ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σόρος, τα ομόλογα της MF Global και το δημοψήφισμα του Παπανδρέου. Ποιους πληρώνεις κύριε Στουρνάρα;

soros greek bondsΤι γράφαμε μόλις προχθές; Μαντέψτε ποιός άλλος φίλος του Παπανδρέου αγόρασε Ελληνικά ομόλογα στο discount και ετοιμάζεται να εισπράξει…

Εκτός από τους Έλληνες μικροομολογιούχους, υπάρχουν και Αμερικάνοι που έκαναν πλούσιους φίλους πολιτικών, μετά την περιβόητη μπαρουφα του δημοψηφίσματος.

Μία άγνωστη ιστορία που βγαίνει τώρα στην επιφάνεια λόγω της δίκης για την κατάρρευση της MF Global που έδωσε στον Σόρος την ευκαιρία να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα στο Discount. Ναι, σαν αυτά τα ομόλογα που ο κύριος Στουρνάρας δεν μαρτυρά εάν πληρώθηκαν.

H υπόθεση της MF Global διερευνάται από τις Αμερικάνικες αρχές, δυο χρόνια μετά την απότομη κατάρρευση της, τον Οκτώβρη του 2011. Για την ακρίβεια στις 31 Οκτωβρίου του 2011.

Όλως τυχαίως, 31 Οκτωβρίου του 2011, ήταν η ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το περιβόητο δημοψήφισμα, το οποίο ΟΥΔΕΙΣ γνώριζε, ακόμα και οι πιο στενοί υπουργοί του.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΘα μπορούσε να ήταν απλά μία σύμπτωση που δεν θα παρατηρούσε κανείς, εάν οι Αμερικάνικες αρχές δεν διερευνούσαν το σκάνδαλο μετά από τις καταγγελίες των εξοργισμένων επενδυτών για το πως χάθηκαν τα χρήματα τους. Εκεί λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι η MF Global είχε ποντάρει σε Ελληνικά και Ιταλικά ομόλογα το μεγαλύτερο μέρος του κολοσσιαίου ποσού των 6,3 δις δολαρίων. Τα ομόλογα αυτά χρησιμοποιούντο ως εγγυοδοσία δανεισμού, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος που προκάλεσε χάος στις αγορές κατακρημνίζοντας τα ομόλογα Ελλάδας αλλά και Ιταλίας, να γκρεμίσει την εταιρεία.

Κοινώς, η «προσωπική» έμπνευση του δημοψηφίσματος, σχετίζεται άμεσα με την κατάρρευση της MF Global και δεν είναι απλώς μία ημερολογιακή σύμπτωση.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Και ο …Σόρος; Που κολλάει ο καταδικασμένος απατεώνας, φίλος και συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου; Μα υπάρχει η βασική αρχή, η αρχή διατήρησης της ύλης. Το χρήμα δεν εξαϋλώνεται, απλά αλλάζει τσέπες.

Έτσι, η κατάρρευση της MF Global έκανε τον Σόρος πλουσιότερο. Πως; Μα φυσικά, από καθαρή τύχη ο άνθρωπος, δεν λέμε ότι γνώριζε κάτι για το PSI ή την υποχρεωτική επαναγορά των ομολόγων, πήγε και σκούπισε σαν έτοιμος από καιρό 2 δις «τοξικά» ομόλογα από την MF Global σε discount! «Οκαζιόν» που λένε και στην πιάτσα.

ΣΟΡΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΗ KPMG LLC (βρε κάτι συμπτώσεις, που γράφαμε και παλαιότερα…), ως εκκαθαριστής της MF Global, πούλησε τα ομόλογα σε τιμές – σοκ (που δεν ανακοινώθηκαν), στον Σόρος. Οι επενδυτές της MF Global την πάτησαν ακριβώς όπως οι Έλληνες μικροομολογιούχοι. Τα χρήματα τους ξεπλύθηκαν με κρατικές αποφάσεις σε μία νομιμοφανή διαδικασία και αγοράστηκαν απολύτως νόμιμα σε τιμές – τσίρκο από «επενδυτές» τύπου Σόρος. Που επίσης ΕΤΥΧΕ να γνωρίζουν όπως η Deutsche Bank με το χθεσινό ομόλογο, ότι το ελληνόφωνο κράτος θα αγόραζε αυτά τα ομόλογα σε τιμές πολλαπλάσιες ή ακόμα και στο ακέραιο. Χωρίς μάλιστα οι Στουρνάρες να δίνουν λογαριασμό στην βουλή. Την ίδια την δημοκρατία.

Και αναμένουμε την κατάρρευση, όταν πλέον οι δόσεις πάψουν να πληρώνουν τους τοκογλύφους, φίλους πρωθυπουργών και συνεργάτες του ΔΝΤ, αλλά όντως χρειαστούν για «μισθούς και συντάξεις».

How George Soros ended up with MF Global’s client money

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία – βόμβα: “Μυστηριώδη” Funds ετοιμάζονται για πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία ιδιωτών και δημοσίου!

39 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σόρος, τα ομόλογα της MF Global και το δημοψήφισμα του Παπανδρέου. Ποιους πληρώνεις κύριε Στουρνάρα;”

 1. Τελικά,ή δικαιολογημένη λεκτική επίθεση τού κ. Καμμένου στό στουρνάρι,χθές στή βουλή,ανοίγει νέο κεφάλαιο μέ αυτό τό στουρνάρι,πρόκειται νά
  γρονθοκοπείται καθημερινά,ό δοσίλογος…

  Μου αρέσει!

 2. Βρε Ολυμπία…. Η KMPG δεν είχε κάνει έλεγχο και στην Proton Bank του Λαυρεντιάδη και τα βρήκε όλα εντάξει το 2011;
  Κι ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός οικονομικών Μαυραγάνης δεν ήταν ο διευθυντής του ελληνικού φορολογικού τμήματος της KMPG, ο οποίος μετά τις εκλογές του 2012 παραιτήθηκε από την θέση του στην εταιρεία για να αναλάβει τον διορισμό του στην θέση του υφυπουργου;;;;;
  Κατά την γνώμη σου όλα αυτά και ο Μαυραγάνης συνδέονται;;

  Μου αρέσει!

  1. Ο Μαυραγάνης ως πρώην KMPG – μήπως γνώριζε την ανάλυση της KMPG από τον Ιούλιο του 2012 με τίτλο «Bail-in liabilities: Replacing public subsidy with private insurance” –

   h**p://www.kpmg.com/Global/en/IssuesAndInsights/ArticlesPublications/Documents/bail-in-debt-practical-implications.pdf

   … και η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει τα παρακάτω για περιπτώσεις υπαγωγής τράπεζας σε διαδικασίας διάσωσης και συγκεκριμένα:

   – Κούρεμα (bail-in) τραπεζικών κεφαλαίων τύπου Tier 1, Tier 2 – (περιλαμβάνει μετοχές / καταθέσεις).
   – Η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοίκησης της Τράπεζας θα επιτρέψει στο ίδρυμα την συνέχιση λειτουργίας του, αποφεύγοντας τις όποιες κεφαλαιακές απώλειες και ζημίες θα παρουσιάζονταν από bank-run.
   – Με το κούρεμα (bail-in) καταθέσεων και μετοχών της τράπεζας, θα προστατευθούν τα βασικά δικαιώματα κατόχων συμβολαίων π.χ. swaps
   – Η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την υιοθέτηση κουρέματος καταθέσεων είναι η σχετική οδηγία να ενσωματωθεί στις εθνικές κυβερνήσεις ως το 2018, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στα ιδρύματα και τους πιστωτές να προσαρμοστούν.
   – Στις ΗΠΑ, η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC ), έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση κεντρικού σημείου (“single entry of entry”), κάτω από την οποία, οι εξασφαλισμένοι και ασφαλισμένοι πιστωτές μητρικής τράπεζας που υπάγεται σε group, θα υπάγεται σε καθεστώς κουρέματος, ενώ οι πιστωτές που αφορούν θυγατρικές του group δεν θα υπάγονται.

   Η παραπάνω έκθεση αναλύει το ΣΧΕΔΙΟ της BIS/FSB ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2010 που μάθαμε ως «διαπραγμάτευση» και «λύση» στο «πρόβλημα της Κύπρου»…

   «Proposal to ensure the loss absorbency of regulatory capital at the point of non-viability «:
   h**p://www.bis.org/publ/bcbs174.pdf

   Αναλυτική συνέχεια – εδώ:
   h**p://olympia.gr/2013/04/29/διαπραγματεύσεις-στην-παγκόσμια-ο/

   Μου αρέσει!

 3. ..

  ΞΑΝΑ .. Ο ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ .. Ο ΑΛΛΟΣ ΄΄ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ..
  ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΤΟΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ Η΄ΑΚΟΜΑ ;;

  .. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ .. ΤΗΝ ΄΄ΠΙΣΩ ΣΤΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΟΥ !! ..

  .. ΑΔΕΡΦΗ ΕΕΕ ΑΔΕΡΦΗ ΚΡΑΓΜΕΝΗ !!

  Μου αρέσει!

  1. Φίλτατε Θωμά….

   Πίσω από τή πλάτη τού στουρναριού,ανθυπομειδιά,ενώ τό στουρνάρι αγορεύει,κοίτα τή φωτογραφία,ερωτομανής του συνεργάτης,εμφανέστατα
   ανικανοποίητη…εάν ΟΛΕΣ οι συνεργάτιδες τού στουρναριού έχουν αυτή τή φάτσα…….αλλοίμονό μας…..

   Μου αρέσει!

 4. H επιχείρηση «καμαριέρα» είναι παγκόσμια ληστεία αποταμιεύσεων ,καταθέσεων και εισοδημάτων παλαιών .τωρινών και μελλοντικών μέχρι την αποκάλυψη της.Διεθνή δικαστήρια θα δικάσουν όλα τα δουλικά των αρπαχτικών και πολλά από τα αρπαχτικά.Το ελληνικό τμήμα είναι από τα κατακάθια των υπόλοιπων μπράβων τύπου Σόιμπλε ,Ρεν,Λαγκάρντ κλπ.

  Μου αρέσει!

 5. Εύστοχες οι αποκαλύψεις olympiada, καθότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή διεξάγεται συνέδριο στην Αθήνα μας, με θέμα την κοινωφελή δράση και ο συγκεκριμένος έχει κληθεί ως ομιλητής.

  Δυστυχώς, θα εκπροσωπείται η κυβέρνηση και θα συμμετέχουν και κάποιοι άλλοι φορείς, όπως ο Δήμος Αθηναίων δια του δημάρχου του, αφ’ ής στιγμής δέχτηκε την οικονομική ενίσχυση που του πρότεινε και επίσης διέκρινα κάποιες ντόπιες φιλανθρωπικές οργανώσεις, εκτός από τις ξένες.

  Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πως το σκέφτηκαν και δήλωσαν συμμετοχή μαζί μ’ έναν κερδοσκόπο, άραγε αναλογίζονται από που προέρχονται τα χρήματα που επενδύουν αυτά τα άτομα στη φιλανθρωπία και πως αποκτήθηκαν;

  Τίποτα λοιπόν δεν άλλαξε από εποχής Γιωργάκη, που ερχόταν εδώ σαν σύμβουλος του;

  Το δημοσίευμα σου, απάντηση στις εισηγήσεις τους.

  Μου αρέσει!

 6. O γνωστος μας 80αρης τοκογλυφος,
  δεν θα παει μονο 2 μετρα κατω απο την γη…
  Τουλαχιστον 20 θα του χρειαστουν, για να παρει μαζι του τα $…
  Μαζι θα σαπισουν…

  Μου αρέσει!

 7. Ο Εβραίος μεγαλοαπατεών Τζωρτζ Σόρος-Σβαρτς συζητούσε με τον Νίκο Δένδια, Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τον άνθρωπο του Σημίτη, Τάσο Γιαννίτση διακριτικά στην Μεγἀλη Βρετάννια.

  Μου αρέσει!

 8. Για να καταλάβουμε, στο PSI τι ακριβώς έγινε; Κουρεύτηκε μόνο το εσωτερικό χρεός; Οι καταθέσεις ταμείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων κλπ που μετατράπηκαν πραξικοπιματικά σε κουρεμένα ομόλογα; Κανένας ξένος κουρεύτηκε; Και αν ναι, ποιος;

  Μου αρέσει!

 9. AΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΣΑΝΤ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ
  h..tp://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18021:a-&catid=5:2012-02-11-12-50-12&Itemid=60

  Μου αρέσει!

 10. Παράθεμα: PRESS-LIBERTY

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s