«Κατάφεραν» να κλείσουν τη μόνη Τράπεζα, που δεν είχε δανειστεί ΕΝΑ ευρώ από το Κράτος… Δεν είναι ανίκανοι, είναι εγκληματίες.

Μία μικρή Τράπεζα (PROBANK, καμία σχέση με την Proton), με 112 καταστήματα και λίγο πάνω από 1000 εργαζόμενους, στον καιρό των μνημονίων, είχε καταφέρει να ξεφύγει από την μέγγενη της Τρόικας. Συνέχιζε ανεξάρτητη-μοναχική πορεία, χωρίς να βαραίνει τον Έλληνα φορολογούμενο. Ίσως αυτό έφταιγε και έγινε ότι έγινε…
Δε χρειάζεται να σταθούμε σε πολλά νούμερα και πίνακες, αν δούμε γενικά την εικόνα, θα καταλάβουμε ότι «κάτι παίχτηκε», (ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, θα είχε αναλάβει ήδη να το βρει…).
 
Πρώτο δεδομένο: ήταν η μοναδική Τράπεζα με περισσότερες ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ  από ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ! Αυτό ονομάζεται θετική καθαρή θέση.
Από την ανακοίνωση της ΤτΕ
• € 3.103 εκατ. στοιχεία Ενεργητικού, εκ των οποίων € 2.597 εκατ. Χορηγήσεις
• € 3.203 εκατ. στοιχεία Παθητικού, εκ των οποίων € 3.123 εκατ. Καταθέσεις
 
Η συντηρητική πολιτική, το μη υπεράριθμο προσωπικό, η μη χορήγηση αφειδώς δανείων και πιστωτικών καρτών τον καιρό της «ευφορίας» και το «έξυπνα» μειωμένο λειτουργικό κόστος, της έδινε την δυνατότητα να μπορεί να ελίσσεται στην αγορά, με έναν ίσως λίγο πιο αργό, αλλά συνάμα πιο σταθερό βηματισμό, ξεπερνώντας σκοπέλους.
 
Η ανάγκη για «διάσωση» και ανακεφαλαιοποίηση και πως προέκυψε.
Κάποια λάθη της διοίκησης, οδήγησαν αυτό το εγχείρημα στην καταστροφή μετόχων και εργαζομένων.
Το μέγα λάθος ήταν η τοποθέτηση μεγάλων κεφαλαίων, σε ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! Το… «επιτυχημένο» PSI, το κούρεμα των ομολόγων μόνο για Έλληνες, ουσιαστικά διέλυσε την προσπάθεια, δημιουργώντας ανάγκες για ανακεφαλαιοποίηση, περίπου 220 εκ. ευρώ. Αυτό έφερε πανικό και στη συνέχεια, τραγικά λάθη. 
 
 
Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν αυτά τα λάθη;
Oι μέτοχοι.
Ξεκινώντας από τους μετόχους, μεγάλους και μικρούς. Σημειώνουμε ότι ουδείς δεν κατείχε ποσοστό >5%, μιας και η Τράπεζα στηριζόταν στην πολλυμετοχικότητα. Αυτοί σε ένα απόγευμα, έχασαν όλες τις μετοχές. Εξαϋλώθηκαν.Όταν αγοράζεις μετοχές ως επενδυτής, οφείλεις να γνωρίζεις το ρίσκο που αναλαμβάνεις. Κάποιοι όμως, θα πρέπει να δώσουν λόγο, τι έγιναν αυτά τα χρήματα. Τουλάχιστον όσοι συμμετείχαν στο ΜΟΔ, πήραν πίσω όλα τα χρήματα που είχαν τοποθετήσει πριν λίγο καιρό μιας και ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης δεν επιτεύχθηκε.
 
Οι εργαζόμενοι. 
Το ανθρώπινο δυναμικό που σήμερα αντιμετωπίζεται ψυχρά, ως αριθμός…
Εδώ υπάρχει ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Η προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας με απόφασή της (άλλο ένα ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ), μπροστά στο αδιέξοδο της ΑΜΚ, λόγω των συγκυριών, αποφάσισε και επέβαλλε στη συνέχεια, χορήγηση «εικονικών δανείων» με αντίκρυσμα το εφάπαξ των εργαζομένων, για αγορά μετοχών, ΑΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕ η ανακεφαλαιοποίηση. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα περίεργο λογιστικό τρικ που ίσως οι εποπτικές αρχές δε θα έπρεπε να το είχαν καν επιτρέψει, αν το γνώριζαν. Μήπως όμως βόλευε, για να «κλείσουν στόματα»;;;
Πλέον, οι εργαζόμενοι ανήκουν στην ΕΤΕ με 6μηνες συμβάσεις ως νεο-προσλαμβανόμενοι, με ότι αυτό συνεπάγεται… μείωση μισθού, μη δικαίωμα σε άδειες κλπ κλπ.
Θα αξιολογηθούν στο πέρας του εξαμήνου και στη συνέχεια κάποιοι θα παραμείνουν και κάποιοι θα περάσουν το κατώφλι της ανεργίας. Για αποζημίωση, ούτε καν λόγος. Άλλωστε με τους νόμους που έχουν περάσει, ο κάθε εργοδότης, καταβάλλει πλέον ψίχουλα. Και άνεργοι και χρεωμένοι;
Προαποφασισμένο ΔΩΡΟ στην ΕΤΕ;

Όλο το «υγιές» κομμάτι, της πρώην πλέον Τράπεζας, πέρασε στην ΕΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά με μια ρευστότητα που της έλειπε, πάνω από 200 εκ. ευρώ, πήρε οξυγόνο να αναπνεύσει και αυτό είναι ίσως το μόνο θετικό, ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ που όλοι το εύχονται… 

Ας σημειώσουμε ότι, η Τράπεζα της Ελλάδος, έδιωξε πριν λίγο καιρό τον Πρόεδρο της Τράπεζας Probank (μετά από αίτημα κάποιων μετόχων εν μία νυκτί), όρισε Επίτροπο με σκοπό να βρει «επενδυτές» που να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και «διάσωση». Σημειώνουμε ότι ο Επίτροπος ήταν πρώην τραπεζικός υπάλληλος, ποιας Τράπεζας άραγε; 

 

Πόσο κόστισε αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Δημόσιο και ποιοι θα πληρώσουν;
Η «διάσωση» μέσω της ΑΜΚ, για την ανακεφαλαιοποίηση, κόστιζε περίπου 220 εκ. ευρώ (λίγο περισσότερα από όσα χρωστάει ένα μόνο κόμμα, στην πρώην Αγροτική, νυν Πειραιώς). Μετά το «σπάσιμο»σε καλή (good) και κακή (bad) Τράπεζα, η bad Τράπεζα θα κοστίσει σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, περίπου 500 εκ. ευρώ, που αργά ή γρήγορα μέσω του ΤΧΣ, θα βαραίνουν όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως έγινε και με τις άλλες Τράπεζες και έχει γραφτεί πάμπολες φορές. 
Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, που φτωχαίνει άμεσα κόσμο (μέτοχοι) και καταστρέφει εργαζόμενους…
 
Υ.Γ Τώρα που τέλειωσαν με τις Τράπεζες, ήρθε η ώρα να προσπαθήσουν να «σπάσουν» τα πολιτικά κόμματα σε good και bad και να φορτώσουν στον Έλληνα, τα κομματικά χρέη. Πάμε στοίχημα;
 
Αναγνώστης

45 σκέψεις σχετικά με το “«Κατάφεραν» να κλείσουν τη μόνη Τράπεζα, που δεν είχε δανειστεί ΕΝΑ ευρώ από το Κράτος… Δεν είναι ανίκανοι, είναι εγκληματίες.”

  1. Μεγάλη στεναχώρια..Πέταξαν μερικούς πλην τίμιους τραπεζίτες στο δρόμο…
   Καθώς ο λαός ψωμολυσά και αυτοκτονεί και άμεσα θα απολύεται…
   Άλλο ένα τρικ για παραπλάνηση και κατευθυνση της λογικής…
   Απολύσεις προ των πυλών…

   Μου αρέσει!

   1. Καλὰ τόσο ἀνεγκέφαλος εἶσαι, ὥστε νὰ συγχέεις τὸν τραπεζικὸ ὑπάλληλο μὲ τὸν τραπεζίτη;
    Πότε θὰ πάψουν μερικοὶ νὰ χαίρονται γιὰ τὴν δυστυχία τῶν ἄλλων;
    Ντροπή, ἐπί τέλους.

    Μου αρέσει!

  1. Η απόλυτη στήριξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών από τη συγκυβέρνηση επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τους διοικητές από Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank και τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

   Παιχνίδι για λίγους

   Το ίδιο το σύστημα, που με τις μεθοδεύσεις του άφησε εκατοντάδες μετόχους της Proton Bank και της AteBank με το…μουτζούρη στο χέρι και περίπου 70.000 μετόχους του ΤαχυδρομικούΤαμιευτηρίου με χιλιάδες χαρτιά…ταπετσαρίας.

   EAM B YDROXOOS 😦 Έτσι απλά. Κάποιοι αντιλαμβάνονται το κράτος σαν κωλοχανείο και κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε στις «δημοκρατίες» της υποσαχάριας Αφρικής δεν γίνονται αυτά. Ούτε καν στα καζίνο. Μόνον στους πάγκους των παπατζήδων γίνεται να ποντάρουν οι από «έξω» εις βάρος αυτού που κάνει το «παιχνίδι» και υπέρ ακόμα κι αυτών, που είναι δεδομένο ότι χάνουν σ’ αυτό. Μόνον τραμπούκοι μπορούν να το κάνουν αυτό εις βάρος απατεώνων παπατζήδων. …
   Αυτό, το οποίο έχει σημασία να καταλάβει ο αναγνώστης, είναι ότι αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα κυβερνάται από δωσίλογους. Δωσίλογους, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν μέχρι να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Δωσίλογους, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να πραγματοποιήσουν το οποιοδήποτε εθνικό, κοινωνικό ή ατομικό έγκλημα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους. Την Ελλάδα την κυβερνάνε προδότες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Της Λέσχης των τοκογλύφων. Της Λέσχης του Σόρος, του Μπάφετ, του Τρισέ, του Στρος Καν και του Μπενράνκε.
   Αυτός είναι ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα. Ένας πραγματικός υπόκοσμος απόλυτα υποταγμένος στους διεθνείς κερδοσκόπους και στα αφεντικά τους. Οι ιδιωτικές τράπεζες με χρήματα των Ελλήνων έχουν διαλύσει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία. Οι ιδιωτικές τράπεζες ήταν οι «πεμπτοφαλαγγίτες», που κατέστρεψαν τα πάντα στην Ελλάδα. Αυτές χρηματοδοτήθηκαν από τις Λέσχες των ξένων ιμπεριαλιστών και των τοκογλύφων, για να τους επιτρέψουν να κατακτήσουν στην κυριολεξία τη χώρα μας. Απ’ όπου και να τις πιάσεις, θα «λερωθείς»….)

   Μου αρέσει!

 1. Κοντεύουν να φθάσουν στην ……κορυφή του »τροχού»….. μετά ως γνωστόν τοις πάσι ξεκινάει η μεγάλη….κατρακύλα. Μέχρι στιγμής τους….σπρώχνουμε ν’ ανέβουν και δεν θα σταματήσουμε ….να σπρώχνουμε και μετά!!!!!

  Μου αρέσει!

 2. όταν εδώ και 3 χρόνια είχαμε αποφασίσει να πάρουμε όλες τις καταθέσεις από τα μπουρδέλα, δεν σας άρεσε η ιδέα

  σας φοβέριζε η τρέμη και ο Πρατεντέρης

  τώρα φάτε

  σκατά

  και να δείτε και τα χειρότερα που έρχονται

  Μου αρέσει!

  1. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
   ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΚΡΥΒΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ.

   ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ 2.000.000 ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΛΗΣΤΑΡΧΟΙ.
   ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

   Μου αρέσει!

   1. Aκριβως ειναι βασιλικοτεροι του βασιλεως ακομα και οι πιο σκληροπυρινικες δεξιες χουντες του παρελθοντος σε οποιαδηοποτε χωρα σεβοντουσαν την εθνικη ταυτοτητα
    Η αριστερα φτιαχθηκε για να υπηρετησει την εταιριοκρατια και το εχει κανει πολυ καλα μεχρι τωρα
    Το σημερινο μοντελο της ευρωπης των ανοιχτων συνορων , των φτηνων μεροκαματων και των οικονομιων που καταρρευουν ειναι ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΑΦΙΑΣ (απαξιωση ιδιωτικης περιουσιας της μεσαιας ταξης και καταστροφη της επιχειρηματικοτητας) που δεν εχει καμια σχεση με τον υγιη καπιταλισμο που περασε η Ευρωπη τον 20 αιωνα

    Μου αρέσει!

   2. Κοψε την αριστεροδεξια μαλακια και κοιταζε τα κοινα σημεια και τα συμφεροντα του Εθνους μας. Αν χριαστει και με το διαολο συμμαχησε να σουβλισουμε τους Εφιαλτες. Που συμφωνουμε κοιτα. Διαφωνιες θα εχουμε παντα.
    Ελληνες ειμαστε !!!

    Μου αρέσει!

   3. @Thallassa και ενας καινουριος φιλος.
    Εγω δεν θα ζητησω να παρετε θεσεις γαιτι λιγο πολυ ολοι εχουμε παρομοιες. Εγω θα ζητησω να σκεφθειτε ποιος κυβερναει σημερα τη χωρα και με τι προοπτικες για τους Ελληνες. Ακουσε καποιος κατι διαφορετικο απο το «Η τροικα απαιτει….» Και εφοσον απαιτει ποιος κυβερναει;
    Πριν να τρεξουν τα δυο λαλιστατα να βγαλουν δεκαρικο για το ποιο λογο θα πρεπει ο πολιτης να ειναι συνεπης ως προς το κρατος ας μας πουν σε ποιον ανηκει σημερα αυτο το κρατος.

    Μου αρέσει!

 3. Μια σωστη τραπεζα ,που μαλλον εκλεισε εκ των ,γιατι ουσιαστικος λογος δεν υπηρχε.Εθεωρειτο οτι ηταν η πρωτη που θα καταφερνε την ΑΜΚ ,αλλα μαλλον καποιοι απο μέσα ειχαν άλλα στο νου τους

  Μου αρέσει!

 4. Θα πρεπει να σημειωσουμε οτι ηταν η μονη τραπεζα που δεν κρατουσε προμηθεια στις αναληψεις μετρητων των πελατων της που πραγματοποιουνταν απο αλλες τραπεζες μεσω του συστηματος διας.

  Μου αρέσει!

  1. Οχι δεν είναι η μόνη, ήταν και η FBBank που και αυτή έκλεισε και κατέληξε στην Εθνική πριν κανα δίμηνο, η FBBank μάλιστα δεν κρατούσε προμήθεια ούτε και στην ερώτηση υπολοίπου του λογαριασμού.

   Μου αρέσει!

 5. ΕΔΩ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.

  Μου αρέσει!

 6. Οι Έλληνες δεν έχουν όραμα, πάνε με όποιον δίνει λεφτά

  Κλείνοντας κ. Αρβελέρ εκφράζει την αισιοδοξία της για την πορεία της Ελλάδας και σχολιάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ. «Ήταν τραγικό αυτό για τη χώρα προς τα έξω. Μαύρο στην ΕΡΤ. Με ρώτησαν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι «τι έγινε» και τους είπα «δεν υπάρχει εθνικός αερομεταφορέας, δεν υπάρχει εθνική τηλεόραση, ε, μένει ο εθνικός ύμνος». Δεν έχουν κάνει μελέτη πουθενά, να πούνε είναι τόσοι, κοστίζουν τόσο, πρέπει γίνει αυτό. Είναι πράγματα να αρχίζει ο κακομοίρης, ο Μητσοτάκης, από την αρχή; Αν με ρωτούσες από πού να αρχίσουμε, θα σου έλεγα ότι αν ο Μητσοτάκης κάνει καλή δουλειά, νομίζω θα την κάνει, θα καταφέρουμε κάτι. Νομίζω ότι αν δεν τα καταφέρει αυτός, δεν θα τα καταφέρει κανένας. Είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι οι δυο τους τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος, θα τα καταφέρουν, αλλά δεν θα είμαι αισιόδοξη αν η «Χρυσή Αυγή» πάρει μεγάλα ποσοστά. Εκεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουνε, γιατί τότε οι Ευρωπαίοι θα πούνε «τώρα κάντε ό,τι θέλετε». Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει, γελάνε. Αλλά με τη «Χρυσή Αυγή» δεν γελάνε καθόλου».

  defencenet.gr

  Το μονο σωστο που ειπε εννουσε τους ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ , οι πραγματικοι ΕΛΛΗΝΕΣ , ΑΠΑΙΤΟΥΝ και ζητανε ειναι ΑΔΟΥΛΩΤΟΙ οχι σκλαβακια και καρπαζοεισπρακτορες οπως οι ΝεοΕλληνες

  Μου αρέσει!

 7. Η Probank μπορείς να πείς ότι ήταν από τις σοβαρές τράπεζες. Αν μη τι αλλο ηταν τράπεζα που ως επι το πλείστον δούλευε με επιχειρήσεις και το προσωπικό της είχε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα απο αυτό των άλλων τραπεζών.Προσωπικά ήταν από τις ελάχιστες αν όχι η μοναδική τράπεζα που όταν εμπαινες μέσα δεν αισθανόσουν ότι θέλουν να σε δαγκώσουν (αν μπορείς να το πείς αυτό για τράπεζα).
  Από άτομο που ειναι πολύ ψηλά στην ιεραρχία της τράπεζας γνωρίζω ότι η τράπεζα δεν ειχε ουσιαστικό πρόβλημα καθώς είχε την δυνατότητα να καλύψει την χασούρα η οποια στην ουσία είχε προκληθεί από το «επιτυχημένο» PSI του Βενιζέλου.Το άνοιγμα της ήταν κοντά στα 500εκ. Από όσα γνωρίζω ό επίτροπος ήταν βαλτός από την τράπεζα της Ελλάδος (ο Θεος να την κάνει) προκειμένου να κλείσει το ντηλ και να την περάσει σε άλλη τράπεζα όπως και έγινε.Κοινως η δουλειά ήταν στημένη του κερατά.Ειναι κοινό μυστικό ποιος κάνει κουμάντο στο τραπεζικό σύστημα αυτή τη στιγμή και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Η εντολή ειναι ξεκάθαρη να εξαυλωθούν ολες οι μικρές τράπεζες και να γίνουν 2-3 κολοσσοί με ότι συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται αυτό.
  Πάντως στον επόμενο χρόνο στον τραπεζικό τομέα θα κλαψουν μανούλες γιατί πολύ απλά δεν μπορεί η Πειραιώς να συνεχίσει να έχει τόσα καταστήματα στην ίδια περιοχή και τόσο προσωπικό
  Δεν μπορεί απλά στο Μοσχάτο για παράδειγμα να έχει 2 Αγροτικές, 1 Πειραιώς, 1 Millenium, 1 Marfin & 1 Κύπρου….Λογικά θα μείνουν το πολύ 2 με το ζόρι 3 καταστήματα με ότι

  Μου αρέσει!

 8. ?ΜΑ ΑΥΤΟΙ ΗΤΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΥΜΕΡΟ

  Από: http://www.olympia.gr [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Αποστολή: Tuesday, July 30, 2013 1:41 PM
  Προς: civi2000@otenet.gr
  Θέμα: [Νέο άρθρο] “Κατάφεραν” να κλείσουν τη μόνη Τράπεζα, που δεν είχε δανειστεί ΕΝΑ ευρώ από το Κράτος… Δεν είναι ανίκανοι, είναι εγκληματίες.

  olympiada posted: «Μία μικρή Τράπεζα (PROBANK, καμία σχέση με την Proton), με 112 καταστήματα και λίγο πάνω από 1000 εργαζόμενους, στον καιρό των μνημονίων, είχε καταφέρει να ξεφύγει από την μέγγενη της Τρόικας. Συνέχιζε ανεξάρτητη-μοναχική πορεία, χωρίς να βαραίνει τον Έλλ»

  Μου αρέσει!

 9. Η Pro δεν είναι εισηγμένη στο ΧΑ. Το μπαμ είναι εσωτερικό και ως εκ τούτου μικρό για τα παγκόσμια μεγέθη. Η τράπεζα της «ελλάδος» δεν παίζει με τέτοια πράγματα.

  Η Pro έχει εργαζόμενους, καταθέτες και μετόχους Έλληνες μόνο οπότε το μπαμ θα επηρεάσει μόνο τους αυτόχθονες και λόγω του ότι δεν είναι εισηγμένη δε θα πάρει και μεγάλη έκταση το θέμα. Κάτι όπως με τον πρώτο διαχωρισμό του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων που ίσχυσε για έλληνες μόνο (ασφαλιστικά ταμεία, μικροομολογιούχους, πανεπιστήμια κλπ κλπ). Και το χρέος παραμένει στα http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/greece . http://www.pdma.gr/index.php/el/debt-strategy-gr/public-debt-gr/level-of-debt-gr (προσπαθήστε να πατήσετε τη σύνδεση για το δελτίο του δημοσίου χρέους και αν σας βγάλει πείτε το και εμένα να το επισκεφτώ).

  Η ασπις και η πρώτον ήταν εισηγμένες και ως εκ τούτου ο θόρυβος θα ήταν παγκόσμιος και θα έπεφταν μαζί τους «μεγαθήρια» όπως ντόιτσε μπανκ, σιτιγκρουπ, μπανκ οφ αμερικα, γκολντμαν ζακς κλπ. οπότε σώθηκαν εξαγοραζόμενες αν και φυλακίσθηκαν οι μπροστινοί τους (παυλος ψωμιαδης και λαυρεντης λαυρεντιαδης).

  Και μας έμειναν τα κουφάρια (ετε, αλφα, πειρ, ευρωβ) του τχσ (ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας) τα οποία θα κουρέψουν, κατά την άποψή μου αν έχουμε ακόμη δημοκρατία, τις καταθέσεις των ελλήνων καταθετών όταν έρθει η ώρα (μετά τις εκλογές (τις γερμανικές φυσικά)). Οι ξένοι και οι ελληνόγλωσσοι καταθέτες είναι ενήμεροι και τα έχουν εκτός, κατά την άποψή μου και πάλι. Εάν κατάλαβα καλά την ευρωπαϊκή απόφαση (και σε αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος συνέλληνας στο εάν κατάλαβα ορθώς την απόφαση), το παράδειγμα της Κύπρου μας θα επαναληφθεί (κούρεμα στις καταθέσεις), σύμφωνα με τις αποφάσεις του γιουρο(γιούργια)γκρουπ αν χρειαστεί αλλά όχι εθνικά παρά μόνο κατά τραπεζικό ίδρυμα για το οποίο θα παραστεί ανάγκη.

  συνεχίζεται…….

  Μου αρέσει!

 10. Πριν απο χρονια ο κυριος Κωστοπουλος της ALPHA , που τον θεωρω φοβερο τραπεζιτη, ειπε, οτι στην Ελλαδα αντιστοιχουν δυομιση τραπεζες .
  Αυτη τη στιγμη ειμαστε στις 4 ( μεγαλες ) , επεται συνεχεια.
  Συμφωνω για την pro-bank οτι ηταν καταπληκτικη τραπεζα,για μενα η καλυτερη , αλλα δυστυχως , δεν φθανει μονο αυτο , να μην ξεχναμε ποτε την φραση , το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s