Ευρώ δραχμή ή βίδες;

euro_coins_495_355Για άλλη μια φορά τα ελληνικά κόμματα στο σύνολο τους κοροϊδεύουν και εξαπατούν την ελληνική κοινωνία.

Βέβαια, δεν μας εξαπατούν γιατί έχουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο ή σχέδιο, απλά μας εξαπατούν λόγο δικής τους βλακείας.

Το δίλημμα Ευρώ ή δραχμή, δεν υφίσταται ως δίλημμα, για έναν πολύ απλό λόγο: Τι σημασία έχει αν μια οικονομία χρησιμοποιεί Ευρώ ή δραχμή, όταν δεν παράγει κανένα προϊόν.

Εγώ αντί του ευρώ ή της δραχμής, προτείνω να παράγουμε βίδες και ας μην μας ενδιαφέρει αν θα πωλούνται σε ευρώ, σε δραχμή ή σε δολάριο.

Ευρώ έχει και η Γερμανία, όμως δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα γιατί παράγει βίδες.

Η Τουρκία έχει την λίρα, όμως ούτε και αυτή έχει οικονομικό πρόβλημα γιατί απλούστατα παράγει, παράγει από βίδες μέχρι παξιμάδια.

Ομοίως Ισραήλ, οι Ινδίες, η Κίνα, η Αυστρία, χώρες που άλλες έχουν Ευρώ, άλλες έχουν τα δικά τους νομίσματα, όμως δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, γιατί απλούστατα παράγουν, κάτι παράγουν και κάποιοι άλλοι το αγοράζουν.

Εμείς, τι είναι αυτό που θα εξάγουμε αν πάμε στην δραχμή, ή στην Οκά;

Δηλαδή αν αλλάξει το νόμισμα θα γίνει η ελληνική οικονομία καλύτερη από την γερμανική ή την αυστριακή οι οποίες θα συνεχίσουν να έχουν Ευρώ;

Αρκετά νομίζω κράτησε αυτή η ανόητη συζήτηση των ανόητων πολιτικών, οι οποίοι βέβαια δεν θα την έκαναν αν δεν ήξεραν ότι υπάρχουν και ανόητοι ψηφοφόροι.

Ακούμε για ξένες επενδύσεις.

Και εδώ υπάρχει εξαπατήσει, γιατί δεν είναι ξένη επένδυση η πώληση του ΟΠΑΠ ή του αεροδρομίου, ούτε είναι ξένη επένδυση το άνοιγμα ενός σούπερ μάρκετ., αυτά δεν είναι ούτε καν επένδυση συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία, γιατί απλούστατα δεν προσθέτουν,  αφαιρούν ρευστό από την αγορά το οποίο φεύγει και εκτός Ελλάδας.

Αλλά και οι επενδύσεις σε δρόμους και δημόσια έργα, δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση αυτήν την στιγμή.

Αυτό που θα μας βγάλει από την κρίση, είναι μόνο η παραγωγή και η εξαγωγή προϊόντων.

Το ερώτημα δραχμή ή Ευρώ, δημιουργήθηκε από βλάκες και απασχολεί μόνο βλάκες.

Ακόμη και στο αρχαίο τάλαντο να επιστρέψουμε, αν δεν παράγουμε κάτι, έστω και βίδες, πάλι την ίδια τύχη θα έχουμε.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.

15 thoughts on “Ευρώ δραχμή ή βίδες;”

 1. ΕΛΛΗΝΕΣ,Καλημέρα….σήμερα είναι 21η Απριλιου………………………ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

   1. Δέν είσαι αμοιβάδα..αφίδα είσαιι…..καί πάλι καλημέρα καί χρόνια πολλά…!!!!!!!!!!!!!!

    Like

 2. ΛΑΘΟΣ, ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ.

  ΤΟ ΕΝΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕ ΣΕΙΣ.

  ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

  Like

  1. μια παραγωγή οικονομία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και κανέναν.
   Σκέψου λίγο,, αν η Ελλάδα σήμερα ή παραγωγός Πχ, αυτοκινητων τα οποία τα πούλαγε σε όλον τον κόσμο???
   Σκέψου.

   Like

 3. και, βρε παιδί μου, δεν ξέρω εάν παρατηρείς, ότι ό,τι κι αν παράγουμε, τρώει ξυλο. ‘Οχι ότι δεν δίνουμε εμείς λαβές για να φάει ξύλο, αλλά τρώει ξύλο. Ωστόσο, το ευρώ, μαζί με τους ευρωκανονισμούς (πακέτο πάνε) υπήρξε(αν) ο μηχανισμός επέλασης του Δ’ Ράϊχ. Ειρηνικός, πράσινος, με κλασσική μουσική, αλλά επέλαση.

  Like

 4. σοσιαλισμο-μονομερη διαγραφη χρεους-λαικη εξουσια….απλα και λιτα!

  Like

 5. ΤΩΡΑ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΘΕΝ ΕΥΡΩ-ΔΡΑΧΜΗ

  Απορώ με κάποιους που ακόμα και τώρα που τα μετρητά χαρακτηρίζονται και επίσημα ως αξιόγραφα…(άκουσον άκουσον!) και οι καταθέτες ως επενδυτές (άκουσον άκουσον!) δεν τολμούν να σκεφτούν τι θα τους προσέφερε ΑΜΕΣΑ και όχι μακροπρόθεσμα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ!
  Αυτονόητο και χωρίς άλλη ανάλυση να προηγηθεί η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ (και όχι καρατικοποίηση) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ και η διενέργεια τάχιστου Ελέγχου στα βιβλία τους. Ακόμα και εάν τα καταστατικά τους φρόντισαν να τους εξαλείψουν αυτό τον κίνδυνο όταν το μαγαζί αλάξει χέρια τα συρτάρια ανοίγουν και εφόσον βάζουμε χρήματα ΑΙΜΑΤΗΡΑ για τα μαγαζιά τους είναι ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ!!!
  Ο όρος Εθνικός και όχι Κρατικός στην εποχή μας που όλοι οι θεσμοί αμφισβητούνται είναι ο μόνος όρος που στο Παγκόσμιο στερέωμα θα δώσει αρχικά εχέγγυα καλής πίστης. Μην τρομάζουν οι τρομολάγνοι. Αυτοί πρώτοι απ’ όλους σπεύδουν να επικαλεστούν τον όρο Εθνικός όσο και εάν πολλοί τον συκοφαντούν όταν για κάθε Παγκόσμια Νόρμα αποδέχονται και προσβλέπουν στον Ο.Η.Ε σηλαδή στον Οργανισμό Ηνωμένων ΕΘΝΩΝ!!!
  Σύντομα λοιπόν και χωρίς περιστροφές όσα κεφάλαια ανήκουν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ άμεσα θα κινητοποιηθούν και θα τοποθετηθούν προς όφελος της ΕΘΝΙΚΗΣ (………..) Οικονομίας και όσα ΕΘΝΗ συνειδητοποιούν ότι έρχεται η σειρά τους θα σπεύσουν να στηρίξουν εκείνο το αξιόγραφο…τη ΔΡΑΧΜΗ δηλαδή που θα τους δίνει ΧΡΟΝΟ και ΟΠΛΑ να αμυνθούν στους μελλοντικούς τους καταστροφείς που δεν είναι άλλοι από εκείνους που δολίως μας δάνεισαν και ποτέ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΡΩΤΟΙ δεν έδωσαν εξ’ ολοκλήρου και έγκαιρα τα περίφημα δάνειά τους!!!Η ΔΡΑΧΜΗ μπορεί να γίνει το ΝΕΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ με πραγματικό αντίκρυσμα τη ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ!ΤΗΝ ΕΠΛΙΔΑ και την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ότι δεν θα επικρατήσουν τα καρκινώματα αλλά θα ακτινοβοληθούν και θα καταστραφούν από τη ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!

  Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s