olympia.gr – 2008-2019 – 11 χρόνια- 400εκ VIEWS

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«Φιάσκο» η ρύθμιση για τα δάνεια!

Posted by economikos on Απρίλιος 18, 2013

8dac50fd3a7b26788b88e6163df09e43_XLΟι προϋποθέσεις αποκλείουν στην πράξη την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών από το πρόγραμμα διευκόλυνσης αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.

Νομοσχέδιο – «φιάσκο» αποδεικνύεται η πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Οι έξη προϋποθέσεις που τέθηκαν από την τρικομματική κυβέρνηση αποκλείουν στην πράξη την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών από το πρόγραμμα διευκόλυνσης αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.

Όπως καταγγέλλουν καταναλωτικές οργανώσεις και ενώσεις δανειοληπτών, στη ρύθμιση δεν θα καταφέρει να υπαχθεί ούτε ένας στους εκατό δανειολήπτες.

Στη ρύθμιση αναφέρεται ότι μπορούν να κάνουν αίτηση για να υπαχθούν μόνο όσοι δεν έχουν καθυστερήσει την καταβολή των τρεχουσών δόσεων για περισσότερες από 90 ημέρες.

Πρόκειται δηλαδή για ξεκάθαρη κοροϊδία, καθώς τουλάχιστον οι 8 στους 10 δανειολήπτες αποκλείονται.

 Οι προϋποθέσεις – «φιάσκο»

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά γιατί δεν θα μπορέσουν τελικά οι δανειολήπτες να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.

1) Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν μόνο τα μη ληξιπρόθεσμα δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα για τα οποία έχει εγγραφεί προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει οι δόσεις να έχουν σταματήσει να καταβάλλονται για περισσότερους από 3 μήνες.

2) Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας του οφειλέτη δεν πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ. Επίσης, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν πρέπει να ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 250.000 ευρώ, το σύνολο των καταθέσεων του νοικοκυριού τις 10.000 ευρώ και το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού τις 150.000 ευρώ.

3) Δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα έχουν α) μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, β) όσοι έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας, γ) άνεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή έως 25.000 ευρώ, εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από την αρχή του 2010 μέχρι σήμερα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στη ρύθμιση θα καταφέρουν να υπαχθούν ελάχιστοι οφειλέτες. Οι προϋποθέσεις είναι με τέτοιο τρόπο «σκαρφισμένες» ώστε να μην παρέχεται καμία ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους.

Επομένως, πρόκειται ουσιαστικά για έναν προκλητικό εμπαιγμό από τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Χατζηδάκη, με στόχο να «χρυσώσουν το χάπι» και να βγουν οι ίδιοι ως υπερασπιστές των δανειοληπτών απέναντι στις τράπεζες.

Πηγή:newsbomb.gr

4 Σχόλια to “«Φιάσκο» η ρύθμιση για τα δάνεια!”

 1. Discodir said

  Χαχαχαχαχα!

  Ποια ρύθμιση ….

  Κορόιδα ψάχνουν να πάνε να υπογράψουν στις πεθαμένες … τις τράπεζες, ντε!

 2. Διονύσιος Βούτος said

  Μα ο σκοπός τους δεν ήταν να ρυθμίσουν τις οφειλές πως όφελος των δανειοληπτών , αλλά προς τον τραπεζών καταργώντας τον νόμο Κατσέλη που διέγραφε οριστικά τις οφειλές με δικαστική απόφαση ..

  Είναι δυνατόν οι υπάλληλοι του Σάλλα να φτιάξουν νόμο που θα στρέφετε κατά του αφεντικού τους ..?? Αυτή που έφτιαξε νόμο κατά των συμερόντων του , την Κατσέλη , την πεταξαν έξω από την πολιτική …

 3. Στόχος είναι, να δεσμευτούν όσοι έτσι κι αλλιώς κάνανε το σκατό τους παξιμάδι προκειμένου να γλιτώσουν το σπιτάκι τους… να μην κοκκινήσουν κι άλλα δάνεια… να διευκολυνθούν όσοι έχουν έτσι κι αλλιώς την δυνατότητα να πληρώσουν….

  Καμία ανακίνηση στο θέμα της πραγματικής μείωσης της αξίας των ακινήτων…
  Καμία σχέση με τον άνεργο ή αυτόν που δεν έχει να πληρώσει…
  Καμία σχέση με τα υπόλοιπα χρέη των πολιτών…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: