olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ρεπούση και ιστορία – του Μιχάλη Ιγνατιου

Posted by olympiada στο Ιουνίου 17, 2013

20130617-084859.jpgΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η κυρία Μαρία Ρεπούση, ιστορικός κατά δήλωσή της και βουλευτής με την υποστήριξη 1670 Ελλήνων πολιτών, είναι για πολλούς ανθρώπους η εικόνα και «ενσάρκωση» της λέξης «πρόκληση». Με όλη τη σημασία της
λέξης…

Υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία αναλυθούν οι απόψεις της, γεγονός είναι πως ό,τι εκστομίζει αυτή η κυρία, προσβάλλει τα αισθήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, την ιστορική μας μνήμη και την αδιαμφισβήτητη διϋποκειμενική γνώση. Το χειρότερο όλων, είναι ότι όσο με ενοχλεί η φασιστική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, άλλο τόσο δεν αντέχω τις αμπελοφιλοσοφίες της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, η οποία στοχεύει να αλλάξει την ελληνική ιστορία και μάλιστα προς όφελος των εχθρών της -και δεν έχει το θάρρος να το παραδεχθεί.

Τις προθέσεις ,βέβαια, πρέπει να τις αναζητήσουμε στο επιστημονικό πεδίο και όχι κάπου αλλού. Είναι κάτι που δεν αποτελεί δική μας υπόθεση. Εμπίπτουν στην μεγάλη εκείνη κατηγορία των εθνομηδενιστικών παραδοχών, οι οποίες συνήθως προορίζονται όχι για τα ισχυρά κράτη…
αλλά τα κράτη-θύματα των αξιώσεων, που στην περίπτωσή μας έχει η ηγεμονική Γερμανία.

Στην προσπάθειά της να «στρογγυλοποιήσει» τα ιστορικά γεγονότα, παρουσιάζει την παραποίηση της ιστορίας ως παγκόσμια κίνηση για να έρθουν κοντά οι πρώην εχθροί. Όσοι καταβροχθίζουν τα ιδεολογήματα και θεωρήματα της δυτικής εθνομηδενιστικής βιβλιογραφίας, στην καλύτερη περίπτωση, πιστεύουν ότι με το να αποδομήσουν τα έθνη και τα κράτη θα επέλθει η ειρήνη στον κόσμο. Αυτό που «επιτυγχάνουν», βέβαια, είναι το μεταμοντέρνο ροκάνισμα των κοινωνιών-θυμάτων και κατεδάφιση των κρατών τους. Ήδη από πολύ καιρό τα μεταμοντέρνα ιδεολογήματα αποτελούν κύριο όπλο στην φαρέτρα του οπλοστασίου των ηγεμονικών δυνάμεων.

Για μένα, και για πολλούς άλλους ανθρώπους, δεν έχουν καμία σημασία πλέον οι δηλώσεις και οι πράξεις της, διότι ό,τι λέει και πράττει, πηγάζει και οφείλεται στην «ανάγκη» της να προκαλέσει για να γίνει θέμα και θέαμα στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και στα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης, που της φέρθηκαν –όλα τα προηγούμενα χρόνια- έντονα και απροκάλυπτα υποστηρικτικά από το φόβο μην δεν είναι τα ίδια «πολιτικά ορθά». Η κυρία Ρεπούση χρησιμοποίησε τον «έρωτα» των ΜΜΕ για να προωθήσει τις ιδέες της, που είναι επικίνδυνες για την Ελλάδα. Αυτό έκανε και το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή των συναδέλφων Μανώλη Αναγνωστάκη και Ιορδάνη Χασαπόπουλου, οι οποίοι, όμως, την έβαλαν στη γωνία. Παρά τον έντονο εκνευρισμό της, το χαμόγελό της πρόδιδε την αυτοικανοποίησή της, για το γεγονός ότι της δόθηκε η δυνατότητα να επαναλάβει το ανιστόρητο «διάγγελμά» της.

Το γεγονός και μόνο ότι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα κατάντησε να ασχολείται με τις οριακές μηδενιστικές, για την Ελλάδα, θέσεις της κυρία Ρεπούση, κατά τη γνώμη μου αποτελεί και το δείκτη της παρακμής της νεοελληνικής κοινωνίας.

Ειδικός δεν είμαι, άρα αδυνατώ να ψυχολογήσω ανθρώπους, που «την έχουν δει» ειδικοί επί των πάντων. Αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κυρία Ρεπούση πρέπει να πιστεύει πως είναι μία celebrity, ένα «μοντέλο της πολιτικής», όπως τα κορίτσια της μόδας, που ανοίγουν το στόμα τους και η κίνηση αυτή καθ’ αυτή γίνεται είδηση στα έντυπα και τις εκπομπές της «σόουμπιζ». Δεν θα έλεγα πως είναι η «Πετρούλα» της πολιτικής, διότι η κυρία Ρεπούση έχει μυαλό, και καταναλώνει φαιά ουσία για να παραποιεί την ελληνική ιστορία, πάντα με στόχο την πρόκληση και την εξυπηρέτηση των απέναντι. Δεν κρίνουμε τις προθέσεις βεβαίως, που δεν τις γνωρίζουμε, αλλά τα αποτελέσματα που είναι εξόφθαλμα και πασίδηλα.

Δεν θα αναζητήσω τις τυχόν διασυνδέσεις της με οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία, κατ’ επιλογήν και κατά περίσταση, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διότι όταν πρόκειται για τους φιλοαμερικανούς δικτάτορες, οι οργανώσεις αυτές αυτοφιμώνονται, ενώ όταν οι δικτάτορες δηλώνουν αντιαμερικανοί, τους κατατροπώνουν.

Ο τρόπος σκέψης της μου θυμίζει τα εγχειρίδια των καθοδηγουμένων από τη Δύση μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), που υπάρχουν μόνο επειδή χρηματοδοτούνται από τα κράτη και ψευτοαριστερούς πολυεκατομμυριούχους της Αμερικής και της Βρετανίας. Οι απόψεις της είναι ταυτόσημες με αυτούς που στην Ουάσιγκτον τους χαρακτηρίζουν βαποράκια της λεγόμενης «αριστερής» αμερικανικής διανόησης, η οποία -επειδή έχει η ίδια ανύπαρκτη ιστορία- προσπαθεί να ισοπεδώσει την ιστορία και τον πολιτισμό των υπολοίπων λαών.

Είναι πολύ εύκολο για την κυρία Ρεπούση να «κατασκευάζει» και να διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα. Αν πάρουμε ως παράδειγμα την καταστροφή της Σμύρνης και επειδή η ίδια δεν έζησε τα γεγονότα για να τα περιγράψει, θα μπορούσε να καταφύγει σε αυτόπτες μάρτυρες και, μάλιστα, στους αγαπημένους της Αμερικανούς διπλωμάτες. Η μαρτυρία του προξένου Χόρτον στο πόνημά του THE BLIGHT OF ASIA, δεν μπορεί να διαψευστεί από «διαμετρήματα» του βεληνεκούς της κυρία Ρεπούση. Οι ανατριχιαστικές περιγραφές του Αμερικανού προξένου «για τη συστηματική εξολόθρευση των χριστιανικών πληθυσμών από τους μωαμεθανούς» κονιορτοποιούν τις απόψεις της, που αν και ιστορικός είναι ανιστόρητες.

Η αλήθεια, βέβαια, καταμαρτυρήθηκε και από χιλιάδες πρωτογενείς εξιστορήσεις των ίδιων των θυμάτων, από κινηματογραφικές και φωτογραφικές απεικονίσεις και από χιλιάδες αντικειμενικούς ιστορικούς. Αυτά όλα, όμως, δεν συγκινούν το νεοελληνικό εθνομηδενιστικό κίνημα. Πιστοί στον σκοπό της πνευματικής αποδόμησης προς άλλα τυρβάζουν.

Η δημοσιογραφική έρευνα για την κυρία Ρεπούση προκαλεί κατάθλιψη για το γεγονός ότι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου συμπεριφέρεται αδιάντροπα έναντι της ελληνικής ιστορίας. Η ζημιά που προκαλεί η εν λόγω κυρία στην Ελλάδα, είναι τεράστια. Ουσιαστικά προσφέρει βέλη στην φαρέτρα της Τουρκίας, η οποία στις ανιστόρητες θεωρίες της κ. Ρεπούση βρίσκει τον καλύτερο σύμμαχο.

Οι γραφικοί εθνικιστές τύπου Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο επικίνδυνοι. Καλλιεργούν μίσος για τον συνάνθρωπο, και αυτοί που έχουν μίσος στην καρδιά τους, είναι οτιδήποτε άλλο από άνθρωποι. Την ίδια στιγμή όσοι προκαλούν την ιστορική μνήμη, συντηρούν τον αρρωστημένο εθνικισμό και ρίχνουν νερό στο μύλο της ρατσιστικής ναζιστικής οργάνωσης. Όταν το αντιληφθεί η κυρία Ρεπούση, είμαι βέβαιος πως θα νοιώσει την ανάγκη να απολογηθεί για τα βλακώδη θεωρήματά της.

Υστερόγραφο: Επειδή, ίσως, μερικοί εντοπίσουν πίκρα και οργή σ’ αυτό το κείμενο, λόγω της στάσης της κυρία Ρεπούση έναντι του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω πως η υποστήριξή της στο ρατσιστικό κείμενο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ήταν πταίσμα μπροστά στις απόψεις της για την ελληνική ιστορία.

aixmi.gr

45 Σχόλια to “Ρεπούση και ιστορία – του Μιχάλη Ιγνατιου”

 1. koxlias said

  από το google

  «Συγγραφέας του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού η Μαρία Ρεπούση.
  Αξιολογητής του βιβλίου η Α. Λεωντσίνη-Γλυκοφρύδη,
  φίλη της Ρεπούση και σύζυγος του καθηγητού της Παιδαγωγικής
  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γ. Λεωντσίνη!

  Και η Ρεπούση και η Λεωντσίνη- Γλυκοφρύδη πήραν διδακτορικό
  από τον Γ. Λεωντσίνη, ο οποίος νυμφεύθηκε την μία, έδωσε εργασία
  στο γραφείο του επί χρόνια στην δεύτερη .

  (η Ρεπούση, ως καθηγήτρια γαλλικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,
  ήταν αποσπασμένη για σειρά ετών στο γραφείο του),

  και τίς προώθησε στο πανεπιστήμιο!

  Στην μία ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου, και στην άλλη η αξιολόγηση!»

  ….

  Στο ΦΕΚ με ημερομηνία 13/09/1980, τεύχος τρίτον,
  με αριθμό φύλλου 266, εκδοθέν από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και
  Θρησκευμάτων, όπου αναφέρονται οι διορισμοί των διαφόρων πτυχιούχων σε
  θέσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως στην σελίδα 2347, του κλάδου Α5
  των πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας βρίσκουμε το εξής όνομα: Ρεπούση
  Μαρία του Βασιλείου, διορισθείσα σε Γυμνάσιο στην Άρτα.
  Καθηγήτρια Γαλλικών δηλαδή .

  Στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 86, της 15ης Απριλίου του
  2005, σελ. 598 προκηρύχθηκε μία θέση μέλους Δ.Ε.Π. του Παιδαγωγικού
  Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
  Θεσαλονίκης από την κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 73, της
  2ας Φεβρουαρίου του 2007 στην σελίδα 612 γίνεται ο διορισμός της κας
  Ρεπούση, ως επίκουρης καθηγήτριας με μονιμότητα σύμφωνα με την
  προηγουμένως προκηρυχθείσα θέση.
  Δηλ. η προκήρυξη της θέσεως έγινε αφού είχε αναλάβει την συγγραφή του βιβλίου
  και ο διορισμός, έγινε, αφού είχε συγγράψει προηγουμένως το βιβλίο.

  Δηλ. όταν παρέδωσε το βιβλίο αυτό η κα Ρεπούση
  δεν ήταν μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου.

  Προφανώς θα πει κάποιος είχε διδακτική εμπειρία,
  μεταπτυχιακά, διδακτορικούς τίτλους, όλα καλά, πτυχίο Ιστορίας όχι.

  Δεν ήταν Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιστορίας, όταν παρέδωσε το βιβλίο

  Μου αρέσει!

  • Σοφία said

   Σωστός!
   Αλλά όλα αυτά δεν τα αποκαλούν γραφικότητες των ρεμπεσκέδων της μεταπολίτευσης.
   Του σκουλήκι του εθνομηδενισμού είχε φωλιάσει από παλιά στο σώμα της Ελλάδος κι ετοίμαζε τα μιαρά του σπόρια τύπου ρεπούση που στην κατάλληλη στιγμή βγήκαν ελεύθερα κι άρχισαν να αναπαράγουν την λοβοτομική ασθένεια του εθνομηδενισμού.
   Όλα αυτά υφήρπαν κι ετοίμαζαν την επίθεσή τους, επί χρόνια κάτω από τον προστατευτικό μανδυα της αριστερίστικης «προοδευτικής» ιδεολογίας που δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση και αντίλογο.
   Ποιος τόλμαγε να αντιμιλήσει τότε σε όλους αυτούς που ιδεολογικά «ήρχαν και κυραννούσαν»;
   Κάθε παπάρα τους ήταν ευαγγέλιο.

   Κι ο Λεωντίστης θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς έγινε καθηγητής στο πανεπιστήμιο και πότε.

   Αυτός είναι ο λόγος που εγώ έχω γίνει πανεπιστημιακομηδενίστρια.
   Τους θεωρώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία νούμερα του τσίρκου και δεν αναγνωρίζω ότι επιστημονικότητα ούτε κύρος.
   Έχουν τόσο αντίκρυσμα όσο και το καθεστώς που τους βάφτισε καθηγητάδες.

   Μου αρέσει!

   • Κόριννα said

    Ὁ Λεοντσίνι εἶναι Ἰταλικῆς καταγωγῆς(Leoncini).

    Εἶναι ἆρά γε καὶ καθολικὸς;

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Εσύ μανδαμίτσα τι τίτλους σπουδών ας πούμε έχεις;
    Τι επιστημονικότητα έχεις εσύ πανεπιστημιακομηδενίστρια που τους βρίσκεις και στην συντριπτική τους πλειοψηφία νούμερα του τσίρκου;
    Εθνοκοπτοραπτού ή εθνοκορδελιάστρα;
    Εθνομανταρίστρα ή μόνο σκέτο πλύστρα;

    Υ.Γ. Και που ‘σαι ….
    παρακολουθώ την εξέλιξή σου από καιρό …
    καταπίπτεις σοβαρότατα σε πιθανές μη αναστρέψιμες καταστάσεις ….
    μεγαλοκοπέλλα φαίνεσαι
    καιρός να σε απασχολήσει σοβαρά και κατεπειγόντως και το θέμα γκόμενος!
    Κράζει πάααααααρα πολύ το πράγμα!

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Και τι ρωτάει το άλλο το εθνοσούργελο;
    Αν είναι καθολικός!
    Εἰς ἣν περίπτωσιν θὰ χεσθεῖ ἡ φοράς εἰς τό ἀλώνιον ….

    Μου αρέσει!

 2. θειος said

  ιγνατιου ο σωρρας σε ψαχνει..και κατι ελεγε για πρακτορες και υπαληλους του μπομπολα..

  Μου αρέσει!

 3. Bob o Mastoras said

  Η Ρεπούση είναι Εβραία. Άμα τολμήσει κανείς να πει πως συνωστίστηκαν οι Εβραίοι στο Άουσβιτς θα απαιτεί τον αποκεφαλισμό του…

  Μου αρέσει!

 4. Κατά παραγγελία ιστορία στην υπηρεσία της γεωπολιτικής Εξωελλαδικών δυνάμεων.

  ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΙΤ ΣΤΙΣ ΕΛΙΤ

  ΑΠΟ ΤΟΝ HOMO KARAGIOZIKUS ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ
  Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

  http://polis-agora.blogspot.gr/2013/06/homo-karagiozikus.html

  1 Αισχύλος.

  2 «Απουσία παιδείας Διακυβέρνησης», στο Ελληνική Πολιτική Παιδεία. Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εκδ. Στράβων 2012.

  3 Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ. Ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εκδ. Στράβων.

  4 «Το Περιφερειακό Κράτος ενάντια στο Έθνος». Όπως 2.

  5 «Γεωπολιτικός Έλεγχος και Διανοητικός Ακρωτηριασμός». Όπως 2.

  6 Το Μικρά Ασία Ενώνει Το Τουρκία Εκβαρβαρίζει. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εκδ. Στράβων 2012. Καθώς και Pontos Antik Bir Kimligin Geri Donusu. Έναν Βιβλίον Σην Εξορίαν. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εκδ. Στράβων 2013.

  7 Ο ρόλος των Καπό την Ναζιστική περίοδο.

  8 Όπως 6 και στο Κεμαλισμός Μοναδικό φαινόμενο κτηνωδίας. Υπό έκδοση.

  Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

  Μου αρέσει!

 5. Κερκυραίος said

  Φίρμα πρώτου μεγέθους έχει κα΄νει την Ρεπούση η ακροδεξιά βλακεία!
  Με μιά απίστευτη εμμονή, χωρίς λόγο, αναίτια και στην μέση του πουθενά τους βλέπεις να μιλάνε για Ρεπούση, Ρεπούστη, Re-pussy, Ρεπουσοειδή κλπ.
  Είναι σαν την ζάχαρη κατά της ατονίας
  Είναι το εθνοδιεγερτικό τους να βρίζουν την Ρεπούση κάθε που έχουν στέρηση «πατριωτισμού»

  Πιό είναι το μεγάλο επίτευγμα (αδιανόητο κατόρθωμα!) της Ρεπούση;
  Ότι με μιά μόνο λέξη (συνωστισμός) που πιθανότατα αρχικά να αποτελούσε απλή αστοχία της αλλά δεν θα αποκλείσω και την καλά μελετημένη σκοπιμότητα
  σε ένα βιβλίο ιστορικά ασήμαντης βαρύτητας όπως ένα εγχειρίδιο της ΣΤ’ Δημοτικού (αλλίμονο αν οι ιστορικές γνώσεις μας σταματούσαν σε αυτές της ΣΤ’ Δημοτικού!)
  και που στο κάτω-κάτω γρήγορα αποσύρθηκε και το θέμα θεωρείται λήξαν εδώ και πολλά χρόνια
  η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ σε συνδυασμό με την ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ
  έχει αναγάγει και διατηρεί ως ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ!!!

  Μια καθηγητριούλα σε μια παιδαγωγική Σχολή έχει αναχθεί έτσι σε βαρυσήμαντη Ιστορικό και το πιό πολυσυζητημένο σήμερα όνομα
  μεγέθους και επιρροής ίσως ενός Παπαρρηγόπουλου, Κορδάτου ή κατι τέτοιο
  όπου με ελάχιστο ίσως και παντελώς άγνωστο εργο
  είναι σαφώς και μακράν η απόλυτη πρωταθλήτρια της μεγίστης φήμης με την ελάχιστη προσπάθεια!!!
  Η οποία φαίνεται να το χαίρεται, να το απολάμβάνρει και να το εκμεταλλεύεται δεόντως
  όπως οι σταρλετίτσες τα σκάνδαλά τους στα περιοδικά
  το πιό πιθανό είναι να έχει εξ’ αυτού αυξημένη προκλητικότητα
  έχοντας βρει γερό «πάτημα» να χτίσει «λαμπρή καρριέρα»!

  Ηλίθια ακροδεξιόσκυλα
  ξανακοιτάξτε την φωτογραφία της επάνω
  και ανιχνεύστε το αυτάρεσκο, ειρωνικό και γεμάτο υπερηφάνεια μειδίαμά της …!!!!
  Στα μουτρα σας απευθύνεται!
  Θυμηθείτε ότι μια υπερμετριότητα εσείς την έχετε κάνει την πρώτη «φίρμα» και την μέγιστη ιστορικό του σήμερα
  αναλογιστείτε ότι εσείς την έχετε κάνει και βουλευτή
  και ποιός ξέρει … ίσως αύριο και υπουργό!

  Μου αρέσει!

  • Χρήστος Πλατανιώτης said

   Σωστό.

   Ωστόσο να ξέρεις ισχύει και το αντίθετο.

   Μου αρέσει!

  • Σωτηρης Κ. said

   Αμα γαυγίζεις πρωί πρωί θα σου απαντήσουν με γαυγίσματα αυτοί που χαρακτηρίζεις. Ηρέμησε φίλε και ξαναδιάβασε το σχόλιό σου γιατι θα γίνεις στο τέλος γραφικός για εμάς που σε διαβάζουμε και θα χάσεις το δίκιο της θέσης σου.
   Φιλικά.

   Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Τι είναι τα δικά μου γαυγίσματα
    μπροστά σε αυτά που ακούω τόσα χρόνια τώρα και από τόσους
    με τα οποία θρέφεται ο όψιμος «πατριωτισμός» των νεοελλήνων
    αυτά που έκαναν και την Ρεπούση πρώτη φίρμα!!!

    Υλακαί βοώντος εν τη ερήμω ….

    Μου αρέσει!

  • Mantinada Rock said

   εσυ με το αλαθητο κριτήριο , ναι εσένα λέω, μήπως είσαι ο πάπας ?
   τι γραφικότητες ειναι αυτες …..

   Μου αρέσει!

  • Μήπως ρε νούμερο να έριχνες μια ματιά στο καθρεφτάκο, οπότε και ίσως θα αντιλαμβανόσουν γιατί τα όσα είπες τώρα απο πάνω εώς κάτω είναι ορθότατα και 100% σωστά, αλλά αναφέρονται (ενδόμυχα και όχι μόνο) στα μούτρα σου, γιατί όπου μας αρέσει βαθυστόχαστη σκέψη και ευθύνη όλων των άλλων, και όπου μας αρέσει υπεραπλουστευμένος ντετερμινισμός για τον εαυτό μας, ε έλεος, αυτό που είδα δεν είναι τίποτα, η επιφάνεια μόνο ενός οργανισμού που έχει ιδεολογικοποιήσει την λακάμυνση που τον δέρνει και δεν αντιλαμβανέται το παραπάνω ΓΕΓΟΝΟΣ σε κανένα μα κανένα βαθμό και θεωρεί και εκτός των άλλων ότι πρόκειται περί κάποιας ιδεολογίας λόγου κάποιου ή κάποιων ευφάνταστων τίτλων που την ακολουθούν και βγάζει και τον εαυτό του στην απέξω, βγαίνει κι απο πάνω και κατηγορεί και άπαντες άλλους, μια ζωή, και σε όλα του φταιν μια οι καπιταλιστές, μια η βαθιά και μισαλλόδοξη/ρατσιστική και οπισθοδρομική κοινωνία, μια οι μικροαστοί, μια οι ναζί, μια οι χαζοί, μια ο ΕΤ, όχι δες τι κάθησες και έγραψες δλδ ρε έλεος, να μας πεις με ένα μακρόσυρτο κείμενο τι? Ότι όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Είσαι η άλλη όψη ακριβώς μη σου πω και τρισχειρότερα αυτών που αναφωνούν ότι τους χαρακτηρίζει αποκλειστικά κάποια εθνική συνείδηση στο όποιο επίπεδο και δεν αντιλαμβάνεσαι Χριστό. Άντε πολλά μας τα κάνατε, τσίρκα. Άντε γιατί κάπου κάπου, και πέραν των συνολικών ευθυνών αδιαμφισβήτητα η αντοχή μας τελειώνει, γιατί ειδικά η νέα γενιά δε σας φταίει σε τίποτα απολύτως, που έχετε βγάλει πάνω της τι σύνδρομα δε ξέρετε και σεις. Αυτό δεν πρόκειται περί ελευθερίας λόγου, αλλά περί ασυδωσίας λόγων-ΠΡΑΞΕΩΝ , μία το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΟΥΜΕΡΟ μιλάει υπό την ιδιότητα του Ιστορικού, μία του Πολιτικού και τούμπαλιν είτε για θέματα Πολιτικά και Ιστορικά και τούμπαλιν , άντε με τη κάθε κακομοίρα γυναικούλα Ρεπούση, Δραγώνα, Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, και με το γυναικομάνι που οργιάζει εκει μέσα, και όποιο άλλο κοινωνικοπαθές ανοργασμικό σούργελο του υπουργείου «παιδείας» που έχουν μετατρέψει την προσωπική ανεπάρκεια και πίκρα τους σε αδρά αργυρώνητο επάγγελμα, όλο δεν ασχολείστε αλλά όλο σας τρώει ο πισινός σας. Άντε γ****είτε τέλος τέλος. Μωρέ καλά σας κάνανε γιατί τα βλέπουμε όλα τώρα, εσείς δεν είναι να ξαναδείτε το φως του Ηλίου. Τι θα θέλες δλδ να πούνε μας λες τώρα, καλώς έγραψε συνωστισμός και αρνείτε σταδιακά, υποκριτικά τελείως αλλά φανερά και με ξεκάθαρο μήνυμα τα πάντα μα τα πάντα και όλα των άλλων άγια. Έλα ξέρω είμαι κοινωνικά/πολιτικά απαίδευτος, πρόσεβαλλα την αριστερόφρωνα κυρίαρχη θεολογία του εν Ελλάδι κράτους.

   Μου αρέσει!

 6. δραμα η κατασταση said

  γραφουμε,γραφουμε ολοι,και καλα κανουμε για την ρεπουση,η ρεπουση εχεισυγκεκριμενο στοχο,και γιαυτο καταφερνει να ποναει τον καθενα μας.Η ρεπουση χτυπα στα μαλακα μορια της ελληνικης κοινωνιας,στον ελληνα που εχει ψιλοαμφισβητισει την αξια των προγονων του μεσα απο σλογκαν που κατακαιρους εχουν συκοφαντησει την αξια τους και μεσα απο την ημιμαθεια αλλα και αμαθεια,της μεγαλυτερης μεριδας της ελληνικης κοινωνιας.Και δεν φτανουν αυτα την συγκεκριμενη εποχη ο ελληνας πλητεται βααυσα,σε προσωπικο επιπεδο και κλεινεται στον εαυτο του αμφισβητοντας τον οταν δεν βλεπει απο καμια συγκροτημενη ομαδα με ονομα,κυρος και στελεχοι,και σκοπο,και στοχο που να τον προστατευει,και να τον υποστηριζει,και ως οντοτητα αλλα και ως παρελθον.Ειναι μια…ειναι μια φωνη,καιμονο…αναπαραγεται ομως αστραπιαια,και σε τοσο πληθος μεσων που γινεται γιγαντας…εναντι σε εμενα που οτι και να πω,οτι και να γραψω εγω θα το πω εγω θα το ακουσω,χωρις καμια αναπαραγωγη,χωρις καμια υποστηριξη.ΓΙΑΤΙ???Ως προσωπικοτητα ειναι τιποτα παραπανω η ρεπουση απο το κ.Ιγνατιου??οχι ισα ισα το αντιθετο,ο ενας ομως εγραψε την αποψη του και για μερικες ωρες θα απασχολησει τους σχολιαστες της Ολυμπιας ,οσων τους απασχολησει και θα εξαφανιστει μεχρι το μεσημερι,ενω οταν η κ.Ρεπουση,πει την διαστρευλωση της θα τρανταξει ολος ο τυπος για καμια βδομαδα,χωρις να της απαντησει ΚΑΝΕΙΣ…συγκροτημενος,ιστορικος φορεας με κυρος και ισχυη,ετσι σαυτο το κενο εισβαλει και τα σκοπια και αμφισβητουν την Μακεδονια,αυτο το κενο εκμεταλλευοντε και οι απεναντι και διεκδικουν το Αιγαιο,την Θρακη και την κυβερνηση.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩ ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΑ ΕΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ,αντιθετα,αμφισβητουμεθα απο παντου.

  Μου αρέσει!

 7. ΗΛΕΚΤΡΑ said

  ΚΕΡΚΥΡΑΙΕ,
  ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΗ Η «»ΦΙΡΜΑ»» ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ!!!!! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ!!!! ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΠ, ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ!!!!

  Μου αρέσει!

  • Mantinada Rock said

   Η χαζομάρα των αριστεροπροοδευτικοθολοκουλτουριάρηδων ειναι οτι υποστηρίζουν με μανια οτιδηποτε ειναι ξενο. Ακομα και ξενους φασιστες υποστηριζουν, αρκει να μην ειναι Ελληνες.

   Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Σώπα ρε …
   ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ!!!!!
   μήπως να ψάχνω και αν ή Τζούλια Αλεξανδράτου είναι ΔΕΞΙΑ;
   και να πω ότι το πουταναριό είναι χρακτηριστικό της δεξιάς;
   Ευκολότατο μου είναι να μπω στην λογική σου!
   Θέλεις να το πάμε έτσι να δούμε ποιός θα χάσει;

   Όσο για το τι έκανε η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια και τα λοιπά δεν είναι δουλειά σου να ασχολείσαι
   ούτε εγώ θα μάθω από ακροδεξιούς και από ακροδεξιά ιστολόγια …
   Αστο δεν σε παίρνει
   ούτε είναι η ώρα να το συζητήσω!

   Μου αρέσει!

   • Κόριννα said

    Τὸ πουταναριό εἶναι χαρακτηριστικὸ τῆς Δεξιᾶς;

    Τί μοῦ λές!!!!!!
    Καὶ ἔπαιρνα ὄρκο ὅτι εἶναι καραμπινᾶτο ἀριστερὸ!

    Ἐκτὸς ἄν ἄλλαξαν τὰ πράγματα καὶ ἡ ἀριστερὰ ἤ aristera πού ἔγραφε κάποτε ὁ Κωσταντόπουλος,εἶναι μὲ τὸ τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-οἰκογένεια καὶ ἡ δεξιά εἶναι ποταναριὸ!

    Τὶ μαθαίνει κανείς!!!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Ας μην πω τίνος χαρακρηριστικό είναι ….
    Χαρακτηριστική είναι όμως η γεροντική άνοια σε σένα!
    Ουτε τι διαβάζεις δεν καταλαβαίνεις ούτε επικοινωνείς με το περιβάλλον!
    Silver alert!
    Πάλι τόσκασες απ΄τους δικούς σου;

    Μου αρέσει!

   • MarkProg said

    ρε κερκυραίε σαν πολύ μαγκιά δεν πουλάς; άντε πλέον μάθε να σέβεσαι το χώρο και τους ανθρώπους αγροίκε

    κι αν δε σ’αρέσει, τράβα γι αλλού

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Μαθήματα σεβασμού στο συν@φι σου
    τα έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από μένα.

    Μου αρέσει!

  • Σωτηρης Κ. said

   Μή σπέρνετε φοβίες με δεξιούς αριστερούς αναρχοάπλυτους φασίστες κλπ. Το δημόσιο το διέλυσαν όλα τα κομματόσκυλα απο την περίοδο Αντρέα και δώθε. Ο λαός που υποφέρει ζητάει κάθαρση σε όλο το δημόσιο και επαναλειτουργία διαφάνειας και αξιοκρατίας παντού. Η λύση δεν έρχεται με διχασμούς και κραυγές. Αν γίνεται κάτι σωστό ας το υποστηρίξουμε με υπομονή γιατι στο τέλος δεν θα ξέρουμε τί είναι σωστό και τί λάθος και θα κραυγάζουμε για κάθε κίνηση αλλαγής προς το καλύτερο. Εαν υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν οτι η πρώην ΕΡΤ ήταν χάρμα αξιοκρατίας και κοινής ωφέλειας για το κοινό της, ας πάνε να πάρουν απο τα κόμματά τους τον τίτλο του άξιου κομματόσκυλου, εχθρού για την απαλλαγή απο τη διαφθορά και τη σαπίλα των τελευταίων χρόνων.

   Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Σωτήρη
    έχω γράψει πολλά για την ΕΡΤ να μην τα επαναλάβω!
    Εσύ ΕΡΤ έβλεπες μόνο για ειδήσεις και ενημέρωση από τα κομματόσκυλα;
    Ούτε το 1/20 του προγράμματός της δεν ήταν αφιερωμένο σε αυτά!
    Το υπόλοιπο πρόγραμμα;
    Ή δεν σε ενδιέφερε
    ή το έβρισκες και αυτό όλο σκάρτο!
    Γιατί εγώ την ελάχιστη τηλεόραση που έβλεπα ήταν μόνον ΕΡΤ!
    Δεν βλέπω Φατμαγκιούλ Σωτήρη μου
    ούτε το στριγκάκι του Φώτη και το βυζί της Μαρίας
    ούτε συναυλίες από σκυλάδικά κάθε παραμονή Χριστουγένων και Πρωτοχρονιάς!

    Είμαι από τους λίγους (αυτό το 4% που έβλεπε ΕΡΤ)
    που τους αρέσει και η όπερα και η κλασσική μουσική
    και οι συναυλίες των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών
    και το θέατρο και το μπαλέτο
    και ο αντικομφορμιστικός κινηματογράφος
    και οι εκπομπές πολιτισμού, ιστορίας, λαογραφίας κλπ. κλπ.
    Κάνω άσκημα να υπερασπίζομαι την ΕΡΤ;
    Τώρα τι θα βλέπω;
    Εκπομπές μαγειρικής και μεσημεριανάδικα;
    Ή την Πιπιλή να διαγωνίζεται στον χορό;

    Μου αρέσει!

 8. loukasloukas said

  δεν θα κρυψω οτι μεχρι σημερα δεν ειχα γνωμη για τον ιγνατιου κι αυτο γιατι συνεχως διαβαζα διαφορα που τελικα μαλλον ειναι γραφικα. δεν ξερω που γερνει η που πιστευει αλλα κατα την αποψη μου το αρθρο ειναι τελειο. αν και αλλοι δημοσιογραφοι εγραφαν ετσι εμπεριστατωμενα για τους γραφικους και αθλιους πολιτικους μας ισως μερικοι απο μας να ξυπναγαμε απο το ληθαργο και να ψηφιζαμε με μεγαλυτερη προσοχη.

  Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Ο Ιγνατίου συνεργάζεται και είναι ανταποκριτής των ΗΠΑ για το MEGA εδώ στην Ελλάδα!
   Δεν το λέω για να ανεβάσω το MEGA
   αλλά για να σημειώσω πόσο επικίνδυνες είναι οι γενικεύσεις και ισοπεδώσεις που συνηθίζονται κατά κόρον στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!

   Μου αρέσει!

 9. Δάφνη said

  Olympia
  οι φωτογραφιες της Ρεπουση πρεπει να προβαλουν αυτο που νιωθουμε ως Ελληνες.
  Θα σε παρακαλουσα λοιπον να βαζεις αυτες που οταν την βλεπουμε, θα θελουμε να την φτυσουμε.
  Και υπαρχουν τετοιες αρκετες.

  Δεν δεχομαι να ωραιοποιειται το ατομο που χρησιμοποιει υβριστικα και προκλητικα σχολια για την Ιστορια Μας.

  Αν το εν λογω υποκειμενο δεν ειναι Ελληνιδα, να παει στην πατριδα της….

  Μου αρέσει!

 10. Θά συμφωνήσω σέ ὅλα μέ τόν κ.’Ιγνατίου. Θά ἤθελα ἁπλῶς νά προσθέσω ὅτι ἡ ἐν λόγω κυρία, δέν γνωρίζουμε, ἄν θεωρεῖ τήν Ἑλλάδα πατρίδα της.
  Διότι ὁ γνωστός μεσαιωνοδίφης Κ. Σάθας, » ἀνακάλυψε στα αρχεία τής Βενετικής Δημοκρατίας έγγραφα και διατάγματα, που μας μιλούν γιά τίς αλβανικές μεταναστεύσεις.
  Σύμφωνα με αυτά, στις 30.4.1541, αποφασίστηκε από την Βενετική Γερουσία η εγκατάσταση τεσσάρων σωμάτων Αρβανιτών με αρχηγούς τους Παύλο Μπούα, Ρεπούση Μπουζίκα, Γιώργο Γκερμπέση και Αλέξη Γκαμπριέρα στις Βενετικές κτήσεις τής Κρήτης, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Κέρκυρας «.
  Ἡ δέ φάρα τῶν Μπουαίων εἶναι πολύ μεγάλη. Στό διαδίκτυο τά βρίσκουμε ὅλα.
  Ἄρα ἡ ἐν λόγω κυρία μᾶλλον ἐκτός ἀπό τήν σκληρή ἀλβανική της φυσιογνωμία ἔχει καί ἀποδεδειγμένη ἱστορική προέλευση ἀπό τήν χώρα αὐτή.
  Καί ἡ χώρα αὐτή μπορεῖ νά φημίζεται γιά τούς «ἀλβανούς μισθοφόρους» ἀλλά γιά ἐπιστήμονες (ἐρευνητές δηλαδή τῆς ἀλήθειας), πῶς νά τό κάνουμε, δέν φημίζεται.

  Μου αρέσει!

  • Κερκυραίος said

   Και από το 1541 μιλάς εσύ για αλβανικές καταβολές και μυαλά;
   Άσε …
   εύκολη και υπεραπλουστευτική εξήγηση
   θολώνει …
   δεν προσφέρει διαύγεια!

   Μου αρέσει!

  • Κόριννα said

   Οἱ Ἀρβανῖτες ΔΕΝ εἶναι Ἀλβανοί.

   Οἱ Ἀλβανοί εἶναι δυναρικὴ φυλή πού μαζί μὲ τοὺς Ἴβηρες ἦρθαν στὴν Εὐρώπη ἀπὸ τὴν δυτικὴ Κασπία.

   Διακρίνονται ἀπὸ τὸ τριγωνικὸ κεφάλι τους,ἄν τοὺς κυττᾶξης ἀπὸ πίσω,καὶ τὴν σκληρή καὶ βάρβαρη φύσι τους.

   Οἱ ἀρβανῖτες εἶναι Ἕλληνες καὶ ἀνήκουν στὴν μεσογειακὴ φυλὴ.

   Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Ορίστε και η έγκριτος φυλετολόγος της χρυσής αυγής!
    Θυμίζει εκείνους τους ανθρωπολόγους των περασμένων αιώνων της αποικιοκρατίας που με διαβήτες και χάρακες μελετούσαν τα «ανθρωποείδή» στις χώρες που κατακτούσαν …

    Μου αρέσει!

   • Βούλγαρης Χρήστος said

    @Κέρκυραίε μηπώς θυμάσαι τι έκαναν οι ανθρωπολόγοι που αναφέρεσαι «μετά» (αφου τελιώναν τις μέλετες τους με τα «ανθρωποείδη») π.΄χ. Ναμίμπια;και μήπως θύμασαι που αλλού χρήσιμοποιήσαν τις «μεθόδους» τους και τα «συμπεράσματα» τους αυτοί οι «επιστήμονες»;

    Μου αρέσει!

   • Κερκυραίος said

    Δεν θυμἀμαι καλά τι έκαναν οι ανθρωπολόγοι “μετά”
    θυμάμαι όμως τι έγινε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ “μετά”

    Μου αρέσει!

 11. θεσσαλος said

  Σε πλήρη κλιμάκωση της πολεμικής τους εναντίον της Ελλάδας προχωρούν οι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη όσο πλησιάζει ο καιρός για τη δρομολόγηση των πρώτων 90 διορισμών ιεροδιδασκάλων. Το ανησυχητικό είναι ότι οι πράκτορες της Άγκυρας στην περιοχή εργάζονται καλά, ενώ η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

  Όπως αναφέρει ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, ψευδομουφτήδες, μισθοδοτούμενοι από την Άγκυρα μειονοτικοί δήμαρχοι, εκπρόσωποι του DEB, προετοιμάζουν το κλίμα με προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις για μία ευθεία σύγκρουση με την ελληνική κυβέρνηση, μια σύγκρουση που ουδείς γνωρίζει πού μπορεί να οδηγήσει.

  Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αμέτ Μέτε στις 30 Μαΐου στον Έχινο Ξάνθης, παρουσία του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, του υποπρόξενου Κομοτηνής Αλμπερ Ατάκ και του δημάρχου Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ζήτησε απειθαρχία απέναντι στον νόμο του ελληνικού κράτους για τους ιμάμηδες, ζητώντας από τους Έλληνες μουσουλμάνους να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του!

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κανονικά θα έπρεπε να είχε επέμβει ήδη ο εισαγγελέας και να είχε συληθεί για προτροπή σε στάση και ανυπακοή στους νόμους.

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/317643/vazoyn-fotia-sti-thraki-oi-praktores-tis-agkyras#ixzz2WSPxoHX8

  Μου αρέσει!

  • Σοφία said

   Πριν από 10 περίπου χρόνια είχα μάθει από στρατιωτικό ότι στέλεχος της πρεσβεία μας στην Άγκυρα του είχε πει ότι έχει συμφωνηθεί (φαντάζομαι από το πολιτικό μας σύστημα) να δώσουμε την Θράκη στην τουρκία κι ότι αυτό θα άρχιζε επί γιωργάκη πρωθυπουργού και θα ολοκληρωνόταν επί αντωνάκη πρωθυπουργού.
   Και τότε γελούσαμε γιατί ο σαμαράς δεν υπήρχε καν στην βουλή, ούτε στην πολιτική.
   Όταν τον είδαμε να ξαναμπαίνει το θυμηθήκαμε και για αυτό φώναζα προεκλογικά μην ψηφίζετε νδ είναι δωσίλογοι και προδότες.

   Ελπίζω να μην πετύχει το σχέδιό τους.

   Τό κόμμα αυτό όπως και η δημαρ και ο σύριζα πρέπει να φύγουν απ’ την βουλή αλλά είμαστε πολύ αργοί στην αντίληψη, πρέρπει πρώτα να φάμε ξύλο αρκετά για να αρχίσουμε να παίρνουμε μπρος…

   Πολύ λυπάμαι για τους συμπατριώτες μου.

   Μου αρέσει!

 12. Σοφία said

  Πάρα πολύ ωραία.
  Όλο το αποδεκτό πολιτικό σύστημα που ηγείται αποφασίζει καθορίζει κι ελέγχει την ζωή μας μπορεί να είναι εθνομηδενιστικό να προωθεί εθνοκάθαρση με κάθε τρόπο και ανομολογήτος αλλά ευθέως πασιφανής στόχος του να είναι η διάλυση της χώρας κι η εξαφάνιση του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού, αλλά το μοναδικό μας πρόβλημα είναι το μίσος που καλλιεργούν οι γραφικοί εθνικιστές της χρυσής αυγής.

  Αν δεν ήταν λοιπόν αυτοί οι γραφικοί δεν θα υπήρχε μίσος.
  Το μίσος απέναντι στον συνάνθρωπο το καλλιεργούν αυτοί.

  Το κόμμα που φιλοξενεί την ρεπούση και γίνεται αποδεκτό για συνεργασία από τα υπόλοιπα κόμματα τι καλλιεργεί;
  Ο Έλληνας λοιπόν, στην χώρα του δεν είναι συνάνθρωπος;

  Φίλε Ιγνατίου το «μίσος» που λες είναι η προσφιλή νεοταξίτικη έκφραση που χρησιμοποιούν όλοι οι νεοταξίτες μισάνθρωποι και μισέλληνες.

  Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίσαμε με μίσος κανέναν άνθρωπο που ήρθε.
  Η αντίδραση και απόρριψη (ναι αυτό υπάρχει) άρχισε από την στιγμή που οι λαθραίως εισελθόντες άρχισαν να εγκληματούν φρικαλέα και να ακούγονται μόνο για τις εγκλήματικές τους πράξεις.

  Αυτό που αποκαλείς «μίσος» έχει καλλιεργθεί από το αποδεκτό, μάλλον κατά την γνώμη σου, πολιτικό σύστημα των εθνομηδενιστών που φρόντισαν να έρθουν κατά χιλιάδες όλοι αυτοί, κι εχουν συμφωνήσει να τους κρατούν εδώ, έναντι αμοιβής.

  Η χρυσή αυγή δεν ήταν στην βουλή. Μπήκε ως απάντηση του ελληνικού λαού στην εθνομηδενιστική τακτική όλου του «καθωσπρέπει» πολιτικού συστήματος.

  Δεν μπορώ να πω τι είναι η χρυσή αυγή. Δεκάρα δεν δίνω αν τα μαύρα εθνομηδενιστούδια την λένε γραφική ή φασίστες. Πνευματική σίγουρα δεν είναι, αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι μην βγούνε πουλημένοι καρατζαφέρηδες, κι όχι μην εφαρμόσουν αυτά που λένε.

  Η αλήθεια είναι ότι αν βγάλουμε από την βουλή τα πορτοκαλί εθνομηδενιστικά σκατά τύπου δημαρ νδ πασοκ και σύριζα κι ότιδήποτε έχει την δική τους εθνομηδενιστική «ιδεολογία», και καταφέρουμε να εκλέξουμε μια πραγματικά ελληνική ικανή κι έντιμη κυβέρνηση ακόμα κι αν η ΧΑ δεν υπάρχει, οι κακόμυγες που αυτά καλούν θα φύγουν.
  Η μυρωδιά των βοθρολυμάτων τις καλεί.

  Ξένοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα, εμένα δεν με ενοχλεί. Αλλά τόσοι όσοι δεν αλλοιώνουν τον πληθυσμό κι όσοι έρχονται επειδή τους αρέσει η χώρα, άνθρωποι που τιμούν τον εαυτόν τους και το χώμα που πατάνε. Κι όχι αυτός συφερτός που σπάει κεφάλια σκοτώνει με καλάσνικοφ απόκαλεί τον Μέγα Αλέξανδρο «Αλέξανδρό τους», τους Έλληνες που τους δίνουν δουλειά «Κορόιδα» και ενώ τρώνε και πίνουν εδώ χαίρονται με τα δεινά μας.

  Αυτούς Μιχάλη μου δεν τους θέλω και δεν πα να λες ό,τι θες.

  Μου αρέσει!

 13. Dimitri said

  Δεν είναι πολύ φανερό ότι μαντάμ είναι αγ** ;

  Μου αρέσει!

 14. Ακέλας said

  ΔΗΛΑΔΗ Αν κατάλαβα καλά τα γ@μισιάτικα του κου Ρεπούστου τα ΠΛΗΡΏΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Ε!

  Μου αρέσει!

 15. Βούλγαρης Χρήστος said

  Απλά η κ.Ρεπούση ΔΕΝ είναι ιστορικος γιατί ΔΕΝ ακολουθεί την Ιστορική μεθολοδογία (ελέγχος και διασταύρωση πηγών και στοιχειών).Πιθανότατα να ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ άγνωστη αν δεν την «ανάδεικνυαν» διάφοροι….»συγχαρητηρία» σε αυτούς λοιπόν κάθως χαρίσαν στην εν λόγω μια καριέρα που ΔΕΝ άξιζε…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: