθεση του μαγκρεμπιανού (κατά τις απόψεις ομοϊδεατων του) Κασιδιάρη κατά της Κανέλλη, μήπως θες να σχολιασεις την εδαφιαία υπόκλιση του Μιχαλολιάκου προς τη Ντόρα και τα παιχνιδίσματα του Παναγιώταρου μαζί της ;;

    Like

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Μίσα,δείχνουν,οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ,μία περίεργη όντως έλξη πρός τό γυναικείο φύλο,όπως καί οι κυρίες έλκονται πρόδηλα
    από τούς αρρενωπούς χρυσαυγίτες…προσωπικά λοιπόν τό θεωρώ υγιές τό φαινόμενο,..πού ή ένσταση..????

    Like

   • Миша said

    Ειναι γυναικείο φύλο η Ντορα και δεν είναι η Δουρου ;;
    ή μηπως το ταγματασφαλιτικο παρελθον Μητσοτακηδων, χριστοφοράκων κλπ ειναι εξοχως ελκυστικο για τους λάτρεις του ναζισμου ΧΑχες;;
    Ασε μας ρε Σπυρο…πιστευα πως έχεις μάτι να δεις λιγο παραπέρα….

    Like

   • ER said

    Πατριωτισμός είναι όταν η αγάπη για τους δικούς σου ανθρώπους έρχεται πρώτη. Εθνικισμός είναι όταν το μίσος για τους άλλους έρχεται πρώτο.
    Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

    Like

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) said

    “δες τωρα την αντιφαση σου…αφου σχολιασες την επιθεση του μαγκρεμπιανού (κατά τις απόψεις ομοϊδεατων του)”

    Άστο καλύτερα Μίσα η συγκεκριμένη ανάρτηση στο stormfront για τον Κασιδιάρη ανέβηκε από Ελλάδα, την κατέβασαν μετά από λίγη ώρα και όλως τυχαίως τα εγχώρια Μ.Μ.Ε. την ανακάλυψαν αμέσως! Δες τι γράφουν αυτή τη στιγμή κάποιοι από τους σχολιαστές του stormfront.

    “OP (which has since been deleted) was started by guest account. Now a short time later some journalist has picked up the story.

    The cynic in me says the original topic was started by the journalist for his article.
    Chances are the thread was initiated by one of the left-wing members of the Greek Independent Press (EnetEnglish) out of spite.”

    Like

   • Миша said

    Αν πας στα μέρη απο οπου κατάγεται ο Κασιδιάρης θα δεις πολλους μελαμψους σαν κι αυτόν…κι ακομη περισσοτερο …
    κάποιοι φέρνουν σε Άραβες…
    το χωριο του ο αη-Λιάς , διπλα σε ενα πανάρχαιο λατομείο , διασημο απο την αρχαιοτητα για τα κοκκινα μάρμαρα του , θα καταλαβεις πως λογω της απιστευτης ηλιοφάνειας και του ξερου τοπίου ειναι απολυτα φυσικο οι άνθρωποι να είναι πιο σκουροχρωμοι…

    Like

   • Миша said

    ΕR

    ετσι είναι…
    αν και ο όρος nationalism χρησιμοποιηθηκε συχνα και με την εννοια του αδολου πατριωτισμού…
    πχ

    Chávez Nacionalista, Antimperialista y Bolivariano

    h..p://www.aporrea.org/actualidad/a7035.html

    Like

   • ARIS said

    ΡΕ ΣΥ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΟΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕΣ ΤΩΡΑ?

    Like

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    ΑΡΗ,

    έχω τό κόκκινο βιβλιαράκι τού ΜΑΟ,ενδιαφέρεσαι..?????

    Like

   • ARIS said

    ΕΙΣΑΙ ΕΡΥΘΡΟΦΡΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΑΚΟ?

    Like

   • αλλάχ και ξερό ψωμί said

    Εγώ έχω το πράσινο του Καντάφι. Το θέλεις Σπύρο;

    Like

 5. eksothen said

  Το αρθρο αναφερεται σε ΕΛΑΣ σε ΟΠΛΑ και ΕΠΟΝ;;
  Μαλιστα, το επομενο σταδιο ειναι ‘ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλας’, olympia, σωστα;;

  Ωραια. Κατα τα αλλα ειστε και ‘ευαισθητοι’ και ‘ανθρωπιστες’ προς ολους ΕΚΤΟΣ τον Ελληνα.
  Θελετε να μαθετε τι εστι ΕΛΑΣ ΟΠΛΑ και ΕΠΟΝ;;

  Like

  • φωτεινη said

   ειναι οι ιδιοι που ειχαν υπογραψει το Ριμπεντροπ -Μολοτωφ και καλουσαν τους Ελληνες να μην πολεμησουν στην αλβανια.
   ειναι παλι οι ιδιοι που με συμφωνια ,επετρεψαν στους γερμανους να φυγουν απο την Ελλαδα,χωρις να τους χτυπησουν,ως κυριοι.

   ειναι οι κομμουνιστες του Μοζε Εςς ,της Ροζας Λουξεμπουργκ και του Μπεναρογια.

   τα ταγματα ασφαλειας δημιουργηθηκαν απο τον Παγκαλο και Γονατα,δηλαδη τους Βενιζελικους,της εποχης.
   ποιοι ειναι οι Βενιζελικοι της μεταπολιτευσης;
   και ποιοι συμμαχησαν μαζι τους;

   Πασοκ και «λοιπες» δημοκρατικες δυναμεις.

   ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;

   Like

   • ARIS said

    ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΔΙΨΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΡ ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

    Like

   • φωτεινη said

    Αρη,ξερεις τι λεω;
    δεν συμπεθερευουμε να τελειωσουν και τα μιση;
    στραταρχης σταλιν +μεντεα=make love not war

    Like

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    Ετσι μπράβο,ΕΡΩΤΑΣ,όχι εμφυλιοπολεμικά μίση καί βλακείες…ο εχθρός είναι κοινός,λέγεται γερμανία καί έχει ,ή γερμα-
    νία πολλούς κουκουλοφόρους στή πατρίδα μας…

    Like

   • eksothen said

    Ωραια τα λετε βρε παιδια, αλλα για να καταλαβω. Κατα τα λεγομενα πολλων εδω μεσα ο κοινος εχθρος ειναι η γερμανια;;
    Σωπα βρε διανοουμενοι. Αυτους τους γερμανους ΠΟΙΟΣ τους εδωσε πατημα στην Ελλαδα;; Μηπως η αριστερα και τα παρακλαδια της, βλ. πατσοκ τσιριζα δημαρ οικΩλογοι, μηπως;;
    Ποιος εφερε εδω το IMF (Αμερικανικο διεθνες χρηματοπιστωτικο εργαλειο);; Ποιος υπεγραφε την δανειοδοτηση της Ελλαδος απο το 1976 μεχρι της ημερες μας και ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ;;

    Ο κοινος εχθρος του Ελληνικου Εθνους ειναι ΟΛΟΙ οι δουλοπρεπεις και ταγμενοι σε καθε νταβαζτη, Εχουμε την αριστερα ποτε με τους γερμανους τους αμερικανους τους τουρκους τους σιωνιστες, εχουμε την νουδου να παριστανει την σιαμαια αδερφη των αμερικανωσιωνιστων. Ολοι αυτοι εαν δεν τους δωσεις πατημα ΔΕΝ ερχονται. Αρα ο κοινος εχθρος της Ελλαδος ειναι οτι αντιτασσεται στο Ελληνικο Εθνος και το Γενος. Δηλαδη μια δηνατη μειονοτητα(πληθυσμιακα) που εχει πιασει νευραλγικες θεσεις στον κρατικο μηχανισμο και τους θεσμους του πολιτευματος, που ολως τυχαιως ειναι ‘δημοκρατικο’ κατα την δικια τους μαρτυρια και το περιφημο ‘δημοκρατικο’ τοξο να δρα αντιδημοκρατικα. Ολα κομμενα και ραμμενα απο την λερα της μεταπολιτευσης σας.

    Ασκηση για οποιον νιωθει να εχει το γονιδιο της ειλικρινειας.
    Ποιος εδω μεσα μπορει να κανει αυτοκριτικη;;;

    Like

   • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

    ΕΞΩΘΕΝ….απόλυτο δίκιο,βρήκαν εφιάλτες οι γερμανοί καί μπήκαν…σωστά……

    Οταν όμως οι γερμανοί,δούν κρεμασμένους,στό Σύνταγμα,γιά μέρες,τά έμμισθα όργανά τους…τότε πανικόβλητοι,οι
    γερμανοί,θά εγκαταλείψουν τήν Ελλάδα………πολύ απλά….

    Like

   • ARIS said

    ΜΕΝΤΕΑ ΛΕΝΕ ΤΗ ΓΑΤΑ ΣΟΥ ΣΟΦΙΑ ?

    Like

   • φωτεινη said

    ναι,
    αλλα ειμαι η φωτεινη.

    Like

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Φωτείνη θα μπουρούσες σε παρακαλώ να μας υπνεθυμίσεις ποιοι είχαν γράψει το 1939 “Οι λεβέντηδες νεάροι ναζήδες είναι οι καλύτεροι προστάτες της Ευρώπης από την απείλη του Κομμούνισμού” και ποιοι είχαν πεί στην εκλόγες του 1936 στην Γάλλια το εξής “πατριώτικο μαργαριτάρι” :”Καλύτερα ο Χίτλερ παρά ο Μπλούμ” και το 1939 “οι Ναζί είναι η δυνάμη που εξασφαλίζει την ασφάλεια της Ευρώπης” και σε ποιόν ιδεολογικό χώρο ανήκαν;

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΜΙΑΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΗΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΚΟ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΧΑΛ-ΣΟΒΙΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;
    Ή ΜΗΠΩς Ο ΜΠΛΟΥΜ ΗΤΟ ΓΑΛΛΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΣΝΕΡ ΓΕΡΜΑΝΟΒΑΥΑΡΟΣ;
    ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΣΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΡΑΓΕ;;;;
    ΠΟΙΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    Like

   • Миша said

    Ρε συ Παυλε

    ξέρεις πώς λέγανε τον επισημο φιλοσοφο του Χιτλερισμου ;;;;

    ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ τον λεγανε….

    έψαχνε κι αυτος την Θούλη και την Υπερβορεία και την Σαμπάλα του Θιβέτ….

    Like

  • Миша said

   Eksothen

   όχι δεν θέλουμε να «μάθουμε» τι εστι ΕΠΟΝ και ΕΛΑΣ.
   Θέλουμε να μας πεις τι ετσι Γερμανία, Μέρτενς – Καραμανλής-Ράλλης -Μέρκελ

   Like

   • eksothen said

    Να πας και να τους ρωτησεις, ειδικα του υποστηριχτες των γερμανων και του διεθνες κεφαλαικρατικου συστηματος, που ειτε ειναι νουδητες ειτε ειναι αριστεροι ολων των αποχρωσεων.
    Ακομα, δυστυχως, υπαρχουν ανθρωποι που συμπορευονται ειτε με το ενα δεκανικι ειτε με το αλλο δεκανικι του συστηματος. Κατα τα αλλα ανηκετε στο ‘δημοκρατικο’ τοξο, σωστα;;
    Φτανει βρε παιδια, λιγο χαρη ζηταμε οχι τοσο ‘δημοκρατια’ απο την πολυ ‘δημοκρατια’ σας, ρημαξατε αυτο το Εθνος και την παιδεια του. Για αυτο και μονο ειστε ειδος μιασματος.

    Δεν πειραζει μπορει εσυ να μην θελεις αλλα θα τα μαθεις και ο υπολοιπος Ελληνικος Λαος με τι φιδια ζουμε διπλα μας, εστω και με το ζορι.

    Like

   • Миша said

    Τα ταχταρισματα της Ντορας στον Μιχαλολιάκο και τον Παναγιωταρο εντάσσονται στο αντισυστημικό τοξο;;

    Like

   • eksothen said

    Καπου υπαρχει προβλημα εδω. Βλεπω πως δεν μπορεις να διαφοροποιησεις το ουσιαστικο απο το ανουσιο.
    Τι σχεση εχει να συζηταμε για τα προβληματα του Εθνους με αυτα τα ‘lifestyle’ και παραπλανητικα δημοσιευματα, που η μονη αξια τους ειναι να ‘τσιμπανε’ οι επιφανειακοι. Και κατι αλλο, η αναφορα σου προς την χρυση αυγη και σε αυτους που ανηκουν σε αυτη, γιατι ειναι παρουσα σε καθε αντιπαραθεση με εμενα;;
    Εαν συγχεεις οποιος αποκαλει και τασσεται στο Εθνος και τον Εθνικισμο με την χρυση αυγη τοτε της προσφερεις φοβερη δημοσιευση και υπηρεσιες.

    Ο Ελληνας πατριωτης, εαν θελεις Εθνικιστης, ΔΕΝ τασσεται με κανενα κομμα, απλα κατανοει το απλο, οτι οποιο πολτικο κομμα παρουσιαζεται ειναι ενα πιθανο οχημα για να εξασφαλισθει ο σκοπος που ειναι η επικρατηση και η ενδυναμωση του Εθνους του Λαου και πανω απο ολα του Γενους. Τοσο απλα τα πραγματα, διοτι η ιδεολογια για τον Εθνικιστη ειναι φιλολογικη κωμωδια.

    Like

   • Миша said

    ο Έλληνας «εθνικιστης» αν δεν μπορεί να δει το προφανές , δλδ τον ρολο των παλαιο- και νεοναζιστων , είναι ΓΚΑΓΚΑ….

    και αυτο το εχει αποδειξει πολλάκις εμπιστευόμενος Μπουμπουκους,Βοριδηδες, Πλευρηδες ,Σαμαράδες και εσχατως Κασιδιάρηδες …

    Like

  • φωτεινη said

   Χρηστο,αν θες να απαντησεις ,απαντα σε αυτα που γραφω.
   για την Ελλαδα μιλαω.

   τωρα το γιατι και οι ρωσοι οι ιδιοι,(γιατι πολλοι λαοι κατω απο την μποτα του κομμουνισμου,πολεμουσαν στο πλαι των ναζι ,ως απελευθερωτες ,απο το σταλινικο κτηνος), αρνιοτουσαν να πολεμησουν και αναγκαστηκε ο σταλιν να βγαζει εθνικο[πατριωτικους λογους για τον τσαρο,και την πατριδα,ειναι γνωστα σε ολους.

   κατι σε αυτα που γραφω ,εχεις να πεις;

   Like

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Εγω ερωτήσεις έβαλα σε σένα φωτείνη δεν ήταν απάντηση στο ερωτημα σου…
    @κ, Κρίεζης όπως αποδείχθηκε η Ευρώπη δεν “χρειάζονταν” το ΄ΟΝΕΙΔΟΣ του ναζίσμου για να γλυτώσει τον κομμουνισμό
    από την άλλη ομώς για το “ανέκδοτο” ότι οι νάζι ήταν λέει υπερασπιστές του Χριστιανισμούτ τι ειπάμε ότι ήταν ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ των νάζι αλφρέντ ρόζεμπεργκ;Μήπως ΛΥΣΩΔΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ; ;;;Oπως επίσης τι έχει να πεί για το τραγουδάκι της χιτλερικής νεολαίας “δεν χρειαζόμαστε την Χριστίανικη αρέτη…θέλουμε να ξαναγίνουμε παγανιστές” Για το άλλο “ανεκδότο” “ναζί προστάτες του Ευρωπαικού Πολιτισμού”Τι ειπάμε οτι δήλωσε ο χιτλερ τον Ιανουάριο του 1933;”Ναι ειμαστέ βάρβαροι, θέλουμε να είμαστε βάρβαροι” και τι έχει να πει για τις διαταγές που έδωσε στον Φον Κοντλιτς για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του Παρισιού το 1944;
    @Αμετανοήτος Ταπεινά υποκλίνομαι….

    Like

   • @Βούλγαρης Χρήστος.
    Εγώ Υποκλίνομαι στο Ηθος σου (πρώτα) και στις απίστευτες Ιστορικές,Πολιτικές και Φιλοσοφικές σου γνώσεις…
    Εχω μάθει πάρα πολλά…Ταπεινά σε ευχαριστώ.
    Είναι Τιμή για την Ολυμπία που σχολιάζεις εδώ μέσα.
    Πραγματικά είσαι από τα ελάχιστα καταρτισμένα άτομα που συνάντησα στο διαδίκτυο και αποφάσισαν να σχολιάσουν με τη μέθοδο και τον τρόπο που το κάνεις εσύ.
    Θα ήθελα πολύ κάποτε να συζητήσουμε έστω και για μία δύο ώρες αμπελοφιλοσοφώντας για τα πάντα…
    Καλή δύναμη όπου κι αν βρίσκεσαι…
    υ.γ.το προσωπικό μου blog είναι το bluebig.wordpress,και είσαι πάντα ευπρόσδεκτος.

    Like

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    @Αμετανοήτος:και εγώ θα το ήθελα πολύ κάποτε να κάνουμε την συζήτηση που λες…Καλά να περνάς….

    Like

  • @Παύλος Κριεζής
   Βρε νεοναζιστικό σκύβαλο.Βρε Ελληνικό όνειδος.
   Σου είπε κανείς,σου διάβασε κανείς στο Λύκειο ότι οι Ελληνες είναι φίλοι των Ναζί και θέλουν ξανά Νεοναζί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα?
   Επειδή η Ολυμπία είναι ένα καθαρώς ΕΘΝΙΚΟ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ blog τι νομίζεις βρε σκερβελέ,που μας έχεις πρήξει τα @@@@@,3-4 χρόνια, με τις νεοναζιστικές,προπαγανδιστικές μλκιες που αραδιάζεις ?
   Οτι το blog υποστηρίζει τους ΝΕΟΝΑΖΙ ?
   Σε αυτήν την ανάρτηση με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ των Ναζί,τους Ελληνες ΗΡΩΕΣ, τι πήγες να κάνεις βρε ναζιστή του κερατά ?
   Να μας διδάξεις Εθνικισμό ?
   Να υποστηρίξεις τους Ναζί Γερμανούς ?
   Να μας πείσεις για το μεγαλείο της Αριας φυλής ?
   Να μας πείσεις ότι ο Στάλιν θα,θα, κατέστρεφε κι αυτός την Ευρώπη αλλά τον πρόλαβε ο Χίτλερ?
   Να μας πείσεις ότι ο Νεοναζισμός είναι πολιτική λύση ?
   Αντε να μου χαθείς σκύβαλο.Σε σιχάθηκε η ψυχή μου.
   Κρετίνε.

   Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Στο σχολειο μαθαμε οτι το ΚΚΕ εκανε τον συμοριτοπολεμο για να δωση την Ελλαδα στον σταλιν,,μαθαμε για το παιδομαζωμα,και οτι το ΚΚΕ ηθελε να παραδωση την Μακεδονια στους κομιτατζηδες.
    Σημερα μαθαινουμε απο τα αρχεια του ΚΚΕ οτι αυτα που μαθαμε στο σχολειο ηταν η αληθεια.

    Like

   • Βρε αι στο διάολο, νεοναζιστικό ξέπλυμα που θέλεις και συζήτηση.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    …η γνωστη αντιδραση…
    ελλειψει επιχειρηματων,υβρεις…
    Παιδακια ακομη στο 1990 ζητε,τοτε που βριζατε και τρομοκρατουσατε τον λαο ,
    δεν περνα η μπογια σας πλεον,ηλθεν η φθορα και σε λιγο η αφανεια και η ληθη…..
    ας ειναι καλα τα αρχεια σας που μας ανοιξαν τα ματια περι του τι εστι ΚΚΕ = Καπιταλιστικο Κομμα Ελλαδας.

    Like

   • JOE DALTON said

    Οι δικοί σου Βασιλική είναι όλο επιχειρήματα πριν ανοίξουν κεφάλια. Αρκεί που δεν είναι τα δικά σας, έτσι;

    Like

   • Φροϊλάιν Μπέττυ δεν ξεκουμπίζεσαι από εδώ μέσα γενικώς ?
    Το είπατε το παραμύθι αλλά τους Νεοναζιστές μάθε ότι εμείς οι Ελληνες τους φτύνουμε.
    Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με νοσταλγούς των Ναζί.Το κατάλαβες ? Απολύτως καμία συζήτηση.Εδώ είναι Ελλάδα.
    Των Καλαβρύτων, της Κανδάνου και του Χορτιάτη.
    Και ότι συζήτηση κάναμε μέχρι τώρα,την κάναμε μέχρι να αποκαλυφθούν τα σαπρόφυτα.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ησυχα κομμουνιστες…..

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ησυχα κομμουνιστες…δεν εχετε να κανετε με την ελαφροδεξια που τρεμει το φυλλοκαρδι της και την ειχατε του κλωτσου και του μπατσου ολα αυτα τα χρονια…με αλλους εχετε να κανετε και οι βρισιες και οι απειλες σας δεν πιανουν τοπο,κι οσο πιο γρηγορα το καταλαβετε ,τοσο το καλυτερο…
    για πεστε μου τωρα,γιατι τοσα χρονια η αριστερα δεν κατηγγειλε την επαρατο δεξια ,που την αναγκαζε να μη πληρωνει φορους;;
    Φταιει ο Κασιδιαρης που εβγαλε τα απλυτα στην φορα,περι του αφορολογητου των βολευτων λεγω,για το οποιο η αριστερα εκανε μοκο απο την αποκατασταση της δημοκρατιας και εντευθεν.
    ΚΚΕ = Καπιταλιστικο Κομμα Ελλαδας

    Like

   • JOE DALTON said

    Τί σχέση έχει αυτό που μας τσαμπουνάς με την ιδεολογία σου ρε Βασιλική; Οτι του φανεί του λωλοστεφανή είσαι, πάρε κανα χάπι και άντε για ύπνο, το έχασες ότι υπήρχε για μυαλό άντε.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Ξαναερωτω
    οι βολευτες δεν πληρωνουν φορους
    ο λαος πληρωνει φορους και για τα κοτετσια

    ολα αυτα τα χρονια που ηταν το ηθος της αριστερας και της προοδου και δεν κατηγγειλε την αδικια;
    και τωρα που το κατηγγειλε ο Κασιδιαρης ,γιατι η αριστερα κανει μοκο;;
    Ναι εμεις οι ναζιστες ,οι φασιστες οι ρατσιστες,ενδιαφερομαστε για τον λαο,
    αυτον τον λαο που εσεις οι αριστεροι τον θυμαστε μονο οταν θελετε να κατεβητε σε πορειες…
    αυτον τον λαο που εσεις τον πουλησατε απειρες φορες και που επιτελους ξυπνησε και ειδε την αληθεια.

    Like

   • JOE DALTON said

    Να ρωτήσεις το κόμμα σου, εμείς δεν είμαστε γραφείο τύπου κανενός καραγκιόζη κατάλαβες κυρία μου; Αντε τώρα να κάνετε στο Λιάκο και μια εξέταση dna και να τον πετάξετε εξω αν δεν είναι γνήσιος ελληναράς σαν τον αρχηγό σου.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ερωτω παλι διοτι απαντηση δεν πηρα…
    γιατι η αριστερα του ηθους και της προοδου δεν κατηγγειλε ποτε την αδικια εις βαρος του λαου;;;;;;
    μηπως διοτι οταν τρων δεν μιλουν;;;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ο αμετανοητος εξηλθεν ηρωικως διοτι δεν ξερει τι να πη..
    η σειρα σου….
    απαντηση ουτως η αλλως δεν προκειται να παρω….

    Like

   • JOE DALTON said

    Θα πάρεις απάντηση μετά την εξέταση του Λιάκου σας. Αει καληνύχτα τώρα.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    αλλη μια ηρωικη εξοδος…..

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Βασίλω, κάποιος γνώστης είχε γράψει, ‘Η χημειοθεραπεια και ακτινοβολια ειναι πολυ πιο επικινδυνες απο την μαριχουανα.’ Σου λέει κάτι;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    μεχρι πριν λιγο καιρο τιποτε..
    αλλα απο τοτε που εμφανιστηκες….

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    ΟΥΑΟΥ όλα αυτά τα έκανα εγώ;
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Αμετ-ανόητε αλλά αν το πατριωτικό Ολυμπία δεν ξέθαβε μόνο ναζιστικά εγκλήματα αλλά και κομμουνιστοσυμμορίτικα απείρως ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ από τα ναζιστικά όπως την Σταύρωση του Παπα-Σκρέκα την Μ.Παρασκευή του 1946 αν δεν κάνω λάθος τότε ναί θα συμφωνούσα αν και εσύ δεν έχεις σχέση με τον Εθνικοπατριωτισμό.
    Μην ξεχνάμε βέβαια και την στήριξη του Ο στην Παλαιστίνη από τους σιωνιστοκαννίβαλους κάθε μέρα και άρθρο για τους καημένους Παλαιστίνιους που είναι υπό βάρβαρη κατοχή από το 1948….
    Εμείς γνωριζόμαστε εδώ μέσα και οι σφαλιάρες που έχεις φάει από μένα θα σου μείνους αξέχαστες όπως τότε που μίλαγες “είμαι εθνικιστής είμαι σοσιαλιστής είμαι τάρτε μάδε προκοπή”.
    Αυτάααα!!!

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Εγώ εμφανίστηκα πολύ πριν τις 10 Ιουλίου 2012 που το έγραψες, Κόψε τα ‘χόρτα’ γιατί άρχισες να χάνεις στροφές

    Like

   • JOE DALTON said

    Αμα δεν σου κάνει κάτι σύντροφε ξέρεις τί λένε, έτσι δεν είναι;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    συμπαθα με ,δεν σου ειχα δωσει σημασια,τωρα τελευταια προσεξα τα γραφομενα σου…..

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Γιατί, εγώ σου έδινα; Αλλά πάνε κάποιοι μήνες που μας τα έχεις κάνει τσουρέκια

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ….δηλαδη εσυ μου εδωσες σημασια πολυ πριν σου δωσω εγω…
    γι αυτο καλε σκουζεις συνεχεια οπου με δης;;
    επειδη δεν σου εδινα σημασια ;;

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Γράφεις τις γνωστές δικολαβίστικες μλκιες του κωλου. Σε λίγο τα προσπαθήσεις να πας τη συζήτηση στους μισθούς των βουλευτών ακόμη κι αν σου μιλάνε για χύτρες ταχύτητος.

    Μία πορδή από τον κωλο της Μαρίας έχει περισσότερη αξία από αυτά που γράφεις. Απλά τα γράφεις συνέχεια και φορτικά, με βλακώδη κοπι-πέιστ από το σκ@τόκομμά σου.

    Ελπίζω να σε κάλυψα σχετικά με το ενδιαφέρον μου για σένα

    Σέβας

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ..σιγα καλε ,πως κανεις ετσι,θα παθης τιποτις γερος ανθρωπος….

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Χαχα..Άντε πάλι τις ίδιες αηδίες. Από τις 70-φευγα σκ@τόγριες και την απο τριακονταπενταιετιας ομογενή με τα 3 παιδιά.
    Ρε συ, πάτε καλά; Αυτό έχεις να μου πεις; Συνέχισε να ζεις στην πλάνη σου και κόψε τα ‘χόρτα’.

    Like

   • JOE DALTON said

    Βασιλική, παντρεύτηκες ποτέ; Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα απο τις ασχολίες σου ξέρεις. Παράτα μας τώρα και get a life στο αμερικαίν.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    παιδακια για πητε μου τωρα,γιατι το σαπιο συνταγματικο τοξο κανει μοκο ,
    για το αφορολογητο των βολευτων;;;;

    αντε αλλη μια φορα μπας και ψελισετε καμια δικαιολογια…

    Το ΚΙΣΕ και οι εβραιοι εν Ελλαδι δεν πληρωνουν φορους
    οι βολευτες δεν πληρωνουν φορους
    ο λαος πληρωνει φορους και για τα κοτετσια

    την αδικια μονο η Χρυση Αυγη την βλεπει;;;;

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Τι έγραψα μερικά λεπτά πριν;;

    ‘Γράφεις τις γνωστές δικολαβίστικες μλκιες του κωλου. Σε λίγο τα προσπαθήσεις να πας τη συζήτηση στους μισθούς των βουλευτών ακόμη κι αν σου μιλάνε για χύτρες ταχύτητος.’

    Σε ρωτάει κι ο άλλος ο αγαθός αν είσαι παντρεμένη…Ξεκόλλα, μεγάλε. Η Βασίλω δεν απαντά ποτέ σε ότι τη ρωτάς. Της ανεβαίνει η κακιά χοληστερίνη άμα προσπαθήσει

    Like

   • JOE DALTON said

    ΄Αλλα’ντάλλων λέει η γυναίκα, αλλα μήπως είναι και η μόνη, δε βαριέσαι φίλε, ψυχικό κάναμε 😉

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    …..αντε ψυχοπονιαρηδες αλλη μια φορα…
    την αδικια μονο η Χρυση Αυγη την βλεπει;;

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Ψυχικό στους νοσταλγούς των ναζί, ρε μεγάλε; Να έρθει να πει τις πίπες της στον πατέρα μου που έβλεπε τους Γερμανούς να καθαρίζουν συγχωριανούς στα 10 μέτρα. Να ξανανιώσει ο γέρος και να την πάρει καροτσάκι.

    Αι στα τσακίδια, μωρή, γμώ τον Αδόλφο σου γμώ

    Like

   • Миша said

    Αμετανόητε

    +10000000000

    ένα καλό αυτης της κουβέντας είναι πως αποκαλυφθηκαν οι γερμανοτσολιάδες οπαδοι των γενοκτόνων του Ελληνισμού.
    Γενιτσαροι ιδιοι με τον Αλι τον Τρισαλί …
    έτοιμοι να προσκυνήσουν τα βρακιά της Ντορας και την πατουσα του Χριστοφοράκου

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ….τι σχεση εχει το αφορολογητο των βολευτων με τους ναζι;;
    πως τα συνδεει αυτα τα δυο το ταραγμενο σου μυαλο;;;;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ελα Μισα,πες μας τωρα για το παιδομαζωμα και την Μακεδονια που την εταξε το ΚΚΕ στους κομιτατζηδες.
    Μη ντρεπεσαι,αλλωστε ειναι καταχωρημενα στα αρχεια σας ολα αυτα με το νι και με το σιγμα.
    Η θα διαψευης και τα αρχεια σας;;

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Ναζιστικό μ@λακιστήρι, ακόμη να καταλάβεις σε ποια ανάρτηση απλώνεις τον σκατοτραχανά σου;

    Τι σχέση έχει το αφορολόγητο, ΜΩΡΗ Κ@ΡΓΙΑ;;;
    Σαλτα ρε!

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    εχει,εχει,πως δεν εχει……
    το ταραγμενο σου μυαλο δεν μπορει να το καταλαβη…..

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    και οπως ειπα…
    δεν εχετε να κανετε με την ελαφροδεξια που την εχετε του κλωτσου και του μπατσου…
    εχετε να κανετε με εμας,και σε μας απειλες και βρισιες δεν πιανουν…
    η γνωμη σας μας αφηνει παγερα αδιαφορους.

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Είσαι ηλίθια. Είναι πλέον γεγονός. Ένα ηλίθιο προβοκατόρικο φερέφωνο. Δεν ξέρεις τι γράφεις και γιατί το γράφεις.

    Ρεντίκολο

    βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο είπε
    Αυγούστου 11, 2013 στις 11:30 μμ
    παιδακια για πητε μου τωρα,γιατι το σαπιο συνταγματικο τοξο κανει μοκο ,
    για το αφορολογητο των βολευτων;;;;

    βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο είπε
    Αυγούστου 11, 2013 στις 11:57 μμ
    ….τι σχεση εχει το αφορολογητο των βολευτων με τους ναζι;;
    πως τα συνδεει αυτα τα δυο το ταραγμενο σου μυαλο;;;;

    βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο είπε
    Αυγούστου 12, 2013 στις 12:05 πμ
    εχει,εχει,πως δεν εχει……
    το ταραγμενο σου μυαλο δεν μπορει να το καταλαβη…..

    Like

   • pikos said

    Βασιλω και λοιποι ναζιστοσυγγενεις.
    αφιερωμένο στο είδωλο σας.

    ” Ο Ηλίας Κασιδιάρης μάλλον έχει αφρικανικές ρίζες. – Ο Ηλίας μοιάζει με Αιγύπτιο. – Ο Ηλίας μοιάζει με Βερβέρο. – Ο Ηλίας μοιάζει με Βραζιλιάνο μουλάτο, δεν είναι λευκός. – Φαίνεται σαν έχει νέγρικο αίμα, δεν θα τον μετρούσα με τους λευκούς. – Πολύ δύσκολο, φαίνεται Μεσογειακός. – Δεν έχει νέγρικο αίμα, αλλά θα μπορούσε να έχει αίμα από Ρομά από Τούρκους. – Αν τον έβλεπα στον δρόμο μάλλον θα υπέθετα πως δεν είναι Έλληνας. – Τα χείλη του είναι μεγάλα, θυμίζουν Αφρικανό. – Τον συμπαθώ πολύ τον τύπο, αλλά δεν θα συμφωνούσα να παντρευτεί καμία γυναίκα από την οικογένειά μου. –

    See more at: http://arouraios.gr/2013/08/o-kasidiaris-den-einai-ellinas/#sthash.9rDwGJEi.dpuf

    Like

   • JOE DALTON said

    Αμα νοιώθεις καλύτερα πιστεύοντας οτι απειλείσαι απο εμάς, έ να μη διαταράξουμε τον ψυχικό σου κόσμο. Αντε για τη βαλεριάνα σου τώρα και πρόσεχε τους κομουνιστές μη δείς στον ύπνο σου.

    Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Τι έγινε, Βασιλικούλα; Μπούκωσες;

    Like

   • ΔΙΓΕΝΗΣ said

    ΠΡΟΣ PIKO……..

    ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ……ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ (ΛΑΘΕΜΕΝΗ) ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙ “ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ”…………

    ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΕΥΚΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΕΥΚΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΑ…….ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΥΛΟ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ…….

    ΔΙΟΤΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ “ΑΡΕΙΟΥΣ” ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ………ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΘΟΥΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΑ ΜΑΤΙΑ…….ΤΟΥΣ ΒΑΛΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ “ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ”……..

    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΙΜΛΕΡ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ………ΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ…..

    ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ……..ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΩΖΟΜΕΝΑ ΑΓΓΕΙΑ………

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    10.
    Αμετανόητος είπε
    Φεβρουαρίου 24, 2012 στις 11:19 μμ
    “Οι Έλληνες στον Β΄ ΠΠ πολέμησαν τον φασισμό, τον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό.”

    Κύριε Υπουργέ ξέρουμε ότι τον κουμουνισμό δεν τον χωνεύεται είστε ένας αστός φιλελεύθερος…
    Αλλά να γράφετε ότι οι Ελληνες πολέμησαν τον κουμουνισμό στο Β ΠΠ, είναι μάλλον παράκρουση.
    Γιατί αυτή η υποτίμησις ? οι κουμουνιστές επιτέθηκαν στην Ελλάδα ή μήπως αγνοείται ότι ήταν ΣΥΜΜΑΧΟΣ ?
    Και εγώ δεν συμφωνώ ΚΑΘΟΛΟΥ με ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ σύστημα ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ αλλά είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο…
    Δεν σας τιμά καθόλου αυτό που γράψατε…μα καθόλου.

    ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ KAΪΤΕΛ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1940-41 ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 24, 2012

    Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ

    Πρώην Υπουργός – Παλαίμαχος Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

    Οι Έλληνες στον Β΄ ΠΠ πολέμησαν τον φασισμό, τον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό.

    Αυτός είναι ο Αμετ-ανόητος πατριώτης Ιουδαιομαρξιστής με το ήθος και την λογική ενός κομμουνιστή που ποτέ ΔΕΝ αγάπησε,γιατί είναι το πρώτο πράμα που μαθαίνει στον Μαρξισμό μετά το μίσος για τους γονείς του,την Ελλάδα και το παίζει Ελληναράς με τον καχαλισμό σφηνωμένο στη γκλάβα του…
    Και όπως είπε και ο Μεγάλος Καζαντζάκης “ο κομμουνισμός [ιουδαική ιδεολογία] είναι πνευματική ψώρα.
    ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΟ ΤΩΡΑ.

    Like

   • Κώστας said

    @ Παύλο Κριεζή: ΣΚΑΣΕ! ΠΡΟΔΟΤΗ ΝΑΖΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ.

    Like

   • eksothen said

    Εαν εσυ εισαι Ελληνας τοτε να αλλαξει και ο ορισμος που δινεται σε αυτο το ονομα Ευθηνης και Χρεους.
    Ενας ιδεολογος ταλιμπαν εισαι, που επιχειρηματα ΔΕΝ εχεις να παρουσιασεις σε αυτα που διαφωνεις και το μονο που εισαι ικανος να πραξεις ειναι λεκτικες επιθεσεις.
    Το ωραιο ειναι πως το παιζεις και προοδευτικος με χειρονομιες αλα μπολσεβικων, κομουνιστων κρετινων φωτογραφιζεσαι, δηθεν αγωνιστες, οπως ο τρελαμενος και νοητικα αναπηρος τσαβες και ολο το αλλο συναφι τριγυρω του.
    Το αλλο ωραιο ειναι πως δηθεν εχεις διαβασει και Ν. Καζαντζακη. Σωπα βρε διανοουμενο φαινομενο.
    Για πες μας βρε αϊνσταιν τι εγραψε ο Καζαντζακης για τον κομουνισμο;; Τι εγραψε για την Ελληνικη αριστερα και τους υποστηριχτες της;; Διαβασε το εργο ‘Ασκητικη’, διαβασε,”Ταξιδευοντας για Ισπανια”, διαβασε λιγο Στρατη Μυρηβιλη. Αντε και καλα μυαλα.

    Οσο για δημοκρατια το βλεπω ποσο ‘δημοκρατια’ εκπεμπεις απο τα σχολια σου.
    Σκυβαλο αποκαλεις τα λαθος προσωπα, την λεξη σκυβαλο να την ξεστομιζεις στον καθρεφτη σου πριν πας για υπνο και οταν ξυπνας. Η αυτογνωσια ειναι αρετη και για εσενα ειναι μια καλη αρχη, καταλαβες μπολσεβικο μου;;

    Υ.Γ. Το ειδος σας, αυτο του εθνομηδενισμου και της αλλοιωσης του Ελληνικου χαρακτηρα τους Θεσμους του Εθνους και την παιδεια μεσω ιδεολογιες και αλλα κουραφεξαλα βλ. ‘προοδευτικοτητα’ ουμανισμος ασυδοσια(εσει το λετε ελευθερια με του κιναιδους και τα τραβελια) και και και, ερχεται προς την ποινικοποιηση του. Ναι καλα το ακουσες, ο κομουνισμος οπως και παλια θα ποινικοποιηθει διοτι κομουνιστης και Ελληνας ειναι εννοιες αντιφατικες, ΔΕΝ γινεται να εισαι Ελληνας και συναμα να εισαι κομουνιστης.
    Κομουνισμος ισον προδοσια.

    Good Night Red Side!!!

    Like

   • Миша said

    Tι έγινε Eksothen??

    έβγαλες κι εσυ τη μάσκα του ελληναρά κι υποστηρίζεις τον νεοναζιστη Παύλο ;;

    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ;;;

    Like

    • Sokomundou said

     Γιατί τσακωνεστε ρε παιδιά ; Εδώ από το 78 όλες οι στοές λέγανε για αυτό που ήρθε . Και οι Γερμανοί θα την πατήσουν . Και οι Αμερική την πάτησε . Αλλος είναι το αφεντικό τώρα ! Για προσπαθείτε να δείτε τι γίνεται πίσω από τις αγορές . Για κοιτάτε να δείτε ποιος έχει το χρήμα και την δύναμη τώρα . Για να δούμε το επόμενο βήμα τους που οδηγεί ! Μήπως σε παγκόσμια κυβέρνηση;

     Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Αχ βρε Μισα,δεν επρεπε να απλωσετε τα αρχεια σας σε κοινη θεα.
    Τωρα ολοι γνωριζουμε τι εστι τιμημενο ΚΚΕ ΑΕ.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    «Από το ΚΚΕ έμαθα ότι είμαι μακεδόνας»!

    Υπάρχει μια απίστευτη ομολογία εξέχοντος αργότερα στελέχους του μακεδονικού μορφώματος των Σκοπίων: του Μιχάλη Κεραμιτζήεφ που την απεκάλυψε στο γνωστό κομμουνιστή συγγραφέα Αλέκο Παπαναγιώτου και μας την παραδίδει ο έγκυρος ιστορικός των Βαλκανικών πραγμάτων καθηγητής Ευάγγελος Κωφός.

    «Τότε (1939), απεκάλυψε, δεν είχα ιδέα από αυτά τα πράγματα: Μακεδόνες, Μακεδονία, Μακεδόνικο Ζήτημα, Κομιτάτο κλπ. Με το Λάζο Τερπόφσκυ βρισκόμουν τακτικά σε δουλειές. Το ίδιο και με τα άλλα μακεδόνικα στελέχη μας. Ποτέ και πουθενά κανένας δεν μου είπε καμιά κουβέντα για Μακεδόνες. Είμασταν κομμουνιστές και παλεύαμε για τον κομμουνισμό. Ένοιωθα το ίδιο που ένιωθε και ένας Έλληνας κομμουνιστής. Στο βαθμό που ένοιωθα κάτι ιδιαίτερο σαν Σλάβος ένοιωθα ότι είμαι Βούλγαρος».
    «Τώρα βέβαια βγήκαν πολλά «παλικάρια», ο Τσίπας, ο _______Λάζος (Ασημόπουλος) και οι άλλοι γνωστοί που λένε τα πιο απίθανα παραμύθια, τότε όμως κανένας δεν μιλούσε για ΒΜΡΟ και για Μακεδονία. Κανένα μακεδόνικο στέλεχος δεν μίλησε ποτέ γι αυτά ούτε σε μας ούτε και σε μία έστω δίκη. Μονάχα οι Έλληνες κομμουνιστές μιλούσαν πάντα για Μακεδόνες και για Μακεδονία, αυτοί υπεράσπιζαν αυτή τη θέση και στα δικαστήρια και καταδικάζονταν. Εγώ μέσα στο ΚΚΕ και από το ΚΚΕ, από τους Έλληνες κομμουνιστές και όχι από τους Μακεδόνες άρχισα να μαθαίνω και να νοιώθω ότι είμαι Μακεδόνας. Αυτή είναι η αλήθεια»
    (βλ. Μακεδονία και Θράκη, 1941-1944. Κατοχή – Αντίσταση – Απελευθέρωση – Διεθνές Συνέδριο – Ευ. Κωφός, σελ. 131α – έκδοση «Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου – Θεσσαλονίκη 1998).

    Και κομιτατζήδες για την απελευθέρωση της Ελληνικής Μακεδονίας!

    Ο ΕΛΑΣ και το ΚΚΕ έφθασαν σε τόση θρασύτητα κατά την Κατοχή ώστε ολόκληρα τμήματα Βουλγάρων κομιτατζήδων που είχαν προηγουμένως βασανίσει τον ελληνικό πληθυσμό να τα εντάξουν ως τμήματα των μονάδων τους. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιστορικός κ. Ιωάννης Κολιόπουλος, στο δίτομο έργο του «Λεηλασία Φρονημάτων» – Το Μακεδονικό ζήτημα στη Κατεχόμενη Δυτική Μακεδονία 1941-44 (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών – 1994) αποκαλύπτει σωρεία περιπτώσεων, με συγκεκριμένα ονόματα ακόμα και γνωστών εγκληματιών πολέμου Βουλγάρων κομιτατζήδων που βρήκαν στέγη στις μονάδες του ΕΛΑΣ. Αργότερα ο Βουλγαρικός στρατός Κατοχής που εν μία νυκτί έγινε από φασιστικός μαρξιστικός (!) θα συμπράξει στην Ανατολική Μακεδονία με τον ΕΛΑΣ για τη συντριβή των μη εαμικών αντιστασιακών οργανώσεων.

    Τότε που έβγαλε το προσωπείο…

    Την άνοιξη του 1949 το ΚΚΕ απεκάλυψε και πάλι το πραγματικό του πρόσωπο. Ήταν η εποχή που είχε αποδυναμωθεί εντελώς ο λεγόμενος Δημοκρατικός Στρατός και θα έπρεπε να ενισχυθεί από τα γειτονικά κομμουνιστικά κράτη με νέους άνδρες. Στην 5η Ολομέλεια το Κόμμα αποφάσιζε τη διεύρυνση της ψευδοκυβερνήσεως των βουνών με υπουργούς σλαβομακεδόνες. Αντάρτες των Σκοπίων σχημάτισαν μονάδες στο «Δημοκρατικό Στρατό» ενώ συμπληρώθηκαν και από 2000 τσάμηδες (παλιούς βασανιστές του ηπειρωτικού λαού στη Κατοχή) που τότε υπηρετούσαν τον Χότζα. Έτσι το ΚΚΕ υπολόγιζε να απαλλαγεί ο Μακεδονικός λαός από τους Παυλομελάδες…

    Like

   • Миша said

    Βασίλω

    εσυ μη ξαναμιλησεις για ελληνισμό, έχεις δωσει ορκο υπερασπισης ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ , των συμφερόντων των ΗΠΑ και απάρνησης της Ελλάδας.

    Naturalization Oath of Allegiance to the United States of America

    Oath

    “I hereby declare, on oath, that I absolutely and entirely renounce and abjure all allegiance and fidelity to any foreign prince, potentate, state or sovereignty, of whom or which I have heretofore been a subject or citizen; that I will support and defend the Constitution and laws of the United States of America against all enemies, foreign and domestic; that I will bear true faith and allegiance to the same; that I will bear arms on behalf of the United States when required by the law; that I will perform noncombatant service in the armed forces of the United States when required by the law; that I will perform work of national importance under civilian direction when required by the law; and that I take this obligation freely without any mental reservation or purpose of evasion; so help me God.”

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    και οι εβραιοι δινουν αυτον τον ορκο ,αλλα δεν τους εμποδιζει να κατασκοπευουν υπερ του ισραηλ,
    η να δημιουργουν ολων των ειδων τα λομπυ και τις οργανωσεις προς οφελος του ισραηλ.
    bottom line αυτος ο ορκος ειναι ενα τυπικο μερος της διαδικασιας και δεν επιρεαζει τα πιστευω ενος ατομου.

    θαψτε τα αρχεια σας οσο ειναι ακομη καιρος ,διαφορετικα θα χασετε και τους τελευταιους που σας απεμειναν.

    Like

   • Миша said

    έχεις δωσει ΟΡΚΟ ΑΠΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ;;

    Αντε ρε ναζιστικο σουργελο….καλά σε είπε ο Χρήστος τουρκαλβανή…σαν τον Τενετ είσαι κι εσυ…

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    μαθε να διαβαζης……..
    bottom line αυτος ο ορκος ειναι ενα τυπικο μερος της διαδικασιας και δεν επιρεαζει τα πιστευω ενος ατομου.
    και οι εβραιοι δινουν αυτον τον ορκο ,αλλα δεν τους εμποδιζει να κατασκοπευουν υπερ του ισραηλ,
    η να δημιουργουν ολων των ειδων τα λομπυ και τις οργανωσεις προς οφελος του ισραηλ.

    και οπως ειπα πλειστακις, με ενδιαφερει η γνωμη των ανθρωπων που σεβομαι και εκτιμω.
    Των υπολοιπων με αφηνει παγερα αδιαφορη.

    Το μεγαλυτερο λαθος του σαπιου συνταγματικου τοξου ειναι που νομιζει οτι ειμαστε σαν την ελαφροδεξια.
    Ακομη δεν εχουν καταλαβει οτι οι βρισιες ,οι απειλες και οι απαγορευσεις δεν μας αγγιζουν και δεν μας πτοουν.
    Απλως μας αφηνουν αδιαφορους.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    γελαει το συμπαν με τον πανικο του σαπιου συνταγματικου τοξου

    ράφει ο Αντίοχος

    Οι 100 εθελοντές της Χρυσής Αυγής.

    Πιάνει, λοιπόν, η φωτιά στο Μαρκόπουλο, την Παρασκευή. Σε χρόνο-μηδέν οργανώνεται ομάδα 100 εθελοντών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον συναγωνιστή βουλευτή Η. Κασιδιάρη, για να βοηθήσει στην κατάσβεση. Μάννα εξ’ ουρανού για την Πυροσβεστική, που ψάχνει τους εθελοντές με το ντουφέκι. «Ελάτε αμέσως όπως είσαστε», ήταν η απάντηση του υπευθύνου της Π.Υ. και βέβαια δε μπορούσε να είναι διαφορετική. Του υπεύθυνου, που προφανώς ενημέρωσε και τους υπολοίπους ότι σε λίγο καταφτάνουν 100 Χρυσαυγίτες. Κουβέντα την κουβέντα, η είδηση δεν άργησε να φτάσει και στ’ αυτιά του Δένδια – που έχει μάτια και αυτιά παντού, αλλά μόνο εις ότι αφορά την… Χρυσή Αυγή, την οποία του έχουν χρεώσει στις σκοτεινές στοές με… 108.

    Πήραν φωτιά τα… τηλέφωνα.

    Επικρατεί πανικός! Τι κάνουμε τώρα; Πέφτει αμέσως τηλέφωνο στο Χρύσανθο: Χρύσανθε βοήθεια, το και το… Αυτός με τη σειρά του παίρνει τους παλιούς του συντρόφους στη Β΄ Πανελλαδική και νυν συνδέσμους του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μεγάλα αφεντικά, για να πάρει… γραμμή. «Τι έχουμε πει; Η εντολή από το κέντρο είναι σαφής: καμία ανοχή, ποτέ και πουθενά! Πάλι θα τα ξαναλέμε Χρύσανθε;». Τα τηλέφωνα δουλεύουν αντίστροφα. Ώσπου, ο κόντε-Δένδιας ρίχνει τη διαταγή: στείλτε διμοιρίες των ΜΑΤ, στείλτε περιπολικά, στείλτε δυνάμεις, στείλτε λυτούς και δεμένους, εμποδίστε τους, κλείστε τους το δρόμο. Να μην περάσουν σε καμία περίπτωση!

    «Δεν μπορείτε να περάσετε, εντολή υπουργού»!

    Φτάνουν στο σημείο οι εθελοντές της Χρυσής Αυγής, βλέπουν περιπολικά, το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο να τους κλείνουν το δρόμο προς το μέτωπο της φωτιάς και πίσω κλούβες των ΜΑΤ, δια παν… ενδεχόμενο. «Δε μπορείτε να περάσετε. Εντολή υπουργού, καταλαβαίνετε…». Οι κάτοικοι γύρω αγωνιούν για τις περιουσίες τους και φωνάζουν οργισμένοι: «είστε τρελοί; Να βοηθήσουν ήρθαν τα παιδιά. Γιατί δεν τους αφήνετε;». Οι αστυνομικοί κατεβάζουν τα κεφάλια. Τι να τους πούνε τώρα;

    Η φωτιά που του άναψε η Χρυσή Αυγή.

    Επανερχόμαστε στο υπουργείο. Ο Δένδιας πιάνει την καράφλα του σκεπτικός. Δεν τον ενδιαφέρει η φωτιά. Δεν πα να καεί το σύμπαν; Η πρώτη είναι ή η τελευταία. Τον καίει, όμως, αυτή η φωτιά που του άναψε η Χρυσή Αυγή. Πώς να δικαιολογηθεί τώρα προπαγανδιστικά ότι δεν τους αφήσαμε να σβήσουν τη φωτιά; Εντάξει, στη διανομή τροφίμων επικαλεστήκαμε τα συντρόφια, που δήθεν θα έρθουν να κάνουν επεισόδια. Τώρα τι να πούμε; Ιδού η απορία! Η πρώτη… διαρροή έγινε στα φιλικά ΜΜΕ: παιδιά, γράψτε αυτό για την ώρα και μετά βλέπουμε. Κι έγραψαν οι… πρόθυμοι: «Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν στην ήδη αποκλεισμένη περιοχή, επειδή εκτός των άλλων υπήρχε και μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστούν, καθώς τα πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα εξακολουθούσαν να κάνουν ρίψεις νερού». Γέλασε ο κόσμος! Γιατί, όλος ο κόσμος ξέρει πως τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν πετάνε μετά τη δύση του ηλίου. Κι είχε ήδη νυχτώσει!

    Ζητούνται… εκπαιδευμένοι εθελοντές.

    Την επομένη, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής (καθ’ υπαγόρευση Δένδια): «…επισημαίνεται ότι στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες ή εκπαιδευμένοι εθελοντές πυροσβέστες. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Σ. θα καλούσε στην πρώτη γραμμή του πυρός ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, με κίνδυνο τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου τους». Εδώ γελάνε και τα σκυλιά ακόμα! Όλοι όσοι έχουμε πάει φαντάροι έχουμε -έστω και μία φορά κατά τη διάρκεια της θητείας μας- πάει σε κατάσβεση πυρκαγιών, χωρίς βεβαίως-βεβαίως να είμαστε… εκπαιδευμένοι!

    Like

   • Ιωάννης. ο Peacemaker said

    και οπως ειπα πλειστακις, με ενδιαφερει η γνωμη των ανθρωπων που σεβομαι και εκτιμω.
    Των υπολοιπων με αφηνει παγερα αδιαφορη.

    Γι αυτό οι συνεχείς επιθέσεις με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και υποννούμενα εναντίον των “υπολοίπων” μα αξιόλογων σχολιαστών όπως ο Κερκυραίος και η Δηιδάμεια;;Γι αυτό ο πόλεμος νεύρων με υβριστικές επιθέσεις εναντίον μου από την εν λόγω “γυναίκα” που τελικά απεδείχθησαν αναποτελεσματικές;;

    Ούτε τον εαυτό της σέβεται η “κυρία” ,γιατί μόλις τώρα αποκαλύφθηκε ότι πάσχει και από τρικυμία εν κρανίω!!

    ΥΓ Προκαταβολικά συγνώμη από τους αξιόλογους σχολιαστές στον παρόν άρθρο,για τον χώρο που τους σπαταλάει το σχόλιό μου!!

    Like

   • Mανώλης said

    Προς Βασιλική.

    1).Μπορεἰς σε παρακαλώ να μου πεις γιατί φοράνε μαύρα οι χρυσαυγίτες;
    Τι ακριβώς συμβολίζει το χρώμα αυτό στη χώρα του φωτός;

    2).Σε τι ακριβώς διαφέρουν από τους ”οργανωμένους” παμίτες στο οργανωτικό τους σχήμα;

    3).Tι με εμποδίζει σ΄αυτόν που απευθυνόμενος σε μέλος του κόμματός του να τον προσφωνεί με τη λέξη ”συναγωνιστή” να βλέπω την ίδια νοο-τροπία με κάποιον που προσφωνεί έναν από το δικό του χώρο με τη λέξη ”σύντροφε”.

    Αυτά προς το παρόν..περιμένω απάντηση.

    Like

   • Миша said

    Προς Βασίλω, την ορκισμένη να υπηρετεί τις ΗΠΑ, και λοιπά νεοναζιστικά σκύβαλα όπως σωστά σας χαρακτήρισε ο Αμετανόητος

    στην οδό Ξυλούρη στα Ανώγεια της Κρήτης είναι γραμμένο αυτές τις μέρες το εξής σύνθημα :

    «Ανωγεια, Βιαννο, Καντανο τα ΚΑΨΑΝ οι ναζι, φασιστες δεν χωρουνε σε τούτο το νησί

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Κρυψτε τα αρχεια Μισα
    μεινατε τρεις κι ο κουκος.

    Ιωαννη συν τοις αλλοις εισαι και σιγανοπαπαδια που λεν στο χωριο μου.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Μανωλη

    «Χρώμα μας είναι το μαύρο γιατί πενθούμε για την χαμένη μας ελευθερία»

    Συναγωνιστες ειμαστε στον αγωνα για την ελευθερια της Πατριδας.

    Οσο για την δομη της ΧΑ,θα ελεγα οτι ειναι καλυτερα να απευθυνθης στο πλησιεστερο γραφειο,
    και θα σε ενημερωσουν για ολες τις αποριες που εχεις.Τους θεωρω πιο καταλληλους απο εμενα σε αυτο το θεμα.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Τους διαλόγους Ομπάμα-φον Αντωνάκη πίσω από τις κάμερες, αποκαλύπτει στο καθεστωτικό «Έθνος της Κυριακής» ο Μιχάλης Ιγνατίου. Φυσικά, ένα από τα θέματα που απησχόλησαν τους δύο άνδρες ήταν το φαινόμενο Χρυσή Αυγή, που εδώ και πολύ καιρό έπαψε να είναι πρόβλημα του ντόπιου σάπιου κατεστημένου κι έγινε διεθνές! Ιδού, λοιπόν, τι αναφέρει σχετικά η (πάντα καλά πληροφορημένη εκ των έσω…) φυλλάδα του Μπόμπολα, στο άρθρο υπό τον τίτλο «Τα σχόλια για τη Μέρκελ και οι ερωτήσεις για τη Χρυσή Αυγή»:

    «Είναι εντυπωσιακό ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ασχολήθηκε με τη ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», η οποία εισήγαγε στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό μεθόδους μαφίας… Το θέμα της ναζιστικής Χ.Α. χαρακτηρίζεται «πολύ ευαίσθητο», καθώς παρουσιάζει επικίνδυνη αντιαμερικανική και αντισημιτική συμπεριφορά. Οι γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη δράση της και διατηρούν συνεργασία με το Εβραϊκό Λόμπι, τους Ελληνοαμερικανούς και την Αθήνα για την αντιμετώπισή της. Πιστεύουν ότι η ενίσχυσή της στις δημοσκοπήσεις οφείλεται στα σκληρά μέτρα που επέβαλε η τρόικα και κυρίως στην ανεργία ανάμεσα στους νέους. «Εάν ο κ. Σαμαράς δείξει έργο στο θέμα της οικονομίας, η Χ.Α. θα ξεφουσκώσει» δήλωσε η διπλωματική πηγή, που έχει γνώση των συζητήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

    (ΥΓ) 1: Είναι προφανές – και δε χρειαζόταν το παραπάνω αποκαλυπτικό δημοσίευμα για να το διαπιστώσουμε – πως η Χρυσή Αυγή – και μόνο η Χρυσή Αυγή – είναι το μοναδικό, το τελευταίο εμπόδιο των διεθνών τοκογλύφων για την λεηλασία της Ελλάδος. Και η μοναδική, η τελευταία ελπίδα του ελληνικού λαού!

    (ΥΓ) 2: Μα καλά, δεν έχει ακουστά ολόκληρος πλανητάρχης για τον «αντισυστημικό» ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα χτυπάει την πόρτα της εξουσίας (ενώ η Χρυσή Αυγή όχι ακόμα); Πως δεν αναφέρει τίποτα περί αυτού ο Ομπάμα και πως οι «γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» δεν «παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τη δράση του»; Δεν έχει ακούσει τίποτα κοτζάμ πλανητάρχης για το (επίσης «αντισυστημικό»)… τιμημένο κουκουέ, που απειλεί να κάνει… σοσιαλιστική επανάσταση; Δεν έχει ακούσει τίποτα για τον Καμμένο (αυτόν με το κότερο, που είναι… παροπλισμένο- αυτός πια κι αν είναι… αντισυστημικός); Περίεργα πράγματα! Γιατί δεν ασχολείται και μ’ αυτούς; Μόνο για την Χρυσή Αυγή μιλάει, μόνο με την Χρυσή Αυγή ασχολείται;

    Like

   • Mανώλης said

    Βασιλική,
    πάλι έτοιμη την πήρες την απάντηση εξ’ου και τα εισαγωγικά;

    Ώστε είναι χαμένη η ελευθερία ”σας” είστε λοιπόν ανελεύθεροι άρα ΣΚΛΑΒΟΙ;

    Ποιών,
    του ”μεγάλου αρχηγού”,
    των ιδεοληψιών ή κάποιου άλλου;

    Πότε θα θεωρήσετε εαυτόν ελεύθερο,
    θέλω να πω ΠΟΙΕΣ προυποθέσεις ή αποτέλεσματα θα άρουν την σκλαβιά σας;

    Δεν σε ρώτησα τι σημαίνει συναγωνιστής ξέρω κάτι λίγα Ελληνικά,

    (η έννοια του αγώνα ”ΣΑΣ” θα φανεί και από το τι θα απαντήσεις στα παραπάνω)

    αλλά σε εάν σε αυτήν την προσφώνηση βλέπεις να υπάρχει η ίδια ΝΟΟ-ΤΡΟΠΙΑ
    με την άλλη,
    αυτή δηλαδή που προσφωνεί κάποιος έναν από το δικό του χώρο με τη λέξη ”σύντροφε”,

    ΑΥΤΗ ΔΗΛΑΔΗ της ΣΕΧΤΑΣ για να αρχίσεις να με καταλαβαίνεις,
    ή αλλιώς του Ιδεολογικού ολοκληρωτισμού.

    Επίσης ΔΕΝ σε ρώτησα για τη δομή της οργάνωσής ΣΑΣ αλλά ΕΑΝ βλέπεις ομοιότητες με τους ”εχθρούς” Παμίτες ή αν θες και από τους ”εχθρούς” κομμουνιστές.

    Μετά τις διευκρινίσεις περιμένω απάντηση..

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Μανωλη
    την ελευθερια την χασαμε το 1453.
    η επανασταση του 1821 δεν τελειωσε ακομη.
    απο τοτε ειμαστε σκλαβωμενοι στους τοκογλυφους .
    θα ελευθερωθουμε οταν αποκτησουμε πραγματικη Εθνικη Ανεξαρτησια.
    τωρα ειμαστε προτεκτορατο.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    τι ομοιοτητες μπορει να εχη ο διεθνιστης με τον Εθνικιστη;;
    καμια απολυτως.

    Like

   • Mανώλης said

    Βασιλική
    πήρα τις απαντήσεις που ήθελα.

    Έχω να ασχοληθώ με σοβαρά πράγματα σήμερα,
    αλλά σε κάποια στιγμή θα επανέλθω για να συζητήσουμε επί ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ πια.
    Scrirta manent.
    Προς το παρόν σου λέω μόνο ότι έδειξες την άγνοια που σε δέρνει…
    και μάλιστα με κάποια έπαρση.
    Θυμίζεις κερατά που τονίζει σε φίλους την πίστη της γυναίκας του,
    όταν όλοι ”βλέπουν” τα κέρατά του τα δίφορα..

    Μην ανησυχείς όμως πολλοί οι κερατάδες εδώ μέσα..

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Μανωλη
    διαφωνεις οτι ειμαστε προτεκτορατο απο το 1821 και εντευθεν ;;
    διαφωνεις οτι η Ελλαδα ειναι σκλαβωμενη στους τοκογλυγους;;;;;;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Μανωλη
    το scripta manent σου το διορθωσα και την αλλη φορα,
    που εγραψες με αλλο καλιτεχνικο…

    vox audita perit litera scripta manet

    Like

   • @eksothen

    Εσύ πως επεμβαίνεις στην κουβέντα ? Είδες το ονομά σου ? Σε θίξαμε κι εσένα ?
    Είσαι μήπως δικηγόρος του Παύλου ? ή είσαι ο ίδιος με άλλο όνομα ?
    Ή μήπως είσαι ο ινστρούκτορας ?
    Εμείς με τον Παύλο «αλληλογραφούμε» 3-4 χρόνια. Μήπως είσαι κανείς “outrider”, αυτά τα νεοναζιστικά ξεπλύματα που μπαίνουν σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ blog ?
    Για να σου κοπεί και σένα ο βήχας μάθε ότι είμαι Δημοκράτης με τους Δημοκράτες.
    Τους Ναζί έδωσα όρκο στον παππού μου να τους πατήσω στο χώμα όπου τους βρώ.
    Eσύ που ξέρεις ότι διαβάζω Καζαντζάκη ? Με παρακολουθείτε «στενά» βλέπω…
    Επειδή έπιασες στο στόμα σου έναν ΕΛΛΗΝΑ που όμοιός του ΔΕΝ πρόκειται να ξαναπεράσει ούτε σε 1000 χρόνια να σου υπενθυμίσω ότι.
    Ο Καζαντζάκης ήταν ΚΑΤΑ του κάθε ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Και ήταν απέναντι φυσικά στον Χίτλερ αλλά και στον Στάλιν.
    Ο Καζαντζάκης επίσης ως γνωστόν έζησε στη Γερμανία μία ΠΟΛΥ ταραγμένη περίοδο.

    Μάθε λοιπόν ΠΟΙΟΝ υποστήριξε ο Καζαντζάκης ΜΕΣΑ στη Ναζιστικά εκκολαπτόμενη Γερμανία…
    Αντε να μαθαίνουν και όσοι παρακολουθούν.

    Από τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ του ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ στην 1η γυναίκα του.
    Γράφει στην Γαλάτεια μετά την επανάσταση του Πλαστήρα του 1922.
    […] αυτές τις ημέρες είναι το συνέδριο των αναμορφωτών εδώ της Παιδείας…Αχ δεν θα δωθεί λοιπόν σε μας ποτέ η δύναμη να ανατρέψουμε τις αθλιότητες της Ελλάδας! Μελετώ πολύ την εκπαιδευτική εδώ αναγέννηση και γνώρισα προσωπικά τους αρχηγούς…έλαβες τις κάρτες της Λούξεμπουργκ και του Λίμπκνεχτ ?[…]

    Στο γράμμα Νο 44 λέει.
    […] Δεν ξέρω για πρώτη φορά στη ζωή μου ενδιαφέρομαι για τη ράτσα μου ΙΣΑ όπως και για ΟΛΕΣ τις άλλες ΡΑΤΣΕΣ. Μάλιστα αν εξετάσω βαθύτερα οι πιο εγκάρδιοι μου σημερινοί αντιπρόσωποι του ανθρωπίνου γένους είναι οι Ρούσοι. Αυτοί μου φαίνονται σήμερα οι φορείς της Θεότητας. Μαθάινω τώρα ρούσικα και θα προσπαθήσω να πάω στη Ρουσία…[…]

    Στο γράμμα Νο 50 γράφει.
    […] Εδώ όλα χειροτερεύουν…Χτές νύχτα πήγα σε μία μεγάλη συγκέντρωση ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. Λόγια φωνές international e και ξάφνου η αστυνομία. Ολοι χιλιάδες εν σώματι περάσαμε τους δρόμους με μία τεράστια σημαία κόκκινη μπροστά που κρατούσε μία ΕΡΓΑΤΙΣΣΑ.[…] εδώ πιά στη Γερμανία ο αέρας είναι γεμάτος αγωνία και η εξοχή και η ησυχία της μοναξιάς είναι vieux jeux που πιά δεν ια μπορούσε να θεραπέψουν.
    Υποθέτω πως γρήγορα θα έχουμε μεγάλες ταραχές,άρχισαν κιόλας στο Ruhr και στη Δρέσδη…βρίσκομαι σε στενή επαφήμε τους ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και μελετάται να αναλάβω τη διεύθυνση ενός Γερμανικού ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ περιοδικού με εντελώς νέα πνευματική κατεύθυνση…εγώ τονίζω πολύ την ηθική και μεταφυσική portee του ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ θεωρώντας την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ απελευθέρωση του ανθρώπου ως μέσο…θα δούμε.Θα ΄θέλα να μπώ λίγο στα αίματα να παρατήσω τα μελάνια…(σελ.217)

    http://bluebig.wordpress.com/2013/04/12/%CE%BF-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%8C%CE%B6%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BE%CE%B5-2/

    Κι επειδή είπες Ισπανία πάρε και αυτό.
    http://bluebig.wordpress.com/2013/02/18/%CE%BF-%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%BF-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC/

    Μήπως ξέρεις ΓΙΑΤΙ ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ- ο ΕΛΛΗΝΑΣ – ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Καζαντζάκης ΔΕΝ πήρε το Νομπέλ ?
    Μάθε.
    http://bluebig.wordpress.com/2013/03/29/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9/

    Περαστικά σας «Ελληνες».

    @Παύλος
    Αντε να μου χαθείς ΣΚΥΒΑΛΟ εσύ και το παρεάκι σου.

    Like

   • JOE DALTON said

    Scripta manent είναι στον πληθυντικό που κάνεις και διόρθωση άσχετη. Αντε στα θρανία να μάθεις λίγα λατινικά και ξαναέλα ως κάτοχος γνώσης αυτών που λές.

    Like

 6. kostas said

  Η ΟΠΛΑ ποτέ δεν σκότωσε τους φασίστες δοσίλογους των Γερμανών, παρ’ όλο που βρομούσε ο τόπος από τέτοιους, όπως δεν σκότωσε ποτέ “κολλητούς” του Σιάντου και του Ζαχαριάδη, οι οποίοι περιφέρονταν στην Αθήνα των Δεκεμβριανών με αγγλικές λιμουζίνες και βέβαια Άγγλους σωματοφύλακες.
  Ο λαός έβλεπε τα “έργα” της ΟΠΛΑ, αλλά δεν γνώριζε ότι εκείνοι οι οποίοι αποφάσιζαν και σκότωναν δεν ήταν προλετάριοι.
  “Εργολάβοι” του θανάτου ήταν και εργάζονταν για λογαριασμό του Λονδίνου, εφόσον αυτό συνέφερε τη Μόσχα.

  Ενώ οι περισσότεροι έβλεπαν τι συνέβαινε, δεν το ερμήνευαν καν.
  Έβλεπαν για παράδειγμα τους Άγγλους να εξοπλίζουν τον εθνικό στρατό και ταυτόχρονα γνώριζαν ότι τον ΔΣΕ τον τάιζαν με λίρες οι ίδιοι οι Άγγλοι.
  Έβλεπαν να βασανίζονται καθημερινά άπειροι δημοκράτες με την κατηγορία του “κρυπτοκουμουνιστή” και τους “φανεροκουμουνιστές“ ΚΚΕδες δεν τους πείραζε κανένας.
  Μέσα σε δύο χρόνια ο ελληνικός λαός πνίγηκε στο ίδιο του το αίμα.
  Ο ανυπότακτος λαός, που είχε την αφέλεια να απαιτήσει Δημοκρατία και ελευθερία, έφτασε στο σημείο να παρακαλάει τους Άγγλους να δώσουν τέλος στο μαρτύριό του.

  Like

 7. Anexartisia said

  ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.ΑΥΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΑ.ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΕΠΟΦΑΛΜΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΓΩΜΑΣΤΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΑΣ.

  Like

 8. eksothen said

  Και λιγο ιστορια για τους ανιστορητους και προδοτες του Ελληνικου Γενους:
  Τον Αγις Στινα το εχετε ακουστα καλοι μου ‘δημοκρατες’ και ιδεολογοι ταλιμπαν;; Πρεπει να τον εχετε ακουστα, ειναι ενας δικος σας, ενας ανθρωπος που ηταν αναποσπαστο μελος του κκε και του ‘αγωνα’ σας για την σοσιαλιστικη σας ‘επανασταση’ στην Ελλαδα, ξερετε εκει στην ‘κυβερνηση’ του βουνου που τα σχεδιαζατε, με τον φιλαρακο και πατερα του σημερινου Σ Κοκκαλη τον πετροφ/πετρο. Λοιπον διαβαστε λιγο ιστορια απο τους ‘αγωνιστες’ σας.

  “Κομμουνιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα (ΚΚΕ, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ, ΟΠΛΑ, ΕΠΟΝ) – Αυτοί είναι οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

  ο Επιχειρηματίας Ιουλ 15th, 2013

  «Τους διέταζα να γδυθούν κι ύστερα τους έβαζα να γονατίσουν στο χώμα και να σκύψουν το κεφάλι πάνω σε μεγάλες πέτρες, που είχα αραδιάσει έξω από τα Διυλιστήρια της Ούλεν. Τότε έπαιρνα ένα τσεκούρι και τους έδινα μια τσεκουριά πίσω στο κεφάλι και αν δεν τους αποτελείωνα με την πρώτη, τους έδινα και δεύτερη και τρίτη, ώσπου “να τα βροντήξουν”… Άλλα παλικάρια, όπως ο Τζογανάκος και ο Μακαρόνας, τους έδιναν κάμποσες μαχαιριές στην καρδιά και κατόπιν ερχόταν αλλουνού η σειρά. Όταν κουραζόμουν, έπαιρνε άλλος τη θέση μου…».
  (Στέφανος Λιόλιος, δήμιος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ)

  Όταν ο Κλάρας (Άρης Βελουχιώτης) έμπαινε στους Γαργαλιάνους, από τη συνοικία του Άγιου Σπυρίδωνα, είδε κάποιους αντάρτες του να στήνουν στον τοίχο αιχμαλώτους, έτοιμοι να τούς εκτελέσουν. Σταμάτησε το άλογό του, και τους φώναξε: «Συναγωνιστές, οικονομία στις σφαίρες. Μαχαίρι!». ../…

  ΦΕΝΕΟΣ

  Στον Φενεό Κορινθίας δολοφονήθηκαν μαρτυρικά περίπου 4.000 άνθρωποι από όλη την Βόρεια Πελοπόννησο. Μετά από κράτηση τους στη Μονή Αγ. Γεωργίου όπου βίωναν κάθε είδους εξευτελισμούς και μαρτύρια, σφάζονταν στις πέριξ της Μονής πλαγιές. Αργότερα, στο κοντινό Κακοβούνι ανακαλύφθηκε ένα πολύ βαθύ βάραθρο.

  Από τότε, κάθε βράδυ δεκάδες κρατούμενοι έπαιρναν το δρόμο για τον φρικτό θάνατο. Με τα χέρια δεμένα πισώπλατα, δεχόταν τις μαχαιριές και τα χτυπήματα των αριστερών φονιάδων όπως οι Πισογιαννάκης, Πρόβας, Σερμπέτης κ.α. και πετάγονταν, συχνά ημιθανείς, στο τρομερό βάραθρο.

  Όταν ανασύρθηκε μεγάλος αριθμός πτωμάτων, τα περισσότερα θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους γύρω από το βάραθρο. Πολλά ακόμη θύματα σε άλλες τοποθεσίες, κατασπαράχθηκαν από άγρια ζώα. Τα Στρατόπεδα Συγκεντρώσεως της Κορινθίας και Αργολίδας τελούσαν υπό την εποπτεία του μπολσεβίκου κακούργου, Θεόδωρου Ζέγκου .

  Ο τρόπος εκτέλεσης των θυμάτων στον Αϊ Γιώργη ήταν απλός, αλλά εξαιρετικά φρικτός και απάνθρωπος. Στους μελλοθάνατους κρατουμένους, οι φρουροί ανακοίνωναν ότι θα μετακινούνταν σε άλλον τόπο κράτησης. Εν συνεχεία, τους οδηγούσαν ξυπόλυτους και δεμένους, συνήθως ανά δυο, στην Τρύπα του Φενεού στην περιοχή Κακοβούνι, 5-6 χιλιόμετρα μακριά από το μοναστήρι.

  Σε μικρή απόσταση από την Τρύπα τους διέταζαν όλους να καθίσουν κάτω. Από εκεί, έπαιρναν δυο-δυο για εκτέλεση. Αν τα ρούχα που φορούσαν ήταν σε καλή κατάσταση, και οι εκτελεστές τους ήθελαν να τα κρατήσουν, τους τα έβγαζαν πριν την εκτέλεση για να μη γεμίσουν αίματα. Στη συνέχεια, ένας από τους εκτελεστές κτυπούσε το θύμα στο πίσω μέρος της κεφαλής του μ” έναν κωδωνοκρούστη.

  Στις πιο πολλές περιπτώσεις το κτύπημα άφηνε το θύμα αναίσθητο. Τότε το αποτελείωναν με το μαχαίρι πριν το πετάξουν στο βάραθρο. Υπάρχουν όμως πολλές μαρτυρίες βοσκών της περιοχής, ότι κάποιους τους είχαν ρίξει στο βάραθρο ζωντανούς, γιατί τους άκουγαν μετά να καλούν σε βοήθεια! Αυτό προφανώς συνέβαινε διότι οι εκτελεστές κτυπούσαν τα θύματα με μαχαίρι, και απλώς τα τραυμάτιζαν.

  Δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ όπλα για να μην κάνουν θόρυβο ή και για οικονομία στις σφαίρες.

  Υπεύθυνος για τα στρατόπεδα του Φενεού και της Στιμάγκας, και για τη μεγάλη τρομοκρατία στην Αργολίδα, την Κορινθία, και τη βόρεια Αρκαδία, ήταν ο απεσταλμένος του Πελοποννησιακού Γραφείου του ΕΑΜ/ΚΚΕ, Βαγγέλης Ζέγκος. Στην Αργολιδο-Κορινθία, δρούσε με το ψευδώνυμο «Στάθης» και στην Αρκαδία ως «Τριαντάφυλλος».

  undefinedΕίχε οργανώσει τα φοβερότερα αποσπάσματα της ΟΠΛΑ στην Πελοπόννησο. Γύριζε στα ορεινά χωριά των τριών νομών και ζητούσε να συλλάβει και να εκτελέσει, για εκφοβισμό των υπολοίπων, ένα συγκεκριμένο ποσοστό κατοίκων, συνήθως γύρω στο 5-10%! Τον έτρεμαν όλοι, ακόμη και τα στελέχη του ΕΑΜ. Συχνά εγκατέλειπαν και αυτοί τα χωριά τους, όταν μάθαιναν ότι πλησίαζε ο Ζέγκος. ”

  h##p://epihirimatias.gr/wp-content/uploads/2013/07/imagesCAY8VA491.jpg

  h##p://epihirimatias.gr/wp-content/uploads/2013/05/19.jpg

  h##p://epihirimatias.gr/wp-content/uploads/2013/05/231.jpg
  Τωρα για να ξελαμπηκαρετε διαβαστε και λιγο Καζαντζακη να δειτε την γνωμη του για τον κομουνισμο και τι ειχε να πει για την δογματικη αριστερα στην Ελλαδα στο εργο του: “Ταξιδευοντας Ισπανια”. Αντε τουβλα μου καποτε και τα τουβλα πετανε απο πανω τους την ληθη. Ακομα ελπιζω για αυτο.

  Like

  • Миша said

   για να ξεχαρμανιάσεις λίγο απο τον αντικομμουνιστικο σου οιστρο διαβασε αυτό:

   ΔΩΡΕΑΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΈΣ ΚΑΙ ΘΕΡΠΑΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΟΥΒΑ.

   h..p://www.toxwni.gr/blogosfaira/item/3898-oi-mithoi-gia-tin-kouba

   Μέτρα τωρα ποσους νεκρους έχεις στις ΗΠΑ και στην Ελλαδιτσα μας απο τις πωλητικές του ΔΝΤ…

   Like

   • eksothen said

    Αλλο να επιθυμεις ενα κοινωνικο συστημα κρατικης μηχανης και θεσμους που θα υπηρετουν τον Ελληνα πολιτη σε βασικες αναγκες ως δεδομενο και αλλο να εχουμε μια σοβιετια εδω στην Ελλαδα. Αυτο οχι οτι μπορει ή δεν μπορει να εφαρμοσθει στην Ελλαδα, δλδ, ενα κομουνιστικο καθεστως, απλα οποιος ειναι τοσο Νερωνας και προσπαθησει να το επιβαλλει θα δουμε να αναδυεται αλλος ενας Πελοποννησιακός πολεμος οπου αυτην την φορα δεν θα ειναι για 27 χρονια. Και για την Ιστορια του θεματος, ολοι ξερουμε ποιοι κερδισαν τον τοτε Πελοποννησιακό πολεμο, ετσι δεν ειναι;;
    Και ξερουμε ποιοι προστατευσαν την Αθηνα απο τους πρωην συμμαχους της οταν απο εκδικηση ηθελαν να την ισωπεδωσουν, ετσι δεν ειναι;;
    Φιλε, οι ιδεολογιες οποιες ιδεολογιες μπροστα σε εναν πιστο Εθνικοφρων Ελληνα πολιτη δεν εχουν καθολου κρατει, ειναι φιλολογιες του αερος. Η ουσια μετραει και εν καιρο αναγκης/εχθρας αυτη γινεται νομοτελειακος σκοπος του, ο νομος της ανγκης.

    Like

   • Миша said

    Καλά καλά….400,500 και 600 και 1000 χρόνια τουρκοκρατία είχες…

    Like

  • ARIS said

   ΖΗΤΩ Ο ΛΕΝΙΝ ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΖΗΤΩ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΥΛΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

   Like

 9. eksothen said

  Λιγο ακομη ιστορια, θα σας κανει καλο…….

  “.Εσωθεν Ομολογια.
  Τι ητο και τι δεν ητο ο Δεκεμβριος…

  “… Ο [Δεκέμβριος] ασφαλώς δεν ηδύνατο να είναι [επανάστασις] … άνευ συμμετοχής ενεργού εις αυτήν της εργατικής τάξεως , άνευ συμπαθείας προς αυτήν των αγροτών, άνευ ουδετερότητος πλήρους της μικροαστικής τάξεως. Και είναι βέβαιον ότι ούτε η εργατική τάξις εν τω συνόλω της μετέσχε της [Δεκεμβριανής επιχειρήσεως] ούτε η αγροτική τάξις συνεπάθει την κομμουνιστικήν τοιαύτην επίθεσιν, ως μόνη ανάμνησιν έχουσα τας άρπαγας των προϊόντων της τας αγγαρείας τα εγκλήματα και την επιβολή φορολογιών. Όσον αφορά στην μικροαστικήν τάξιν, αυτή όχι μόνον δεν ήτο ουδετέρα αλλά σαφώς και θετικώς αντίθετος προς την κομμουνιστικήν επίθεσιν…
  …Ο Δεκέμβριος ασφαλώς δεν ήτο ούτε [κοινωνική επανάστασις] ούτε καν ένοπλος στάσις δύναται να χαρακτηρισθή διότι δεν επρόκειτο περί ενόπλου στάσεως τμήματος τινός Λαού ή Στρατού αμφισβητούντος το κύρος μιας νομίμου εξουσίας…”
  Τι ήτο λοιπόν ο Δεκέμβριος;
  Μια απλή συνέχεια της στρατιωτικής προελάσεως του ΕΛΑΣ προς το κέντρο των Αθηνών λόγω της μέθης των μέχρι τότε επιτυχιών και της κομμουνιστοκρατίας των Αθηνών δια των συλλαλητηρίων…
  Αλλά κοινωνικώς ήτο αστήρικτος και βλακώδης!…
  Εάν αντί του Δεκεμβρίου κατέχον τα 7 υπουργεία του, εζήτει και ηξίου απλως εκλογάς… πολύ φοβούμαι ότι το ΚΚΕ ως ΕΑΜ θα ελάμβανε ασφαλώς την πλειοψηφίαν των βουλευτών της χώρας…οπότε, άγνωστον αν η ΕΛΛΑΣ θα απέφευγε τον κίνδυνον να εγκλεισθή εντός του σιδηρού παραπετάσματος.
  Από της απόψεως αυτής ο «Δεκέμβριος» υπήρξεν από εθνικής απόψεως «ευτύχημα». Διότι χάρις εις αυτόν μετεστράφη το λαϊκό ρεύμα κατά του ΚΚΕ και τα θύματα του ‘’Δεκεμβρίου’’ είναι οι Ήρωες και οι Μάρτυρες , που πότισαν με το αίμα των τον δένδρον της ελευθερίας… Το ΚΚΕ προσεπάθησε να εξυμνήση τον ‘’Δεκέμβριον ‘’ του ως ηρωικόν αγώνα του λαού υπό την καθοδήγησιν του. Και ομως το αληθες ειναι οτι ο λαος των Αθηνών έμεινεν αμέτοχος …”
  Ελευθέριος Σταυρίδης Βουλευτής ΚΚΕ Γενικός Γραμματεύς του ΚΚΕ. (στο βιβλίο «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» σελίς 552)”

  Like

  • Миша said

   Εksothen

   επικαλείσαι τον ρουφιάνο Σταυρίδη, δωσιλογο στην περιοδο της Κατοχής, διευθυντη τοτε της εφημεριδος «Ακρόπολις»;;

   Like

  • ARIS said

   ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΕΑΜ ΘΑΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

   Like

   • Миша said

    δεν διαβάζουν καν τι ποστάρουν….
    ουτε ελέγχουν ποιος τα λέει…

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑ;
    ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ “ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ”;
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ….

    Like

   • Миша said

    ο Παυλος είναι ειλικρινης τουλάχιστον
    δηλώνει ναζι και χιτλερικος και δεν το κρυβει.

    Βασιλική, Eksothen;Σπύρο καταλαβαινετε ;;

    Like

   • ARIS said

    ΠΑΥΛΑΚΟ ΕΙΣΑΙ ΕΥΘΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΑΣ ΟΝΤΩΣ Ο ΡΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΒΡΙΟΣ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΣΔ ΣΟΥΤΟΞΑΝΑΠΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡ ΣΤΑΛΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΗΤΟΙ ΤΟ 1953

    Like

   • Миша said

    Aris

    3η -4η φορά του έχω θεσει το ερωτημα για τον Ροζενμπεργκ τον εβραιο φιλοσοφο του ναζισμού.
    Κιχ, όπως και για τις αποκαλύψεις των αντι-σιωνιστων εβραιων πως οι σιωνιστες του Χερτζλ τα ειχαν βρει μια χαρα με τους ναζί…

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Μισα
    αυτος ο Ροζενμπεργκ την Ροζα Λουξεμπουργκ τι την ειχε;;

    Like

   • Миша said

    Τον Βορειοηπειρωτη επικεφαλης της ΣΙΑ , Τζορτζ Τενετ, που ήθελε να σκοτωσει τον Κωστακη Καραμανλή τον ξερεις Βασιλική;;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ξερω την Ροζα Λουξεμπουργκ και την Εμα Γολντμαν….

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    α,ξερω και τον Τζουλιους και Εθελ Ροζενμπεργκ.
    δε με λες ,αυτος συγγενης με τον δικο σου Ροζενμπεργκ ηταν;;;;

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    Ο Ρόζενμπεργκ ήτο Λιθουανικής καταγωγής Γερμανός καμία σχέση με εβραισμό.
    Τα γερμανικά ονόματα τα οικιοποιήθηκαν οι ιουδαίοι κατά την συνήθη τακτική απόκρυψη της πραγματικής ταυτότητάς τους.Ο Χίτλερ επίσης ήτο Αυστριακός όχι Γερμανός μια λεπτομέρεια που πολλοί ξεχνούν.
    Από βικι.
    Ο Ρόζενμπεργκ γεννήθηκε στο Ρεβάλ (σημερινό Ταλίν) της Εσθονίας – τότε τμήματος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στις 12 Ιανουαρίου του 1893. Ο πατέρας του ήταν Λιθουανός ευκατάστατος έμπορος και η μητέρα του Εσθονή, και οι δύο γερμανικής καταγωγής. Ο νεαρός Ρόζενμπεργκ σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο της Ρίγα και συμπλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο της Μόσχας, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του το 1917. Έχοντας εμπλακεί στις πολιτικές διαμάχες της εποχής, είχε ανοιχτά ταχθεί εναντίον της Οκτωβριανής Επανάστασης υποστηρίζοντας τους αντεπαναστάτες. Ύστερα από την επικράτησή της, ο Ρόζενμπεργκ έφυγε από την ΕΣΣΔ και, το 1918, εγκαταστάθηκε στο Μόναχο της Βαυαρίας

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Εχω γνωρισει Γερμανους με το ονομα Σουαρτζ.
    Στην αρχη νομισα οτι ειναι εβραιοι.
    Οπως μου εξηγησαν ορισμενα ονοματα ειναι κοινα μεταξυ εβραιων και γερμανων,
    και εχει να κανη με την περιοχη απο οπου καταγονται.
    Οπως το Σουαρτζ ετσι και το Ροζενμπεργκ ειναι κοινα .

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    ΑΡΙΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1953.
    ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΑΥΤΟΣ ΗΤΟ ΑΓΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΧΑΛΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΠΙ ΓΗΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΙ ΙΟΥΔΑΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΗΤΟ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ.
    ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    ;Τωρα τους χαλαμε την διαθεση με αυτα περι ονοματων…..
    αλλα νομιζαν….

    Like

   • Миша said

    ΧΑΧΑ Παύλε

    χαχαχα…Ρόζενμπεργκ και γερμανός …

    Θα ομολογήσεις στην ομήγυρη, μια και λές πως τον έχεις διαβάσει, ότι ο Ρόζενμπεργκ ήταν αντι-χριστιανός όπως τα χρυσαυγουλα σου ;;

    Like

   • ARIS said

    ΕΧΩ ΔΙΑΒΑ ΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Μισα αγγλικα γνωριζεις….

    Rosenberg is a Germanic-language family name and toponym. Its principal meaning is “mountain of roses”, from rose + berg. However, as a toponym, in some locations it may have originally meant “red mountain” or simply “red hill”, from rot + berg. The terminal consonant of the /rot/-/roθ/-/roð/-/ros/ syllable has varied across regions and centuries; there are many variations of the name, including Rosenberg, Rotenberg, Rothenberg, Rodenberg, and Rozenberg.

    Today there are many people around the world whose central European ancestors adopted the surname, including many Germans. It is, additionally, used by many Ashkenazi Jews.

    The Rosenberg family (Rožmberkové in Czech, sg. z Rožmberka) was the most significant and influential Bohemian noble family playing important role in Czech medieval history from 13th century till 1611 (members of family held posts at the Prague royal (and later imperial) court and were called “the real lords of the kingdom”). This branch of Vítkovci clan was initially founded by Vítek III, the son of Vítek (German “Witiko”) of Prčice.

    In about 1250, the Vítkovci clan settled the Rožmberk Castle in the region of Český Krumlov, then in about 1253 erected the Český Krumlov castle. The Krumlov castle thus became the residence of the Lords of Rožmberk for the next three hundred years. It was the Rožmberks who influenced to a great extent the appearance of south Bohemia.

    The coat of arms and emblem of this family was represented by a red five-petalled rose in a silver field which is still often seen in a considerable part of south Bohemia. Peter I of Rožmberk held the post of the superior chamberlain at the court of John of Bohemia. His wife was a widow of the Bohemian king Wenceslaus III.

    Another significant personage of the family was Jindřich III of Rožmberk, a son of Oldřich I, who led the Union of Nobility, being displeased during the reign of King Wenceslaus IV.

    Jindřich’s son Oldřich II of Rožmberk was a member of the Bohemian nobility who defended the interests of Bohemian catholic nobility and of Sigismund, Holy Roman Emperor during the times of the Hussite wars.

    A daughter of Oldřich II was Perchta of Rožmberk, who is identified with the Rožmberks “White Lady” ghost tales, and current residents of the area still report seeing Perchta’s spirit around the castle.

    The decline of the House of Rožmberk began with Vilém and Petr Vok, the sons of Jošt III, both being raised in the guardianship of their uncle Peter V.

    Vilém of Rožmberk is generally considered the most significant representative of the family, making the Český Krumlov area the center of southern Bohemian cultural and political life.

    After Vilém’s death in 1592, his younger brother Petr Vok assumed the position as reigning Lord. In 1601, he was forced to sell the Krumlov castle to the king Rudolf II, Holy Roman Emperor. Petr Vok transferred his residence after the sale to Třeboň where he died in 1611. Petr Vok brought to a close the three-hundred-year-long reign of this illustrious dynasty.

    Like

 10. eksothen said

  Και συνεχιζω με την Ιστορια και λεγομενα απο τους ‘αγωνιστες’ των ‘επαναστατων’, βλ. δολοφονων διεθνιστων απατριδων ζωων….

  “1.2 Παναγιώτης Κανελλόπουλος

  Από το βιβλίο του “Τα χρόνια του Μεγάλου Πολέμου 1939-1944” στην σελίδα 96 μιλώντας στην συνεδρίαση της 27-12-1944 στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΚΚΕ.
  “…Ο κ. Σιάντος ξεκίνησε από κάτι απαράδεκτον και επιθυμώ να γνωρίζω τι λέγει ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Είπεν ότι ο πόλεμος είναι πόλεμος μεταξύ των Βρετανών και του Ελληνικού Λαού. Είναι τάχα, πόλεμος κατά Βρετανών η σύλληψις χιλιάδων γυναικών και παιδιών και η απαγωγή των εις στρατόπεδον των Θηβών και αλλού υπό τρομεράς συνθήκας; Αυτό είναι Γερμανικη μέθοδος. Είναι φασισμός. Έχετε τον λαόν μαζί σας, όπως λέτε κ. Σιάντο. Πως συμβαίνει ώστε χιλιάδες να εισέρχονται και να καταφεύγουν εις την ιδική μας ζώνη… και ουδείς εις την ιδικήν σας; Η ψευδής κυριαρχία σας επί του λαού έληξε. Όταν ήλθα από την Πελοπόννησο αποσιώπησα το γεγονός των χιλιάδων φόνων που είχατε διαπράξει εκεί, καθώς και τις φυλακίσεις. Εσκέφθηκα τότε ότι έπρεπε να απαλλαγείτε από τας παρελθούσας ευθύνας σας και δι’αυτό δεν ωμίλησα. Και θα είμεθα ευτυχείς, εάν είχατε εισέλθει έκτοτε εις τον νόμιμον πολιτικό βίον. Εμφανίζεσθε , κατέχοντες τόσα όπλα και πολεμοφόδια ώστε απορεί κανείς πως δεν τα εξαντλήσατε μαχόμενοι τους Γερμανούς , αφού λέτε ότι επολεμήσατε εναντίον των…”

  1.3 Λεωνίδας Τζεφρώνης, γραμματεύς της ΕΠΟΝ Σπουδάζουσας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣΕ, γνωστός και από την μυθιστορηματική του απόδραση από τις φυλακές των Βούρλων την 17η Ιουλίου 1955 – αφηγείται στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, “Μαρτυρίες για τον εμφύλιο και την Ελληνική αριστερά”
  “…Δεν προλάβαμε να διώξουμε τους Γερμανούς και φτάσαμε στο Δεκέμβρη. Χωρίς να ξέρουμε στην ουσία τι γινόταν. Ο Δεκέμβρης ξεκίνησε με το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, μετά την παραίτηση των τεσσάρων πρώτων υπουργών του ΚΚΕ. Ήμουν τότε δεύτερος γραμματέας των φοιτητών. Η εντολή που είχαμε στο συλλαλητήριο αυτό ήταν ότι, οι φοιτητές που ήταν ενταγμένοι στο ΕΛΑΣ, κάπου 30-50 άτομα, έπρεπε να ήσαν ένοπλοι. Και ότι θα έδιναν εντολή οι επικεφαλής τους για το που θα κτυπήσουν τα τανκς, που σημαίνει ότι ήταν αποφασισμένη η σύγκρουση. Διότι δεν κάνεις ένα συλλαλητήριο με ενόπλους όταν δεν θέλεις να γενικευτεί η σύγκρουση…” σελίς 546,547.

  1.4 Ιστορική καταγραφή των γεγονότων του Ι. Κοραντή από το βιβλίο του, “Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία της Ελλάδος 1941-1945”, εκδόσεις ΕΣΤΙΑΣ Τόμος 2ος, Σελίς 287.
  “…Πριν όμως αποσυρθούν εκ της περιοχής των Αθηνών Πειραιώς , οι στασιασταί είχαν προβή εις μαζικάς εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, ανδρών γυναικών και παιδιών κατά τον αγριώτερον τρόπον…
  Παντού οι Ελληνοβρεταννικές δυνάμεις εύρισκον ομαδικούς τάφους, έτι δε και κατακρεουργημένα φρικτώς παραμορφωμένα πτώματα, ανδρών, γυναικών και παιδίων άταφα…”
  Αι αποκαλύψεις των φρικαλεοτήτων του ΕΛΑΣ προκάλεσαν εν κύμα φόβου και αηδίας εις ολόκληρον τη πρωτεύουσαν.
  Επί του προκειμένου όμως υπάρχει η έκθεσις Σερ Ουώλτερ Σιτρίν Επιτροπής Ερεύνης Εργατικών Ενώσεων. Ο Ουώλερ Σιτρίν ήρχετο δήθεν δια να ενημερωθεί επι των ζητημάτων των Ελληνικών Εργατικών Ενώσεων. Αλλά δεν υπήρχεν αμφιβολία ότι θα ανεζήτει περιπτώσεις ολισθημάτων των Βρεταννών στην Ελλάδα.
  Ο Σκόμπυ γράφει στο ημερολόγιον του.
  “..Ο Σιτρίν μου ετηλεφώνησε ότι είχεν επισκεφθή ενα μαζικό τάφο. Έκαμε δύο φορές εμετό και δεν μπόρεσε να με δή..”
  Τελικώς στην έκθεσιν την οποίαν συνέταξαν ανέφεραν ότι είδαν 250 πτώματα εκτεθειμένα προς αναγνώρισιν και συνεπλήρωσαν:
  “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σχεδόν όλοι ήσαν θύματα οργανωμένου εγκλήματος. Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΕΛΑΣ εξετέλεσε φρικτά εγκλήματα”.

  1.5 Άγις Στίνας αρχειομαρξιστής, τροτσκιστής παλαιό μέλος του ΚΚΕ, δραπέτης των φυλακών της Ακροναυπλίας τον Οκτώβριο του 1942, στο βιβλίο του «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ – ΟΠΛΑ»
  “…Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής…
  Ξέρουμε την διακήρυξη του ΚΚΕ για εξέγερση του λαού για την «απελευθέρωση» της χώρας και ξέρουμε και την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προώθηση του αγώνα σε ένοπλη πάλη…
  Ξέρουμε τί ήταν αυτή η «λαϊκή εξέγερση»: επιθέσεις είτε εναντίον μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών των στρατών κατοχής είτε στρατιωτικών περιπόλων ή μικρών μονάδων. Και το άμεσο, βέβαιο από τα πριν αποτέλεσμα τα τρομακτικά αντίποινα εις βάρος αθώων αγροτών και ομήρων, εμπρησμοί χωριών. Αυτές τις «πολεμικές επιχειρήσεις» τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα.
  Ξέρουμε και ήξεραν καλύτερα εκείνοι που τις οργάνωναν ότι σε τίποτε δεν συντέλεσαν αυτές οι «επιχειρήσεις» στην απελευθέρωση της χώρας και ούτε γι’ αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκαν…”
  Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει:
  “…Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο ’21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις…”

  Like

  • Миша said

   ελα τωρα ρε Eksothen…

   ήμαρτον…ΤΑΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ….έχω και τα σχετικά αρχεία του ΓΕΣ και τις εκδόσεις προπαγάνδας του 45-49….

   ΕΛΕΟΣ !!!

   Like

   • eksothen said

    Ωραια τοτε δεν εχεις κανεναν αλλοθι να υποστηριζεις ιδεολογιες ειτε αριστερας ειτε δεξιας, ως κατι σπουδαιο και ανωτερο απο την ενοτητα του Ελληνικου Εθνους.
    Η καποιος ειναι με τον Λαος μας και την Ελλαδα ειτε ειναι εναντιον του. Τοσο απλα.

    Like

   • Миша said

    Εksothen

    H αλάνθαστη μέθοδος είναι το “follow the money”.Δες ποιοι τα κονομάνε απο την πατριδεμπορία …
    και θα βρείς την άκρη του μίτου …
    Στην Ελλάδιτσα μας «όλως τυχαίως», όλοι οι «εθνικοφρονες» ήταν υπηρετες των Ρόθτσιλντ…
    ΕΝΑΣ ΤΣΑΒΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΥΧΕΙ ;;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Ο Μπεναρογια εθνικοφρονας;;

    Like

   • Миша said

    Aσε μας ρε Βασιλική,που μαθες τον Μπεναρογια….πες μας για τον συμπατριωτη σου Τζορτζ Τεννετ ….που χει και καταγωγή απο τη Β.Ηπειρο

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Μισα
    ο μπεναρογια ιδρυσε το τιμημενο ΚΚΕ ΑΕ που εχει μακροχρονια και προδοτικη δραση εντος και εκτος Ελλαδας.
    Σε καταλαβαινω ,η αληθεια ποναει αλλα δεν παυει να ειναι η αληθεια.
    Την επομενη φορα που βρεθεις στον πειρασμο να συνδεσης Ροτσιλντ με εθνικοφρονες ,σκεψου τον μπεναρογια και τους υπολοιπους ηγετες ολων των κομμουνιστικων κομματων.Μη τους απαριθμουμε τωρα εναν προς εναν,ολοι γνωριζουμε ποιοι ειναι, τι ειναι και ποιες οι διασυνδεσεις τους με τους ροτσιλντ,με πρωτους και καλυτερους τους μπολσεβικους.

    Like

   • Миша said

    Βασιλική το Φοξ και το CNN σἐχουν αποχαυνωσει….
    Ο Μπεναρόγια ήταν μετριοπαθης σοσιαλιστης κι έφυγε από το ΣΕΚΕ μολις αντιληφθηκε την φιλομπολσεβικική του στροφη
    Τα λέει ο δωσιλογος Σταυριδης που ηταν τοτε στο ΚΚΕ , τον οποιον σταχυολογησε εδω ο Eksothen

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Η πρώτηπροσπάθεια για να επιτευχθεί η ανεξαρτησία της Μακεδονίας πραγματοποιείται αποτους Εβραίους το 1927 όταν εντός της ελληνικής Βουλής οι Εβραίοι ιδρυτές καιβουλευτές του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια και Κούν Βεντούρα θέτουν θέμαανεξαρτητοποιήσεως του ευρύτερου χώρου της Μακεδονίας.

    O “μετριοπαθης”σοσιαλιστης μπεναρογια,αφου ετελεσε την αποστολη του,εγκατασταθηκε στο ισραηλ.

    Like

   • Миша said

    Βασιλική

    ποια είναι η πηγή για το τελευταίο που έγραψες;;;;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    …ειναι ψεμματα αυτο που εγραψα;;

    Like

   • Миша said

    άν κρινω απο αυτα που γραφεις, εχει πιθανοτητα 9 στα 10 να ειναι ψεμμα , γι αυτο θελω να μου υποδειξεις την πηγη ωστε να το επιβεβαιωσω
    έχεις πηγη ή το εβγαλες απο το μυαλο σου ή απο καποιο χρυσαυγουλομάτικο σάιτ;;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Κατ αρχην αν ηταν ψεμματα θα ειχες βαλει ενα σωρο κατεβατα για του λογου το αληθες.
    Δευτερον,οταν με προσβαλης αποκαλωντας με ψευτρα,απαξιω να συνεχισω αυτον τον διαλογο μαζι σου.

    Like

   • Миша said

    Αμερικάνα Βασιλική

    αποδεικνυεις και σε αυτη την περιπτωση πως ψευδεσαι , ως συνηθως, εφοσον δεν εχεις καμμια πηγη , εντυπη ή ηλεκτρονικη, να παραπέμψεις.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Ο Μπεναρογια ηταν εθνικοφρονας;;

    Like

   • Миша said

    Ήταν ο Τσολάκογλου εθνικοφρονας…
    κι ο Ραλλης …

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Ο πρακτορας του Οτσιλντ ο Μπεναρογια ηταν εθνικοφρονας;;;;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    …ο πρακτορας του Ροτσιλντ…

    Like

 11. GN said

  Den gamiosaste oloi…

  Like

 12. καποιος said

  olympiada, για να εχουμε μια περισσοτερο ολοκληρωμενη και σφαιρικη αποψη των γεγονοτων της εποχης που αναφερεσαι θα παρακαλουσα να μας γραψεις και ενα αρθρο για τα γεγονοτα εκεινα κατα τα οποια ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ συνεργασθηκε με τους Γερμανους στις επιχειρησεις καταδιωξης και εξολοθρευσης του (δεξιου) ΕΔΕΣ και του Ζερβα. εκτος και εαν εχεις…επιλεκτικη μνημη περι…προδοτων!!!

  Like

  • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

   Μη τους βαζεις δυσκολα.

   Like

  • eksothen said

   Να βοηθησω. Για την ιδια χρονικη περιοδο.

   ” 1.3 Λεωνίδας Τζεφρώνης, γραμματεύς της ΕΠΟΝ Σπουδάζουσας του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣΕ, γνωστός και από την μυθιστορηματική του απόδραση από τις φυλακές των Βούρλων την 17η Ιουλίου 1955 – αφηγείται στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, “Μαρτυρίες για τον εμφύλιο και την Ελληνική αριστερά”
   “…Δεν προλάβαμε να διώξουμε τους Γερμανούς και φτάσαμε στο Δεκέμβρη. Χωρίς να ξέρουμε στην ουσία τι γινόταν. Ο Δεκέμβρης ξεκίνησε με το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, μετά την παραίτηση των τεσσάρων πρώτων υπουργών του ΚΚΕ. Ήμουν τότε δεύτερος γραμματέας των φοιτητών. Η εντολή που είχαμε στο συλλαλητήριο αυτό ήταν ότι, οι φοιτητές που ήταν ενταγμένοι στο ΕΛΑΣ, κάπου 30-50 άτομα, έπρεπε να ήσαν ένοπλοι. Και ότι θα έδιναν εντολή οι επικεφαλής τους για το που θα κτυπήσουν τα τανκς, που σημαίνει ότι ήταν αποφασισμένη η σύγκρουση. Διότι δεν κάνεις ένα συλλαλητήριο με ενόπλους όταν δεν θέλεις να γενικευτεί η σύγκρουση…” σελίς 546,547.

   1.4 Ιστορική καταγραφή των γεγονότων του Ι. Κοραντή από το βιβλίο του, “Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία της Ελλάδος 1941-1945”, εκδόσεις ΕΣΤΙΑΣ Τόμος 2ος, Σελίς 287.
   “…Πριν όμως αποσυρθούν εκ της περιοχής των Αθηνών Πειραιώς , οι στασιασταί είχαν προβή εις μαζικάς εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, ανδρών γυναικών και παιδιών κατά τον αγριώτερον τρόπον…
   Παντού οι Ελληνοβρεταννικές δυνάμεις εύρισκον ομαδικούς τάφους, έτι δε και κατακρεουργημένα φρικτώς παραμορφωμένα πτώματα, ανδρών, γυναικών και παιδίων άταφα…”
   Αι αποκαλύψεις των φρικαλεοτήτων του ΕΛΑΣ προκάλεσαν εν κύμα φόβου και αηδίας εις ολόκληρον τη πρωτεύουσαν.
   Επί του προκειμένου όμως υπάρχει η έκθεσις Σερ Ουώλτερ Σιτρίν Επιτροπής Ερεύνης Εργατικών Ενώσεων. Ο Ουώλερ Σιτρίν ήρχετο δήθεν δια να ενημερωθεί επι των ζητημάτων των Ελληνικών Εργατικών Ενώσεων. Αλλά δεν υπήρχεν αμφιβολία ότι θα ανεζήτει περιπτώσεις ολισθημάτων των Βρεταννών στην Ελλάδα.
   Ο Σκόμπυ γράφει στο ημερολόγιον του.
   “..Ο Σιτρίν μου ετηλεφώνησε ότι είχεν επισκεφθή ενα μαζικό τάφο. Έκαμε δύο φορές εμετό και δεν μπόρεσε να με δή..”
   Τελικώς στην έκθεσιν την οποίαν συνέταξαν ανέφεραν ότι είδαν 250 πτώματα εκτεθειμένα προς αναγνώρισιν και συνεπλήρωσαν:
   “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σχεδόν όλοι ήσαν θύματα οργανωμένου εγκλήματος. Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΕΛΑΣ εξετέλεσε φρικτά εγκλήματα”.

   1.5 Άγις Στίνας αρχειομαρξιστής, τροτσκιστής παλαιό μέλος του ΚΚΕ, δραπέτης των φυλακών της Ακροναυπλίας τον Οκτώβριο του 1942, στο βιβλίο του «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ – ΟΠΛΑ»
   “…Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής…
   Ξέρουμε την διακήρυξη του ΚΚΕ για εξέγερση του λαού για την «απελευθέρωση» της χώρας και ξέρουμε και την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προώθηση του αγώνα σε ένοπλη πάλη…
   Ξέρουμε τί ήταν αυτή η «λαϊκή εξέγερση»: επιθέσεις είτε εναντίον μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών των στρατών κατοχής είτε στρατιωτικών περιπόλων ή μικρών μονάδων. Και το άμεσο, βέβαιο από τα πριν αποτέλεσμα τα τρομακτικά αντίποινα εις βάρος αθώων αγροτών και ομήρων, εμπρησμοί χωριών. Αυτές τις «πολεμικές επιχειρήσεις» τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα.
   Ξέρουμε και ήξεραν καλύτερα εκείνοι που τις οργάνωναν ότι σε τίποτε δεν συντέλεσαν αυτές οι «επιχειρήσεις» στην απελευθέρωση της χώρας και ούτε γι’ αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκαν…”
   Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει:
   “…Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο ’21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις…”

   1.6 Φλωράκης καπεταν Γιώτης βουλευτής και ΓΓ ΚΚΕ
   Βημα 9-12-2001
   “…Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή.
   Υπήρχε η δική μας προσδοκία: ο Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να ‘ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε. Δεν είχαμε ανάγκη από στρατιωτική βοήθεια, είχαμε όμως ανάγκη από την πολιτική του στήριξη…””

   Αγωνα εκαναν τα παιδια για την μαμα σοβιετια, αχαριστοι, τους αποκαλειτε και προδοτες. Λιγο σεβασμο στους τοτε εφιαλτες, παρακαλω.

   Like

   • Миша said

    Ουτε διαβάζεις ούτε κατανοείς τι ποστάρεις, ΔΥΣΤΥΧΩΣ….

    1.βάζεις τον Κοραντή του ΛΑΟΣ, αυτον που ψηφισε τα κατοχικά μνημονια να υπομνηματίζει τα αρχεια του αποικιοκρατη Σκομπυ («αυτου» που λιγα χρόνια μετρά κρεμούσε ελληνοπουλα στην Κύπρο)

    2.και βαζεις τον Φλωράκη να αφηγειται πώς πούλησε τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΑ η Μοσχα, εφαρμοζοντας τα συμφωνηθέντα στη Γιάλτα….
    δλδ ενω ηταν στα συνορα οι σοβιετικες μοναδες δεν κατεβηκαν να κανουν περιπατο αλλά υποχωρησαν….

    ΠΙΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΟΙΧΟΣ !!!

    Like

   • eksothen said

    Миша, καλυτερα αστο το θεμα. Εσυ μου αναφερεσαι στα προσωπα προσπαθωντας να τα απαξιωσεις και οχι στα αρχειοθετημενα γεγονοτα. Πραξεις και ανθρωποι που η Ιστορια τους εθεσε στην αιωνιοτητα για ολου τους μεταγενεστερους να κρινουν.
    Ιστορια που καταγραφηκε απο τα ιδια τους τα γραπτα και για τους μεν και για τους δε. Τα αλλα ειναι, οπως σου εχω επισημανει φιλολογια.
    Πριν αναφερθηκες στο προσωπο του τσαβες, ενδεχομενως για την εποικοδομητικη του ευεργετικη του ικανοτητα και αποττελεσματα που ειχε στην Χωρα του, σωστα;; Βεβαια δεν ξερω πολλα για τον ταδε και ετσι δεν παιρνω θεση.
    Αλλα εαν θελεις θετικο παραδειγμα και πολυ πιο ουσιωδες απο τον τσαβες σε ικανοτητα ενος ηγετη – μακρια απο το ιδεολογικο περιτυλιγμα, τοτε γιατι οχι ο Καποδιστριας;; Γιατι οχι ο Μεταξας;;
    Πετυχαν και οργανωσαν την κοινωνια και το κρατος, βεβαια ο Καποδιστριας πολυ λιγα καταφερε λογο της δολοφονιας του, ενω ο Ι Μεταξας οχι μονο οργανωσε το κρατος αλλα και ευεργετησε την οικονομια την κοινωνια και κοιταξε να ανεξαρτητοποιησει την Ελληνικη οικονομια απο του σημερινους μας ‘συμμαχους’ με την αναβλυση και εξορυξη του Ελληνικου πλουτου.

    Like

   • Миша said

    Eksothen

    ξέρεις ποιος υπεγραψε την συμβαση Κουπερ που παραχωρουσε στους ξένους ολο τον ορυκτο πλουτο της χωρας;;

    Like

   • Nikiforos33 said

    Μισα η συμβαση κούπερ δεν είναι μυστική ατζέντα….υπάρχει σε φεκ…το βρίσκεις στο διαδίκτυο…Η σύμβαση παραχωρεί το μονοπώλιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο ορυκτά σε μια αμερικανική εταιρεία η οποια εδω και μισο αιώνα δεν υφίσταται…Στο Φεκ μάλιστα λέει οτι αν δεν υλοποιηθεί μέχρι το 1952 (νομιζω…) θα ακυρωνόταν…΄Ας μην προσπαθούμε να βρισκουμε ιστοριούλες…που θα κηλιδωσουν το όνομα ενός ανθρώπου (με όσα καλά και κακά εκανε πριν…) που είναι ο τελευταίος που είπε ένα ΟΧΙ σε μια υπερδύναμη και οδήγησε τους έλληνες ενωμένους στον πόλεμο…Συγκεκριμένα είπε 2 οχι…το ένα σε έχθρο και το άλλο σε σύμμαχο…και μετα απο λίγες μέρες έπαθε αμυγδαλίτιδα…

    Like

   • Миша said

    Nικηφόρε

    επειδή ακριβως υπαρχει στο διαδικτυο και μπορεί όποιος θέλει να την διαβάσει , μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό και το μέγεθο του ατοπήματος. Είναι συμφωνία παράδοσης τής χωρας χωρίς καμμιά αμφιβολία.

    Like

   • Nikiforos33 said

    Ναι Μίσα…άλλο παραχώρηση ορυκτου πλούτου…άλλο μια δυσμενής συμβασή για το ελληνικό κράτος σύμβαση η οποία υπογράφτηκε εν μέσω πολέμου και η οποια προωθήθηκε απο τον Γεώργιο….η σημασία που δίνανε κάποιοι στην σύμβαση κούπερ ήταν εφάμιλλη μυστικής ατζέντας και λέγαν οτι η σύμβαση έληξε το 2010… Η σύμβαση δεν είναι καθόλου χειρότερη συμβάσεων που υπογράφανε οι καραμαλοπαπαδρεου στις χρυσοφόρες εποχές της μεταπολίτευσης….και ο Μεταξάς ξεκίνησε τις πρώτες γεωτρήσεις για την άντληση πετρελαίου για λογαριασμό του ελληνικού κράτους στην περιοχή του Ιονίου…οι γεωτρήσεις μετά τον πόλεμο δεν συνεχίστηκαν…και αυτό δείχνει κάτι….

    Like

  • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

   αντε να βοηθησω κι εγω…

   11/8/13
   ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ… ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ… ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ Ο ΕΟΑΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΩΝ…!

   Την Κυριακή 1 Σεπτεβρίου θα τελεστεί ο επίσημος εορτασμός στις κορυφές του Βίτσι και του Γράμμου από τις Ενώσεις Αποστράτων και τα Σωματεία των πολεμιστών του Εθνικού Στρατού και των πραγματικών Εθνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων. Επίκεντρο των φετινών εορτασμών το Βίτσι…

   Like

   • Миша said

    εκει που δοκιμάσανε για πρωτη φορα τις Ναπάλμ οι συμπατριωτες σου αμερικάνοι ;;

    Like

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Μίσα με όλο το σεβάσμο αλλά τις ναπάλμ οι “συμπατρώτες”της αλβανοτουρκοαμερικάνας που παριστάνει την “Ελληνίδα” μάλλον τις χρησιμοποιήσαν για πρώτη φόρα στην Φαλαίζ της Νορμανδίας ενάντιον των ναζι ινδαλμάτων της….

    Like

   • Миша said

    Χρηστο ευχαριστώ…

    το θετικό (αν υπαρχει κάποιο) με τους τύπου Βασιλική κλπ ειναι πως είναι τριτηλικιώτες και απέχουν απο την βιωση της ελλαδιτικης πραγματικοτητας

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    Για πειτε και κάτι για τις βομβες φωσφόρου που κατέκαυσαν την γερμανια με την υπογραφή των ιουδαίων νικητών ρε παίδες.
    Οι ίδιες που κάψανε τα παιδιά της Παλαιστίνης από τους ίδιους δολοφόνους,όχι παίζουμε…

    Like

   • eksothen said

    Για Миша,

    Μπραβο να απαξιωνεις οποιον διαφωνει με εσενα.
    Αναφερομαι σε αυτο το σχολιο ….” το θετικό (αν υπαρχει κάποιο) με τους τύπου Βασιλική κλπ ειναι πως είναι τριτηλικιώτες και απέχουν απο την βιωση της ελλαδιτικης πραγματικοτητας…”.

    Like

   • Παύλος Κριεζής said

    Like

   • Миша said

    Εksothen

    50% ΝΔ και 20% ΠΑΣΟΚ έδωσαν οι ανω των 65 ετων περυσι…

    απαξιωνονται μονοι τους και καταδικάζουν την χωρα σε διαλυση

    Η υπερασπιση του Χιτλερ ειναι ενα ακομη τμημα, νέο θα έλεγα , επιπροσθετο στο καταντημα μας…

    Like

   • Ιωάννης. ο Peacemaker said

    Συγνώμη που παρεμβαίνω σε θέμα που δεν έχω να προσφέρω μέσω κάποιου σχολίου κάτι,αλλά η κυρά Βασιλική,έχει δώσει ουκ ολίγες αφορμές για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που αφορούν το “ποιόν” της!!

    Αυτά από εμένα!!Ας συνεχιστεί η άκρως ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση!!

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Εξωθεν
    ειναι η γνωστη γραμμη των αριστερων,
    ελλειψει επιχειρηματων ,υβρεις.
    Μια ζωη αυτο κανουν,αλλα τωρα πλεον που περασε η μπογια τους,
    κανεις δεν δινει σημασια στις υβρεις και τις συκοφαντιες τους ,
    και αυτο τους εχει πανικοβαλει,διοτι δεν εχουν επιχειρηματα να αντικρουσουν.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Ιωαννη
    δεν χρειαζεται να προσπαθης αλλο,
    μας εχεις αποδειξει πολλακις οτι εισαι ολογιστος.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Δεν αλλαζε η αριστερα…
    ελλειψει επιχειρηματων,απειλες ,υβρεις και εκβιασμοι….

    ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΗΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!
    11/08/2013

    Ρεπορτάζ του Left.gr

    Η Τήλος είναι αγαπημένος τόπος προορισμού. Αυτό το καλοκαίρι όμως, με λύπη και ανησυχία, ένας επισκέπτης διαπιστώνει την ιδεολογική κατρακύλα πολλών κατοίκων του νησιού. Είναι δηλαδή χαρακτηριστική η άνεση με την οποία αρκετοί Τηλιακοί, επικαλούνται το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αποστρέφοντας το πρόσωπό τους από τη ‘’δημοκρατική’’ παράδοση του τόπου. Στη λογική τού “κανείς δεν νοιάζεται για εμάς” εντελώς αυθαίρετα -αλλά και ανιστόρητα- πιστεύουν ότι η ΧΑ είναι η πολιτική δύναμη που θα τους περιθάλψει με στοργή… Η εναπόθεση των προσδοκιών στους φασίστες είναι το έσχατο σημείο της ιδεολογικής εξαθλίωσης του ανθρώπινου νου. Θυμίζουμε λοιπόν στους Τηλιακούς ότι την Τήλο δεν την τίμησαν ούτε την αγάπησαν οι φασίστες, αλλά άνθρωποι προοδευτικοί και πολιτισμένοι. Θυμίζουμε ότι για την Τήλο δεν μίλησαν και έγραψαν οι φασίστες αλλά άνθρωποι με δημοκρατικές ιδέες και αντιφασιστική δράση. Κι επειδή η μόνη πληροφόρηση που έχουν αυτοί που την επικαλούνται είναι οι υπόνομοι των τηλεοπτικών δελτίων, τους ενημερώνουμε ότι οι νεοναζί, που φαντάζονται ως πολιτικούς του συμμάχους, θα είναι και ο εφιάλτης τους…

    Αν λοιπόν κυριαρχήσει η αφασία αυτών που προσβλέπουν στους νοσταλγούς του Χίτλερ, μην περιμένουν το επόμενο καλοκαίρι να φέρει το καράβι στο νησί όσους και όσες αγάπησαν και στήριξαν την Τήλο. Όχι τουλάχιστον μέχρι το νησί να καθαρίσει από το μαύρο και να γίνει ξανά φωτεινός και δημοκρατικό τόπος προορισμού. Κι αν τώρα σηκώνουν απαξιωτικά ή αδιάφορα τους ώμους, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι οι επισκέπτες/τουρίστες που θα βγουν χαμένοι, αλλά η τοπική κοινωνία της Τήλου. Διότι από τον αντιφασιστικό αγώνα αυτή θα βγει και δημόσια εκτεθειμένη και πολιτικά ηττημένη».

    Like

   • για την ιστορία said

    Λάθος! Η βόμβα ναπάλμ ανακαλύφθηκε το 1942 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη νήσο Τριάν το 1944.
    Στον Γράμμο έπεσαν 388 ναπάλμ.

    Like

  • ARIS said

   Ο ΣΤΙΝΑΣ ΑΡΧΙΤΡΟΤΣΚΑ ΓΙΑΥΤΟ Η ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

   Like

 13. eksothen said

  Τιμης Ενεκεν στους πεσοντες.
  Το Εθνος πραττει αυτα που οφειλει στους Πατριωτες.

  “Την Κυριακή 1 Σεπτεβρίου θα τελεστεί ο επίσημος εορτασμός στις κορυφές του Βίτσι και του Γράμμου από τις Ενώσεις Αποστράτων και τα Σωματεία των πολεμιστών του Εθνικού Στρατού και των πραγματικών Εθνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων. Επίκεντρο των φετινών εορτασμών το Βίτσι… “

  Like

 14. Παύλος Κριεζής said

  ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ

  Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012, 18:17

  ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Ι. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ
  ΤΕΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
  ΑΘΗΝΑΙ 1925

  ΠΡΟΛΟΓΟΣ
  Καθ’ ήν στιγμήν εντείνεται λυσσωδώς η προπαγάνδα του ελληνικού κομμουνισμού διά την μπολσεβικοποίησιν της Ελλάδος, καθ’ ήν στιγμήν ο ελληνικός λαός εκδηλοί απροκάλυπτον αγανάκτησιν διότι μία ημερησία εφημερίς το ‘Ελεύθερον Βήμα’ εφιλοξένησεν, ιδιοτελώς ή επιπολαίως, άρθρα ευμενή υπέρ του ρωσσικού μπολσεβικισμού.
  Καθ’ ήν στιγμήν όλη η πεπολιτισμένη ανθρωπότης διερωτάται αγωνιωδώς αν το ατομικόν ή το κοινωνιστικόν σύστημα δύναται να τή εξασφαλίση μίαν καλυτέραν αύριον.
  Καθ’ ήν στιγμήν όλοι οι κοινωνιολόγοι του κόσμου προσπαθούν αφ’ ενός ν’ ανεύρουν τα βαθύτερα αίτια και αφ’ ετέρου να αναλύσουν τα τραγικά αποτελέσματα της ρωσσικής επαναστάσεως, νομίζω ότι έχω υποχρέωσιν προς τον Ελληνικόν λαόν να φέρω εις φως όλα όσα εγνώρισα κατά την υπέρ εικοσαετή εν Ρωσσία διαμονήν μου περί της πραγματικής σημασίας του μπολσεβικικού κινήματος, την οποίαν ακόμη σκεπάζει ο βαθύς πέπλος του τεχνητού σκότους, τόσον επιτηδείως ριφθείς υπό των ενδιαφερομένων.
  Θα ηδυνάμην να συντάξω πολλούς τόμους επί της τραγικής αυτής ιστορίας, μιάς εκ των τραγικωτέρων της ανθρωπότητος. Αλλά δεν θα μακρηγορήσω, απλώς αναδημοσιεύω συμπληρών τά εν τώ ‘Ελευθέρω Τύπω’ δημοσιευθέντα 32 άρθρα μου, περιοριζόμενος μόνον εις ξηράν αφήγησιν γεγονότων, διά να αφήσω ελεύθερον τον αναγνώστην να εξαγάγη μόνος τα συμπεράσματά του.
  Α.Ι.Α.

  ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ
  ΑΦΙΕΡΟΥΤΑΙ
  Εις τον έξυπνον και τίμιον
  αλλά εύπιστον και ευμετάβλητον
  Ελληνικόν Λαόν
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ Ι. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ
  ΤΕΩΣ ΔΙΕΥΘ. ΓΕΝ. ΕΛΛΗΝ. ΠΡΟΞ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
  ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α’
  Οι αρχηγοί του μπολσεβικισμού είνε Εβραίοι
  Η ρωσσική επανάστασις θεωρείται γενικώς ως επιστημονικόν πείραμα προς εφαρμογήν ωρισμένων κοινωνικών θεωριών, εστερημένον φυλετικού χαρακτήρος και τείνον εις τον διεθνισμόν.
  Πλάνη. Αυτό είνε το το πρόσχημα. Είνε η σειρά διαφόρων θεατρικών πράξεων εξελισσομένων επί της σκηνής, συμμετοχή μετημφιεσμένων ηθοποιών.
  Μόνον εις τα παρασκήνια, εις τα οποία ισχυρίζομαι ότι εισέδυσα χάρις εις τάς σχέσεις μου, φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρ της μπολσεβικικής επαναστάσεως. Και ο χαρακτήρ ούτος είνε η εκδίκησις και η νίκη των Ισραηλιτών της Ρωσσίας τόσον κατά της ρωσσικής εθνότητος όσδον και κατά της χριστιανικής θρησκείας.
  Γνωρίζω πόσον βαρύς είνε ο αφορισμός ούτος. Διά να τον αποδείξω όμως μου αρκεί ν’ ανατρέξω εις τον ονομαστικόν πίνακα των 554 επιτρόπων και βοηθών των, οι οποίοι κυβερνούν σήμερον την ατυχή Ρωσσίαν.
  Εκ του πίνακος τούτου εξάγεται ότι εκ των 554 ιθυνόντων, είναι Ρώσσοι μόνο είς, Τσέχοι 1, Εβραίοι 447, Φιλλανδοί 3, Λιθουανοί 43, Πολωνοί 2, Γερμανοί 12, Ούγγροι 1, Αρμένιοι 13, Γεωργιανοί 2. Το όλον 554.
  Ο κ. Ι. Σοφιανόπουλος και η φιλοξενήσασα τα άρθρα του εφημερίς απέφυγαν περιέργως να τονίσουν την παρουσία τόσων Εβραίων, άλλων συνήθως κρυπτομένων υπό ρωσσικά ψευδώνυμα επί κεφαλής των ρωσσικών κρατικών υπηρεσιών.
  Επί τή ευκαιρία σημειώ ότι και ο κ. Ουστίνωφ, ο εν Αθήναις πρεσβευτής των Σοβιέτ είνε επίσης Ισραηλίτης, καλούμενος πράγματι Ζαρμπίνοβιτς. Παρεμπιπτόντως δε αναφέρω ότι ο υπό αρμενικόν όνομα Μακαριάν εμφανιζόμενος ‘διευθυντής του Γραφείου Τύπου’ της εδώ Ρωσσικής πρεσβείας είναι ΕΛΛΗΝ αρνησίπατρις, γνωστός εις πλείστους εκ Ρωσσίας πρόσφυγας ως Ιωαννίδης.
  Αλλά δεν είνε η εις χείρας σχεδόν αποκλειστικώς ευρισκομένη διακυβέρνησις της ατυχούς χώρας η μόνη απόδειξις των ισχυρισμών μου. Υπάρχουν και πλείσται άλλαι αποδείξεις, τάς οποίας ο κ. Σοφιανόπουλος παραμείνας 2-3 εβδομάδας εν Ρωσσία δεν ηδύνατο να περισυλλέξη ακόμη και αν ήθελε.
  Λέγω και αν ήθελε, διότι τινές εκ των αποδείξεων τούτων αποτελούν γεγονότα προσπίπτοντα εις την αντίληψιν παρατηρητών πολύ ολιγώτερον μορφωμένων του κ. Σοφιανοπούλου.
  Ο συνεργάτης της πρωινής Αθηναικής εφημερίδος ισχυρίζεται ότι οι Ρώσσοι κομμουνισταί είναι άθεοι και προσπαθούν να εκριζώσουν κάθε θρησκευτικόν αίσθημα. Δεν θα θελήσω να στηριχθώ εις την βεβαίωσιν ταύτην και να δημοκοπήσω εις βάρος του κομμουνισμού εκμεταλλευόμενος την βαθείαν θρησκευτικήν ευλάβειαν των Ελλήνων εργατών. Σημειώ μόνον ότι η σοβαρωτάτη διά τον ελληνικόν εργατικόν κόσμον ομολογία αύτη δεν διεψεύσθη ακόμη ούτε υπό του Ελληνικού κομμουνιστικού κόμματος, ούτε υπό της εδώ μπολσεβικικής πρεσβείας.
  Ούτε θέλω να επιμείνω εις τον ισχυρισμόν τούτον, διότι και αν ούτος αληθεύει, τυχόν διά τους ελαχίστους (τριάκοντα ως είπον) ρώσσους επιτρόπους, δεν ισχύει διά τους 447 εβραίους, οι οποίοι δεν είνε άθεοι ή τουλάχιστον δεν δεικνύουν διόλου ότι είνε άθεοι, αλλά περιορίζονται εις την λυσσώδη, αιμοσταγή εξόντωσιν των χριστιανών, εις τον εξευτελισμόν της χριστιανικής θρησκείας, όλων των δογμάτων, καθ’ ήν στιγμήν δεν θίγουν ποσώς τάς άλλας θρησκείας, εβραικήν, μουσουλμανικήν, βουδδικήν και βραχμανικήν. Ουδεμία συναγωγή, ουδέν τέμενος εθίγη. Μάλιστα δε προστατεύουν κατά τρόπον μεροληπτικώτατον και προκλητικώτατον την εβραικήν θρησκείαν.
  Θα επεθύμουν μόνον να ερωτήσω τον κ. Σοφιανόπουλον και τους ΄Ελληνας κομμουνιστάς αν γνωρίζουν ότι:
  1. Οι Εβραίοι προτιμώνται σήμερον των χριστιανών εις όλας τάς υπηρεσίας, δημοσίας ή ιδιωτικάς, προμηθείας, εργασίας παντός είδους, κτλ.

  η συνέχεια εδώ:
  h$$p://www.zougla.gr/blog/article/616054

  Like

  • Βούλγαρης Χρήστος said

   ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ι. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ,,,,,Μα τι μου θύμιζει αύτο το όνομα τι μου θυμίζει…..Μήπως αράγε τον αρχηγό της ΠΡΟΔΛΟΤΙΚΗΣ- ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΣΠΟ μετά το 1942 και “υπούργο” στην “κυβέρνηση” – κουίλσγκ του Έκτορα Τσιρονίκου;Παρακαλείται ο κ. Κρίεζης την επόμενη φορά να μας δημοσιεύσει την άποψη του Πηλίου Γούση για τον Αγώνα του Σουλιού ενάντιον του Αλή Πασά καθώς ο κ. Κριέζης δέον είναι να έχει μια διαχρονική σταθερότητα και συνέχεια-συνέπεια στις απόψεις του…..

   Like

   • Миша said

    χαχαχα

    ο ένας τον δωσιλογο Σταυριδη , ο άλλος τον Ανδρόνικο χαχαχαχ…

    ΤΗΝ ΕΣΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΛΥΣΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΠΕΡΡΙΚΟΣ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

    Ο ανδριαντας του ειναι διπλα στην Ομονοια,γωνια Πατησιων με Πανεπιστημιου

    Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Μίσα σιγουρα σου προκάλει μεγάλη εντύπωση το γεγονος ότι τα ατόμα που ανήκουν σε ενά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ιδεολογικό χώρο επικαλούνται ΠΡΟΔΟΤΕΣ έτσι δεν είναι; Μα δεν είπαμε ότι η χ.α δεν είναι νεοναζιστική άλλα “πατριωτική” (το μάτι μου!)οργάνωση ;

     Like

   • Παύλος Κριεζής said

    Ότι δεν σου αρέσει είναι προδοτικό αλλά επί του θέματος που είναι αληθινό κουβέντα κύριε καθηγητά,μην στεναχωρηθούν και οι φίλοι σου ιουδαίοι…ζαμέ…
    Για πές μας ποιος ήταν στέλεχος της εθνικής τράπεζας το 1941 που φυγάδευσαν τον χρυσό στο Κάιρο οι κατσικοκλέφτες εγγλέζοι και μετά στην τράπεζα της αγγλίας των ιουδαίων ρότσιλντ…και δεν τον ξανάδε η ελλάς ποτέ..
    Ονοματάκι περιούσιο;;;;

    Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     O ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ κ, Κρίεζης ΔΕΝ μπορεί να εγκαλεί τους άλλους για…ελείψη πατριωτισμού!Ειπαμε ο κ, Κριίεζης να κάνει παρέα με τους ομοιύς του, τον Πήλιο Γούση και τον Εφιάλτη…Αληθεία οι “φιλελλήνες Νάζι δεν ήθλεναν να ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ την Ελλάδα με την Ιταλία και την Βουλγαρία.Kαι “συμπτωματικά” βουλευτης ποιάς χώρας είχε πεί το 2011 ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τους παραχωρήσει την Κέρκυρα για να ξεχρεώσει;Το ονοματάκι του “κύριου” και της χώρας toy μπορεί να μας το θυμίσει ο κ. Κρίεζης;

     Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Παυλο
    ειναι η γνωστη τακτικη,και για τον Ζαχαριαδη τα ιδια ελεγαν,και τωρα τον προσκυναν παλι.
    Τις προαλλες εκαναν και πολιτικο μνημοσυνο προς τιμην του.
    Εκει που εφτυναν ,τωρα γλυφουν.

    Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Τυπικές αρλούμπες ή αλλά λογια να αγαπιομάστε απο μια αλβανοτουρκοβλάχα κάτοικο USA, ε συγνώμη “ελληνίδα πατριώτισα” ήθελα να πώ…Αλήθεία το για το “πριγκήπατο της Ηπείρου” των ομοιδέατων της η “ελληνιδα πατριώτισσα” δεν θα κάνει κάμια εκδήλωση;κρίμσ δεν είναι

     Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Τον Μάρτιο του 1941 μαίνεται ο πόλεμος στη Β. Ήπειρο. Οι Ιταλοί εξαπoλύουν την τελευταία τους επίθεση, πρόκειται για την επίθεση της Άνοιξης (Primavera) στην οποία μετείχαν και τάγματα μελανοχιτώνων! Τότε η Κ.Ε του ΚΚΕ καλεί με ανακοίνωση την οποία κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου 1941 τους Έλληνες να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ…ΗΡΩΪΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!!

    Η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους την διοίκηση των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές που να αντιπροσωπεύουν όλους, από τον στρατιώτη μέχρι τον στρατηγό, όσους συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης. Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και να απαιτήσουν από το άλλο μέρος παραίτηση της Κυβέρνησης και σχηματισμό προσωρινής, αντιπολεμικής, αντιδιχτατορικής Κυβέρνησης μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των πολιτικών και στρατιωτικών συμφώνων που κλείστηκαν από τους Εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς την Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε. καλεί την εργατική τάξη και ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές και εργάτες πολεμικών εργοστασίων να εφαρμόσουν το πιο φαρδύ ενιαίο, εργατικό, αντιπολεμικό μέτωπο, με τους αρχηγούς και με τους εργάτες όσους συμφωνούνε στη πλατφόρμα του μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης συγκροτώντας επιτροπές εργασιακές και σωματειακές ομάδες να παλέψουν με συγκεντρώσεις, με διαδηλώσεις, με οικονομική και πολιτική απεργία…Να κάνει (ο λαός) ότι μπορεί για να σταματήσει τον πόλεμο που έφερε η αγγλόδουλη σπείρα προκαλώντας την Ιταλική εισβολή…Να πάρη παράδειγμα ολόκληρος ο ελληνικός λαός από τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας…»

    Ο «ΗΡΩΪΚΟΣ» ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ!!!! ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Η προδοσία συνεχίζεται και μετά την επίθεση των Γερμανών! Μανιφέστο της 3ης Μαΐου 1941 όπου το ΚΚΕ συμπεραίνει ότι «η συνέχισις του πολέμου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έγινε αιτία να προκαλέσει την χιτλερική εισβολή» η οποία θα αποφεύγονταν αν το Έθνος μας «πετούσε τα όπλα και παραδινότανε ή συμμαχούσε με τον Άξονα, όπως ο ηρωικός Βουλγάρικος αδελφός» ! («Η ιστορία του ΚΚΕ», 1947, τόμος Α’)

    Στις 14.4.1941 καλείται ο λαός «να σκεφθεί πόσο διαφορετικά θα ήταν η θέση του σήμερα, αν η επιστράτευση της 28ης Οκτωβρίου μετατρεπότανε σε λαϊκό ξεσήκωμα δεν έγινε, αιτία είναι η πλάνη του λαού ότι ο πόλεμος ήταν δίκαιος»!

    Για το ΚΚΕ λοιπόν υπεύθυνος του πολέμου ήταν η «βασιλομεταξική σπείρα» και σε κύριο άρθρο του Ριζοσπάστη (17 Ιουνίου 1941) «ξεχνάνε» ότι μας επιτέθηκαν οι Ιταλοί και αποδίδουν την ευθύνη στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου.

    Μόνο ο τύπος του κόμματος μας στάθηκε ο μοναδικός και ατρόμητος πολέμιος των μεγάλων αυτών εχτρών της Ελλάδας κι ανάμεσα στο διωγμό το φοβερό που οργάνωσαν εναντίον του τα όργανα της διχτατορίας, κατάφερε ως το τέλος να συνεχίσει την έκδοση του και να χτυπά αλύπητα και ανειρήνευτα τον πρώτο εχθρό της χώρας μας την μισητή Βασιλο-μεταξική σπείρα. Μόνον ο τύπος μας ξεσκέπασε έγκαιρα το ξεπούλημα της χώρας μας στους Εγγλέζους ληστές, ιμπεριαλιστές και συνεπούμενα την έξοδο της Ελλάδας απ’ την ουδετερότητα. Μόνον ο «Ρίζος» μας βροντοφώναζε για τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα μας με την έξοδο της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλευρό των Εγγλέζων και ενάντια στον άξονα, χωρίς κανένα συμφέρον για τον Λαό μας μα μονάχα για τα συμφέροντα του Εγγλέζικου κεφαλαίου, της Βασιλομεταξικής κλίκας και μιας γκρούπας της ντόπιας πλουτοκρατίας και καλούσε το λαό μας να παλέψει για την ουδετερότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας. Και μέσα στη συνέχεια του καταστροφικού για το λαό μας πολέμου, μέσω του «Ρίζου» υπέδειξε το κόμμα μας σαν μοναδική σωτηρία για τη χώρα μας την ανατροπή της πουλημένης διχτατορικής σπείρας, την ανάληψη της εξουσίας από μια Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής – Σωτηρίας – Ειρήνης, που θα υπέβαλλε προτάσεις ειρήνης στον Άξονα χωρίς προσαρτήσεις κι αποζημιώσεις που θα προσανατολίζονταν οικονομικά και πολιτικά με την ΕΣΣΔ.

    Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Η διαφορά μας εγκείται στο γέγονος ότι εγώ δεν είμαι κομμουνιστης αρά δεν με αφορά το ΚΚΕ αλλά η (ψεύτο) ελληνιίδα (ψευτο) πατριωτίσα είναι ΒΑΜΕΝΗ ΝΕΟΝΑΖΙ Αληθεια για το “πριγκήπατο της Ηπείρου” των “βλάχων” όπαδων των ναζι δεν θα πεί κάτι για να μορφωθούμε;

     Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Ο αγώνας του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΚΚΕ που… κάποιοι προσπαθούν να διαχωρίσουν ήταν ΤΑΞΙΚΟΣ. Γι’ αυτό στους συμμάχους των Γερμανών Βουλγάρους απευθύνθηκαν οι κομμουνιστές για να ελευθερώσουν πρωτοκλασάτα στελέχη τους.
    Στις 28 Ιουνίου 1941 πήγανε στην φυλακή της Ακροναυπλίας 2 Γερμανοί αξιωματικοί της G.F.P. (Μυστική στρατιωτική Αστυνομία) μαζί με τον εκπρόσωπο της Βουλγαρικής πρεσβείας στην Αθήνα, και βάσει της υπ’ αριθμόν 621 διαταγής της G.F.P. διατάζεται η αποφυλάκιση (!) 27 ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ!

    Οι… πατριώτες δήλωσαν “Βούλγαροι υπήκοοι” εφ’ όσον ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ, ΩΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ! από τους Βουλγάρους ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ζήτησαν από αυτές να επέμβουν οι Γερμανοί για να αποφυλακιστούν από τη φυλακή γιατί -δήθεν- κρατούνταν ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ αλλά γιατί ήταν ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ! και αγωνίζονταν για την αυτονόμηση της Μακεδονίας!

    Οι Γερμανοί απελευθέρωσαν τους παρακάτω:

    Ανδρέας Τσίπας, αναπληρωτής γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ!!!!
    Ανδρέας Τζίμας ή Σαμαρινιώτης ή Τζίμωφ, πρώην βουλευτής Καστοριάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και καθοδηγητής του ΕΛΑΣ Μακεδονίας…
    Κ. Λαζαρίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
    Λάζαρος Ζησιάδης ή Τερπόβσκυ, μέλος του Μακεδονικού γραφείου του ΚΚΕ
    Ζήσης Βελιόπουλος
    Ζήσης Καλλιμάνης
    Αναστάσιος Καρατζάς
    Πέτρος Κέντρος
    Λάμπρος Μόσχος
    Κυριάκος Μπιλάλης
    Αθανάσιος Πέϊκος
    Λάζαρος Μποζίνης
    Στέλιος Παπανεδέλιος

    14. Δ. Τσιτσίνας
    15. Νικόλαος Σωτηρίου
    16. Μιχάλης Σκουπακίδης
    17. Νικόλαος Χαϊβανίδης
    18. Ρούσος Χαριζάνης
    19. Εμμανουήλ Καζαντζής
    20. Κωνσταντίνος Λάμπρου
    21. Δημήτριος Λέσκας
    22. Φώτιος Ουρούζης
    23. Παντελής Τζίκας
    24. Ιωάννης Κωνσταντινίδης
    25. Θεόδωρος Ευθυμιάδης
    26. Λάζαρος Ντάμιος
    27. Εμμανουήλ Χαραλάμπους

    Ο Λάζαρος Ζησιάδης ή Τερπόβσκυ από το Δενδροχώρι Καστοριάς μόλις απελευθερώθηκε προσλήφθηκε στην υπηρεσία της Βουλγαρικής Πρεσβείας και το 1943 έγινε γγ. του ΚΚ Μακεδονίας.

    Ο Ανδρέας Τζήμας ή Τζίμωφ από τη Σαμαρίνα (εξού και το «Σαμαρινιώτης») βουλευτής Καστοριάς κατά το 1936, συνεργάστηκε με τον περίφημο τυχοδιώκτη Αλκιβιάδη Διαμάντη που εργαζόταν με την προστασία των Ιταλών για τη δημιουργία Κουτσοβλάχικου κράτους στην Πίνδο. Αργότερα έγινε πρεσβευτής της Π.Ε.Ε.Α. στον Τίτο.

    Το κορυφαίο το αφήνω να το πει ο Ελευθέριος Σταυρίδης πρώην γ.γ του ΚΚΕ στο βιβλίο του «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ», σελ. 528:

    «Ετυφέκισε το ΚΚΕ τα 27 αυτά στελέχη του δια την επαίσχυντο αυτή από πάσης απόψεως πράξις των και εκείνους εκ των ηγετών του που την ενέκριναν; OXI!
    Και ταύτα πάντα εγίνοντο καθ’ ην εποχήν το ΚΚΕ επηγγέλετο δια του ΕΑΜ «Εθνικήν Αντίστασην» κατά του κατακτητού και απελευθέρωσιν από του ζυγού του φασισμού»!

    Like

   • Миша said

    Eksothen

    ποια στοιχεια επικαλεισαι;;
    ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ;;;;
    κι εσυ η αμερικάνα ;;
    καταλαβαινετε πως έχετε πέσει στο επιπεδο του Παυλου που δηλωνει με κάθε επισημοτητα ναζιστης;;

    Like

   • Миша said

    Ρε Βασιλω

    θα τρελαθεις κι η ιδια απο τις ανοησίες που γραφεις !!!
    Οι ναζί είχαν δωσει την Αν. Μακεδονία στους Βουλγαρους!!
    Ο δωσιλογος Σταυριδης, παλιος ΓΓ του ΚΚΕ που αποστατησε, ήταν ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ!!!
    Πώς κατηγορεί το ΚΚΕ για αντεθνικη στάση όταν ο ίδιος υποστηριζε την παράδοση της Αν.Μακεδονιας στους Βουλγαρους;;
    Κατηγορεί άλλους για κάτι που ευθυνεται ο ίδιος ;;
    Καταλαβαινεις πως έχεις βάλει το μυαλο σου στο μπλέντερ;;

    Like

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) said

    Τι τα ποστάρεις και τα ξαναποστάρεις ρε Βασιλική, είπαμε όποιοι τα έγραψαν αυτά είναι δωσίλογοι και προδότες, εσύ είσαι τουρκοαλβανοβλάχα, ο Παύλος είναι ΄”νεοναζί”, ο Σταυρίδης δωσίλογος και οι απολογητές των κομμουνιστικών εγκλημάτων πατριώτες! οοοοοοοοοο άντε τώρα!!!!!!!

    Like

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Ειμαι αυτο που το τρολλ έκσοθεν ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ του… ΕΛΛΗΝΑΣ Τα ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ έργα των αναφερόμενων ΜΙΛΑΝΕ πιο ΔΥΝΑΤΑ από τα γραπτά και δεν ξεπλένονται όπως και η Λαίδη Μακβεθ δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπλύνει τα χέρια της από το αιμά …Και αν πιστευει ότι με τρόμαξε με κάτι ασυναρτήσιες για σφαλίαρες κτλ μάλλον λαθός γερμανικά ψυχοφάρμακα παίρνει και ας μην μαγειρέψει γιάτι θα φάει γλάρο ή μάλλον θα τον φάει ΚΑΙ ο γλάρος καθώς τα ψαράκια στην Κέρκυρα πείνανε τα κάκομοιρα και τα χρυσαυγούλα “αραπάκια” συμφώνα με ορισμένους είναι η καλύτερη ψαροτροφή…Οσο για την “ανδρεία” τους την έχουμε δεί…επιθέσεις με αναλογία 15 προς 1 και με υποστήριξη της αστυνομίας…Δεν πάεi το εκσόθεν μέχρι την γωνια να δεί αν έρχομαι καλύτερα;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Δηλαδη διαψευδεις τα γραφομενα και του ιδιου του Τζιμα που λεει οτι ελευθερωθηκαν απο τους γερμανους ως βουλγαροι.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Βρε παιδακια ,ολος ο κασμος πλεον γνωριζει την προδοτικη σταση της αριστερας απο συστασεως της στα Εθνικα θεματα.Ας ειναι καλα τα αρχεια του ΚΚΕ που τα εβγαλε στην δημοσιοτητα.
    Τωρα εσεις γιατι σκουζετε και διαψευδετε τα γραφομενα των ηγετων σας ,δεν μπορω να καταλαβω.

    Like

   • Миша said

    Βασιλική

    καταλαβαίνεις τα τρελα που γραφεις ;;;;
    ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ,
    ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΚΕδες ΠΩΣ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ !!!

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Δεν τα λεω εγω ,ο ηγετης σας ο Τζιμας με το ψευδωνυμο Σαμαρινιωτης τα λεει.
    Εσυ φυσικα γνωριζεις καλυτερα απο αυτον και τον διαψευδεις.

    Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     MONON μια σαλεμένη χ,α, (πλεονασμός κάθως τα χ.α. ε’ίναι εξ ορισμόύ σαλεμένα) βλέπει “κομμουνιστές” εκεί που ΔΕΝ υπάρχουν….

     Like

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Επείδη “το λακωνίζειν εστίν φιλσοφείν”ο πάνος βαμμένος είναι ένας πάνος βλάμμενος κάθως βλέπει “συριζαιόυς” έκει που δεν υπάρχουν…Άντε αν είναι καλο ναζιστάκι θα δει και ένα στρουμφάκι παρέα με τον αδολφο του…

    Like

    • Миша said

     το πιο ανησυχητικο είναι που βγαινουν πια στα ίσια ως ναζί και θαυμαστες του Αδόλφου.

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Ίσα ισά το μυργήγκι φτερώνει λίγο πρίν πεθάνει….

     Like

    • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

     Το μεγαλυτερο λαθος του ΚΚΕ ηταν που εβγαλε στην δημοσιοτητα τα αρχεια του,κι ετσι εμαθε ο πασα ενας τι εστι κουκουε,και δεν μπορετε πλεον να μας πουλατε το παραμυθι της αντιστασης εναντια στον φασισμο και τα λοιπα τοιαυτα.
     Τι να πουμε και για τον Ζαχαριαδη που προδωσε τον Γριβα Διγενη στους εγγλεζους.

     Like

    • eksothen said

     Βασιλικη, μια μικρη εκτροπη.
     Επειδη μου αρεσει να μοιραζομαι το γελιο….Δες ενα παλιο αλλα καλο με τον τσατσοπουλο. Το πετυχα πριν λιγο και μου εφτιαξε το κεφι. An oldy but a goody as they say,

     Like

    • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

     Ο ανθρωπος ειναι εντελως γελοιος,και οι αριστεροι τον θεωρουν πετυχημενο συγγραφεα και διανοουμενο…
     αλλα θα μου πης η διανοια της αριστερας μεχρι εκει φτανει ,πιο πανω δεν μπορει…..

     Like

    • eksothen said

     Μην το λες αυτο, ο φιλικος μας βουλευτης και διασημος πια με τα κατορθωματα του με την μιση Αθηνα, παντοτε κουβαλαει μπαταριες duracell, σε αυτες χρεωνει τις επιτυχιες του. Ειναι ο Ελυτης του κοινοβουλιου.
     Ευτυχως που υπαρχουν αυτοι οι τυποι και ριχνουμε κανενα γελιο…

     Like

    • ΣΠΥΡΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ said

     Τέλειος ό ρόλος τού βουλευτή τής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,,ό σκοπός πού εστάλη στήν βουλή είναι ακριβώς αυτός…ή διάλυση
     τού κυνοβουλευτικού τόξου….ώστε νά τό χτίσουμε πάλι από τήν αρχή…..ΤΕΛΕΙΑ…..

     Like

    • ΔΙΓΕΝΗΣ said

     ΚΟΙΤΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ…….ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΘΩΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…….ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ…….

     ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ……ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΦΑΝΣΗ) ΜΕ ΤΑ ΓΕΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ)……

     ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ?………ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ (ΠΟΥ ΕΣΦΑΞΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΟΣΜΟ)………

     Η ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ-ΡΟΥΖΒΕΛΤ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΟΣΜΟ (ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΕΣΔΗ ΩΣ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ -ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ)……..ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΙΡΑΚ,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΒΙΕΤΝΑΜ,ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ…….

     ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗΣ ΕΜΝΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΕΣ ΔΙΑΠΡΑΞΑΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ (ΑΠΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΩΣ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΙΝΔΙΑ)………..

     ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ….,,ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Η ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΑΥΤΩΝ…….

     Like

    • ΔΙΓΕΝΗΣ said

     ΣΤΟΝ ΜΙΣΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ….

     Like

    • Миша said

     Διγενή

     έχεις ερωτηματα αν ο Ναζισμος είναι εγκληματική ως ιδεολογία;;
     δλδ τίθεται η ιδεολογία των ναζί στην ίδια μοίρα με τον (ψευδεπίγραφο) κοινοβουλευτισμό, ο οποιος δεν αποτελεί τίποτε αλλο παρά μια μορφή οργάνωσης της κρατικής διοικησης;επί το δημοκρατικότερον μάλιστα εν σχέσει προς την «ελέω Θεού βασιλεία» τη οποία διαδέχθηκε ;;

     Like

    • ARIS said

     Ο ΣΤΑΛΙΝ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΕΔΙΝΕ

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Τα εγκλημάτα των Κοινοβουλευτικών Καθέστώτων είναι εγκλήματα ΠΑΡΑ την ιδεόλογία τους σε τελικη αναλύση ενα δημοκρατικό καθεστώς δυστύχως δεν είναι απαραιτήτο να συμπεριφέρεται “δημοκρατικά” στην εξωτερικη του πολτική (βλέπε Βιετνάμ ή Αλγερία) για να μην παραφρασω σχετικα χώρια του Ξενοφωντα και του Θουκιδιδή…..
     Αντίθετα τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των νάζι και γιατι όχι και οι αντιστοιχές ενέργιες των Σοβιετικών (βλέπε κολλεκτιβοποίση) ήταν ΑΜΕΣΗ αποροία της Ιδεολογίας τους. Για τους ναζί ας κοιτάζει το ” ο αγών μου ” του χιτλέρ στο αντιστοίχο κεφάλαιο για την εξωτερική πολτική.Σε τελική αναλύση η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το πολιτεύμα που επιτρέπει στον καθένα να ξιφουλκεί εναντίον του χωρίς φόβο ενω σε ενα φασιστικό καθεστώς αν έκανε κάτι τέτοιο θα “ανακάλυπτε” το νόημα της εκφράσης ” σκότος και καταχναα” οπως και τι σημαίνουν τα γράμματα KZ.Φυσικά αντίστοιχες καταστάσεις με τα φασιστικά καθεστώτα ισχύαν και στα κομμουνιστικα σε αυτόν τον τομέα…

     Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Με πρώτους εσάς τους κομμουνιστές ως και την αποφράδα ημέρα της 22/6/1941.
     Και μην ξεχνάς ότι η Εβραιομπολσεβίκικη εισβολή στην Ευρώπη θα άρχιζε στις 6/7/1941.
     Απλώς ο Αδόλφος πάτησε πρώτος την σκανδάλη….

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Ο κ, κρίεζης και τα παράμυθια του…. ” οι Ενοπλές Δυνάμεις μας ήταν παντέλως ανίκανες να αντιδράσουν (στην ναζιστική εισβολή) καθώς όρισμένες από τις μοναδες μας είχαν παραλαβει τον εξοπλισμό τους μόλις ώρες πρί’ν” Κρούστεφ Μυστική Εισηγηση στο 20ο συνέδρειο του ΚΚΣΕ 1956

     Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Τα παραμύθια των σοβιετικών που εξοπλίζονταν 25 χρόνια….Τα σοβιετικά αρχεία δεν τα έγραψαν ακόμα σε βιβλία που διαβάζεις…Φάκελλος s32.
     To ψεύδος και η απάτη για να δικαιολογήσουν αυτά που οι ναζί έβγαλαν στη φόρα.Όπως λέμε “ναζιστικό έγκλημα στο Κατίν”.
     χοχοχοχοχοχοχοχοχο

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     κ. Κρέζης και τα παραμύθια του μέρος Β! οι θέσει;ς του Icebraker εχουν καταρφθεί ως ΑΠΑΤΗ από τον μακαριτή καθηγητή Ερικσον ….Αλλη μια ΑΠΑΤΗ για τον κ, κριέζη…Παρεπιντόντως τα Σοβιετικά αρχεία μιλάνε για ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ αντεπιθέση ΜΕΤΑ την Γερμανική Εισβολή το 1941,,,,

     Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Όλα απάτη,απλά δεν μπορείς να δεχτείς ότι σε δουλεύανε τόσα χρόνια…
     Τα παράπονα στους καθηγητάδες και στους επαγγελματίες ιστορικούς των νικητών..

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     κ Κριέζης εν παραληρήμα…. Δεν πειράζει θα του παρουμε δώρο ένα κουκλάκι με τον όττο σκορτζ’ενυ και του περάσει…..

     Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Ότι πεις κ.βούλγαρη ,αλήθεια γιατί ο τσώρτσιλ μάζευε και αποθήκευε τα γερμανικά όπλα μετά τον πόλεμο;
     Τι φοβόταν;
     Τού την λεει καλά ο Όττο στα απομνημονεύματά του.
     Διάβασέ τα.

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Οι Βρετανοι μάζευαν τα όπλσ των γερμανών για “πάν ενδεχομένο'” καθώς και για μέλετη καθώς όρισμένα ΄ήταν τεχνολογικώς εξοπλισμένα και σε τελική ανάλυση το ίδιο ‘έκαναν οι Αμερικάνοι (βλέπε ΥΒ-49 και F-117 και Horten IX ;ή Gotha Go 229) αλλά και οι Σοβιετικοί (βλέπε Καλανσικωφ -47 και MP-44, Antonov M και Heinkel He 162 και σχέδια της Focke Wulf και το πρωτότυπο του MiG 15 κτλ) Ατυχως για τον κ, κρίεζη έχω διαβάσει τα εν λόγω απομηνονεύματα (Ελληνικα Εκδοσεις Eurobooks)ή πιο σώστα τα εν λόγω παραμύθια πχ. “ξeχνά” τον ρόλο της Luftwaffe και των αλεξιπτώτιστων της στο Gran Sasso Κατα “διαβολική” συμπτώση πάντως είχα δεί ενα ντοκιμαντέρ για τον σκορτενύ στο οποίο μέχρι και ο ίδιος ο υπασπιστής του δηλώνε ότι ΠΟΤΕ δεν πείστηκε ΄ότι ο σκορτένυ ήταν πραγματικός αξιωματικός καθώς ΠΟΤΕ δεν είχε λάβη την εκπαίδευση ένος αξιωματικου αλλά την εκπαιιδεύση ένος τέχνκού και αυτήν εν συντόμια….
     Το ενδιαφέρον είναι οτι ο Τσώρτσίλ ήταν απο αυτούς που συνεργήσαν στην απελεθέρωση του σκορτζένυ (αν και περιεργες “φήμες” μίλανε για ανταλλάγματα) πράγμα το οποίο σημαίνει ΄ότι ο σκορτζένυ εκτός από ένας μάλλον “χάρτινος ήρωας” ήταν πολύ απλά ένας ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ….
     Απο την άλλη καλά να πάθουν οι Σύμμαχοι που δεν ΚΡΕΜΑΣΑΝ όταν έπρεπε για ΕΓΓΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ (βλέπε Ταξιάρχια Αρματων 150 στην “Επειχηρησις Φρούρα στον Ρήνο”
     Τελικά ο Ψυχρός Πόλεμος έσωσε πολύ κόσμο από το “ραντεβού με την Κυρά Κρεμμάλα” Σκορτσενυ, Μανστειν, Στουντεντ (για την Κρήτη) κτλ.
     ΥΓ και ενα τελευταίο “δωράκι” για τον κ. κριέζη συμφώνα με άλλη περίεργη “φήμη” (αν θέλει μπορω να του πω την πηγη) ο σκορτζενύ μεταπολεμικά πρόσφερε εκδουλεύσεις ΚΑΙ ….στους Σοβιετικούς καθώς οι τελευταίοι κρατούσαν ως αιχμλαλωτο τον αδελφό του….

     Like

    • ARIS said

     ΠΑΥΛΟΥΚΟ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΙΑΣΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 200000 ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΠΟ 12 ΩΣ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΣΠΕΙΡΑΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ

     Like

    • Παύλος Κριεζής said

     ΝΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΝΗΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΤΟΚΟ…
     ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ…
     ΑΛΟΡΑ.

     Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Like

    • ARIS said

     ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΡΗΚΑ ΠΑΥΛΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΝΕ ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΤΩΣΩ ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΚΛΑΙΓΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΣΥΝ ΣΤΑΛΙΝ? ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

     Like

    • ARIS said

     Ο ΟΤΤΟ ΣΚΟΡΤΣΕΝΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑΥΜΑΖΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΗ ΣΦΑΓΕΑ ΝΤΑΓΙΑΝ ΨΑΞΤΟ

     Like

    • ARIS said

     ΖΗΤΩ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Mίσα ακόμα και αν δεχτώ αυτό που λές οι υπόλοιποι ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ιδίωςο Ίρβιγκ….Κατα άλλα αλίμονο σε όποιο “απειλήση” την βιοτέχνια” ΑΠΑΤΗΣ των προαναφερόμενων (μαζί και της astillais ) είναι πράκτορας των Μάσονων, των Εβραίων, του Σόρος των Νεφελίμ μπορεί και οπαδός του Παναθηναικού

     Like

   • Κλακαδόρος Στο Κάδρο said

    Ψήφο στην ομογένεια Αμερικής! Για ακόμη καλύτερες μέρες!

    Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Και για ακομα΄καλυτέρες μέρες ΄ψήφος στους τουρκαλβάνους “έλληνες” των USA

     Like

  • ARIS said

   ΣΕ ΕΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

   Like

  • Κώστας said

   Ο ΕΛΑΣ χτύπησε αλύπητα τους Βουλγάρους στην Κατοχή.
   Επιτέλους οι Χρυσαυγίτες- εθνοπροδότες να καταλάβουν πως ο κίβδηλος αντικομμουνισμός τους δεν περνάει. Και αυτά τα γράφει ένας κεντροδεξιός. Με τους κομμουνιστές είμαι ιδεολογικός αντίπαλος και θα συγκρούομαι αιώνια μαζί τους. Αλλά να το καταλάβουν: ο Άρης και ο ΕΛΑΣ είχαν Εθνική Προσφορά και κάθε έντιμος δεξιός το αναγνωρίζει. Να διαβάσουν τον υπαρχηγό του ΕΔΕΣ Κομνηνό Πυρομάγλου που αποκαλεί τον Άρη “αδικοχαμένο αντιστασιακό”.
   Κανένας διάλογος με τους υπερασπιστές των ταγματασφαλιτών, μόνο γιούχα στους εθνοπροδότες χρυσαυγίτες.

   Like

 15. pikos said

  Οταν μιλατε για προδοτες,εννοείτε φυσικα,τους προγόνους των χρυσαυγών και πολλών Νεοδημοκρατων(βλεπε Ραλλη κλπ) ε;

  Like

  • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

   ;Πες μας και για τον Ζαχαριαδη,που γυρισε απο την Γερμανια με το μαγουλο να γυαλιζη,απο την καλοπεραση..
   ευτραφης και ζωηρος και με εγγλεζικο αεροπλανο.

   Like

   • ΠΑΝΟΣ ΒΑΜΜΕΝΟΣ (Φουντικός, Χασίστας και παλαιο-ναζί) said

    Τον Ζαχαριάδη τον τάιζαν κάθε μέρα εβραϊκό λίπος για αυτό γύρισε με γεματούλης.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Μου κανει εντυπωση το θρασσος τους,να συνεχιζουν το ιδιο παραμυθι ,παρολο που πληροφορηθηκαμε την αληθεια απο τα δικα τους αρχεια.Οι ανθρωποι εχουν απυθμενο θρασσος και μεγαλο ταλεντο στο να παραμυθιαζουν τον κοσμο.

    Like

   • ARIS said

    ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΓΙΣΕ ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΥΡΙΣΕ Π[ΙΣΩ

    Like

   • eksothen said

    Βαιλικη, αυτο που εγραψες, “….Οι ανθρωποι εχουν απυθμενο θρασσος και μεγαλο ταλεντο στο να παραμυθιαζουν τον κοσμο.,,” Εδω ειναι ολη η ουσια. Ακολουθουν την παγια τακτικη της διαλεκτικης αποπλανησης και διαφυγης.
    Ενα συγκεκριμενο τεχνασμα που εχουν διδακτει πως να αντιμετωπιζουν μια κατασταση ολφανεαρα πραγματικη και να διαφευγουν να την αναγνωρισουν. Δηλαδη μπορει να τους παρουσιασεις μπροστα τους γεγονοτα οτι ο Ζαχαριαδης ειναι προδοτης και αυτοι ποτε θα σε βριζουν ποτε θα συμφωνουν μαζι σου.
    Παραδειγμα:
    “το Α΄ Νεκροταφείο για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ζαχαριάδη, την κεντρική (επικήδειο) ομιλία έκανε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος –μεταξύ των άλλων- αποκάλυψε τα εξής για τον… τιμημένο αρχηγό:

    «Το 1922 και 1923 πήγε ως ναυτεργάτης στη Σοβιετική Ένωση, όπου έγινε μέλος της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών. Το 1923 έγινε μέλος και του ΚΚ Τουρκίας. Το 1929 συνελήφθη, δραπέτευσε ξανά και φυγαδεύτηκε από το ΚΚΕ στη Σοβιετική Ένωση, από όπου επέστρεψε το 1931 με απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Κατά την παραμονή του στη Σοβιετική Ένωση έγινε μέλος του Κόμματος των Μπολσεβίκων».”
    ——————-
    Εχει αναρωτηθει κανεις γιατι υπαρχει συνταυτισει αποψεων ΟΛΩΝ των αριστερων παραταξεων στην Ελλαδα και του Κεντρικου Ισραηλινου Συμβουλιου Ελλαδος
    9/6/13
    “Η άρνηση του Ολοκαυτώματος από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προσβάλλει το ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο το οποίο, το 2004, αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, όπως ακριβώς έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ και από όλα τα πολιτισμένα έθνη που δεν θέλουν να ξεχάσουν… Η άρνηση του Ολοκαυτώματος, μέσα στο ίδιο το προπύργιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποδεικνύει ότι η ίδια η Δημοκρατία πρέπει να θωρακιστεί νομοθετικά απέναντι σε όλους αυτούς που την επιβουλεύονται. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο σήμερα περισσότερο από ποτέ, όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου μας να συναινέσουν στη νομοθέτηση νόμου που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και θα κηρύσσει έκπτωτους του Βουλευτικού αξιώματος τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος αποτελεί προτροπή στην επανάληψη του ειδεχθέστερου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Κατά συνέπεια οι αρνητές του Ολοκαυτώματος δεν μπορούν να έχουν θέση στο Κοινοβούλιο μιας δημοκρατικής χώρας στην Ευρώπη. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, ζητά από την Ελληνική Βουλή να αποδοκιμάσει και να απομονώσει τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, γιατί ιδέες και πρακτικές ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού εντός της Εθνικής Αντιπροσωπείας, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία”.

    (ΥΓ) 1: Να θυμίσουμε, πως το υπερευαίσθητο ΚΙΣ δεν έχει βγάλει άχνα για τη συστηματική Γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού, ούτε και στις περιπτώσεις εκείνες που ο «γενναίος» ισραηλινός στρατός εξοντώνει παιδάκια.

    (ΥΓ) 2: Το ποιοι έχουν και το ποιοι δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, το αποφασίζει ο ελληνικός λαός και μόνον αυτός!

    (ΥΓ) 3: Σε ποια χώρα του κόσμου –εκτός των σιωνιστοκρατούμενων ΗΠΑ- δεν υπάρχει «αντιρατσιστικός» νόμος; Μήπως στο Ισραήλ;”

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Δηλαδη ο Ζαχαριαδης ηταν μελος του ΚΚ Ελλαδας,Τουρκιας και Σοβιετιας.
    Μεγααααααααααλος ρουφιανος και με περγαμηνες.

    Like

   • pikos said

    Βασιλω πέρδεσαι πάλι….
    Στα παπάρια μου για τον Ζαχαριάδη καιτον καθε κοκκινομπλεπρασινο προδότη.
    ο ενας έταζε τη μακεδονια,ο αλλος χάριζε την Ελλάδα κ εσεις τους δικαιολογείτε αλλα εχει περάσει φαίνεται,η προδοσία στο DNA σας…

    Like

 16. Episkepths said

  Τα εγκληματα του κκε στην κατοχη δεν πρεπει να εντυπωσιαζουν. Παντου οπου επιχειρησαν να παρουν την εξουσια, τα ΚΚ ειχαν στοχο να εξαλειψουν ενα τουλαχιστον δεκα τα εκατο του πληθυσμου, δλδ τους φορεις της υφισταμενης εξουσιας (ιερεις, αστυνομικους, στρατιωτικους, πολιτικους, αντιφρονουντες κτλπ) ωστε να οικοδομησουν επειτα τη “σοσιαλιστικη κοινωνια”. Λιγο τους ενοιαζε στην ελληνικη περιπτωση αν σκοτωναν δοσιλογους ή αθωους

  Επομενως μη μας τα πρηζετε με τους οπλατζηδες, καλα κουμασια ητανε και του λογου τους. Μακαρι να ξεκαναν και αλλους οι γερμανοτσολιαδες

  Like

  • Миша said

   έτσι !!!

   μπραβο!!!

   και οι φουρνοι σε υπερωρία να ξεβρωμισει ο τόπος !!

   Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
    Εβραίος καθηγητής αρνείται το ολοκαύτωμα – Δείτε την επιστολή που έστειλε στον Σπήλμπεργκ (Spielberg)!!!

    Ο Δρ Roger Dommergue είναι γνωστός ως ο εβραίος ιστορικός αναθεωρητής που δικαιώνει τον Χίτλερ, αμφισβητώντας το ολοκαύτωμα. Είχε δώσει στην Γαλλία μια συνέντευξη στον Ernst Zundel, στην αρχή της ενασχόλησής του Zundel με τον ιστορικό αναθεωρητισμό.

    Θα παραθέσουμε εδώ την πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή, που είχε στείλει στον σκηνοθέτη Steven Spielberg προ 15ετίας:

    *****
    Αγαπητέ κ. Σπήλμπεργκ,

    Εύχομαι η εντιμότητά σας να είναι ίση με το πολύ μεγάλο ταλέντο σας. Σας είδα στην τηλεόραση στη Γαλλία. Δηλώσατε ότι θα διαχύσετε στα γερμανικά σχολεία την προπαγάνδα της Shoa (εβραϊκή λέξη για το ολοκαύτωμα). Αναφέρατε ότι οι μάρτυρες θα πείσουν για τα καλά ως προς την πραγματικότητα του ολοκαυτώματος (6-εκατομμύρια-θάλαμοι-αερίων). Νοιώθω καθήκον μου ως Εβραίος και, μετά από 20 χρόνια μελέτης του ιστορικού προβλήματος του ολοκαυτώματος, να επιστήσω την προσοχή σας στα γεγονότα.

    Τα γεγονότα είναι πολύ πεισματικά και όπως κανείς δεν μπορεί να τα διαψεύσει, αναγκάστηκαν οι ομογενείς μας να κάνουν τους αηδιαστικούς πολιτικούς να θεσπίσουν σταλινο-οργουελιανούς νόμους, που απαγορεύουν να αναφερθεί κάτι σχετικά με το δόγμα του «έξι-εκατομμύρια-θάλαμοι-αερίων», που οριστικά ανάγεται σε αέναη λατρεία αυτής της αλχημείας.

    Σε περίπτωση μη σεβασμού της σιωπής και της λατρείας του μύθου, υφίστασαι την ποινή του προστίμου ή φυλάκισης ή και των δύο. Ο καθηγητής Faurisson, ο οποίος έχει μελετήσει το θέμα για 20 χρόνια, έχει σχεδόν σφαγιαστεί. Αυτό είναι εντελώς γελοίο, αλλά το να δίνουν την αστυνομία και την Δικαιοσύνη όλων των χωρών στον κ. Lévy, αυτός δεν θα είναι γελοίος πια: εδώ είναι ο 20ος αιώνας! Αυτοί οι νόμοι είναι, κατά συνέπεια, η απόλυτη απόδειξη της απάτης, πριν μελετήσουμε την αριθμητική και τεχνική ανικανότητα της. Όχι, κύριε, δεν θα βρείτε έστω ΕΝΑΝ μάρτυρα που είδε 6 εκατομμύρια Εβραίους σφαγιασθέντες. Δεν θα βρείτε έστω ΕΝΑΝ μάρτυρα των Zyclon-B θαλάμων αερίων για να εξοντώσουν 1000 ή 2000 άτομα με μιας, κοντά στα κρεματόρια. Δείτε την επισυναπτόμενη εργασία μου “Shoa Sherlockholmised” με την παρούσα (επιστολή): είναι η περίληψη 20 ετών μελέτης για το θέμα.

    Ο “6-εκατομμύρια-θάλαμοι-αερίων” μύθος είναι μια αριθμητική και τεχνική ανοησία. Στην πραγματικότητα η υστερική, κλαψιάρα, επιχείρηση του ολοκαυτώματος, 50 χρόνια μετά τον πόλεμο, είναι αηδιαστική, εξευτελιστική: είναι μια επαίσχυντη ντροπή.

    Κανένας στην Ιστορία δεν έχει ποτέ θρηνήσει για την απώλεια του για 50 χρόνια μετά τον πόλεμο, ακόμη και αν ήταν αληθινή και πραγματική απώλεια. Ακόμη και αν η 6-εκατομμύρια-αέρια-θάλαμοι ήταν αλήθεια, θα ήταν ντροπή να κάνουν τέτοια φασαρία και να διοχετεύουν τόσα πολλά χρήματα παντού. Ποιοί ήταν οι τοκογλύφοι της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης; Το ξέρεις, όπως και εγώ. Είναι πολύ περισσότερο έτσι, καθώς γνωρίζουμε ότι τα 6.000.000 είναι χοντρή υπερβολή και ότι η ύπαρξη θαλάμων αερίων zyclon Β είναι τεχνικά αδύνατη (βλέπε δίκη Degesh το 1949). Στην πραγματικοτητα 150.000 ή 200.000 Εβραίοι πέθαναν στα γερμανικά στρατόπεδα, από τύφο ή πείνα. Πολλοί άλλοι έχασαν τη ζωή τους, αλλά ως μαχητές κατά της Γερμανίας κατά της οποίας εμείς, οι Εβραίοι, είχαμε κηρύξει τον πόλεμο το 1933! (Ο Χίτλερ ήταν αλλεργικός στην ηγεμονία του χρυσού και του δολαρίου: έτσι θα μπορούσε να δώσει δουλειά σε έξι εκατομμύρια ανέργους, πριν από τη λειτουργία των γερμανικών εργοστασίων εξοπλισμών!).

    Γνωρίζετε το βιβλίο που δημοσιεύτηκε σε αυτή την περίοδο και γράφτηκε από τον ομογενή μας Kaufmann, ότι η Γερμανία πρέπει να χαθεί; Γνωρίζουμε ότι 80.000.000 Goyim θανατώθηκαν στην ΕΣΣΔ, σε ένα πολιτικό καθεστώς, το οποίο ήταν εντελώς εβραϊκό, από τον Μαρξ και Warburg, στον Kaganovitch, Frenkel, Yagoda, οι εκτελεστές. Γνωρίζουμε ότι μετά το 1945 οι Αμερικανοί και Ρώσοι σκότωσαν και βίασαν γερμανικές κοινότητες σε όλη την Ευρώπη από τη Λιθουανία μέχρι την Αλβανία. Γνωρίζουμε ότι οι 1.500.000 γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου πέθαναν από πείνα μετά τον πόλεμο (ένα διάσημο βιβλίο εκδόθηκε πριν από μερικά χρόνια, αλλά αγνοείται σήμερα). Θα βρείτε εδώ να περιλαμβάνεται στα γαλλικά το κείμενο ενός ραββίνου: «Ενας ραββίνος δηλώνει ένοχος”: δυστυχώς δεν έχω το γερμανικό πρωτότυπο, ούτε μια αγγλική μετάφραση. Θα πρέπει να το μεταφράσετε.

    Ο Ραββίνος καταδικάζει τη συμπεριφορά των Εβραίων στη Γερμανία, 50 χρόνια πριν από τον ναζισμό και δικαιώνει την εμφάνιση του Χίτλερ. Όσον αφορά τη ζημιά που έχουμε κάνει στην ανθρωπότητα, απολύτως δεν εξοφλείται από τις εξαιρετικές σας ταινίες ή τη δεξιοτεχνία του Yehudi Menuhin, ή τη βόμβα νετρονίων του S.T Cohen. Έγραψα ένα βιβλίο γι’ αυτό, από κείμενα γραμμένα από σημαντικούς Εβραίους που είναι πολύ περισσότερο αντισημιτικά από τα πιο αντισημιτικά κείμενα που έγραψαν Goyim. Ο Simone Weil συνέταξε μιά τραγική περίληψη: «Οι Εβραίοι, αυτή η χούφτα ξεριζωμ! ένων ανθρώπων, υπήρξαν η αιτία του ξεριζωμού του συνόλου της ανθρωπότητας”. Και ο George Steiner: “Για τα 5000 χρόνια έχουμε συζητήσει πάρα πολλά: λόγια θανάτου για εμάς και για τους άλλους”.

    Γνωρίζουμε ότι όλες οι γερμανικές πόλεις άνω των 100.000 ανθρώπων καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου πολέμου, με τις γυναίκες και τα παιδιά: σιωπή σχετικά με αυτό το πραγματικό ολοκαύτωμα. Αν λάβουμε υπόψη την στροφή που επιχειρείται από την επιχείρηση Ολοκαύτωμα, ό,τι σκοπεύετε να κάνετε στη Γερμανία είναι στην πραγματικότητα ο ασφαλέστερος τρόπος για μιά συσσώρευση ενός τεράστιου όγκου αντιεβραϊσμού, η έκρηξη του οποίου θα είναι μοναδική στην ιστορία. Διακριτικότητα και μετριοπάθεια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας: όλα τÎ! ± υπόλοιπα είναι αυτοκτονία.

    Ούτε ο “διεθνισμός” ούτε οργουελιανοί νόμοι περί “εγκλήματος σκέψης” μπορούν να εμποδίσουν τον αντισημιτισμό να εκραγεί: μόνο η συμπεριφορά ΜΑΣ μπορεί. Ό,τι κάνετε και όλα τα κλαψουρίσματα και η άντληση χρημάτων, μπορούν μόνο να τον πάνε στα άκρα. Θα αυξηθεί εκτός λογικών ορίων, αν μπορεί να υπάρξει λογικό όριο στον αντισημιτισμό.

    Ξέρω ότι είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθεί η τάση μας γιά κερδοσκοπία και ότι μόνο η κατάργηση της περιτομής κατά την 8η ημέρα θα μπορούσε (η ιδιαιτερότητά μας προέρχεται από τη διαταραχή των 21 ημερών από την 1η μας εφηβεία, η οποία ξεκινά ακριβώς κατά την 8η ημέρα), αλλά θα πρέπει, τουλάχιστον, να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τέτοια σφάλματα, όπως εκείνο που προτίθενται να πραγματοποιήσουν στη Γερμανία και το οποίο θα είναι τρομακτικό.

    Είμαι μεγάλος θαυμαστής των ταινιών σας (εκτός από τη Λίστα του Σίντλερ: ρωτήστε τη γυναίκα του και την πραγματική ιστορική πραγματικότητα, αλλά αυτό είναι μια μικρή γκάφα). Ελπίζω να ελέγξετε τι σας στέλνω και να ξεφύγετε από την τρέλα της πλειοψηφίας των ομογενών μας. Θα σας απαντήσω πάντα, εάν έχετε την ακεραιότητα να μου γράψετε. Αφορά σε εσάς.

    Υπογράφεται από: Dr Roger Dommergue Polacco de Menasce

    Like

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Μίσα επείδη άγαπα ο Θέος τον κλέφτη αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη αμα ψάξει κάνεις στο διαδίκτυο για τον εν λόγω κύριο θα βρεί τα εξής “Roger Dommergue Polacco de Menasce es un filósofo y ensayista francés. Explora el tema de la medicina alternativa.” Παρατήρεις κάτι; α) ΔΕΝ αναφέρεται ως Δρ. δήλαδη ως κάτοχος διδακτορικού και β) ΔΕΝ ανάφερεται ως ιστορικός αλλά ως φιλόσοφος και δοκιμιόγραφος και ότι ερευνά την “εναλλακτική ιατρική” αλλά ΔΕΝ αναφέρεται ως γιάτρος αρα ΔΕΝ έχει σπούδες πάνω στο αντικείμενο (με αλλά λογία οποίον πάρει ο χάρος)…..¨”Συμπωματικά”όμως ο χώρος της ‘εναλλακτικής ιατρικής” “βρίθει” απο καταγέλλιες για απάτε με άλλα λογια η κ.βασιλική μας “πλάσσάρει” εναν πιθανό ΑΠΑΤΕΩΝΑ και σιγουρα ΜΗ ιστορικό….Έχουμε λοιπόν και ΄λέμε:
    α) Κορρίνα: Παρουσιάζει ΠΛΑΣΤΑ έργα του Πλούταρχου και διαφημίζει εναν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ David Irving
    β) κ, Κρέζης; Διαφημίζει τον Irving αλλά και ενα αμερικάνο “ιστορικό¨” ο οποίος “συμπτωματικά” έχει καταδικάστεί για ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ και άλλους του ανάλογου “κύρους”
    γ) ,κ, βασιλική: ομοιώς με τους προαναφερόμενους διαφημίζει τον Ιρβιγκ και τώρα το “φρούτο” που ανάφερα Ενδιαφερουσες συμπτώσεις έτσι; Α επίσης και οι τρείς είναι οπάδοι του Λιακοπουλου..,
    Αρα΄που καταληγούμε; ;ότι τα προαναφερόμενα άτομα προβάλουν ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.Μηπώς αράγε σχετίχεται με το γεγόνος οτί και οι τρείς σχετίζονται με την χ.α; Μα καλά δεν μπορούν να βρούν ενα ΣΟΒΑΡΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ;

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Ουαι και αλιμονο σε οποιον αμφισβητησει την βιομηχανια ολοκαυτωμα….

    Like

   • Миша said

    Xρήστο

    δεν μου φαινεται να μαϊμού οι ακαδημαϊκές ιατρικές περγαμηνές του Roger Polacco de Ménasce

    δες λίγο:

    Docteur de l’université de Paris
    (Thèse de morpho-psycho-endocrinologie)
    Officier du mérite et du dévouement français
    Au titre de la médecine naturelle
    Ancien participant à l’enseignement
    naturothérapique
    Faculté de médecine Paris XIII

    h..p://novusordoseclorum.discutforum.com/t4166p180-le-retour-de-roger-dommergue

    πέθανε φετος στις 29 Μαϊου 2013 σε ηλικία 89-90 ετων.

    Like

  • ARIS said

   ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΟΠΛΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

   Like

 17. ΔΙΓΕΝΗΣ said

  ΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ………..ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ…………..

  ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ……….ΔΙΟΤΙ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ……….

  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 43 ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ?…………ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 43 ΟΙ ΕΑΜΙΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ?……ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ “ΕΓΚΛΗΜΑ” ΥΠΗΡΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ (ΒΛΕΠΕ ΕΚΚΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΨΑΡΡΟΥ)?……….

  ΠΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΟΝΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΑ ,ΚΑΤΕΤΑΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΜΙΤΕΣ?…..ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ Ε?…….

  ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ-ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΟΥ ΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ,ΗΤΑΝ “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ -ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ”……….ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ……..

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ………..ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ……….ΥΠΟ ΠΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ?…….

  ΔΗΛΑΔΗ Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ?….ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ?…..ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ?…….

  ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΡΟΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ,ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,,,,,ΔΙΟΤΙ “ΠΑΣ ΜΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΣΤΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ”………..

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ……ΟΙ ΕΑΜΙΤΕΣ?……ΥΠΟ ΠΟΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΤΑΝ?……ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ?…….Η ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ?…….

  Like

  • ARIS said

   ΧΙΤΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΗΤΕΣ

   Like

   • ΔΙΓΕΝΗΣ said

    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΓΡΙΒΑ-ΔΙΓΕΝΗ……..ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΡΙΒΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΨΑΡΡΟ)………..

    ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ Ο ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…….ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΕΛ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ……..

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Και ξερεις ποιος προδοσε τον Γριβα στους εγγλεζους,ο Ζαχαριαδης απο τις λαικες δημοκρατιες οπου ειχε βρει καταφυγιο.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    «Ο εγκληματίας γυρίζει πάντοτε στον τόπο του εγκλήματος» λέει ένα αστυνομικό γνωμικό. Στον ιστορικό τομέα αυτό έχει να κάνει με την παραχάραξη των γεγονότων του παρελθόντος από εκείνους που συστηματικά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Το ΚΚΕ αποδεικνύεται πρωτεργάτης στην προσπάθεια αλλοίωσης της Ιστορικής Αλήθειας. Ασελγώντας ασύστολα πάνω στο παρελθόν «αλλάζει τα φώτα» στην αληθινή ροή των ιστορικών γεγονότων, τα οποία σημάδεψαν τόσο το Έθνος μας όσο και τον κόσμο ολόκληρο.

    Πριν από λίγο καιρό, ο «(β)Ριζοσπάστης» δημοσίευσε ένα «ιστορικό» ένθετο με τίτλο «Το κυπριακό ζήτημα». Έχοντας διαβάσει το πρώτο μέρος αυτού του ενθέτου, διαπιστώσαμε ξανά την ροπή που έχουν οι εγχώριοι απολογητές του μπολσεβικισμού, όχι μόνο στον αμετανόητο ανθελληνισμό αλλά και στην δικαιολόγηση ως «πατριωτικής» θέσης όλων των αντεθνικών κινήσεων που μέχρι τώρα έχουν ακολουθήσει. Η αντιμετώπιση τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΑΚΕΛ (των κομμουνιστών της Κύπρου) απέναντι στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ αποτελεί ένα ακόμη μνημείο προδοσίας απέναντι στην Ελλάδα και τα Εθνικά μας θέματα. Γράφουν οι προδότες του ΚΚΕ στο ένθετο: «Στις 25.4.1955 από το Ραδιοφωνικό Σταθμό “Ελεύθερη Ελλάδα” εκφωνήθηκε άρθρο του Ν. Ζαχαριάδη με τίτλο “Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους εθνοπροδότες Κυπροκάπηλους. Λεύτερη Κύπρος στη Λεύτερη Ελλάδα”. Το άρθρο εκτιμούσε ότι η αστική τάξη, καθώς με την “αμερικανοδουλία” και τον “αγγλοπροσκυνισμό”» της δεν μπορούσε να ξεπεράσει το σκόπελο του Κυπριακού, λόγω της ισχυρής λαϊκής αντίστασης στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και “μη έχοντας άλλη διέξοδο, το ρίχνει στον τυχοδιωχτισμό με τα γνωστά “πασχαλιάτικα” βαρελότα, τις τρακατρούκες και τις στράκες (…) Όλα αυτά σχεδιάστηκαν και μπήκαν μπρος σε συνεννόηση και σε συμφωνία με τους άγγλους και αμερικανούς ιμπεριαλιστές». Στο τέλος του αποσπάσματος που παραθέσαμε το ΚΚΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ δρούσαν «σε συνεννόηση και σε συμφωνία» με τους άγγλους αποικιοκράτες!

    Είναι τόσο άτιμοι, ανήθικοι, ξετσίπωτοι και ψεύτες, που φορτώνουν τις δικές τους δουλικές ιδιότητες και υπηρεσίες τους προς τους σοβιετικούς, σ’ άλλους. Πολύ χειρότερα, δεν αναφέρουν ότι στην εκπομπή αυτή, όπου εκφωνήθηκε το άρθρο του αρχιπροδότη και αρχιρουφιάνου Νίκου Ζαχαριάδη, δόθηκε στους άγγλους το όνομα του Γεωργίου Γρίβα ως Αρχηγού της ΕΟΚΑ, καθώς μέχρι τότε χρησιμοποιώντας το Αγωνιστικό ψευδώνυμο «Διγενής» ήταν άγνωστη η ταυτότητά του στους βρετανούς αποικιοκράτες. Σπιούνοι και καταδότες εκ πεποιθήσεως δεν δίστασαν να «καρφώσουν» το όνομα του Γρίβα, και μάλιστα δωρεάν… Αλήτες, δειλοί και μόνιμα απόντες από τα Εθνικά προσκλητήρια είχαν το απύθμενο θράσος να χαρακτηρίσουν «τυχοδιωκτισμό» την έναρξη του ένοπλου Αγώνα της ΕΟΚΑ και «πασχαλιάτικα βαρελότα, τις τρακατρούκες και τις στράκες» τις βομβιστικές επιθέσεις της 1ης Απριλίου 1955, που σήμαναν την έναρξη της Κυπριακής εποποιίας 1955-59. Αυτή η ξεκάθαρα προδοτική στάση, από ΚΚΕ και ΑΚΕΛ, τους αποξένωσε πλήρως από τους Κύπριους αδελφούς μας, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν να κάνουν λίγο καιρό αργότερα την «αυτοκριτική» τους. Με δεδομένη και την διαγραφή του Ζαχαριάδη (ένα από τα μεγαλύτερα καθάρματα που ξέβρασε ο τόπος), λίγο καιρό αργότερα οι πιο «ήπιες» φωνές μέσα στην ΕΔΑ (το εκλογικό μετωπικό σχήμα του παράνομου ΚΚΕ) όσο και στα «αδέλφια» τους στο ΑΚΕΛ προσπάθησαν να θολώσουν προσωρινώς τα νερά.

    Στην πραγματικότητα, όμως, κομμουνιστές ήταν -μεταξύ άλλων προδοτών- αυτοί που συνεργάζονταν με τους άγγλους τυράννους. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα, από τοποθέτηση της ΕΟΚΑ εναντίον του ΑΚΕΛ: «Αυτοί είναι άνθρωποι, οι οποίοι στην δυσκολότερη καμπήν του κυπριακού αγώνος βάλλουν εναντίον του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Αρνηταί του αγώνος επί τρία χρόνια, φιλοτομαρισταί και υλισταί δεν μπορούσαν να εξαρθούν στο ύψος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Έτσι επρόβαλαν το τροπάριον “δεν συμφωνούμε με την τακτικήν του ενόπλου αγώνα, αλλά θέλουμε αγώνα ειρηνικό, μαζικό δημοκρατικό…” Υπάρχει όμως μια λαϊκή έκφρασις που αρμόζει σ’ αυτήν την περίπτωσιν: “όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάμνει κρεμαστάρια”… Σε κάποια κομματική συνεδρίαση ένας ομιλητής είπε τα εξής: “Πρέπει να βοηθήσουμε τους Άγγλους διότι εάν αυτοί φύγουν, η ΕΟΚΑ θα στραφεί εναντίον μας”. Σ’ αυτές τις φράσεις μπορεί να βρει ο καθένας το κίνητρο όλων των ενεργειών των αρχηγών του ΑΚΕΛ… Αυτοί, οι οποίοι έμειναν αναίσθητοι προ των εκτελέσεων τόσων αγωνιστών, αυτοί που δεν είπαν μια λέξη μπροστά στην θυσία επί της αγχόνης τόσων παιδιών, αυτοί που δεν μίλησαν για τους βανδαλισμούς των τούρκων και τις καταστροφές τόσων περιουσιών, έφτασαν στο σημείο να πάθουν από υστερίαν λόγω του φόνου δύο προδοτών». Στην αποκαλυπτική αυτή ανακοίνωση της ΕΟΚΑ μπορούμε, επίσης, να προσθέσουμε και τις δηλώσεις του διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, Άϊρονς: «Η διαγωγή των κομμουνιστών κρατουμένων υπήρξεν, εν αντιθέσει προς εκείνην των εθνικοφρόνων ταραξιών, λίαν ικανοποιητική, η συμπεριφορά των δε έναντι των Αρχών των κρατητηρίων ήτο μάλλον συμπεριφορά συνεργασίας με αυτάς».

    Αυτά, ως μια ενδεικτική απάντηση στους τυμβωρύχους της Ιστορίας, μπολσεβίκους.

    Like

  • Παύλος Κριεζής said

   Άμα οι κομμουνιστές αποκαλούν κάποιον προδότη και συνεργάτη των ναζί είναι ιστορικώς να σε πιάνουν τα γέλια.
   Ξεχνούν τις επισκέψεις του Μολότωφ στο Βερολίνο και την συνεργασία μέχρι και την 22/6/1941….
   Ήθελα νάξερα μόνο αν αντί για τους ναζί έκαναν εισβολή οι μπολσεβίκοι τι θα γινόταν επί σταλινικής κατοχής και στα οχυρά Μεταξά από τους ντόπιους κομμουνιστές…
   Τί θα έπρεπε να κάνουν οι εθνικόφρονες έλληνες πατριώτες εν τοιαύτη περιπτώση ….;;;;;

   Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Αστιευεσαι Παυλο ετσι;;
    εδω αυτοι ζητουσαν να μην αντισταθουν στον χιτλερ οσο καιρο ηταν τατσι μιτσι κοτσι με τον σταλιν…..

    Like

   • Миша said

    ο παραλογισμός σας Παυλιτο, συνεχίζεται ακάθεκτος..
    εσυ που συμφωνείς με τους Ναζί , επισημως και διχως να το κρυβεις,
    ,δλδ θα συνεργαζοσουν και εσυ με τους ναζι κατακτητές
    αν ζουσες τότε,
    αναρωτιέσαι αν θα υπήρχαν συνεργάτες μπολσεβικων κατακτητων σε ενδεχόμενη εισβολή τους !!!

    το χετε τερματισει το παραλογικομετρο !!!

    Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Εγώ τότε όπως και σήμερα αν τύχαινε εισβολέας στην Πατρίδα μας όπως και εσύ θέλω να πιστεύω θα έκανα το καθήκον μου ως Έλλην.
     Για κανέναν άλλον παρά μόνο για την Ελευθερία της.
     Δεν τολμούν Γερμανοί Γάλλοι Τούρκοι Εβραίοι Αμερικάνοι και γενικώς αλλοεθνείς να κάνουν το λάθος;
     Εκεί θα δεις ποιος είναι ο Παύλος Κριεζής….

     Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Αχ Μισα,προσπαθεις να δικαιολογησης τα αδικαιολογητα….
    Οι ιδιοι οι ηγετες σας τα γραφουν κι εσυ τοση ωρα προσπαθεις να τους διαψευσης….

    Like

   • Миша said

    Bασιλική

    η αληθεια ειναι πως σας πονάει πολύ που σας λιάνισε ο Στάλιν στο Ανατολικο Μέτωπο…

    Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Ρε Μίσα ξέρεις τι έδωσαν οι εβραίοι τραπεζίτες με τους νόμους που πέρασε ο Ρούζβελτ σε βοήθεια στον Στάλιν;
     Από φορτηγά έως κονσέρβες χοιρινού με σέλινο ρε κακομοίρη…
     Άγγλοι πλουτοκράτες,Αμερικάνοι καπιταλιστές και Κομμουνιστές συνασπίστηκαν εν μιά νυχτί..
     Κατά τα άλλα “εχθροί του προλεταριάτου και του σοσιαλισμού” τρομάρα σας ιστορικά επιεικώς ανιστόριτοι…

     Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    Εγω πονω μονο για την Ελλαδα και κλαιω για τις καταστροφες που υπεστη το Ελληνικο Εθνος στην πορεια των χιλιαδων χρονων.
    Εσεις;;;;

    Like

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    Πριν μας μιλήσει ο κ, κριέζης για αγγλους τραπεζιτές δεν έχει να μας πεί κάτι για τους γερμάνους ΛΕΗΛΑΤΕΣ που άρπαξαν την αγροτική παραγωγη της Ελλάδας προκάλώντας την ΠΕΙΝΑ του 1941-1942;

    Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Ποιος σταμάτησε τα πλοία με τα σιτηρά από την Τουρκία;
     Μήπως ο Τσώρτσιλ για να ταίσει τα στρατεύματα στην Αφρική;
     Ο χρυσός της Ε΄λλάδας που είναι κύριε Βούλγαρη;

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     Βεβαια οι Γερμανοι δεν θα τα αρπάζαν και αυτα αν μπορούσαν όπως έκαναν και στην Γάλλια “μας πήραν το κάρβουνο και μας αφήσαν τις στάτχτες”.,,,Αληθεία “συμπτωματικά” ο Χέρμαν Γκαιρίγκ που είχε δήλώσει στις αρχές του 1942 “ότι ΄΄όλοι οι Εύρωπαίοι θα πεινασουν πρίν πεινάσει και ο τελευταιός Γερμανός”¨μήπως ήταν Άγγλος ;Oσο αφορά το χρυσο ας ρώτησει ο κ , κριέζης τα φιλαράκια του στην Deutchbank….

     Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Ποιοι ήταν ιδιοκτήτες της εν λόγω τράπεζας που χρηματοδοτούσε τους εβραιομπολσεβίκους πριν τον Χίτλερ γνωρίζεις;
     Γερμανοί δεν ήταν πάντως γερμανογίντις μίλαγαν.
     Και σήμερα οι ίδιοι είναι..
     χοχοχοχοχο

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     ο κ. κριέζης και τα παραμυθία του μέρος Γ! το μόνο που αξίζει να σχολιάσω ότι τα γίντις ειναι μια κατα βάση μια ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ διάλεκτος ( προέρχεται απο τα μεσαιωνικά Γερμανικά για την ακριβεία) με προσμίξεις απο σλάβικές γλώσσες… Τσ τσ η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ του ΔΕΝ παίζεται….Για αυτό και έγω ΔΕΝ μπορώ να γελάσω με τις αρλούμπες του με τις οποιές ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ

     Like

    • Βούλγαρης Χρήστος said

     YΓ Αληθεία ακομά ΔΕΝ μας εξήγησε ο κ, Κρίεζης γιάτι “επρέπε” οι Γερμανοί να λεηλατήσουν την αγροτική παραγωγή της Ελλάδας το 1941 ενώ ήξεραν ήδη από τον Ιούλιο ότι αν το έκαναν θα υπήρχε πείνα το χείμωνα όπως και το έγινε…. Σε τελική ανάλυση η διατρόφη του πληθυσμού ήταν ευθυνή των αρχών κατοχής συμφωνα με το Διέθνες Δικαιό άρα των Γερμανών,Τόσο πολύ πια “δώσμενος σώμα και ψυχή” είναι στους ναζί; Γιατί δεν κατατασεται στα SS για να βρεί και αυτός την βολή του;

     Like

   • Миша said

    Παυλιτο

    να διαβασεις ποσο καλά συνεργαστηκε ο Αδολφος σου με τους σιωνιστες.
    Τα λένε οι μη σιωνιστες εβραιοι της Νετουρέι Κάρτα.
    Αυτά στα χω ξαναπει και καταπινεις τη γλωσσα σου.
    Το ίδιο θα κανεις και τωρα.
    Ο Χιτλερ ηταν ορκισμένος ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΗΣ, ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ και αυτο του το παραλήρημα τον οδηγουσε σε κάθε του βημα.
    Εψαχνε τα αγια δισκοπότηρα, ειχε βρει λένε την αγία Λόγχη, κυνηγούσε την Υπερβορεία, την Σαμπάλα κοκ..
    αστρολογοι και καφετζουδες στο επιτελειο του κοκ
    Μαθητης ως τελος της Μπλαβάτσκυ….

    Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Πολύ Ιντιάνα Τζόουνς βλέπεις του εβραίου Σπήλμπεργκ….χέσε μές.
     Όντως υπήρχαν συμφωνίες μεταξύ ναζί και σιωνιστών για μετοικισμό στο ισραήλ και ξεβρώμισμα της ευρώπης…μετά το βάπτισαν “ολοκαύτωμα” είναι γνωστά από τον Άιχμαν και τις δίκες του στο σιωνιστικό ψευδοκράτος.Άλλά τον κρέμασαν πριν κελαιδησει όπως και τον κόμη Μπερναντότε…
     Δεν τους ά ρεσε η “τελική λύση” Μαγαδασκάρη.

     Like

   • Миша said

    Πάρε λίγο «ιντιάνα τζοουνς» για τον μουρλάρα τον Χιτλερ σου:

    “Hitler and magical Nazism. The esoteric components of the millennial Reich”(Rizzoli, Milan).

    h..p://www.scribd.com/doc/37072404/Hitler-and-the-Occult-Roots-of-Nazism

    Like

    • Παύλος Κριεζής said

     Προτιμώ τον Μπέντζαμιν Φρήντμαν που αποκάλυψε το 1961 την αλήθεια για τον ρόλο του σιωνισμού σε 2 ΠΠ.
     Πρώην σιωνιστής εβραίος ο ίδιος.
     Οι ιστορικοί ακόμα κλαίνε….

     Like

   • Миша said

    Παρεουλα Εβραιοι με Ναζήδες και στον πρωτο και στον Β ΠΠ.

    Like

   • βασιλικη ομογενης,λευτερια στην βορειο ηπειρο said

    βρε Μισα ,εγω που νομιζω οτι οι εβραιοι και οι μπολσεβικοι ηταν καλυτερη παρεουλα,
    λαθος κανω;;

    Like

   • ARIS said

    ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΟΥΝΑ ΚΥΡ ΠΑΥΛΟ

    Like

 18. eksothen said

  Λιγο ακομη ιστορια για να βοηθηση την συζητηση…

  “Το ρωσόδουλον ΚΚΕ ευθυγραμμίσθη με το γερμανο-σοβιετικόν σύμφωνον Ρίμπεντροπ-Μολότωφ της 23 Αύγουστου 1939 και διεκήρυττε, ότι δεν πρέπει να πολεμήσωμεν κατά του Άξονος και κατηγορεί τον Μεταξά ότι… προετοιμάζει πόλεμον. Απίστευτον κι όμως αληθινόν. Παραθέτω τα αναμφισβήτητα κείμενα.

  Κατ’ αρχήν, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εις Μανιφέστον της 20 Απριλίου 1940 («Ριζοσπάστης» 2 Μαΐου 1940) διεκήρυξε:

  «Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των αγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ιταλίαν, σημαίνει -ούτε λίγο ούτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω στα ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας» (όρα εις έκδοσιν Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλον: «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1931», τόμ. Α’ «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).

  Το ΚΚΕ την 30ην Απριλίου 1940 κυκλοφορεί προκήρυξιν προς τον Ελληνικόν Λαόν, όπου έλεγε τα ακόλουθα:

  «Ο πόλεμος, όπου η δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σ’ ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας… Ο πόλεμος που ετοιμάζει η δικτατορία θα μας οδηγήσει στη μοίρα του Πολωνικού λαού. Η δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ιμπεριαλιστικήν Αγγλία» (ένθ. άνωτ. σελ. 507-508).

  Κι όταν μας επετέθησαν οι Ιταλοί, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εξέδωσε Μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) όπου διεκήρυττε τα έξης:

  «Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας άπ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ αυτό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμιά σχέση με την ελευθερία» (ένθ. άνωτ. σ. 509-510).

  Αν δεν υπήρχαν τα έγγραφα, που προέρχονται αποκλειστικώς εκ κομμουνιστικών πηγών ουδείς θα επίστευε, ότι ήτο δυνατόν να γραφούν τέτοιαι προδοσίαι.

  Μετά την κήρυξιν του πολέμου, ο Ζαχαριάδης έγραψε μίαν επιστολήν με ημερομηνίαν 31 Οκτωβρίου 1940 και εκάλει τους Έλληνας κομμουνιστάς «να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη, στον πόλεμον αυτόν, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά». Κατόπιν, την 26 Νοεμβρίου 1940, ο Ν. Ζαχαριάδης ανακαλεί την προηγουμενην επιστολήν του και ισχυρίζεται ότι η Ελλάς κάνει κατακτητικόν πόλεμον!!! Πλέον αυτού του «ανοιχτού γράμματος» ο Ν. Ζαχαριάδης στέλνει και τρίτην επιστολήν (15 Ιαν. 1941) προς τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ όπου χαρακτηρίζει τον πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό, ιμπεριαλιστικό από Ελληνικής πλευράς και υποστηρίζει ότι ο Μεταξάς είναι ο ύπ’ αριθμ. 1 εχθρός του λαού και της χώρας!!!

  Ο βούλγαρος κομμουνιστής Γ. Δημητρώφ ομιλών την 23ην Αυγούστου 1940 από ραδιοφώνου σχετικώς με το γερμανοσοβιετικόν σύμφωνον είπεν τα εξής ανισόρροπα:

  «Το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο αποτελεί ένα όργανο ειρήνης. Δεν εξασφάλισε μονάχα την ειρήνη στους λαούς της Ε.Σ.Σ.Δ. μα έδωσε τη δυνατότητα και στους άλλους λαούς, ιδιαίτερα τους βαλκανικούς, να γλυτώσουν απ’ τον πόλεμο. Μα οι βαλκανικές Κυβερνήσεις δεν επωφελήθηκαν απ’ την ευκαιρία αυτή κι ο πόλεμος απειλεί σήμερα να τραβήξει στα δίχτυα του τις βαλκανικές χώρες. Πιο άμεσα απ’ όλες απειλείται απ’ τη μεγαλύτερη καταστροφή η Ελλάδα εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης της, που προκάλεσε τη δυσπιστία και των δύο εμπολέμων παρατάξεων» («Ριζοσπάστης» 30 Αυγ. 1940).”

  h##p://4.bp.blogspot.com/-4H_0l9Tv-us/UIxqjzmupkI/AAAAAAABhfw/UkoLDCSL9Fo/s1600/stalin-raix.jpg

  Like

 19. Κώστας said

  Δεν έχω γράψει μία καλή κουβέντα για αυτό το site. Ποτέ. Θεωρώ πως κοροιδεύει πουλώντας φτηνό αντιμνημόνιο , ενώ η χώρα απλούστατα είχε ένα έλλειμμα δεκάδων δις , κοινώς δεν βγαίναμε.
  Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση: Θερμά συγχαρητήρια για την ανάρτηση! Είμαι κεντροδεξιός και θαυμαστής του Άρη και δεν αισθάνομαι καμία δυσκολία να τον αναγνωρίσω ως μέγα πατριώτη. Για όσους ξέρουν ο ΕΛΑΣ δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον ΔΣΕ που ήταν ένας κόκκινος στρατός.
  Επίσης συγχαίρω τους αναγνώστες αντιμνημονιακούς( πχ τον Μίσα που πολλάκις έχω κατηγορήσει για την ολέθρια επιλογη του να ψηφίζει το κόμμα του Νασου Θοδωρίδη) για το κουράγιο τους να συγκρούονται με τους εμετικούς προοδόταρους χρυσαυγίτες. Το θέμα της ΧΑ δεν είναι αστείο πλέον. Καμιά δικαιολογία για τους υποστηρικτές του εθνοπροδοτικού μορφώματος παρακμιακών νεοναζί , που ως αρχιδειλοί κρύβουν το νεοναζισμό τους( ” ναι ξέρετε έχουμε αγκυλωτούς σταυρούς , αλλά είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο”, να γελάς δηλαδή; Είναι και τόσο δειλοί. Ενώ τα άρθρα θαυμασμού στον Χίτλερ και τον Ες υπάρχουν ο αστείος Μιχαλολιάκος λέει πως δεν μετράνε γιατί είναι πριν 30 χρόνια( !)….Είναι και ψευταράς. Το άρθρο του ημίτρελου Κασιδιάρη , άρθρο ύμνος στον Ες είναι του 2008.
  Επίσης οι χρυσαυγίτες να μάθουν πως όταν ο Άρης ξεπάστρευε τα Τάγματα στην Πελοπόννησο , τον συνόδευε ως απεσταλμένος της Κυβέρνσης ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Λοιπόν την κλαψούρα περί Μελιγαλά να την κόψουν οι ΧΑυγίτες. Ο Παπαδόγκωνας έστελνε “χρόνια πολλά” στον Χίτλερ, τους είχαν αποκηρύξει Σύμμαχοι, ΕΔΕΣ, Κάιρο, οι πάντες! Ήταν προδότες. Ο ΕΛΑΣ ήταν μετά την Καζέρτα τμήμα των Συμμαχικών Δύναμεων και οι ΤΑσφαλίτες ορκίζονταν πίστη στον Αδόλφο κατά την ορκωμοσία τους. Ήταν προδόταροι και είχαν το τέλος που αξίζε στους συνεργάτες των Ναζί.
  Κανένας διάλογος με τους ψηφοφόρους της ΧΑ: είναι προδότες και αστείοι.

  Like

 20. ΔΙΓΕΝΗΣ said

  ΚΟΙΤΑ ΜΙΣΑ…….ΡΩΤΑΣ ΑΝ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ”………

  “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ” ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΝΕΣΗ ΤΗΣ, ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ……….ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ (Η ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ) ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ…….

  ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ……..Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟ ΡΟΒΙΕΣΠΕΡΟ) , Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ (ΒΛΕΠΕ ΗΠΑ), Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ,Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ……..

  Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ “25 ΣΗΜΕΙΑ” ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ …..ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΘΕΣΕ Ο (ΦΟΝΕΥΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΤΛΕΡ) ΓΚΡΕΓΚΟΡ ΣΤΡΑΣΣΕΡ……..

  ΑΝ ΕΣΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑ 25 ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ…….ΕΓΩ ΔΕ ΒΡΙΣΚΩ….

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΙΣΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΧΙΤΛΕΡ…..ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝ…….Η ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ……Η ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΒΙΕΣΠΕΡΟ………

  Like

 21. Ιωάννης. ο Peacemaker said

  @Παύλος Κριεζής και Βασιλική Ομογενής λευτεριά στην Βόρεια Ήπειρο.

  Θα μπορούσα και εγώ να αφήνω αμέτρητα σχόλια για υποστήριξη των θέσεων μου που εδώ είναι κατά της ΧΑ και του ναζισμού,αλλά το μόνο που θα πετυχαινα θα ήταν να αναπαράγω τα ίδια …..τετριμμένα που έχω πολλάκις δημοσιεύσει στο Ολυμπία!!Εις βάρος του Χρήστου του Βούλγαρη και του Misha!!!

  Στο παρόν άρθρο,σχολιάζουν άτομα που πραγματικά είναι γνώστες του αντικειμένου της ιστορίας και τα σχόλια τους είναι σχόλια-διαμάντια και είναι τελείως άδικο να ανακατεύονται με τις σαχλαμάρες που δημοσιεύετε και έτσι στο τέλος να γίνονται πολύ δύσκολα αντιληπτά και να χάνονται!!Θέλω να πιστεύω ότι δεν το κάνετε επίτηδες γι αυτό ακολουθήστε σας παρακαλώ το παρακάτω ρητό,που άλλωστε ακολουθώ και εγώ πλέον!:

  Κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην.

  Like

 22. Άργος said

  Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αγνοηθεί ο φανατισμός και η ανοησία που εκπέμπουν οι παραπλανημένοι φίλοι μας της ΧΑ.
  Αλλά βρε παιδιά, πότε ένας κολλημένος και ταυτόχρονα ετερόφωτα “””σκεπτόμενος”””, κατάφερε να ξεκολλήσει;
  Αφού η ίδια του η ύπαρξη είναι συνυφασμένη με το κόλλημά του.
  Η “τροφή” που τους δίνει το κέντρο εκπομπής φανατισμού, ανοησίας και μισαλλοδοξίας, είναι fullboard.
  Εσείς γιατί τους δίνετε και συμπληρώματα διατροφής, από την στιγμή που την τροφή την καταπίνουν αμάσητη;
  Εδώ δεν μπορούν, καλά καλά, να χωνέψουν τόσο τάϊσμα με λίπος, θα αφομοιώσουν τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες;

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: