Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΙΟΝΙ!

10000greeks

——-

Προσέξτε το Υστερόγραφον…Αποδεικνύει ξεκάθαρα, ποιοι συνέλαβαν την ιδέα και όπλισαν τα χέρια των αιμοβόρων…

Από την εποχή της προωθήσεως των βαρβαρικών φραγκικών φύλων από την περιοχή της Βαλτικής, στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, μεταξύ 2ου και 6ου αι. μ.Χ., η διαχρονική τους πολεμική, το σύμπλεγμα και το άσβεστο μίσος κατά Βυζαντίου, της Ρωμηοσύνης, αλλά και αργότερα, κατά του νεοελλαδικού κρατιδίου, υπήρξε και παραμένει αμείωτη…

Από την εποχή του βδελυρού Καρλομάγνου, και της παπικής και στρατιωτικής ελίτ που φυλάκισε τους επί τρεις αιώνες (8ος-11ος αι. μ.Χ.) υπηκόους της ορθόδοξης δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στα κάστρα και στα χωριά, μετατρέποντας τους σε βιλάνους και δουλοπάροικους…

Από την εποχή του εκβιαστή της Συνόδου Φερράρας – Φλωρεντίας (1438-39) πάπα Ευγενίου του ‘Δ ο οποίως παρέδωσε αβοήθητους τους Ρωμηούς της Κωνσταντινουπόλεως στους βαρβάρους Αγαρηνούς…

Από την εποχή της αγαστής συνεργασίας Αγαρηνών και των παποπροτεσταντών μισσιοναρίων “ιεραποστόλων” (18ος-19ος αι. μ.Χ) προκειμένου να αλλοτριωθεί το ορθόδοξο φρόνημα των πιστών μαρτυρικών ραγιάδων ορθοδόξων…

Από την εποχή που ο Ιησουίτης Δυφούρ υμνούσε τον οθωμανικό πολιτισμό, υβρίζοντας σκαιότατα τον Ελληνορωμαϊκό Υπερπολιτισμό: “Η μουσουλμανική θρησκεία είναι πολλώ ανωτέρα της θρησκείας των Ορθοδόξων, καθ’ όσον, η των μουσουλμάνων θρησκεία πλησιάζει πολλώ περισσότερον προς την αληθή θρησκείαν, την καθολικήν, παρά η ασεβής Ορθοδοξία, το σύμβολον τούτο του δεσποτισμού.

Μετ’ ου πολύ ο βάρβαρος Κοζάκος θέλει αποκρουσθή δια παντός εις τους πάγους αυτού, τότε θα στρέψωμεν εναντίον των αυθαδών Ελλήνων ουχί πλέον τα όπλα, αλλά την μάστιγα ημών. Εδιδάχθημεν αρκούντως πόσον η ελευθέρωσις των αισχρών τούτων ληστών ην έργον ασύμφορον.
Ω, εάν οι Τούρκοι μη είχον την φιλάνθρωπον μεν, αλλά πολιτικώς πλημμελή αρχήν της ανεξιθρησκείας! Σήμερον ήθελεν υπάρχει ομογένεια μείζων εν τω Οθωμανικώ κράτει, και ήθελεν εκλείψει η ενοχλητική αυτή φυλή των Ελλήνων, ων η ύπαρξις είναι ομοία προς την των σαρκοβόρων και αηδών σκωλήκων.

Τι σημαίνει Ελλάς; Οι μωρολογιώτατοι μόνον θαμβούνται εις το όνομα τούτο(!).  Τι ήσαν οι Έλληνες το πάλαι; Λησταί. Τι είναι η ασεβής φιλολογία των αρχαίων Ελλήνων; Καταγώγιον αισχροτήτων. Αφώμεν πλέον τας ανάνδρους συμπαθείας και εμβλέψωμεν εις τα αληθή συμφέροντα του πολιτισμού. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός οφείλει την αναγέννησιν των γραμμάτων εις τους  Άραβας, κλάδον ένδοξον του αθανάτου γένους των Οσμανλί (!!!)”».

Από την εποχή των ληστείων των
αρχαιοτήτων και χειρογράφων μας στις οποίες προέβησαν  οι δούκες, οι μαρκήσιοι και οι κόμητες… Αυτοί οι αδυσώπητοι δήθεν «φιλέλληνες» αρχαιοκάπηλοι, οι Κοκερέλ, οι Φόστερ, οι Λινκ, οι Γκουφιέ, οι Έλγιν, οι Χάλλερ και οι Φαβέλ, αυτοί οι νέοι Bέρροι, Σύλλες, Τίτοι και Καλιγούλες, κατά τη διάρκεια της οθωμανικής μας σκλαβιάς…

Από την εποχή του Όθωνα και του Άρμανσμπεργκ, που κατέλαβαν ειρηνικά την Ελλάδα ως διαχειριστές των ευρωπαίων δανειστών και δυναστών μας, που οδήγησαν και στο δικαστήριο με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας! τους επικίνδυνους ρωμηούς οπλαρχηγούς μας…

Από την εποχή του Ελληνοτουρκικού Πολέμου του 1897, όταν οι Αυστρογερμανοί (συνεργία των Ιταλών) τορπίλισαν το όραμα του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Μπότσαρη, του Τζαβέλλα, του  Χουρμούζη, του Ανδρούτσου κ.α. Την δημιουργία της Ελληνο – Αλβανικής Συνομοσπονδίας, με τους, πάλαι ποτέ, Ρωμανούς αδελφούς μας, τους εξισλαμισμένους Αλβανούς – Αρβανίτες, αυτούς τους παλαιοπελασγούς Ιλλυριούς απογόνους της Ολυμπιάδας, του Αλεξάνδρου, του Πύρρου, του Μέγα Κωνσταντίνου, του Σκεντέρμπεη, του Αθανασίου Διάκου και της Μπουμπουλίνας…

βασιλικοδιάταγμααπαγορεύει-1922Από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, των εκπαιδευτών του στρατού των Νεοτούρκων από τον Λίμαν βον Σάντερες και τον Κολμαρ βον ντερ Γκόλτζ… Τότε, που το πρώτο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έλαβε ο Κεμάλ ήταν από τον Πάπα της Ρώμης, Πίο τον ΙΑ΄…ataturk

Από την εποχή της Ναζιστικής Θηριωδίας των 558.000 νεκρών Ελλήνων, των 830.000 ανικάνων για εργασία, των 408.000 κατεστραμμένων κατοικιών, των 3.700 ερειπωμένων χωριών, των κατά 50% κατεστραμμένων βιομηχανιών, των κατά 25% κατεστραμμένων δασών, των κατά 60% κατεστραμμένων γεωργικών υποδομών, του κατά 75% κατεστραμμένου οδικού δικτύου, της κατά 50% κατεστραμμένης μας βιομηχανίας, του κατά 73% κατεστραμμένου μας εμπορικού στόλου και των κατά 100% κατεστραμμένων μας τηλεπικοινωνιών…

Από την εποχή που οι Γερμανοαμερικάνοι, εδώ και δύο αιώνες, «άρμεξαν» κανονικότατα τις οικονομίες και το βιος μας, όπως μόνον αυτοί ξέρουν. Μάς έβαλαν «πανηγυρικώς» στο euro, ασχέτως εάν ακόμα αναμένουμε μια πειστική εξήγηση για την πανύψηλη ισοτιμία των 340,75 δραχμών… Για να  μας εγκλωβίσουν ξανά, σήμερα, σε σε μια νέα μακρόχρονη δουλεία πιστωτικών καρτών και δανείων χειρότερη των 1826, 1843, 1860, 1894, 1913 και 1932, τις παρενέργειες της οποίας, τις ζει ήδη «στο πετσί της» η μέση ελληνική οικογένεια.

   Ανέκαθεν οι σχέσεις των προαιώνιων εχθρών του Ελληνισμού, Φράγκων και Τούρκων ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΣ!!!

ΈΛΛΗΝΑ ΕΛΥΛΗΘΕΝ Η ΩΡΑ ΕΞ ΥΠΝΟΥ ΕΓΕΡΘΗΝΑΙ!

Yστερόγραφον

“(…) Υπάρχουν όμως κάποιες ενοχλητικές μειονότητες στην Οθωμανική αυτοκρατορία που αφενός είναι δραστήριες και έχουν αξιοζήλευτες επιδώσεις στο εμπόριο (άρα είναι ανταγωνιστές τους)  και αφ’ ετέρου προσδοκούν με λαχτάρα την ελευθερία τους. Είναι οι Έλληνες και οι Αρμένιοι.   

Τα τεράστια οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα της Γερμανίας στην οθωμανική αυτοκρατορία όμως δεν πρέπει να διαταραχθούν. Γι αυτό μετά τους βαλκανικούς πολέμους οι Γερμανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να φανατίσουν τις Τουρκικές μάζες κατά των χριστιανών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σε μια προκήρυξη  της η «Γερμανική Τράπεζα της Παλαιστίνης» έγραφε:
«Αν πεινούμε και υποφέρουμε  εμείς οι Τούρκοι αιτία είναι οι γκιαούρηδες που κρατούν στα χέρια τους  τον πλούτο μας και  το εμπόριό μας. «Ως πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις τους; Μποϋκοτάρετε τα προϊόντα τους σταματήστε  κάθε δοσοληψία μαζί τους. Τι την  θέλετε την φιλία τους;  Ποιο το όφελός να  συναδελφώνεστε   και να προσφέρετε με τόση ειλικρίνεια την αγάπη και τον πλούτο  σας;» (Συγκινητικό ε;; Όχι για τους ίδιους ,  αλλά για τους φουκαράδες τους Τούρκους ,παραφράζοντας τη γνωστή , πετυχημένη διαφήμιση).

Το 1911 στο συνέδριο των Νεότουρκων στη  Θεσσαλονίκη αποφασίζεται  πως:
«η Τουρκία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα όπου οι μωαμεθανική θρησκεία  και η μωαμεθανική αντίληψη θα κυριαρχούν και κάθε άλλη θρησκευτική προπαγάνδα θα καταπνίγεται. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πλήρης οθωμανοποίηση όλων των υπηκόων της αυτοκρατορίας. Είναι ολοκάθαρο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την πειθώ άρα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους βία. Το δικαίωμα των άλλων εθνοτήτων να έχουν δικές του οργανώσεις θα πρέπει να αποκλεισθεί και κάθε μορφή αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης θα θεωρείται προδοσία προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία». 

Έτσι ξεκινά περισσότερο συστηματικά τη γενοκτονία των μειονοτήτων . Οι Αρμένιοι, οι Χαλδαίοι, οι… Ασσύριοι, οι Έλληνες τη νιώθουν ολοένα και περισσότερο στο πετσί τους. Βέβαια οι Τούρκοι κάνουν αυτό που έκαναν ανέκαθεν με ωμότητα, με σκληρότητα, με  τρομοκρατικές σφαγές, καταστροφές αίμα παντού. Ένας «κόκκινος θάνατος» για τους αλλόθρησκους . Όμως οι Γερμανοί συμβουλάτορές τους με κυριότερο τον Γερμανό στρατηγό και αρχιστράτηγο του Τουρκικού Στρατου Λίμαν Φον Σάντερς τους προτείνουν κάτι καλύτερο. «Το λευκό θάνατο», από κοντά και ο πρεσβευτής φον  Βαγκενχάιμ ,ο Μπέτμαν –Χολβεγκ υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας  ο Βολφ Μέτερνιχ πρέσβης και άλλοι σύμβουλοι  και βοηθοί του Σουλτάνου αλλά και των Νεότουρκων φιλογερμανών   Εμβέρ μπέη , Ταλαάτ πασά και Τζεμάλ Πασά.

ΦονΣάντερς με ΚεμάλΟ Λίμαν φον Σάντερς  ο οποίος βρίσκεται από τα τέλη του 1913 στην Τουρκία παίζει το ρόλο του αντιπροσώπου του Κάιζερ στην Υψηλή Πύλη και αναλαμβάνει να κάνει αυτό που υπαγορεύουν τα συμφέροντα της Γερμανίας. Έτσι  παίζοντας το ρόλο του καθοδηγητή λέει στην τουρκική ηγεσία . 

«Η Τουρκία δεν έχει ουδεμίαν ασφάλειαν ούτε δύναται να οργανωθεί ελευθέρως εις το μέλλον, λόγω της παρουσίας των Ελλήνων». Έπειτα αναλύοντας το μεγαλοφυές σχέδιο του, σχέδιο  που τελικά θα εφαρμοστεί  με ολέθριες συνέπειες για  Έλληνες και Αρμένιους τονίζει:
«Σας διαβεβαιώνω ότι οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα, οι βροχές και η μεγάλη υγρασία, ο ήλιος και η τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, οι ασθένειες του εξανθηματικού τύφου και της χολέρας, οι κακουχίες και η ασιτία, θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα που λογαριάζετε εσείς με το δικό σας σχέδιο, δηλαδή  να τους ξεκαθαρίσετε με τις σφαγές»
Και συνεχίζει επιχειρηματολογώντας.
«Με το σύστημα που σας προτείνω, ο θάνατος τους είναι βέβαιος. Επιπλέον, οι γυναίκες τους δεν θα γεννούν και έτσι θα λυθεί το δημογραφικό σας πρόβλημα, ενώ η μισητή και άτιμη ράτσα των Ελλήνων θα ξεκληριστεί και θα χαθεί για πάντα μέσα σε μια γενιά και εσείς θα αποκτήσετε μια συμπαγή τούρκικη ομοιογένεια»
Φοβερός στρατηγός ε; Τίμησε τη στολή και τη χώρα που εκπροσωπούσε!!!
Από κει και πέρα τα γεγονότα είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Η μικρή Ελλάδα βέβαια όρθωσε  το ανάστημά της και αφού ξεπέρασε παροδικά τον Εθνικό διχασμό στον οποίο πρωταγωνίστησαν οι γερμανόφιλοι Κωνσταντίνος Α, Μεταξάς, Δούσμανης, Γούναρης κ.α. συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη κατά των κεντρικών απολυταρχικών αυτοκρατοριών. Ο Κάιζερ παραιτήθηκε, αλλά οι ολέθριες συμβουλές των απεσταλμένων του δυστυχώς πέτυχαν το σκοπό τους. Βοηθούντος και του Εθνικού διχασμού που επέστρεψε δριμύτερος το Νοέμβρη του 1920  οι Τούρκοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν, ξερίζωσαν τον Ελληνισμό από τις πατρογονικές εστίες στη Μικρά Ασία(…)”. 

New York Times 7 Ιουλίου 1921…

Nytimes971921

Antexoume

340 thoughts on “Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΙΟΝΙ!”

 1. Που να το δούν αυτο το άρθρο το sakis von pharsala και το von paulus…θα μιλάνε για “φτηνή αντιγερμανική προπαγάνδα” κτλ.

  Like

  1. Νομίζω ότι το έχουν δει και τρώνε τα λυσσακά τους,που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ινδάλματά τους!!Τους γερμανούς φυσικά!!!

   Like

  2. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΙΟΝΙ!

   H ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΧΛΩΡΙΟ ΦΘΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
   ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ,ΤΑ ΖΩΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ..

   ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕGA……

   Like

 2. Το κυριο θεμα,για μενα, ΔΕΝ ειναι τι κανανε οι ξενοι στον Ελληνισμο,
  Αλλα τι κανανε οι “δικοι” μας ( αν ηταν ..”δικοι” μας) στους ομοεθνεις…
  Και ακομα περισσοτερο,
  ?? Τι κανουν αυτοι που “συνκυβερνουν” ΣΗΜΕΡΑ…. ??
  Βλεποντας το “χτες”, το “σημερα”….
  Ειναι προδικασμενο το “ΑΥΡΙΟ”…
  Επειδη η μαζα των Ελληνων, εξακολουθει να κοιματε, βαδιζοντας…..
  Με αρχηγους, πουλημενους “ηγετες”, που μας παρουσιαζονται σαν ..”σωτηρες”

  Like

 3. Ελληνες σ’αυτήν τήν γωνιά τής γής αποτελούν μόνον ένα 20-25% του πληθυσμού.Οι υπόλοιποι Ελληνογενείς Ελληνόφωνοι δυστηχώς είναι από αυτούς που τα τελευταία 200 χρόνια ευρίσκονται στό τιμόνι τής εξουσίας καί εξουσιάζουν καί τους Έλληνες.Όσοι Έλληνες κατά καιρούς είχαν τήν ευκαιρία να κυβερνήσουν αυτήν την χώρα τούς έφαγε η μαρμάγκα.΄Ξυπνήστε και διαβάστε και ιστορία.ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΩ όσα αναφέρονται στό άρθρο διότι είναι η ιστορια ΜΑΣ………..

  Like

 4. Η τέχνη του διαίρει και βασίλευε … :

  Έχεις δύο ξεχωριστές κοινότητες οι οποίες μέχρι την στιγμή που αποφασίζεις να τις στρέψεις την μία εναντίων της άλλης , ζούσαν αρμονικά μαζί . Όταν λοιπόν αποφασίσεις ότι αυτές οι δύο κοινότητες στέκονται εμπόδιο στα φιλόδοξα σχέδια σου , τότε στέλνεις τους ανθρώπους σου που συνήθως διακρίνονται από κακοήθεια και ικανοποιητικό βαθμό παραπλάνησης γιά να ανακαλύψουν τυχών ψεγάδια στις σχέσεις των δύο αυτών κοινοτήτων .

  Όταν ανακαλύψουν τις διαφορές αυτές που συνήθως ήταν ασήμαντες και δεν τις είχαν πάρει στα σοβαρά , αρχίζουν να τις καλλιεργούν και να τις γιγαντώνουν … Αφού λοιπόν οι διαφορές αυτές καλλιεργηθούν και αναπτυχθούν , τότε αρχίζει το πανηγύρι ..

  Οι άνθρωποι σου αναλαμβάνουν ουσιαστικό ρόλο και προσποιούνται οι μισοί τους μεν και οι άλλοι μισοί τους άλλους . Έτσι αρχίζουν να αλληλο κτυπιούνται ( στα ψέματα φυσικά , χωρίς να το καταλαβαίνουν οι άλλοι όμως ) μεταξύ τους . Και έτσι αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους ανάμεσα στις κοινότητες που πλέον έχουν πάρει τροχιά σύγκρουσης μεταξύ τους ..

  Έπειτα αφού οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε οριστική και αιματηρή ρήξη , τότε τις χωρίζεις και τις απομονώνεις γιά μεγάλο χρονικό διάστημα την μία από την άλλη . Στον καιρό της απομόνωσης οι δικοί σου άνθρωποι έχουν φροντίσει με τις νέες τους ταυτότητες να ηγούνται των δύο αυτών κοινοτήτων και να καλλιεργούν μόνιμα το μίσος της μίας εναντίων της άλλης με κάθε πρόσφορο μέσο .. Ενίοτε δημιουργείς και μερικά θερμά επεισόδια κάθε φορά που νομίζεις ότι το μίσος πάει να ξεχαστεί .. Παράλληλα όμως φροντίζεις της δύο αυτές κοινότητες να τις κρατάς σε περιθωριοποιημένη κατάσταση εντός της κοινωνίας ώστε το κριτικό τους πνεύμα να είναι πολύ χαμηλό και να μην είναι σε θέση να καταλάβουν το παιχνίδι σου και φυσικά συνεχίζεις να διαιρείς συνεχώς τις ήδη διαιρεμένες κοινότητες …

  Αφού λοιπόν το χρονικό διάστημα της απομονώσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων θεωρηθεί αρκετό , τόσο ώστε να έχει ξεχάσει η μία τα κοινά σημεία που είχε με την άλλη και δεν υπάρχει τρόπος να καταλαγιάσει εύκολα το μίσος που έχεις καλλιεργήσει αμφότερα στις ψυχές των πρώην αδελφών και νυν εχθρών , τους αμολάς τον έναν εναντίων του άλλου με σκοπό να εξοντωθούν μέχρι ενός ….

  Η συνταγή αυτή έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο παρελθόν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου

  ht*p://www.oodegr.com/oode/papismos/istorika/drasi_papismou_1600_1700.htm#2.

  Και από τότε εφαρμόζετε με την ίδια επιτυχία όπου κρίνετε απαραίτητο από τους ίδιους κύκλους … Φυσικά στην κάθε περίπτωση υπάρχουν και οι ανάλογες τροποποιήσεις …

  Το ουσιαστικό όμως είναι να τρέφεις την ημιμάθεια και την εμπάθεια στους στόχους , λαούς που έχεις επιλέξει .. Η κακεντρέχεια επίσης είναι πολύ χρήσιμη και φυσικά η απουσία της τρυφερότητας των γονέων στα παιδιά τους . ώστε να δημιουργείς συνέχεια , εμπαθείς και κακεντρεχείς ανθρώπους φορτισμένους με πολλά ψυχολογικά προβλήματα .. Η λύση φυσικά είναι οι παιδικοί σταθμοί , όπου μπορείς άνετα να παίρνεις τα παιδιά από τους γονείς και να τα αφήνεις με κακοπληρωμένους και αδιάφορους νηπιαγωγούς και δασκάλους , έτσι ώστε να εκπαιδεύει το ένα το άλλο χωρίς την παρουσία ουσιαστικής και θετικής καθοδήγησης …. Αυτό το υλικό είναι το καλύτερο , μιας και δεν έχει καμία επαφή με τις ρίζες του , άρα δεν κολάει και σε τίποτα ιδιαίτερες αρχές και εύκολα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιά τους σκοπούς σου , όποιοι και αν είναι αυτοί …..

  Αλλά αυτές οι τεχνικές της κοινωνικής λειτουργίας είναι λεπτομέρειες που ναι μεν εξυπηρετούν το αρχικό σχέδιο , αλλά δεν είναι απαραίτητο να αναλυθούν εδώ ….

  Like

 5. Σε ποιό σχολικό βιβλίο της ιστορίας είναι γραμμένα αυτά, έστω σαν πηγές, είπαμε;

  ” Ρεπούση, στον πίνακα για μάθημα! “

  Like

 6. Να κάνω μια ερώτηση;
  Η Ολυμπιάδα κ οι μολοσσοι, τι σχέση έχουν με τους ολλυριους κ γενικά οι ιλλυριοι με τους Έλληνες και οι αλβανοι με τους ιλλυριους;

  Like

  1. Η Ολυμπιαδα, η μητέρα του Αλεξάνδρου του Γ! της Μακεδονίας (του Μεγάλου) ανήκε στο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ φύλο των Μολωσων οι οποίοι ήταν γείτονες με τους ιλύριους (οι αλβάνοι βέβαια ισχυρίζονται αλλα πράγματα αλλά χώρις αποδείξεις) οι Ιλλυριοί θεωρούνται πρόγονοι των Αλβανών….

   Like

   1. Ὁ Ἰλλυριός ἦταν γυιός τοῦ Κάδμου τοῦ βασιλέως τῶν Θηβῶν.

    Ἄρα ἔχουν κάποια συγγένεια μὲ τοὺς Ἕλληνες.

    Οἱ Ἀλβανοὶ εἶναι φύλο πού κατοικοῦσε δυτικά καί βορείως τῆς Κασπίας.
    Δυτικά τῆς Κασπίας κατοικοῦσαν καὶ οἱ Ἴβηρες.
    Ἀναφέρονται ἀπὸ Στράβωνα καὶ Πλούταρχο.
    Γιά κάποιο λόγο καί οἱ δύο,μετανάστευσαν δυτικὰ καὶ οἱ μέν Ἀλβανοί ἐγκαταστάθηκαν βορείως ἡμῶν καί οἱ ἄλλοι στὴν ὑπό αὐτῶν ὀνομαζομένη Ἰβυρικὴ χερσόνησο.

    Καμμία σχέσι μὲ Ὀλυμπιάδα καί βασίλειο Ἠπείρου τὸ ὁποῖο δημιούργησε μετὰ τὸν Τρωϊκὸ ὁ Νεοπτόλεμος γυιὸς τοῦ Ἀχιλλέως.

    Like

    1. α) οι Ιβηρες της ισπανικης Χερσονησου δεν εχουν καμια σχεση με τους Ιβηρες του Καυκασου (γεωργιανους)Τωρα για τον Ιλυριο γιο του Καδμου ειναι μυθος που δεν μπορει να αντικαταστησει την ιστορια….

     Like

    2. β)ομοιως οι αλβανοι του Καυκασου ΚΑΜΙΑ σχεση δεν εχουν με τους αλβανους των Βαλκανιων

     Like

   2. Βούλγαρη

    ἐγώ σοῦ ἀναφέρω τί λέει ὁ Στράβων(ΙΑ4),ὁ Πλούταρχος(Πομπ.34 καὶ Λουκ.26) καὶ ὁ Πτολεμαῖος(5,11)καὶ ἐσύ λές ὅ,τι θέλεις.

    Βεβαίως οἱ τωρινοὶ κάτοικοι τοῦ Καυκάσου δὲν ἔχουν σχέσι μὲ τοὺς Ἀλβανοὺς καὶ Ἴβηρες διότι ἡ περιοχή ἐκεῖ (Γεωργία καὶ Ἀτζερμπαϊτζάν)κατοικήθηκε πλέον ἀπό Τουρανίδες(Τούρκους).

    Πλάτων (Κριτίας)

    “Μύθου μὲν σχῆμα ἔχων λέγεται,
    τὸ ἀληθές ἐστί”.

    Ἤ ἀμφισβητεῖς καὶ τὸν Πλάτωνα;

    Like

    1. “Αγαπω τον Πλατωνα αλλα περισοτερο αγαπω την ΑΛΗΘΕΙΑ” Αριστοτελης ανρωτιεμαι ποια ειναι η αποψη της κορρινας για τον μεγαλο Σταγειρητη,,,
     αυτη μιλα για μυθους και εγω για ΙΣΤΟΡΙΑ,,,,ετσι και αλλιως η ΙΣΤΟΡΙΑ ειναι πολυ σοβαρη ΕΠΙΣΤΗΜΗ για να την αφησουμε στις δασκαλιτσες…

     Like

   3. ΟΤΑΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ ΠΡΩΤΟΣ

    Like

    1. εκρωσε η γερμανοκοτα φαρσαλων….που εχει δει να υποστηριζω κατι εναντον της ελλαδας αυτο μονο στην ορνιθωδη φαντασια του,,,δεν παει στην μαμα του την μερκελ να παρει κανενα reichmark…

     Like

    2. ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕ !!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ !!! ΕΣΥ ΧΡΗΣΤΑΡΑ ΕΙΣΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ

     Like

    3. Μιλα ο απολογητης των ναζι και ντροπη της Ελλαδας… η Ιστορια ειναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ που μπορουν να αποδεικτουν…Μυθολογια ειναι ιστοριες που αν και βασιζονται σε γεγονοτα ΔΕΝ μπορουν να αποδεικτουν αρα το hiwi sakis δεν παει να κανει κανενα αυγο καλυτερα…εκτος αν θελει μια εκπιμπη στο Λιακοπουλο….

     Like

    4. ΧΡΗΣΤΑΡΑ …. ΑΥΤΌ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΞΕΝΌΔΟΥΛΟ !!! ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΧΕΤΙΤΙΚΌ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ( ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΒΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ) Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΊΑ ……ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΛΗΜΑΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΒΡΗΚΕ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΊΒΕΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΊΧΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΛΟΗΓΌ….ΑΛΛΑ Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ Ο “ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ” ΔΕΝ ΠΕΊΘΕΤΑΙ ….

     Like

    5. Το ζητημα οτι οτι και τα “χετικα κεραμυδια” μιλανε για τροια ..αν το sakis μπορει να αποδειξει οτι ειναι πλαστα ας μας το αποδειξει απο την αλλη ο σλημαν εκανε λαθη στην χρονολογηση του…εχει πλακα οταν ενας γερμανολιγουρης εγκαλει τους αλλους για ελειωη πατριωτισμου… μηπως τα μπερδυσε και μιλα για την mutter του deutchland ;Οπως ειπα και παραπανω η μυθοι βασιζονται σε γεγονοτα ομως δεν ειναι αυτουσια τα γεγονοτα και αλλο Ιστορια αλλο μυθολογια

     Like

    6. Καταλάβαμε όλοι Χρηστάρα ποσο στρατευμένος και ξενόδουλος είναι …όποιος πιστεύει σε ένα αγνώστου ταυτότητος και προέλευσης Κεραμίδι…..και επιμένει να αμφισβητεί τον μεγαλύτερο επικό ποιητή όλων των εποχών Όμηρο και να λοιδορεί τον μεγαλύτερο αρχαιολόγο όλων των εποχών Σλημαν ..

     Like

    7. Ο ομηρος ηταν ποιητης και οχι ιστορικος… αν δεν με πιστευει αε δει την κρτικη του Θουκιδιδη προς τους ποιητες και τον Ομηρο στην “αρχαιολογια” του . Π.χ, αυτο που ο σλημαν ανεφερε ως νεκρικη προσωπιδα του Αγαμεμνονα εχει χρονολογηθει περιπου 4 αιωνες πιο πριν μεσω της μεθοδου του ραδιενεγεργου ανθρακα,,.,

     Like

    8. Η μέθοδος του άνθρακα 14 ειναι μία μέθοδος που δεν μπορεί να χρονολογήσει κατι που δεν είναι βιολογικής προέλευσης …άρα η χρονολογιση της μάσκας πάπαλα….δευτερο η Ηλιάδα περιγράφει πράγματα της πόλης που ταυτοποίησε ο Σλήμαν …άρα ειναι πολύ πιο αρχαιότερα απο την συμβατική τοποθέτηση στο 12 αιώνα προ χριστού.. Ο Ομηρος ήταν Ιστορικός και ένα σκαλάκι πάνω από τους μετέπειτα ιστορικούς γιατί κατάφερε να γράψει μια ακριβέστατη Ιστορία ….με μέτρο ώστε να μπορούν ακόμη και οι αγράμματοι να αποστηθίσουν

     Like

    9. Επαναλαμβανω τα κτερισματα βρεθηκαν μεσα σε περιβαλλον το οποιο ειχε οργανικα στοιχεια τα οποια μπορουυν να χρονολογηφουν χωρια που χημικα μπορουμε να χρονολογησουμε και τα μεταλλα καθως καθε περιοχη και εποχη εχει την δικη της υπογραφη και διαιφορερικο ιχνος αφηνει το μεταλλο του 15 π.χ. αιωνα και διαφοετικο του 5 π.χ. αιωνα…

     Like

    10. Χρησταρα UFO πινακίδες που έγιναν κτερίσματα….και χρονολογούνται με απίθανες μεθόδους που μόνο εσύ γνωρίζεις ….βρε άσε τα ψέματα ….αν πήρες ποτέ δίπλωμα …δια αλληλογραφίας το πήρες από το ιδρυμα στρατευμένων Ιστορικών…αλλιώς δεν εξηγείαται ??

     Like

    11. ο ραδεινεργος ανθρακας ειναι γνωατη σε οποιον εχει σπουδασει αρχαιολογια ομοιωνς και η χρονονολογηση γεωγραφικη ταυτοποιηση μεταλλων φυσικα δεν περιμενω απο εναν’ διπλωματουχ﨔 στην αφισοκοληση κομματοσκυλιαση και γλειωιμο στους γερμανους να τα ξερει αυτα επαναλβανω αν εχει αποδειξεις οτι τα ευτηματα ειναι περαφμενα ας τις παρουσιασει…επι την ευκαιρια…ας μας πει τι πτυχιο εχει το σακις και μετα μιλαμε για τα δικα μου…

     Like

    12. Χρησταρα……Πάλι με τα σώβρακα στα γόνατα σε κατάντησα κακομοίρη……μην τα βάζεις μαζί μου….δεν είμαι εύκολος αντίπαλος…..γιατί είμαι με το μέρος της αλήθειας….

     Like

    13. Αν μπορει το γερμανοδουλο σακις να αποδειξει οτι τα ευρμηνατα των Χεταιων ειναι πλαστα ας παραθεσει τις πηγες του αντι να πετα βατραχια πως συνηθως…

     Like

    14. Αναρωτειμαι αν το hiwi sakis πηγε εστω μεχι την Δ! δημοτικου καθως η διακριση Ιστοριας και Μυθολογιας διδασκεται εκει…

     Like

    15. Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ………ΌΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ….

     Like

    16. λυπαμαι αλλα δεν ειμαι sakis μονο ο sakis κανει κατι τετοια…

     Like

   4. Η Κόριννα, όπως πάντα άλλωστε, έδωσε τις αποδείξεις.
    Περιμένω τις αποδείξεις απ΄τον Χρήστο Βούλγαρη.
    Είδωμεν.

    Like

   5. Κόριννα και λοιποί,ο Χρήστος ο Βούλγαρης είναι σπουδαγμένος ιστορικός!!

    Like

    1. Είπα να μην ασχοληθώ , αλλά με βγάζεις από τα ρούχα μου .. Δεν υπάρχουν σπουδαγμένοι , υπάρχουν στρατευμένοι .. Όλοι “σπουδαγμένοι” είναι …

     Οι Ρωμαίοι πολέμησαν μαζί τους και τους νίκησαν , ο τελευταίος τους βασιλιάς ήταν ο Οροίζης ο οποίος και υποτάχτηκε στους Ρωμαίους τον 1ο πχ αιώνα όταν οι Ρωμαίοι πολεμούσαν εναντίον του Μιθριδάτου .. Κατά την τακτική των Ρωμαίων , όταν κατακτούσαν πολεμοχαρείς διαφορετικές φυλές , τότε τις μετακινούσαν για να μην νοιώθουν δεμένοι με την γη τους και να μην επαναστατούν , έτσι πολλές χιλιάδες ακολούθησαν τους Ρωμαίους στην δύση , όσοι έμεινα πίσω αναμίχθηκαν με τους Αρμένιους και με άλλους λαούς της περιοχής του Νταγκεστάν και των γύρω περιοχών …

     Δύο αιώνες μετά τον 1ο αιώνα μχ , οι Αλβανοί που ήρθαν τον 1οπχ αιώνα από το Νταγκεστάν άρχισαν να δυναμώνουν και να γίνονται υπολογίσιμοι .. Τότε ουσιαστικά γίνεται λόγος και για τους Αλβανούς στην περιοχή της Ιλλυρίας .. Άλλο πράγμα οι Ιλλυριοί και άλλο οι Αλβανοί , με τον καιρό όμως τα φύλα ενώθηκαν και πήρανε στοιχεία ο ένας από τον άλλο , όπως πολλά γλωσσικά λύματα , έθιμα και όχι μόνο …

     Ακόμα και τώρα , αν πας στην Αλβανία θα δεις άλλον λαό φυσιογνωμικά στον Βορρά και άλλον στο Νότο .. Οι Βόρειοι , είναι καθαροί τυρομογκόλοι , ενώ οι νότιοι είναι Ηπειρώτες ..

     Like

    1. αντι η αστιαλλαις να πετα αχρηστα βεγγαλικα θα μπορουσε να απαντησει σε αυτα που εχω ρωρτησει για τον αντιχριστιανικο νεοπαγανσιτικο χαρακτηρα του ροζεμπεργκ και κατ΄επεκαση της χ,α, για να εχουμε καλο ρωτημα…αλλα βεβαια τι να κανουμε τους ιστορικους οταν εχουμε δασκαλιστσες οπως λεει και ο συντοπιτης μου ο Κελρκυραιος,,,,

     Like

   6. Ερώτηση προς τους διαχειριστές του Ολυμπία:
    Τα σχόλια ακολουθούν χρονική σειρά
    Ναι;
    Πως γίνεται λοιπόν και κάποια σχόλια δεν ακολουθούν
    αυτή την σειρά;

    Like

    1. Απαντησέ μου από το email που θα λάβεις και θα καταλάβεις .. 🙂

     Like

   7. Εγω ακουσα οτι και η Ρεπουση εχει γραψει ιστορικα βιβλια.

    Like

   8. Aστυ,κάποιοι σχολιαστές έχουν βρει τρόπο και απαντάνε απευθείας σε σχόλια άλλων σχολιαστών!!Γι αυτό δεν ακολουθούν μία χρονολογική σειρα ορισμένα από αυτά!!

    Like

   9. Καλά βρε Βασιλική,συγκρίνεις τον Χρήστο με την Ρεπούση του συνωστισμού;;;

    Like

    1. Η ειρωνια ειναι οτι ΔΕΝ συμφωνω με τις αποψεις της ρεπουση και των λεγομενων αναθεωρητων ενω η βασιλω ειναι “κραγμενη” νεοναζι

     Like

   10. Άντε πάλι η μπάλα στην εξέδρα, γνωστή τακτική , όταν δεν υπάρχουν αποδείξεις.
    Χρήστο Βούλγαρη, περιμένω αποδείξεις όπως έκανε η Κόριννα.
    Μέχρι να τις δώσεις , κάνε διαγωνισμό
    1.Διαδικτυακού αλλοιθωρισμού (ομιλία σε τρίτο πρόσωπο)
    2.Διαδικτυακού κεκεδισμού ( στα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη έχεις την πρωτιά)
    3.Διαδικτυακής υβρεολογίας και αλλαγής ονομάτων

    Σημείωση:
    Ακόμη περιμένω την απάντηση εδώ
    h%p://olympia.gr/2013/04/29/%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9/

    Like

    1. Ενω η αστιαλλαις κατεχει το πρωταθλημα στην μπορυρδολογια μαζι με το ινδαλμα της τον προπανδιστη των ναζι απο τα φαρσαλα… την πειραζει που της δειννουν το πραγμαρικο της ονομα δεν πειραζει θα συνηθισει…Οταν απαντησει για τον ροζεμπεγκ τοτε συζηταμε για ολα τα αλλα δεν θα πιασω συζητηση για φυλο των αγγελλων επειδη ετσι θελει η αστιαλλαις

     Like

   11. Κόριννα, με το συμπάθειο,αλλά έχεις μπλέξει τα μπούτια σου.

    Υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ ιστορίας και μυθολογίας.

    Αλλά ακόμα κι έτσι ο Κάδμος ήταν γιος του Αγήνορα (βασιλιά της Φοινίκης) και της Τηλέφασσας (κόρης του θεού Νείλου).
    Γι’αυτό και τα φοινικικά γράμματα ονομάζονταν και Καδμήια, αφού σύμφωνα με την παράδοση θέλησε ο Κάδμος να τα μάθει στους Ελληνες.

    Ο Ηρόδοτος τον αναφέρει ξεκάθαρα ως Φοίνικα “οἱ δὲ Φοίνικες οὗτοι οἱ σὺν Κάδμῳ ἀπικόμενοι, τῶν ἦσαν οἱ Γεφυραῖοι, ἄλλα τε πολλὰ οἰκήσαντες ταύτην τὴν χώρην ἐσήγαγον διδασκάλια ἐς τοὺς Ἕλληνας καὶ δὴ καὶ γράμματα, οὐκ ἐόντα πρὶν Ἕλλησι ὡς ἐμοὶ δοκέειν, πρῶτα μὲν τοῖσι καὶ ἅπαντες χρέωνται Φοίνικες”(5,58)

    Like

    1. ΠΟΛΟΙΤΗ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΈΜΠΛΕΞΕΣ ΕΣΥ Ο ΗΡΟΔΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΌΠΙΣΤΟ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΏΝ ΑΦΟΎ ΕΊΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΊΟ NA ΛΕΕΙ ΌΤΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ

     Like

    2. Ότι φανεί του λ…

     Από το ένα θέμα στο άλλο …

     Πάρε να μάθεις για την γλώσσα και πως διαμορφώθηκε :

     Εισαγωγή στη Γραμμική Β

     Γραπτά μνημεία στην «μυκηναϊκή» Ελληνική- Ονόματα προσώπων – τοπωνύμια- πληροφορίες για την σύνταξη – μυκηναϊκή διάλεκτος- πινακίδες ξιφών της Κνωσού- πινακίδες προβάτων και μαλλιού από την Πύλο και την Κνωσό. -Πινακίδες υφασμάτων και μαλλιού της Κνωσού. Θρησκευτικά κείμενα από την Κνωσό την Πύλο και την Θήβα- Γενικές μελέτες – Ευρετήριο επιγραφών Γραμμικής Β του βιβλίου -Ευρετήριο λέξεων της Ελληνικής Γραμμικής Β

     h**p://www.hellinon.net/Aneotera/GrammikiB.htm

     Δεν είναι μεγάλο βιβλίο μόνο 311 σελίδες και χορηγό έχει μορφωτικό ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας ..Όχι τίποτα άλλο αλά για να μην επαναλαμβανόμαστε συνέχεια ..

     Και εδώ θα βρεις την μελέτη του Έβανς για τα εικονογράμματα της Κρήτης και της Πελονήσοου και την σχέση τους …

     h**p://www.hellinon.net/Aneotera/Evans.htm

     Like

   12. Άσε τι είμαι εγώ και δώσε αποδείξεις όπως έκανε η Κόριννα.
    Μέχρι τότε είσαι άνευ αποδείξεων
    άρα ποιός μπουρδολογεί το κρίνει κάθε αναγνώστης.

    Εσύ πότε θα απαντήσεις στην ανάρτηση που σου ανέφερα ποιό πάνω;
    Του αγίου ποτέ , μάλλον.

    Αλήθεια πως βάζεις τα σχόλια όπου θες;
    Υπάρχει κάποια μέθοδος;

    Like

    1. Αυτη την αναρτηση που δινει η αστιλαις δεν μπορω ναψ την δω….

     Like

    2. Εγω την εχω ρωτησει πρωτος για τον ροζεμπεργκ αρα υποχρεουται να απαντησει πρωτη,,,

     Like

   13. Άντε πάλι οι φοίνικες.
    Είχαν γράμματα αλλά δεν ευρέθησαν γραπτά μνημεία τους.
    Περίεργο
    Είναι σαν να λέμε ότι εγώ εφήυρα το κέντημα αλλά δεν κέντησα ποτέ.

    Like

    1. Κατι επιγραφουλες στην Τυνισια, Σαρδινια, Ισπανια και στην φοινικη λιβανο μαλλον δεν μετρουν για την astillais ειπαμε τι αναγκη εχουμε ιστορικους οταν εχουμε τις δασκλιτσες του λιακοπουλου… παντως αν θελει να αυτογελιοποιοηται η aSStiallaiSS κανενα προβλημα “οταν βλεπεις τον αντιπαλο σου να κανει λαθη μην τον ενοχλεις…”Μεγας Ναπολεων,,,

     Like

    2. Ανακάλυψαν την γραφή …για να γράφουν επιγραφές…. ούτε ενα έπος ούτε ενα θεατρικό εργο τίποτα του τίποτα….

     Like

    3. Οι φοινικες ηταν κυριως εμποροι αρα η λογοτεχνια δεν ηταν το ισχυρο χαρτι τους κατι σαν τους Αγγλους εν συγκρισει με τους Γαλλους …Απο την αλλη ομως τα εργα των Καρχηδονιων καταστραφηκαν απο τους Ρωμαιους εκτος απο τον περιπλου του Αννωνα και μερικα βιβλια για την γεωργια το οποια το χρησιμοποιησαν οι Ρωμαιοι ως πηγη για τα αντιστοιχα εργα τους οπως μαρτυρει ο πλινιος αλλα για τα οποια δεν ξερουμε τιποτα παραπανω ενω αντιθετα ο περιπλους του Ανωνα εχει σωθει ολοκληρος….

     Like

    4. Κρίμα να μην υπάρχει ούτε μία γραμμή από τα φοιμολογούμενα Γεωργικά ταν Φοινίκων. κρίμα που ότι θα μπορούσε να είναι μία συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό να μην υπάρχει….μόνο κάτι σφαγές με μισθοφόρους που κατέληγαν στην Σταύρωση των άχρηστων Στρατηγών τους είναι αποδεδειγμένα έργα τους…

     Like

    5. Τα παραπονα του σακις στους ρωμαιους αυτοι ισοπεδωσαν την καρχηδονα,,,,

     Like

    6. ΥΓ δηλαδη συμφωνα με τον σακις ο Πλινιος ο Πρεσβυτερος μαλλον δεν ειναι αξιοπιστη πηγη…

     Like

    7. Χρηστάρα Έχεις ακουστά τον Φοίνικα τον Βασιλιά της δυτικής Θεσσαλίας .????…εχεις ακουστά για τους πολεμιστές της τροίας που εξ αιτίας ενός χρησμού δεν γυρισαν στην Θεσσαλία αλλά εγκατασταθηκαν στην Παλαιστίνη…..απο τημ Κιλικία μέχρι το Σινά ????? Αυτούς τους Φοίνικες εννοεί όχι τους Καρχηδόνιους.

     Like

    8. οι μυθοι δεν μπορουν να σντικαταητσουν την ιστορια

     Like

    9. Αυτα ειναι μύθοι και τα UFO κεραμίδια σου εινα ι η Ιστορία ???? είναι εξοργιστικό να βλέπει κάποιος πόσο μίσος τρέφεις κατα της Ελλάδος

     Like

    10. οτι ειναι αληθινο ειναι και εθνικο συμφωνα με τον Σολωμο…ειναι εξοργιστικο να βλεπεις ενα πανασχετο γερμανοφασιτα να μιλα για πατριωτισμο…για ποια χωρα αραγε μηπως αυτη που θελει να πουλησει στην γερμανια?

     Like

    11. Η χώρα μας δεν χρεοκόπησε όπως τα συντρόφια σου πάσχιζαν να κάνουν 30 χρόνια τώρα…κατατρόγωντας και σπαταλώντας τον πλούτο της….Ο Σαμαράς πήγε στην Κίνα και οι Κινέζοι τον δλεχτηκαν ως πρωθυπουργό επικεφαλής ενός Ισχυρού Ευρωπαϊκού κράτους και εσείς πικραθήκατε πολύ…. Εύγε στον Σαμαρά εύγε!!! στην Μέρκελ που σας έδωσαν πίκρα με το τσουβάλι

     Like

    12. Δηλαδή οι επιλογές που έχουμε Χρήστο είναι ή πουλημένοι σε ξένες δυνάμεις ή αυτόνομοι με ψεύτικη ιστορία για να μην νοιώθουμε κάποιοι όπως θέλεις εσύ και να πιστεύουμε πως οι πλιατσικολόγοι πειρατές ήταν ανώτεροι από εμάς και μας έδωσαν και τα φώτα τους , ενώ παράλληλα θα καταριόμαστε την Ρωμαϊκή μας καταγωγή γιατί έτσι εξυπηρετεί τους αφέντες σου ..??

     Και ανεξάρτητοι και με την δική μας ιστορία την πραγματική που θα βάζει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και θα στέλνει τους σαλτιμπάγκους της ιστορίας , τους κατασκευαστές ψεμάτων , εκεί που τους αξίζει δεν γίνεται ..???Θα πρέπει να φορέσουμε οπωσδήποτε μια ταμπέλα από τις έτοιμες που έχει κατασκευάσει το σύστημα των στοών για να μας κρατούν υπόδουλους της εωσφορικής τους αλαζονείας ..??

     Θα πρέπει να νοιώθουν μεγάλο δέος οι αφέντες σου όταν μας συναντούν , για αυτό και μας μισούν τόσο , δεν εξηγούντο αλλιώς τα τόσα ψέματά σας , οι τόσες διαστρεβλώσεις σας .. Τα κόμπλεξ κατωτερότητας που έχετε απέναντι μας δεν θα τα ξεπεράσετε ποτέ , για αυτό και χάνεις και τα λόγια σου και σε πιάνει δυσλεξία αποκαλύπτοντας το μένος σου …

     Αυτός είναι με τους Γερμανούς και στρεβλώνει τον πολιτισμό μας και εσύ είσαι με τους Ιλλουμινάτι Βαυαρούς και διαδίδεις ψέματα για τον αρχαίο μας πολιτισμό , τι αλλάζει ..?? Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα … Η εποχή σας έρχεται στο τέλος της , το Ράιχ σας ( κρυφό και φανερό ) παρακμάζει γρήγορα και αυτή την φορά θα χαθεί οριστικά .. Και αν νομίζεις πως δεν υπηρετείς και εσύ τα “ιδανικά” του Ράιχ , σε γελάσανε .. Εσύ δουλεύεις πιο πολύ και από τον Σάκη για τα συμφέροντα του Ράιχ …

     Από την μια μεριά είμαστε εμείς , οι πραγματικοί Έλληνες , οι απόγονοι εκείνων που ζούμε στο περιθώριο και κυνηγημένοι από τα δουλικά των Βαυαρών που εξουσιάζουν τον τόπο για λογαριασμό των αφεντών τους και από την άλλη εσείς , τα τσιράκια των Πεφωτισμένων Βαυαρών και των υπηρετών του Βατικανού … Μαζέψτε λοιπόν τα συμπράγκαλα σας και τα σκευάσματα σας όπως την ΧΑ , το ΚΚΕ και τα λοιπά δόκανα που έχετε στήσει για να παγιδεύετε Ρωμηούς και αϊ στο καλό .. Οι Έλληνες και το ποιοί είναι γνωρίζουν και το γιατί ζουν στο περιθώριο γνωρίζουν … Σας έχουμε πάρει χαμπάρι και το ποιοί είστε και το πως δουλεύετε …

     Έρχεται όμως ο καιρός που θα λάβετε όλον τον μισθό σας και θα πληρωθείτε όλα όσα πραγματικά σας αξίζουν .. Στα τελευταία σας είστε … μέρες μετράτε …

     Like

    13. Ο πολυβιος ειχε πει οτι η ιστορια χωρις αληθεια ειναι ενα αχρηστο διδηγημα οταν το καταλαβει αυτο ο κ, “βουτος” και παψει να αντικαθιστα γεγονοτα με παραμυθακια τοτε ξαναζητηταμε κατα τα αλλα με γελιοτητες τυπου βαυαρων ιλλουμανι κτλ δεν ασχολουμαι γιατι δεν μου αρεσει να χανω τον χρονο μου,,,οταν “ανακαλυψει” ο “κ.βουτος” οτι ειμαι λεει αρχηγος των νεφελιμ ας με ειδοποιησει…
     @σχολιαστες φρασεις του τυπου “Έρχεται όμως ο καιρός που θα λάβετε όλον τον μισθό σας και θα πληρωθείτε όλα όσα πραγματικά σας αξίζουν .. Στα τελευταία σας είστε … μέρες μετράτε” να το εκλαβω ως απειλη η ως ιδιομορφο χιουμορ αναρωτιεμαι αν κανεις απειλησε τον “κ,βουτο” και απο που και ως που οι οπαδοι μιας συγκεκριμενης ιδεολογιας εχουν το δικαιωμα να απειλουν θεους και δαιμονες…παντως αν πιστευει οτι με φοβιζει πλαναται πλανην οικτρα η “η προσταγη λαχανα και ο ορισμος του αγγουρια”…

     Like

    14. Φυσικά και να το εκλάβεις ως απειλή , όχι μόνο για σένα , αλλά για όλο σου το είδος ..

     Τα παραμυθάκια μας τα λες εσύ με τις φανταστικές σου μετρήσεις και για τις γραφές που ανακάλυψαν οι πλιατσικολόγοι πειρατές σου οι φοίνικες της Καλχιδονείας ..

     Και είναι τόσο το αίσχος σου που όλα αυτά τα γράφεις σε ένα θέμα που διαπραγματεύεται την γενοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων Πόντιων Ιώνων .. Σκυλεύεις πάνω από τα πτώματα τους ..

     Like

    15. @ σχολιαστες βλππουμε τον ¨”κ βουτο” να μας δειχνει ιδιοις λογοις το επιπεδο του καθως παραδεθηκε οτι απειλει αλλους τα συμπερασματα δικα σας…θα παρακαλουσα να κρατηθει αυτο το σχολιο ωστε να δουμε τι μπορει να γινει επ΄αυτου,,,
     Αν παλι πιστευει οτι με φοβιζει “η προσαταγη του λαχανα και ο ορισμος του αγγουρια”Ας διαβασει παντως την Ιστορια του Β! ΠΠ και θα δει οτι αυτοι που ξεκιινησαν τον πολεμο ηταν αυτοι που τον εχασαν τελικα
     ΥΓ για Καρχηδονα εχω ακουσει αλλα για Καλχιδονεια λυπαμαι δεν εχω μηπως ειναι η χωρα του “κ. βουτου”;
     Oλοι εδω περα αναγνωριζουμε το δραμα του λαου μας αλλα αππ την αλλη ορισμενοι θα πρεπει να μαθουν εκτος απο ιστορια και τροπους γιατι εχουν ξεφυγει…

     Like

    16. Τράβα ρε καραγκιοζάκο να μάθεις να γράφεις πρώτα Ελληνικά και μετά μας λες και για την Ελληνική ιστορία που σε έθιξε το ότι σου αλλάξαμε το όνομα της πρωτεύσας των απατεώνων προγόνων σου …

     Like

    17. Δυστηχως δεν εχω συγγενια με τον “κ. βουτο” αρα δεν δεν συμεριζομαι την καταγωνη του απο καρακιοζηδες και καλικατζαρους…παντως δεν ειναι αναγκη να μαθουμε και το οικογενιακο του δεντρο…αληθεια τι πτυχιο ειπαμε οτι εχει “ο κ, βουτος”;

     Like

    18. Δυστυχώς .. συγγένεια …. συμμερίζομαι … καταγωγή … καραγκιόζηδες … οικογενειακό …

     Είπαμε , είμαι πτυχιούχος εργατοτεχνίτης , μαστοράτζα με δίπλωμα δηλαδή … 😆

     Like

    19. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!
     ο” κ, διονυσιος βουτος” σε ωρα εργασιας…

     Like

    20. Και είσαι εντελώς αγράμματος , μάλλον και εσύ με σκονάκι θα απόκτησες το πτυχίο σου όπως ο γιός του Σαμαρά που έβαλε να απολύσουν την καθηγήτριά του επειδή τον έπιασε στα πράσα ..

     Σου έδωσα δύο ολοκληρωμένες μελέτες , τόσο για την γραμμική Β , όσο και για τα ιδεογράμματα της Κρήτης και της Πελοποννήσου που αποδεικνύουν την καταγωγή της Ελληνικής γραφής και εσύ τι μας λες ..? Ανορθόγραφες ΜΠΟΥΡΔΕΣ …

     Like

    21. Τιο ποιος εδω περα ειναι οχι απλος αμορφωτος αλλα και αναγωνος ο “κ, βουτος ” το εχει αποδειξει πανυγυρικα σημερα…πριν αρχισουμε τα σεναρια επιστηνονικης φαντασιας μπορει να πει απο που πηρε ο “κ, βουτος” το δικο του και σε τι ειδικοτητα…Παντως εκει που πηρα το δικο μου ειναι αδυναντο να κανει κανεις αντιγραφη …
     Αν μπορει ας μας πει και για την Γραμμικη Α…

     Like

    22. Το δικό μου πτυχίο είναι , πτυχίο εργατοτεχνίτη και το πείρα στο ΙΕΚ στην Λιοσίων … 😆

     Αλλά τουλάχιστον εγώ ξέρω να γράφω Ελληνικά …

     Αν έχεις όντως πτυχίο , θα πρέπει να το έχεις πάρει στην ζούλα … Αφού είσαι εντελώς αγράμματος … 😆

     Like

    23. Αυτο να μου ελεγε απο την αρχη… ΙΕΚ… για αυτο μιλα για αντιγραφες κτλ. εχει πειρα σε αυτα…τι αναγκη εχουμε απο Ιστορικους με πτυχια και μεταπτυχιακα σε πανεπιστημια οταν εχουμε το καθε λιακοπουλακι των ΙΕΚ …δηλαδη με την δικη του λογικη εγω μπορω να λυσω ενα κινητηρα…

     Like

    24. Ε δεν θα έχει μεταπτυχιακό ο Χρηστάρας….με διπλωματική εργασία ” η επιγραφική λογοτεχνία των Καρχηδονίων”

     Like

    25. Ομολγογω οτι δεν ηξερα οτι το Λας βεγγας εχει πανεπιστημιο ο σακης για να το λεει δεν μπορει κατι θα ξερει αναρωτιεμαι που βρισκει τα χρηματα η μηπως ξερω;
     Ακομα μια φορα το αποκλειστικο μας για την καθημερινη ζωη του σακις

     Like

    26. Εσύ χρηστάρα ουτε τα κορδόνια σου δεν μπορείς να λύσεις….

     Like

    27. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως η… Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων!
     18/05/2013 Αγγελική Επεξεργασία Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments
     Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!

     undefined

     Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα “Παραπολιτικά”. Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία , είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β’ , να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.

     Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθιση , με την Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.

     Μια πρώτη γεύση των γερμανικών προθέσεων φάνηκε με την επίσκεψη της Μέρκελ τον Μάρτιο που μας πέρασε στην Άγκυρα, όπου η γερμανίδα πολιτικός «έκλεισε» το μάτι στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για την ευρωπαική προοτπική της χώρας.

     Η προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας

     Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν το μόνο δείγμα , που προδίδει τα γερμανικά σχέδια. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνάντηση που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε με νόημα : «Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να αναλάβει έναν ρόλο που θα αποτελεί γέφυρα για την Ανατολή και τη Δύση”, αδειάζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο ο γερμανικός τύπος χαρακτήριζε τον Ερντογάν χαρισματικό ηγέτη» και την Τουρκία «ανερχόμενη δύναμη του Βοσπόρου».

     Η έρευνα από ιστορικές πηγές της εποχής είναι αποκαλυπτική και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αναπόφευκτες συγκρίσεις. Τον περασμένο Απρίλιο εξάλλου, μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία, οι δύο χώρες, έκαναν συμφωνία συμπαραγωγής τεθωρακισμένων Leopard με τη συμμετοχή τούρκων μηχανικών. Είχαν προηγηθεί μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, κάτι που είχε αποκαλύψει και ο Ρέσλερ στα πλαίσια του γερμανοτουρκικού φόρουμ για την ένεργεια τον Απρίλιο που μας πέρασε. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στην Τουρκία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα».

     Οι Βαθιές ρίζες της γερμανοτουρκικής φιλίας

     Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο – οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού». Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει ως «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους τούρκους αξιωματούχου. Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηρόδρομους. Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.

     Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο.Σε βιβλίο της εποχής, γερμανού περιηγητή διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως «Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας». Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στο από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του γραφείου τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης, που έζησε όλα τα γεγονότα και γράφει χαρακτηριστικά για την συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από την φιλία του Γερμανού».

     Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

     Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηρόδρομους. Θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις.Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού, την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική. Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας , αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί οι Γερμανοί φαίνεται πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και αθέτησαν την αρχική συμφωνία ζητώντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο. Η ρήξη ήλθε , κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον «μεγάλο» Κάιζερ , που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας. Η ίδρυση της «νέας» τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά αρχικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200 (!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποικατάζ στα ελληνικά προίόντα και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθιση διώκεται.

     Την γενοκτονία των Ποντίων την χρηματοδότησε η Deutsche Bank

     Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από την συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας, κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των νεοτούρκων. Η βοήθεια της Γερμανίας στους νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής.Χαρακτηριστικό είναι πως οι γερμανικές ακτοπλοικές εταιρείες είχαν βγάλει ανακοίνωση πως τα μέλη των νεοτούρκων μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν με την γερμανική σημαία. Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακητριστικά «η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τους παρέχει όλα τα μέσα , αφού η Πανισλαμική πολιιτκή είναι τέκνο της Παγγερμανικής» . Ο Μιχαήλ Ροδάς, αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού «γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή», τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.

     του Σταύρου Παπαντωνίου

     πηγή

     Like

    28. Η Σφαγή των Ελλήνων και η καταστροφή της Σμύρνης εγινε απο τους Νεότουρκους και Τα πλοία των Μεχρι τότε συμμάχων μας δεν έριξαν ούτε μία μπαταριά για να σώσουν τον Ελληνικό πληθυσμό…..αυτο το Λενε κυβερνήτες πλοίων των πρώην Συμμαχικών κρατών που ζήτησαν την άδεια να παρέμβουν και πήραν αρνητική εντολή απο τις Κυβερνησεις τους και τα σενάρια με την τράπεζα της ανατολής και τον Μουσταφά μου ακούγονται ..συνωμοσιολογικά.!!!!!

     Like

    29. αι τα σενάρια με την τράπεζα της ανατολής και τον Μουσταφά μου ακούγονται ..συνωμοσιολογικά.!!!!! ταδε εφη σκακις που εκανε την συνομοσιωλογια σουροτηρι βλεπουμε τα χθεσινα του κατορθωματα με τον λορδο Χαλιφαξ…χωρια που εμπλεκει τεχνεντως τα γεγονοτα στον Ποντο και στην Αρμενια με αυτα της Σμυρνης…για αλλη μια φορα το αγαπημενο μας βιντεο με την καθημερινη ζωη του σακις,,,

     Like

    30. ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ???? το 15 ηταν στα πραγματα ο Γερμανός και οι Νεότουρκοι και ο Μουσταφάς που το 22 απο φοβερος υπερασιστης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετατραπηκε σε χαιδεμενο παιδί των Πρώην συμμάχων μας …πως έγινε αυτό ????

     Like

    31. Η γενοκτονια των Ελληνων των Αρμενιων και των Ασυριων δεν ξεκινικσε το 1922 αλλα το 1915 με την επινευση/σχεδασμο/βπηθεια/των γερμανων μετα το 1918 οι “μαθηητες” τουρκοι μπορουσαν να δρασουν κια χωρις την βοηθεια των δασκαλων γερμανων βοηθηκαν φυσικα και με την ασυγχωτητη αλλαγη πολιτικγς τωβ συμμαχων μας μετα τις εκλογες του 1920… για αλλη μια φορα ας δουμε τι εχει να δηλωσει το σακις επι του θεματος (αποκλειστικες δηλωαεις) http://www.youtube.com/watch?v=LjeMmqbaRlk&feature=player_embedded

     Like

    32. Πάτε να φορτώσετε τα έργα και τις ημέρες Εγκληματιών όπως Ο Στάλιν Και ο Μουσταφά Ατατούρκ.. στους Γερμανούς….Αυτό είναι εξοργιστικό γιατί βιάζει την Ιστορία και την Μνήμη των Αδικοχαμένων προγόνων μας που δεν θα ησυχάσουν αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη ….αν σε αυτα τα δύο τέρατα δεν αποδοθούν τα εγκλήματά τους και αν καταφέρουν οι Σημερινοί Κεμαλιστές-Σταλινιστές να φορτώσουν τις εγκληματικές τους ευθύνες στους Γερμανούς. Ο Σουλτάνος ήταν σύμμαχος των Γερμανών…και αυτός ήταν στα χέρια των Νεοτούρκων που το 1909 τον καθαίρεσαν το 1915 που άρχισαν οι εκτοπίσεις τον σκοτωσαν. Πως είναι δυνατόν να μην ειναι εργο καθαρά των Κεμαλικων Νειτούρκων αυτό το έγκλημα αυτό κατα της ανθρωπότητας ???? …αφού από την αρχή του οι κεμαλικοί ηταν ηγετική ομάδα των Νεοτούρκων το συνέχισαν και μετά όταν επικράτησε ο Κεμαλ και το ολοκλήρωσαν με την Συνεργασία του Βενιζέλου και την κατάπτυστη ανταλλαγή των πληθυσμών…( Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και αυτό )

     Like

    33. Όλα όσα έγιναν τότε μέσα στην ΟΙθωμανική Αυτοκρατορία , όσο και στην Ορθόδοξη Ρωσία ήταν σχέδια της Βαυαρίας κατά των Ορθόδοξων λαών της Ανατολής .. Ο στόχος τους ήταν να εξοντώσουν οριστικά κάθε τι Ορθόδοξο στην Ανατολή .. Και αυτό το ήθελαν για να μείνει μοναδικός ηγέτης των Χριστιανών ο Πάπας ..

     ===================

     Ο Ισμαήλ Εμβέρ Πασάς (οθωμανικά τουρκικά: اسماعيل انور, Νοέμβριος 22, 1881 – 4 Αυγούστου 1922), γνωστός στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πολιτικής και στρατιωτικής του καριέρας ως Εμβέρ Πασάς (τουρκικά: Enver Paşa) ή Εμβέρ Μπέης (Enver Bey) και στην Ελλάδα ως Ισμαήλ Εμβέρ Πασάς, ήταν Τούρκος στρατιωτικός και πολιτικός, ένας από τους ηγέτες του Κινήματος των Νεοτούρκων. Υπήρξε ο ηγέτης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων και την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.(..)

     (..) Ο Εμβέρ Πασάς υπήρξε ο αρχιτέκτονας της οθωμανο-γερμανικής στρατιωτικής συμμαχίας, περιμένοντας μία γρήγορη νίκη η οποία θα προσέδιδε οφέλη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Χωρίς να ενημερώσει τα άλλα μέλη της κυβέρνησης, επέτρεψε στα δύο γερμανικά πολεμικά σκάφη, το θωρηκτό Γκαίμπεν και το θωρηκτό Μπρεσλάου, υπό τη γενική διοίκηση του γερμανού ναυάρχου Βίλχελμ Σουσόν, να εισέλθουν στα Στενά των Δαρδανελλίων για να διαφύγουν της καταδίωξης του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. Η επακόλουθη δωρεά των δύο πλοίων στους ουδέτερους μέχρι εκείνη τη στιγμή Οθωμανούς, εξασφάλισε σημαντικό όφελος στους Γερμανούς, παρά την εργώδη προσπάθεια της γαλλικής και ρωσικής διπλωματίας να πείσουν τους Τούρκους να τηρήσουν ουδετερότητα στην επερχόμενη σύρραξη.

     Τελικά στις 29 Οκτωβρίου 1914 τα πράγματα πήραν το δρόμο χωρίς επιστροφή όταν ο Ναύαρχος Σουσόν, αρχηγός πλέον του Οθωμανικού Πολεμικού Ναυτικού, έκανε επιδρομή με το θωρηκτό Γκαίμπεν, το θωρηκτό Μπρεσλάου και μια μοίρα οθωμανικών πολεμικών πλοίων στα ρωσικά λιμάνια της Οδησσού, της Σεβαστούπολης και της Θεοδοσίας στη Μαύρη Θάλασσα κατόπιν εντολής του Εμβέρ Πασά. Η Ρωσία ακολούθως κήρυξε τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στις 2 Νοεμβρίου και ακολούθησε η Μεγάλη Βρετανία στις 5 Νοεμβρίου.(..)

     (..) Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι σχεδίαζαν να πλησιάσουν στην Κωνσταντινούπολη για να βγάλουν τους Οθωμανούς εκτός πολέμου. Μεγάλος συμμαχικός στόλος συγκεντρώθηκε και επιτέθηκε στα Δαρδανέλλια την 18η Μαρτίου 1915. Η επιτυχία της επιδρομής (προμήνυμα της αποτυχημένης συμμαχικής εκστρατείας στην Καλλίπολη) άφησε τους Τούρκους και τον Εμβέρ Πασά με καταρρακωμένο ηθικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Εμβέρ Πασάς να παραδώσει την αρχηγία στον Λίμαν φον Σάντερς, που ηγήθηκε στη συνέχεια μαζί με τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ της επιτυχημένης άμυνας που αντέταξαν οι Οθωμανοί στην Καλλίπολη.(..)

     (..) Κατά τη διάρκεια του 1917, λόγω της Ρωσικής Επανάστασης και του επακόλουθου εμφυλίου πολέμου Κόκκινων και Λευκών, ο Ρωσικός Στρατός του Καυκάσου είχε διαλυθεί. Την ίδια ώρα το Κομιτάτο Ένωσης και Προόδου κατάφερε να κερδίσει την φιλία των μπολσεβίκων με την υπογραφή της ρωσο-οθωμανικής συνθήκης ειρήνης την 1η Ιανουαρίου 1918. Ο Εμβέρ Πασάς όμως, βλέποντας την απόσυρση και αποδιοργάνωση των ρωσικών δυνάμεων και την απασχόληση των Ρώσων από τις δυσκολίες στο εσωτερικό της χώρας τους, άρχισε να εποφθαλμιά τα εδάφη της νότιας Ρωσίας. Όταν εξωτερίκευσε τα σχέδιά του αυτά, οι Γερμανοί σύμμαχοί του τον συμβούλεψαν να μην προχωρήσει. Ο Εμβέρ Πασάς όχι μόνο δεν τους άκουσε αλλά διέταξε τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής δύναμης χωρίς Γερμανούς αξιωματικούς την οποία ονόμασε Στρατό του Ισλάμ.

     ==================================

     Την γενοκτονία λοιπόν την έκαναν οι Γερμανοί και οι Τούρκοι ήταν απλά τα εκτελεστικά όργανα .. Για αυτό και το Ελληνικό κράτος που ελέγχετε 99% από τους Βαυαρούς άργησε τόσο να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων .. Γιατί δεν τους άφηναν οι Γερμανοί αφέντες τους… Αυτοί οργάνωσαν το κίνημα των νεοτούρκων , αυτοί έστηλαν και τον Λένιν με ένα μπαούλο χρυσό για να ρίξει τον Τσάρο στην Ρωσία και να πάρει την εξουσία μαζί με τους Γερανούς μέσα στην Ορθόδοξη Ρωσία …

     (..) Όταν εξωτερίκευσε τα σχέδιά του αυτά, οι Γερμανοί σύμμαχοί του τον συμβούλεψαν να μην προχωρήσει. (..)

     Ο εχθρός είναι η Γερμανία .. Αυτή ήταν πάντα ο ύπουλος και δόλιος εχθρός , μόνο όταν τελειώσει με αυτούς η ανθρωπότητα , θα ησυχάσει και θα βρει την ειρήνη .. Όσο υπάρχουν αυτές οι έχιδνες , θα διαστρεβλώνουν τα πάντα και θα κάνουν τον πλανήτη άνω κάτω συνεχώς ..

     =============================
     (..) Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Εμβέρ Πασάς να παραδώσει την αρχηγία στον Λίμαν φον Σάντερς, που ηγήθηκε στη συνέχεια μαζί με τον Μουσταφά Κεμάλ (..)

     Όθων Λίμαν φον Σάντερς.

     Ο Όθων Λίμαν φον Σάντερς, (Otto Liman von Sanders), (1855-1929), περισσότερο γνωστός ως Λίμαν φον Σάντερς, ήταν Γερμανός στρατηγός, που είχε αναλάβει στρατιωτικός σύμβουλος και ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του στρατού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Α’ Παγκόσμο Πόλεμο.(..)

     h*tp://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%BD_%CF%86%CE%BF%CE%BD_%CE%A3%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%82

     =========================

     Φυσικά αν δεν υπήρχαν και οι δικοί μας πράκτορες των Γερμανών εδώ στην Ελλάδα που ασκούσαν την εξουσία , δεν θα μπορούσαν οι γερμανοί να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους κατά της ανθρωπότητας .. Από το 1826 το Ελληνικό κρατίδιο είναι ιδιοκτησία των Βαυαρών , για αυτό και δεν βλέπουν οι Έλληνες ποτέ τους άσπρη μέρα , γιατί δεν τους αφήνουν τα τσιράκια των Γερμανών που δουλεύουν κάτω από τις εντολές τους

     Like

    34. Διονύσιος Βούτος … είναι εκπληκτικό να διαθέτεις τόσα χαρίσματα και κριτική ικανότητα που είχα την ευκαιρία να θαυμάσω πριν και τώρα να βγάζεις τα πιό λανθασμένα Συμπεράσματα..σαν να είσαι άλλος άνθρωπος…. ΟΙ Νεότουρκοι δεν ήταν όλοι οι ίδιοι…αλλοι ήταν γερμανόφιλοι και αλλοι Αγγλόφιλοι . Οι Πασάδες οι Γερμανόφιλοι που συμμετείχαν με αληθινά πατριωτικά αισθήματα προδόθηκαν από τους Κεμαλικούς που περισσότερο τους ενδιέφερε η επιτυχία της Αγγλίας παρά η Σωτηρία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που με την Ανακήρυξη της Τουρκίας παύει οριστικά να εγείρει αξιώσεις σε όλα τα εδάφη της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας( σκέψου γιατί με τόση επιμονή το ΝΑΤΟ επέμεινε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας….. και με την Παρολίγον συμφωνία για ένα Ελληνοτουρκικό κράτος με τον Βενιζέλο καταλαβαίνεις σε πόση εκτίμηση είχε στην Τουρκία

     Like

    35. Δηλαδή σύμφωνα με τον “απόφοιτο μεγάλου πανεπιστημού” ο Εμβερ και ο Ταλάτ Πασάς δεν είχαν καμία εξουσίσ αρα ο Αρμένης που εκτέλεσε τον Εμβέρ λάθος ανθρώπο σκότωσε….Οι Γερμανοι πιλοτοι/ εκπαιδευτες/ “συμβούλοι κτλ μπα μάλλον περάστικοι ήταν, για τουρισμό ηλθαν….αληθεία το ξέρει εκέινο το πανεπιστήμιο ότι ο σάκης έχει πτυχιό απο αυτο;

     Like

    36. Εχω διδάξει στο πανεπιστήμιο που Μου έδωσε το δίπλωμα ….άλλη ερώτηση??

     Like

    37. sakis Farsala May 19, 2:57 pm

     Εχω διδάξει στο πανεπιστήμιο που Μου έδωσε το δίπλωμα ….άλλη ερώτηση??
     Ω ναι όσο και εγω ειίμαι Δομέστικος των Σχολών της Ανατολής του Ιουστιανιανου του Α! πως λέγεται το πανεπιστήμιακι είπαμε…

     Like

    38. Οσο για το κοτέτσι σου συγχαρητήρια….κι έλεγα κι εγώ γιατί κακαρίζεις τόσο τακτικά??

     Like

    39. ΥΓ Πληροφοριοακα παντως το θεμα της πτυχιακης μου εργασιας ηταν η Ρωσσικη Πολιτικη στα Βαλκανια 1856-1917″

     Like

    40. Να είσαι καλά βρε Χρήστο , μας έκανες και γελάσαμε . καινούργιο συκώτι κάναμε από τα γέλια … 😆

     Ο εντελώς αγράμματος έχει και ,μεταπτυχιακή .. 😆

     Άντε καληνύχτα … τράβα να μάθεις να γράφεις πρώτα Ελληνικά και μετά μάθε και την ιστορία της Ελλάδας … 😆

     Like

    41. Μρ τις ασχετοσυνες το κατοχου πτυχιου ΙΕΚ να ξερε “ο κ, βουτος” ποσο γελασα ,,,αν το επιπεδο στην εργασια αντανακλα το επιπεδο του στην Ιστορια καηκαμε….

     Like

    42. Τρολάρουν τόση ώρα και αντί να συζητάμε για τα Δυο αιμοσταγή Ρεμάλια που αιματοκύλισαν τον Ελληνισμό του Πόντου Τον Κεμαλ και Τον Σταλιν ….εμείς μιλάμε για πέντε κεραμίδια από την Καρχηδόνα ……δε μπορώ να καταλάβω τι αρρώστια ειναι αυτή??

     Like

    43. Ελα βρε Βούτο με το υιο του Σαμαρά !!! ετοιμοι όλοι να πιστέψουν την κάθε απολυμένη Συριζαία που βγάζει το άχτι της…. του χρηστάρα αντίθετα πρέπει να του το έδωσαν τιμής ένεκεν για εξαίρετες υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο του Λας Βέγκας Γκραν Καζίνο γιουνιβέρσιτι

     Like

    44. Δυονύση…δεν καταλαβαίνω γιατί ταυτίζεις την Πολιτική της Μέρκελ με κάποιο Ράιχ …αλλά εγώ σου λέω ότι για την καταστροφικά σπαταλη Ελληνική πολιτική ειναι ευχής εργο που βρέθηκε μια Γερμανία , με τον ορθολογισμό της και την συνεσή της να την Σώσει. Καμία υπηρεσία η δουλικότητα απέναντἰ της…αλλά και η αχαριστία ειναι θανασιμο αμάρτημα

     Like

    45. Ο Ηορδοτος που ειχε εστω και πρωιμη και ατελη μεθοδο δεν ηταν λεει ιστορικος ενω ο Ομηρος που δεν ειχε ΚΑΜΙΑ απολυτως μεθοδο ητσν ιστορικος λεει, καλα το σακις περνει πολλα γερμανικα ψυχοφαρμακα και τον εχουν πειραξει….εκτος αν κανει πλακα…

     Like

    46. Ο Όμηρος Χρηστάρα ήταν Εγγονός του Οδυσσέα και η πηγή του ήταν βέβαιη πολυμήχανη και ακλόνητη…η μέθοδος του αν εξαιρέσεις το μέτρο και την απόδοση των τυχαίων γεγονότων στην θεία παρέμβαση είναι ίδια με του Θουκυδίδη…κατευθείαν από την πηγή.

     Like

    47. Αυτη ειναι μονο μια εκδοχη και οχι απαιρητα η σωστη και εξαλλου ο Ομηρος ΔΕΝ ΕΧΕΙ μεθοδο… δεν διαβαζει καλυτερα τον Θουκιδιδδη και την αρχαιολογια του για το τι γραφει για τους ποιητες…

     Like

   14. Τι να απαντήσω καλέ;;
    Αν είχε ο χίτλερ βιβλία του ρόζεμπεργκ στην βιβλιοθήκη του;
    Υπουργός του ήταν μπορεί και να είχε
    Σε τι θα με ωφελήσει να το γνωρίζω;
    Α δεν πάμε καλά.

    Για να βρείς την ανάρτηση γράψε tt εκεί που υπάρχει το &

    Like

    1. Η αστιαλλαις με περνα για βλακα… το ερωτημα δεν τοσο αν ειχε το βιβλιο του ροζεμπεγκ αλλα αν η ιδεολογιατου ροζεμπεργκ ηταν αντιχριαστιναικη και αν η ιδεολογια του ειναι η ιδεολογια της χ,α, να δουμε τολμα να απαντα η αστιλλαις,,,

     Like

    1. εμαζευτηκαν οι καργιες και εκαναν τον κουκο αφεντη…

     Like

   15. ASTILLAIS….ζωγράφισες !!!! Η ωραιότερη απάντηση που έχει γραφτεί !!! Αναφορικά με τους Φοίνικες

    Like

    1. ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…που να βρει η κακομοιρα η λιακοπουλια η δασκαλιτσα

     Like

   16. Το απόσπασμα το παρέθεσα σχετικά με την καταγωγή του Κάδμου και εμμέσως του υιού, του Ιλλυριού, σύμφωνα με την μυθολογική εκδοχή.

    Επίσης ο Απολλόδωρος αναφέρει:”ὁ δὲ Κάδμος μετὰ Ἁρμονίας Θήβας ἐκλιπὼν πρὸς Ἐγχελέας παραγίνεται. τούτοις δὲ ὑπὸ Ἰλλυριῶν πολεμουμένοις ὁ θεὸς ἔχρησεν Ἰλλυριῶν κρατήσειν, ἐὰν ἡγεμόνας Κάδμον καὶ Ἁρμονίαν ἔχωσιν. οἱ δὲ πεισθέντες ποιοῦνται κατὰ Ἰλλυριῶν ἡγεμόνας τούτους καὶ κρατοῦσι. καὶ βασιλεύει Κάδμος Ἰλλυριῶν, καὶ παῖς Ἰλλυριὸς αὐτῷ γίνεται. αὖθις δὲ μετὰ Ἁρμονίας εἰς δράκοντα μεταβαλὼν εἰς Ἠλύσιον πεδίον ὑπὸ Διὸς ἐξεπέμφθη”3.5.2

    h**p://perseus.uchicago.edu/perseus-cgi/citequery3.pl?dbname=GreekFeb2011&getid=0&query=Apollod.%203.5.5

    Από που προκύπτει ελληνική καταγωγή του Ιλλυριού μόνο η Κόριννα μπορεί να μας το εξηγήσει.

    Μάλλον πηγή της είναι το άρθρο του περιοδικού της ΧΑ:”‘Έλληνες Αλβανοί Ένας Λαός, μία Φυλή, μία Πατρίδα”

    Like

    1. Αλλο οι Ελληνες της Φοινίκης Φοίνικες..όπως ο Κάδος .και αλλο τα Σημιτικα φύλα της φοινίκης

     Like

   17. Αααα δηλαδή υπάρχουν κάτι επιγραφούλες
    Χρονολογημένες ή μεταχρονολογημένες;
    Για δώσε περισσότερες λεπτομέρειες;

    Like

    1. Χρονολογημενες απο τον 9 αιωνα π.Χ. πααδειγματος αρη στην Σαρδινια “ο πλοιαρχος (δεν θυμαμαι το ονομα) αφιεωρωνει αυτη την στηλη προς τιμην του πουμαι” βλεπε παουλο ροσι “ανθρωπιδες 70 εκ,χρονια” στα ελληνικα απο τις εκδοσεις γραμματα το 1985 αν θυμαμαι καλα

     Like

    2. ΥΓ η χρονολογηση εγινε με την μεθοδο του ραδιενενεγου ανθρακα..

     Like

    3. ΧΡΗΣΤΑΡΑ……….Οι πινακίδες που δεν περιέχουν οργανική ύλη δεν μπορούν να χρονολογηθουν με την μεθοδο αυτή…άρα λες Ψέματα !!!!

     Like

    4. οι πινακιδες ομως εχουν βρεθει μεσα σε περιβαλλον με οργανικα καταλοιπα υπολοιματα καμενων ξυλων τα οποια μπορουν να χρονολογηθουν,,,,

     Like

    5. Αρα δεν χρονολογήθηκαν οι πινακίδες αλλά τα κατάλοιπα…..πολύ καλή μέθοδος για να κοροϊδέψεις τον κόσμο ….αλλά αφού το έκανε ο ίδιος ο Μιχαήλ Άγγελος Μπουοναρότι γιατί να μην το κάνουν και οι Ξενακηδες και ένα σωρό άλλοι ζηλόφθονοι που μισούν τον Ελληνικό πολιτισμό

     Like

    6. Αν εχει αποδειξεις οτι τα ευρηματα ειναι πειραγμενα ας τις καταθεσει ειναι πμως δυσκολο να πλαστογραφηθει ευρημα ας θυμηθουμε τον “ανθρωπο του πλινταουν”

     Like

   18. sakis Farsala είπε
    “ΠΟΛΟΙΤΗ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΈΜΠΛΕΞΕΣ ΕΣΥ Ο ΗΡΟΔΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΌΠΙΣΤΟ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΏΝ ΑΦΟΎ ΕΊΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΊΟ NA ΛΕΕΙ ΌΤΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ”

    Χαχαχαχαχαχα

    Και κριτική, ο πανεπιστήμονας sakis, στον πατέρα της Ιστορίας σύμφωνα με τον Κικέρωνα.

    Like

    1. Ο Κικέρωνας μπορεί να έλεγε ότι ήθελε…και ο Ηρόδωτος έλεγε ότι του κάπνιζε….αυτό δεν είναι απόδειξη….η Επιστημονική μέθοδος που λείπει παντελώς θα ήταν απόδειξη

     Like

   19. Θα ειναι απο τα” ευρηματα “που φυτευει η ΜΟΣΑΝΤ σε ολον τον πλανητη για να εξυπηρετησουν τις οποιες σκοπιμοτητες τους.
    Κατι παρομοιο διαβασα πριν καιρο,οτι εγινε και στην Κρητη.Κατι περιεργες κινησεις απο ισραηλινους που εκαναν σκουμπα νταιβινγκ.

    Like

    1. Βασιλική …απ ότι άκουσα συνέλαβαν κάποιον Ξενάκη που πόντιζε ψεύτικα αρχαία ώστε να βρεθούν από τους αρχαιολόγους και έτσι να χάσουν αξιοπιστία οι Αρχαιολογικές σχολές και τα μουσεία ώστε να μην πιστεύουν στην αυθεντικότητα και των αυθεντικών ευρημάτων

     Like

   20. Βούλγαρης Χρήστος είπε

    Μαΐου 18, 2013 στις 10:49 μμ
    ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ…που να βρει η κακομοιρα η λιακοπουλια η δασκαλιτσα

    εσύ έχεις ιστορικά στοιχεία;
    Πού είναι τα και δεν τα βλέπω;
    Η Κόριννα ΑΠΕΔΕΙΞΕ
    εσύ το γνωστό τροπάρι της χαζομαρίασης.

    Δασκάλα δεν είμαι , που τέτοια τύχη.

    Like

    1. Ευχαριστω το θεο… ενα στοιχειο το παεθεσα αλλα οπως λει και ο πολιτης ειπαμε η αστιαλλαις πασχει απο επιλεκτικη τυφλωση,,,

     Like

   21. Τι απέδειξε η Κόριννα, astillais;

    Μόνες σας τα γράφετε, μόνες σας χειροκροτιέστε ;
    Την απάντηση μου την διάβασες ή πάσχεις από επιλεκτική τύφλωση ;

    Like

   22. Βούλγαρης Χρήστος είπε

    Μαΐου 18, 2013 στις 10:57 μμ
    Χρονολογημενες απο τον 9 αιωνα π.Χ. πααδειγματος αρη στην Σαρδινια “ο πλοιαρχος (δεν θυμαμαι το ονομα) αφιεωρωνει αυτη την στηλη προς τιμην του πουμαι” βλεπε παουλο ροσι “ανθρωπιδες 70 εκ,χρονια” στα ελληνικα απο τις εκδοσεις γραμματα το 1985 αν θυμαμαι καλα
    ______________________________________

    Θυμήσου μπορώ να περιμένω.

    Ο “πουμαι” ποιός είναι;

    Like

    1. τπικη θεοτητα τηςφοινικης ησσονος σημασιας…

     Like

    2. Ο Ηροδοτος ηταν Ιστορικος και ειχε εστω και μια πρωιμη και ατελη επιστηνομκη μεθοδο βεβαια ξερω οτι τωρα μιλαω κινεζικα για την αστιαλλαις,,,\\
     Δεν μπορω να μπω μου βγαζει κατι περιεργα σηθμβολα αν μοθυ δωσει το ονομα της αναρτησης..πιθανον να μπορω κατι να κανω.,,,

     Like

   23. Aστυ,κάποιοι σχολιαστές έχουν βρει τρόπο και απαντάνε απευθείας σε σχόλια άλλων σχολιαστών!!Γι αυτό δεν ακολουθούν μία χρονολογική σειρα ορισμένα από αυτά!!

    @Ιωάννης. exeis kanei…admin se site ?

    Like

    1. Όταν σου έρχεται μήνυμα για το σχόλιο που αναρτήθηκε , στο τέλος του μηνύματος έχει ένα μπανεράκι που γράφει απάντηση , αν το κλικάρεις θα σε βγάλει κατευθείαν σε ένα κουτί απάντησης που αφορά μόνο το συγκεκριμένο σχόλιο , μόλις λοιπόν δώσεις την απάντηση σου και την δημοσιεύσεις , αυτή θα εμφανιστεί ακριβώς κάτω από το σχόλιο που από την αρχή είχες επιλέξει να απαντήσεις .. Δοκίμασε το για να καταλάβεις ..

     Like

   24. Όλοι από κάτι πάσχουμε άλλος λίγο άλλος πολύ.
    Ταμπέλες δεν συνηθίζω να βάζω.
    Για άλλους αυτό αποτελεί σπορ.
    Πάμε στο δια ταύτα
    Επινόησαν μεν τα γράμματα αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν εί μη μόνο
    για κάτι επιγραφούλες (δικός σου το υποκοριστικόν) διότι ήταν έμποροι.
    Να το δεχθώ;
    Να το δεχθώ.
    Πόθεν προκύπτει η εμπορική τους δραστηριότητα;
    Όλο και κάποιος θα αναφέρθηκε σ΄αυτούς εεεε;;;
    Εσύ ως ιστορικός γνωρίζεις,
    Σωστά;
    Για ενημέρωσε το αναγνωστικό κοινό.

    Like

    1. Επαναλβανω οτι για τους Καρχηδονιους ολα σχεδον τα εργα τους καταστραφηκαν το 146 π,.χ. απο τους Ρωμαιους εκτος απο τον Περιπλου του Ανωνα το οποιο εχει μεταφραστει και στα ελληνικα και αναφορες στην Φυσικη Ιστορια του Πλινιου του Πρεσβυτερου για τα εργα τους αναφορικα με την γεωργια…
     Οσο αναφορα την δραση τους ως εμποροι μπορει η ασταιλλαις να δει τον Ηροδοτο και επιβεβαιωνεται και απο τον Τιτο Λιβιο
     Αρχαιολογικα στοιχεια ευρηματα απο τις αποικιες τους στην σικελια και την Ισπανια (την υπαρξη των οποιων επιβεβαιωνει και ο Πολυβιος ο Μεγαλοπολιτης) οπως και ευρηματα μεχρι και στην Βρετανια.,,,

     Like

   25. @ Βούλγαρης Χρήστος

    Ο τίτλος της ανάρτησης
    σεραφείμ-για-χρυσή-αυγή-εμφορείται/

    Διονύσιε,
    ευχαριστώ

    Like

   26. Τάδε έφη Sakis: “Ο Όμηρος Χρηστάρα ήταν Εγγονός του Οδυσσέα”

    Like

    1. Να ματεψω ποιος ειναι μεσα; μα ο σακις απο τα φαρσαλα που πηγαινει σε ραντεβου με τον χιτλερ και την μερκελ…

     Like

    2. Βρε χρησταρα…καλά ο “ένας Πολιτης” είναι ανίδεος αλλά και εσύ που μόλις παραδέχτηκες ότι είναι τουλάχιστον μία εκδοχή γιατί συμφωνείς με το αγράμματο στουρνάρι ????

     Like

    3. ειναι μια εκδοχη αλλα δεν ειναι η μονη και σε τελικη αναλυση οι μυθοι εξ ορισμου δεν ειναι ιστορια για να αποδειχθουν,,,

     Like

    4. Πλάτων (Κριτίας)

     “Μύθου μὲν σχῆμα ἔχων λέγεται,
     τὸ ἀληθές ἐστί”.

     Ἤ αμφισβητείς καὶ τὸν Πλάτωνα; ΤΑΔΕ ΕΦΗ Κορρίνα….Χρηστάρα….. αλλά δεν τα πιάνεις !!!

     Like

    5. “Αγαπω τον Πλαττωνα αλλα περισοτερο αγαπω την αληθεια” Αριστοτελης… το σακις ετσι και αλλιως δεν μπορει να καταλαβει τιποτα ας παει λοιπον στο κοτετσι του…

     Like

    6. Εσύ χρησταρα με την αλήθεια είστε μαλωμένοι διαρκώς …και έλεος….ότι μπορεί να πει ο Αριστοτέλης εκεί που ο Αριστοτέλης θεωρεί ότι μπορεί, δεν μπορεί να το λέει ο Χρησταρας γενικά και αόριστα για τον Πλάτωνα .και οπου λάχει

     Like

    7. για το σακις η αληθεια ειναι αγνωστη λεξη ετσι και αλλιως…

     Like

   27. Δυστυχώς, Χρήστο Βούλγαρη, μέσα στο ασθενοφόρο είναι η λογική που λιποθυμά κάθε φορά που ο sakis προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.

    Like

    1. Ἥ δική σου λογική δεν κινδυνεύει να λιποθυμήσει …. είναι σε κώμα από τότε που γεννήθηκες !!!

     Like

   28. Βούλγαρη πες τα και πάλι, είναι φανερό ότι όντως αγαπάς την αλήθεια. Κάτι Κόριννα, sakis κλπ ούτε για να ασχολείσαι μαζί τους δεν είναι..Οχι μόνον εσύ αλλά ο οιοσδήποτε λογικός και μορφωμένος άνθρωπος. Ανοησίες του τυπου “η μυθολογία είναι ιστορία’ και “αμφισβητείς τον Πλάτωνα η τον τάδε” κλπ αποδεικνύουν με τι ζωντόβολα έχουμε να κάνουμε, με τι Ελληνάρες. Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ελπίδα πλέον…

    Like

    1. Ορθολογιστή αν υπάρχει ένα ζωντόβολο αυτό εισαι εσυ….εμεις δεν σε θίξαμε ,….επιχειρήματολογούμε και λέμε ότι τα γραπτά του Ομήρου εχουν επαληθευτει από τα ευρήματα του Σλήμαν άρα ειναι Ιστορία …ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

     Like

    2. Αγαπητε Ορθολογιστη ο πολυβιος εγραφε οτι η ιστορια χωρις αληθεια ειναι αχρηστο διηγημα ειναι σαφες οι ταυτο θελει ο σακης και αλλοι λιακοπουλιστες ,,,Οσοι εχουμε σπουδασει Ιστορια εχουμε ΚΑΘΗΚΟΝ να την προστατευσουμε απο κατι τυπους σαν και αυτον οι οποιοι σε αλλη εποχη υπηρετουσαν στα SS διαφορετικα ας σκισμουμε τα πτυχια μας γιατι ΔΕΝ θα τα αξιζουμε…
     ΥΓ ας μου επιτρεψεις να διαφωνησω στο τελος γιατι αφενος σακις υπαρχουν και στην Βρετανια στην Γαλλια και οπου θελεις αφετερου η μερα που θα παψω να πιστευω οτι η γλυκια μας Πατριδα τελικα θα σωυθει θα ειναι η ημερα που θα παψω να ζω και ειμαι πολυ ισχυρογνωμων (ενα απο τα ελλατωματα μου) Καλα να περνας…

     Like

    3. Θα προστατεύσεις εσύ την Ιστορία πιστεύοντας σε χρονολογήσεις του ανθρακα 14 σε μη οργανικές ουσίες (που τις ονόμαζες και χρονολογήσεις με ραδιενεργό ανθρακα) Έρμη Ιστορία σε τι χέρια έπεσες !!!!!

     Like

    4. Παντως δεν θα πεσει στα χερια υμνητων και νοσταλγων του χιτλερ σαν και αυτον,.,,

     Like

    5. Δεν ύμνησα ποτέ τον Χίτλερ ούτε είχα καμία τέτοια πρόθεση …βέβαια αν είχε κόψει τα μουστάκια του Ιωσήφ και των άλλων Σταλινικών κτηνών θα είχα χαρεί πάρα πολύ.

     Like

    6. ω ναι τι καλοι ηταν οι ναζι τι κακοι ηταν οι συμμαχοι κτλ μονο οι υμνητες του χιτλερ σαν το σακις τα λενε αυτα…. τι κριμα που ο χιτλερ δεν υποδουλωσε/εξοντωσε την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ρωσσια για να χαρει το σακις…

     Like

    7. Την Ορθόδοξη Ρωσία την εξόντωνε εκείνο το ανθρωπόμορφο κτήνος ο Ιωσήφ Στάλιν …αυτός έσφαξε τους παπάδες έκαψε τις Εκκλησίες αυτός εξόρισε βασάνισε και σκότωσε….Διαβασε για την ζωή του Αγιου Λουκά και μετά μας μιλάς για το ποιός έφαξε χριστιανους …τότε αδειασε και το Αγιο Όρος απο τους 5000 Ρώσους καλογήρος

     Like

    8. Περιεργο εγω θυμαιμαι κατι για Ρωσσικα. Ουκρανικα και Λευκορωσικα χωρια που δεχονταν την επισκεψη των SS που τοσο λατρευει ο sakis μετα δεν εμενε ψυχη ζωσα… για κατι Λευκορωσιδες ππου τις ποουλουσαν σαν “ιδιατερες” σκλαβες τα SS για δυο μπουκαλια σνμαπς την μια….οχι βεβαια οτι ο σταλιν ηταν αγιος καθε αλλο αλλα ο χιλτερ τα “καταφερε” νσ τον μισησουν οι κατοικοι της ΕΣΣΔ ακομα χειροτερα…π.. η υπαρξη των Παρτιζανων…

     Like

    9. Πουλούσαν τις πεθαμένες βρε Χρηστάρα.????..αυτό σημαίνει δεν έμενε ψυχή ζώσα. Σου είπα ποιά ήταν η Δυσκολία του Ιωσήφ είχε πεθάνει απο την πεινα τον Ουκρανικό λαό με την κλοπή και πώληση στο εξωτερικό των τροφίμων τους για να λιγύσει την θεληση τους να παρδάσουν τη γη τους και τα καταφερε σκότωσε βεβαια και τοις πνευματικες και στρατιωτικές αρχές …έτσι ο Χιτλερ βρήκε έναν λαό ήδη λυγισμένο και έκανε περίπατο……όμως ο χειμώνας έσωσε το Ιωσήφ που αν έπεφτε στα χέρια του Αδόλφου θα βλαστήμαγε το Γάλα της μάνας του… εγώ εννοείταιδεν θα στεναχωριόμουνα καθόλου γι αυτό

     Like

    10. Νεο κρωξιμο του σακις

     βεβαια κανει οτι δεν καταλαβαινει οτι ενοιτε οι φιλοι του τα SS κρατουσαν τις λευκορωσιδες ζωντανες ως “εμπορευμα” …ωραιο το παραμυθι του ρωσικου χειμωνα αλλα δεν εχει δρακο χωρισ που εχει καταριθει απο τον καθηγητη Ερικσον τουλαιστον 20 χρονια πριν,,,

     Like

   29. Συμπέρασμα:
    Όποιος ψάχνει την αλήθεια την προφανή ,προφανέστατη αλήθεια
    εκνευρίζει τους παραχαράκτες που αντί ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
    καταναλώνονται σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις.
    Οπότε
    Άντε γειά.

    Περιμένω την απάντηση στην ανάρτηση που ανέφερα
    Είδωμεν.

    Like

    1. Καληνύχτα Astillais…μην δίνεις σημασία σε αυτούς τρολάρουν για να σε εκνευρίσουν για να μην ακούγεται η αλήθεια.

     Like

    2. Στοιχεια για τους φοινικες ανεφερα αν δεν μπορει να τα δει προβλημα δικο της και του οφθαλμιατρου της….Κατα τα αλλα συγνωμη αλλα δεν μπορω να απαντησω σε μια παντελως αχρηστη ασκηση ρητορισμου του τυπου “φυλλου των αγγελων” οπως θα ελεγαν στα γαλλικα πανεπιστημια…
     Εγω αντθετα ρωτησα ΣΥΚΓΚΕΡΚΙΜΕΝΑ πραγματα δηλαδη τον ρολο του ροζεμπεργκ στην διαμοορφωση της ιδεολογιας των ναζι ,ο αντιχριστιανισμος του και η σχεση του αντιχριστιανισμου του με την ιδεολογια της χ,α, Δεν περιμενω μια αναλυτικη απαντηση καθως δεν εχω τετοιες απαιτησεις απο την αστιλλαις ενα ναι η ενα οχι στα ερωτηματα μου αρκει ετσι και αλλιως ειναι η “αδυναμια” μου….

     Like

    3. Πάνε να φορτώσουν στους Γερμανούς την Σφαγή των Ποντίων από τον Κεμάλ στη Μικρα Ασία και το Στάλιν στην Κριμαία…. Αισχρότατο ψεύδος και Ύβρις κατά των αδικοχαμένων αδελφών μας !!!!

     Like

    4. O ΄Λημαν φον Σσντερς σε ποια εθνικπτητα ειπαμε οτι ανηκε μπηως ηταν πορτογαλος;

     Like

    5. Τις Σφαγές τις έκαναν οι Νεότουρκοι..αυτοι και μόνον αυτοί και αρχηγός της συμμορίας Ο Μουσταφας ο Ατατούρκ…πλαστογράφε της Ιστορίας χρηστάρα……και ο Λόρδος Μπάιρον Εγγλέζος ήταν αλλά την ΄Ελληνική Επανάσταση την έκαναν οι Ελληνες.

     Like

    6. Ο Μπαυρον δεν οργανωσε την Επανασταση αλλα ο Λημαν φον Σαντερς ηταν ο ιθυνων νους για την γεονοκτονια των Ελληνων του Ποντου και των Αρμενιψν καθωε ειχε και τεχνογνωσια απο τους Χερερο και τους Ναμα στην Ναμιμπια…αν ψαχνει για πλαστογραφους ας κοιταξει την γερμανοφατσα ρτου στον καθρεπτη,,,θα δει εναν μεγαλο…

     Like

    7. Ο Λιμαν φον Σαντερσ βρε Χρηστάρα ήταν ξενος και τον ανέχονταν επειδή ακτείχε την τέχνη του πολέμου….άραγε ποιοι έπαιρναν τις αποφάσεις να εκκενώσουν το Αιβαλί αν όχι οι Νεότουρκοι οι Αγαπημένοι του Μουσταφά που από το 15 και μετά ήταν ο Αρχηγός τους

     Like

    8. Ο Λημαν ηταν αυτος που κονουσε τα νηματα οι τουρκοι δεν κατεχαν απο “οργανωμενες και συχρονες” σφαγες σαν αυτες που εκαναν οι γερμανοι στην αφρικη και στην Κινα…

     Like

    9. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΊΧΑΝ ΑΠΟ ΣΦΑΓΕΣ……τι ανέκδοτα λέει ο Χρηστάρας ο απόφοιτος του Λας Βέγκας….. σπαρταριστά !!!!

     Like

   30. Αστυ
    εγω αυτο που εμαθα στο σχολειο,οταν ειχαμε Ελληνικη Εθνικη Παιδεια,ειναι οτι
    οταν καποιος υβριζει τους συνομιλητες του ,αποδεικνυει την κατωτεροτητα του πνευματος του.

    Like

    1. Και οταν καποιος ειναι υποκριτης και ψευτης ας μην απορει αν του το πουν δοξα το θεο ακομα ειμαστε ελυεθερη χωρα και οχι μια φασιστικη δικτατορια της χ,α,

     Like

   31. Αν και ξαναλέω πως η αναφορά στα Καδμήια γράμματα του Ηροδότου έγινε σχετικά με την καταγωγή του Κάδμου και του Ιλλυριού και όχι για το φοινικικό αλφάβητο, ωστόσο, επειδή άνοιξε ένα θέμα περί ελλείψεως γραπτών μνημείων, παραθέτω ενδεικτικά τα εξής :

    1.The sarcophagus of Ahiram was discovered by the French archaeologist Pierre Montet in 1923 in Jbeil, the historic Byblos. Its low relief carved panels make it “the major artistic document for the Early Iron Age” in Phoenicia.An inscription of 38 words is found on parts of the rim and the lid of the sarcophagus. It is written in the Old Phoenician dialect of Byblos and is the oldest witness to the Phoenician alphabet of considerable length discovered to date.

    2. The Temple of Eshmun is an ancient place of worship dedicated to Eshmun, the Phoenician god of healing. Phoenician inscription of King Bodashtart found on the Eshmun Temple’s podium. Bustan el-Sheikh, Sidon, 4th century BC.

    3. The Çineköy inscription is a Hieroglyphic Luwian-Phoenician bilingual, uncovered from Çineköy, Adana Province, (ancient Cilicia), dating to the 8th century BC.

    4. The Cippi of Melqart is the collective name for two white marble cippi that were unearthed at Tas-Silġ, Marsaxlokk, Malta by the Knights Hospitaller in the late 17th century. One is currently in the Louvre, the other rests in the National Museum of Archaeology in Valletta. The cippi provided the key to the deciphering that led to modern understanding of the Phoenician language, since the inscriptions on each base were written in both Greek and Phoenician.

    5. The sarcophagus of Eshmunazar II, which is now in the Louvre, was unearthed in 1855 in a site near Sidon, and contains an inscription – known as KAI-14, in Phoenician Canaanite, inscribed using the Phoenician alphabet.

    6. Karatepe is a late Hittite fortress and open air museum in Osmaniye Province in southern Turkey lying at a distance of about 23 km from the district center of Kadirli. It is sited in the Taurus Mountains, on the right bank of the Ceyhan River. Relics found here include vast historic tablets, statues and ruins, even two monumental gates with reliefs on the sills depicting hunting and warring and a boat with oars; pillars of lions and sphinxes flank the gates.
    The site’s eighth-century BCE bilingual inscriptions, in Phoenician and Hieroglyphic Luwian, which trace the kings of Adana from the “house of Mopsos”, given in Hieroglyphic Luwian as Moxos and in Phoenician as Mopsos in the form mps, have served archaeologists as a Rosetta stone for deciphering Hieroglyphic Luwian.

    7. The Kilamuwa Stela is a 9th century BC stele of King Kilamuwa, from the Kingdom of Sam’al. The stele is a 16-line text in Phoenician. King Kilamuwa is shown standing on the upper left and addressing four god-insignias-(Canaanite gods) with his right arm and finger.

    8. The Nora Stone or Nora Inscription is an ancient inscription found at Nora on the south coast of Sardinia in 1773. Though its precise finding place has been forgotten, it has been dated by palaeographic methods to the late 9th century to early 8th century BCE and is still considered the oldest Phoenician inscription yet found in Sardinia. It is conserved at the Museo archeologico nazionale, Cagliari.

    9. The Pyrgi Tablets, found in a 1964 excavation of a sanctuary of ancient Pyrgi on the Tyrrhenian coast of Italy, are three golden leaves that record a dedication made around 500 BC by Thefarie Velianas, king of Caere, to the Phoenician goddess ʻAshtaret. Pyrgi was the port of the southern Etruscan town of Caere. Two of the tablets are inscribed in the Etruscan language, the third in Phoenician.

    Like

    1. Ευχαριστω για τις ενδιαφερουσες πληροφοριες….

     Like

    2. Όλη τους η ύπαρξη εξαντλείται σε 10 πινακίδες όλες κι όλες ( αν είναι φοινικικές) ….μια πινακίδα κάθε 300 χρόνια …..πολυγραφότατοι

     Like

   32. Ο λόγος που δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα είναι λόγω της φύσεως του διαδικτύου. Είναι τόση εύκολη πλέον η διάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας αληθής ή όχι, που ο κάθε Ελληνάρας, αμαθής, πανάσχετος, ζώον με περικεφάλαια, Λιακοπουλιστής, φανατικός, εγκάθετος κλπ γράφει ότι θέλει και όπως το θέλει, παίζοντάς το ιστορικός, λες και η επιστήμη της Ιστοριογραφίας είναι το γράψιμο ασυναρτησιών με βάση την ιδεολογία, τα κόμπλεξ κλπ….Τέλος πάντων, η γνώση θα νικήσει μια μέρα…αλλά έχω την εντύπωση ότι θα περάσουν πολλές γενεές ώσπου να επιτευχθεί αυτό…
    Sakis Farsala: τα λέγόμενα του Ομήρου δεικνύουν την έννοια του Ελληνα άνθρωπου ως πολεμιστή, και φανερώνουν την ανθρώπινη φύση των θεών από τις απαρχές του Ελληνικού πολιτσιμού. Ενα στρώμα από τα συνολικά 8 νομίζω στρώματα που ανακάλυψε ο Σλήμαν, θεωρείται ότι ανήκουν στην Τροία, αλλά αυτά δεν σημαίνει ότι τα επικά ποιήματα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας είναι ιστορικά κείμενα.
    Astillais: Σε ποιον αναφέρεσαι;

    Like

    1. Το γεγονός ότι ο Σλήμαν με οδηγό τα έπη του όμηρου ανακάλυψε την Τροία δεν αποδεικνύει πως τα Ομηρικά κείμενα αντικαθρεφτίζουν πραγματικά γεγονότα ..??

     Ρε τι ακούμε και τι μαθαίνουμε βραδιάτικα ….

     Like

    2. Ορθολογιστη Nil desperandum τι να κανουμε ειμαι πεισματαρης και δεν τα παρατω ευκολα….

     Like

    3. Oρθολογιστής( λεμε τώρα) Είναι τόση εύκολη πλέον η διάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας αληθής ή όχι, που ο κάθε ανθέλληνας, αμαθής, πανάσχετος, ζώον με περικεφάλαια, ξενόδουλος φανατικός, εγκάθετος κλπ γράφει ότι θέλει και όπως το θέλει, παίζοντάς το ιστορικός, λες και η επιστήμη της Ιστοριογραφίας είναι το γράψιμο ασυναρτησιών με βάση την ιδεολογία, τα κόμπλεξ κλπ… 10 υποτιθέμενες φοινικικές πινακίδες και Ελληνικές παραποιημένες μαρτυρίες τους αρκούν για να αποδώσουν σε ξένους Ένα από τα αξεπέραστα επιτεύγματα του Ελληνικού πνεύματος την γραφή …..και εμας μας βρίζει επειδή είμαστε οι φορείς αυτού του πολιτισμού…βρε αντε στην ευχή …

     Like

   33. Σιγά μην απαντούσες.

    Ορθολογιστή, δες πόσους χαρακτηρισμούς έγραψες και θα καταλάβεις (τι στο καλό; ) σε ποιούς αναφέρομαι.

    Καλό βράδυ,

    Like

    1. Κλασικη ασιταλλιας… γραφει κουφια πραγματα για το “φυλο των αγγελων” ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ δεν μπορουμε να απαντησουμε…ειπαμε το επιπεδο της χ,α οταν ξεπερνα το επιπεδο του ουγκ φτανει μεχρι το ρητοσιμο ωμεγα κατηγοριας ,,,Παντως οφειλω να παραδειχθω οτι εχει ταλεντο στον αυτογελιοποιηση…Καλυνυχτα με τον λιακοπουλο αγγαλια…αντε και με τον σακις….

     Like

   34. Διονύσιος Βούτος: Από τα λεγόμενά σου φαίνεται ότι δεν κατάλαβες καλά. Τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν μεν ιστορικά γεγονότα, όχι όμως μύθους και ύπαρξη θεών, η γραφώμενων κλπ που δεν αποδεικνύονται με άλλο τρόπο. Πως η θεωρούμενη 7η στρώση των τείχων που θεωρείται ότι ανήκει στην Τοία αποδεικνύει άπαντα τα όσα λέχθηκαν στα επικά ποιήματα του Ομήρου;

    Like

    1. Μείνε στα γεγονότα και άσε τις ποιητικές ερμηνευτικές μεθόδους που χρησιμοποιεί ο ποιητής … Τα γεγονότα περιγράφει ο ποιητής και αυτά είναι πραγματικά , όμως ο ποιητής δεν μένει εκεί , αλλά τα συνθέτει με τέτοιο τρόπο ώστε από αυτά τα έπη να βγαίνει και ηθικό δίδαγμα .. Είχαν και μια κοινωνία να διαφεντέψουν , έπρεπε μέσα από αυτά τα γεγονότα να τους μορφώσουν και ηθικά για να ευημερήσουν και να προχωρήσουν ως κοινωνικό σύνολο .. να δημιουργήσει αρχές .. Για αυτό και είναι ποιητής , διότι ποιεί , γράφει δηλαδή το θεατρικό έργο για να το εκτελέσουν οι ηθοποιοί , αυτοί που ποιούν τα ήθη … Ποιά ήθη ..?? Αυτά που ποίησε ( δημιούργησε ) ο ποιητής …

     ======

     ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
     138. – Περὶ ποιητικῆς 9, 1451a36-1451b32

     [1451a36-38] φανερὸν δὲ ἐκ τῶν εἰρημένων καὶ ὅτι οὐ τὸ τὰ γενόμενα λέγειν, τοῦτο ποιητοῦ ἔργον ἐστίν, ἀλλ᾽ οἷα ἂν γένοιτο καὶ τὰ δυνατὰ κατὰ τὸ εἰκὸς ἢ τὸ ἀναγκαῖον. [1451b1-4] ὁ γὰρ ἱστορικὸς καὶ ὁ ποιητὴς οὐ τῷ ἢ ἔμμετρα λέγειν ἢ ἄμετρα διαφέρουσιν (εἴη γὰρ ἂν τὰ Ἡροδότου εἰς μέτρα τεθῆναι καὶ οὐδὲν ἧττον ἂν εἴη ἱστορία τις μετὰ μέτρου ἢ ἄνευ μέτρων)· ἀλλὰ τούτῳ διαφέρει, τῷ τὸν μὲν τὰ γενόμενα λέγειν, τὸν δὲ οἷα ἂν γένοιτο. διὸ καὶ φιλοσοφώτερον καὶ [1451b5-9] σπουδαιότερον ποίησις ἱστορίας ἐστίν· ἡ μὲν γὰρ ποίησις μᾶλλον τὰ καθόλου, ἡ δ᾽ ἱστορία τὰ καθ᾽ ἕκαστον λέγει. ἔστιν δὲ καθόλου μέν, τῷ ποίῳ τὰ ποῖα ἄττα συμβαίνει λέγειν ἢ πράττειν κατὰ τὸ εἰκὸς ἢ τὸ ἀναγκαῖον, οὗ στοχάζεται ἡ ποίησις ὀνόματα ἐπιτιθεμένη· τὸ δὲ καθ᾽ ἕκαστον, [1451b10-14] τί Ἀλκιβιάδης ἔπραξεν ἢ τί ἔπαθεν. ἐπὶ μὲν οὖν τῆς κωμῳδίας ἤδη τοῦτο δῆλον γέγονεν· συστήσαντες γὰρ τὸν μῦθον διὰ τῶν εἰκότων οὕτω τὰ τυχόντα ὀνόματα ὑποτιθέασιν, καὶ οὐχ ὥσπερ οἱ ἰαμβοποιοὶ περὶ τὸν καθ᾽ ἕκαστον ποιοῦσιν. [1451b15-19] ἐπὶ δὲ τῆς τραγῳδίας τῶν γενομένων ὀνομάτων ἀντέχονται. αἴτιον δ᾽ ὅτι πιθανόν ἐστι τὸ δυνατόν· τὰ μὲν οὖν μὴ γενόμενα οὔπω πιστεύομεν εἶναι δυνατά, τὰ δὲ γενόμενα φανερὸν ὅτι δυνατά· οὐ γὰρ ἂν ἐγένετο, εἰ ἦν ἀδύνατα. οὐ μὴν ἀλλὰ καὶ ἐν ταῖς τραγῳδίαις ἐν ἐνίαις μὲν ἓν ἢ δύο τῶν γνωρίμων ἐστὶν ὀνομάτων, τὰ δὲ ἄλλα πεποιημένα, [1451b20-24] ἐν ἐνίαις δὲ οὐθέν, οἷον ἐν τῷ Ἀγάθωνος Ἀνθεῖ· ὁμοίως γὰρ ἐν τούτῳ τά τε πράγματα καὶ τὰ ὀνόματα πεποίηται, καὶ οὐδὲν ἧττον εὐφραίνει. ὥστ᾽ οὐ πάντως εἶναι ζητητέον τῶν παραδεδομένων μύθων, περὶ οὓς αἱ τραγῳδίαι εἰσίν, ἀντέχεσθαι. [1451b25-29] καὶ γὰρ γελοῖον τοῦτο ζητεῖν, ἐπεὶ καὶ τὰ γνώριμα ὀλίγοις γνώριμά ἐστιν, ἀλλ᾽ ὅμως εὐφραίνει πάντας. δῆλον οὖν ἐκ τούτων ὅτι τὸν ποιητὴν μᾶλλον τῶν μύθων εἶναι δεῖ ποιητὴν ἢ τῶν μέτρων, ὅσῳ ποιητὴς κατὰ τὴν μίμησίν ἐστιν, μιμεῖται δὲ τὰς πράξεις. κἂν ἄρα συμβῇ γενόμενα ποιεῖν, [1451b30-32] οὐθὲν ἧττον ποιητής ἐστι· τῶν γὰρ γενομένων ἔνια οὐδὲν κωλύει τοιαῦτα εἶναι οἷα ἂν εἰκὸς γενέσθαι {καὶ δυνατὰ γενέσθαι}, καθ᾽ ὃ ἐκεῖνος αὐτῶν ποιητής ἐστιν.

     ====================

     “σπουδαιότερον ποίησις ἱστορίας ἐστίν”

     Like

    2. οταν δεν θεωρείς την πραγματική στρώση αρχίζουν τα προβλήματα….και οι τουρκοι βαπτίζουν τον Ομηρο Τουρκο και ο “ορθολογιστής το βρίσκει απολύτως Φυσικό….

     Like

   35. Ποιός σε ρώτησε καλέ για το φύλλο των αγγέλων;
    Ό,τι νάναι αρκεί να υπεκφύγεις.
    Αμ αν είναι έτσι οι ιστορικοί τότε κι εγώ είμαι αστροναύτης

    Μα καλά ιστορικός και να μην γνωρίζεις τα φοινικικά τύπου
    h**p://en.wikipedia.org/wiki/Ahiram

    είναι οι πηγές που δεν αναφέρει ο ένας πολίτης

    Έχει κάτι …φοινικικά μα τι …φοινικικά σου λεώ
    μέχρι κι εγώ αναγνωρίζω εκεί την … ελληνική γραφή
    Βρε δεν πάτε κάπου αλλού να παίξετε
    Έξυπνοι, ε έξυπνοι, που μόλις ακούσετε κάτι για Ελλάδα παθαίνετε μυρμηρίαση.

    Like

    1. Το φυλο των αγγελων ειναι γαλλικη πανεπιστημιακη εκφραση η οποια υποδηλωνει αχρηστα και ασχετα με το θεμα λογιδρια σαν και αυτα στα οποια ειδικευται το αστιαλλαις …εγω ρωτησα συγκεκριμενα θεματα και θελω συγκεκεριμενες απαντησεις και οχι ασχετα λογιδρια…και φυσικα γωνριζω αυτα που αναφερει ο ορθολογιστης αν και η ειδικοτητα μου ειναι νεωτερη ευρωπαικη ιστορια ( εχω επισης παρακολουθησει και μαθηματα με αλλες περιοδους οπως “βυζαντιο” ) απο την αλλη ευτηχως που υπαρχει και ο ορθολογιστης,,,,
     ο δεληπατριδισμος ειναι το κλασικο καταφυνιο αδειων πουκαμικσων σαν την αστιαλλαις…το οτι βλαπτουν την ελλαδα βεβαια δεν τους συμφερει να το καταλαβουν,,,

     Like

    2. Το φύλο των αγγέλων Ιστορικέ δι αλληλογραφίας ήταν το θέμα που έθεταν οι Βυζαντινοί στις συζητήσεις με τους καθολικούς για να κερδίσουν χρόνο ώστε να δουν με πράξεις τις πραγματικές προθέσεις των Καθολικών…ήταν δείγμα υψηλής διπλωματίας …..

     Like

    3. Δηλαδη στην Σορβονη το 13ο αιωνα οταν το σηζητουσαν αυτο μαλλον εκαναν προβα (ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ ΦΕΡΑΡΑΣ)μαλλον δεν ηξεραν τι εκαναν…αληθεια τι πτυχιο ειπαμε οτι εχει το σακις…γιατι μιλα για τα πτυχια των αλλων αλλα δεν λει κατι για το δικο του…

     Like

    4. Σου είπα άλλη φορά ότι κατέχω δίπλωμα ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης….αυτό Φτάνει.

     Like

    5. Αυτο το ξερει το πανεπιστημιο;μαλλον οχι…

     Like

   36. Astillais αμφισβητείς ότι τα ελληνικά γράμματα προήλθαν από το Φοινικικό αλφάβητο;;; ωχωχωχ… Φυσικά μα τι άλλο. Ιδέα περί Φοινικικού αλφαβήτου έχεις η μάυρα μεσάνυχτα; Μάλλον το δεύτερο θα έλεγα. Οτι δεν έχεις ιδέα. Γιατί αναφέρεις τα Axiram; Τι αποδεικνύεις;

    Like

    1. Όχι βρε από του Φοίνικες τα πήραμε , μόνο που δεν είχαν φωνήεντα και έτσι αναγκαστήκαμε να τα βάλουμε εμείς .. Να και το άλφα από αυτούς το πήραμε … Είναι το Αλέφα … Έτσι δεν είναι ..??

     Ωχ … Το άλφα είναι φωνήεν και εμείς πήραμε μόνο τα σύμφωνα … Οπότε ..?? Από που προέκυψε το φωνήεν Άλφα ..?? Από το σύμφωνο ..?? Και στην θέση του σύμφώνου αλέφα τι μπήκε ..?

     Οι απατεώνες πλιατσικολόγοι πειρατές φοίνικες διαδίδουν πως μας έδωσαν τα γράμματα , τα οποία γράμματα όμως δεν τα ανακάλυψαν οι ίδιοι , αλλά όπως παραδέχονται μόνοι τους έπεσαν από τον ουρανό … 😆

     Δηλαδή και αυτοί τα βρήκαν … 😆

     Ποια ήταν τότε η κύρια ασχολία των Φοινίκων ..?? Να κάνουν πειρατείες και να πουλούν το πλιάτσικο στις αγορές … Και αυτοί οι πειρατές είναι οι εφευρέτες της γραφής οι οποίοι επειδή βαριόντουσαν δεν άφησαν κανέναν σύγγραμμα πίσω τους και έδωσαν την γραφή τους στους Έλληνες για να γίνουν φιλόσοφοι παγκοσμίου εμβέλειας …

     Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ..?? 😆

     Like

    2. Διονύσιε….το υποτιθέμενο αλεφ που λένε ότι μοιάζει με κεφαλι βοδιου προφερεται Σ…. και καμία σχεση το ένα με το άλλο

     Like

    3. Βρε άνθρωπε του θεού…..στηρίζετε ολόκληρη θεωρία περι φοινικικής προέλευσης των γραμμάτων σε μία υπόθεση και ένα τέχνασμα …..στο “εμοί δε δοκεί” του Ηροδότου και στο τέχνασμα να μην διαχωρίζετε τους Ελληνες Φοινικες απο τα σημιτικά Φοινικικά φύλλα δεν καταλαβαίνεις ότι με την αλήθεια παίζετε μπουνιές ????

     Like

   37. Διονύσιος Βούτος: Με τον Τοτό όχι αλλά για τους Φοίνικες στην εντέλεια. Συγχαρητήρια, τους αποκαλείς πειρατές γιατί αυτό σου δίνει το δικάιωμα να ειρωνευτείς το γεγονός ότι αυτή δημιούργησαν το πρώτο αλφαβητικο σύστημα, το οποίο και πρώτοι δανείστηκαν οι Ελληνες, και με το οποίο δημιουργήσαν το πρώτο ολοκληρωμένο αλφάβητο όπου οι φωνηεντικοί φθόγγοι αποδόθηκαν με γραπτά σημεία. Το Αλφα από το Αλεφ, το Βήτα από το Βηθ, το Γάμμα από το Γεμέλ, το Δέλτα από το Δαλέθ, το Εψιλον από το Χέ, το Δϊγαμμα από το Βαυ, το Ζήτα από το Ζαγίν, το Ητα από το Χεθ, το Θήτα από Τεθ, Το Ιώτα από το Ιώδ, τι Κάππα από το Κάφ, το Λάμβδα από το Λαμέδ, το Μι από το Μεμ, το Νυ από το Νουν, το Ξι από το Σαμέχ, το Ομικρον από το Αγιν, το Πι από το Πε, το Σαν από το Τσαρδέ, το Κόππα από το Κόφ, το Φω από το Ρες, το Σϊγμα από το Σχιν και το Ταυ από το Ταυ. Οι Ελληνες επινόησαν 4 ακόμα γράμματα τα Φ, Χ, Ψ και Ωμέγα. Η φύση της Ελληνικής ήταν αυτή που έδωσε την αφορμή της προσθήκης, για πρώτη φορά στην ιστορία, γραμμάτων που αντιστοιχούσαν σε φωνηεντικούς φθόγγους. Η Σημιτικές γλώσσες είναι γλώσσες που βασίζονται στα σύμφωνα. Στο φοινικικό αλφάβητο δεν υπήρχαν φωνήεντα. Οι Ελληνες απέδωσαν φωνήεντα σε φοινικικά γράμματα που απέδιδαν σύμφωνα, λόγω της φύσεως της Ελληνικής που χωρίς τη χρήση φωνηέντων δεν θα ήταν δυνατό να κατανοηθούν πληθώρα λέξεων. Ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε με τις Σημιτικές γλώσσες. Στην Ελληνική γλώσσα αν γράψουμε “κπς” ποια λέξη εννοούμε τη λέξη κήπος ή κάπως; Η χρήση, δηλαδή, μόνο συμφώνων δεν ξεχώριζε και τις λέξεις. Στην φοινικική η χρήση συμφώνων και μόνο ήταν αρκετή και αυτό συμβαίνει και σήμερα.
    Ασε τις ειρωνείες Βούτε…Εισαι πανάσχετος. Μαύρα μεσάνυχτα. Καληνύχτα!

    Like

    1. πιο λαμέδ και ποιο αλέφ βρε ψευταρά πουθενά δεν υπάρχουν αυτά αφού δεν σημαίνουν τίποτα…..ενω στα Ελληνικά υπάρχει ο ύμνος στο ήλιο με ολόκληρο το Ελληνικό αλφάβητο…..για αυτό άλλωστε μερικοί ανθέλληνες θέλουν να εξαφανίσουν το άλφα βήτα γάμα …για να εξαφανιστή και αυτη η απόδειξη

     Like

    2. O πανάσχετος είσα εσύ και έχει υποστεί πλήση εγκεφάλου σε τέτοιο βαθμό που απουσιάζει κάθε κρητική σκέψη από σένα …

     Οι Φοίνικες ασκούσαν μετά μανίας την πειρατεία και οι ίδιοι παραδέχονται πως δεν ανακάλυψαν κανένα αλφάβητο , αλλά πως τους έπεσε από τον ουρανό και το βρήκαν έτοιμο …

     =======================

     Αρχαίες παραδόσεις για την προέλευση του αλφαβήτου
     Αρχαίο ελληνικό αλφαβητάριο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα

     Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν διάφορους μύθους για το ποιος δημιούργησε το πρώτο αλφάβητο: Η Αθηνά, ο Προμηθέας, ο Ορφέας, οι Μούσες, ο Κέκροπας, ο Σίσυφος, ο Φοίνιξ και η κόρη του Ακταίωνα.[12] Πηγαίνοντας πίσω στη γραπτή παράδοση, βρίσκουμε διάφορες αναφορές περί του πώς πίστευαν οι Αρχαίοι ότι εξελίχθηκε το αλφάβητο. Σύμφωνα με τον Ρωμαίο Πλίνιο, ο Επιγένης υποστήριζε ότι η γραφή ήταν γνωστή στους Ασσύριους 720.000 χρόνια πριν από την εποχή του.[12] Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, οι Αιγύπτιοι δέχτηκαν τη γραφή ως δώρο του θεού Θωθ (αντίστοιχος του ελληνικού Ερμή), ο οποίος δημιούργησε τα γράμματα του αλφαβήτου.[12] Ο Αντικλείδης ισχυριζόταν επίσης την ανακάλυψη του αλφαβήτου από τους Αιγυπτίους και συγκεκριμένα από κάποιον ονόματι Μένωνα που έδρασε δεκαπέντε χρόνια πριν τον Φορωνέα, γιο του Ινάχου.[12] Ο Θεόκριτος λέει ότι τα γράμματα τα δίδαξε στους γεροντότερους ο Λίνος, ενώ ο Διόδωρος και ο Ηρόδοτος λένε ότι τα γράμματα τα έφερε από την Φοινίκη ο Κάδμος.[12] Άλλοι πάλι λένε ότι, σύμφωνα με τον Πυθόδωρο, ο Δαναός έφερε τα γράμματα, πριν από τον Κάδμο, από τη Φοινίκη. Άλλοι λένε ότι ο Κάδμος από τη Μίλητο επινόησε το ελληνικό αλφάβητο, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτός επινόησε μόνον τα γράμματα Θ, Φ και Χ.[12] Οι τρεις Μοίρες δημιούργησαν τα γράμματα Α, Β, Η, Τ, Ι και Υ.[12] Ο Σιμωνίδης λένε ότι πρόσθεσε τα γράμματα Ζ, Ξ, Θ, Φ, Χ, Ε, Ο, Υ, Η και Ω στο ελληνικό αλφάβητο.[12] Ο Επίχαρμος λένε ανακάλυψε τα γράμματα Π, Ζ, Ξ, Ψ, Θ, Φ και Χ.[12] Άλλοι μύθοι λένε ότι τα γράμματα «έπεσαν» από τον ουρανό στην «πόλη του Φοίνικα» κοντά στην Έφεσο,[12] ενώ ο Δοσιάδης ισχυρίζεται ότι τα ανακάλυψαν οι κάτοικοι της αρχαίας Κρήτης.[12] Μερικοί αρχαίοι σχολιαστές λένε ότι η γραφή ήταν γνωστή στους αρχαίους Έλληνες από την εποχή του Βελλεροφόντη, ίσως και ενωρίτερα, αφού αυτός μετέφερε μια επιστολή του Πρωτέα στον βασιλιά της Λυδίας.[12] Σύμφωνα με άλλους ισχυρισμούς, την εποχή του Ομήρου η γραφή στην αρχαία Ελλάδα ήταν ακόμη άγνωστη.[12]

     h**p://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%AC%CE%B2%CE%B7%CF%84%CE%BF

     =========================

     Εισαγωγή στη Γραμμική Β

     Γραπτά μνημεία στην «μυκηναϊκή» Ελληνική- Ονόματα προσώπων – τοπωνύμια- πληροφορίες για την σύνταξη – μυκηναϊκή διάλεκτος- πινακίδες ξιφών της Κνωσού- πινακίδες προβάτων και μαλλιού από την Πύλο και την Κνωσό. -Πινακίδες υφασμάτων και μαλλιού της Κνωσού. Θρησκευτικά κείμενα από την Κνωσό την Πύλο και την Θήβα- Γενικές μελέτες – Ευρετήριο επιγραφών Γραμμικής Β του βιβλίου -Ευρετήριο λέξεων της Ελληνικής Γραμμικής Β.

     h**p://www.hellinon.net/Aneotera/GrammikiB.htm

     Εδώ θα βρεις το πως εξελίχθηκε η γραφή των γραμμάτων με αποδείξεις από την γραμμική Β στο Ελληνικό γνωστό μας αλφάβητο … Το έργο είναι χορηγία της Εθνικής Τράπεζας

     Like

   38. sakis Farsala: Δεν είναι υπόθεση, αλλά επιστήμες και ονομάζονται γλωσσολογία και ιστορική γλωσσολογία. Καληνύχτα και σε σένα, πάω για ύπνο!

    Like

    1. Η γλωσσολογία ειναι Ελληνική λέξει που όπως και κάθε επιστήμη φέρει Ελληνικό όνομα…..αυτο είναι ενδεικτικό για την προέλευση και των γραμμάτων και έχουμε Γραμμικη αλφα γραμμική Β’ Ετεοκρητικη Συλοβογραφικη και αλφαβητική….όλα Ελληνικά

     Like

   39. Όσον αφορά τα Καδμήια Γράμματα και την φοινικική προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου παραθέτω το link από το βιβλίο του Σπυρίδωνος Μαρινάτου, Έλληνα αρχαιολόγου και ακαδημαϊκού, “Καδμήια Γράμματα”.

    Μεταξύ άλλων γράφει «Οι Έλληνες δια τούτο μόλις εγνώρισαν την Φοινικικήν γραφήν, αναγνωρίσαντες τα υπερμεγέθη πλεονεκτήματα της αλφαβητικής γραφής έναντι της συλλαβικής , την παρέλαβον ευχαρίστως και την εξέμαθον»

    h**p://epet.nlg.gr/db/icon/a1955/a55_30.pdf

    Like

    1. Έγραψε και ο Μαρινάτος αυθαίρετες παπαριές εεεε??

     Like

    2. Παρασυρμένος βέβαια απο την θεώρηση Ελλήνων και ξενων της Φοινίκης τον ϊδιο λαό που σε παρασύρει σε λάθη…“Καδμήια Γράμματα”.

     Like

   40. Ορθολογιστή πόσο σόβαρη μπορεί να είναι η τοποθέτηση σου;;; οταν αποφαίνεσαι ,για κάτι που αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού εδω και δεκαετίες, σαν είναι αξίωμα. Καταρχάς είναι φοινικικό σύστημα γραφής και όχι αλφάβητο δηλ συλλαβάριο οπως και η μυκηναϊκη γραφή. Το οτι απο το φοινικικό σύστημα γραφής απουσιάζαν τα φωνήεντα είναι θέμα καθώς κατι τέτοιο οπως καταλαβαίνεις δυσχεραίνει τον προφορικό λόγο…Και βέβαια υπάρχει ο προβληματισμός απο που προήλθε;;;; και οι έρευνες έχουν δείξει οτι ένα απο τα πρότυπα της φοινικικής ήταν η γραφή της Ουγκαριτ στην οποία είχαν επίδραση τόσο η Μυκηναϊκή οσο και η Κυπριακή….

    Like

   41. Χρηστο αλλο οι ξανθοι αλβανοι του βορρα και αλλο οι μουτζουφληδες μαυριδεροι του νοτου που καταγονται απο το αλμπανυ ,δι[λα στην αρμενια και ειναι πολυ κατοπινοι και καμμια σχεση με τους πρωτους

    Like

    1. Γιάτι όχι ; ειναι και αυτό μια συζήτησιμή ερμηνία εξάλλου από την μία ο όρος αλβανοί οπως και οι ίβηρες είναι όροι που χρησιμοποιήθηκαν όχι απο τους κατοίκους των περιοχών αλλα απο τους Ελληνες/Ρωμαιούς γεωγράφους /σόφους σπότην άλλη ο ίδιος ο όρος αλβανοί έχει και παγίδες…π.χ. όταν ο Τιτος Λίβιος μιλά για “¨Αλβαούς πατέρες” μιλά για τους κατοικούς της Άλβα Λόγκα δηλαδή της πολής απο την οποιά κατάγονται οι ιδρύτες της Ρώμης συμφώνα με την επικρατέστερη παράδοση και οχί για αλβανους οπώς εννούμε ΤΩΡΑ τον όρο για να μιλησούμε για τον όρο άλβα/αλβιών και ξεφύγουμε…
     Επίησης θα πρέπει να παραδεχθώ οτι ο όρος αλβάνοι με την ένοια που δίνουμε ΤΩΡΑ για δεν απάνταται πρίν τον 13-14ο αιώνα για να μην αναφερουμε το γεγονός τοι ακομα και στον 15-16 αιωνα ο Γεώγριος Κασττριώτης/ “Ισκεντέρ Μπεης”/Σκεντρεμπέης/”Σκαντέμπεργκ” ανάφερεται μεν ως princeps Durachium ή princerps Hepeirum αλλά ποτέ rex/priceps Albaniae χώρια που είναι απιθάνο να θεωρούσε τον ευατό του “αλβανό”…Αρά ετσι και αλλιώς τα κοινά στοιχεια ανάμεσα σε αλβανούς και ιλλυριούς είναι λιγότερα από ότι έμεις με τους αρχαούς Ελληνες με τους οποιύς έχουμε άμεση σχέση/ συνεχεία

     Like

    2. Το να είμαστε οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων ο Ξενητεμένος ερευνητής “πλασματικών Γερμανικών ενοχών” το ονομάζει “””έχουμε αμμεση σχέση””””….ο Ανθελληνισμός σου ξεχυλίζει από παντού….προσπαθείς να δικαιολογήσεις όλους τους εχθρούς της Ελλάδος εκττός από τους Γερμανούς που σήμερα είναι και οι μόνοι μας Σύμμαχοι.”Ντροπή της Ιστορικής αλήθεριας είσαι χρηστάρα…

     Like

    3. σακις ο κρώζων γανθέλληνας γερμανόπλκτος υβριστής “οι γερμάνοι είναι φιλοί μας¨” (το πόσο φίλοι είναι το βλέπουμε τώρα στην Κύπρο) ολοκληρωτικά ασχετος απο Ιστόρια το σχόλιο του Ορθολογιστή για την παράνοια του σακις με καλύπτει πλήρως…Αλήθεια απο ποιό πανεπιστήμιο ειπαμε ότι έχει πτυχίο και σε ποια ειδικότητα…

     Like

   42. Βρε συ Στέργιο την μεταπτυχιακή εργασία σε πια γλώσσα την έγραψε .. Γιατί το να την έγραψε στα Ελληνικά με 10 ορθογραφικά λάθη σε κάθε πρόταση και να πήρε πτυχίο , αποκλείετε … Ο άνθρωπος δεν γνωρίζει να γράψει ούτε το όνομα του σωστά και παριστάνει και τον σπουδαγμένο ..??

    Like

   43. Κοιταξε Διονυση
    αλλο η φορμα (ορθογραφια-συνταξη-πλουτος λεξεων στην δικη μας γλωσσα) και αλλο Γνωση-ποιοτητα γνωσης-ιστορικη ακριβεια διασταυρωμενη-Ελληνισμος στο περιεχομενο και οχι μονο στην εξωτερικη φορμα.Το παιδι αυτο,αν και ….μεγαλωσε πλεον και απο οσα γνωριζω ειναι πολλα χρονια σε βορεια ευρωπαικη χωρα με πολυ καλες σπουδες ιστοριας,ντοκτορα κλπ και νομιζω οτι ειναι πλεον επισημα ενας ερευνητης.Ξερεις οι ερευνητες δεν τα εχουν και πολυ καλα με την ορθογραφια ιδια αν συνεχεια εκφραζονται στην 2η γλωσσα που βιωνουν καθε μερα.Οπως θα ειδες και εμενα και το επαγγελμα μου αλλα και οι κατοπινες ασχολιες μου με μια μεγαλη γκαμμα θεματων εξω απο το επαγγελμα μου με οδηγουνε συχνα σε ορθογραφικα λαθη που προσπαθω να διορθωνω αλλα εγω βιωνω την μητρικη γλωσσα καθημερινα ενω καποιος αλλος βιωνει καθημερινα και απο πολλα χρονια την γλωσσα της κοινωνιας που ζει και εργαζεται.Μη τα θελουμε ολα οπως εμεις φανταζομαστε εδω που ζουμε.Ετσι ειναι.Παντως οποιος του τι βγαινει στην ιστορια αδικει τον εαυτο του δειχνοντας οτι σαν ερασιτεχνης εχει ξεπερασει τους παντες και δημιουργει πολλα χαμογελα κατανοησης εναντι του νεοφωτιστου.Καλο ειναι να τον ακουτε και να τον διαβαζετε χωρις εγωισμους και αυτος πιστευω οταν το διαπιστωσει αυτο οτι δεν του πεφτυετε να τον κατασπαραξετε πιστευω οτι θα σταματησει τις αμυντικες του επιθεσεις και θα ξεδιπλωσει πιο πολυ τις γνωσεις του που δεν τον αφεινετε εσεις.και μη ξεχνατε οτι ειναι ενα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ που καιει η καρδουλα του να επικοινωνει με την Πατριδα μας και δικη του Πατριδα.Λιγο κρατημα σε συμπεριφορες παρομοιες και χωρις εγωπαθειες διοτι αυτουνου ειναι το επαγγελμα και ξερει και πιο πολλα απο εμας στην ιστορια,πως να το κανουμε δηλαδη?Εμεις δηλαδη ειμαστε απο ολα?Και εγω δηλαδη….

    Like

    1. Ούτε ιστορία γνωρίζει .. Γνωρίζει μερικά ιστορικά γεγονότα αποκομμένα μεταξύ τους και χωρίς να μπορεί να τα συνδέσει μεταξύ τους , γιατί δεν του το επιτρέπει η πλύση εγκεφάλου που του έχει κάνει η προπαγάνδα των ανθελλήνων και πάντα αναμασά κοινότυπα κλισέ , δικαιολογίες που όταν του είναι ανεπαρκείς , δηλαδή πάντα και τον στριμώχνουν με ερωτήσεις που δε μπορεί να απαντήσει , τότε αρχίσει τις προσωπικές επιθέσεις και τους ακατάσχετους δηκτικούς προσδιορισμούς προς αυτούς που του κάνουν τις ερωτήσεις που τον στριμώχνουν ..

     Και αγράμματος είναι , και ανιστόρητος είναι και στρατευμένος παπαγάλος είναι που παίρνει μάλιστα και πομπώδες ύφος 100 Καρδιναλίων κάθε φορά που αναπτύσσει τις παιδαριώδες μπούρδες του , προσπαθώντας να μειώσει του συνομιλητές του με το ειρωνικό του στυλάκι … Όταν όμως κάνεις 10 λάθη μέσα στην ίδια πρόταση και παριστάνεις και την αυθεντία , μάλλον μαζί σου γελάει ο κόσμος αυθεντία μου και όχι με αυτούς που προσπαθείς να ειρωνευτείς ..

     Like

    2. stergdoc…. Δακρύβρεκτος πραγματικά η Ιστορία του ξενιτεμένου Ελληνόπουλου Ερευνητού που ψάχνει να βρει τρόπο να φορτώσει τα εγκλήματα των Κεμαλικών και των Σταλινικών στους Γερνμανούς…Ελπίζω τουλάχιστον η Βόρεια χώρα να μην είναι η Γερμανία …γιατί τότε θα ξεπερνούσε κάθε όριο θράσους…

     Like

   44. stergdoc το να είσαι κουτός ( σαν τον Χρησταρα) δεν είναι έγκλημα…..ο θεός φάνηκε τσιγκούνης και δεν τον προίκισε με εξυπνάδα …αλλά να βρίσκονται και άνθρωποι που τον ακολουθούν δεν το περίμενα…..δεν περιμένω βέβαια να το καταλάβεις εσύ αλλά τουλάχιστον ο “” τετραπέρατος “” leader “σου ο Χρηστάρας ………ότι η επιστημονική κατάρτιση πρέπει να αναδεικνύεται από τις θέσεις και από τα λεγόμενα κάποιου…. Τώρα ας ρωτήσουμε από το πως γράφει και τα λεγόμενα του Χρηστάρα…μπορεί κάποιος να φανταστεί ότι είναι κατοχος έστω απολυτηρίου Δημοτικού???? Αλλά στους τυφλούς ο μονόφθαλμος Βασιλεύει.!!!!…

    Like

   45. Ρε σακη απο τα….Φαρσαλα!
    Τι ειναι αυτο που αμολησες=”ο “” τετραπέρατος “” leader “σου ο Χρηστάρας “.Στα υπολοιπα πιστευω να σε καλυψα και εσενα με το σχολιο μου στον Διονυση(Μαΐου 19, 2013 στις 10:40 πμ)
    ΥΓ
    Επ ευκαιρια θα ηθελα να μου πεις πως μπορεσες ενω εγραψες μετα απο εμενα (πιο πανω) βρεθηκες πριν το δικο μου σχολιο.Ξερεις χρονια τωρα ….αγωνιζομαι να το κανω (οπως στην σειρα στο λεωφορειο) και δεν μπορω.Θα μου πεις το μυστικο?Ευχαριστω.

    Like

    1. αφού τον ακολουθείς το εκθειάζεις και τον θαυμάζεις ….οδηγός σου είναι

     Like

   46. Ο,τι πεις διονυση μου,τι να πω εγω.Εσεις ξερετε απο ιστορια εσεις τσακωνεστε.Εμεις απλα …παρακολουθουμε.

    Like

   47. “ενω στα Ελληνικά υπάρχει ο ύμνος στο ήλιο”, διαβάστε τι λέει δήθεν απόφοιτος εκ των καλυτέρων πανεπιστημίων. Σε ποια ειδικότητα; Αντί να ντραπείς που γράφεις τέτοιες ανοησίες, παριστάνεις και τον ειδικό. Αναφέρεσαι στον γνωστό κείμενο περί του μηνύματος που δήθεν δίνουν τα ελληνικά γράμματα όλα μαζί; Μιλάμε για παρανοικούς Ελληνάρες εδω πέρα. Βασίζεις δε τη δημιουργία των γραμμάτων στου μύθους. Οι μοίρες δημιούργησαν τα τάδε γράμματα κλπ Ετσι γράφεται η επιστήμη ρε;;;;. Αυτά έμαθες στο πανεπιστήμιο, που έχεις το θράσος να αποκάλεσεις εμένα αρχιψεύταρο. Δηλαδή οι γλωσσολόγοι και οι ιστορικοί γλωσσολόγοι πρεπει να σε ευγνωμονούν που τους ανοιξες τα μάτια, αυτό λες. Εϊσαι τελείως ξεφτίλας, διότι παριστάνεις τον ειδικό, το μόνο όμως που κάνεις είναι να ντροπιάζεις κάθε έννοια έρευνας. Οι Φοίνικες ήταν σπουδαίοι έμποροι και το να υπήρχαν πειράτες ανάμεσά τους δεν σημαίνει τίποτα;. Εκτός και αν δεν υπήρξαν ποτέ Ελληνες πειρατές. Το αλφαβητικό σύστημα επινοήθηκε από αυτούς είτε σου αρέσει είτε όχι. Αναρωτιέσαι που τα διάβασα…Μα σε πανεπιστημιακά συγγράμματα, βεβαίως. Τα οποία και πρέπει να σκίσω διότι η αλήθεια βρίσκεται στους μύθους. Οι μοίρες τα δημιούργησαν..Και κάθομαι και μιλάω σοβαρά μαζί σου μηδενικό που έχεις και πτυχίο. Το μόνο που κάνεις είναι να ξεφτιλίζεις την έννοια πτυχίο, τίποτε άλλο.
    “Η γλωσσολογία ειναι Ελληνική λέξει που όπως και κάθε επιστήμη φέρει Ελληνικό όνομα” φοβερό επιχείρημα. Και τι έγινε που είναι ελληνική; Μήπως υποννοείς ότι δημιουργήθηκε και απο έλληνες η λέξη αυτή; Μήπως υποννοείς ότι χιλιάδες λέξεις της επιστήμης και της ιατρικής επινοήθηκαν από έλληνες;;
    Νικηφόρε δεν δυσχαίρενε απολύτως τίποτα. Επαναλαμβάνω στα συστήματα γραφής των Σημιτικών γλωσσών δεν ήταν απαραίτητα τα φωνήεντα. Ετσι για παράδειγμα η λέξη kapas στα φοινικικά σημάινει δυνατός. Δεν ήταν απαραίτητο να γραφτεί σας kapas αλλά η μορφή kps ήταν αρκετή διότι αυτή και μόνο απέδιδε το νόημα μιας συγκεκριμένης λεξης με τα παράγωγά της και καμία άλλη. Στα ελληνικά όμως άν γράψουμε κπς εννοούντε πολλές λέξεις με διαφορετικό νόημα όπως κάπως, κήπος, κόπος οπότε τα φωνήεντα είναι απαραίτητα. Οι Σημιτικές γλώσσες βασίζονται στα σύμφωνα, όπως τότε έτσι και τώρα, και δεν υπάρχει δυσχέρεια.

    Like

    1. Επιπλέον οπως γράφει και ο Θουκιδιδής στο Α! βιβλιο του ο όρος πείρατης παλαιότερα δεν είχε την αρνήτικη σημάσια που απόκτησε μετά και αναφέρει και ένα αποσπάσμα απο την Οδύσεια…
     Σε τελική αναλυση η Ιστορία δεν γράφεται με μύθους και δοξάσιες που δεν μπορούν να αποδειχτούν αλλά με βάση γεγοντα-πηγές και ευρήματα και οποιίς δεν το ένννοιει αυτό ΔΕΝ είναι Ιστορικος παρα μόνο “ιστορικός” σαν και αυτούς που είχε ο χιλμέρ κοντά του….ιδεολογικοί προπάτορες του λιακόπουλου…

     Like

    2. Και απολογητής των πειρατών ο Χρηστάρας…από το κακό στο χειρότερο !!!!

     Like

    3. Δεν βιαωαζει την αρχαιολογια του Θουκιδιδη καλυτερα ο “αποφοοτος του κορυφαιου ευρωπαικου πανσπιστημιιου” πριν γραψει;Αληθεια αυτο το πανεπιστημιο γνωριζει οτι εχει αποφοιτο του τον σακης τον απολογητη των ναζι; να μην παθει καμια συγκοπη το καψερο…

     Like

    4. Εσύ είσαι απολογητής των Κομουνιστών Της Ελλάδος των Κεμαλικών Φονιάδων Των Σταλινικών Τεράτων μέχρι και των φοινίκων πειρατών …και δεν ντρέπεσαι !!!! εγώ χάριν της Ιστορικής αλήθειας αντέδρασα και για να μην ξεφορτώσουν τα λαμόγια που υποστηρίζεις, τα εγκλήματά τους από τις πλάτες τους και τα φορτώσουν με την βοήθεια ανιστόρητων “ΙΣΤΟΤΙΚΩΝ”σαν κι εσένα στην πλάτη των Γερμανών και μετά παριστάνουν τις αθώες περιστερές …καμία διάθεση και κανέναν άλλο λόγο δεν έχω να υπερασπιστώ τους Γερμανούς του τότε. Την Μέρκελ και τους Γερμανούς του Σήμερα έχω χίλιους λόγους να τους υπερασπιστώ γιατί βοηθάνε την πατρίδα που λύγισε κάτω από τις σπατάλες και τις ατασθαλίες των Σοσιαλιστών και των τρωκτικών τους τόσα χρόνια.

     Like

    5. αν”ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ” Αυτά που λες περί γραμμάτων αλεφ μάλεφ και τρίχες ( πως θα ονόμαζες αλεφ ένα γραμμα που προφερεται Σ.???) …… είναι πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα δεν σημαίνουν τίποτε και είναι επίτηδες κατασκευασμένα για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Ο Υμνος στον ήλιο υπάρχει και μέσα σε αυτόν υπάρχουν όλα τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου και χάρις σε αυτόν μαζί με τα φωνήεντα και τα άφωνα παίρνουν φωνή…αυτό είναι επιστήμη και εγώ τιμάω την επιστημονική μου ιδιότητα χρησιμοποιόντας την Αλήθεια και την λογική ( μην τα ψάξεις …οσοι πραγματικα μετέχουμε της ημετέρας παιδείας μπορούμε να αντιληφθούμε την αξία αυτών των δύο πραγμάτων….οι στρατευμένοι διαστρευλωτές δεν έχουν ελπίδα να τα καταλάβουν Εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι Ελληνας και καμαρώνω αυτούς που εσύ απεχθάνεσαι ονομάζοντάς τους Ελληνάρες…. τους καμαρώνω γατί ψαχνουν επισταμένως τα γραπτά και σιγά σιγά κατατροπώνουν τους επαγκελματίες ψευτες και διαστρευλωτές της Ιστορίας μας……Τα ομηρικά Επη είναι η προφορική Ιστορία των Ελλήνων και είναι Εληθινά και ακριβή όσο καμία αλλη ιστορική πηγή…εχει αποδειχτει απο τον Λαμπρότερο αρχαιολόγο όλων των εποχων τον Ερρίκο Σλήμαν και ολά τα στρατευμένα τσιράκια τον πολεμούν με λύσσα……

     Like

   48. @Stergdoc

    Επ ευκαιρια θα ηθελα να μου πεις πως μπορεσες ενω εγραψες μετα απο εμενα (πιο πανω) βρεθηκες πριν το δικο μου σχολιο.Ξερεις χρονια τωρα ….αγωνιζομαι να το κανω (οπως στην σειρα στο λεωφορειο) και δεν μπορω.Θα μου πεις το μυστικο?Ευχαριστω.

    Την διαδικασία την εξηγεί σε παραπάνω σχόλιο ο κύριος Βούτος!Ξέρω επίσης ότι είναι ακόμη ευκολότερο αν έχεις δημιουργήσει avatar!!!

    Like

   49. Αγαπήτε στέργιε θα πρέπει να παράδεχθω ότι ηίδεα εκτρόφης κοτόπουλων μάλλον δεν είναι το καλύτερο που έχω να κάνω…Ας θυμηθούμε έναν πίναικα από έναν “προραφαηλικό” ζωγραφο που δείχνει “κάποιον” να ταζει κότες ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με σοβαρότερα ζητήματα…
    Οποίος θέλει μπορει να δεί ότι ήταν ο κ, διονύσιος βούτος ο οποίος άρχισε την επίθεση και μάλιστα εκτοξευσε και απειλές ενάντιον μου χώρις να τον έχω προκαλέσει ήασχοληθεί με την περίπτωση του…ΔΕΝ μου αρέσει να συγκρούομαι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο οποιοδήποτε μπορεί να εξασκείται στην σκοπόβολη επάνω μου “nemo me impune lacessit” είναι ενά από τα ρήτα που μου αρέσουν…Τελός πάντων επειδή ΔΕΝ μου αρέσουν οι διαμαχές και επειδή σέβομαι και εκτιμώ τον αγαπητό δρ, στέργιο εγω “βάζω στην θήκη το σπαθί μου” οποίος θέλει να συνεχίσει ας αναλάβει τις συνεπαγομένες ευθήνες του και ας κριθεί βάση αυτων….

    Like

   50. Βούλγαρη
    εἶσαι κενὸς περιεχομένου,ἀδελφάκι μου.
    Σοῦ παραθέτω Στράβωνα,Πτολεμαῖο,Πλούταρχο,ἀνθρωπολόγους ὅπως Νεκράσοφ,Φον Ἄρντ καὶ Κουπιτώρη καὶ τὸ στρὶβεις διά τοῦ Ἀριστοτέλους.

    Γι᾿αὐτὸν,ἄν θέλης μιλᾶμε ἄλλη φορά.

    Ὅσον ἀφορᾶ τὴν Μυθολογία τὴν ὁποία κοροϊδεύεις,σοῦ θυμίζω πώς τὴν Τροία μὲχρι πού τὴν βρῆκαν ἦταν μυθολογία,καθώς καὶ τὸ ἀνάκτορο τοῦ Νέστωρος.

    Μὲ ἀποκαλεῖς “δασκαλίτσα” (πού δὲν εἶμαι)γιὰ νὰ μὲ μειώσης;

    Βρὲ ἀνόητε τὶς μεγαλύτερες ἀνακαλύψεις καὶ ἐργασίες τὶς ἔκαναν ἐρασιτέχνες σὰν τὸν Σλῆμαν,Ἔβανς καὶ Βέντρις.

    Εἶναι ἡ ἀγάπη γι᾿αὐτὸ ποὺ κάνει κανείς,πού μετράει.

    Like

    1. οι χαρακτηρισμοί που εκοτξευσε η κόρρινα αυτην χαρρκτηρίζουν και σε αυτήν επιστρε΄φονται…Δηλαδή συμφωνά με αυτην ο Στραβώνας δεν αναφερεται σε Μααγέτες/Σαρματές στην Κασπία αλλά σε “αλβάνους” ο Ηρόδοτος δεν μιλά για “Σαυρόματες”…Μήπως τελικά δεν έχει διαβάσει όσα λέγει ότι έχει διαβάσει..Ποτέ δεν είπα οτί η μυθολογιά δεν είχε πυρήνα αληθείας αλλα απο αύτο το σημείο μέχρι να βάλουμε τον Όμηρο στην ίδια θέση με τον Ηροδοτο ή τον Πολύβιο συγνώμμη αλλα αυτό ειναι για γέλια και οποιοσδήποτε ΣΟΒΑΡΟΣ επιστημόνας θα συμφωνήσει μαζι μου….Οπώς επισης δεν δέχομαι αυθεντιες εν αντιθέση με αυτην για αυτό ανέφερα και τον Αριστοτέλη,,,,Και στην τελική ανάλυση κανείς δεν σπουδάζει Ιστοριά αν δεν την αγαπά και αυτο σημαίνει ότι πρέπει και να την προσταυτεύσει από αυτους που θέλει να την διαφθείρουν…όπως ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο στον Ναό…

     Like

    2. Εσύ βρε ανιστόρητε θα βάλεις τον Πολύβιο και τον Ηρόδοτο στο Ύψος του Θεϊκού Ομήρου…..και λες οτι υπηρετείς και την ιστορία???

     Like

    3. Ο Ηροδότος αποκαλεταί απο όλους τους ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΩΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ σε οποίον δεν αρέσει πρόβλημα του ,,,,,

     Like

    4. ο Ομηρος ηταν ποιητής και ΟΧΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ…

     Like

    5. (..) ο Ομηρος ητταν ποιητήε και ΟΧΙ ΙΣΤΟΤΙΚΟΣ…(..)

     ΙΣΤΟΤΙΚΟΣ δεν ήταν σίγουρα .. ΙΣΤΟΤΙΚΟΣ είσαι μόνο εσύ … Είσαι ο μόνος που πήρε την ειδικότητα του ΙΣΤΟΤΙΚΟΥ και μετά από σένα δεν έγινε κανείς άλλος ΙΣΤΟΤΙΚΟΣ .. Μόνο απλούς ιστορικούς έβγαζαν τα πανεπιστήμια .. Για αυτό θα πρέπει να σε προσέχουμε λόγο σπανιότητας .. Γιατί άμα σε χάσουμε , θα χάσει ο πλανήτης τον μοναδικό ΙΣΤΟΤΙΚΟ που απέκτησε ποτέ του ..

     Ήθελες να το γράψεις και με κεφαλαία τρομάρα σου …

     Like

    6. Ταδέ εφή ο μοναδικός μάστορας στον κόσμο που μιλά την ” ουγκα, ντουγκά, μούγκᨔ γλώσσα Αληθεια με το περιβάλλον του πως επικοινωνεί ή δεν επικοινωνεί καθόλου…Πάντως ας προσέχει γιατί καθώς συμφώνα με αυτον ανήκω λεει στους Ιλουμινάτι θα εξαπολησω τα τρομέρα γελαδίμ και θα του κάνουν ‘μπε μπε μέχρι να ανέβει έντρομος στο δέντρο του μάζι με τις μπάνανες του κραυγάζοντας “ούγκα ντούγκα μούγκα”…

     Like

    7. (καπραζο) εισπρακτωρ Δου βού= “ούγκα ντούγκα μούγκα” αλλά απο επιχειρηματολογία -τεκμηρίωση πηγών και ιστορικές γνώσεις εν γένει =000….

     Like

    8. ΕΠΙΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ βρε μπάζο των ιστορικών ΕΠΙΚΟΣ…..που Σημαίνει ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ απο την Κλειώ την πρώτη κόρη του Δία και της Μνημοσύνης…αλλά θα έπρεπε να εχεισ ελληνική παιδεία για να το καταλάβεις !!!

     Like

    9. Ο Σλήμαν δεν ήταν Ερασιτέχνης ήταν βαθειά μορφωμένος άνθρωπος και πήρε Δίπλωμα αρχαιολογίας

     Like

   51. Ιωαννη ευχαριστω
    Χρηστο τι να πω.Καλα αυτο το καπακωμα του ενος απο τον αλλο πρεπει να ειναι ελληνικη πατεντα.Σαν να τα παιρνει προσωπικα τα θεματα της ιστοριας καποιος και αν ανατραπει μια γνωμη του ειναι σαν να τον εβρισες προσωπικα.Αυτα τα θεματα πρεπει να εξεταζονται χωρις κανενα συναισθημα που παντα αυτο αλλοιωνει την αληθεια.Πρεπει να εξεταζονται με συνθηκες …”αποστειρωμενες” σαν να μπαινεις σε εργαστηριο με ευαισθητα ζωντα υλικα (μικροβια,ιοι,)διοτι και αυτα αντιπροσωπευουν κατατεθημενες μνημες σαν σε καταψυξη στο απολυτο μηδεν με …υγρο αζωτο.Αν ο καθεις επαιρνε στα χερια του τα ασχετα ,και με τροπο μυθοποιημενο, τα υλικα αυτα τοτε ,αν επιζουσε,θα τα μπολιαζε με δικα του ζωντα (συναισθηματικα) υλικα και στο τελος αντι για ιστορια θα ειχαμε ενα ιστορικοφανες πανηγυρι.

    Like

    1. Σαφώς και έχεις δίκιο αλλά από την άλλη αύτο δεν μπορεί να επιτευχθει όταν η μιά πλευρά (κ. βούτος) εκτοξεύει απρόκλητα απειλές στην άλλη…

     Like

    2. Ασχολήσου με τα μικρόβια και άσε ήσυχη την Ιστορία …θα σου χρωστά ευγνομοσύνη !!!

     Like

   52. Βούλγαρη έχουμε να κάνουμε με παρανοικούς. Διάβασες τι έγραψε ποιο ο sakis farsala για τη δημιουργία του αλφαβήτου; Το αποδίδει στους μύθους με σοβαρό ύφος κι’ όλας…Πως μπορείς να μιλήσεις σοβαρά με τέτοιους ανθρώπους πες μου…
    “Ποτέ δεν είπα οτί η μυθολογιά δεν είχε πυρήνα αληθείας αλλα απο αύτο το σημείο μέχρι να βάλουμε τον Όμηρο στην ίδια θέση με τον Ηροδοτο ή τον Πολύβιο συγνώμμη αλλα αυτό ειναι για γέλια και οποιοσδήποτε ΣΟΒΑΡΟΣ επιστημόνας θα συμφωνήσει μαζι μου” ΣΥΜΦΩΝΩ.και επαυξάνω…

    Like

    1. Τυπική συθμπεριφορά του εν λόγω κύριου…δεν μου κάνει εντύπωση άλλωστε ο χιλμερ μάζευε τέτοιου είδους “λογιούς’ ..Εμεις ομως που έχουμε ταχθεί να υπήρετησουμε σοβάρα μια επίστημη ας θυμάμαστε τους σττίχους από το “Αν” του Κίλπιγκ “αν το κρατάς την λογική σου ενώ το πλήθος έχε χάσει την ΄λογική σου και σε κατηγορεί για αυτό” Από ότι βλέπω έχουμε πραγμάτα να συζητησούμε,,,καλά να περνας….

     Like

    2. Ψήγματα αλήθειας στον όμηρο?????μεγάλη παραχώρηση έκανες βρε πως το έπαθες… είναι εξοργιστικό να ακούς πράγματα που έχου αποδειχτεί εξ ολοκλήρου από την αρχαιολογική σκαπάνη αυτοί εδώ οι αχαρακτήριστοι να τα υποβιβάζουν σε ψήγματα….δηλαδή επειδή ο Κολοκοτρώνης είπε ” ο Θεός υπέγραψε την Ελευθερία της Ελλάδος……” τούτοι εδώ είναι έτοιμοι να πουν ότι η Ελληνική επανάσταση ουδέποτε έγινε αφού αναφέρονται υπερβατικά πράγματα…

     Like

    3. Ορισμένα μονο έχουν αποδεικτεί ΄άλλα ομως όχι π.χ. που είναι το ανάκτορο του Αλκίνοου ; O Σλήμαν δεν το βρήκε πάντως…Τωρα τι σχέση έχει ο Ομήρος με τον Κολοκωτρώνη αύτο δεν μπορώ να το καταλάβω μηπως ο “αποφοιτος κορυφαιού πανεπιστήμιου” μπορει να μας εξήγησει…(το πανεπιστήμιο είναι ντροπαλουλίκο και για αυτο το σακις δεν μας λεει το ονόμα του)

     Like

    4. Προσωπικά δεδομένα σε εχθρούς της Ελλάδος ???Ποτέ!!!!

     Like

    5. Τα αλεφ και τα μαλεφ ποιός σοβαρός επιστήμονας τα ακούει χωρίς να ξεράσει…..και ο Ηρόδωτος ήταν κολλητάρι του Περικλή κι μαζί έκοβαν και έραβαν τις Ιστορίες και απέδιδαν τα καλύτερα στους Βάρβαρους … Αλώστε η γυναίκα του Περικλή ήταν άγνωστης προέλευσης και τα παιδιά του Περικλή δεν είχαν την Αθηναική υπηκοότητα …..αυτό και αν είναι συγγραφή Ιστορίας… Ο Πρώτος στρατευμένος Ιστοριογράφος …δεν είναι περίεργο που όλοι οι εχθροί της Ελλάδος σε αυτόν προσκολλώνται και Χρηστάρας πρώτος…

     Like

   53. Sterdog Πόσο δίκιο έχεις. Και ο τρόπος που περιγράφεις ονομάζεται επιστήμη. Και ο λόγος που δημιουργήθηκαν αυτές είναι ακριβώς αυτός. Για να γίνεται έρευνα με βάση την ορθή γνώση, τα στοιχεία και τις σωστές μεθόδους ερμηνείας αυτών και όχι με βάση την ιδεολογία. Ολοι αυτοί θέλουν σώνει και καλά όλα να είναι ελληνικά…σώνει και καλά…εμ έτσι δεν γράφεται ιστορία, και καμία άλλη επιστήμη!

    Like

    1. Ακριβώς το αντίθετο . Είναι Ελληνικά αφού ο Ελληνικός είναι ο Παγκόσμιος πολιτισμός και οι μόνοι που το αμφισβητείτε είστε εσείς…..ο Κινέζος προθυπουργός αποκάλεσε την Ελλάδα τον άλλο μεγάλο πολιτισμό…για τους Σημιτοφοινικες τους κατσαπλιάδες ουτε κουβέντα.

     Like

   54. Πολίτη,

    ὁ Πλούταρχος γράφει (Περί κακοηθείας Ἡροδότου,31)ὃτι ζήτησε χρήματα ἀπὸ τοὺς Θηβαίους καὶ ἐπειδὴ δὲν τοῦ ἔδωσαν δὲν ἀναφέρει ὅτι στὴν μάχη τῶν Θερμοπυλῶν ἔμειναν καί 400 Θηβαῖοι,ἀλλά ἔγραψε ὅτι ἐδείλιασαν καὶ ἔφυγαν.

    Ὁ Ἡρόδοτος δὲν ἦταν ἀξιόπιστος ἱστορικὸς.

    Τὸ ἀλφάβητό μας εἶναι ἑλληνικὸ ἐφεύρημα.

    Μάλιστα ὁ Πυθαγόρας…ἐπεμελήθη τοῦ κάλλους αὐτῶν…(commentaria εἰς Διονύσιον τὸν Θράκα,σχόλια
    Vaticana(T.L.G).

    Ὁ W.Durant,ἀναφέρει πώς οἱ Φοίνικες δὲν ἦσαν οἱ ἐφευρέτες τῆς ἀλφαβήτου ἀλλά τὸ πῆραν ἀπὸ τὴν Κρήτη καὶ τὸ μετέφεραν ἀπό τόπο σὲ τόπο.

    Ἄλλωστε ὅποιος ἐφευρίσκει ἀλφάβητο ἀφήνει καὶ συγγράμματα.

    Ἀναφέρεις τοὺς Γεφυραίους.

    Ὁ Στέφανος Βυζάντιος ἀναφέρει πώς ὑπῆρχε στὴν Βοιωτία ἡ πόλις Γέφυρα,τῆς ὁποίας οἱ κάτοικοι ὀνομάζοντο Ταναγραῖοι(αὐτοί ἦταν οἱ Γεφυραῖοι)
    Δλδ ἦταν ἡ Τανάγρα,ὅπου ἑλατρεύετο καὶ ἡ Γεφυραία Δηώ,ὅπως ἀναφέρει ὁ Στράβων καὶ Ἑκαταῖος.

    Τώρα ξεμπέρδεψε ἐσὺ τὰ μπούτια σου!!

    Like

   55. Κόριννα

    Ο Ηρόδοτος είναι ο πατέρας της Ιστορίας.
    Το αλφάβητο μας δεν είναι ελληνικό εφεύρημα αλλά Φοινικικό.
    Ο Durant εξέθεσε μία άποψη που δεν ισχύει. Η κρήτες διέθεταν γραφή, τη λεγόμενη Ιερογλυφική και είναι το αρχαιότερο σύστημα γραφής που χρησιμοποιήθηκε στον Ελλαδικό χώρο. Μην το συγχέεις με το Φοινικικό. Η Γραμμική Α άρχισε να χρησιμ. ταυτόχρονα με το ιερογλυφικό, που φυσικά δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα.
    “Οποιος εφευρίσκει γράμματα αφήνει και γραπτά”. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν Φοίνικες φιλόσοφοι κλπ δεν σημαίνει ότι δεν είχαν την ικανότητα να αναπτύξουν γραπτά σημεία για να αποδώσουν τη γλώσσα τους.

    Like

    1. Επιπλέον το έργο πέρι της Ηρόδοτυ κακοήθιας δεν είναι σιγούρα έργο του Πλούταρχου ο οποιίος εν αντιθέση ,με τον Ηρόδοτο ήταν βιογράφος…
     Επίσης άρκέτα από οσα γράφει ο Durant για την αρχαιότητα έχουν καταριφθεί π,χ. η διάκριση ανάμεσα σε Αχαιούς και Μηκηναιούς…Πάντως για να ομολογήσω την αμάρτια μου΄επειδή ο Durant ήταν ο πρώτος Ιστορικός που διάβασα πρίν πολλά πολλά χρόνια δεν θυμαμαι να κάνει ανάφορα σε προέλευση της γραφής απο Κρήτη…
     Η καρχηδονιακή λογοτέχνεια έχει καταστράφει σχεδόν πλήρως εκτος από τον περίπλου του Άννωνος…Δεδομένου ότι η Φοινική/ Λίβανος είναι μάλλον “άβολη” περιοχή για ανασκαφές δεν έχει γίνει συστηματική μελέτη αρα δεν αποκλειέται να βρεθούν επιγράφες στο μέλλον…Ουτε Αιγυπτίοι φιλόσοφοι υπήρξαν αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η σχετική γραματεία η οποιά μπορεί να επηρέασε την Βίβλο…

     Like

    2. Το μόνο βεβαιο είναι ότι η βίβλος ήταν Στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και μεταφράστηκε απο τα Ελληνικά στα Εβραικά…αυτο για σενα δεν λέι τίποτα ????

     Like

    3. Δηλαδή η Π.Δ. πρωτογράφτηκε στα Ελληνικά και οχι στα Εβραίκα…μα γιατί δεν είπε κανείς στο Μωήση ότι όταν κατέβαινε απο το Ορος Σίνα κράτουσε ελληνικές πινακίδες και όχι εβραικές… οπώς επείσης ας πει κάποιος στους μελετήτες της Βιβλου ότι το πρωτοτύπο δεν ειναι το εβραικό κείμενο αλλα η μετάφραση των Ο!

     Like

    4. ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι τα μόνα Αυθεντικά ….πηγαία από αυτά και χάρις σε αυτά, προήλθε ο Ελληνικός πολιτισμός και με την διάδοση αυτού ο Παγκόσμιος πολιτισμός . Εμείς δεν είμαστε σοβινιστές να θέλουμε να καπελώσουμε τους πάντες αλλά και αυτή η σπουδή μερικών να υποτιμήσουν τον πολιτισμό μας, μας εξοργίζει και μας βάζει σε σκέψεις …και κοίτα σύμπτωση …όλοι αυτοί που υποτιμούν τον πολιτισμό μας υπερασπίζονται με Πάθος κάτι Χασάπηδες σαν τον Μουσταφά τον Ατατούρκ και Τον Ιωσήφ τον Στάλιν και φτάνουν στο σημείο να υπερασπιστούν και τον πολιτισμό των πειρατών της Φοινίκης για να υποβαθμίσουν τον Ελληνικό….

     Like

    5. Και αφου οι Ρωμαίοι που κατέστρεψαν την Καρχηδόνα και “έκαναν διωγμούς” στην Παλαιστίνη δεν είχαν φανεί στο προσκήνιο. πως και ενα τόσο σημαντικό βιβλίο ήταν μόνο Στα Ελληνικά?????? που ήταν αυτή η Φημισμένη Φοινικική Γραμματεία??????????

     Like

    6. Η Π.Δ, πρωτογραγτηκε στα ΕΒΡΑΙΚΑ το σάκις ας ρωτήσει οποίο θεολόγο θέλει///

     Like

    7. και τι απέγινε??? χάθηκε ???? την Πέταξαν ???δεν νομίζω..!!! ένα τόσο ιερό Βιβλίο δεν χάνεται !!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα ΕΛΛΗΝΙΚ¨Α ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…πράγμα που αποδεικνύει την συντριπτική ανωτερότητα της Ελληνικής γραμματείας και του Ελληνικού πολιτισμού. Που όσο και αν Πάσχισαν να ξεριζώσουν μερικοί ανθέλληνες Γκρεμίζοντας ναούς και κλείνοντας σχολές και καίγοντας χρόνια ολόκληρα τα βιβλία… αυτό το 2 % που κατάφερε να σωθεί είναι ποιο λαμπρό από το 100% άλλων πολιτισμών….

     Like

    8. (.) ”. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν Φοίνικες φιλόσοφοι κλπ δεν σημαίνει ότι δεν είχαν την ικανότητα να αναπτύξουν γραπτά σημεία για να αποδώσουν τη γλώσσα τους.(..)

     Ούγκα , ντούγκα , μούγκα … Σπουδαία διάλεκτος .. Και ποιος δεν θα την ζήλευε ..

     Like

    9. Ο Ηρόδοτος ήταν ένας παραδόπιστος στρατευμένος φραγκοφονιάς το Αλφάβητο Ευρέθηκε σταδιακά από τους Ελληνες και οι Ετεοκρητική γραφή είναι ο Ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ Γραμμικής και αλφαβήτου…..οι Ελληνες Φοίνικες την Μετέφεραν στην Φοινίκη όπου την Γνώρισαν οι Σημιτοφοίνικες που παρέμειναν σε αυτή αφού ήταν ξένο σώμα και δεν μπορούσαν να το αναπτύξουν.

     Like

   56. Βούλγαρη

    Βάζεις τὸν Ἡρόδοτο τὸν κακοήθη καὶ τὸν Πολύβιο πάνω ἀπὸ τὸν Ὅμηρο,ἄσχετε;

    Ὁ Ὁμηρος ὄχι μόνο δίδαξε τὴν γλῶσσα,ἀλλά καὶ γεωγραφία καὶ ἱστορία καὶ πολλά ἄλλα.
    Φαίνεται δὲν τὸν ἔχεις μελετήσει.

    Ἀρχηγέτη τῆς γεωγραφικῆς ἐμπειρίας τὸν χαρακτηρίζει ὁ Στρὰβων,καὶ ὁ Ἑκαταῖος γράφει….Ὅμηρος τῆς Γεωγραφίας ἦρξεν.

    Πόσα μᾶς ἔδωσε;

    Ἀστρονομία,Ναυσιπλοΐα,
    κυρίως μέσῳ Ὀδυσσείας (ε,269).

    Ἱατρικὴ,
    (Ἀλεξ.θεραπευτ.2.475)
    “τοῦ μυός ὁ προσαγορευόμενος τένων,οὕτως οὐχ Ἱπποκράτης μόνον,ἀλλά καὶ Ὅμηρος αὐτόν ὀνομάζουσιν….τοὔνομα φάρυγξ οὕτως οὔν καὶ Ὅμηρος ἔφη.”(Γαληνός,περί Ἱπποκράτους 1.10).

    Ἱστορία ,Ρητορική
    …τὶ γάρ οὔτω ρητορικὸν; τί δὲ οὔτω ποιητικὸν; τὶς δὲ ἀμείνων Ὁμήρου φράσαι; (Ποσειδώνιος Frg.3D)

    Τεχνολογία
    ..ὥσπερ Ὁμηρος ἐποίησεν αὐτοκίνητα τὰ τοῦ Ἡφαίστου δημιουργήματα.(Γαληνὸς,περί μορίων 3.268)

    Ἐτυμολογία
    …”ἐχρήσατο καὶ λέξεσιν ἑτέρων διαλέκτων”….(Ἑρμογένης,Περί τοῦ λόγου 2.4)
    Δίνει καὶ στοιχεῖα πολιτισμοῦ(α 130,136,141,146, κ182)

    Ὁ Γρηγόριος ὁ Νανζιανζηνὸς

    τὸν ὀνομάζει τραγῳδοποιὸν καὶ κωμῳδιογράφον,διότι….”ἀμφότερα εὐρήσεις ἐν τοῖς θαυμασίοις αὐτοῦ ποιήμασι,τὰ μὲν συμφορᾶς τὰ δέ γέλωτος ἄξια.”

    Αὐτὰ τὰ ὄλίγα.

    Like

    1. Η εμπάθεια και ελλειψη γνώσεων αλλα και ψυχραιμιάς της κορινάς είναι εμφανης…Το γεγόνος οτι το βιβλίο του Πλουτάρχου στο οποίο αναφέρεται ειναί πιθανόν να είναι πλαστο δεν την απάσχολεί χώρια που ενδέχεται να αποδίδει στον Durant και τον Στραβωνα πραγμάτα που δεν έχουν …Ακομά και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζημός ΔΕΝ αποκαλεί τον Ομήρο Ιστορικό και η συζήτηση αφορά Ιστορικούς και σε αυτό τον τομέα όντως βάζω τον Ηροδοτο, τον Θουκιδιδη και τον Πολύβιο πάνω από τον Όμηρο όπως καθε σοβαρός επιστήμονας άλλωστε…Ευχαριστώ τον Θεό για το γεγονός οτι η Ιστορία δεν γράφεται από κορίνες οι οποιές αποδεικνύονται μισαλλοδοξες και “αφριζουσες” από λυσσα…

     Like

    2. Οτι δεν ταιριάζει με τον τυφλοσούρτη του Χρηστάρα ειναι πλαστό μη Ιστορικό και αναξιόπιστο…. μόνο η ανύπαρκτη η χαμένη Καρχηδονιακή Γραμματεία ειναι Ιστορικά ακλόνητη..!!!!…

     Like

    3. Τ είπαμε οτί ηταν ο Περιπλους του Αννωνος..προφανώς οι ρωμαιοι δεν ηξεραν τι έγραφαν συμφωνα με το σακις…..

     Like

    4. Kαι αυτός ο Περίπλους στα Ελληνικά είναι και επειδή όλοι οι Προηγούμενοι είχαν γίνει από καπετάνιους Ελληνες και το Γεγονός ότι οι Καρχηδόνιοι χρησιμοποιούσαν πλήθος Ελλήνων μισθοφόρων , έτσι και αυτός πρέπει να έγινε από Ελληνες ναυτικούς

     Like

   57. Σε αυτον τον ομορφο τοπο που εχει (ο Τοπος) μεγαλη ιστορια κατοικει ενας μικρος λαος που για να επιβιωσει ειναι φυσικο να εντρυφησει περισσοτερο στον μυθο παρα στην επιστημη.Ειναι μια αναγκαια και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ διαδικασια το να τροφοδοτεις το φυλετικο ασυνειδητο ενος μικρου λαου με φουσκωμενες ιδεες και “ιστοριες” ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ.Το θεμα και προβλημα ειναι οτι η δυσαναλογια βαρους-δυνατοτητας μεταφορας καμμια φορα σε λυγιζει και τοτε νιωθεις να ραγιζει και η ιδια σου η υπαρξη στο ανιχιλισμο.Πρεπει να κρατησωμε τις αντικειμενικες αληθειες της ιστοριας αυτου του Τοπου και να τις παντρεψωμε με νεες αντικειμενικες και τρεχουσες αληθειες που θα δημιουργησωμε εμεις οι ιδιοι.Και κυριως να μη προσωποποιουμε καθε αντιθετη αποψη που νομιζωμε οτι μας θηγει προσωπικα ενω ειναι μια αλλη αποψη που απλα θελει ηρεμη συζητηση

    Like

    1. Στεργιε εισαι μια φώνη ψυχραιμιάς εδώ περα ελπίζω να σε ακούσοουν όλοι οι υπόλοιποι…

     Like

    2. Μικρός Λαός οι Ελληνες…κούνια που σε κούναγε ….να τόσο δα θελει ακόμη για να ξυπνήσουν συνειδήσεις και να ξεπεράσουμε τα 50 Εκατομμύρια …και Τότε ποιος είδε τον Ελληνα και δεν φοβήθηκε..

     Like

   58. Διονύσιος Βούτος τα φοβερά επιχειρήματα σου με διέλυσαν. Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Θα σου έλεγα πάντως να μην υπονομεύεις τους υπόλοιπους λαούς. Εσυ και οι υπόλοιποι πιστεύεται ότι αρχή και τέλος πάντων Ελληνες. Πλανάστε πλάνην οικτρά. Ακούς πίθηκε;;;

    Like

    1. Πιθανόν στην επιστημονική μεθοδολογία του κ, βούτου συμπερλαμβα΄νονται και απειλές στους “αντιφρονωντες”…ας κρατησουμε την ψυχραιμια μας οι υπόλοιποι…

     Like

    2. Τα φοβερά και τρομερά επιχειρήματα είναι τα δικά σου … Κολυμπάνε μέσα στις αποδείξεις όλα τους …

     Μόνο ένας ανόητος θα διάλεγε νικ που τον προσδιορίζει ως τον μόνο ορθά σκεπτόμενο και υπερόπτη , ενώ κατηγορεί όλους τους άλλους για κομπορρημοσύνη και αλαζονεία .. Είσαι τόσο βούρλο που δεν γνωρίζεις ότι το να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου ως «ορθολογιστή» δεν σε κάνει και αυτόματα ορθολογιστή , μάλλον βλάκα σε κάνει … Το αν είσαι ή όχι ορθολογιστής δεν θα το πεις εσύ , αλλά οι άλλοι που διαβάζουν τι γράφεις …

     Αλλά τι να πεις ..?? Κάτι τέτοιους σαν και σένα και σαν τον αγράμματο τον Βούλγαρη διαλέγουν οι εχθροί μας για να τους στρατολογήσουν εναντίων μας φουσκώνοντάς τους τα μυαλά με χαζομάρες και χαϊδεύοντας έντεχνα την ανοησία τους προκειμένου να τρέχουν αυτοί κάθε φορά που ξεφτλίζονται και τους χλευάζουν οι άλλοι που ακούν τις ανοησίες που λένε σε αυτούς και να τους τονίζουν συνεχώς το «ηθικό» τους καλλιεργώντας την μισαλλόδοξη ανοησία τους … Μέχρι και πτυχία τους δίνουν και τους ονοματίζουν «ειδικούς» .. Προσπαθεί να μας πείσει ο «μελετητής» της Ελληνικής ιστορίας που παριστάνει τον ειδικευμένο ιστορικό , πως μπορείς να μελετήσεις την ιστορία ενός τόπου χωρίς να γνωρίζεις την γλώσσα του .. Γράφτο μας αρχαία βρε , δεν πειράζει .. Στην σχολή δεν σας έμαθαν αρχαία ..?? Αλλά τι ρωτώ , αν ήξερες αρχαία θα έκανες 10 λάθη σε μια σειρά ..??

     Ξέρουν ποιους διαλέγουν για την κάθε δουλειά , δεν είναι βλάκες , αλλιώς πως θα κυβερνούσαν μέχρι τώρα τον κόσμο .. Δεν είναι εύκολη η τέχνη του διαίρει και βασίλευε .. Πρέπει να εκμεταλλεύεσαι και τους κατάλληλους βλάκες … Και αφού τους αρχίσεις στο δούλεμα , να τους βάλεις μετά στα πόστα για να κάνουν κουμάντο σε αυτούς που θέλεις να εξουσιάσεις …Θα δεχόντουσαν ποτέ οι ικανοί ενός έθνους να σε υπηρετήσουν ..?? Όχι βέβαια , αυτούς πρέπει να τους εξαφανίσεις , οι άχρηστοι και οι ανίκανοι είναι αυτοί που θα σκύψουν μπροστά σου , γιατί τα κόμπλεξ και τα συμπλέγματα που κουβαλούν μέσα τους ζητούν εξουσία για να ικανοποιηθούν , αφού είναι ποταπά και κατώτερα … Ποιος πατέρας που νοιάζεται πραγματικά για το παιδί του , θα ζήταγε να απολυθεί η δασκάλα που έπιασε το κανακάρη του να αντιγράφει να απολυθεί και δεν θα έλεγε μπράβο στην δασκάλα που έκανε το καθήκον της και προσπαθεί να μην γίνει ο γιός του ρεμάλι και άχρηστος κηφήνας ..? Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ , αυτός που δεν χρησιμεύει σε τίποτα , ο επιβλαβής .. … Όλοι οι άλλοι γονείς , θα ένιωθαν ντροπή για το καμάρι τους και θα ζήταγαν προσωπικά συγνώμη μπροστά στον κανακάρη τους στην δασκάλα ,ταπεινώνοντας τον εαυτό τους για να παραδειγματιστεί ο γιός του και να γίνει χρήσιμος άνθρωπος , να σωθεί …

     Να ποιους διαλέγουν λοιπόν και ποιους εφοδιάζουνε με διπλώματα και παπλώματα προκειμένου να παριστάνουν τους ειδικούς … Τους ανειδίκευτους ειδικούς , αυτούς που έκλεψαν την γνώση και ποτέ δεν την έκαναν κτήμα τους , γιατί την γνώση δεν την είδαν ως μέσο για να γίνουν αυτοί οι ίδιοι καλύτεροι άνθρωποι και να υψωθούν πνευματικά , αλλά ως μέσο για να αποκτήσουν υλικά αγαθά και απολαύσεις , όταν λοιπόν μπορείς να παρακάμψεις τα επίπονα στάδια της γνώσης και η γνώση δεν έχει καμία άλλη αξία για σένα , τότε γιατί να μην το κάνεις ..?? Θα το κάνεις και έτσι θα βάλεις τις βάσεις τις καταστροφής , τόσο για σένα όσο και για τους άμοιρους φουκαράδες που αύριο ως εντεταλμένος εφιάλτης θα κυβερνήσεις μετά την εντολή των αφεντάδων σου ..

     Η συνωμοσία των μετρίων ..

     Like

   59. Προσωπικά είμαι απόλυτα ψύχραιμος. Ο Βούτος το μόνο που μπορέσε να πει ήταν “Ούγκα , ντούγκα , μούγκα”, αυτά είναι τα επιχειρήματά του. Για τα υπόλοιπα τίποτα.

    Like

   60. Πολίτη

    κοροϊδεύεις τὸ γεγονὸς ὅτι ὁ Ὅμηρος εἶναι ἐγγονὸς τοῦ Ὀδυσσέως;
    Διάβαζε λοιπὸν,ἐσὺ πού τοποθετεῖς τὸν κακοήθη Ἡρόδοτο,τὸν χρηματιζόμενο ὑπερ ἄνω τοῦ Ὁμήρου:

    Ὁ χρησμὸς ὁ ὁποῖος ἐδόθη εἰς τὸν αὐτοκράτορα Ἀνδριανόν,εἰς ἐρώτησίν του πρὸς τὴν Πυθίαν περί τοῦ Ὁμήρου:

    Ἄγνωστον μ᾿ἔρεαι γενεὴν καὶ πατρίδαν γαῖαν
    ἀμβροσίου σειρῆνος.Ἕδος δ᾿Ἰθακήσιος ἔστιν,
    Τηλάμαχος δὲ πατήρ καὶ Νεστορέη Ἐπικάστη μήτηρ,
    ἣ μίν ἔτικτε βροτῶν πολύ πάνσοφον ἄνδρα.

    (Μέ ρωτᾶς γιὰ τὴν ἄγνωστη γενεά καί τὴν πατρικὴ γῆ
    τοῦ ἀθάνατου ἀοιδοῦ.Εἶναι ἀπό τὴν Ἰθάκη,
    Τηλέμαχος ὁ πατήρ του,καὶ ἡ κόρη τοῦ Νέστορος ἡ Ἐπικάστη,ἡ μήτηρ του,ἡ ὁποία ἔτικτε,ἐξ ὅλων τῶν θνητῶν τὸν πλέον πάνσοφον ἄνδρα).

    Τὸν γάμο τοῦ Τηλεμάχου καὶ τῆς Ἐπικάστης τὸν ἀναφέρει καί ὁ Εὐστάθιος Θεσσαλονίκης.

    Like

    1. Ποια ειναι η πήγη που αναφέρει αύτον τον χρησμο …και συγνώμμη αλλά η πυθία δεν αποτέλει και την πιο αξιόπιστη μαρτυρία.. από την στιγμή που ο Ηροδότος είχε επιστημονική μεθοδολογια ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ενώ ο Όμηρος δεν είχε κατι τέτοιο στο τομέα της Ιστοριάς ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Ηρόδοτος τθέται υπερανω του σεβαστου κατα τα αλλα ποιητη Ομηρου

     Like

    2. ποιά επιστημονική μεθοδολογία είχε Ο Ηρόδοτος ο κοπτορράπτης της Ιστορίας σύμφωνα με τα κέφια του Περικλή ????

     Like

   61. Διονύσιε Βούτε είσαι ψυχοπαθής. Παντού βλέπεις συνωμωσίες και λοιπες ανοησίες. Πιστεύεις ότι αρχή και τέλος πάντων Ελληνες. Θεωρείς τους υπόλοιπους λαούς κατώτερους. Δεν έχεις ιδέα ούτε από Ιστορία, είτε απο Γλωσσολογία, ούτε από Ιστορική Γλωσσολογία, δεν διαθέτεις δε κάνένα επιχείρημα πλην το να αποκαλείς όλους όσοι υπηρετούν την αλήθεια και την ορθή γνώση “εχθρούς” κλπ χαρακτηρισμούς. Δεν είσαι παρά ένας επικίνδυνος ψυχοπαθής, εσύ και όλοι αυτοί που βάζουν στο μυαλό σου τέτοιες ιδέες.

    Like

   62. Κανω μια φιλικη ευχη σε ολους μας.Ας σταματησει αυτο που γινεται σεβομενοι ολοι μας την σημερινη ημερα που μας θυμιζει κατι φοβερο για ολους μας.Μονο αυτο!

    Like

    1. Εγω θέλω να σταματήσω αν ο σάκης και οι υπόλοιποι με αφήσουν στην ησυχία μου…

     Like

    2. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα είναι αυτοί που δεν μας αφήνουν να σταματήσουμε και απαιτούν να μαθευτούν όλα και ο ρόλος όλων …??

     Like

    3. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα είναι αυτοί που δεν μας αφήνουν να σταματήσουμε και απαιτούν να μαθευτούν όλα και ο ρόλος όλων …??

     Θάνατος είναι η απουσία της μνήμης , όσο υπάρχει η μνήμη , ο θάνατος είναι απόν … Η Μνημοσύνη ορίζει και ο Μοιρογέτης δίνει εντολή στις Μοίρες να υφάνουν τον ιστό της αποκάλυψης για να τον τραγουδήσουν οι κόρες της Μνημοσύνης , οι Μούσες ..

     “Άνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ
     πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν·
     πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω,
     πολλὰ δ᾽ ὅ γ᾽ ἐν πόντῳ πάθεν ἄλγεα ὃν κατὰ θυμόν,”

     Για αυτό οι Μοίρες τον πήγανε τόσο μακρινό ταξίδι τον ΄άνδρα τον πολύτροπον … Για να ειπωθούν αυτά που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν ειπωθεί …

     (..) πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω,(..)

     Πως θα γίνει γνώστης πολλών αν δεν περιπλανηθεί μέσα σε όλες αυτές τις γνώμες ..?? Αυτό ζητάνε και οι νεκροί .. ΜΝΗΜΗ .. Γιατί η Μνήμη είναι αυτή που τους κρατά ζωντανούς και δεν χάνονται …

     Like

   63. Αυτος που θα σταματησει πρωτος να απανταει εστω και σε βρισιες εχχει ηδη ανεβει στην συνειδηση ολων και το αντιθετο αυτος που θα ρηξει ξανα νεα τροφη για βρισιες στο ελεος των υπολοιπων.Αντε παιδια πολλα ειπωθηκαν και κουβεντα δεν μπορει ετσι να γινει.Συγγνωμη αλλα και η υπομονη εχει τα ορια της,οχι απο εμενα αλλα απο τους 350000 προγονους.Ευχαριστω.

    Like

   64. Μεγαλείο είναι να δίνουμε τα χέρια για το κοινό συμφέρον ακόμη και αν διαφωνούμε …αν το κάναμε συχνά δεν θα μιλούσαμε για γενεοκτονίες αλλά για δημιουργία και μεγαλεία .
    Καλησπέρα σας , Κύριοι ………..

    Like

    1. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++! και να μην χρειαζόμαστε την θυσια μιας ιφιγένιας για αυτό…

     Like

   65. Επιλογος
    Απο χθες ποτε τρολαροντας και ποτε αλλαζοντας θεμα προσπαθησα να ελεγξω το συναισθημα μου για την σημερινη μερα 19 Μαιου και για την τυχη των προγονων μας και μου.Αλλα μου την κανατε χωρις φυσικα να το επιδιωκετε αυτο.Δεν πειραζει ζωντανα και ζωηρα “παιδια”ειστε.Μη μου απαντησετε σε αυτο.Αυριο θα ειναι 20 Μαιου και η ζωη θα συνεχιστει για χαρη των παιδιων μας και δικαιωση των παπουδων μας.

    Like

   66. Μια Ιφιγένεια πάντα θα θυσιάζεται αλλά χαλάλι αν πρόκειται ο άνεμος να είναι ούριος και να κατακτάμε Τροίες ………
    😉

    Like

    1. Με αυτόν που θέλει να σε εξαφανίσει τι χέρια να δώσεις και σε τι κοινό θα συμφιλιωθείς ..?? Είναι σαν να λες στα πρόβατα να τα βρουν με τον λύκο και να δώσουν τα χέρια … Οι άνθρωποι είναι προβοκάτορες στρατευμένοι εχθροί μας , από που και ως που θα τους θεωρήσουμε έμπιστους …??

     Like

   67. @Stergdoc
    Το συναίσθημα δεν ελέγχεται , και ειδικά αν οι φονιάδες μένουν ατιμώρητοι και τα θύματα εξακολουθούν ν΄είναι θύματα και τούτη τη φορά θύματα ομοεθνών ..άρα ένας λόγος παραπάνω να θυμόμαστε μονιασμένοι με σκοπό την δικαίωση . Κάποια μέρα θα έλθει δεν μπορεί ….και όταν έλθει , θα δεις πόσο εύκολο είναι να δώσουμε ΟΛΟΙ τα χέρια λεύτεροι και δικαιωμένοι .

    Like

   68. Ορθολογιστή στο ξαναεπαναλαμβάνω…είσαι απόλυτος για κάτι το οποίο μπάζει απο παντού…για το οτι η έλλειψη φωνήεντων δεν δυσχεραινε τον προφορικό λόγο ίσως και να χεις δίκιο…μικρό το κακό για μια γλώσσα με περιορισμένο αριθμό λέξεων..και για ένα σύστημα γραφής που πήγαινε με την όπισθεν…. καθώς στην παλαίοτερη γραμμική β υπήρχαν φωνήεντα… Το πρόβλημα ομως δεν είναι αυτό… Οι προβληματισμοί και τα έρωτηματα στον αρχαίο κόσμο είναι δεδομένα….αυτό ομως απέχει παρα πολύ απ το να φτάσουμε να απεμπολούμε τα κεκτημένα του ελληνικού πολιτισμού…μόνο εμεις οι έλληνες κάνουμε τέτοια μεγάλα κατορθώματα…και στο πλαίσιο του πνεύματος ελευθεριότητας που μας διακατέχει…κάνουμε δογματα θεωρίες αμφίβολες και σαν περιεχόμενο και σαν προέλευση….

    Like

  2. Το ποιο σωστο το ειπες καποιος εδω για τον βουλγαρη..
   “Οταν εμφανιζεται αυτο το πραγμα,
   αργει πολυ να ξεβρωμισει εδω περα..”
   Το θεμα ΔΕΝ ειναι αν ξερει ιστορια Η οχι…
   Αλλα που τον βολευει να την παει…
   Οπως επισης το υφος..”σοφου” απεναντι στους πολιτικους του αντιπαλους..
   Που ανηκει ξερουμε…
   Και να τον χαιρονται…

   Like

 7. Saturday, May 18, 2013
  Valerie Boyer Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

  Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!
  Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

  Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.
  Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας.

  Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,(που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ (και εδώ οι Τούρκοι έγιναν Τούρκοι), ανήκει στην Ευρώπη.

  Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη.

  Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

  Απο την Αντιπληροφορηση

  Like

  1. Το Ινδαλμα μου ειναι η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

   Like

 8. Pikos …….Έλληνας γενιέσαι δέν γίνεσαι όσο και άν πασχίζουν οι άρχοντες του τόπου

  Like

 9. Οι αξιότιμοι σχολιαστές διατί εκτέλεσαν δια του πλήκτρου της διαγραφής το ιστορικόν ερώτημά μου;
  Φοβούνται τας υπό της wikipedias απαντήσεις;
  Μηδέ εξέβρισα ουδένα μηδέ εκτός θεματικού αντικειμένου ήμουν.
  Μηδέ κινηματογραφικής επαναλήψεως ταινίαν ετοποθέτησα.
  Έχουν κάποιαν καινούργιαν απαγόρευσην να μου προσάψουν;

  Like

  1. Άκυρον το σχόλιόν μου και συγγνώμην δια την παρεξήγησιν.
   Έσφαλλά διότι ευρισκόμιν εις λάθος ανάρτησιν.

   Like

 10. Η μέθοδος,τών οστρογόνθων,στήν Μ.Ασία,γιά τήν εξόντωση τών Ελλήνων,στέφθηκε μέ επιτυχία,μέ όργανα τούς τούρκους..

  Σήμερα η εξόντωση τών Ελλήνων,μέ τά εκατομμύρια λαθρομεταναστών καί τή βοήθεια τών παπανδρέου,παπακωνσταντίνου,σαμαρά,βενιζέλου,κουβέλη,
  στουρνάρα,δείχνει επίσης σημάδια επιτυχίας

  Like

 11. Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
  ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΑΝΤΕΡΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΏΝ ΤΩΝ
  ΕΛΛΗΝΩΝ!
  ΕΜΠΝΕΥΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Για να προασπίσει τα
  συμφέροντα της ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ!..
  Ναι, της σημερινής που διαφεντεύει την Ελλάδα!

  Ο ΤΑΛΑΑΤ ΠΑΣΣΑΣ ο Τουρκαλάς που
  εκτέλεσε τις Γερμανικές οδηγίες…
  ·

  · Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ –ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ είναι ιδέα και έργο-προτροπή – απαίτηση ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ –ΓΕΡΜΑΝΩΝ!

  · «Διώξτε τους αυτούς τους σκύλους Έλληνες , τους ταραχοποιούς, τους άπληστους κι εμείς θα τους αντικαταστήσουμε με υπάκουους, Γερμανούς εργάτες» φώναζε ο Σάντερς στους Εμβέρ και Ταλάατ, πασάδες της Τουρκίας!.

  · Όσοι έχουν διαβάσει, έστω κα λίγο την πανγερμανική φιλολογία , γνωρίζουν την μέθοδο που προτείνεται για την αντιμετώπιση των πληθυσμών που παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση της Γερμανίας: ο εκτοπισμός των κατοίκων. Η βίαιη εξορία ολόκληρων λαών , που μεταφέρονται σαν ζώα, από τη μια άκρη στην άλλη είναι μέρος του κατακτητικού προγράμματος της Γερμανίας!

  · ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Δεν είναι Ευρωπαϊκή φυλή. Εισβολείς είναι, δηλαδή κατσαπλιάδες. φονιάδες και άρπαγες. Βασικά κατσικοκλέφτες! Πάντα σε όλη την πορεία τους, έως αυτή τη στιγμή! Ξαναμπερδεύουν την Ευρώπη, την αναστατώνουν και κάνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της Ευρώπης να υποφέρουν, να στενάζουν…… !

  Like

  1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πώς η… Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων!

   h-p://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/591674/APOKALYPsI-Pos-i-Deutsche-Bank-chrimatodotise-tin-gnoktonia-ton-Pontion.aspx

   Like

 12. ΟΙ Γερμανοί εξαφάνισαν τον ΑΚΜΑΖΟΝΤΑ Ελληνισμό της Μικράς Ασίας!
  Οι Νεότουρκοι του ΚΕΜΑΛ απλώς ήταν εκτελεστικά όργανα . Και γιατί αυτό το φονικό; Διότι αυτό ήταν το οικονομικό συμφέρον των φρικτών ΓΕΡΜΑΝΩΝ !
  Όπως και σήμερα, το ίδιο επιδιώκουν με την ποδηγέτηση της Ελλάδας και το πνίξιμο της Κύπρου!!
  ΓΕΡΜΑΝΟΙ…ΛΑΟΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΡΙΖΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ (Ούννοι, γαρ)-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ- ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΦΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ….. για να ευτυχούν!

  Μια ζωή ΚΛΕΦΤΕΣ κι άρπαγες. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ! Βάρβαρος λαός, κι ευθέως απάνθρωποι , αφού στήνουν την ευτυχία τους στα φέρετρα των άλλων!
  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ! Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Κάτι να κάνει ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ… ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ…ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ..ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ! Προχθές με τους ΒΙΣΜΑΡΚ, χθες με τον Χίτλερ και σήμερα με την θλιβερή γυναίκα, Μέρκελ. Μαζί και ο Σόϊμπλε. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ-ΟΙΟΝΟΜΙΚΌ ΣΗΜΕΡΑ!…ΠΟΥ βρίσκεται εν εξελίξει!
  Σακάτεψαν ήδη την Ελλάδα, καταδυναστεύουν Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και δολοφόνησαν εν ψυχρώ… τη Κύπρο.. Έτσι εν μια νυκτί…
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ, είναι κλεψιμέϊκοι, απ’ όπου κι αν πέρασαν… άρπαζαν! Ο Γερμανός γελάει με την ευρωπαϊκή ηθική, την ελληνική κατά βάση, μια κι από Έλληνες θεμελιώθηκε ως πίστη!

  Like

  1. Οι γερμανοι ανεκαθεν αισθανονται κατωτεροι του Ελληνικου Εθνους και Πολιτισμου,
   και αυτο δημιουργει μισος για καθε τι Ελληνικο.

   Like

 13. ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ;ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΙΡΙΑΛ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΄΄ΚΡΑΤΟΣ΄΄ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΑ ΛΙΜΕΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ. ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.

  Like

 14. Οτι θα ακουγα για συνομοσιες επι εποχης σελτζουκων τουρκων ουτε που το φανταζομουνα
  Αλλα τελικα με αυτον τον ΑΝΟΗΤΟ ΛΑΟ – ΝΕΟΛΛΗΝΑΣ που πιστευει σε δεισδαιμονιες ολα ειναι πιθανα , ακομα πιστευει οτι ειναι ο εκλεκτος του θεου και ολοι τον επιβουλευωνται
  Οσο για την ιστορια
  Το βυζαντιο ηταν ΡΩΜΑΙΚΟ , Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια – Νεα Ρωμη, οι Ελληνες ηταν υποδουλοι των ρωμαιων για 1640 χρονια (-187- 1453) , παψτε πια να παραποιειτε την ιστορια , δεν απευθυνεστε σε αμορφωτους

  Like

  1. Άσε τι πιστεύει ο έλληνας (γιατί τον λες νεοέλληνα; ) και δες τι έχουν πεί οι ξένοι γι αυτόν.
   Απ΄εκεί και μετά διαλέγεις επιβουλή και αποδεικνύεις.
   Αν οι αποδείξεις επιμένουν πως διαχρονικά τον επιβουλεύονται, το κρατάς
   Αν όχι το απορρίπτεις.
   Παραδειγματάκια
   Τι τους πείραξε η ΑΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και κάθε τρείς και λίγο την χτυπάνε το δοξα πατρί;
   Γιατί τα έχουν βάλει με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία διαστρεβλώνοντας την συνεχώς;

   Like

   1. Δεν επιβουλευωνται την ρωμαικη αυτοκρατορια αλλα το αρχαιοελληνικο πνευμα που εδωσε τα φωτα και γεννησε το δυτικο πολιτισμο
    Βλεπεις καμμια αναφορα στο βυζαντιο απο τα μεγαλα πνευματα της ανθρωποτητας , ολοι για την αρχαια Ελλαδα μιλανε ως λαμπρο παραδειγμα και νιωθουν δεος , ακομα και οι χασαπηδες της ανθρωποτητας οπως ο χιτλερ

    Like

    1. Οι μεγαλύτεροι χασάπηδες της ανθρωπότητος Στάλιν Μουσταφά Ατατούρκ.κλπ δεν ενοιωθαν κανένα δέος… Μισος μόνο

     Like

 15. Ακούστε ρε μάγκες. Πριν την επανάσταση του ’21 οι Πελοπονήσιοι είχαμε ξεσηκωθεί και πάλι. Πρόκειται για τα Ορλοφικά. Εκεί κατασφακτήκαμε, εξοριστήκαμε, μεταναστεύσαμε, υποφέραμε κλπ. Δεν αρχίσαμε τις κλάψες όμως για γενοκτονίες. Λίγα χρόνια μετά πήραμε το σπαθί και λευτερώσαμε την Ελλάδα. Αφήστε τις κλάψες. Η κλάψα και οι γενοκτονίες δεν είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής φυλής αλλά άλλων κατώτερων ή ανύπαρκτων πολιτιστικά λαών.
  Η δράστε ή σκάστε. Μην ψάχνετε για ελεημοσύνες.

  Like

  1. Ως καταγόμενος,από πατέρα Κρεσταινέο καί μητέρα Μεγαλοπολίτισα….εγκρίνω καί επαυξάνω,ήδη γυαλίζω τή δικόπα καί περνώ σχοινοκαθαριστήρα,τή διμούτσουνη……

   Like

   1. Μέσα στή Πόλη τής Μεγαλοπόλεως,μέ γιαγιά από Κουρουνιού….

    Like

    1. Απ το Κουρουνιού ..??? Από το Κουρουνιού ήταν το πρώτο μου παιδικό αίσθημα , όταν ήμουν διακοπές στο δικό μου το χωριό κοντά στο Λοντάρι … Μια βδομάδα βάστηξε , μετά έφυγε πήγε στο Κουρουνιού και την έχασα 😆

     Μικρός που είναι ο κόσμος … Μια σταλιά .. 😆

     Μάλλον μας κυνηγά κατά πόδας το παρελθόν μας και δεν μπορούμε να του ξεφύγουμε με τίποτα ….

     Like

   2. Προσωπικά,εκτιμώ καί υπερηφανεύομαι,κυρίως γιά τήν Αρκαδική καταγωγή μου,επειδή τελείωσα καί τήν δημοτική εκπαίδευσή , στό δημοτικό Μεγαλοπόλεως,μέ ογκόλιθους δημοδιδασκάλους…

    Like

    1. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και στην Πάτρα , η μάνα μου είναι από εκεί , από το Λοντάρι ..

     Like

  1. Γιατι δεν αναφερεται πουθενα οτι οι εβραιοι μπολσεβικοι,
   στηριξαν τους ντονμεδες με χρημα ,πολεμικο εξοπλισμο και συμβουλους;;
   Ντονμεδες=εξισλαμισμενοι κρυπτοιουδαιοι
   μπολσεβικοι=εβραιοι τρομοκρατες

   Like

 16. Στην μεσαιωνικη ιστορια του Καιμπριτζ στο τμημα της Βυζαντινης ιστοριας υπαρχει χαρτης που δειχνει την δυτικα της Κασπιας χωρα ως Αλβανια.

  Like

 17. H ετοιμολογια της λεξης ΜΥΘΟΣ ειναι ‘συνοπτικη εξιστόρηση’
  Υπαρχουν -ευτυχως- δεκαδες βιβλια Ελληνικων που προσδιοριζουν την λεξη.
  Το διαβασμα δεν ‘χαλασε’ ποτε κανενα. Πρακαλω ερευνηστε και μετα τα ξαναλεμε.

  Like

 18. EΙΧΑ την υπομονη και σας διαβασα ολους…..ολοι εχετε δικιο …σας λειπει μονο ΕΝΑ που ειναι ο συνδετικος κρικος για να καταλαβεται που ειναι το δικιο σας.

  Ο καθε ανθρωπος γεννιεται με ενα ΝΤΙΕΝΝΕΙ…οπως λενε οι επιστιμοναδες….εμεις οι εργατες οι αγραμματοι το λεμε κληρονομικοτητα ,κουσουρια που πηραμε απο τους πατεραδες-παπουδες μας και παει λεγοντας προς τα πισω ….

  Φυσικα εχει βρεθει οτι περνουμε καλα και κακα απο τους ΠΡΙΝ ΜΑΣ….με το ντιενει μας…αλλα αυτο το σκατοκεφαλι που κουβαλαμε και εχει μεσα το μυαλο μας ειναι ενα μυστηριο που αν θυμαμαι καλα μονο το ενα 15 με 20 χρησιμοποιουμε….

  Το αλλο τι εχει μεσα αραγε;…ή επειδη δεν το ξερουμε δεν μπορουμε και να το καταλαβουμε.

  Εγω με τα σκατα που κουβαλαω στην κεφαλα μου …αμορφωτος και αγραμματος οπως ειμαι σκεπτομαι ,ΜΗΠΩΣ κουβαλαει ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ…απο τους πριν μας και τους πιο πριν μας…φτανωντας καπου στην αρχη μας …..

  Τι δεν καταλαβαινεται ωρε παλληκαρια μου και κοπελιες;;
  ]
  Αν λοιπον η φυτρα σου εχει ριζες εκει βαθεια και καταφερεις να βαλεις να δουλεψουν οι αναμνησεις σου…θα φτασεις και θα καταλαβεις και τον ΜΥΘΟ που ειναι ΙΣΤΟΡΙΑ και την αληθεια της γεννιας σου….

  Αν παρολο τις γνωσεις και την προσπαθεια να ξυπνησεις τις αναμνησεις σου δεν το καταφερεις….

  εεεεεεε τι να κανουμε δεν γεννηθηκαμε ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…μπασταρδευτηκαμε στην πορεια τοσων εκκατομυριων ετων που ηρθαν και μας φυτεψαν εδω …με βαρβαρους και αγριους…που τους εξελιξαμε σε ημιαγριους και στο τελος πολιτισμενους αλλα δυστυχως με αναμνησεις απο την ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ και φυσικα τον ΜΙΣΟΣ για οτι ηταν καλυτερο απο αυτους…

  ετσι ειναι οι ανθρωποι…δεν ειμαστε και ολοι γεννια ΘΕΩΝ,,,,καλημερα …

  Like

 19. σχετικα με την 1η παραγραφο του ΥΓ του αρθρογραφου, παραθέτω το παρακάτω :

  Η «Σμύρνη (Γκαιούρ Ιζμίρ – Gavur izmir)» ανησυχεί σήμερα την σύγχρονη Τουρκία
  Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
  http://anavaseis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6506.html

  «Η θρησκευτική ταυτότητα της Σμύρνης είναι διαφορετική από την υπόλοιπη Τουρκία». Την καταπληκτική αυτή δήλωση δεν την έκανε κάποιος μη Τούρκος, ή κάποιος μη μουσουλμάνος, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Θρησκεύματος της Τουρκίας, (κάτι ανάλογο με τον αρχιεπίσκοπο της ελληνικής εκκλησίας), Mehmet Görmez, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αναληφτούν μέτρα για να αποκατασταθεί ο ισλαμικός χαρακτήρας της πόλης, μιας ιστορικής πόλης όπου όπως είναι γνωστό άνθησε και μεγαλούργησε η ελληνορθόδοξη ρωμιοσύνη επί πολλούς αιώνες….

  Το ζήτημα της Gavur İzmir για πρώτη φορά τέθηκε με έντονο τρόπο στην τουρκική επικαιρότητα το 2000, όταν τότε παράγοντες του ισλαμικού κόμματος, Φαζιλέτ, είχαν χαρακτηρίσει την Σμύρνη σαν Gavur İzmir, καθώς όπως αναφέρθηκε τότε σε κάθε επίσκεψη τους στην πόλη αυτή υπήρχε έντονη απροθυμία ακόμα και αποστροφή των κατοίκων να ανταποκριθούν στα θρησκευτικά τους καλέσματα για ανάπτυξη της ισλαμικής παιδείας….
  ….
  Όπως φαίνεται, πολλά χρόνια μετά από την καταστροφή και την σφαγή της Σμύρνης, το φάντασμα της Gavur İzmir με ένα απροσδόκητο τρόπο κατατρέχει σήμερα τους Τούρκους και προβληματίζει έντονα την ίδια την θρησκευτική αλλά και την πολιτική ηγεσία της σύγχρονης Τουρκίας.
  Αναρτήθηκε από byzantio στις 3/28/2013 11:48:00 π.μ.

  Like

 20. ο θοδωρης,ειπε μαχαιρι και φωτια στους δοσιλογους.σ’αυτο,πρεπει να ειμαστε ολοι,υπερ.ολες οι περιουσιες,που αποκτηθηκαν με τροπο τετοιο να δημεβονται.

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s