Το IIF διαψεύδει τον Στουρνάρα και τους αγράμματους χειροκροτητες για τα περι εξόδου στις αγορές.

Μετά την ανακοίνωση Στουρνάρα για ενδεχόμενη έξοδο στις αγορές το 2014, όταν οι κλακαδόροι την αναδημοσίευαν αμάσητη, σημειώσαμε το εξής απλό: Η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές και αύριο το πρωΐ. Όποτε γουστάρει. Το ερώτημα είναι ΜΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ! Με τι κόστος θα δανειστεί μία χώρα που εξαπάτησε τους ΤΙΜΙΟΥΣ μικροομολογιούχους επενδυτές με το PSI; Με τί μούτρα θα βγει μια χώρα με ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΙΚ που την κατέστησαν μπαταχτσή κάνοντας την ίδια στιγμή πλούσιους όλα τα vulture funds που απέκτησαν ομόλογα στο Discount. Ένα κράτος – απατεώνας δεν έχει δικαίωμα να βγει στις αγορές εως ότου τιμωρήσει έμπρακτα και παραδειγματικά τους απατεώνες του μνημονίου – PSI. Αλλιώς η κατάρρευση είναι δεδομένη.

Η ανακοίνωση του IIF μας δικαιώνει και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους κλακαδόρους της ενημέρωσης:

Τέλος στα όποια σενάρια για να βγεί η χώρα μας ξανά στι αγορές το 2014, βάζει το IIF.

To Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής (IIF), σε έκθεσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά για την Ελλάδα:

“Σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι’ αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την Τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020″.

Αυτή η έκθεση, έρχεται λίγες ώρες μετά τη αισιόδοξη εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών  Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές το 2014 μέσω της έκδοσης ενός μικρού ομολόγου.

Όπως έχε δηλώσεις στο Reuters στις 30/5/13: “Η έκδοση ομολόγου το 2014 θα είναι μικρή” επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ.

Και πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας: Δεν είμαι σίγουρος αν η έκδοση ομολόγου θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2014″.

Όμως μετά την έκθεση του IIF ο υπουργός οικονομικών αναδιπλώθηκε και με νέες δηλώσεις τους  εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος:”Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα,” δήλωσε (πληροφορίες από το News247.gr)

3 thoughts on “Το IIF διαψεύδει τον Στουρνάρα και τους αγράμματους χειροκροτητες για τα περι εξόδου στις αγορές.”

 1. ρε τι μαλκς γραφουν !!
  ρε τι μλκς λενε ??
  ας πλερωσουν τα 12 το 13 και μετα το σουερ τσιβι των 25δις το 14 και βλεπουμε
  ας στησουν καμμια φαμπρικα να εξαγουν τπτ
  και βλεπουμε!
  ειναι δυνατον να τους πιστευουν λογικοι ανθρωποι??
  ειναι δυνατον??

  Like

 2. Στον “Μπάμπη” στον Σκάι το δείξατε το άρθρο που πανηγύριζε σαν ηλίθιος…

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s